Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-13, 21:04   #1231
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Ja tez biezniowa

ekspert
Dzieki za odpowiedz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tiaaa Najgorsze jest to, że przez polskie znaki nie mogę się zalogować do wizażowej apki na androida :P Nie mogę wpisać nicka przez "ę"...
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 21:09   #1232
bianca30
Raczkowanie

Dzieki Dziewczyny za kciuki. 😘

Na razie ok, wyniki w normie, szyjka w porzadku. Plci nadal nie znam, ale zapisze sie niedlugo na polowkowe. Od ostatniej wizyty przytylam ok 1-1,5 kg. Jak na moje czeste pozeranie fast foodow to nie jest tak zle. 😉

Oczekalam sie dzis w kolejce u gina jak nigdy. Az zaczelam sie denerwowac na maxa. Na szczescie jest ok.

Ja tez uwielbiam kapiele. Nie lubie prysznica bo czuje sie jakbym byla nieumyta. Ostatnio musialam przyspieszyc te kapiele z racji chlodniejszej wody, ale skoro piszecie, ze mozna w cieplejszwj to mnie to bardzo cieszy. 👍
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 21:13   #1233
emceka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
To się nieźle wkopałaś

Ja nienawidzę biegać niezależnie gdzie Mam wtedy wrażenie, że albo mi cycki odpadną, albo sobie nimi zęby wybiję

Ja też nienawidzę biegać ale nie ze względu na cycki bo ogólnie ich nie mam tylko tak po prostu

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
emceka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 21:16   #1234
gunis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Tak jak ja wczoraj po smoothie z awokado, bananem, ananasem o pomarańczą na śniadanie, które mi mój TŻ zrobił I twierdził później, że on do 14:00 nie był po nim głodny...

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Noooo, kocurki cudowne

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Gunis, ja za papryki dałam 5.99/kg w Biedrze
Nie wierzę
Kurde a byłam niedawno w Biedrze i nie widziałam takich cen...

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
A w czym w ogole trzymacie swoje ciazowe dokumenty? Ja mam taka rozowa teczkę, ktora mi TZ sprawil jak sie dowiedzial o ciąży wielka ale mam wszystko.
Ja dostałam od giną razem z kartą ciąży

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 21:16   #1235
emceka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość

Na razie ok, wyniki w normie, szyjka w porzadku. Plci nadal nie znam, ale zapisze sie niedlugo na polowkowe. Od ostatniej wizyty przytylam ok 1-1,5 kg. Jak na moje czeste pozeranie fast foodow to nie jest tak zle. 😉

Oczekalam sie dzis w kolejce u gina jak nigdy. Az zaczelam sie denerwowac na maxa. Na szczescie jest ok.

Ja tez uwielbiam kapiele. Nie lubie prysznica bo czuje sie jakbym byla nieumyta. Ostatnio musialam przyspieszyc te kapiele z racji chlodniejszej wody, ale skoro piszecie, ze mozna w cieplejszwj to mnie to bardzo cieszy. 👍
Fajnie że wszystko w porządku tylko po co te nerwy? By się chciało powiedzieć ale po co jak sama tak mam

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
emceka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 21:17   #1236
helloalex
Raczkowanie

Serenely, teraz nam się Twój straszny gif wyświetla jako główne w aplikacji xD

helloalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 21:17   #1237
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:

To super

Mobilny przekaz myśli ;-)
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 21:18   #1238
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

Super

Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 21:19   #1239
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez helloalex Pokaż wiadomość
Serenely, teraz nam się Twój straszny gif wyświetla jako główne w aplikacji xD

Już o tym pisałam

Stary 2017-03-13, 21:21   #1240
oriane
Rozeznanie

Kupiłam sobie legginsy w rossmann za 26zł, wydają się całkiem wygodne. Ten szumiś to niezły brzydal. Ciekawe czy wszystkie szumisie są takie pokraczne :P
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 21:28   #1241
gunis
Rozeznanie

Kurde, ja to powinnam sypialnię w kuchni urządzić... zjadłam kolacje, później poprawilam, bo dalej byłam glodna. I teraz Co? Znowu ssanie ;D a dziecka nie wolno głodzic

Stary 2017-03-13, 21:40   #1242
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Kurde, ja to powinnam sypialnię w kuchni urządzić... zjadłam kolacje, później poprawilam, bo dalej byłam glodna. I teraz Co? Znowu ssanie ;D a dziecka nie wolno głodzic

Zdecydowanie nie wolno, bo się ketony porobią
Ja przez ostatnie 2 dni nie jadłam już drugiej kolacji tuż przed snem i udało mi się dospać do rana. Chyba moje dziecko dorasta

Stary 2017-03-13, 22:11   #1243
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego ja zjadłam dzisiaj dwudaniową kolację

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 22:12   #1244
gunis
Rozeznanie

To moja będzie trzydaniowa

Stary 2017-03-13, 22:28   #1245
Serenely
Zakorzenienie

Boże, widzisz i nie grzmisz. Weszłam na chwilę na ostatnie posty na Wizażu, a tam jeden z moich kiedyś ulubionych wątków - czy mogę być w ciąży. To przechodzi ludzkie pojęcie jakie dzieci się za seks zabierają. "czy jak wylizałam po wytrysku i wsadził bez gumki na dwa razy to jest szansa na ciążę", nawet nie mam siły komentować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-14, 00:01   #1246
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

Ja dostałam od giną razem z kartą ciąży

Ja muszę sobie jakąś tekę założyć, bo nie mam i trzymam na półce, póki co, w jednym miejscu Kartę ciąży też mam z Medicoveru, więc całkiem fajna książeczka.

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Widzę, że jak zwykle po północy tylko ja zostałam
W takim razie wyzewnętrznię się z takim oto dylematem. Odmalowałabym chętnie pokój dla dziecka i w ogóle mieszkanie (syndrom wicia gniazda mi się uaktywnił) i najchętniej zrobiłabym to sama, ALE... Internet aż grzmi od przestróg dotyczących remontów w ciąży i kontaktów ciężarnych z farbami. No i teraz pytanie, czy naprawdę warto panikować i unikać nawet teoretycznie bezpiecznych farb lateksowych, czy jednak odłożyć ten cały remont na potem. Chciałabym nad łóżeczkiem przykleić np. dekory i literki z imieniem, a przyklejanie tego na starą farbę nie ma sensu...
Martoolka, ty sama malowałaś ściany, czy się wyręczyłaś? Przebywałaś długo w malowanym pomieszczeniu?

U mnie trzeba byłoby wygładzić ściany, zagruntować je i pomalować paroma warstwami.

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Kurczę, uwielbiam takie rzemieślnicze zadania i aktywności, ale jeśli ma jakoś tam zaszkodzić, to dam sobie spokój i najwyżej zlecę to komuś na weekend majowy, kiedy mnie nie będzie, ale (1) szkoda mi kasy, (2) wolałabym osobiście to nadzorować.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 05:28   #1247
malenka1889
Zadomowienie

Dzień dobry

Nadrobiłam was ale wczoraj w ogóle nie miałam humoru. Wszyscy działali mi na nerwy i strasznie jakaś taka zła na cały świat byłam chyba poprostu hormony mnie dopadły albo moze lepiej burza hormonalna

Dzisiaj wstałam juz w dobrym humorze mimo pobudki córki o 5.30. Pięknie u nas słońce wschodzi i zapowiada sie dobry dzień. Pojadę dzisiaj z córką do Zusu i mam nadzieje, że humoru mi tam nie popsują. Zaliczę jakieś zakupy, musze sobie buty kupić.

No sporo wczoraj pisałyście ja tez cos tam naskrobałam ale wcześniej bo później to nie miałam nastroju.

Alien niezły he he

U mnie brzuch z dnia na dzień coraz to większy, trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty bo widzę, że bedzie ich sporo

Narazie leżymy z młodą w łóżku i książeczki odlądamy

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 05:29   #1248
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nadrobiłam was ale wczoraj w ogóle nie miałam humoru. Wszyscy działali mi na nerwy i strasznie jakaś taka zła na cały świat byłam chyba poprostu hormony mnie dopadły albo moze lepiej burza hormonalna

Dzisiaj wstałam juz w dobrym humorze mimo pobudki córki o 5.30. Pięknie u nas słońce wschodzi i zapowiada sie dobry dzień. Pojadę dzisiaj z córką do Zusu i mam nadzieje, że humoru mi tam nie popsują. Zaliczę jakieś zakupy, musze sobie buty kupić.

No sporo wczoraj pisałyście ja tez cos tam naskrobałam ale wcześniej bo później to nie miałam nastroju.

Alien niezły he he

U mnie brzuch z dnia na dzień coraz to większy, trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty bo widzę, że bedzie ich sporo

Narazie leżymy z młodą w łóżku i książeczki odlądamy

Wysłane za pomocą mTalk
Hej malenka milego dnia!

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 05:29   #1249
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Boże, widzisz i nie grzmisz. Weszłam na chwilę na ostatnie posty na Wizażu, a tam jeden z moich kiedyś ulubionych wątków - czy mogę być w ciąży. To przechodzi ludzkie pojęcie jakie dzieci się za seks zabierają. "czy jak wylizałam po wytrysku i wsadził bez gumki na dwa razy to jest szansa na ciążę", nawet nie mam siły komentować

No masakra strach sie bać w jakim wieku nasze dzieci zaczną ... mam zamiar dobrze wychować córki ale wiadomo jak to wyjdzie....

Wysłane za pomocą mTalk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-14, 05:32   #1250
diablica80
Zakorzenienie

Malenka podobnie wczoraj miałam.... tez mnie jakieś nerwy i hormony dopadły. Dzisiaj znowu z szefem cały dzień wiec o ile mnie nikt nie wnerwi to coś tam naskrobać wieczorem.

Gratuluję wizyt wczorajszych i kciuki za dzisiejsze.

Wczoraj tylko ten najmłodszy w brzuchu minie pocieszał - kopie tak mocno ze normalnie 💙💙💙

Mimo tego że szczupła nie jestem już czuję kopniaki jak rękę na brzuch położę. Jak ja kocham to uczucie

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 05:50   #1251
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Malenka podobnie wczoraj miałam.... tez mnie jakieś nerwy i hormony dopadły. Dzisiaj znowu z szefem cały dzień wiec o ile mnie nikt nie wnerwi to coś tam naskrobać wieczorem.

Gratuluję wizyt wczorajszych i kciuki za dzisiejsze.

Wczoraj tylko ten najmłodszy w brzuchu minie pocieszał - kopie tak mocno ze normalnie 💙💙💙

Mimo tego że szczupła nie jestem już czuję kopniaki jak rękę na brzuch położę. Jak ja kocham to uczucie

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Trzymam kciuki, żeby w pracy poszło gładko i żebyś nie musiała sie denerwować

Ja też dzidziola czuje ale nie aż tak mocno

Miłego dnia ci życzę

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Hej malenka milego dnia!

Wzajemnie no i udanej wizyty

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-14, 06:03   #1252
magdazar
Raczkowanie

Witam z rana i udanych wizyt 😁

A moje dziecko w brzuszku wczoraj zaczęło mnie kopać w pęcherz😎 dobrze znam to uczucie bo córcia bez przerwy na pęcherzu ćwiczyła.

Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez magdazar
Czas edycji: 2017-03-14 o 06:05
magdazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 06:13   #1253
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja muszę sobie jakąś tekę założyć, bo nie mam i trzymam na półce, póki co, w jednym miejscu Kartę ciąży też mam z Medicoveru, więc całkiem fajna książeczka.

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

W takim razie wyzewnętrznię się z takim oto dylematem. Odmalowałabym chętnie pokój dla dziecka i w ogóle mieszkanie (syndrom wicia gniazda mi się uaktywnił) i najchętniej zrobiłabym to sama, ALE... Internet aż grzmi od przestróg dotyczących remontów w ciąży i kontaktów ciężarnych z farbami. No i teraz pytanie, czy naprawdę warto panikować i unikać nawet teoretycznie bezpiecznych farb lateksowych, czy jednak odłożyć ten cały remont na potem. Chciałabym nad łóżeczkiem przykleić np. dekory i literki z imieniem, a przyklejanie tego na starą farbę nie ma sensu...
Martoolka, ty sama malowałaś ściany, czy się wyręczyłaś? Przebywałaś długo w malowanym pomieszczeniu?

U mnie trzeba byłoby wygładzić ściany, zagruntować je i pomalować paroma warstwami.

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Kurczę, uwielbiam takie rzemieślnicze zadania i aktywności, ale jeśli ma jakoś tam zaszkodzić, to dam sobie spokój i najwyżej zlecę to komuś na weekend majowy, kiedy mnie nie będzie, ale (1) szkoda mi kasy, (2) wolałabym osobiście to nadzorować.
Mąż malował, a ja na ten całe dnie do rodziców jeździłam, bo mnie prosili, żebym w tym smrodzie nie siedziała. Wracałam wieczorem jak już było wywietrzone. Tylko przy malowaniu dziecięcego byłam w domu, ale siedziałam zamknięta w innym pokoju Niby te farby nie powinny szkodzić, ale mi i tak by było ciężko wysiedzieć, bo zapach jest jednak dość intensywny

Dzięki za kciuki wizytowe i sama trzymam mocno za pozostałe wizyty

Stary 2017-03-14, 06:44   #1254
a_nn_a_
Zadomowienie

Dzień dobry,
Pierwszy raz w ciąży przespalam całą noc bez przerw na toalete😉😉
trzymam kciuki za wizyty

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 06:47   #1255
magia_to_ja
Madi

Niedzielę i wczorajszy dZień spędziliśmy u rodziców tż i nie miałam za dużo czasu na pisanie, tym bardziej że sama nie wiedziałam czy wam tu pisać i zawracać głowę, mianowice teraz juz chyba jest ok , ale w niedzielę nie było mi wcale do śmiechu, zacznę od tego ze byliśmy na mszy, zrobiło mi się duszno i gorąco, ale wytrzymałam do końca, w drodze powrotnej w brzuchu poczułam bardzo nieprzyjemne uczucie rozciągania (aha podejrzewam że rano zapomniałam, że nie wolno mi sie rozciągać jak kotu ale to już bylo za późno i poczułam że chyba naciagnęlam tam cosik :-/ ) no i po powrocie do domu położyłam się na pół godzinki i wzięłam no spe, pomogło ale bałam się jak chole.ra bałam się że dzieje się cos nie dobrego teściowa już chciała mnie wieźć na ip ale powiedziałam że poleżę i zobaczę czy przejdzie, na szczęście potrzymalo mnie tak do godz czasu jeszcze i puściło....
Taaaa ... dzien następny czyli poniedziałeczek, budzę się i znów czuję że mnie bruch boli tam na dole, tak jak na okres nawet mocniej, no masakra, a już się nie przyciągałam :-P i tak leżałam z godzinę nie chciałam brać nospy, bo tak codZiennie to nie wiem czy można...juz miałam wyciągać tż na ip ale...
po chwili poszłam do toalety no i co ???
Mało jej moja petarda nie rozwaliła... syndrom Gunis mnie dopadł

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 06:57   #1256
judis
Zadomowienie

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ja wczoraj tak od niechcenia zalicytowałam dwa stroje, jeden za 35zł - trochę zaszalałam z wzorem, drugi za 39zł - klasyczny czarny
i się zdziwiłam bo myślałam że będzie większe zainteresowanie, no i musiałam powiedzieć mężowi że przez przypadek wygrałam dwie aukcje
mam nadzieję że przynajmniej będą dobre bo w piątek mam zamiar iść na basen
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a80d89fc4ade8563709ef387f583.jpg (54,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7d93036b4b04acc40751e32bb9f4.jpg (69,2 KB, 29 załadowań)
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 07:02   #1257
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

My malowaliśmy jak byłam w pierwszej ciąży i siedziałam u teściowej. Wpadałam tylko raz na jakiś czas ocenić efekty Teraz tez będziemy remontować kuchnie i tez pewnie na jakiś czas wyniosę sie z młodym do mamy albo tesciowki

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 07:55   #1258
gunis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Niedzielę i wczorajszy dZień spędziliśmy u rodziców tż i nie miałam za dużo czasu na pisanie, tym bardziej że sama nie wiedziałam czy wam tu pisać i zawracać głowę, mianowice teraz juz chyba jest ok , ale w niedzielę nie było mi wcale do śmiechu, zacznę od tego ze byliśmy na mszy, zrobiło mi się duszno i gorąco, ale wytrzymałam do końca, w drodze powrotnej w brzuchu poczułam bardzo nieprzyjemne uczucie rozciągania (aha podejrzewam że rano zapomniałam, że nie wolno mi sie rozciągać jak kotu ale to już bylo za późno i poczułam że chyba naciagnęlam tam cosik :-/ ) no i po powrocie do domu położyłam się na pół godzinki i wzięłam no spe, pomogło ale bałam się jak chole.ra bałam się że dzieje się cos nie dobrego teściowa już chciała mnie wieźć na ip ale powiedziałam że poleżę i zobaczę czy przejdzie, na szczęście potrzymalo mnie tak do godz czasu jeszcze i puściło....
Taaaa ... dzien następny czyli poniedziałeczek, budzę się i znów czuję że mnie bruch boli tam na dole, tak jak na okres nawet mocniej, no masakra, a już się nie przyciągałam :-P i tak leżałam z godzinę nie chciałam brać nospy, bo tak codZiennie to nie wiem czy można...juz miałam wyciągać tż na ip ale...
po chwili poszłam do toalety no i co ???
Mało jej moja petarda nie rozwaliła... syndrom Gunis mnie dopadł
Leżę i kwiczę

Stary 2017-03-14, 07:58   #1259
we00
Rozeznanie

Hahaha fachowa nazwa

Ja leżę w łóżku i gnije. Mam taki kaszel że w nocy co chwile się budziłam. Boję się żeby to zapalenie oskrzeli nie było. A kurde nie mam nawet jak do lekarza dojechać bo samochód u mechanika :/

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 08:00   #1260
_laurka
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim. 😊
Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Pierwszy raz w ciąży przespalam całą noc bez przerw na toalete😉😉
trzymam kciuki za wizyty

Zazdroszczę! Ja nie zależnie ile wypije standardowo budzę się dwa razy.

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości