|
|
#991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Harry Potter and the Deathly Hallows
hihih
![]() czarne charaktery da best, yeah no ale czemu ja mam popełnić ten czyn? ![]() później bedzie na mnie >.<"
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Bo na kogoś musi być
a ponadto jak Aninek Princess Of Sayan założy wątek to wątek ten zdycha po kilkunastu wpisach...pechowa jestem chyba
|
|
|
|
|
#993 |
|
Nie depcze krokusów
|
Może być "lubieżny", jeśli sobie życzycie ;]
|
|
|
#994 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Harry Potter?
Dłuuugo nie mogłam się przekonać do czytania ksiazek o HP. Wzieło mnie w ostatnią Wielką Sobotę. Jestem po czwartym tomie i dziś zaczynam "Zakon Feniksa".
Niesamowicie podoba mi się wątek z sowami. Sposób w jaki opisana jest sowia poczta. Póki co najbardziej mi sie podobała cześć "Harry Potter i czara ognia"
|
|
#995 |
|
Przyczajenie
|
no kurrcze a myślalam ze tylko ja w tym wieku lubie czytać Harrego a tu proszę
jaka miła niespodzianka ![]() pozdrówki dziewczyny
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
"w tym wieku"? ja tez bardzo lubie...uwielbiam...szkod a ze to koniec
|
|
#997 |
|
Przyczajenie
|
nio ja sobie ściągnelam ostatnią część i czytam właśnie
|
|
#998 |
|
Raczkowanie
|
W każdej z nas jest chyba trochę z dziecka
Jeśli nie to ta osoba jest bardzo nieszczęśliwa
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz przeczytalam...ale moze pojawi sie ta encyklopedia, slyszalyscie cos?
Claire-K tez tak uwazam, zreszta nie ma sensu na sile byc doroslym, na to zawsze znajdzie sie czas...
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
No to zakładajcie ten wątek
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Nie depcze krokusów
|
Chcecie, to macie
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247372
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Suuper już lecę!!
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wizażowe społeczności, no no, do czego to doszło
|
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Przyczajenie
|
no dokładnie nie ma co na siłe być dorosłym ale ja wydoroślalam kilka lat temu jak sie wyprowadzilam z domu.
ale z dziecka na szczęście mi troche zostało ![]() Czyż magia i marzenia nie są piękne? co bym nam w życiu bez nich zostało? aha i nie slyszalam o żadnej encyklopedii...a ma być?
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez się udzieliłam!!Zapraszamy kolejne wielbicielki bad boysów
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
|
strzecha, nie chodzi o wydoroślenie
Jasne, że każdy z roku na rok ma większe doświadczenie i jest dojrzalszy... Chodzi o zachowanie w sobie odrobiny dziecka ![]() Potter, Opowieści z Narni czy choćby Ania z Zielonego Wzgorza w rekach dorosłej kobiety to świadectwo, że ma w sobie tą dziecięcą nutkę wyobraźni
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie
troche wyobrazni trzeba miec...a to, ze ktos "dorosly" zatraca sie w ksiazce ktora jest rzekomo dla dzieci to nic zlego...zreszta kiedy zostal wydany pierwszy tom HP mialam chyba 13 lat...strzecha - czytalam gdzies, ze rowling jesli wroci do HP to wlasnie w formie encyklopedii - ma wyjasnic w niej wszystko co nie zostalo powiedziane w ksiazce - cos jak uzupelnienie, ale to nic pewnego
|
|
#1008 |
|
Raczkowanie
|
Żaden temat nie może byc eksploatowany do granic mozliwości Ale moglaby na przykład napisać opowieść o smokach i tam przepleść Weasleyów... Albo napisać ksiażkę o olbrzymach w jakimś egzotycznym miejscu Jeszcze nie wiem jak się kończy 7 tom ( i proszę nie mówić mi! ), ale ja bym zrobiła jakiś tomik o powiedzmy.. losach Hermiony po Hogwarcie Zreszta... Wyobraźnia ludzka nie zna granic. A te sowy w Hogwarcie są świetne!
|
|
#1009 |
|
Przyczajenie
|
no ale mi sie wydaję ze ona napewno jeszcze coś napisze w tym stylu.
Cleire-K masz super pomysły hehe podrzuć jej je jakoś a sówki są boskie!Ale ostatni film -masakra az mi sie go nie chcialo oglądać tyle rzeczy i sytuacji różniło sie od tego jak były przedstawione w książce. dla mnie najlepsza część to pierwsza była i fil oglądałam juz chyba ze 20 razy
|
|
#1010 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja lubię filmy o Harry'm nawet nie dlatego, że szczególnie mi się podoba gra aktorska czy to jak wątki zostały przedstawione, ale dlatego, że uwielbiam się patrzeć na świat czarodziejów
Zresztą już się przyzwyczaiłam, że ekranizacje nie zawsze zgadzają się z moimi wyobrażeniami
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o ekranizacje, to widziałam Komnate Tajemnic i Więźnia z Azkabanu. Irytowało mnie to, ze niektóre rzeczy są pozmieniane w filmie. Na przykład watek miotły Błyskawicy w Więźniu... W książce Harry w zupełnie innych okolicznościach ja dostaje i nie na końcu historii! Rozumiem, że nie wszystko można w filmie zmieścić, ale można by się chociaż trzymać pierwotnej chronologii... Nie wiem czy chce obejrzeć "Czarę Ognia"...
|
|
#1012 |
|
Przyczajenie
|
czara ognia jescze jest ciekawa-bo fajnei jest przedstawiony ten turniej ale Zakon Feniksa to już porażka-nie warto oglądać zeby sie nie wkurzac...
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
Strzecha, dzięki za ostrzeżenie!
Przyznam Wam się do czegoś... Mi zazwyczaj szkoda czasu było na gry Ale tak mi odbiło, że dzis grałam sobie w nocy do późna w Więźnia z Azkabanu Czuję się jakbym cofnęła się o parę lat wstecz i znów była dziewczynką Ta historia ma w sobie magię, która odciąga mysli od problemów... A tych mi ostatnio nie brakuje.
|
|
#1014 |
|
Raczkowanie
|
To ja tak mam po przeczytaniu każdej z części Harrego, zawsze mam wrażenie, że żyję w jakimś innym świecie i przez najbliższy tydzień po przeczytaniu tylko chodzę i myślę o tej książce i czuje się tako jakoś dziwnie, jakby magia mnie ogarnęła. Ta książka ma coś w sobie.
A co do filmów to za bardzo mi się nie podobały dwie pierwsze części, ale 3, 4 i 5 jak najbardziej, ale i tak wolę książkę od filmu.
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Vivienne w pelni podzielam twoje zdanie...ja obejrzalam wszystkie filmy, ale fakt baaardzo duzo sie roznia od ksiazek, ale to zawsze fajnie popatrzec jak to zostalo zrealizowane.
5 czesc gry jest imho najlepsza...
|
|
#1016 |
|
Przyczajenie
|
no nie napisalam posta i mnie wywaliło
![]() ja też kiedyś grałam w którąś część Harrego. Az wstyd sie przyznac ale pracowalam kiedys w bibliotece dla dziciaków i mieliśmy salke komputerową i ja podkradalam sobie tą grę do domu hehe i bywalo ze dzieciaki nie mialy w co grać. a wogóle to kiedyś mi sie nawet śnilo że rzucałam czarami w kogoś-i to byly czary z książki. przegięcie co? a jakie fajne książki tego typu jeszcze czytałście?
|
|
#1017 |
|
Rozeznanie
|
hih ja też lecę, zapracowana wpadłam dziś zakładać watek, a tu już proszę - jest
to idę i żem się udzielę
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
strzecha mi tez sie snily takie glupoty
pewnie od ciaglego czytania ksiazek...co do innych pozycji - ogolnie nie przepadam za sci-fi ale fajny jest Pratchett...
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie pokłóciłam się z przyjacielem o ten tekst:
"Główny egzorcysta Watykanu Pater Gabriele Amorth ostrzega, że lektura książek o Harrym Potterze w prostej drodze prowadzi w sidła „księcia ciemności”, czyli innymi słowy w pułapkę satanizmu - pisze na swoich łamach brytyjska gazeta „The Sun”. Gazeta cytuje Amortha: - „Zaczyna się niewinnie, od czytania historyjek o Potterze, który wydaje się być miłym czarodziejem, ale w końcu czytelnik wpada w ręce szatana. Nie ulega wątpliwości, że te powieści zawierają rękopis diabła. Małe dziecko wychowywane jest tu przez magię – stąd już tylko mały krok do satanizmu i Złego”." Kompletna przesada, moim zdaniem...
|
|
#1020 |
|
Przyczajenie
|
ale przesada!
ale swoją drogą to początkowe części były dla dzieci ok ale te dalsze są tak brutalne ze mojemu dziecku nie dałam bym czegos takiego do czytania, nie mówiąc już o filmie, ktore juz podajże od 3 części robią sie takie mroczne troche... mi kolega mówił ze wiedźmin to taka super książka, ze film beznadzieja(nie wiem nie widzilam) ale książka super. on uwielbia takie fantasy
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

a ponadto jak Aninek Princess Of Sayan założy wątek to wątek ten zdycha po kilkunastu wpisach...pechowa jestem chyba