|
|
#2071 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Juz jestem po badaniach ☺☺☺ dokładnie 12,3 tc z ostatniej OM według usg 12,5tc ☺ 6,5 cm ☺ zakochałam sie poprostu
![]() ![]() profesor mówi ze jego zdaniem dziewczyna ale 100% pewności nie ma ( w pewnym momencie skrzyżowała nóżki ) oczywiście cała i zdrowa jestem najszczęśliwsza na świecie a mąż oszalał poprostu☺ Rudaska a jak u Ciebie? Dziewczyny moze przez ta pogodę te zle samopoczucie i bóle głowy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2072 | |
|
Konto usunięte
|
Ja nie biorę tabletek na ból bo uważam, że nie działają.
Jedynie biorę nospę i przed ciążą oczywiście nurofen jak mnie brało przeziębienie. Cytat:
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
Hej, czy mogę dołączyć?
![]() Mam na imię Asia, termin na 2.09.2017. Mam już jedną 3 letnią córcię.
|
#2074 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj ☺ to chyba najwcześniejszy termin porodu u nas ( chyba sie nie mylę ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co prawda już dostaję maile i smsy od niektórych rodziców, co się ze mną dzieje i kiedy wrócę W zeszłym roku robiłam w maju przedstawienie dla dzieci w wykonaniu rodziców - była mega zabawa i już czekają na powtórkę w tym roku. No ale chyba potrzebuję zwolnienia tempa trochę. Do tego awansu zresztą też zabierałam się jak pies do jeża ![]() Ja też zachcianek jedzeniowych nie mam - jem wszystko to, co przed ciążą...tylko w podwojonej, albo i potrojonej ilości Apetyt mam mega! Aż się boję... Tzn. prawie wszystko, to co przed ciążą - mam ciągle jakieś objawy w związku z serami pleśniowymi i wędzonym łososiem - muszę dopytać moją panią ginekolog, bo wszędzie czytam co innego. Mam za to zachcianki "niejedzeniowe" - ciągle bardzo mi się chce zapalić mojego ukochanego mentolowego vogue'a Oczywiście odkąd się dowiedziałam o ciąży, to nie zapaliłam ani jednego, ale nie jest tak, że mnie odrzuciło czy coś... I druga zachcianka...tak bardzo pojeździłabym na desce! Jestem zapaloną snowboardzistką, w sumie mój Fistaszek jeździł już ze mną, kiedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży. Ale potem drastycznie przerwałam sezon, bo jednak bałam się ryzykować i w sumie nawet nie miałabym siły ![]() Co do przeczuć, to wszyscy, którzy wiedzą o ciąży, mówią mi, że czują u mnie dziewczynkę. Mój partner również - w związku z czym planuje zrobić pozwolenie na broń - żeby w przyszłości skutecznie jej pilnować ![]() Ja z kolei bardzo lubię chłopców, lubię z nimi pracować i lepiej się dogaduję - opiekowałam się głównie chłopcami, raz tylko dziewczynką. We Francji to opiekowałam się nawet trojaczkami - wśród których było dwóch chłopców! Śnił mi się oczywiście też chłopiec, ale sny ponoć sprawdzają się na odwrót... Zobaczymy, może już jutro dowiem się czegoś w tym temacie
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-03-14 o 23:29 |
|
|
|
|
#2077 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam mega apetyt! Mogłabym jeść non-stop. Zaczynam się bać ile przytyje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A propo apetytu to ja po 3 miesiącach mdłości i wmuszania w siebie jedzenia też zaczęłam mieć wilczy apetyt i zaczynam bać się wejść na wagę, tym bardziej, że już od marca nie pracuję i zostaje mi tylko gimnastyka przy 3 letniej buntowniczce, ale to bardziej ciężary niż fitness więc waga może niedługo zacząć straszyć ![]() A wczoraj zgrzeszyłam i pożarłam na raz całą tabliczkę czekolady
|
|
#2079 | |
|
Zadomowienie
|
A, to coś pomieszałam
![]() ostatni_dzien_lata; Ja strasznie męczyłam się z bólami głowy, ale do konca 1 trymestru nie chcialam brać przeciwbólowych. Teraz, odpukać nie boli. Co do wagi, to też schudłam. Jeszcze nadrobimy ![]() Otojestkasia: Super a miałaś jakieś przeczucie co do płci?Cytat:
|
|
|
|
#2080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz co, całe życie marzyłam o dziewczynce i tak jakoś nawet przez myśl mi nie przeszło ze mogłabym mieć syna wiec jak myślałam o dzidziusiu to zawsze to była dziewczynka wiec dzisiaj jestem najszczęśliwsza na świecie ( aczkolwiek jak to lekarz powiedział - na piśmie dostanę to dopiero w 20tc) wiec jeszcze wszystko możliwe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Madzieeek ja rzuciłam fajki 3 lata temu a też myślę tylko o tym żeby zapalić U mnie po badaniach dziś wszystko ok. Dzidzia coś mała bo niecałe 6 cm, i jakoś mi dziwnie bo byłam przyzwyczajona zawsze do większych wymiarów. I u nas tak jak czułam - prawdopodobnie drugi chłopiec, więc się cieszę przeogromnie . Pappa każda ma robione z marszu, wyniki będą w poniedziałek. Kiedyś tam odbiorę przy okazji. A tu macie tak przy okazji profilowe z dzisiaj - 12tc4d (po lewej) i po prawej mojego starszaka - 12tc 1d
|
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Ja tez wczoraj miałam okropny dzień. Odezwała się rwa kulszowa ból taki ze ani siedzieć ani leżeć ani chodzić nie można. Ostatni atak miałam w zeszłym roku w lipcu. Czułam ze mnie w ciąży dopadnie. Wczoraj ratowalam się gorącym termoforem a dziś mąż zaciągnął mnie do lekarza i jedyne co mogę to apap i no spe forte... mam skierowanie do neurologa na cito- najbliższe terminy na połowę kwietnia ale mam jutro o 9 prosić profesora zeby mnie przyjął... nie lubię się prosić ale chyba nie mam wyjścia.Ostatni dzień lata- dostałam dzisiaj przelew na szczęście bez mojej interwencji bo jak mam się z szefową kontaktować to mnie krew zalewa. |
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Moje małe łupy dzisiejsze
miałam siedziec w domu, ale mama z siostrą wyciagnely mnie na kebaba i pojechalysmy do pepco ![]() 2 x 74 2 x 68 1x 62 1 x niedrapki
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#2085 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2086 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z mdłościami też tak miałam, chwilę się zapomniałam i nie zjadłam i od razu mdłości.Cytat:
super, że wszystko dobrze ![]() Cytat:
wrześniowo-sierpniowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję bólu, oby udało Ci się wyprosić wizytę
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|||||||
|
|
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rolety dzień noc do całego mieszkania,karnisz i jakieś tam listwy czy coś tam(to już mąż kupował bo ja nawet nie wiem co to i do czego ).Za tydzień chyba kupimy panele do sypialni i tapetę.No i parapet trzeba zamówić bo długo się czeka.Potem w kolejce zbieranie kasy i kupno drzwi.Największy wydatek.Potem jeszcze szafa do korytarza.Do wakacji musimy się wyrobic Tylko nie wiem jak to zrobimy Ubranka śliczne.Ja jeszcze nic nie kupuje ale się rozglądam.Część rzeczy dostanę od siostry bo ona już dzieci nie będzie miała.Męża bracia też maja własnie malutkie dzieci więc napewno coś tam dadzą czy pożyczą.Wiecie że u znajomych lekarz cała ciążę mówił że będzie syn a wyskoczyła córka.Ale mieli miny haha.
Edytowane przez juka_juka Czas edycji: 2017-03-13 o 21:17 |
|
|
|
|
#2088 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, dobrze wiedzieć że moje samopoczucie nie jest tylko moim ciążowym wymysłem
![]() Cytat:
Była mowa o brzuszkach - też zauważyłam że coś mi w spodniach za ciasno mino ze schudłam zamiast przytyć. I w lustrze faktycznie widać już nie tylko zwykłą oponkę |
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje
![]() 89Otojestkasia tobie gratuluję dziewczynki ![]() Marttb ja chciałam chłopca, nawet nie potrafiłam sobie wyobrazić dziewczynki, chociaż cieszyłabym się na pewno tak samo. Mąż też się cieszy, teściowa kręci nosem i mówi że nie wierzy, bo m samych wnuków i bardzo liczyła na dziewczynkę. Nie ukrywam też że ułatwia mi to trochę sytuację. Mieszkanie zmienimy za parę lat a pokój dla dwóch chłopców łatwiej urządzić
|
#2090 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo!!! Cytat:
Asik1604 witaj kochana!!! [QUOTE=MartaSz86;71838146]Hej dziewczyny. Ja tez wczoraj miałam okropny dzień. Odezwała się rwa kulszowa ból taki ze ani siedzieć ani leżeć ani chodzić nie można. Ostatni atak miałam w zeszłym roku w lipcu. Czułam ze mnie w ciąży dopadnie. Wczoraj ratowalam się gorącym termoforem a dziś mąż zaciągnął mnie do lekarza i jedyne co mogę to apap i no spe forte... mam skierowanie do neurologa na cito- najbliższe terminy na połowę kwietnia ale mam jutro o 9 prosić profesora zeby mnie przyjął... nie lubię się prosić ale chyba nie mam wyjścia.QUOTE] Kochana czym prędzej do lekarza!!! Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Witam się w piękny wtorkowy poranek! Dzisiaj jestem bez auta, więc rano spacerek do przedszkola zaliczyłam. Moja Ola troszkę smarczy i ja też. Nie wiem tylko czy u mnie katar alergiczny czy przeziębieniowy. Nocka znowu kiepska. Coś kurdę spać nie mogę i wiecie co? Sikam na potęgę. Fakt, że dużo wody piję, ale jak wstawałam 2 razy w nocy, tak teraz 5/6 razy. No masakra!!! Idę zaraz z koleżanką i jej malutkim synkiem na spacerek. Wczoraj odebrałam wynik TSH, no i spadło do 2,04 . Nie przysłali mi jednak jeszcze wyników z testu PAPPA, a w piątek mam wizytę i pewnie lekarz zechce je obejrzeć. No nic, pozostaje cierpliwe czekanie.
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana.Miałam ciężką noc.Ostatnio codziennie wieczorem aż do zaśniecia mam zgagę...Nie jem nic ciężkostrawnego.Brzuch jak bania twardy jak kamień i zgaga...W każdej pozycji źle.Znacie jakieś sposoby żeby sobie pomóc?Wypicie mleka pomaga ale tylko na chwilę..
|
|
|
|
#2092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przegryzaj sobie od czasu do czasu migdały mnie pomaga w 100% ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2093 |
|
Zadomowienie
|
Podobno migdały, soda..można też Reni i Gaviscon. Meczylam sie cala poprzednia ciąże, wiec bardzo Ci współczuję,ale po porodzie mija jak ręka odjal
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
Mnie również na zgagę pomagają migdały i nie wiem czemu, ale również po rzodkiewce mi przechodzi
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo dzięki dziewczyny
Nawet nie słyszałam o migdałach.Napewno wypróbuję |
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
mnie czeka teraz prawdopodobnie 4-dniowy wyjazd może troche człowiek odpocznie od tej pracy.. Już chce iść na zwolnienie, bardzo mnie stresuje tutaj praca..
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
ZawszeJestemSoba a co Cię powstrzymuje przed pójściem na L4?
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
Też się nie mogę doczekać pójścia na zwolnienie. Wszyscy mówią, że teraz jest mój czas, i mam jak najwięcej odpoczywać póki mogę, ale to nierealne po 8 godz. pracy od pon. do pt.
|
|
|
#2099 |
|
Raczkowanie
|
No i nikt mnie nie przyjął... pan profesor nie bo wyjeżdża dziś gdzieś na wschód. Inna pani doktor doprowadziła mnie do łez bo ona nic nie może, nawet gdyby mnie przyjęła to zaleci mi tylko paracetamol wiec po co? Zapytałam jej w takim razie co mam zrobić i kogo pociągnąć do odpowiedzialności jeśli mam uszkodzony nerw kulszowy i w trakcie porodu naturalnego coś się stanie i będę sparaliżowana? To mnie wysmiala ze ona mi żadnych badań nie zrobi (nawet zwykłego badania neurologicznego ) bo nie ma zagrożenia życia.
Poklocilam się przez to z mężem no bo się popłakałam w tej poradni a on na mnie naskoczyl ze cyrk robie.... odechciało mi się juz chodzenia do lekarzy. Czuje się jak inkubator który ma za zadanie nosić dziecko ale jego stan techniczny juz się nie liczy. |
|
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
MartaSz Boże! Biedna jesteś. Nie mogę zrozumieć jak to ku.wa nikt się Tobą nie zajął?!?!?!? Brak mi słów po prostu! A mężowi się baty należą.😒
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

)
Co prawda już dostaję maile i smsy od niektórych rodziców, co się ze mną dzieje i kiedy wrócę
Apetyt mam mega! Aż się boję...
Oczywiście odkąd się dowiedziałam o ciąży, to nie zapaliłam ani jednego, ale nie jest tak, że mnie odrzuciło czy coś... 

super, że wszystko dobrze
Ubranka śliczne.Ja jeszcze nic nie kupuje ale się rozglądam.Część rzeczy dostanę od siostry bo ona już dzieci nie będzie miała.Męża bracia też maja własnie malutkie dzieci więc napewno coś tam dadzą czy pożyczą.Wiecie że u znajomych lekarz cała ciążę mówił że będzie syn a wyskoczyła córka.Ale mieli miny haha.