PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka" - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-09, 19:39   #1771
anna1593
Raczkowanie

Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"

Cytat:
Napisane przez bezsenność Pokaż wiadomość
no ja juz dziś wiem że kolejny miesiąc mogę spisać na sraty. Nietety kochanie moje nie zdązy na owu. ehhhh...
nie ten to nastepny miesiac. wiem, wkurzajace jest czekanie, ja tez czekam na swoja owulke, tylko nie mam pewnosci czy sie uda ja wywolac. tez mi troch smutno, wlasnie dostalam smsa od tej kolezanki, ktora jest w ciazy...7 tydz, serduszko bije.

a ja od piatku klomifen, moze nie bede zachowac sie po nim jak baba z menopauza.:

jakos zaczyna mi czasu brakowac, boje sie, ze nie zdaze z nauka do egz...i zeby bylo smieszniej....ginekologia i poloznictwo.

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 19:58   #1772
bezsenność
Zadomowienie

anna 1593 widze że bedziemy miały ekspertkę w tej dziedzinie.

Pozdrawiam Was babochy kochane! uciekam bo dzisiejsza zmiana pogody mnie dobiła!
Stary 2008-04-09, 20:30   #1773
zanka205
Zakorzenienie

o jezu jeszcze mam tydzień czekania na te właściwe starania. Ja chyba oszaleję, gdzie się nie obejrzę to kobiety w ciąży albo z wózkami, albo słyszę że kolejna koleżanka ze szkoły w ciązy albo już ma dziecko. Wcześniej takie widoki i nowiny od znajomych nie specjalnie mnie ruszały, ale teraz mam wrażenie, że wszystkich spotyka to szczęście a mnie nie (przynajmniej w najbliższym otoczeniu) och tak bym chciała żeby się w tym miesiącu udało.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:25   #1774
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
U mnie jakby minął nastrój i nie mam wcale takich chwil jak przed okresem, a roznosiło mnie potwornie. Potrafiłam być wściekła tydzień lub dłużej do miesiączki także czasem jest poprawa na plus czego z całego serducha życzę
Bazylia 222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 10:35   #1775
JoanC
Raczkowanie

Witam.
Jeszcze od rana nikogo nie było tutaj ?? Ale jesteście zapracowane.
Ja wczoraj z Warszawy wróciłam po 22 i już nie miałam siły, żeby napisać jak było w novum. Próbuję się pozbierać, bo dopadło mnie przygnębienie.
JoanC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 10:49   #1776
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoanC Pokaż wiadomość
Witam.
Ja wczoraj z Warszawy wróciłam po 22 i już nie miałam siły, żeby napisać jak było w novum. Próbuję się pozbierać, bo dopadło mnie przygnębienie.
Dopiero teraz naprawili internet w pacy Wiec nareszcie moge "popracowac"
Joasiu trzymaj sie
Stary 2008-04-10, 10:58   #1777
Staramsie84
Raczkowanie

Czesc dziewczyny

Ale mnie dzis pokluli od samego rana Bylam na pobraniu krwi w 2 laboratoriach, wiec skatowali mi prawa i lewa lapke Mam juz zrobione badania na:
- chlamydie trachomatis
- listerioze
- paravirusa B19
- FT3
- estradiol
- FSH
- LH
- Progesteron
- Prolaktyne
- cytomegalie (odebralam dzis wynik - ujemny)
- toxoplazmoze
- TSH
- FT4
- HBS
- bakterie w moczu
- cytologie
- czystosc pochwy
- USG narzadow rodnych

Jutro jeszcze jade w inne miejsce na badania na przeciwciala antyfosfolipidowe i to bedzie chyba wszystko. Myslicie, ze cos przeoczylam?

Pani w laboratorium powiedziala, ze czesto sie teraz zdarza, ze kobieta jest uczulona na nasienie partnera Jej znajoma poronila 4 razy zanim sie zorientowali, ze jest uczulona. Ale by byly jaja

Zeby tylko znalezli przyczyne
Staramsie84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 11:01   #1778
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Witam.
Dzien dobry Dziewczyny!

JoanC wiem co czujesz ja po pierwszej wizycie w Invikcie przeplakalam 2 dni, ale wszystko jest kwestia czasu i musialam sie oswoic z diagnoza lekarza
Daj sobie pare dni na pozbieranie mysli i trzymaj sie cieplo

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:11   #1779
JoanC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bazylia 222 Pokaż wiadomość
Dopiero teraz naprawili internet w pacy Wiec nareszcie moge "popracowac"
Joasiu trzymaj sie
Dzięki Agatko.
Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Dzien dobry Dziewczyny!

JoanC wiem co czujesz ja po pierwszej wizycie w Invikcie przeplakalam 2 dni, ale wszystko jest kwestia czasu i musialam sie oswoic z diagnoza lekarza
Daj sobie pare dni na pozbieranie mysli i trzymaj sie cieplo
Anusia, to ja byłam lepsza, bo pierwsze łzy poleciały mi podczas wizyty, cieszę się że lekarz- konkret, bez owijania w bawełnę, kręcenia, że może poczekamy 3 m-ce, zrobimy badania, zobaczymy. Nie, bardzo jasno przedstawił nam sytuację, bez złudzeń, siedzieliśmy godzinę w gabinecie powiedział, że czas ucieka i musimy działać, bo przy tak doskonałych parametrach nasienia tż-a i tylu latach bezowocnych starań raczej nie mam co liczyć, że naturalnie zajdę w ciążę, a na cud też nie będziemy czekać. W tym cyklu mamy porobić z tż-em wszystkie zalecone badania, a trochę ich jest, a w następnym usg w trakcie @- jeśli nie ma torbieli - clo, później znów usg, jeśli owu z lewego jajnika to pregnyl, dzwonię do novum, umawiam się na inseminację, później luteina. Mam wyznaczone max. 2-3 IUI(więcej nie ma sensu-słowa lekarza), jeśli się nie uda, to IVF (i pod takim kątem mamy już badania). U mnie istnieje ten problem , że tylko lewy jajowód mam drożny i muszę czekać, kiedy będzie owu z lewego jajnika, a mogę czekać m-c, 2 m-ce, pół roku, a nawet rok (bo nie jest tak, że raz z lewego jajnika, a w drugim cyklu z prawego jest owu) na to żeby owu była z lewego jajnika. Do nas należy decyzja czy chemy mieć 1, 2 czy 3 IUI, możemy po pierwszej zrezygnować z kolejnych i podchodzić do IVF. Trochę mnie to dobiło. W samochodzie chciało mi się przez całą drogę ryczeć , teraz też chodzę jak zbity pies, muszę to wszystko przetrawić, żeby nie zwariować. Najbardziej boję się tego, że ani IUI ani IVF nam nie pomoże. Chce mi się po prostu wyć
Pan dr jeszcze dużo mówił na temat hsg, moich dotychczasowych wyników badań, które są ok (i cykle też regularne), itd. Może być tak, że mam owu, jest jajeczko , ale jest zaburzona czynność jajowodu, czyli nie ma skurczy które popchnęłyby to jajeczko dalej i stoi bidne w miejscu i nie wie co ma zrobic. I zalecenie dr : chronic swoją psychikę !!!

Ach mówię wam, ciężko jest, ale będę walczyć do końca, tylko nigdy bym nie pomyślała,że w naturalny sposób nie poczniemy z tż-em dzidziusia
Teraz mogę się bzykać dla relaksu tylko i wyłącznie

Ale się rozpisałam no ale powiedziałam, że napiszę jak było, więc proszę bardzo
Stary 2008-04-10, 12:57   #1780
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Dzięki Agatko.

Anusia, to ja byłam lepsza, bo pierwsze łzy poleciały mi podczas wizyty, cieszę się że lekarz- konkret, bez owijania w bawełnę, kręcenia, że może poczekamy 3 m-ce, zrobimy badania, zobaczymy. Nie, bardzo jasno przedstawił nam sytuację, bez złudzeń, siedzieliśmy godzinę w gabinecie powiedział, że czas ucieka i musimy działać, bo przy tak doskonałych parametrach nasienia tż-a i tylu latach bezowocnych starań raczej nie mam co liczyć, że naturalnie zajdę w ciążę, a na cud też nie będziemy czekać. W tym cyklu mamy porobić z tż-em wszystkie zalecone badania, a trochę ich jest, a w następnym usg w trakcie @- jeśli nie ma torbieli - clo, później znów usg, jeśli owu z lewego jajnika to pregnyl, dzwonię do novum, umawiam się na inseminację, później luteina. Mam wyznaczone max. 2-3 IUI(więcej nie ma sensu-słowa lekarza), jeśli się nie uda, to IVF (i pod takim kątem mamy już badania). U mnie istnieje ten problem , że tylko lewy jajowód mam drożny i muszę czekać, kiedy będzie owu z lewego jajnika, a mogę czekać m-c, 2 m-ce, pół roku, a nawet rok (bo nie jest tak, że raz z lewego jajnika, a w drugim cyklu z prawego jest owu) na to żeby owu była z lewego jajnika. Do nas należy decyzja czy chemy mieć 1, 2 czy 3 IUI, możemy po pierwszej zrezygnować z kolejnych i podchodzić do IVF. Trochę mnie to dobiło. W samochodzie chciało mi się przez całą drogę ryczeć , teraz też chodzę jak zbity pies, muszę to wszystko przetrawić, żeby nie zwariować. Najbardziej boję się tego, że ani IUI ani IVF nam nie pomoże. Chce mi się po prostu wyć
Pan dr jeszcze dużo mówił na temat hsg, moich dotychczasowych wyników badań, które są ok (i cykle też regularne), itd. Może być tak, że mam owu, jest jajeczko , ale jest zaburzona czynność jajowodu, czyli nie ma skurczy które popchnęłyby to jajeczko dalej i stoi bidne w miejscu i nie wie co ma zrobic. I zalecenie dr : chronic swoją psychikę !!!

Ach mówię wam, ciężko jest, ale będę walczyć do końca, tylko nigdy bym nie pomyślała,że w naturalny sposób nie poczniemy z tż-em dzidziusia

Czytajac Twoja wypowiedz czulam jakbym to ja sama napisala
Nie poplakalam sie podczas wizyty bo raczej ukrywam emocje przed obcymi, ale za to jak wyszlam z gabinetu to bylo silniejsze ode mnie. Zreszta nawet teraz nie calkiem oswoilam sie z ta mysla, nigdy nie pomyslalam ze znajde sie w takim punkcie.
U mnie jest odwrotna sytuacja, bo moe wyniki sa w miare ok, owulka, droznosc tylko mam PCO ale opanowane wiec jest dobrze za to wyniki Tz sa beznadziejne wiec tez IUI a potem IVF Dalismy sobie 4 proby z IUI zaczynamy w maju lub czerwcu a potem czyli gdzies na jesieni IVF, juz nie zakladamy ze IUI pomoze, ze sie uda.Wolimy byc przygotowani na IVF i nie robic sobie zbednej nadzieji, bo rozczarowania bola najbardziej.
W lekarzach z klinik leczenia nieplodnosi najbardziej podoba mi sie konkretnosc, zdecydowanie, nie owijanie w bawelne i rzeczowe podejscie do sprawy, kiedy przekraczam prog Invicty czuje sie bardzo bezpieczna
Leczenie w klinice ukoilo moje nerwy,bo juz nie musze caly czas kombinowac na wlasna reke, czuje ze wiedza co robia.

Stary 2008-04-10, 13:01   #1781
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Agatko.

Joasiu przykro mi bardzo, wiesz kiedy pierwszy raz sie pojawilas pomyslalam sobie, ze mamy cos wspolnego. Wyniki Tz w normie, regularne cykle i lata staranek

Zycze Ci duzo sily i optymizmu, pozdrawiam serdecznie

Moja pierwsza wizyta za 2 tygodnie...
Stary 2008-04-10, 13:52   #1782
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:

Bazylko, moge spytac gdzie sie wybierasz?
Nie slyszalam o klinice w Ire....

Cytat:
Aniu
Chociaz teraz juz wiesz na czym stoisz a wydaje mi sie niepewnosc jest najgorsza...

Cytat:
Asiu
wiem, ze latwo mi mowic, ale ucszy do gory, bedzie dobrze, zobaczysz.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 14:06   #1783
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Bazylko, moge spytac gdzie sie wybierasz?
Nie slyszalam o klinice w Ire....
Shiobhan nie ryzykowalabym klinika w Irl, pracowalam w tutejszym szpitalu i znam podejscie lekarzy. Wole przylatywac do Polski.
Bardzo mi sie podobalo zdanie polskiego lekarza - ze jakby stracil noge w wypadku to wziol by ja pod pache i doczolgal sie do samolotu

Tak wiec wybieram sie do kliniki w Katowicach
Stary 2008-04-10, 14:17   #1784
JoanC
Raczkowanie

Cytat:
Nie poplakalam sie podczas wizyty bo raczej ukrywam emocje przed obcymi, ale za to jak wyszlam z gabinetu to bylo silniejsze ode mnie. Zreszta nawet teraz nie calkiem oswoilam sie z ta mysla, nigdy nie pomyslalam ze znajde sie w takim punkcie.
U mnie jest odwrotna sytuacja, bo moe wyniki sa w miare ok, owulka, droznosc tylko mam PCO ale opanowane wiec jest dobrze za to wyniki Tz sa beznadziejne wiec tez IUI a potem IVF Dalismy sobie 4 proby z IUI zaczynamy w maju lub czerwcu a potem czyli gdzies na jesieni IVF, juz nie zakladamy ze IUI pomoze, ze sie uda.Wolimy byc przygotowani na IVF i nie robic sobie zbednej nadzieji, bo rozczarowania bola najbardziej.
W lekarzach z klinik leczenia nieplodnosi najbardziej podoba mi sie konkretnosc, zdecydowanie, nie owijanie w bawelne i rzeczowe podejscie do sprawy, kiedy przekraczam prog Invicty czuje sie bardzo bezpieczna
Leczenie w klinice ukoilo moje nerwy,bo juz nie musze caly czas kombinowac na wlasna reke, czuje ze wiedza co robia.
Ciężko jest nad taką sytuacją przejść do porządku dziennego, zawsze gdzieś w najciemniejszym zakątku nas ukryte jest to co najbardziej boli i to ciągle powracające pytanie, dlaczego akurat ja ?? I nikt nie zna odpowiedzi. Wiem, że wiele par ma problemy takie jak ja, ale wiele nie ma ( nie mówiąc już o rodzinach patologicznych) i czy kiedyś się z tym pogodzę ?? Nie wiem, na razie na pewno nie, bo muszę walczyć, a pogodzenie się z taką sytuacją dla mnie oznaczałoby zaprzestanie walki. Chociaż nie ma sprawiedliwości na tym świecie, to i tak uważam , że to niesprawiedliwe Niesprawiedliwe jest to, że każda z nas musi przejść swoją drogę krzyżową, żeby być mamą.
I zgadzam się z tobą Aniu, że w klinice nie ma owijania w bawełnę, podają Ci konkrety, jaka jest sytuacja i czego się można spodziewać, a to duży komfort dla pacjentki. Pan dr spytał kto mnie skierował do kliniki, no to odpowiedziałam : sama się skierowałam. Bo gdybym miała czekać na cud u tych lekarzy, do których chodziłam do tej pory, to bujałabym się nie wiadomo ile lat jeszcze.
dla Ciebie
Cytat:
Joasiu przykro mi bardzo, wiesz kiedy pierwszy raz sie pojawilas pomyslalam sobie, ze mamy cos wspolnego. Wyniki Tz w normie, regularne cykle i lata staranek

Zycze Ci duzo sily i optymizmu, pozdrawiam serdecznie

Też pamiętam Agaciu jak pisałaś o wynikach tż, cyklach, itd. Bardzo podobna sytuacja, ale mam nadzieję, że nie będziesz musiała podejmować ostatecznych kroków, tak jak ja. Życzę Ci tego z całego serca i będę trzymać kciuki za wizytę.
Stary 2008-04-10, 14:17   #1785
pani z herbata
Zadomowienie

JoanC przynajmniej bez owijania w bawelne i wiecie na czym stoicie. zeby tak wszyscy lekarze mieli takie podejscie

trzymam sutki za powodzenie

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 14:35   #1786
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Shiobhan nie ryzykowalabym klinika w Irl, pracowalam w tutejszym szpitalu i znam podejscie lekarzy. Wole przylatywac do Polski.
Bardzo mi sie podobalo zdanie polskiego lekarza - ze jakby stracil noge w wypadku to wziol by ja pod pache i doczolgal sie do samolotu
jakos nie wiem czemu, ale tez mam takie podejscie

Cytat:
Widze, ze wiatr nas zawiewa w tych samych kierunkach
Jestem z Katowic
Jak dalej do sierpnia sie nam nic nie uda naskrobac, to tez sie tam wybieram Nie mam cierpliwosci i czasu na czekanie
Moze do tego czasu sie uda, choc ten cykl zapowiada sie bezowulacyjny, bo dzis 20dc i tempka po wczorajszym wzroscie znowu spadala. Pozatym, cykle cos mi sie co raz badrdziej wydluzaja, a zawsze bylo jak w zegarku
Ach, caly czas pod gorke.
Coz zawsze chcialam dzieciaczka na wiosne i tego sie bede trzymac, mam jeszcze troszke czasu.
Stary 2008-04-10, 14:46   #1787
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

[quote=siobhan1;7185790]

Aniu
Chociaz teraz juz wiesz na czym stoisz a wydaje mi sie niepewnosc jest najgorsza...

Tak musze przyznac, ze kamien spadl mi z serca od kiedy jestem pod opieka lekarzy z kliniki. Uslyszenie prawdy nie jest latwe, ale w sumie wole to niz wieczne zapewnienia lekarzy w "cud"
Siobhan1

Cytat:
Ciężko jest nad taką sytuacją przejść do porządku dziennego, zawsze gdzieś w najciemniejszym zakątku nas ukryte jest to co najbardziej boli i to ciągle powracające pytanie, dlaczego akurat ja ?? I nikt nie zna odpowiedzi. Wiem, że wiele par ma problemy takie jak ja, ale wiele nie ma ( nie mówiąc już o rodzinach patologicznych) i czy kiedyś się z tym pogodzę ?? Nie wiem, na razie na pewno nie, bo muszę walczyć, a pogodzenie się z taką sytuacją dla mnie oznaczałoby zaprzestanie walki. Chociaż nie ma sprawiedliwości na tym świecie, to i tak uważam , że to niesprawiedliwe Niesprawiedliwe jest to, że każda z nas musi przejść swoją drogę krzyżową, żeby być mamą.
I zgadzam się z tobą Aniu, że w klinice nie ma owijania w bawełnę, podają Ci konkrety, jaka jest sytuacja i czego się można spodziewać, a to duży komfort dla pacjentki. Pan dr spytał kto mnie skierował do kliniki, no to odpowiedziałam : sama się skierowałam. Bo gdybym miała czekać na cud u tych lekarzy, do których chodziłam do tej pory, to bujałabym się nie wiadomo ile lat jeszcze.
dla Ciebie

Też pamiętam Agaciu jak pisałaś o wynikach tż, cyklach, itd. Bardzo podobna sytuacja, ale mam nadzieję, że nie będziesz musiała podejmować ostatecznych kroków, tak jak ja. Życzę Ci tego z całego serca i będę trzymać kciuki za wizytę.
Wiem, co teraz czujesz ten zal, metlik w glowie, ale spokojnie w koncu sobie to szystko poukladasz i wtedy bedzie latwiej, chociaz jest tak jak piszesz bo gleboko w sercu zostaja te pytania bez odpowiedzi i z tym trzeba jaks zyc.
Ja zawsze sobie powtarzam, ze nasza dzidza bedzie wyjatkowa bo taka wyczekana I podobna badania udowadniaja, ze im dluzej para czeka na potomka tym ma wiecej czasu dla niego, wiecej milosci i te dzieci najlepiej sie rozwijaja...wiec w sumie moze nasze cierpienie sie oplaci
Czasem wspominam sobie jak to marzylam o poczeciu naszej fasolki, mialo byc tak romantycznie i jakos wizja lekarza miedzy moimi nogami, fotela ginekologicznego tej lampy jak slonce na plazy o 12 mi nie pasuje ale pragnienia zajscia w ciaze i kochania tej malej fasolki jet duzo silniejsza!

Stary 2008-04-10, 15:03   #1788
siobhan1
Zadomowienie

[quote=anusia_82;7186371]
Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Czasem wspominam sobie jak to marzylam o poczeciu naszej fasolki, mialo byc tak romantycznie i jakos wizja lekarza miedzy moimi nogami, fotela ginekologicznego tej lampy jak slonce na plazy o 12 mi nie pasuje ale pragnienia zajscia w ciaze i kochania tej malej fasolki jet duzo silniejsza!
Znam to uczucie.
Mimo iz jestem jeszcze na poczatku drogi (dopiero 3 cykl staranek) to bedac niesamowitym panikarzem, juz sie nad tym zastanawiam, co zrobic. Zawsze mam wszystko zaplanowane i przemyslane, nie ma pohopnych decyzji.
Zobaczymy jak u mnie bedzie......
Cos mi sie wydaje, ze podzele los JoanC.....
Genio ostatnio cos wspominal o podciagnietej macicy do prawego jajnika. Cos mi sie wydaje, ze mam tam zrosty....
Choc moze jest to tylko moja wyobraznia - panika
Pozyjemy, zobaczymy.
Jak nic nie wyjdzie do siernia, to witamy w Provicie.

A
Stary 2008-04-10, 15:14   #1789
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

[quote=siobhan1;7186534]
Cytat:

Znam to uczucie.
Mimo iz jestem jeszcze na poczatku drogi (dopiero 3 cykl staranek) to bedac niesamowitym panikarzem, juz sie nad tym zastanawiam, co zrobic. Zawsze mam wszystko zaplanowane i przemyslane, nie ma pohopnych decyzji.
Zobaczymy jak u mnie bedzie......
Cos mi sie wydaje, ze podzele los JoanC.....
Genio ostatnio cos wspominal o podciagnietej macicy do prawego jajnika. Cos mi sie wydaje, ze mam tam zrosty....
Choc moze jest to tylko moja wyobraznia - panika
Pozyjemy, zobaczymy.
Jak nic nie wyjdzie do siernia, to witamy w Provicie.

A
Mysle, ze dobrze robisz. Daj sobie jeszcz kilka miesiecy, a potem warto zasiegnac porady specjalisty. W koncu trzeba dbac tez o swoje zdrowie psychiczne a takie dlugie czekanie nie sprzyja dobremu samopoczuciu
Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieje, ze zafasolkujesz jak najszybciej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 15:32   #1790
freshona
Zadomowienie

Cytat:
W sumie ja też już sobie dałam "na luz", poczekam do czerwca i pewnie konsultacja albo w Katowicach lub Mysłowicach (bo właśnie tam woli skierować mnie moja gin)
Nie spodziewam sie cudów: lata łykania Diany z powodu kilkakrotnie podwyższonego testosteronu, PCO, baaaardzo nieregularne cykle (od 25 do ponad 40 dni), leniwe jajniki, które trzeba wspomagać a i tak na wspmagaczach pracuje tylko jeden, cykle bezowulacyjne... itd. itp.
Gdyby okazało się, że na dodatek TŻ też ma jakieś problemy, to pewnie bym sie załamała.
Na razie mierzę tempkę, żeby mieć z czym iść do lekarza.
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 15:40   #1791
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Też pamiętam Agaciu jak pisałaś o wynikach tż, cyklach, itd. Bardzo podobna sytuacja, ale mam nadzieję, że nie będziesz musiała podejmować ostatecznych kroków, tak jak ja. Życzę Ci tego z całego serca i będę trzymać kciuki za wizytę.[/quote]

Dzieki Bardzo
Stary 2008-04-10, 15:59   #1792
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Mysle, ze dobrze robisz. Daj sobie jeszcz kilka miesiecy, a potem warto zasiegnac porady specjalisty. W koncu trzeba dbac tez o swoje zdrowie psychiczne a takie dlugie czekanie nie sprzyja dobremu samopoczuciu
Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieje, ze zafasolkujesz jak najszybciej
Dziekuje kochana, robie co moge

Edytowane przez siobhan1
Czas edycji: 2008-04-10 o 16:00 Powód: cos namieszalam :)
Stary 2008-04-10, 17:57   #1793
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Asienko wiem jak sie czujesz ja tak samo sie czulam po I wizycie.Zaraz po wyjsciu poryczalam sie ... Tylko ze przy tej I wizycie pani gin pow mi ze na naturalna ciaze nie mam szans tylko IVF myslalam ze sie załamie ... no ale przy kolejnej okazalo sie ze moze cos CLO da ... Zreszta u nas na invitro nie ma szans ze wzgledu na kase ...
Trzymam za Was kciuki zeby te ostateczne kroki nie byly potrzebne
I mam nadzieje ze mi sie wkoncu uda tylko przy pomocy CLO i odrobinki szczescia
Buziaki

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 21:17   #1794
ikak
Raczkowanie

Cytat:

Bazylia, a do którego lekarza się zapisałaś? Ja mam w maju pierwszą wizytą u doktora Cholewy.
U mnie bez zmian. Robię testy i mierzę tempkę. Testy każdego dnia wyglądają tak samo czyli druga kreseczka nieco bladsza niż pierwsza, a tempka mimo luteiny w granicach 36,7..(w poprzednim cyklu po luteinie było 37,5) Już nic z tego nie rozumiem..Chyba jednak wychodzi, że owu brak.
Czekam na @ i w kolejnym cyklu monitoring.
Pozdrawiam wszystkie staraczki!
ikak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 21:25   #1795
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ikak Pokaż wiadomość
Bazylia, a do którego lekarza się zapisałaś? Ja mam w maju pierwszą wizytą u doktora Cholewy.
U mnie bez zmian. Robię testy i mierzę tempkę. Testy każdego dnia wyglądają tak samo czyli druga kreseczka nieco bladsza niż pierwsza, a tempka mimo luteiny w granicach 36,7..(w poprzednim cyklu po luteinie było 37,5) Już nic z tego nie rozumiem..Chyba jednak wychodzi, że owu brak.
Czekam na @ i w kolejnym cyklu monitoring.
Pozdrawiam wszystkie staraczki!
Jako ze nie mialam nikogo poleconego, recepcjonistka wybrala za mnie... Pierwsza wizyte mam u Tomasza Orlinskiego
Stary 2008-04-11, 07:56   #1796
JoanC
Raczkowanie

Na razie zdążę się tylko przywitać.
Dzień dobry dziewczęta.
Stary 2008-04-11, 07:59   #1797
zanka205
Zakorzenienie

dzień dobry
ja po weekendzie zaczynam działać, oj tak się martwię czy się uda...

Stary 2008-04-11, 08:21   #1798
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Dzien Dobry Kochane
Czy Wy tez macie dzis nie moc ... jak mi sie nic nie chce poza tym w pracy mam tak zimno ze 3 dlugie rekawy niewiele daja ... Jeszcze jutro do pracy i potem do szkoly bleee chce juz dlugi majowy weekend

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 08:31   #1799
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

Witam!! Wczoraj miałam 35dc., więc zrobiłam test ciążowy i wyszły mi 2 kreseczki, wprawdzie ta najbardziej potrzebna trochę bledsza, ale była. Wieczorem byłam u mojek pani ginekolog zbadała mnie i zrobiła USG, tak jak myslałyśmy jeszcze nic nie było widać konkretnie-jakoś to nazwała, że są oznaki ciąży, ale jeszcze nie mogła mi powiedzieć że to ciąża, oczywiście powiadziała to bardziej fachowo. Skierowała mnie na betę i inne badania krwi. Już od rana dałam się dzisiaj pokłóć. Wyniki odbieram po godz. 15. Oby beta wskazywała, że obudziło się we mnie nowe życie.

P.S. Jaki powinien być wynik bety żeby potwierdził ciążę
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 08:33   #1800
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez an.ka.b Pokaż wiadomość
Witam!! Wczoraj miałam 35dc., więc zrobiłam test ciążowy i wyszły mi 2 kreseczki, wprawdzie ta najbardziej potrzebna trochę bledsza, ale była. Wieczorem byłam u mojek pani ginekolog zbadała mnie i zrobiła USG, tak jak myslałyśmy jeszcze nic nie było widać konkretnie-jakoś to nazwała, że są oznaki ciąży, ale jeszcze nie mogła mi powiedzieć że to ciąża, oczywiście powiadziała to bardziej fachowo. Skierowała mnie na betę i inne badania krwi. Już od rana dałam się dzisiaj pokłóć. Wyniki odbieram po godz. 15. Oby beta wskazywała, że obudziło się we mnie nowe życie.

P.S. Jaki powinien być wynik bety żeby potwierdził ciążę
jeszcze nie zapeszam ale trzymam kciuki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości