Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-13, 07:48   #1141
vikuniaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Ratunku!!... zaczynam panikować coraz bardziej ja chce powrotem 2 trymestr Załącznik 6966066

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Mam to samo

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Ja wczoraj dostalam dusznosci i TZ mi powiedzial, ze mam sie zaczac oszczedzac, bo to przez to, ze za malo odpoczywam i faktycznie jak polezalam godzine, to wszystko przeszlo, a juz dyszalam jak lokomotywa. I tak mnie w nocy dzisiaj naszla mysl: "dziewczyno, dbaj o siebie!" i bede sie stosowac .

Dzieki za odpowiedzi co do szafy . Moze tez dokupimy ta szafe pp prpstu pozniej, bo narazie rzeczy maluszka zmieszcza sie w komodzie, ktora i tak chcemy kupic. Po prostu musimy kupic jeszcze szafe do przedpokoju, okap do kuchni, zlew i kran do kuchni i takie plyty na sciane w kuchni, bo nie ma kafelkow i tak ciagle cos, a ja lubie miec zaplecze finansowe i nie moge sie wyplukac z oszczednosci, bo normalnie panika. W ogole to tutaj taka szafa kosztuje kolo 420€, a w Polsce pewnie duzo taniej, tylkp transport... nasza do sypialni tez kosztowala krocie, chyba 1500€, a moi rodzice za super szafe na wymiar w Polsce placili jakies 2000-3000zl . Roznice duuuze.

Stary 2017-03-13, 07:51   #1142
happiness__
Rozeznanie

Witam się po weekendzie

Zaliczyłam dwie imprezy rodzinne, jedną niespodziewanie, ale takie spontaniczne są chyba najlepsze

Mnie też przeraża już fakt, że to tak blisko, jutro zaczynam 33 tc a tyle rzeczy jeszcze nie mam, do szpitala to nic, muszę się ogarnąć w końcu.

Ja kupuję aspirator Frida, katarek mnie nie przekonuje.

W ogóle teraz jak tylko spotkam kogoś z dziećmi to przeprowadzam wywiad na temat porodu próbuję się do tego jakoś psychicznie przygotować, choć i tak to na pewno będzie szok

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

A co do szafy dla maluszka to my mamy już dwie komody, więc szafę pewnie kupimy małą, bo duża już nie wejdzie do pokoiku. Przerażają mnie wszelkie zakupy meblowe, nie mam już siły łazić po sklepach i wybierać

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 07:51   #1143
vikuniaa
Zakorzenienie

Teraz sobie przypomnialam... rozmawialam z moja lekarka i ona polecala dla dzidzi kupic lampe taka grzejaca na przewijak. Macie, planujecie?

Stary 2017-03-13, 07:56   #1144
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!
Weekend minął mi spokojnie, za to mój mąż i tata walczyli z nowymi meblami (skręcanie) i ze starymi (rozkręcanie, przewożenie).

W domu ciągle rewolucja. Ale jak już to skończymy, będę mogła zwolnić komodę dla Leonka i zająć się praniem i prasowaniem.

Pisałyście o dotykaniu brzuchów przez różne osoby. Moim brzuszkiem aktywnie zajmuje się mąż (dotyka, głaszcze, całuje, czyta bajeczki itp.), ale chętnie biorę np. rękę mamy, żeby poczuła kopniaczki. Zdarzyło mi się, że kilka różnych osób dotknęło mojego brzucha, nawet jedna sąsiadka też rzuciła się do całowania.
Dla mnie to nie jest problematyczne (może dlatego, że nie zdarza się to szczególnie często), wydaje mi się, że dla tych ludzi też to jest jakieś niesamowite, że mamy w brzuchu dzieciątko i że nie ma w tym złych intencji. Oczywiście rozumiem dyskomfort proksemiczny - gdybym nie była w ciąży, nie lubiłabym dotykania znienacka przez inne osoby, ale w ciąży mam właśnie inaczej

Też zastanawiam się nad pediatrą, w mojej dzielnicy nie sposób znaleźć sensownej przychodni pediatrycznej.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 08:00   #1145
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Weekend minął mi spokojnie, za to mój mąż i tata walczyli z nowymi meblami (skręcanie) i ze starymi (rozkręcanie, przewożenie).

W domu ciągle rewolucja. Ale jak już to skończymy, będę mogła zwolnić komodę dla Leonka i zająć się praniem i prasowaniem.

Pisałyście o dotykaniu brzuchów przez różne osoby. Moim brzuszkiem aktywnie zajmuje się mąż (dotyka, głaszcze, całuje, czyta bajeczki itp.), ale chętnie biorę np. rękę mamy, żeby poczuła kopniaczki. Zdarzyło mi się, że kilka różnych osób dotknęło mojego brzucha, nawet jedna sąsiadka też rzuciła się do całowania.

Dla mnie to nie jest problematyczne (może dlatego, że nie zdarza się to szczególnie często), wydaje mi się, że dla tych ludzi też to jest jakieś niesamowite, że mamy w brzuchu dzieciątko i że nie ma w tym złych intencji. Oczywiście rozumiem dyskomfort proksemiczny - gdybym nie była w ciąży, nie lubiłabym dotykania znienacka przez inne osoby, ale w ciąży mam właśnie inaczej

Też zastanawiam się nad pediatrą, w mojej dzielnicy nie sposób znaleźć sensownej przychodni pediatrycznej.

Całuśna sąsiadka, jak moja teściowa .
Mi właśnie też dużo koleżanek dotykało brzucha, ale za moją zgodą i też mnie to nie razi, każdy to robił ze szczerym zainteresowaniem i było to miłe .

Stary 2017-03-13, 08:06   #1146
felliciti
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Z polecenia położnej też kupiłam Fride, Katarek lepszy dla starszakow Absolutnie nie gruszke.
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 08:11   #1147
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Teraz sobie przypomnialam... rozmawialam z moja lekarka i ona polecala dla dzidzi kupic lampe taka grzejaca na przewijak. Macie, planujecie?

Jaka lampka? Co ona ma robic? Grzac? Pierwsze słyszę ale jestem ciekawa o czym mowisz.

Dziewczyny wczoraj mialam ciezki wieczor, miałam regularne skurcze typowo porodowe. Odrazu przypomniał mi sie caly porod. Byly dosc regularne co 7-10 minut. A do tego mega mnie przeczyscilo, co tez jest oznaką rozpoczynajacego się porodu wzielam dwie nospy i trzy magnezy i na szczescie przeszlo po godzinie. Tz byl bardzo przerazony, ja to samo. Dzis mam usg trzeciego trymestru a jutro wizyte u swojej gin.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 08:12   #1148
kingaluna
Rozeznanie

Dzień dobry,

My będziemy razem z dzieckiem w pokoju i kupiliśmy ponad dwumetrową szafę i szeroką na 90 z podziałem, że z jednej strony wieszaki, a z drugiej półki. Znając mnie mała będzie miała full ubranek i gdzieś to musimy upchać

Jak to dobrze, że moja szalona teściowa jest pediatrą. Jeden problem z głowy.

Śniło mi się, że ta moja "przyjaciółka", która zerwała ze mną kontakt miała wypadek i umarła. Obudziłam się o 3 przerażona i tyle ze spania. To chyba znak, że nadszedł czas, żebym się do niej odezwała. Ciągle mam w nocy zatkany nos, duszno mi, nie mogę znaleźć wygodnej pozycji. Czuję się jak maciora :<

Wczoraj pierwszy raz gotowałam barszcz czerwony z ziemniakami. Nie miałam przepisu, poniosły mnie wodze fantazji i moim skromnym zdanim wyszło genialne

Dzisiaj jadę do ciucholandu na łowy! Później jak Tż skończy pracę to muszę go wyciągnąć na zakupy po zasłony i po magiczne siatkowe majty

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 08:13   #1149
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Jaka lampka? Co ona ma robic? Grzac? Pierwsze słyszę ale jestem ciekawa o czym mowisz.

Dziewczyny wczoraj mialam ciezki wieczor, miałam regularne skurcze typowo porodowe. Odrazu przypomniał mi sie caly porod. Byly dosc regularne co 7-10 minut. A do tego mega mnie przeczyscilo, co tez jest oznaką rozpoczynajacego się porodu wzielam dwie nospy i trzy magnezy i na szczescie przeszlo po godzinie. Tz byl bardzo przerazony, ja to samo. Dzis mam usg trzeciego trymestru a jutro wizyte u swojej gin.

Ta lampka ma dogrzewac maluszka podczas przewijania sama za bardzo nie wiem, o co chodzi.

Wczoraj cos bylo na rzeczy, mi ciagle sie stawial brzuch, ale skurczy nie mialam. Dbaj o siebie Fartuszku

Stary 2017-03-13, 08:14   #1150
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Ja się nie boję samego porodu ale tego co nas czeka "po". Przyznam się szczerze że zaczęłam nawet myśleć że źle zrobiliśmy że po 3 miesiącach małżeństwa już zaszlam w ciążę.. panika mnie ogarnia jak pomyślę że nie będzie już spontanów ze znajomymi, a zastąpi to płacz dziecka w nocy. Ciężko mi tym bardziej że zaczęliśmy starania dot. budowy domu

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 08:16   #1151
decorail
Zakorzenienie

Byłam odebrać wyniki krwi, ale zgubili moją morfologię i musiałam jeszcze raz być kłuta Ale chociaż nie musiałam jeszcze raz płacić, mimo że nie miałam paragonu

Vikunia - nie słyszałam o takiej lampce
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 08:18   #1152
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie boję samego porodu ale tego co nas czeka "po". Przyznam się szczerze że zaczęłam nawet myśleć że źle zrobiliśmy że po 3 miesiącach małżeństwa już zaszlam w ciążę.. panika mnie ogarnia jak pomyślę że nie będzie już spontanów ze znajomymi, a zastąpi to płacz dziecka w nocy. Ciężko mi tym bardziej że zaczęliśmy starania dot. budowy domu

Glupio przyznac, ale tez czasami mam takie mysli. Wydaje mi sie jednak, ze jak zobaczymy dzidzie to nam sie wszystko zmieni

Stary 2017-03-13, 08:19   #1153
decorail
Zakorzenienie

Fartuch - też bym się wystraszyła! Ale to pewnie te przepowiadające?
Stary 2017-03-13, 08:20   #1154
felliciti
Wtajemniczenie

Dziewczyny, pytanko. Ile mialyscie badań na przeciwciała? Ja mam krew Rh- tz Rh+, badania miałam tylko na początku. Doktor nic nie wspomina, a moja mama chce mi zrobić dodatkowo, bo podobno w 20tc i pod koniec powinnam mieć. Czytałam, że w pierwszej ciąży to nie ma wielkiego znaczenia i dostane zastrzyk po porodzie tylko. Jest tu jakaś mamuśka, która mi to wytłumaczy?
Stary 2017-03-13, 08:23   #1155
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja bym pewnie padła ze strachu. Dobrze, że masz te wizyty już dziś to wszystko będzie pod kontrolą
Stary 2017-03-13, 08:24   #1156
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Fartuch - też bym się wystraszyła! Ale to pewnie te przepowiadające?
Sama nie wiem co to było. Pierwszy porod zaczal sie identycznie. Normalnie wczoraj juz bylam pewna ze mi wody odejda.

Dziewczyny, milosc do dziecka jest taka ogromna ze mnie bedziecie tesknic za imprezami.
Stary 2017-03-13, 08:25   #1157
decorail
Zakorzenienie

Felliciti - ja teraz miałam drugi raz robione
Stary 2017-03-13, 08:27   #1158
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Spałam pół dnia a teraz będzie problem 😀

Misja - właśnie u nas w biedronce były poprzebierane ale udało nam się ładnego storczyka dorwać w Tesco

Dziewczynki mam pytanie dotyczące aspiratora do noska kupujecie taki zwykły Nose Frida czy ten do odkurzacza np Katarek Plus?

ja mam katarek i jest na prawde super, genialnie odciaga, ale synek go nie lubi wiec dokupilam gruszke i tez jest dobra.
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 08:31   #1159
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że przeszło i dobrze, że masz wizytę, będziesz mogła skontrolować sytuację

Cytat:

Nie denerwuj się. Takie stany ponoć przychodzą w III trymestrze dość często (niepewność, chwiejność). Na pewno wiele się zmieni Ale jest duża szansa, że docenicie te zmiany. Wielu moich bliższych i dalszych znajomych było z dziećmi aktywnymi towarzysko, wyjścia do knajpek, spotkania. Podobnie chyba nasi rodzice. A długo się znaliście z mężem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 09:02   #1160
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Łącznie 6 lat znam męża. Cykor ze mnie się stał..

Feliciti, ja tak mam. Badania na rh- miałam robione jak na razie 2krotnie a jutro ide zrobić ostatni raz i z tym wynikiem mam iść do porodu

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:03   #1161
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Dobrze się zastanowić wczesniej nad pediatra bo u mnie przed wypisem ze szpitala trzeba było podać.
W ogóle miałam dziś miłą sytuacje. Synek chciał się bawić męża obrączki, a mąż mu nie chciał dać. A jak synek spytał dlaczego to mąż mu odpowiedział, że jest ona dla niego bardzo ważna i nie chce, żeby z nią się coś stało, i że jak ktoś widzi na palcu taką obrączkę to wie, że tatuś i mamusia się bardzo kochają i ze całe życie będą razem 😊 niby taki tekst do dziecka troszkę naciągany 😉 ale miło coś takiego usłyszeć i miałam cały dzień dobry nastroj 😊
Co do tygodni to ja dziś zaczynam 34 i zostało 49 dni do porodu ☺

Pięknie powiedział

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Spałam pół dnia a teraz będzie problem 😀

Misja - właśnie u nas w biedronce były poprzebierane ale udało nam się ładnego storczyka dorwać w Tesco

Dziewczynki mam pytanie dotyczące aspiratora do noska kupujecie taki zwykły Nose Frida czy ten do odkurzacza np Katarek Plus?

Mam fride i gruszke
Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość

Nie planuje takiego zakupu.

Cytat:

Dbaj o siebie, daj znaka jak po wizycie
Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanko. Ile mialyscie badań na przeciwciała? Ja mam krew Rh- tz Rh+, badania miałam tylko na początku. Doktor nic nie wspomina, a moja mama chce mi zrobić dodatkowo, bo podobno w 20tc i pod koniec powinnam mieć. Czytałam, że w pierwszej ciąży to nie ma wielkiego znaczenia i dostane zastrzyk po porodzie tylko. Jest tu jakaś mamuśka, która mi to wytłumaczy?
Na przeciwciała powinny być 3 badania w ciąży.

Do 10 tygodni
21-26 tydz
27-32 tydz

A ja się nie obawiam tego czy sobie poradzę, a raczej tego czy mały będzie zdrowy bo wiecznie się męczę z alergią, biorę leki i nigdy niewiadomo

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:22   #1162
felliciti
Wtajemniczenie

W 20 tygodniu nie miałam, teraz w czwartek zapytam o to badanie na wizycie, jeśli mi nie da skierowania to zrobię na własną rękę..
Stary 2017-03-13, 09:23   #1163
Glassball
Rozeznanie

Mamuśki jasne, że się pojawiają wątpliwości, dziecko to ogromna zmiana w życiu i przede wszystkim nieodwracalna 😉 ale wszystko da się zorganizować. My mieliśmy fajna sytuacje bo 3 nam najbliższe pary znajomych mieli dzieci w podobnym czasie. Teraz jest dużo kawiarni i restauracji z kacikami dla dzieci. My na pierwsze wczasy z przyjaciółmi pojechaliśmy jak nasz synek miał 5 miesięcy a ich córcia 2 i było super 😊 poza tym dziecko to takie zapelnienie i motywator do aktywniejszego spędzania czasu, ja już sobie nie wyobrażam życia bez synka, pusto by było i smutno. A jak się usłyszysz "kocham cie mamusiu, jesteś najlepsza"... chyba nic nie jest w stanie tego przebić 😍

Edytowane przez Glassball
Czas edycji: 2017-03-13 o 09:24
Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:25   #1164
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
A ja się nie obawiam tego czy sobie poradzę, a raczej tego czy mały będzie zdrowy bo wiecznie się męczę z alergią, biorę leki i nigdy niewiadomo

Oj tak, ja też chyba najbardziej obawiam się o zdrowie malutkiej. Poza tym wierzę, że sobie poradzimy!
Stary 2017-03-13, 09:33   #1165
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Hm szczerze to nie wiem, ale chyba tyle ile powinnam mieć moja ginka ciągle mówi, że ciąża książkowa ale moja teściowa ma Rh- i przy pierwszej ciąży nic jej nie dali (z tego co mówiła), a przy drugiej (jak rodziła mojego TŻ), to ten zastrzyk. Przy pierwszej to nawet nie wiedziała, że to jakieś zagrożenie... Ale to były inne czasy, ponad 30lat temu

BunnyBe nie wiem czy dobrze zapisałam Dziękuję za podpowiedź, zaraz spr ten aspirator, bo w sumie miałam kupować po porodzie, ale może zrobię to w kwietniu.

Po9 obudził mnie Pan z UPS i przywiózł paczkę z gemini. Zamówiłam te majtki siateczkowe wielorazowe z canpolu i dzięki Wam zmieniłam rozm z M na L i chyba dobrze zrobiłam A te wkłady poporodowe jakie ogromniaste

Co do pediatry, to jutro, ewentualnie w środę jadę zawieźć mocz do lab, to po drodze wejdę do przychodni i zapytam czy pracują jeszcze tam takie dwie panie, też do tej przychodni należę i ogólnie jestem zadowolona. Czytałam również, ze warto spotkać się z pediatrą przed porodem, zeby porozmawiać na temat szczepień itd.

Chciałam jeszcze Was zapytać, jaką kupiłyście oliwkę dla dziecka i czy w ogóle?

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:45   #1166
ania9o
Zakorzenienie

Felliciti, ja w okolicach połowy ciąży miałam przeciwciała badane i teraz dostałam skierowanie na te przeciwciała.

Okropna noc za mną... Mam teraz takie ruchy , że telefon mi wypadł z ręki i mam kolejne pęknięcie, dobrze że mam szkło hartowane przyklejone bo pewnie byłoby po wyświetlaczu... Nie mam siły i pomysłu na obiad. Ogólnie mam chyba dzisiaj dzień na nie...

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:48   #1167
decorail
Zakorzenienie

Margolcia - ja oliwki nie kupuję na razie - to ze szkoły rodzenia zapamiętałam, że nie jest teraz polecana - chyba, że dzieciaczek ma ciemieniuchę o ile się nie mylę
Stary 2017-03-13, 09:57   #1168
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Felliciti, ja w okolicach połowy ciąży miałam przeciwciała badane i teraz dostałam skierowanie na te przeciwciała.

Okropna noc za mną... Mam teraz takie ruchy , że telefon mi wypadł z ręki i mam kolejne pęknięcie, dobrze że mam szkło hartowane przyklejone bo pewnie byłoby po wyświetlaczu... Nie mam siły i pomysłu na obiad. Ogólnie mam chyba dzisiaj dzień na nie...

Wysłane za pomocą mTalk
O, współczuję!

Może naleśniki ze szpinakiem, zapiekane?
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...ie-pomidorowym

Ja planuję krupnik - moja ulubiona zupa

Ja ciągle nie wybrałam akcesoriów do higieny - płyn/oliwka/emolient/mydło? Nie wiem, chyba zdecyduję się na emolient z dobrym składem.

Czy któraś z Was ma pakiet medyczny w Medicoverze? Mogę w pracy wykupić pakiet rodzinny, znalazłam sensownego pediatrę nie tak daleko i się zastanawiam nad tym rozwiązaniem. Abonament miesięczny da się przeżyć a opieka nad całą rodziną, przy okazji bym męża wysłała na przegląd 35-latka... Ale nie wiem, jak jest ze szczepieniami?
Stary 2017-03-13, 10:01   #1169
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Margolcia - ja oliwki nie kupuję na razie - to ze szkoły rodzenia zapamiętałam, że nie jest teraz polecana - chyba, że dzieciaczek ma ciemieniuchę o ile się nie mylę
A czego po kąpieli będziesz używać?

Ja do kąpieli mam szare mydło z Białego Jelenia i kupię ewentualnie olej lniany i rumianek. Moja mama kąpała mnie w rumianku i moja ginka też tak robiła u swoich dzieci. Czytałam, że emolienty są dobre, ale jeśli dziecko ma AZS, a jak nie ma, to bez sensu używać.

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:02   #1170
gornek
Zakorzenienie

Po 8 obudził mnie kurier i przywiózł zamowienie z gemini, teraz przyjechał selgros ale nie ma jednego produktu na którym mi zależało bo płyn do płukania i teraz czekam co na to dział reklamacji :/ . Jeszcze ma przyjść paczka z Allegro wiec można powiedzieć, ze prawie mam wszystko :P
Co do oliwki ja kupiłam, ale nie wiem czy odrazu jej będę używać
Ja miałam raz badane przeciwciała, ale oboje z Tz mamy taka sama grupę krwi. Zreszta na oryginale grupy krwi cos tam jest o przeciwciałach. A powiedzcie mi, bo wszędzie chucha oryginały badań. Czy te ktore ja sobie drukuje z portalu pacjenta to a oryginały ? Czy muszę isc do placówki, chociaż oni tez tylko drukują.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości