Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-12, 21:34   #361
paula.cw
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
No ja tez..no ale jesli zamierzamy sie budowac to sorry ale z 1 pensji nie damy rady. Zreszta....co ja sie martwie na zapas...aaaa...u nas zlobka nie ma niestety albo stety.
Dobra koniec zamartwiania sie na zapas. Pozyjemy zobaczymy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mało kogo stać na to żeby jedna osoba nie zarabiala. U mnie tez małe zdziwienie a ja się dziwię że się dziwią macierzyński trwa rok. Jakiś urlop do tego i trzeba wracać. Chociaż na pewno ciężko jest takiego maluszka zostawić. Mam nadzieję że uda nam się do publicznego żłobka dostać. O innej opcji wolę nie myśleć. Na nianie nas nie stać ale też jakoś mam większe przekonanie do żłobka. Sama też do żłobka "chodzilam".

A takich podkładów w szpitalach nie mają? Przecież to ich broszka żeby prześcieradła się nie niszczyly.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 22:03   #362
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dziewczyny! Kwietniówki zaczęły się rozpakowywać! Co prawda trojaczki ale jednak. Za dwa miesiące MY ?!

Paula - to zależy od szpitala. Są takie gdzie trzeba wszystko, a są takie gdzie nie trzeba nic.
Ja to tak myślę jeszcze, żeby taki podkład podłożyć na końcówce pod prześcieradło na nasze łóżko (wtedy by się przydał ten 170x90 ) żeby nie zamoczyć całkowicie łóżka jak np.w nocy wody odejdą.

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2017-03-12 o 22:05
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 22:20   #363
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Mało kogo stać na to żeby jedna osoba nie zarabiala. U mnie tez małe zdziwienie a ja się dziwię że się dziwią macierzyński trwa rok. Jakiś urlop do tego i trzeba wracać. Chociaż na pewno ciężko jest takiego maluszka zostawić. Mam nadzieję że uda nam się do publicznego żłobka dostać. O innej opcji wolę nie myśleć. Na nianie nas nie stać ale też jakoś mam większe przekonanie do żłobka. Sama też do żłobka "chodzilam".

A takich podkładów w szpitalach nie mają? Przecież to ich broszka żeby prześcieradła się nie niszczyly.

Ja nie miałam tych podkładów i położna kazała dokupić w szpitalnej aptece. Lekarz często naciska na brzuch , żeby macica się obkurczała i wtedy fontanna krwi tryska tak, że podpaski nie dają rady. Zresztą u mnie po porodzie tak wyglądał obchód , że majtki w dół i oni oglądali blizny więc prześcieradła były by do zmiany co i rusz.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 06:11   #364
ewelinka2311
Wtajemniczenie

O 4 rano mąż mi przypomniał ze ja dzisiaj do lekarza. To się powiedzmy że ogarnęłam i czekam pod gabinetem. Ale jestem nieprzytomna, zaraz się położę na krzesełkach chyba

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Ja nie miałam tych podkładów i położna kazała dokupić w szpitalnej aptece. Lekarz często naciska na brzuch , żeby macica się obkurczała i wtedy fontanna krwi tryska tak, że podpaski nie dają rady. Zresztą u mnie po porodzie tak wyglądał obchód , że majtki w dół i oni oglądali blizny więc prześcieradła były by do zmiany co i rusz.

Mam 1,5 tych do przewijania z dada z biedronki. Nadadzą się? Bo to w sumie chyba tak samo wyglądają jak te z canpol?

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 06:16   #365
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
O 4 rano mąż mi przypomniał ze ja dzisiaj do lekarza. To się powiedzmy że ogarnęłam i czekam pod gabinetem. Ale jestem nieprzytomna, zaraz się położę na krzesełkach chyba

Kciuki za dzisiejsze wizyty 😊✊
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 06:23   #366
Daga825
Wtajemniczenie

Widze, że dziś wcześnie zaczynamy wizyty. Kciuki trzymam i dawajcie znać po.

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 06:26   #367
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
Kciuki za dzisiejsze wizyty 😊✊
Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Widze, że dziś wcześnie zaczynamy wizyty. Kciuki trzymam i dawajcie znać po.

Przydadzą się bo zawsze chodzę w czwartki ale w ten mojego lekarza nie ma i jestem dzisiaj. Juz widzę inna położna jest i mi się to nie podoba :/ wredna gruba baba która każdemu wytyka ze się spasł :/ I chyba o nic nie zapytam bo ją udzielanie informacji męczy :/

Stary 2017-03-13, 06:28   #368
jelonekhihi
Zakorzenienie

Kciuki za wizyty!

Wiecie, że ja już nie wszystko pamiętam z przygotowań do porodu. Muszę się dłużej zastanowić co miałam i ile.

Podkłady między nogi miałam z bella mama i wzięłam 2 opakowania. Po nich przerzuciłam się na podpaski. Podkładów na łóżko do szpitala nie brałam, bo mieli swoje. Wzięłam kilka małych do domu, bo jak tylko mogłam, to wietrzyłam bożenę.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 06:39   #369
Daga825
Wtajemniczenie

Ja kupiłam 3 opakowania podkładek, co do podkładów to w szpitalu nie potrzebuje, ale w domu używam do przewijania malucha i wietrzyłam też krocze siedząc na nich. To też super podkładka pod prześcieradło na dziecięce łóżeczko, żeby to co się zasika nie wnikalo w materac. Polecam podkłady bella happy bo są bardziej chłonne.

Stary 2017-03-13, 06:51   #370
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Ominęłam juz 3 spotkania ze szkoły rodzenia, nie wiem na co ja czekalam i nie zadzwoniłam. Brawo ja

Ale można to nadrobić to gitara

Stary 2017-03-13, 06:52   #371
Daga825
Wtajemniczenie

Nie wiem na ile wam się przyda, ale wrzucam wam listę do szpitala, tu wg wymagań tego, gdzie się wybieram, czyli takiego mniejszego.
1489387932785.jpg
1489387951559.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 07:08   #372
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Na krzesełkach obok siedzi para, ona już widoczna ciąża, na moje oko liceum może klasa maturalna.
I mam wrażenie ze on ją zaraz przelecizachowują się jak takie pustostany :/

Stary 2017-03-13, 07:10   #373
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Na krzesełkach obok siedzi para, ona już widoczna ciąża, na moje oko liceum może klasa maturalna.

Wiosna w majtkach hehe

Stary 2017-03-13, 07:11   #374
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Wiosna w majtkach hehe

caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 07:17   #375
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Tą wiosnę to chyba już jesienią poczuli

Stary 2017-03-13, 07:42   #376
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Tą wiosnę to chyba już jesienią poczuli

Młodzi to mają używanie nie wiem jak wy ale ja już się zastanawiam coraz częściej jak brzuch na mężu położyć haha

Stary 2017-03-13, 08:14   #377
pannaanna_87
Zakorzenienie

Mi sie snilo ze paula sie rozpalowala tzn ze na szybko mi miglo miedzy forum a udawadnianiem mezowi zdradytaki sen.. Ide nadrabiac ::-D

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 08:21   #378
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz przynajmniej nie muszą myśleć o antykoncepcji (chociaz wcześniej chyba za bardzo tez nie myśleli ) to mogą wszędzie i zawsze

A tak w ogóle dzień dobry. Kciuki za wizyty.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 08:29   #379
pannaanna_87
Zakorzenienie

Eh te tesciowe to masakra..po co na co itp..ja jej nie mowie..po co nad morze jedzie na tydzien..z drugiej strony dzis pomyslalam..ze mogli mi wypad nad morze zaproppnowac..zaplacilaby m sobie pobyt..maz i tak bedzie pracował a mi zmiana slaskiego powietrza na nadmorskie by sie przydala no ale trudno..powiedzialam tylko ze super..tez bym chciala i zazdroszcze.. Pokazalam wozel ktory mi sie podoba i pow..ze to tak miedzy 1500 a 2200 .. Jak przyjdzie kolejna rozmowa na ten temat..to powiem..ze na wozek nazbierala moja mama.. Oni nie maja na co dac bo lozeczko bedzie..fotelik chyba dostaniemy ten maxi cosi .. Fajne jakby wtedy mojej mamie zaproponowali polowe na wozek no ale zobaczyny.

Co do pracy ja wracam po roku.. Albo do starej albo nowej..budujemy sie i niema szans.. W domu jest moja mama więc juz zaproponowala ze będzie zostawać jak co.
Bo i maz i ja pracujemy na zmiany..tescie pracują ale mam nadzieje..ze np jakis weekend jak bysmy chcieli kino..teatr..wypad calodniowy to wezna malego.. No ale kto tam z nimi wie.

Podklady kupie bo i tak chcialam pod przeacieradlo do kolyski czy wozka dac

Kciuki za wizyte

Teraz kawka aj i ogarnianie..bo przy mezu porzadek jest 1 dzien

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 08:33   #380
Sarenkaa13
Rozeznanie

Kurczeeeeeee liczylam ze Was nadganiam po powrocie z gor a ja dalej w czarnej bo sie okazalo ze Wy macie juz nowy watek. Chociaz podejrzane bylo dla mnie od dwoch dni ze ilosc postow sie nie zwieksza wiec mialam przeczucie co sie swieci...
Odezwe sie jak androbie a mam jeszcze... 35stron... :/ ale u mnie ok. Zjadlam sniadanie i za chwile ide na paznokcie.

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 08:48   #381
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Młodzi to mają używanie nie wiem jak wy ale ja już się zastanawiam coraz częściej jak brzuch na mężu położyć haha

boczkiem kochana bocziem teraz trzeba :p

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Mi sie snilo ze paula sie rozpalowala tzn ze na szybko mi miglo miedzy forum a udawadnianiem mezowi zdradytaki sen.. Ide nadrabiac ::-D

ale sobie pośniłaś dzisiaj :p

Cytat:
Eh te tesciowe to masakra..po co na co itp..ja jej nie mowie..po co nad morze jedzie na tydzien..z drugiej strony dzis pomyslalam..ze mogli mi wypad nad morze zaproppnowac..zaplacilaby m sobie pobyt..maz i tak bedzie pracował a mi zmiana slaskiego powietrza na nadmorskie by sie przydala no ale trudno..powiedzialam tylko ze super..tez bym chciala i zazdroszcze.. Pokazalam wozel ktory mi sie podoba i pow..ze to tak miedzy 1500 a 2200 .. Jak przyjdzie kolejna rozmowa na ten temat..to powiem..ze na wozek nazbierala moja mama.. Oni nie maja na co dac bo lozeczko bedzie..fotelik chyba dostaniemy ten maxi cosi .. Fajne jakby wtedy mojej mamie zaproponowali polowe na wozek no ale zobaczyny.

Co do pracy ja wracam po roku.. Albo do starej albo nowej..budujemy sie i niema szans.. W domu jest moja mama więc juz zaproponowala ze będzie zostawać jak co.
Bo i maz i ja pracujemy na zmiany..tescie pracują ale mam nadzieje..ze np jakis weekend jak bysmy chcieli kino..teatr..wypad calodniowy to wezna malego.. No ale kto tam z nimi wie.

Podklady kupie bo i tak chcialam pod przeacieradlo do kolyski czy wozka dac

Kciuki za wizyte

Teraz kawka aj i ogarnianie..bo przy mezu porzadek jest 1 dzien

a weź mi nawet nie mów :/ moja miała nam dać tysiąc na początku marca, co tydzień o tym gadała że na pewno że spokojnie, nie wyda na nic bo dla wnusi odkłada itp to będziemy mieć na wyprawkę.
I co się okazało, że dała wnusi ale dla szwagierki, bo napłakała że wiosna idzie a ona nie ma na kurtkę, buty itp :/ sory ale to jest taka zazdrosna i zawistna menda że głowa mała. Mają grube tysiące na koncie, ale nie ruszą tylko od mamusi wszystko ciągną i wiecznie płaczą że są biedni. A teraz jak się dowiedziała, że będziemy mieć dziecko to ją szlag trafił. A najbardziej ją boli że my mieszkamy na miejscu a ona w innym mieście. Jak ja nie lubię tej dziewuchy :/

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Kurczeeeeeee liczylam ze Was nadganiam po powrocie z gor a ja dalej w czarnej bo sie okazalo ze Wy macie juz nowy watek. Chociaz podejrzane bylo dla mnie od dwoch dni ze ilosc postow sie nie zwieksza wiec mialam przeczucie co sie swieci...
Odezwe sie jak androbie a mam jeszcze... 35stron... :/ ale u mnie ok. Zjadlam sniadanie i za chwile ide na paznokcie.

pisz jak było wypoczęci?
Stary 2017-03-13, 09:24   #382
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ewelinka co za zmija..tez takich nie lubie eh.. No nic pozyjemy zobaczymy.. Jak to bedzie z tymi tesciami..bo na razie to nic nie powiedzieli..ze Cos daja

Stary 2017-03-13, 09:41   #383
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:

Rozpałowałam się?? :P
To masz sny... Dzisiaj mi chyba przyszedł Kosz i ubranka i pomyślałam sobie, że tylko fotelika nie ma i w sumie jestem ready jako tako. Tzn. że poradzilibyśmy sobie z tym co już mamy. Ale wiesz, wolałabym jeszcze poczekać do końca :P
Btw ja się urodziłam w 8 miesiącu, ale mam nadzieję, że to kwestia tego że mama miała całe 18 lat jak mnie rodziła.

Cytat:

To u mnie ciężki temat :P U nas temat w ogóle zamiera więc nad technicznymi aspektami nie muszę się zastanawiać :P

Cytat:
boczkiem kochana bocziem teraz trzeba :p

ale sobie pośniłaś dzisiaj :p

a weź mi nawet nie mów :/ moja miała nam dać tysiąc na początku marca, co tydzień o tym gadała że na pewno że spokojnie, nie wyda na nic bo dla wnusi odkłada itp to będziemy mieć na wyprawkę.
I co się okazało, że dała wnusi ale dla szwagierki, bo napłakała że wiosna idzie a ona nie ma na kurtkę, buty itp :/ sory ale to jest taka zazdrosna i zawistna menda że głowa mała. Mają grube tysiące na koncie, ale nie ruszą tylko od mamusi wszystko ciągną i wiecznie płaczą że są biedni. A teraz jak się dowiedziała, że będziemy mieć dziecko to ją szlag trafił. A najbardziej ją boli że my mieszkamy na miejscu a ona w innym mieście. Jak ja nie lubię tej dziewuchy :/

pisz jak było wypoczęci?
A to wredna piczka. A to teraz nie dostaniecie??

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 09:43   #384
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Dobra, to ja po badaniu i śniadaniu nareszcie :p

Matylda waży 1217g, w czwartek zaczynamy 30 tc, czyli jest ok

Co mógł zmierzyć to jest super, ale oczywiście twarzy nie pokazała. Przeorał mi brzuch totalnie, boli teraz jak nie wiem co, a ta nawet na moment rąk od twarzy nie odjęła, śmiał się że chyba jej przyrosły :p

Dodatkowo leży dupką do przodu to sobie przynajmniej poślady pooglądąłam z każdej strony

Ruchów super mocno nie czuję, bo ma jeszcze dużo miejsca i chlapie sobie wodami, a to co czuję to rozpychania dupką i główką z przodu brzucha.

Tam na dole też wszystko super długie, pozamykane i czyste

Jutro idę na szkołę rodzenia, opuściłam 3 zajęcia bo nie wpadłam na to żeby zadzownić i zapytać czy już są, ale to nie problem bo w kwietniu ruszają od nowa i wtedy te pierwsze sobie nadrobię

kazali zabrać coś wygodnego, to chyba dres wziąć, no nie?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
A to wredna piczka. A to teraz nie dostaniecie??
wiesz co, obiecała to powinna dać, ale jeszcze sobie musi kupić lodówkę po drodze bo jej siadła. Niby ok, ale teraz musimy pożyczyć od kogoś bo skoro miała być ta kasa to wydatki inaczej zaplanowaliśmy :/
Stary 2017-03-13, 09:45   #385
paula.cw
Zakorzenienie

Ja od teściów na nic nie liczę. Teścia jeszcze nie poznałam a teściowa już się na prezent ślubny rzuciła tak, e było mi głupio. Bo ona raczej mało zarabia, więc na prawdę aż nie wiedziałam jak zareagować, ale przyjęłam jak już kupiła prezent. Teraz tylko będę miała listę jakiś pierdół jakby coś chciała drobnego sprezentować.

Babcia moja hojna zawsze była, ale po ślubie mam wrażenie że mały foch był :P Powoli dopiero wraca wszystko do normy, ale też się nie spodziewam teraz dodatkowego wsparcia. Ale też nie liczę na to. Poradzimy sobie sami. A to, że moi rodzice mi coś tam kupują to super niespodzianka i jestem im za to ogromnie wdzięczna.

Stary 2017-03-13, 09:47   #386
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Hej😊 kciuki za wizyty😘
My tez dzisiaj jedziemy do szpitala na usg ale dopiero.ok.21

Ehh te finanse...my na nic od nikogo nie liczymy. Rodzice beda chcieli nam pomoc ale nie lubie brac od nikogo pieniedzy...
Damy rade

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:49   #387
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:

Co mógł zmierzyć to jest super, ale oczywiście twarzy nie pokazała. Przeorał mi brzuch totalnie, boli teraz jak nie wiem co, a ta nawet na moment rąk od twarzy nie odjęła, śmiał się że chyba jej przyrosły :p

Dodatkowo leży dupką do przodu to sobie przynajmniej poślady pooglądąłam z każdej strony

Ruchów super mocno nie czuję, bo ma jeszcze dużo miejsca i chlapie sobie wodami, a to co czuję to rozpychania dupką i główką z przodu brzucha.

Jutro idę na szkołę rodzenia, opuściłam 3 zajęcia bo nie wpadłam na to żeby zadzownić i zapytać czy już są, ale to nie problem bo w kwietniu ruszają od nowa i wtedy te pierwsze sobie nadrobię

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

wiesz co, obiecała to powinna dać, ale jeszcze sobie musi kupić lodówkę po drodze bo jej siadła. Niby ok, ale teraz musimy pożyczyć od kogoś bo skoro miała być ta kasa to wydatki inaczej zaplanowaliśmy :/
Ale wielka. I już 30 tydzień fajnie
Wiecie co, ja to z tych niecierpliwych jestem. Jak coś wymyślę to już od razu szukam i planuję i muszę zrealizować jak najszybciej. Ciąża pod tym kątem jest mega próbą dla mnie A końcówka to będzie męczarnia psychiczna. Ty już 30 tydzień... Ja bym chciała wiedzieć jak to z tym porodem będzie i na co się nastawiać i 31 tyg. mam kwalifikacje dopiero to będzie pod koniec kwietnia...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 09:53   #388
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, to ja po badaniu i śniadaniu nareszcie

Co mógł zmierzyć to jest super, ale oczywiście twarzy nie pokazała. Przeorał mi brzuch totalnie, boli teraz jak nie wiem co, a ta nawet na moment rąk od twarzy nie odjęła, śmiał się że chyba jej przyrosły

Wstydziocha z Matyldy Jej, jak już jest ta 3 z przodu, to robi się poważnie
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:53   #389
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale wielka. I już 30 tydzień fajnie
Wiecie co, ja to z tych niecierpliwych jestem. Jak coś wymyślę to już od razu szukam i planuję i muszę zrealizować jak najszybciej. Ciąża pod tym kątem jest mega próbą dla mnie A końcówka to będzie męczarnia psychiczna. Ty już 30 tydzień... Ja bym chciała wiedzieć jak to z tym porodem będzie i na co się nastawiać i 31 tyg. mam kwalifikacje dopiero to będzie pod koniec kwietnia...
Ty byś chciał wszystko wiedzieć, a ja chyba już mam za dużo w głowie i mam dość :P z chęcią bym zasnęła i obudziła się dopiero po porodzie :p

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Wstydziocha z Matyldy Jej, jak już jest ta 3 z przodu, to robi się poważnie
to jest straszne
Stary 2017-03-13, 09:55   #390
starry_eyes
Wtajemniczenie

Dzień dobry poweekendowo

Cytat:

Super wieści

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości