A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-08, 15:11   #2491
amber2046
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Dostałam właśnie zamówionych przed tygodniem noblistów. Sprzedająca nie włożyła mi do paczki jednej książki dokładnie 'Peoni". Już do niej dzwoniłam i rozmowa przebiegała w dobrej atmosferze, ale przez to niedopatrzenie musiałam jeszcze coś dokupić. Szkoda mi było płacić po raz drugi koszty przesyłki za jedna książkę (wynoszą prawie tyle co sama Peonia), a nie chce żeby ta osoba była stratna i pokrywała je z własnej kieszeni, bo pomyłka rzecz ludzka każdemu może sie zdarzyć.

Cała reszta wygląda ładnie, dwie maja pogniecione rogi, troszkę cierpię z tego powodu, ale postanowiłam być dzielna i schować swój perfekcjonizm do kieszeni.

Nie będę wrzucać skanów bo jest ich zdecydowanie za dużo za to już niedługo ma w planach obfotografowanie półek. Kwestia namówienia TŻ, który na razie uważa ten pomysł za idiotyczny, ale popracuję nad tym.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 17:08   #2492
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buulina Pokaż wiadomość
Ah, książki to coś bez czego nie mogłabym, wyobrazić sobie wieczorów kiedyś wydawałam na nie sporo.. Prawie zawsze wchodząc do empiku.. wracałam z jakaś nową powieścią, a domownicy śmieją się, że niedługo otworze własną księgarnie
Witam kolejną książkomaniaczkę w wątku!
A jakie pozycje ostatnio wpadły do Twojej osobistej księgarni? Co lubisz czytać?

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Dostałam właśnie zamówionych przed tygodniem noblistów. Sprzedająca nie włożyła mi do paczki jednej książki dokładnie 'Peoni". Już do niej dzwoniłam i rozmowa przebiegała w dobrej atmosferze, ale przez to niedopatrzenie musiałam jeszcze coś dokupić. Szkoda mi było płacić po raz drugi koszty przesyłki za jedna książkę (wynoszą prawie tyle co sama Peonia), a nie chce żeby ta osoba była stratna i pokrywała je z własnej kieszeni, bo pomyłka rzecz ludzka każdemu może sie zdarzyć.

Cała reszta wygląda ładnie, dwie maja pogniecione rogi, troszkę cierpię z tego powodu, ale postanowiłam być dzielna i schować swój perfekcjonizm do kieszeni.

Nie będę wrzucać skanów bo jest ich zdecydowanie za dużo za to już niedługo ma w planach obfotografowanie półek. Kwestia namówienia TŻ, który na razie uważa ten pomysł za idiotyczny, ale popracuję nad tym.
Mam nadzieję, że namówisz TŻta, bo z przyjemnością zobaczyłabym Twój zbiorek

A dlaczego Ty pokrywasz koszty przesyłki skoro to sprzedawca nie włożył do paczki jednej pozycji? Popełniać błędy, rzecz ludzka, ale jeśli książki mają pogniecione rogi, a Ty jeszcze dodatkowo coś musisz domówić, to w świetle tego wydarzenia stratna poniekąd będziesz Ty

Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 18:20   #2493
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że namówisz TŻta, bo z przyjemnością zobaczyłabym Twój zbiorek

A dlaczego Ty pokrywasz koszty przesyłki skoro to sprzedawca nie włożył do paczki jednej pozycji? Popełniać błędy, rzecz ludzka, ale jeśli książki mają pogniecione rogi, a Ty jeszcze dodatkowo coś musisz domówić, to w świetle tego wydarzenia stratna poniekąd będziesz Ty

To dlatego, że koszt jednej książki wyszedł mi w granicach 10zl i uważam, że to nieprzyzwoicie mało, a jeszcze podczas wymiany maili okazało sie że sprzedająca najprawdopodobniej ma dwa z sześciu brakujących mi do pełnej kolekcji tytułów. Mam nadzieję ze zaproponuje za nie rozsądna cenę, czyli podobną do konkurencji pamiętając że to ona pomyliła sie przy pakowaniu i nie wykorzystując faktu, że mi na tych książkach zależy. Jeśli tylko wystawi dla mnie dwa tytuły, o których z nią rozmawiałam nie będę sie czuła stratna pod żadnym względem. Natomiast jeśli tym razem nie dostanę tego co kupiłam to zawsze mogę wystawić 17 stosownych do sytuacji komentarzy.

Wracając do okładek- dolne rogi "Ziemi obiecanej" i "Herzoga" wyglądają marnie czego nie lubię, ale tu brak stuprocentowej pewności że takie zapakowała, może to poczta polska rzucała moją paczką... Od momentu wysyłki to ja jestem za nią odpowiedzialna i licytując miałam tego świadomość. Planuje u tej sprzedającej od czasu do czasu kupować i wolę to załatwić polubownie bez marudzenia jej o pognieceniach.
Po tym w jakim stanie dostałam ostatnie zamówienie z Merlina poszerzyła mi sie skala zagnieceń i uszkodzeń okładki, a te plasują sie jednak bliżej dolnej granicy.

TŻ zupełnie inaczej odbiera wizaż i umieszczanie tu zdjęć czy też skanów ksiażke, ale jak go poproszę to nie odmówi. Pożyczę aparat w ten albo przyszły weekend.

Dodaję skany Kapuścińskiego kupionego razem z noblistami także po okazyjnej cenie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg busz_po_polsku.jpg (65,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szachinszach.jpg (78,2 KB, 4 załadowań)

Crucify Your Mind
Stary 2008-04-08, 19:33   #2494
magrat16
Zakorzenienie

Przyszła przesyłka z KKKK nie spodziewałam się, że tak szybko więc w pospiechu szukałam pieniędzy.
Od góry:
1. "O krok" Henning Mankell 7zł
2. "Króliczek" Olgierd Dudek 7,9 zł
3. "Zagubiona przeszłość" Jodi Picoult 9,9 zł
4. "Świadectwo Prawdy" Jodi Picoult 12 zł

Jak obliczyłam ile bym za to zapłaciła w księgarni stwierdziłam, że kocham KKKK

PS. Króliczek ma lekko zmarszczony brzeg, pewnie od jakiegoś regału, ale nie bądźmy drobiazgowi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif wiz2.gif (34,9 KB, 26 załadowań)
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 19:52   #2495
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

A ja za 'O krok' zapłaciłam 5,1zł
Kupione w marcu, ale zdążyłam już przeczytać - polecam.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 20:03   #2496
magrat16
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7166910]A ja za 'O krok' zapłaciłam 5,1zł
Kupione w marcu, ale zdążyłam już przeczytać - polecam. [/quote]
mam nadzieję, że mi się spodoba. W ogóle mam teraz problem bo od tego nadmiaru książek do przeczytania nie wiem za co się zabrać najpierw

03.10.2015
Stary 2008-04-08, 20:18   #2497
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
To dlatego, że koszt jednej książki wyszedł mi w granicach 10zl i uważam, że to nieprzyzwoicie mało, a jeszcze podczas wymiany maili okazało sie że sprzedająca najprawdopodobniej ma dwa z sześciu brakujących mi do pełnej kolekcji tytułów. (...)
I see, to chyba, że tak Najważniejsze, żebyś Ty nie była stratna, a jeśli masz szansę uzupełnić kolekcję to super

Amber, Magrat - gratuluję zakupów!
Stary 2008-04-08, 20:34   #2498
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Przyszła przesyłka z KKKK nie spodziewałam się, że tak szybko więc w pospiechu szukałam pieniędzy.
Od góry:
1. "O krok" Henning Mankell 7zł
2. "Króliczek" Olgierd Dudek 7,9 zł
3. "Zagubiona przeszłość" Jodi Picoult 9,9 zł
4. "Świadectwo Prawdy" Jodi Picoult 12 zł

Jak obliczyłam ile bym za to zapłaciła w księgarni stwierdziłam, że kocham KKKK

PS. Króliczek ma lekko zmarszczony brzeg, pewnie od jakiegoś regału, ale nie bądźmy drobiazgowi
Gratuluje zakupów, ja też lubię kkkk za ich ceny. Szkoda że zmaltretowali twojego Króliczka mam nadzieję że są to jakieś niewielkie zgniecenia.

Picoult powędruje do mnie w kolejnym zamówieniu, choć po allegrowym szaleństwie złożę je dopiero w ostatnich dniach aktualnego katalogu.

Jestem zła właśnie odkryłam że wyczyścili mi koszyk w kkkk, a miałam tam 30 wybranych wcześniej książek. Teraz je wyszukuje i okazuje sie że cena jest bez mian, dlatego nie rozumiem czemu mi to zrobili.

Crucify Your Mind

Edytowane przez amber2046
Czas edycji: 2008-04-08 o 23:15 Powód: literówka w nazwisku
Stary 2008-04-08, 20:36   #2499
scarlett26
Zakorzenienie

dziewczynki, a czy w kkkk trzeba zamawiać ciągle? po "Bez mojej zgody" strasznie chcę skompletować Picoult.... wiem że gdzieś na wątku jest, ale znaleźć to byłaby masakra...
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 20:44   #2500
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
dziewczynki, a czy w kkkk trzeba zamawiać ciągle? po "Bez mojej zgody" strasznie chcę skompletować Picoult.... wiem że gdzieś na wątku jest, ale znaleźć to byłaby masakra...

Nie trzeba, w kkkk jest pod tym względem lepiej niż w Świecie Książki.

Crucify Your Mind
Stary 2008-04-08, 21:31   #2501
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
właśnie też chciałam skompletować, tylko w przyszłych miesiącach, bo na ten miesiąc miałam wybrane już inne książki. No, ale nawet po Merlinowych cenach za 1 z Merlina ma się 2 z kkkk z przesyłką I jak się nie skusić??

03.10.2015
Stary 2008-04-08, 21:42   #2502
gasta18
Wtajemniczenie

Właśnie złożyłam zamówienie w KKKK
To teraz czekam na 3 przesyłki : 2 z all i z KKKK jeszcze się czaję na czytajtanio tylko muszę buty sprzedać, żeby mieć coś kasy a miał być odwyk.... to nic jednak musze się zaopatrzyć w knigi przed wyjazdem

Amber miałaś 30 pozycji w koszyku sporo wszytskie na raz masz zamiar zamówić?
Stary 2008-04-08, 23:12   #2503
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
To teraz czekam na 3 przesyłki : 2 z all i z KKKK jeszcze się czaję na czytajtanio tylko muszę buty sprzedać, żeby mieć coś kasy a miał być odwyk.... to nic jednak musze się zaopatrzyć w knigi przed wyjazdem

Amber miałaś 30 pozycji w koszyku sporo wszytskie na raz masz zamiar zamówić?
To jest taka lista marzeń, chciałam zamówić koniecznie cztery, a reszta miała czekać na lepsze czasy.
Po prostu to był mój wygodny i jak sie okazało zawodny sposób na zapisywanie sobie ciekawych tytułów.

Jeśli będziecie mieć jutro kod rabatowy do Empiku wrzucie go tutaj.
Kolega prosił mnie o zamówienie jednej książki i chciałabym, żeby nie przepłacał.

Crucify Your Mind
Stary 2008-04-09, 14:15   #2504
Konto usunięte

Cytat:
To, jeśli nie czytałaś, polecam Ci Kwas siarkowy, mój ulubiony Właśnie jestem w trakcie pisania jego recenzji, więc jak mi czas pozwoli, to może za kilka dni użyję jej jako argumentu, żeby Cię do tego tekstu przekonać

Dzięki, poczekam na recenzję i przypływ gotówki. Z opisu wydaje się być ciekawa.

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Czy wspominałam już, że powinnam była zarejestrować się na Podaju pod innym nickiem?
Ano dostanę
Stary 2008-04-09, 14:41   #2505
protka
Zakorzenienie

Chyba juz nie nadrobię tego wątku...
Dziewczyny, tyle tego natrzaskałyście, że nie da rady.

Wszystkim gratuluję zakupów

Cytat:
Też tak mam.
Nie lubię jak z księgarni przychodzą np. zagniecione czy z odbitym czarnym paluchem na bielutkim grzbiecie!
A jak pożyczam książkę w stanie idealnym czy bardzo dobrym, a wraca choćby lekko uszkodzona (zagięty rożek czy zabrudzony grzbiet) to aż się we mnie gotuje!
Spotkałyście się z kładzeniem pożyczonej książki na ziemi, koło biurka lub zabieraniem jej na plażę, albo nalewanie płynów zaraz koło leżącej książki?! Może to moja mania, a może tak nie powinno być...?
Strasznie mi głupio opieprzać koleżankę czy przyjaciółkę, i tego nie robię, ale już się zraziłam do pożyczania. Zwłaszcza, że ostatnio ktoś z moimi rzeczami wybył za granicę. Bez pożegnania i zwrotu moich rzeczy. Na szczęście nie był to taki ogromny koszt, ale jednak przykro...

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7166910]A ja za 'O krok' zapłaciłam 5,1zł
Kupione w marcu, ale zdążyłam już przeczytać - polecam. [/quote]

A ja niestety ok. 28 zł

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
W ogóle mam teraz problem bo od tego nadmiaru książek do przeczytania nie wiem za co się zabrać najpierw
Znam ten ból , ale lepiej mieć za dużo niż za mało.

Cytat:

Amber, Magrat - gratuluję zakupów!
Również się dołączam.
Widzę, że amber nie próżnowałaś i odwyk idzie pełną parą...

Cytat:
Jak to tak, gasta...? Po NY będziesz bez bucików biegała?
Jak Cejrowski?

Ale jestem pełna podziwu za przezorność i gromadzenie najpotrzebniejszych rzeczy na wyjazd. Też zawsze planuję pakowanie się od książek: ile się zmieści, jakie zabrać i w zamian co wyrzucić z walizy itp.
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 15:05   #2506
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Chyba juz nie nadrobię tego wątku...
Dziewczyny, tyle tego natrzaskałyście, że nie da rady.

Wszystkim gratuluję zakupów

Też tak mam.
Nie lubię jak z księgarni przychodzą np. zagniecione czy z odbitym czarnym paluchem na bielutkim grzbiecie!
A jak pożyczam książkę w stanie idealnym czy bardzo dobrym, a wraca choćby lekko uszkodzona (zagięty rożek czy zabrudzony grzbiet) to aż się we mnie gotuje!
Spotkałyście się z kładzeniem pożyczonej książki na ziemi, koło biurka lub zabieraniem jej na plażę, albo nalewanie płynów zaraz koło leżącej książki?! Może to moja mania, a może tak nie powinno być...?
Strasznie mi głupio opieprzać koleżankę czy przyjaciółkę, i tego nie robię, ale już się zraziłam do pożyczania. Zwłaszcza, że ostatnio ktoś z moimi rzeczami wybył za granicę. Bez pożegnania i zwrotu moich rzeczy. Na szczęście nie był to taki ogromny koszt, ale jednak przykro...

A ja niestety ok. 28 zł

Również się dołączam.
Widzę, że amber nie próżnowałaś i odwyk idzie pełną parą...

Jak Cejrowski?

Ale jestem pełna podziwu za przezorność i gromadzenie najpotrzebniejszych rzeczy na wyjazd. Też zawsze planuję pakowanie się od książek: ile się zmieści, jakie zabrać i w zamian co wyrzucić z walizy itp.

Dzięki Protka milo Cię tu widzieć. O odwyku kompletnie zapomniałam, nie poprawna jestem, aż wstyd.

Z pożyczaniem znalazłam w Tobie bratnia duszę, bo z jednej strony chciałbym, żeby ktoś miał możliwość przeczytania moich ukochanych książek (to nie eksponaty w muzeum), a z drugiej jak dostaję z powrotem z jakimiś zagnieceniami to mnie krew zalewa.

Crucify Your Mind
Stary 2008-04-09, 15:10   #2507
Konto usunięte

Cytat:
O tak tak. Chociaż nie wiem, kiedy zdążę przeczytać te moje książki, skoro co chwilę kupuję nowe.

Cytat:
Jak Cejrowski?

Cytat:
Strasznie mi głupio opieprzać koleżankę czy przyjaciółkę, i tego nie robię, ale już się zraziłam do pożyczania.
Cytat:
Z pożyczaniem znalazłam w Tobie bratnia duszę, bo z jednej strony chciałbym, żeby ktoś miał możliwość przeczytania moich ukochanych książek (to nie eksponaty w muzeum), a z drugiej jak dostaję z jakimiś zagnieceniami to mnie krew zalewa.
Mam tak samo. Nie lubię też, kiedy pożyczam, a ktoś mi trzyma książkę parę miesięcy. I oddaje nieprzeczytaną.
Ja sama, pamiętam, pożyczyłam książkę i dorwał mi się do niej królik. Nadgryzł trochę okładki. Przeprosiłam i odkupiłam, bo głupio by mi było taką oddać.
A dla niektórych to nie problem wylać coś, czy pobrudzić jedzeniem i zwrócić w takim stanie.
Stary 2008-04-09, 15:12   #2508
amber2046
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7174765]

Mam tak samo. Nie lubię też, kiedy pożyczam, a ktoś mi trzyma książkę parę miesięcy. I oddaje nieprzeczytaną. [/quote]

To sie przyznam, ze sama przetrzymuję książki TŻ po kilkanaście miesięcy nawet, ale oddaje przeczytane.

Innym osobom szybko zwracam ich własność.

Crucify Your Mind
Stary 2008-04-09, 15:12   #2509
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Protka milo Cię tu widzieć.

Cytat:
O odwyku kompletnie zapomniałam, nieporwana jestem, aż wstyd.
Ja walczę ze sobą nadal. A, że czasu i pieniędzy ostatnio mało to może mi łatwiej...

Cytat:
Z pożyczaniem znalazłam w Tobie bratnia duszę, bo z jednej strony chciałbym, żeby ktoś miał możliwość przeczytania moich ukochanych książek (to nie eksponaty w muzeum), a z drugiej jak dostaję z jakimiś zagnieceniami to mnie krew zalewa.
Właśnie. Miło pożyczyć coś co się spodobało, czy w jakiś sposób nas poruszyło i poznać zdanie innej osoby, ale skoro my szanujemy naszą własność, to dlaczego ktoś nie może...?! Tym bardziej chyba powinien, bo to przecież cudze?
Więc też mnie krew zalewa, a najbardziej jak w dodatku przez pół roku cisza i muszę się upominać o zwrot
Obecnie czekam już ok. półtorej roku na zwrot dwóch cienkich książek, więc jak ktoś nie czyta to mógłby chyba oddać i pożyczyć po raz drugi, jak w końcu nabierze ochoty...?
Stary 2008-04-09, 15:27   #2510
protka
Zakorzenienie

Cytat:
To sie przyznam, ze sama przetrzymuję książki TŻ po kilkanaście miesięcy nawet, ale oddaje przeczytane.

Innym osobom szybko zwracam ich własność.
Ale to TŻ - ta. A w przypadku koleżanki, czy kolegi, to nigdy nic nie wiadomo. Ludzie są różni i czasem nam się "wydaje", że pożyczyliśmy, a komuś, ze dostał prezent...

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7174765]O tak tak. Chociaż nie wiem, kiedy zdążę przeczytać te moje książki, skoro co chwilę kupuję nowe. [/quote]

Ja również nie wiem, dlatego jestem na odwyku.
Bo do tej pory sądziłam, że po prostu mam dużo i nie ma sprawy przysiądę to w klika lat przeczytam.
Ale jak szukałam jednej książki Kinga, to miałam okazję przeliczyć mój nieprzeczytany zbiór i wyszło ok. 600 książek!
To był dopiero szok! A czytam wolno i czasu, aż tyle nie mam.
Rocznie ok. 35-50 książek. Więc same policzcie ile mi to zajmie...
A na powiedzmy 3-4 przeczytane książki pojawiało się drugie tyle albo i więcej, więc musiałam zarządzić odwyk...
Nie ma lekko.

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7174765]
Ja sama, pamiętam, pożyczyłam książkę i dorwał mi się do niej królik. Nadgryzł trochę okładki. Przeprosiłam i odkupiłam, bo głupio by mi było taką oddać.
A dla niektórych to nie problem wylać coś, czy pobrudzić jedzeniem i zwrócić w takim stanie.[/quote]

Niestety, nie wszyscy są honorowi. Ja również bym odkupiła, a jakby ktoś nie chciał to oddała (lekko) uszkodzoną, a w ramach zadośćuczynienia kupiła inny tytuł w podobnej cenie.
Ale się strasznie przejechałam na ludziach, bo mam dwie koleżanki, i obie nie szanują, a "kolega" wręcz sobie przywłaszczył i zniknął za granicą Już nie mam ochoty na pożyczanie...
Stary 2008-04-09, 19:05   #2511
Anahstasia
Zakorzenienie

UWAGA!

Kod rabatowy na ten tydzień: b4ab6c

Stary 2008-04-09, 21:19   #2512
Konto usunięte

Przyszłam podzielić się kodem, ale widzę, że Ana już wkleiła.

I taki mały OT
Zmobilizowana przez Gastę, zaczęłam szukać dorywczej pracy i mi się udało (nic wielkiego, ale ja jestem zadowolona, bo sobie dorobię).
Jutro mam dzień próbny, jeżeli wszystko dobrze pójdzie to ją dostanę.
Będę miała więcej pieniędzy na książki oraz na moje drugie hobby - piłkę nożną, konkretniej wyjazd na mecz do Chorzowa (Polska-Dania).

I jeszcze się pochwalę, że przyszły już książki z KDC, ale do mnie jeszcze nie dotarły (znowu zamawiałam na konto babci ). Teraz czekam jeszcze na jedną książkę z podaja i dwie z wizażowej wymiany. Jak już wszystko będę miałam w swoich rękach to się pochwalę zdjęciem.
Stary 2008-04-09, 21:29   #2513
gasta18
Wtajemniczenie

Ehehhe Protko pewnie, że beż butów a tak na serio to te buty przysłała mi mama, bo dała jej ciotka dla mnie, ciotce dała koleżanka bo raz w nich była i jej nie spasowały no i dotarły do mnie, a na mnie za duże więc sprzedałam

Ja nie lubie pozyczać książek i nigdy tego nie robię raz pożyczyłam TŻtowi jak jechał do Francji "Cieniste ognie" Kootza.... on książek nie czyta, ale ta przeczytał, oczywiście ominąwszy dłuższą narrację... i stwierdził, że film byłby lepszy i oczywiście przybrudzona.. ale jakoś to przezyłam
Stary 2008-04-09, 21:41   #2514
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA!

Dziękuję.

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7179747]Przyszłam podzielić się kodem, ale widzę, że Ana już wkleiła.

I taki mały OT
Zmobilizowana przez Gastę, zaczęłam szukać dorywczej pracy i mi się udało (nic wielkiego, ale ja jestem zadowolona, bo sobie dorobię).
Jutro mam dzień próbny, jeżeli wszystko dobrze pójdzie to ją dostanę.
Będę miała więcej pieniędzy na książki oraz na moje drugie hobby - piłkę nożną, konkretniej wyjazd na mecz do Chorzowa (Polska-Dania).

I jeszcze się pochwalę, że przyszły już książki z KDC, ale do mnie jeszcze nie dotarły (znowu zamawiałam na konto babci ). Teraz czekam jeszcze na jedną książkę z podaja i dwie z wizażowej wymiany. Jak już wszystko będę miałam w swoich rękach to się pochwalę zdjęciem. [/quote]

Gratuluje pracy i trzymam kciuki za pierwszy dzień próbny.

Widziałam kiedyś na żywo mecz piłki nożnej Polska-Dania w którym roznieśliśmy gospodarzy. Niezapomniana atmosfera i ta radość z każdej kolejnej bramki, jaka byłam wtedy dumna z naszej drużyny.

Gratuluję nowych książek i czekam na spis tytułów najlepiej ze zdjęciem. Lubie oglądać Wasze zakupy.

Crucify Your Mind
Stary 2008-04-10, 14:28   #2515
foxina
Rozeznanie

Cytat:
UWAGA!

Wiecie co, to jest absurd! Wczoraj dostałam maila ok. godz 19:10, dosłownie w 3 minuty później wrzuciłam kod w moje zamówienie, które wisi chyba z 2 tygodnie w koszyku i rabat już nie działał.

Ale nie ma tego złego....własnie upolowałam na allegro 2/3 trylogii Buck (właśnie tą aukcję przegapiłam w grudniu, u tego samego sprzedawcy, książki są nowe!)
Łaskawa ziemia - 12 zł
Synowie - 15 zł

i z podaja też idzie małe co nie co.
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 16:55   #2516
basilissa
Rozeznanie

Ciekawe książki już macie na półkach. Miłego czytania

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Ale nie ma tego złego....własnie upolowałam na allegro 2/3 trylogii Buck (właśnie tą aukcję przegapiłam w grudniu, u tego samego sprzedawcy, książki są nowe!)
Łaskawa ziemia - 12 zł
Synowie - 15 zł
Widzę, że też zapowiada się ciąg Pearl S. Buck
Stary 2008-04-10, 18:05   #2517
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Wiecie co, to jest absurd! Wczoraj dostałam maila ok. godz 19:10, dosłownie w 3 minuty później wrzuciłam kod w moje zamówienie, które wisi chyba z 2 tygodnie w koszyku i rabat już nie działał.

Łaskawa ziemia - 12 zł
Synowie - 15 zł

i z podaja też idzie małe co nie co.
Łaskawą ziemię widziałam dziś w cenie 7zł. Sprzedawczyni poinformowała mnie, ze maja wyprzedaż ksiażke wydawnictwa Muza. Jeśli macie jakieś wypatrzone tytuły od tego wydawcy to warto sie za nimi teraz rozejrzeć, bo to pewnie akcja ogólnokrajowa.

Crucify Your Mind
Stary 2008-04-10, 19:38   #2518
protka
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7179747]
Jutro mam dzień próbny, jeżeli wszystko dobrze pójdzie to ją dostanę. [/quote]

Gratuluję i powodzenia!

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7179747]
[/quote]

Nie wiedziałam, że z ciebie taki kibic.

Cytat:
Ehehhe Protko pewnie, że beż butów a tak na serio to te buty przysłała mi mama, bo dała jej ciotka dla mnie, ciotce dała koleżanka bo raz w nich była i jej nie spasowały no i dotarły do mnie, a na mnie za duże więc sprzedałam
A już myślałam, że z miłości do książek takie poświęcenie...

A serio, to pewnie - co miały ci zalegać! Też tak robię jak mam zbędne rzeczy, a dodatkowe pieniążki zawsze się przydadzą. Zwłaszcza jak ma się ochotę powiększyć zbiorek na półkach.

Cytat:
Ja nie lubie pozyczać książek i nigdy tego nie robię raz pożyczyłam TŻtowi jak jechał do Francji "Cieniste ognie" Kootza.... on książek nie czyta, ale ta przeczytał, oczywiście ominąwszy dłuższą narrację... i stwierdził, że film byłby lepszy i oczywiście przybrudzona.. ale jakoś to przezyłam
Moje go TŻta nakłonić do czytania też ciężko. A jak już się zabierze, to święto ogromne, a często zdarzy mu się nie doczytać, więc już przestałam "wychowywać" Chomika, co mi tam. Nie chce - nie musi. Przynajmniej mi nie niszczy.

Cytat:
Łaskawą ziemię widziałam dziś w cenie 7zł. Sprzedawczyni poinformowała mnie, ze maja wyprzedaż ksiażke wydawnictwa Muza. Jeśli macie jakieś wypatrzone tytuły od tego wydawcy to warto sie za nimi teraz rozejrzeć, bo to pewnie akcja ogólnokrajowa.
Oj nie kuś, nie kuś...
Stary 2008-04-10, 19:48   #2519
Konto usunięte

Cytat:
Gratuluje pracy i trzymam kciuki za pierwszy dzień próbny.

Widziałam kiedyś na żywo mecz piłki nożnej Polska-Dania w którym roznieśliśmy gospodarzy. Niezapomniana atmosfera i ta radość z każdej kolejnej bramki, jaka byłam wtedy dumna z naszej drużyny.

Gratuluję nowych książek i czekam na spis tytułów najlepiej ze zdjęciem. Lubie oglądać Wasze zakupy.
Dziękuję. Mam pracę.

Wow, super. Każdy mecz to niezapomniane przeżycie, na pewno masz co wspominać. Uwielbiam.

Wszystko dzisiaj doszło, chwilę odpocznę i wrzucę fotki.

Cytat:
Nie wiedziałam, że z ciebie taki kibic.
Ano widzisz.
Już na paru meczach naszej reprezentacji byłam, ale właśnie, 'paru', z braku funduszy na więcej wyjazdów.
Stary 2008-04-10, 20:19   #2520
Alvesta
Zakorzenienie

dziewczyny, gratuluję zakupów

ja skromnie, "Cztery ślepe myszki" Pattersona i "Zimistrza" Pratchetta do kolekcji.
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości