Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-13, 11:21   #1201
marg0lcia
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Właśnie czekam z psem u weterynarza od paru dni nic nie je, wymiotuje żółcia, ma dreszcze, nie mogę patrzeć jak się tak cały trzesie... Zrobilismy mu badania i wyszło białko w moczu. Mam nadzieje, ze dostanie leki i będzie lepiej. Jest juz z nami 16 lat i z każdym takim przypadkiem sie boje o niego okropnie
Trzymaj się, na pewno mu pomogą
Mnie też serce boli, jak moja choruje, a z zapaleniem uszu walczę od kilku miesięcy i przez to robią jej się kołtuny na uszach i nie dość, że pewnie ją to boli, a raczej swędzi, to jeszcze śmierdzi i okropnie wygląda

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 11:26   #1202
bunnybe
Zadomowienie

Feliciti kciuki za psiaka wiem jaki to jest stres ale mam nadzieje ze uda mu się szybko pomóc
Stary 2017-03-13, 11:36   #1203
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Ukraijanka, no ja bym się nie odważyła położyć wanienki z dzieckiem na deskę do prasowania.. jednak stelaż ma uchwyty w których mocuje się wanienke by nie spadła a jak się np. zahaczy stopą o nogę stelaża to mam pewność że wanienka nie spadnie z dzieckiem bo trzyma ją. Moim zdaniem to jest tak samo jakby położyć dziecko samo bez wanienki na tą deskę. Raczej byś tego nie zrobiła w obawie że spadnie. Ale to moje zdanie ☺☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
rozumiem obawy ja jednak stelaza nie bede kupowac, bedziemy kapac na podlodze tak jak pierwszego synka.
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 11:54   #1204
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Nie pamiętam czy był poruszany temat niani elektronicznej... któraś ma lub planuje zakup i może coś polecić?
Zaczęłam się rozglądać, ale tyle tego jest, że zupełnie nie wiem jak się za to zabrać wiem, że chce z kamerą i podglądem i żeby zasięg był w ogrodzie ale po wstępnym rozeznaniu juz wiem ze masę czasu w necie mi to zajmie

Ja właśnie wczoraj się zastanawiałam nad nianią i najbardziej do mnie przemawia aplikacja na smartfona/iphona. Więc raczej nie planuję osobnego urządzenia.

Dzięki za informacje o stelażu - składany będzie można gdzieś schować - przeraża mnie trochę nagromadzenie dużej liczby rzeczy w domu na wierzchu...

Ad. emolientów, to wiem właśnie, że raczej nie są polecane przy braku problemów skórnych, ale mimo wszystko jakoś serce mocniej mi bije...

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Dziewczyny, ponawiam pytanie - czy coś wiecie o szczepieniach w Medicover (chodzi mi o doświadczenia oraz o ceny - przy pakiecie medycznym).
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 12:03   #1205
marg0lcia
Zadomowienie

Nie wiem, co to jest Medicover... A jesli chodzi o szczepienia, to będę to robić w publicznej przychodni, w której będzie zapisane dziecko, a jeśli będzie trzeba zrobić coś ponadto, pójdę do prywatnego lab, w który sama teraz robię badania.

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-03-13, 12:08   #1206
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Grabienie Bożeny

Glassball zapytałam mojej przyjaciółki, jaką oni mają, bo nie wiem, ale wiem,że sięga zasięgiem poza mieszkanie i klatkę schodową, w sensie jak wychodzą z psem, to biorą jedną część i widzą czy mały dalej śpi Osobiscie nie kupuję, bo nie będzie mi potrzebna.

http://www.euro.com.pl/elektroniczne...a-mbp33s.bhtml

Tylko nie jest pewna czy na pewno ten model, ale mówi, że wygląda tak samo

Fartuch ja na zgagę biorę tylko rennie i to też w wyjątkowych okolicznościach, tzn jak już nie mogę wytrzymać, a mam zgagę od początku ciąży. Podobno mleko pomaga, ale nie wiem, bo go nienawidzę i nigdy nie wypiłabym szklanki mleka

Kiwaczka u nas w niektóych szpitalach też dają dla dziecka wszystko, ale nie we wszystkich. Ja zabieram wszystko, co potrzebne, najwyżej nie użyję
O dzięki obejrzę swoją drogą ceny tych niań mnie powalają .
Ja na zgage biorę tez rennie i raczej sobie nie żałuję od kilku dni mam zgage cały czas i bez rennie nie żadne tak mnie pali. Mleko i migdały na mnie nie działają niestety.
Co do wanienki tez bym się bała postawić na desce do prasowania... dla nas stelaż to było duże ułatwienie.

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 12:11   #1207
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, co to jest Medicover... A jesli chodzi o szczepienia, to będę to robić w publicznej przychodni, w której będzie zapisane dziecko, a jeśli będzie trzeba zrobić coś ponadto, pójdę do prywatnego lab, w który sama teraz robię badania.
To przychodnie prywatne, mogę w pracy wykupić pakiet medyczny, bo u mnie na osiedlu nie ma sensownej przychodni z sensownymi pediatrami, ale nie wiem właśnie jak ze szczepieniami.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
O dzięki obejrzę swoją drogą ceny tych niań mnie powalają .
Ja na zgage biorę tez rennie i raczej sobie nie żałuję od kilku dni mam zgage cały czas i bez rennie nie żadne tak mnie pali. Mleko i migdały na mnie nie działają niestety.
Co do wanienki tez bym się bała postawić na desce do prasowania... dla nas stelaż to było duże ułatwienie.

Położna polecała mi mleczko alugastrin na zgagę, polecane w ciąży:
https://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p5215-Alu...doustna_250_ml

mi też dolega bardzo, ale ratuję się migdałami

Ostatnio jak ćwiczyłam "kąpanie" z położną na poziomie kanapy, to myślałam, że kręgosłup mi odpadnie. Także wanna na poziomie rąk to jest to.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 12:12   #1208
gornek
Zakorzenienie

Emilka mam ten sam problem, tylko muszę podpytać jak to wyglada w lux medzie. Bo przepisałam sie do POZ luxmedu i na dodatek mam tam abonament, wiem tyle ze jak chce dziecko tez zrobic z abonamentem muszę u pracodawcy to zgłosić i bedą mi z wypłaty pobierać 66,50. No ale najlepiej podjechać i podpytać na miejscu jak wyglada kwestia szczepień, wyboru pediatry itp, ja muszę niby tez położna wybrać.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 12:13   #1209
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Tylko, ze w lux medzie nie mam jak odebrać oryginałów. Mam grupę krwi oryginał a resztę podrukowane z portalu pacjenta, jak podchodzę do recepcji to tez drukują to z portalu pacjenta... ale wydaje mi sie, ze tylko grupę chca oryginał. Zreszta nie wiem gdzie będę rodzic, wiec na razie daje sobie z tym spokój bo tylko sie bardziej denerwuje.

Dokładnie tak.
Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Właśnie czekam z psem u weterynarza od paru dni nic nie je, wymiotuje żółcia, ma dreszcze, nie mogę patrzeć jak się tak cały trzesie... Zrobilismy mu badania i wyszło białko w moczu. Mam nadzieje, ze dostanie leki i będzie lepiej. Jest juz z nami 16 lat i z każdym takim przypadkiem sie boje o niego okropnie
Kciuki za pieska.

Wypralam pierwszą ture dzieciowych ubranek, mam tylko jedną suszarkę więc muszę to jakoś na raty rozłożyć.
Też się staram wszystko układać segregowac, niepotrzebne wyrzucać bo ilość rzeczy rośnie w takim tempie że gdzie to chować

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 12:15   #1210
marta6704
Zakorzenienie

Ja mam medicover z pracy, ale powiem szczerze, że nie korzystam. Moja przychodnia przydomowa jest bardzo w porządku i tam też zapisze malucha.

Wanienka też pójdzie albo na stół albo na ziemi. Chociaż póki co jej nie mamy Muszę się przejść i kupić.
I jednak rezygnuje z przewijaka. Tak samo powiedziałam wszystkim, że nie chce karuzeli do lozeczka dziecięcego. Wolę mate z pałakiem z zabawkami jak już młody zacznie coś ogarniać. Bo tesciowie chcieli kupić karuzele i pościele. To też musiałam tłumaczyć, że z pościeli nie będzie malec korzystał póki nie będzie większy. Kocyk, pieluszka, rożek czy coś w tym stylu do otulenia starczy.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 12:15   #1211
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Emilka mam ten sam problem, tylko muszę podpytać jak to wyglada w lux medzie. Bo przepisałam sie do POZ luxmedu i na dodatek mam tam abonament, wiem tyle ze jak chce dziecko tez zrobic z abonamentem muszę u pracodawcy to zgłosić i bedą mi z wypłaty pobierać 66,50. No ale najlepiej podjechać i podpytać na miejscu jak wyglada kwestia szczepień, wyboru pediatry itp, ja muszę niby tez położna wybrać.

Ja mam sensowny pakiet dla całej rodziny z szeroką diagnostyką do wyboru. Sama na razie jestem w zwykłej przychodni na osiedlu, ale też nie jestem zadowolona z mojego lekarza i samej obsługi. A ponieważ nie mam wokół przychodni dziecięcej, o której dobrze by pisano/mówiono, to się zastanawiam nad tym medicoverem... Zadzwonię chyba tam i po prostu zapytam.
Stary 2017-03-13, 12:17   #1212
marg0lcia
Zadomowienie

Kąpiel jak i przewijanie podobno jest najlepsze na odpowiedniej wysokości, żeby się nie schylać, nie kucać, musimy oszczędzać kręgosłup. Ja zamierzam wanienkę stawiać na stole, położę ręcznik i na nim postawię wanienkę.

Moja ginka odradziła mi migały, ze względu na olej, który się w nich znajduje. Podobno nie jest dobry dla rozwoju dziecka. Ale to pytałam ją jakiś czas temu i już nie pamietam, co tam dokładnie mówiła.

Nienawidzę chodzić do lekarza na NFZ i o wszystko się prosić, ale nie mam tez na tyle kasy, żeby wszystko robić prywatnie, więc lekarz rodzinny zarówno dla mnie jak i dla dziecka może być na NFZ. Sama, jak byłam mała, miałam robione w owej przychodni szczepienia, miałam tam swoich pediatrów i wspominam dobrze te panie, więc akurat tutaj mam pewność

Stary 2017-03-13, 12:24   #1213
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Kąpiel jak i przewijanie podobno jest najlepsze na odpowiedniej wysokości, żeby się nie schylać, nie kucać, musimy oszczędzać kręgosłup. Ja zamierzam wanienkę stawiać na stole, położę ręcznik i na nim postawię wanienkę.

Moja ginka odradziła mi migały, ze względu na olej, który się w nich znajduje. Podobno nie jest dobry dla rozwoju dziecka. Ale to pytałam ją jakiś czas temu i już nie pamietam, co tam dokładnie mówiła.

Nienawidzę chodzić do lekarza na NFZ i o wszystko się prosić, ale nie mam tez na tyle kasy, żeby wszystko robić prywatnie, więc lekarz rodzinny zarówno dla mnie jak i dla dziecka może być na NFZ. Sama, jak byłam mała, miałam robione w owej przychodni szczepienia, miałam tam swoich pediatrów i wspominam dobrze te panie, więc akurat tutaj mam pewność
No właśnie dlatego rozważam pakiet, bo opłata miesięczna to kwota jednej prywatnej wizyty, a wszyscy możemy się badać i diagnozować...

Nie strasz mnie z migdałami, bo ja w ciąży zjadłam na pewno przynajmniej kilogram ;-)

W internetach polecają migdały w ciąży, więc się nie wgłębiałam...
Stary 2017-03-13, 12:28   #1214
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Ja właśnie wczoraj się zastanawiałam nad nianią i najbardziej do mnie przemawia aplikacja na smartfona/iphona. Więc raczej nie planuję osobnego urządzenia.

Dzięki za informacje o stelażu - składany będzie można gdzieś schować - przeraża mnie trochę nagromadzenie dużej liczby rzeczy w domu na wierzchu...

Ad. emolientów, to wiem właśnie, że raczej nie są polecane przy braku problemów skórnych, ale mimo wszystko jakoś serce mocniej mi bije...

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Dziewczyny, ponawiam pytanie - czy coś wiecie o szczepieniach w Medicover (chodzi mi o doświadczenia oraz o ceny - przy pakiecie medycznym).
Tez myślałam nad aplikacją, ale wtedy i tak trzeba kamerkę IP dokupić, albo drugi telefon. Poza tym boje się zanikow lacznosci między urządzeniami i szybkiego rozladowywania telefonu. Ale muszę jeszcze o tym poczytac bo to jednak dużo taniej wychodzi ☺

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 12:40   #1215
Martirybka
Rozeznanie

Mamy majowe 2017 cz.V

Fartuch to przepowiadacze masz juz obcykane tez bym się mega wystraszyła, dobrze ze puściło i nic poważnego się nie dzieje.

Felicity ja słyszałam na SR ze jeśli jest u jednego z rodziców - a u drugiego + to badanie powtarza sie w każdym trymestrze, bo to się może zmienić nawet jak pierwsze czy drugie było dobre. Kiedyś inaczej podchodzili do konfliktu, mojej ciotce z tego względu zabronili drugiego dziecka, co dziś jest bzdurą bo mama dostaje zastrzyk.

Kiwaczka ja tez mam takie momenty ze myśle jak to bedzie czy damy rade itp. Zrzucam to na hormony.

Wczoraj i dziś mnie handra ogarnęła. Czepiałam sie wczoraj męża bez powodu w sumie, no moze za błachostki, ale było tego sporo i chyba nie wytrzymał bo zrobił się taki chłodny i nieobecny. Zobaczymy jaki bedzie jak wróci z pracy, bo mam wyrzuty sumienia, a z drugiej strony ubzdurałam sobie ze tylko ja tak mocno przeżywam ta ciąże, no i ze moim obowiązkiem jest sprzątać prac i gotować skoro siedzę w domu...no tylko ze ja mam coraz mniej siły, jakby energia ze mnie uciekała. Wczoraj nawet z wanny wyjsć nie umiałam, klaplam na tyłek
Może te moje obawy i nastrój wynika z braku wypłaty... Tak mnie to wkurza, a ZUS odmówił mi przejęcia zasiłku, no i znowu na łasce pana pracodawcy jestem. Firma ma mnie w d.... Nikt nawet do mnie nie zadzwoni z informacja co jest grane, ze znowu będzie poślizg, czuje się jak wyrzutek społeczny a tyle dla nich robiłam i poświęciłam. Mam dość.

Edytowane przez Martirybka
Czas edycji: 2017-03-13 o 14:28
Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 12:42   #1216
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Tez myślałam nad aplikacją, ale wtedy i tak trzeba kamerkę IP dokupić, albo drugi telefon. Poza tym boje się zanikow lacznosci między urządzeniami i szybkiego rozladowywania telefonu. Ale muszę jeszcze o tym poczytac bo to jednak dużo taniej wychodzi 

my mama małe mieszkanie, więc pewnie ta niania nie będzie potrzebna często, poza komórką wystarczy komputer z kamerką lub tablet, więc u nas to się sprawdzi
Stary 2017-03-13, 12:42   #1217
bunnybe
Zadomowienie

Marta a nie chcesz takiej nakladki do przewijania na lozeczko? Koszt 30zl a moim zdaniem duze ułatwienie, ja sobie nie wyobrazam w nocy przewijac na lozku kolezanki z synkami 6 i 9 miesiecy nadal przewijaja na przewijaku wiadomo ze dzieci ruchliwe i trzeba trzymac ale dla plecow duzo wygodniej niz
przy przewijaniu na lozku

Co do maty z palakiem to dostalismy po bratanicy meza, ma 11 lat ale jest w idealnym stanie bo uzywana tylko kilka miesiecy a potem przechowywana, jest z tiny love i wyglada na porządna; ) wiec pareset zl zaoszczędzone
Stary 2017-03-13, 12:54   #1218
marta6704
Zakorzenienie

Bunny nad taką nakładka myślałam, ale jeśli ma mi to służyć tylko na maks 2 miesiące to dam radę przewijac na kanapie. Tym bardziej, że te pierwsze miesiące będziemy w rozjazdach i za często z tej nakładki korzystać nie będziemy

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 13:11   #1219
bunnybe
Zadomowienie

Marta ale czemu mówisz ze tylko 2 miesiace? i ta nakladka fajna rzecz bo mozna ja zalozyc nie tylko na lozeczko ale na szafke itd wiec na wyjazd tez spoko nie zebym Cie namawiala ale widze ze u moich znajomych sie super sprawdza o, a to nasza mata "ze spadku" : http://www.ceneo.pl/436305

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 13:11   #1220
decorail
Zakorzenienie

Margolcia - no Jacek ukręcił wczoraj kiełbasę ponad 3 m, haha po kąpieli podobno nie trzeba niczym dziecka natłuszczać czy nawilżać jeśli nie ma żadnych problemów ze skórą (info ze szkoły rodzenia)

Glassball - ja liczę, że dostaniemy nianię w spadku po bratanku Tz

Kiwaczka - ja też mam stelaż do wanienki będziemy kąpać malucha bezpośrednio w jego pokoju

Fartuch - mój brat spadł z przewijaka, który moja mama kładła na pralce jak miał 3 miesiące... zdążyła do złapać w locie, ale zahaczył nóżką o uchylone drzwi pralki i ... złamał nogę, więc mieliśmy 3 miesięcznego bobasa w gipsie

Effpe - nie no padam z Waszymi określeniami ja mam jutro wizytę to też się muszę ogarnąć tam na dole, ale nie wiem czy już Tz w to nie zaangażuję mam nadzieję, że mnie jakoś tam wystylizuje

Felliciti - i jak piesio?

A jak ja mam komodę z przewijakiem i na to na pewno położę taki miękki śliski to jeszcze kładłybyście na to prześcieradło czy wystarczy np. sam podkład jednorazowy?

A w ogóle byłam dzisiaj w Rossmannie i nikt mnie nie przepuścił - ani ekspedientka ani facet co był przede mną. Spokojnie sobie poczekałam, ale myślałam, że ciąża w 8 miesiącu jest widoczna

Edytowane przez decorail
Czas edycji: 2017-03-13 o 13:13
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 13:12   #1221
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Marta a nie chcesz takiej nakladki do przewijania na lozeczko? Koszt 30zl a moim zdaniem duze ułatwienie, ja sobie nie wyobrazam w nocy przewijac na lozku kolezanki z synkami 6 i 9 miesiecy nadal przewijaja na przewijaku wiadomo ze dzieci ruchliwe i trzeba trzymac ale dla plecow duzo wygodniej niz
przy przewijaniu na lozku

Co do maty z palakiem to dostalismy po bratanicy meza, ma 11 lat ale jest w idealnym stanie bo uzywana tylko kilka miesiecy a potem przechowywana, jest z tiny love i wyglada na porządna; ) wiec pareset zl zaoszczędzone
Ja swojego przewijaka uzylam ...raz. Jest na takiej niefortunnej wysokosci ze myslalam ze mi plecy pekna. Dla nizszych osob bedzie pewnie ok. Moj syn w nocy w ogole kup nie robil, wiec nie bylo problemu.
Stary 2017-03-13, 13:13   #1222
marg0lcia
Zadomowienie

Martirybka to po prostu gorszy okres

Mnie np brakuje bliskości, ale (to dziwnie zabrzmi) nie ma na to czasu

Marta dlaczego taka nakładka ma Ci służyć max dwa miesiące?

Ja kupiłam drewniany stojący przewijak z Ikei i na to nałożę nakładkę, na dole jest półka, całość wyniosła mnie 120zł, a na olx są takie zestawy używane za 40zł, czyli można pow, że w cenie nakładki masz całość Rozważ to, bo to naprawdę lepsze dla Twojego kręgosłupa...

Stary 2017-03-13, 13:17   #1223
decorail
Zakorzenienie

Znalazłam w H&M dziś koszulę do spania coś w tym stylu, tylko zamiast guziczków ma troczki i jest przeceniona na 30 zł - myślicie, że sprawdzi się do karmienia/szpitala?

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...Czarne%20paski
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 13:18   #1224
marg0lcia
Zadomowienie

Bunnybe świetna mata mnie też ma ciocia przywieźć po swoich wnuczkach, od niej tez dostałam kołyskę i bujak

Decorail a w fałdkach? wiesz, kolanka, łokcie... moja ginka też mówiła, żeby całego dziecka nie smarować, tylko ewentualnie w tych miejscach.
Rossmann niby taki przyjazny matkom... Hm widocznie wyglądasz bardzo zgrabnie w 8 miesiącu
Fajna koszula stylowa

Stary 2017-03-13, 13:20   #1225
bunnybe
Zadomowienie

Decorail jak bedziesz miala ta sliska wkladke to juz prześcieradło zbedne, ja bede kladla podklady z babydream, wiadomo ze rozne przygody sie na przewijaku zdarzaja, podklad po prostu wyrzucisz a przescieradlo trzeba bedzie prac, dla mnie zbedny element
Stary 2017-03-13, 13:20   #1226
gornek
Zakorzenienie

Do mnie dotarł kurier z ostatnia paczka, czyli z Allegro. Juz w pralce jest rożek, kocyk, reczniki, komplet do wózka, ochraniacz na łóżeczko, prześcieradło na przewijak :P kolejna puszczę z samymi pieluchami. Na koniec zostanie mi do wyprania szlafrok, koszule do szpitala i prześcieradła do łóżeczka. Mama mi dzwoniła, ze ona sobie kupila cieniutki szlafrok w texitil market za 20 albo 30 zł. Jak będę przy okazji to zerknę na niego.
Co do przewijaka ja kupiłam taki zwykły na łóżeczko. Nie mam innego miejsca a schylając sie nad łóżkiem to by mi kręgosłup szybko wysiadł

gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 13:21   #1227
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Decorail jak bedziesz miala ta sliska wkladke to juz prześcieradło zbedne, ja bede kladla podklady z babydream, wiadomo ze rozne przygody sie na przewijaku zdarzaja, podklad po prostu wyrzucisz a przescieradlo trzeba bedzie prac, dla mnie zbedny element
Ooooo... zupełnie zapomniałam o tych podkładkach jednorazowych! Dzięki za przypomnienie

Stary 2017-03-13, 13:22   #1228
bunnybe
Zadomowienie

Decorail co do koszuli to wydaje mi sie ze moze Ci byc za cieplo w takim rekawie, wszedzie trabia ze w tych salach z dziecmi jest goraco, ja bym chyba wybrala krotki rekaw albo cos na ramiaczkach

A co do kasy pierwszenstwa to stalam w takiej wczoraj w tesco i pani mnie uswiadomila ze nalezy w niej podchodzic bez kolejki a nie czekac az ktos przepusci ale jakos wolalam poczekac z moimi 3 rzeczami niz byc zabita wzrokiem przez tych ludzi z pelnymi wozkami bez prawa do pierwszenstwa glupia ja no coz

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-03-13 o 13:27
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 13:23   #1229
felliciti
Wtajemniczenie

Dziękuje dziewczyny Niestety na miejscu nic nie ustalili, pobrali krew i z tego co mogli zrobić na miejscu wyszło, że wszystko jest ok, podejrzewają wątrobowe rzeczy, ale dokładniejsze wyniki będą jutro, a na razie piesek leży i się męczy

decorail nie wiem czy nie będzie Ci za gorąco w tym długim rękawie, ale ogólnie koszula bardzo fajna

Dzisiaj musiałam założyć sukienkę taką obcisłą jako bluzkę, bo wszystkie normalne są już za krótkie!
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 13:28   #1230
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Znalazłam w H&M dziś koszulę do spania coś w tym stylu, tylko zamiast guziczków ma troczki i jest przeceniona na 30 zł - myślicie, że sprawdzi się do karmienia/szpitala?

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...Czarne%20paski

Fajna, myśle ze się sprawdzi, tylko ja bym miała obiekcje co do długiego rękawa, ze będzie w niej za ciepło.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Martirybka to po prostu gorszy okres

Mnie np brakuje bliskości, ale (to dziwnie zabrzmi) nie ma na to czasu

Marta dlaczego taka nakładka ma Ci służyć max dwa miesiące?

Ja kupiłam drewniany stojący przewijak z Ikei i na to nałożę nakładkę, na dole jest półka, całość wyniosła mnie 120zł, a na olx są takie zestawy używane za 40zł, czyli można pow, że w cenie nakładki masz całość Rozważ to, bo to naprawdę lepsze dla Twojego kręgosłupa...

Oby Margolcia, oby.

U nas będzie typowy przewijak na komodzie i na to pieluszka, podkład czy termofrotka, tak żeby dzidziusiowi było przyjemnie bo te ceratki mogą być zimne.

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości