|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Raczkowanie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"
Cytat:
![]() a ja od piatku klomifen, moze nie bede zachowac sie po nim jak baba z menopauza.: ![]() jakos zaczyna mi czasu brakowac, boje sie, ze nie zdaze z nauka do egz...i zeby bylo smieszniej....ginekologia i poloznictwo.
![]() |
#1772 |
Zadomowienie
|
anna 1593 widze że bedziemy miały ekspertkę w tej dziedzinie.
![]() Pozdrawiam Was babochy kochane! uciekam bo dzisiejsza zmiana pogody mnie dobiła! |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
o jezu jeszcze mam tydzień czekania na te właściwe starania. Ja chyba oszaleję, gdzie się nie obejrzę to kobiety w ciąży albo z wózkami, albo słyszę że kolejna koleżanka ze szkoły w ciązy albo już ma dziecko. Wcześniej takie widoki i nowiny od znajomych nie specjalnie mnie ruszały, ale teraz mam wrażenie, że wszystkich spotyka to szczęście a mnie nie (przynajmniej w najbliższym otoczeniu) och tak bym chciała żeby się w tym miesiącu udało.
#1774 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Raczkowanie
|
Witam.
Jeszcze od rana nikogo nie było tutaj ![]() ![]() Ja wczoraj z Warszawy wróciłam po 22 i już nie miałam siły, żeby napisać jak było w novum. Próbuję się pozbierać, bo dopadło mnie przygnębienie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Joasiu trzymaj sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Ale mnie dzis pokluli od samego rana ![]() ![]() - chlamydie trachomatis - listerioze - paravirusa B19 - FT3 - estradiol - FSH - LH - Progesteron - Prolaktyne - cytomegalie (odebralam dzis wynik - ujemny) - toxoplazmoze - TSH - FT4 - HBS - bakterie w moczu - cytologie - czystosc pochwy - USG narzadow rodnych Jutro jeszcze jade w inne miejsce na badania na przeciwciala antyfosfolipidowe i to bedzie chyba wszystko. Myslicie, ze cos przeoczylam? ![]() Pani w laboratorium powiedziala, ze czesto sie teraz zdarza, ze kobieta jest uczulona na nasienie partnera ![]() ![]() Zeby tylko znalezli przyczyne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
JoanC wiem co czujesz ja po pierwszej wizycie w Invikcie przeplakalam 2 dni, ale wszystko jest kwestia czasu i musialam sie oswoic z diagnoza lekarza ![]() Daj sobie pare dni na pozbieranie mysli i trzymaj sie cieplo ![]()
![]() |
#1779 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pan dr jeszcze dużo mówił na temat hsg, moich dotychczasowych wyników badań, które są ok (i cykle też regularne), itd. Może być tak, że mam owu, jest jajeczko , ale jest zaburzona czynność jajowodu, czyli nie ma skurczy które popchnęłyby to jajeczko dalej i stoi bidne w miejscu i nie wie co ma zrobic ![]() Ach mówię wam, ciężko jest, ale będę walczyć do końca, tylko nigdy bym nie pomyślała,że w naturalny sposób nie poczniemy z tż-em dzidziusia ![]() Teraz mogę się bzykać dla relaksu tylko i wyłącznie ![]() Ale się rozpisałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie poplakalam sie podczas wizyty bo raczej ukrywam emocje przed obcymi, ale za to jak wyszlam z gabinetu to bylo silniejsze ode mnie. Zreszta nawet teraz nie calkiem oswoilam sie z ta mysla, nigdy nie pomyslalam ze znajde sie w takim punkcie. U mnie jest odwrotna sytuacja, bo moe wyniki sa w miare ok, owulka, droznosc tylko mam PCO ale opanowane wiec jest dobrze za to wyniki Tz sa beznadziejne wiec tez IUI a potem IVF ![]() W lekarzach z klinik leczenia nieplodnosi najbardziej podoba mi sie konkretnosc, zdecydowanie, nie owijanie w bawelne i rzeczowe podejscie do sprawy, kiedy przekraczam prog Invicty czuje sie bardzo bezpieczna ![]() Leczenie w klinice ukoilo moje nerwy,bo juz nie musze caly czas kombinowac na wlasna reke, czuje ze wiedza co robia.
![]() |
#1781 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zycze Ci duzo sily i optymizmu, pozdrawiam serdecznie ![]() Moja pierwsza wizyta za 2 tygodnie... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 | |
Zadomowienie
|
Bazylko, moge spytac gdzie sie wybierasz?
Nie slyszalam o klinice w Ire.... Aniu ![]() Chociaz teraz juz wiesz na czym stoisz a wydaje mi sie niepewnosc jest najgorsza... Cytat:
![]() wiem, ze latwo mi mowic, ale ucszy do gory, bedzie dobrze, zobaczysz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mi sie podobalo zdanie polskiego lekarza - ze jakby stracil noge w wypadku to wziol by ja pod pache i doczolgal sie do samolotu ![]() Tak wiec wybieram sie do kliniki w Katowicach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I zgadzam się z tobą Aniu, że w klinice nie ma owijania w bawełnę, podają Ci konkrety, jaka jest sytuacja i czego się można spodziewać, a to duży komfort dla pacjentki. Pan dr spytał kto mnie skierował do kliniki, no to odpowiedziałam : sama się skierowałam. Bo gdybym miała czekać na cud u tych lekarzy, do których chodziłam do tej pory, to bujałabym się nie wiadomo ile lat jeszcze. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zadomowienie
|
JoanC przynajmniej bez owijania w bawelne i wiecie na czym stoicie. zeby tak wszyscy lekarze mieli takie podejscie
trzymam sutki za powodzenie ![]()
![]() |
#1786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widze, ze wiatr nas zawiewa w tych samych kierunkach ![]() Jestem z Katowic ![]() Jak dalej do sierpnia sie nam nic nie uda naskrobac, to tez sie tam wybieram ![]() ![]() Moze do tego czasu sie uda, choc ten cykl zapowiada sie bezowulacyjny, bo dzis 20dc i tempka po wczorajszym wzroscie znowu spadala. Pozatym, cykle cos mi sie co raz badrdziej wydluzaja, a zawsze bylo jak w zegarku ![]() Ach, caly czas pod gorke. Coz zawsze chcialam dzieciaczka na wiosne i tego sie bede trzymac, mam jeszcze troszke czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Zadomowienie
|
[quote=siobhan1;7185790]
Aniu ![]() Chociaz teraz juz wiesz na czym stoisz a wydaje mi sie niepewnosc jest najgorsza... Tak musze przyznac, ze kamien spadl mi z serca od kiedy jestem pod opieka lekarzy z kliniki. Uslyszenie prawdy nie jest latwe, ale w sumie wole to niz wieczne zapewnienia lekarzy w "cud" ![]() Siobhan1 ![]() Cytat:
Ja zawsze sobie powtarzam, ze nasza dzidza bedzie wyjatkowa bo taka wyczekana ![]() ![]() Czasem wspominam sobie jak to marzylam o poczeciu naszej fasolki, mialo byc tak romantycznie i jakos wizja lekarza miedzy moimi nogami, fotela ginekologicznego tej lampy jak slonce na plazy o 12 mi nie pasuje ale pragnienia zajscia w ciaze i kochania tej malej fasolki jet duzo silniejsza!
![]() |
#1788 | |
Zadomowienie
|
[quote=anusia_82;7186371]
Cytat:
Mimo iz jestem jeszcze na poczatku drogi (dopiero 3 cykl staranek) to bedac niesamowitym panikarzem, juz sie nad tym zastanawiam, co zrobic. Zawsze mam wszystko zaplanowane i przemyslane, nie ma pohopnych decyzji. Zobaczymy jak u mnie bedzie...... Cos mi sie wydaje, ze podzele los JoanC..... Genio ostatnio cos wspominal o podciagnietej macicy do prawego jajnika. Cos mi sie wydaje, ze mam tam zrosty.... Choc moze jest to tylko moja wyobraznia - panika ![]() Pozyjemy, zobaczymy. Jak nic nie wyjdzie do siernia, to witamy w Provicie. A |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |
Zadomowienie
|
[quote=siobhan1;7186534]
Cytat:
![]() Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieje, ze zafasolkujesz jak najszybciej ![]()
![]() |
#1790 |
Zadomowienie
|
W sumie ja też już sobie dałam "na luz", poczekam do czerwca i pewnie konsultacja albo w Katowicach lub Mysłowicach (bo właśnie tam woli skierować mnie moja gin)
Nie spodziewam sie cudów: lata łykania Diany z powodu kilkakrotnie podwyższonego testosteronu, PCO, baaaardzo nieregularne cykle (od 25 do ponad 40 dni), leniwe jajniki, które trzeba wspomagać a i tak na wspmagaczach pracuje tylko jeden, cykle bezowulacyjne... itd. itp. Gdyby okazało się, że na dodatek TŻ też ma jakieś problemy, to pewnie bym sie załamała. Na razie mierzę tempkę, żeby mieć z czym iść do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Wtajemniczenie
|
Też pamiętam Agaciu jak pisałaś o wynikach tż, cyklach, itd. Bardzo podobna sytuacja, ale mam nadzieję, że nie będziesz musiała podejmować ostatecznych kroków, tak jak ja. Życzę Ci tego z całego serca i będę trzymać kciuki
![]() ![]() Dzieki Bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez siobhan1 Czas edycji: 2008-04-10 o 16:00 Powód: cos namieszalam :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Asienko wiem jak sie czujesz ja tak samo sie czulam po I wizycie.Zaraz po wyjsciu poryczalam sie ... Tylko ze przy tej I wizycie pani gin pow mi ze na naturalna ciaze nie mam szans tylko IVF myslalam ze sie załamie ... no ale przy kolejnej okazalo sie ze moze cos CLO da ... Zreszta u nas na invitro nie ma szans ze wzgledu na kase ...
Trzymam za Was kciuki zeby te ostateczne kroki nie byly potrzebne ![]() I mam nadzieje ze mi sie wkoncu uda tylko przy pomocy CLO i odrobinki szczescia ![]() Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bazylia, a do którego lekarza się zapisałaś? Ja mam w maju pierwszą wizytą u doktora Cholewy. U mnie bez zmian. Robię testy i mierzę tempkę. Testy każdego dnia wyglądają tak samo ![]() Czekam na @ i w kolejnym cyklu monitoring. Pozdrawiam wszystkie staraczki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Raczkowanie
|
Na razie zdążę się tylko przywitać.
Dzień dobry dziewczęta. |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja po weekendzie zaczynam działać, oj tak się martwię czy się uda... ![]()
#1798 |
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry Kochane
![]() Czy Wy tez macie dzis nie moc ... jak mi sie nic nie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Raczkowanie
|
Witam!! Wczoraj miałam 35dc., więc zrobiłam test ciążowy i wyszły mi 2 kreseczki, wprawdzie ta najbardziej potrzebna trochę bledsza, ale była. Wieczorem byłam u mojek pani ginekolog zbadała mnie i zrobiła USG, tak jak myslałyśmy jeszcze nic nie było widać konkretnie-jakoś to nazwała, że są oznaki ciąży, ale jeszcze nie mogła mi powiedzieć że to ciąża, oczywiście powiadziała to bardziej fachowo. Skierowała mnie na betę i inne badania krwi. Już od rana dałam się dzisiaj pokłóć. Wyniki odbieram po godz. 15. Oby beta wskazywała, że obudziło się we mnie nowe życie.
P.S. Jaki powinien być wynik bety żeby potwierdził ciążę |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.