|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Papierowe fantazje Karoli ;)
Chyba jednak pozostanę przy starej nazwie- nie chcę stwarzać zamętu i żebyście mi się nie pogubiły, bo co ja bez was zrobię??
A modeliniaki jako dodatki do kartek w pewnej mierze się tu mieszczą- a zamieściłam je żeby nie było, że nic nie robię
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny motyw na ślubnej
Jak ty to wyciełas ? ![]() Zakładeczka też śliczna ![]() a najbardziej spodobały mi się modlinkowe kwiatki
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Klaudensiku- troszke samozaparcia i nożyk do papieru, tylko z dobrym uchwytem, żeby się odciski nie porobiły
i tyle ;D
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Karola wiesz co? Dokladnie tak sobie potem pomyśłalam, że napisalaś, że one sa do karteczek. No i przepraszam za off top.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
naprawde wyciałes to nożykiem??
jejku dziewczyno jestes zdolna jak nic... bardzo ładne.. jak mi sie zachce moze spróbuje taki motyw jakis wydziabac
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne prece... zwłaszcza podoba mi się ta wycinana..
Ja też mam "zacięcie" do takich właśnie karteczek.. Wszystkie karteczki na Święta bożego narodzenia robiłam taki. Trochę się trzeba przy tym pomęczyć ale za to efekt murowany. Piękna karteczka
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Papierowe fantazje i inna radosna twórczość Karoli ;)
Rzeczywiście efekt jest fajny, pracy dużo ale warto. Ale jak się już wkręci w robotę to szybciej to wycinanie idzie
Pokażę wam teraz moje kwiatki bibułkowe- nie mają łodyżek, bo będą sobie chyba wisały w oknie. Będą ozdobą naszego jutrzejszego sabatu. Pogoda marna,słońca jak na lekarstwo, więc wymyśliłyśmy sobie motyw przewodni "ZIELONO MI" no i jakieś ozdoby wiosenne trzeba przygotować z tej okazji. Od pewnego czasu spotykamy się z Cooleżankami co środę no i żeby nie było nudno to czasem coś takiego wymyślamy taki sposób na odreagowanie |
|
|
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne różyczki
Tylko chyba wolę raczej robić troszkę szybszą techniką bo przy tych to czas szybko leci a kwiatków mało zrobione, ech... Ale kiedyś przysiądę i dokończę bukiecik
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Czasochłonne- racja ale jak fajnie wyglądają
|
|
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tak, zgadzam się z Tobą.
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Witam nocą
No karola0507 trafiło na Ciebie hehehe. Najwyższy bowiem czas poodwiedzać wizażowe artystki i powiem Ci, że całkiem, całkiem, całkiem nieźle ba, super jestem pod wrażeniem Twoich prac. Jako NOWA patrzę świeżym okiem... Bardzo podobają mi się te zaproszenia z serduszkiem. Są takie skromniutkie ale urzekające Ślicznie u Ciebie i miło u Ciebie ))) Pozdrawiam S.
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Sago- dziękuję za tak miłe nocne odwiedzinki, no i polecam się na przyszłość
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia śliczne różyczki! I super pomysł, żeby sobie wisiały i okienko ozdabiały
Miłej zabawy Kochana |
|
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
Łande różyczki... ja nigdy nie umiem nazwijac tych boków zeby tak ładnie wygladało...
i pomysł z zawieszeniem ich w oknie tez dobry... bedzie ładnie kolorowo i wiosennie
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczynki Kochane !!!
Femuś- ja na mokro zwijam te brzegi i wtedy ładniejsze wychodzą, ale jak robiłam pierwszą, to myślałam, że mnie krew zaleje Druga faza kartki ślubnej zakończona, został jeszcze środek, ale szukam jeszcze tekstu..Może macie coś fajnego?? No i coś z tą kokardką muszę wyczarować,żeby się ładnie ułożyła... Zrobiłam jeszcze jedną różyczkę z przeznaczeniem na dziś- będzie udawać broszkę (dla koleżanki) i kolczyki- zielone koniecznie (dla mnie)No to powoli się zbieram, muszę wyjść wcześniej i zrobić z Qumpelą wystrój kwiatowy na wieczór, a jeszcze się na bóstwo zielone nie zrobiłam, hihihi. Mamy nadzieję zaskoczyć dziś resztę towarzystwa
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi się podoba
![]() Sama robiłaś ten napis ?? A broszka i kolczyki śliczne
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Ha ha! Napis robiony moim ulubionym sposobem: drukujesz napis na jakiejś kartce i od spodu zamazujesz ołówkiem (mocno), następnie przykładasz do bazy i obrysowujesz literki- działa to na zasadzie kalki. Później poprawiam to długopisem lub mazakiem i wygląda naprawde dobrze i w kolorze, jakim chcesz
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki cfaniaczek
dziękuję bede musiała sprobowac bo w drukarce czarny tusz tylko :P
|
|
|
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
na mokro.. ze znaczy jak? bo nie kum kum
kartka slubna - BOSKA!! napis... chyba wykorzystam do czegos twój sposób.. ciekawe - o ile mi sie uda w ogóle takie cos...kolczyki superaśne... uwielbiam zielony i motylki sa fajne
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszki robisz przepiekne, a karteczki coraz piekniejsze. Brawo, brawo rozwijasz sie, rozwijasz...
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Piękna kartka ślubna
Namachałaś się nożykiem ale było warto, bo efekt super ![]() Pisałaś, że nie masz jeszcze tekstów zaproszeń - tu masz tego full Miłego wybierania http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ty+zaprosze%F1A mogłabyś zrobić kilka fotek, jak robisz dokładnie ten napis, bo to bardzo ciekawy pomysł, ale nie potrafię sobie tego wyobrazić
Edytowane przez Yoanna21 Czas edycji: 2008-04-09 o 20:46 Powód: link |
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Kartka przepiękna
ale za te kolczyki i różyczki to będziemy z nir lały ostro po tyłku
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Łojojoj.. przepraszam Kamilciu, poniosło mnie trochę, obiecuję poprawę, ale różczki przecie z papieru są.. Więc czuję się winna tylko za kolczyki
![]() Yoasiu dziękuję za link, właśnie się w niego wczytuję No i postaram się pokazać jak robię ten napis, to naprawdę proste, tylko może ja nie za bardzo tłumaczę ![]() Feme- na mokro znaczy, że troszkę zwilżam palce przed każdym "skrętem" bibułki, wtedy jakoś łatwiej się daje ![]() Joasiunia, Klaudens, Hejasz- THX
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Jak walczyłyśmy o stworzenie tego pod forum (a muszę ci powiedzieć ze wcale łatwo nie było) zależało nam na tym żeby były tu tylko kartki i scrapy, ktoś nowy jak tu wchodzi żeby nie musiał gramolić się poprzez wszystkie inne cudaki kiedy interesuje go właśnie jedna, wybrana dziedzina
nie chce żebyś czuła jakaś presje z mojej strony, wiem ze możecie tego nie wiedzieć dlatego jako Zielonek grzecznie wyjaśniam
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Aha... Rozumiem. Postaram się o tym pamiętać
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba by trzeba zmienic jednak nazwę tego podforum. Może Papierowy zawrót głowy, czyli kartki i skrapki, albo jakoś tak
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
karola cieszę sie że tak podchodzisz do sprawy, bardzo się cieszę
cioteczko poszedł już opis do Złosia więc tylko czekamy
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
No to sory za off... Karola. Cierpliwie czekamy i cierpliwie wyjasniamy na razie.
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
No przecież się gniewać nie będę- nowa jestem więc nie wiem wszystkiego
![]() Rysunkowy "kursik" robienia napisu :1. drukujemy napis na oddzielnej karteczce 2. od tyłu zamalowujemy napis ołówkiem (mocno/grubo) 3. przykładamy napis w miejsce, gdzie ma się znaleźć na karcie i odrysowujemy- ja robię to cienkim szydełkiem, ale może być również wypisany długopis 4. na bazie poprawiam napis wybranym kolorkiem ot i cała filozofia
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Ty to masz głowę... Nie od parady!!!
Buźki i super ten Twój sposobik |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

Ja też mam "zacięcie" do takich właśnie karteczek.. Wszystkie karteczki na Święta bożego narodzenia robiłam taki. Trochę się trzeba przy tym pomęczyć ale za to efekt murowany. Piękna karteczka

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)