![]() |
#1201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
![]() Mnie też serce boli, jak moja choruje, a z zapaleniem uszu walczę od kilku miesięcy i przez to robią jej się kołtuny na uszach i nie dość, że pewnie ją to boli, a raczej swędzi, to jeszcze śmierdzi i okropnie wygląda ![]()
![]() |
#1202 |
Zadomowienie
|
Feliciti kciuki za psiaka
![]() ![]()
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za informacje o stelażu - składany będzie można gdzieś schować - przeraża mnie trochę nagromadzenie dużej liczby rzeczy w domu na wierzchu... Ad. emolientów, to wiem właśnie, że raczej nie są polecane przy braku problemów skórnych, ale mimo wszystko jakoś serce mocniej mi bije... ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Dziewczyny, ponawiam pytanie - czy coś wiecie o szczepieniach w Medicover (chodzi mi o doświadczenia oraz o ceny - przy pakiecie medycznym). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, co to jest Medicover... A jesli chodzi o szczepienia, to będę to robić w publicznej przychodni, w której będzie zapisane dziecko, a jeśli będzie trzeba zrobić coś ponadto, pójdę do prywatnego lab, w który sama teraz robię badania.
#1206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na zgage biorę tez rennie i raczej sobie nie żałuję ![]() Co do wanienki tez bym się bała postawić na desce do prasowania... dla nas stelaż to było duże ułatwienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
https://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p5215-Alu...doustna_250_ml mi też dolega bardzo, ale ratuję się migdałami Ostatnio jak ćwiczyłam "kąpanie" z położną na poziomie kanapy, to myślałam, że kręgosłup mi odpadnie. Także wanna na poziomie rąk to jest to. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Emilka mam ten sam problem, tylko muszę podpytać jak to wyglada w lux medzie. Bo przepisałam sie do POZ luxmedu i na dodatek mam tam abonament, wiem tyle ze jak chce dziecko tez zrobic z abonamentem muszę u pracodawcy to zgłosić i bedą mi z wypłaty pobierać 66,50. No ale najlepiej podjechać i podpytać na miejscu jak wyglada kwestia szczepień, wyboru pediatry itp, ja muszę niby tez położna wybrać.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#1209 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wypralam pierwszą ture dzieciowych ubranek, mam tylko jedną suszarkę więc muszę to jakoś na raty rozłożyć. Też się staram wszystko układać segregowac, niepotrzebne wyrzucać bo ilość rzeczy rośnie w takim tempie że gdzie to chować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Ja mam medicover z pracy, ale powiem szczerze, że nie korzystam. Moja przychodnia przydomowa jest bardzo w porządku i tam też zapisze malucha.
Wanienka też pójdzie albo na stół albo na ziemi. Chociaż póki co jej nie mamy ![]() I jednak rezygnuje z przewijaka. Tak samo powiedziałam wszystkim, że nie chce karuzeli do lozeczka dziecięcego. Wolę mate z pałakiem z zabawkami jak już młody zacznie coś ogarniać. Bo tesciowie chcieli kupić karuzele i pościele. To też musiałam tłumaczyć, że z pościeli nie będzie malec korzystał póki nie będzie większy. Kocyk, pieluszka, rożek czy coś w tym stylu do otulenia starczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Zadomowienie
|
Kąpiel jak i przewijanie podobno jest najlepsze na odpowiedniej wysokości, żeby się nie schylać, nie kucać, musimy oszczędzać kręgosłup. Ja zamierzam wanienkę stawiać na stole, położę ręcznik i na nim postawię wanienkę.
Moja ginka odradziła mi migały, ze względu na olej, który się w nich znajduje. Podobno nie jest dobry dla rozwoju dziecka. Ale to pytałam ją jakiś czas temu i już nie pamietam, co tam dokładnie mówiła. Nienawidzę chodzić do lekarza na NFZ i o wszystko się prosić, ale nie mam tez na tyle kasy, żeby wszystko robić prywatnie, więc lekarz rodzinny zarówno dla mnie jak i dla dziecka może być na NFZ. Sama, jak byłam mała, miałam robione w owej przychodni szczepienia, miałam tam swoich pediatrów i wspominam dobrze te panie, więc akurat tutaj mam pewność ![]()
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie strasz mnie z migdałami, bo ja w ciąży zjadłam na pewno przynajmniej kilogram ;-) W internetach polecają migdały w ciąży, więc się nie wgłębiałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Rozeznanie
|
Mamy majowe 2017 cz.V
Fartuch to przepowiadacze masz juz obcykane
![]() Felicity ja słyszałam na SR ze jeśli jest u jednego z rodziców - a u drugiego + to badanie powtarza sie w każdym trymestrze, bo to się może zmienić nawet jak pierwsze czy drugie było dobre. Kiedyś inaczej podchodzili do konfliktu, mojej ciotce z tego względu zabronili drugiego dziecka, co dziś jest bzdurą bo mama dostaje zastrzyk. Kiwaczka ja tez mam takie momenty ze myśle jak to bedzie czy damy rade itp. Zrzucam to na hormony. Wczoraj i dziś mnie handra ogarnęła. Czepiałam sie wczoraj męża bez powodu w sumie, no moze za błachostki, ale było tego sporo i chyba nie wytrzymał bo zrobił się taki chłodny i nieobecny. Zobaczymy jaki bedzie jak wróci z pracy, bo mam wyrzuty sumienia, a z drugiej strony ubzdurałam sobie ze tylko ja tak mocno przeżywam ta ciąże, no i ze moim obowiązkiem jest sprzątać prac i gotować skoro siedzę w domu...no tylko ze ja mam coraz mniej siły, jakby energia ze mnie uciekała. Wczoraj nawet z wanny wyjsć nie umiałam, klaplam na tyłek ![]() Może te moje obawy i nastrój wynika z braku wypłaty... Tak mnie to wkurza, a ZUS odmówił mi przejęcia zasiłku, no i znowu na łasce pana pracodawcy jestem. Firma ma mnie w d.... Nikt nawet do mnie nie zadzwoni z informacja co jest grane, ze znowu będzie poślizg, czuje się jak wyrzutek społeczny a tyle dla nich robiłam i poświęciłam. Mam dość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Martirybka Czas edycji: 2017-03-13 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zadomowienie
|
Marta a nie chcesz takiej nakladki do przewijania na lozeczko? Koszt 30zl a moim zdaniem duze ułatwienie, ja sobie nie wyobrazam w nocy przewijac na lozku
![]() przy przewijaniu na lozku ![]() Co do maty z palakiem to dostalismy po bratanicy meza, ma 11 lat ale jest w idealnym stanie bo uzywana tylko kilka miesiecy a potem przechowywana, jest z tiny love i wyglada na porządna; ) wiec pareset zl zaoszczędzone ![]()
#1218 |
Zakorzenienie
|
Bunny nad taką nakładka myślałam, ale jeśli ma mi to służyć tylko na maks 2 miesiące to dam radę przewijac na kanapie. Tym bardziej, że te pierwsze miesiące będziemy w rozjazdach i za często z tej nakładki korzystać nie będziemy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zadomowienie
|
Marta ale czemu mówisz ze tylko 2 miesiace?
![]() ![]() ![]() ![]()
#1220 |
Zakorzenienie
|
Margolcia - no Jacek ukręcił wczoraj kiełbasę ponad 3 m, haha
![]() ![]() Glassball - ja liczę, że dostaniemy nianię w spadku po bratanku Tz ![]() Kiwaczka - ja też mam stelaż do wanienki ![]() ![]() Fartuch - mój brat spadł z przewijaka, który moja mama kładła na pralce jak miał 3 miesiące... zdążyła do złapać w locie, ale zahaczył nóżką o uchylone drzwi pralki i ... złamał nogę, więc mieliśmy 3 miesięcznego bobasa w gipsie Effpe - nie no padam z Waszymi określeniami ![]() ![]() ![]() Felliciti - i jak piesio? ![]() ![]() A jak ja mam komodę z przewijakiem i na to na pewno położę taki miękki śliski to jeszcze kładłybyście na to prześcieradło czy wystarczy np. sam podkład jednorazowy? A w ogóle byłam dzisiaj w Rossmannie i nikt mnie nie przepuścił - ani ekspedientka ani facet co był przede mną. Spokojnie sobie poczekałam, ale myślałam, że ciąża w 8 miesiącu jest widoczna ![]() Edytowane przez decorail Czas edycji: 2017-03-13 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zadomowienie
|
Martirybka to po prostu gorszy okres
![]() Mnie np brakuje bliskości, ale (to dziwnie zabrzmi) nie ma na to czasu ![]() Marta dlaczego taka nakładka ma Ci służyć max dwa miesiące? Ja kupiłam drewniany stojący przewijak z Ikei i na to nałożę nakładkę, na dole jest półka, całość wyniosła mnie 120zł, a na olx są takie zestawy używane za 40zł, czyli można pow, że w cenie nakładki masz całość ![]()
#1223 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam w H&M dziś koszulę do spania coś w tym stylu, tylko zamiast guziczków ma troczki i jest przeceniona na 30 zł - myślicie, że sprawdzi się do karmienia/szpitala?
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...Czarne%20paski |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
Bunnybe świetna mata
![]() ![]() Decorail a w fałdkach? wiesz, kolanka, łokcie... moja ginka też mówiła, żeby całego dziecka nie smarować, tylko ewentualnie w tych miejscach. Rossmann niby taki przyjazny matkom... Hm widocznie wyglądasz bardzo zgrabnie w 8 miesiącu ![]() Fajna koszula ![]() ![]()
#1225 |
Zadomowienie
|
Decorail jak bedziesz miala ta sliska wkladke to juz prześcieradło zbedne, ja bede kladla podklady z babydream, wiadomo ze rozne przygody sie na przewijaku zdarzaja, podklad po prostu wyrzucisz a przescieradlo trzeba bedzie prac, dla mnie zbedny element
![]()
#1226 |
Zakorzenienie
|
Do mnie dotarł kurier z ostatnia paczka, czyli z Allegro. Juz w pralce jest rożek, kocyk, reczniki, komplet do wózka, ochraniacz na łóżeczko, prześcieradło na przewijak :P kolejna puszczę z samymi pieluchami. Na koniec zostanie mi do wyprania szlafrok, koszule do szpitala i prześcieradła do łóżeczka. Mama mi dzwoniła, ze ona sobie kupila cieniutki szlafrok w texitil market za 20 albo 30 zł. Jak będę przy okazji to zerknę na niego.
Co do przewijaka ja kupiłam taki zwykły na łóżeczko. Nie mam innego miejsca a schylając sie nad łóżkiem to by mi kręgosłup szybko wysiadł Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#1227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1228 |
Zadomowienie
|
Decorail co do koszuli to wydaje mi sie ze moze Ci byc za cieplo w takim rekawie, wszedzie trabia ze w tych salach z dziecmi jest goraco, ja bym chyba wybrala krotki rekaw albo cos na ramiaczkach
![]() A co do kasy pierwszenstwa to stalam w takiej wczoraj w tesco i pani mnie uswiadomila ze nalezy w niej podchodzic bez kolejki a nie czekac az ktos przepusci ale jakos wolalam poczekac z moimi 3 rzeczami niz byc zabita wzrokiem przez tych ludzi z pelnymi wozkami bez prawa do pierwszenstwa ![]() ![]()
16.05.2017 G. ![]() Edytowane przez bunnybe Czas edycji: 2017-03-13 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() ![]() decorail nie wiem czy nie będzie Ci za gorąco w tym długim rękawie, ale ogólnie koszula bardzo fajna ![]() Dzisiaj musiałam założyć sukienkę taką obcisłą jako bluzkę, bo wszystkie normalne są już za krótkie!
![]() |
#1230 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajna, myśle ze się sprawdzi, tylko ja bym miała obiekcje co do długiego rękawa, ze będzie w niej za ciepło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Oby Margolcia, oby. U nas będzie typowy przewijak na komodzie i na to pieluszka, podkład czy termofrotka, tak żeby dzidziusiowi było przyjemnie bo te ceratki mogą być zimne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.