|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część szósta
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak! To ja
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Nie obrażaj królika
My planujemy psa po wybudowaniu domu. Natomiast w wakacje będziemy mieć pod opieką na miesiąc owczarka niemieckiego. W weekend Młody miał pierwsze zapoznanie. Przy otwartym oknie nawet zaczął robić do psa "akuku". Potem niestety się wystraszył jak chciał Go polizać. Myślę, że Dzustam dobrze to ujęła, jak się nie ma zwierzaka to się tego nie rozumie
|
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha moi rodzice mają yorka jak mieszkałam z nimi to spał ze mną a jak wyjeżdżałam gdzieś na wakacje to w sumie tylko za nim tęskniłam a jak go kupiliśmy, jaki słodziak był ale u siebie wolałabym większego, bardziej obronnego tutaj mają kota czarnego ale ja kotów nie lubię. Bardziej bym pokochała świnkę morską
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Agasska i Mary...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ImageUploadedByWizaz Forum1489481458.662199.jpg u nas to samo Cytat:
Tez o nich mysle ![]() Dziewczyny, dawac mi tu swoje insta! Bo nie mam was wszystkich
|
||
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj czytalismy ksiazeczke, gdzie sa nazwy zwierzat w trzech jezykach angielski, hiszpanski i francuski. To czytamy po angielsku turtle, po hiszpansku tortuga, po francusku tortue i mowie " a po polsku to jest zolw". Antek dostal napadu smiechu
polski to taki smieszny jezyk :p
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agaski śmigają dzielnie z plecakiem i Marysiem I podbijają świat
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Anne na priv wyslalam moj insta
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Haha ale fajnie spia Wasze dzieci. Dla mnie to abstrakcja. Nigdy go tak nie widzialam. No moze ostatnio pare razy niechcacy tak mu wyszlo ale po chwili w tej pozycji juz sie wybudza i automatycznie siada jeszcze spiac. ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Anulus dopiero otworzylo mi sie pierwsze zdjecie z Lenką i na szczescie chwile wczesniej odlozylam Jogurtasa bo tak parsknelam ze by sie obudzil ![]() ![]()
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyklucza też, że może to jednak nie od antybiotyku tylko pokarmowe lub roztocza bo w okresie grzewczym takie alergie się nasilają. Za tym, że Iga moze być alergikiem przemawia też fakt, że często choruje i już miała dwa razy zapalenie oskrzeli bo jest u alergików normalne. Z drugiej strony fakt, że do tej pory nie miała żadnych problemów, mimo, że jadlysmy wszystko przemawia na korzyść antybiotyku. Bo według teorii pani doktor już łyżeczka alergenu u alergika by dała o sobie znać. Kazała zaprzestać tej diecie i wprowadzać powoli wszystko, oprócz ryby i pomidora po której ja sama widziałam plamy na rączkach. Stwierdziła że napewno ta wysypka zniknie, a jeśli to będzie pokarmowe to też z tego wyrosnie. Grunt to podawać alergeny co jakiś czas i obserwować bo teraz może ich nie akceptować, ale za jakiś czas już tak. Jeśli bym chciała wprowadzić mm, też kazała zaczac wprowadzać nabiał od siebie potem, po łyżeczce dla Igi bo jak jej do białka nie przyzwyczaje to może zareagować alergia na mm. Tego nie wiedziałam. Nigdy nie trafiłam na tak dociekliwa panią doktor. Pytała o wszystko i słuchała, pytała o anemię o szmery nad sercem wywiad trwał tyle co nigdy. Nie założyła z góry, że ona ma rację pierwszy raz od lekarza usłyszałam pytanie " A jak pani myśli ? czy to może być pokarm? Jak to wcześniej wyglądało jak wprowadzała pani posilki ? " Lekarza interesowało co ja myślę no niesamowite bynajmniej ja się zdziwiłam, że ktos chce zasięgnąć opinii matki i spostrzeżeń z życia ![]() Przy okazji zbadała Ige bo ta nadal kaszle i ma wydzielinę na oskrzelach na szczęście już się to odrywa więc jesteśmy na dobrej drodze. Dała leki na alergię na oskrzela i propozycje kosmetyków. Bo skóra się do emolientow przyzwyczaja i kazała zmieniać gdy brak efektów. I rzeczywiście na początku używania biodermy był szał teraz już tak nie łagodzi. Wróciłam ostatnio do latopicu, który już nie pomagał, a teraz ładnie działa. To samo było z krochmalem już się skóra przyzwyczaiła, teraz poleciła kąpiel w nadmanganianie na zmianę z emolientem i krochmalem. Także wyszlysmy z wizyty bardzo zadowolone i uspokojone. Może uda się nam i wyjdziemy z tego. A do wszystkich mam alergików słowa pocieszenia - podobno w lato alergie bardzo się wyciszają więc najlepsze przed nami 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis powrocilo z dalekiej podrozy moje cudowne, kochane, usmiechniete, bawiace sie samo kiedy trzeba i zasypiajace przy piersi dziecko...
️
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swietna wiadomosc. Bedzie dobrze. Wyjdziecie z tego. A w lecie wszyscy wyjdziemy.
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- U nas zawsze też mnie pytają co ty myślisz a mi zawsze głupio tak mówić swoją opinię przy lekarzu😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Zabciajs też zaginela bo dawno się nie udzielala? I ciekawe czy ita wróci. Ann wysyłam priv z instagramem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Moj mąż latem też praktycznie nie ma nic na skórze, a zimą wysypany Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
Mia fajnie, ze trafilyscie na kompetentna osobę....wbrew pozorom bardzo ciężko o dobrego lekarza....życzymy zdrówka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie pozory to rzeczywistosc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Mnie cos nie jest dane jechac z tymi wynikami. Jestem zapisana na 17tą a D. dzwonil ze musi byc w pracy dluzej. Odwolalabym moze ktos sie wbije w wolne miejsce ale coagle mam nadzieje ze D. otworzy drzwi a ja zdaze na styk
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Fablous wrzucisz fotkę huśtawki? ;-)
Gratki za zebalki ;-) MIA super że trafilyscie na fajna lekarkę w końcu Jejku dziewczyny jakie pozy do snu 😀😀szok u nas jeszcze to nie było grane ale chyba próbuje ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
My już po wizycie w przychodni i szczepieniu
![]() Ale zostaliśmy zapisani na końcówkę kwietnia na szczepienie odra, świnka, różyczka. No to teraz będę myśleć co zrobić z tym fantem i czy zaszczepić czy też przekładać. Dziewczyny czy wy będziecie szczepić na odrę, świnkę, różyczkę zgodnie z kalendarzem szczepień czyli w 13 miesiącu życia czy będziecie się starały odwlekać to szczepienie w czasie? Którą szczepionką planujecie szczepić? W jakim wieku szczepiłyście swoje starsze dzieci? Edytowane przez kaylla Czas edycji: 2017-03-14 o 18:53 |
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za wage ![]() A czemu przekladac szczepienie? ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Bede szczepic zgodnie z kalendarzem. A czemu by nie? Pewnie o czyms nie wiem...? |
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to sama nie wiem:P
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Kaylla ja szczepie wg naszego kalendarza czyli na 18 m-cy. Namawiają mnie szczepic wcześniej bo jedziemy do Polski na wakacje ale ja nie chcę tak szybko bo mamy na rok 6w1 ostatnia dawkę i byłoby chyba za dużo naraz.
|
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha o to chodzi. Ja z kolei slyszalam ze to 6w1 wywoluje ten autyzm (tez wiem ze to nieprawda). ![]() Raczej bede szla zgodnie z kalendarzem. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Dokladnie. Osobna. ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Bona snilas mi sie wlasnie sobie zdalam sprawe ale nie pamietam jak![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

Potem niestety się wystraszył jak chciał Go polizać.
jak mieszkałam z nimi to spał ze mną a jak wyjeżdżałam gdzieś na wakacje to w sumie tylko za nim tęskniłam
a jak go kupiliśmy, jaki słodziak był
ale u siebie wolałabym większego, bardziej obronnego

️
TEN dzień: 09.08.2014