![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
Mam to samo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Ja wczoraj dostalam dusznosci i TZ mi powiedzial, ze mam sie zaczac oszczedzac, bo to przez to, ze za malo odpoczywam i faktycznie jak polezalam godzine, to wszystko przeszlo, a juz dyszalam jak lokomotywa. I tak mnie w nocy dzisiaj naszla mysl: "dziewczyno, dbaj o siebie!" i bede sie stosowac ![]() Dzieki za odpowiedzi co do szafy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1142 |
Rozeznanie
|
Witam się po weekendzie
![]() Zaliczyłam dwie imprezy rodzinne, jedną niespodziewanie, ale takie spontaniczne są chyba najlepsze ![]() Mnie też przeraża już fakt, że to tak blisko, jutro zaczynam 33 tc ![]() Ja kupuję aspirator Frida, katarek mnie nie przekonuje. W ogóle teraz jak tylko spotkam kogoś z dziećmi to przeprowadzam wywiad na temat porodu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- A co do szafy dla maluszka to my mamy już dwie komody, więc szafę pewnie kupimy małą, bo duża już nie wejdzie do pokoiku. Przerażają mnie wszelkie zakupy meblowe, nie mam już siły łazić po sklepach i wybierać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Teraz sobie przypomnialam... rozmawialam z moja lekarka i ona polecala dla dzidzi kupic lampe taka grzejaca na przewijak. Macie, planujecie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1144 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Weekend minął mi spokojnie, za to mój mąż i tata walczyli z nowymi meblami (skręcanie) i ze starymi (rozkręcanie, przewożenie). W domu ciągle rewolucja. Ale jak już to skończymy, będę mogła zwolnić komodę dla Leonka i zająć się praniem i prasowaniem. Pisałyście o dotykaniu brzuchów przez różne osoby. Moim brzuszkiem aktywnie zajmuje się mąż (dotyka, głaszcze, całuje, czyta bajeczki itp.), ale chętnie biorę np. rękę mamy, żeby poczuła kopniaczki. Zdarzyło mi się, że kilka różnych osób dotknęło mojego brzucha, nawet jedna sąsiadka też rzuciła się do całowania. Dla mnie to nie jest problematyczne (może dlatego, że nie zdarza się to szczególnie często), wydaje mi się, że dla tych ludzi też to jest jakieś niesamowite, że mamy w brzuchu dzieciątko i że nie ma w tym złych intencji. Oczywiście rozumiem dyskomfort proksemiczny - gdybym nie była w ciąży, nie lubiłabym dotykania znienacka przez inne osoby, ale w ciąży mam właśnie inaczej ![]() Też zastanawiam się nad pediatrą, w mojej dzielnicy nie sposób znaleźć sensownej przychodni pediatrycznej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całuśna sąsiadka, jak moja teściowa ![]() Mi właśnie też dużo koleżanek dotykało brzucha, ale za moją zgodą i też mnie to nie razi, każdy to robił ze szczerym zainteresowaniem i było to miłe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1146 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Z polecenia położnej też kupiłam Fride, Katarek lepszy dla starszakow ![]()
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny wczoraj mialam ciezki wieczor, miałam regularne skurcze typowo porodowe. Odrazu przypomniał mi sie caly porod. Byly dosc regularne co 7-10 minut. A do tego mega mnie przeczyscilo, co tez jest oznaką rozpoczynajacego się porodu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
My będziemy razem z dzieckiem w pokoju i kupiliśmy ponad dwumetrową szafę i szeroką na 90 z podziałem, że z jednej strony wieszaki, a z drugiej półki. Znając mnie mała będzie miała full ubranek i gdzieś to musimy upchać ![]() Jak to dobrze, że moja szalona teściowa jest pediatrą. Jeden problem z głowy. Śniło mi się, że ta moja "przyjaciółka", która zerwała ze mną kontakt miała wypadek i umarła. Obudziłam się o 3 przerażona i tyle ze spania. To chyba znak, że nadszedł czas, żebym się do niej odezwała. Ciągle mam w nocy zatkany nos, duszno mi, nie mogę znaleźć wygodnej pozycji. Czuję się jak maciora :< Wczoraj pierwszy raz gotowałam barszcz czerwony z ziemniakami. Nie miałam przepisu, poniosły mnie wodze fantazji i moim skromnym zdanim wyszło genialne ![]() Dzisiaj jadę do ciucholandu na łowy! Później jak Tż skończy pracę to muszę go wyciągnąć na zakupy po zasłony i po magiczne siatkowe majty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta lampka ma dogrzewac maluszka podczas przewijania ![]() Wczoraj cos bylo na rzeczy, mi ciagle sie stawial brzuch, ale skurczy nie mialam. Dbaj o siebie Fartuszku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1150 |
Wtajemniczenie
ski
|
Ja się nie boję samego porodu ale tego co nas czeka "po". Przyznam się szczerze że zaczęłam nawet myśleć że źle zrobiliśmy że po 3 miesiącach małżeństwa już zaszlam w ciążę.. panika mnie ogarnia jak pomyślę że nie będzie już spontanów ze znajomymi, a zastąpi to płacz dziecka w nocy. Ciężko mi tym bardziej że zaczęliśmy starania dot. budowy domu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Byłam odebrać wyniki krwi, ale zgubili moją morfologię i musiałam jeszcze raz być kłuta
![]() ![]() Vikunia - nie słyszałam o takiej lampce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glupio przyznac, ale tez czasami mam takie mysli. Wydaje mi sie jednak, ze jak zobaczymy dzidzie to nam sie wszystko zmieni ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Fartuch - też bym się wystraszyła! Ale to pewnie te przepowiadające?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, pytanko. Ile mialyscie badań na przeciwciała? Ja mam krew Rh- tz Rh+, badania miałam tylko na początku. Doktor nic nie wspomina, a moja mama chce mi zrobić dodatkowo, bo podobno w 20tc i pod koniec powinnam mieć. Czytałam, że w pierwszej ciąży to nie ma wielkiego znaczenia i dostane zastrzyk po porodzie tylko. Jest tu jakaś mamuśka, która mi to wytłumaczy?
![]()
![]() |
#1155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem co to było. Pierwszy porod zaczal sie identycznie. Normalnie wczoraj juz bylam pewna ze mi wody odejda.
![]() Dziewczyny, milosc do dziecka jest taka ogromna ze mnie bedziecie tesknic za imprezami. ![]()
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Felliciti - ja teraz miałam drugi raz robione
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Wtajemniczenie
ski
|
Łącznie 6 lat znam męża. Cykor ze mnie się stał..
Feliciti, ja tak mam. Badania na rh- miałam robione jak na razie 2krotnie a jutro ide zrobić ostatni raz i z tym wynikiem mam iść do porodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Do 10 tygodni 21-26 tydz 27-32 tydz A ja się nie obawiam tego czy sobie poradzę, a raczej tego czy mały będzie zdrowy bo wiecznie się męczę z alergią, biorę leki i nigdy niewiadomo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Wtajemniczenie
|
W 20 tygodniu nie miałam, teraz w czwartek zapytam o to badanie na wizycie, jeśli mi nie da skierowania to zrobię na własną rękę..
![]() |
#1163 |
Rozeznanie
|
Mamuśki jasne, że się pojawiają wątpliwości, dziecko to ogromna zmiana w życiu i przede wszystkim nieodwracalna 😉 ale wszystko da się zorganizować. My mieliśmy fajna sytuacje bo 3 nam najbliższe pary znajomych mieli dzieci w podobnym czasie. Teraz jest dużo kawiarni i restauracji z kacikami dla dzieci. My na pierwsze wczasy z przyjaciółmi pojechaliśmy jak nasz synek miał 5 miesięcy a ich córcia 2 i było super 😊 poza tym dziecko to takie zapelnienie i motywator do aktywniejszego spędzania czasu, ja już sobie nie wyobrażam życia bez synka, pusto by było i smutno. A jak się usłyszysz "kocham cie mamusiu, jesteś najlepsza"... chyba nic nie jest w stanie tego przebić 😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Glassball Czas edycji: 2017-03-13 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() BunnyBe nie wiem czy dobrze zapisałam ![]() Po9 obudził mnie Pan z UPS i przywiózł paczkę z gemini. Zamówiłam te majtki siateczkowe wielorazowe z canpolu i dzięki Wam zmieniłam rozm z M na L i chyba dobrze zrobiłam ![]() ![]() Co do pediatry, to jutro, ewentualnie w środę jadę zawieźć mocz do lab, to po drodze wejdę do przychodni i zapytam czy pracują jeszcze tam takie dwie panie, też do tej przychodni należę i ogólnie jestem zadowolona. Czytałam również, ze warto spotkać się z pediatrą przed porodem, zeby porozmawiać na temat szczepień itd. Chciałam jeszcze Was zapytać, jaką kupiłyście oliwkę dla dziecka i czy w ogóle? ![]()
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Felliciti, ja w okolicach połowy ciąży miałam przeciwciała badane i teraz dostałam skierowanie na te przeciwciała.
Okropna noc za mną... Mam teraz takie ruchy , że telefon mi wypadł z ręki i mam kolejne pęknięcie, dobrze że mam szkło hartowane przyklejone bo pewnie byłoby po wyświetlaczu... Nie mam siły i pomysłu na obiad. Ogólnie mam chyba dzisiaj dzień na nie... Wysłane za pomocą mTalk
#1167 |
Zakorzenienie
|
Margolcia - ja oliwki nie kupuję na razie - to ze szkoły rodzenia zapamiętałam, że nie jest teraz polecana - chyba, że dzieciaczek ma ciemieniuchę o ile się nie mylę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może naleśniki ze szpinakiem, zapiekane? http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...ie-pomidorowym Ja planuję krupnik - moja ulubiona zupa ![]() Ja ciągle nie wybrałam akcesoriów do higieny - płyn/oliwka/emolient/mydło? Nie wiem, chyba zdecyduję się na emolient z dobrym składem. Czy któraś z Was ma pakiet medyczny w Medicoverze? Mogę w pracy wykupić pakiet rodzinny, znalazłam sensownego pediatrę nie tak daleko i się zastanawiam nad tym rozwiązaniem. Abonament miesięczny da się przeżyć a opieka nad całą rodziną, przy okazji bym męża wysłała na przegląd 35-latka... Ale nie wiem, jak jest ze szczepieniami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja do kąpieli mam szare mydło z Białego Jelenia i kupię ewentualnie olej lniany i rumianek. Moja mama kąpała mnie w rumianku i moja ginka też tak robiła u swoich dzieci. Czytałam, że emolienty są dobre, ale jeśli dziecko ma AZS, a jak nie ma, to bez sensu używać.
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Po 8 obudził mnie kurier i przywiózł zamowienie z gemini, teraz przyjechał selgros ale nie ma jednego produktu na którym mi zależało bo płyn do płukania i teraz czekam co na to dział reklamacji :/ . Jeszcze ma przyjść paczka z Allegro wiec można powiedzieć, ze prawie mam wszystko :P
Co do oliwki ja kupiłam, ale nie wiem czy odrazu jej będę używać ![]() Ja miałam raz badane przeciwciała, ale oboje z Tz mamy taka sama grupę krwi. Zreszta na oryginale grupy krwi cos tam jest o przeciwciałach. A powiedzcie mi, bo wszędzie chucha oryginały badań. Czy te ktore ja sobie drukuje z portalu pacjenta to a oryginały ? Czy muszę isc do placówki, chociaż oni tez tylko drukują. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.