Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-10, 12:59   #2311
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

Cytat:
Napisane przez djkika Pokaż wiadomość
Elo Dziewczynki!
Wpadlam sie pochwalic bylam dzis na usg i nasz maluszek ma kilogram 24 cm i bedzie juz na pewno panem siusiakiem
pozdrawiam
Gratulacje Dominika to widze ze twoj chlopak ciezszy od mojej córy ktora ma 900 g ja na glukoze ide za ok 3 tyg przed sama wizyta, musze wszamac 50ml dobrze ze nie wiecej uff

I witam Blueberryy bedziemy widze sasiadkami gliwiczanek przybywa
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:02   #2312
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Jowisz przyjedź i zmuś mnie do zakupów. nawet nie wiem po co jest część rzeczy, które wklejacie
a laktator kupie nowy, bo brzydziłabym się użyć czyjegoś. przecież mleko to taki wytwór organizmu jak siki albo sperma

no właśnie dlatego się waham z tym zakupem. często słyszy się, że koleżanki laktator pożyczały, no ale jest chyba różnica pożyczyć taką rzecz od siostry czy psióły, a od kogoś obcego

Wersta ja 4 mce temu nie wiedziałam niczego z tego co wiem już dziś ale ile się złaciłam po tym allegro i necie żeby się tego dowiedzieć
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:20   #2313
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Witajcie mamuśki

Leonko - brzuszek cudny Zgrabny że hoho
Blueberryy - witaj i pisz
djkika - gratuluje synusia

Anisia, Jowisz - zakupki super!! Ja na razie nic nie kupuje bo jak pisalam nie wiem dla kogo a tych unisexow mam juz dosyc
Jeśli chodzi o laktator to kupie jesli bedzie taka potrzeba (tzn jesli sie okaze ze bede miec pokarm ) Wybiore wczesniej i tylko pogonie malza do sklepu jakby co. No i kupie nowy bo tez bym sie brzydzila po kims brac (no chyba że po moich siostrach, ale one akurat nie uzywaly)

Kasiulko nie martw sie, jeśli wynik masz na granicy normy to nie jest zle. Pewnie mala dieta zalatwi sprawe-wazne ze czasem mozesz sobie pozwolic na cos slodkiego

Dziewczeta i prosze mnie tu nie denerwowac ze u was lato...U mnie jesien na calego, pada i zimno Chyba max 8 stopni a wy sie opalacie Skandal...
Stary 2008-04-10, 13:24   #2314
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Dziewczeta i prosze mnie tu nie denerwowac ze u was lato...U mnie jesien na calego, pada i zimno Chyba max 8 stopni a wy sie opalacie Skandal...
no właśnie, co z tą wielkopolską. wczoraj wracałam w rozpiętym płaszczu a dziś od rana taka piździawica. reklamacje składam

słuchajcie a jak jest z laktatorami w szpitalach ? mają raczej? wypożyczają ? czy babeczki tachają każda swój
Stary 2008-04-10, 13:25   #2315
asiula_n
Rozeznanie

Co do laktatorów to Wersrta, Jowisz i Mała macie rację - nie ma to jak nowy ja co prawda dostane od przyjaciółki, ale tylko raz uzwyany, bo ona karmi butelką, więc brzydzic sie nie będę

A ja dzis poprzesadzałam kwiatki w doniczkach, tak sie zmachałam, że pół godziny musialam odpoczywac, no i gdzie te moje siły???
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:26   #2316
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiulko nic się nie martw, może dieta nie będzie taka zła i będziesz mogła od czasu do czasu wsunąć loda

No Martici juz kawał czasu nie widziałam, pewnie szaleje z nadmiaru wolnego

Jowisz przyjedź i zmuś mnie do zakupów. nawet nie wiem po co jest część rzeczy, które wklejacie
a laktator kupie nowy, bo brzydziłabym się użyć czyjegoś. przecież mleko to taki wytwór organizmu jak siki albo sperma
Wersta, cos w tym jest
Ja dostalam laktator po kims, to najpierw bylam happy, a potem popatrzylam i jakos niesmacznie mi sie zrobilo, no i maz juz wie, ze i tak mi zakupi nowy

Anisia, ladne zakupki,
ja posciel do wozeczka zakupilam, taka ze zdejmowanymi poszewkami, zeby latwiej bylo prac i zmieniac, bo kupilam 2 komplety i jesden bedzie do kolyski.

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:26   #2317
Kasiulka22
Zakorzenienie

Judi, Wersta, Mała75 Bóg Wam zapłać dobre kobiety za pocieszenie Już mi przechodzi, nie przejmuję się tak bardzo. W sumie wynik nie jest taki zły, choć może całkiem dobry też nie nie będę się zażerać słodkim, ale od czasu do czasu coś sobie skubnę i już. Nie będzie źle. Słodką chwilę i tak sobie kupię i zjem Ciekawa jestem co ten diabetolog mi powie, mam nadzieję że nic strasznego Najważniejsze, że dzidzia zdrowa i piękna pogoda za oknem

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:28   #2318
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Bez laktatora tez da się zyć Ja więcej ściągnełam ręką niz laktatorem. Jesli nie wracacie w okresie karmienia do pracy, to myślę ze nie ma sensu kupować. A nadmiar mozna spokojnie ręką upuścić.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:29   #2319
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Judi, Wersta, Mała75 Bóg Wam zapłać dobre kobiety za pocieszenie Już mi przechodzi, nie przejmuję się tak bardzo. W sumie wynik nie jest taki zły, choć może całkiem dobry też nie nie będę się zażerać słodkim, ale od czasu do czasu coś sobie skubnę i już. Nie będzie źle. Słodką chwilę i tak sobie kupię i zjem Ciekawa jestem co ten diabetolog mi powie, mam nadzieję że nic strasznego Najważniejsze, że dzidzia zdrowa i piękna pogoda za oknem
Kasieńka ja miałam wynik 137 po 50g glukozy, na czczo. gin tez groźnie popatrzyła i zaleciła dietę bezcukrową no i wygląda to tak, że staram sie, ale czasem nie wychodzi (patrz dzisiejszy zakup kiślu ) (czy kisielu kurde )
Stary 2008-04-10, 13:31   #2320
Kasiulka22
Zakorzenienie

Werstuś jesteś boska... właśnie doczytałam ten fragment o spermie i sikach

Faktycznie uważam, że lepiej mieć swój, nowy, zawsze to jakiś większy komfort. Chyba, że tak jak któraś z dziewczyn pisała chce się mieć jakiś drogi to wtedy można się zastanawiać. Jak byłam u koleżanki to jeden tatuś przyniósł mamusi laktator taki żółty madela, czy medela wiem że ten jest drogi

Stary 2008-04-10, 13:33   #2321
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Kasieńka ja miałam wynik 137 po 50g glukozy, na czczo. gin tez groźnie popatrzyła i zaleciła dietę bezcukrową no i wygląda to tak, że staram sie, ale czasem nie wychodzi (patrz dzisiejszy zakup kiślu ) (czy kisielu kurde )
Jowiszku kochana, dziękuję czuję się naprawdę pocieszona, może w ciązy organizm jakoś gorzej sobie trochę radzi z tym głupim cukrem. Nio nic, trzeba będzie się troszkę ograniczyć Ciekawe tylko jak mi to pójdzie, postaram się (proszę nie zwracać uwagi na wzmiankę o słodkiej chwili w końcu taki jeden mały kisielek )

Stary 2008-04-10, 13:43   #2322
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Po naszemu kiślu hehe...Ale pewnie cala Polska mowi kisielu
Stary 2008-04-10, 13:47   #2323
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Po naszemu kiślu hehe...Ale pewnie cala Polska mowi kisielu
eeeeeeeeee, właśnie nie. Wszędzie są ludzie, którzy mówią "kiślu", co mnie osobiście drażni, bo wydaje mi się to źle odmienione.
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:50   #2324
jowisz
Zakorzenienie

pomyślałam nad tym dłużej i jednak obstawiam "kisielu"
Stary 2008-04-10, 13:53   #2325
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
eeeeeeeeee, właśnie nie. Wszędzie są ludzie, którzy mówią "kiślu", co mnie osobiście drażni, bo wydaje mi się to źle odmienione.
Bo to jest źle odmienione ale jak mowie po naszemu to mam na mysli poznanska gware No a w gwarze niestety nie zawsze jest poprawnie Ja to akurat lubie bo jest smieszne
Stary 2008-04-10, 13:56   #2326
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to jest źle odmienione ale jak mowie po naszemu to mam na mysli poznanska gware No a w gwarze niestety nie zawsze jest poprawnie Ja to akurat lubie bo jest smieszne
ojeju Mała, a mnie to wasze "tej" do szewskiej pasji doprowadza albo to słówko "naduś" zamiast zwykłego wciśnij/naciśnij albo "odbijanie" biletów zamiast kasowania. brrrr, grrrrr
Stary 2008-04-10, 14:06   #2327
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
ojeju Mała, a mnie to wasze "tej" do szewskiej pasji doprowadza albo to słówko "naduś" zamiast zwykłego wciśnij/naciśnij albo "odbijanie" biletów zamiast kasowania. brrrr, grrrrr
Ja w to tak wrosłam że nawet nie zauwazam ze to gwara
Ale starszych ludzi czasem nie rozumiem bo zbyt malo slow znam.
A Warszawiacy chyba tez maja swoje gwarowe slowka nie? I uzywacie ich tak samo jak my naszych
Dobra to wy se tu gadajcie (nawet gwarą ) a ja zmykam do mamci na ploty
Mam nadzieje, że jak zajrzę po południu to Judi już pokaze pierwsze autko Tymcia
Stary 2008-04-10, 14:07   #2328
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w sumie nie wiem czy to jest gwarowe, bo u nas dużo ludzi tez tak mówi, a daleko nam do Wielkopolski..
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 14:13   #2329
Judi21_84
Zakorzenienie

Mała oczywiście, koło 17:30 będzie zdjęcie bryki mojego Tymcia. Ja tylko ciągle spoglądam i podziwiam hihi

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 14:14   #2330
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja właśnie wróciłam z obiadu do pokoju i co widzę... zmutowana osa mi lata po zasłonach albo szerszeń Zawołałam babcie to mi ją utłukła... osobiście mam jakąś traumę, nienawidzę i brzydzę się tych gadów

A wiecie mąż się ze mnie śmieje, że mam tak pokłute ręce jak narkoman Jeszcze teraz znowu idę na badania ale przyznaję mu rację. Dziś było zabawnie jak położna mierzyła mi ciśnienie, a tam siniak na 3 cm po kłuciu.

Stary 2008-04-10, 14:23   #2331
marticia
Zakorzenienie

Witam kochaniutkie! mam nadzieje ze tesknilyscie za mna. Pozniej was nadrobie. Nie mialam neistety netyu bo tesciowi sie nudzilo i koniecznie musial cos znowu zmodzic, tak wiec wylaczyl nam calkowicie internet i linie telefoniczna. Pozije kapnal sie co dobrego narobil jak chcial zobaczyc cos na necie i nie bylo netu. Dobre..ni smiac ni plakac.
A teraz mam net, limitowany...taka to on oferte wybral, wszyscy sa wsciekli.

U mnie wszystko ok, pozniej napisze cos wiecej, moze jakies fotosy. Szaleje, mam wolne i latam po urzedach, bo nigdzie nic mi konkretnego nie powiedza...ah. poza tym dzidzia jakas tak wielka mi sie wydaje i przeszla na tryb nocny, nie spi w nocy,w dzien si na maxa.

pOzdrawiam i caluje was wszystkie!
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 14:34   #2332
Kasiulka22
Zakorzenienie

Marticia kochana, pewnie że tęskniłyśmy, nie raz się zastanawiałam gdzie się podziewasz. Zaglądaj częściej, jeśli tylko będziesz mogła. Brakuje nam Ciebie Dziewczyny super móc z Wami przeżywać każdy dzień ciąży

Stary 2008-04-10, 15:05   #2333
djkika
Raczkowanie

GG do djkika
Smile Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

Jestem juz wiec tak dziewczynki w gliwicach odbywa sie bezplatna szkola rodzenia, super zajecia warto przyjsc dzis mowili o znieczuleniach do porodu i pokazywali jak i co na co i po co ciekawe nasetpne spotkanie juz 14 kwietnia o 16 w szpitalu ginekologiczno polozniczym choc teraz to chyba juz jest wielospecjalistyczny w gliwicach kosciuszki 1 ...................poza tym jest mozliwosc zeby po porodzie maz mieszkal z wami przez te kilka dni w szpitau dostajecie wtedy osobna sale z 2 lozkami jednym dla meza jednym dla was pokoje sa z lazienkami a koszt takiego noclegu to zaledwie 25 zloty moze warto? poza tym po porodzie od razu dziecko jest z wami na sali caly czas a porody rodzinne z mezem czy kims z rodziny sa bezplatne tyle ze osoba towarzyszaca musi miec ze soba czyste obuwie koszlke i spodnie. pozdrawiam jak co to pytac o cos jeszcze dowiem sie bo mieszkam naprzeciwko tego szpitala:P
djkika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 15:15   #2334
jowisz
Zakorzenienie

siedzę sobie cichutko z nadzieją, że mała pójdzie spać. boksuję się z nią dziś pół dnia pomyśleć, ze dopiero co ledwo pod pępkiem kopała a teraz skóra pod cyckami mi cała chodzi

dostałam maila od braciszka wysłałam mu wczoraj swoje zdjęcia aktualne i oto co otrzymałam:
"Nie moge sie doczekać, ale po rozmiarach to pewnie urodzisz pięciokilową babę. A pomysleć że pendrivy też mają pojemność 1 giga a są mniejsze od ciebie "

słów brak, ta dzisiejsza młodzież
Stary 2008-04-10, 15:16   #2335
UrszulaKun
Raczkowanie

GG do UrszulaKun

Ja mam termin na 17.07.08
UrszulaKun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 15:20   #2336
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djkika Pokaż wiadomość
Jestem juz wiec tak dziewczynki w gliwicach odbywa sie bezplatna szkola rodzenia, super zajecia warto przyjsc dzis mowili o znieczuleniach do porodu i pokazywali jak i co na co i po co ciekawe nasetpne spotkanie juz 14 kwietnia o 16 w szpitalu ginekologiczno polozniczym choc teraz to chyba juz jest wielospecjalistyczny w gliwicach kosciuszki 1 ...................poza tym jest mozliwosc zeby po porodzie maz mieszkal z wami przez te kilka dni w szpitau dostajecie wtedy osobna sale z 2 lozkami jednym dla meza jednym dla was pokoje sa z lazienkami a koszt takiego noclegu to zaledwie 25 zloty moze warto? poza tym po porodzie od razu dziecko jest z wami na sali caly czas a porody rodzinne z mezem czy kims z rodziny sa bezplatne tyle ze osoba towarzyszaca musi miec ze soba czyste obuwie koszlke i spodnie. pozdrawiam jak co to pytac o cos jeszcze dowiem sie bo mieszkam naprzeciwko tego szpitala:P
25 zeta? w w-wie ta przyjemność kosztuje 350 za dobę
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 15:21   #2337
agnes300
Raczkowanie

djkika to super ze masz ten szpital tak bliziutko
jesli chodzi o znieczulenia to o jakich mówili?szczerze ,pytam bo znam tylko 2 rodzaje jeden to ten zastrzyk w kregosłup a 2 to zastrzyk w pupe tylko ze po nim i mama i dzidzia (szczególnie dzidzia jest osowiała )
agnes300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 15:22   #2338
agnes300
Raczkowanie

a u mnie w krakowie podobno 100-150 za dobe!
agnes300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 15:25   #2339
UrszulaKun
Raczkowanie

GG do UrszulaKun

U nas w szpitalu z tego co wiem to wogole nie ma takiej mozliwosci zeby mąz mogl zamieszkac w szpitalu razem z mama po porodzie. Wogole nie ma co marzyc o oddzielnej sali:|
Wszystkie kobiety po porodzie leza na jednej sali a dzieci w drugiej z tego co wiem to dziecko przynosza mamie tylko do karmienia;/
UrszulaKun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 15:26   #2340
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
25 zeta? w w-wie ta przyjemność kosztuje 350 za dobę
Nie ma to jak Wawka
Nawet tu w Niemczech, gdzie zazwyczaj wszytsko wydaje sie duzo drozsze, taka przyjemnosc to 30 € za dobe

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości