|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D
Cytat:
![]() Tych "ginekologicznych" moja mama używa, kiedy idzie coś zasadzić w ogródku
|
|
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
smarowania rzepką mojego łebka
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże, a ja znów garnek przypaliłam Zapomniałam o tym kocim jedzeniu ...
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A garnek, też kiedyś spaliłam.... ![]() Ja znikam dziewczynki, bo jadę na cmentarz
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedź jedź
|
|
|
#3846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak rozkręciła się ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jejku jak przezyje (musi) to co z nim zrobisz?kotki umierają a nie zdychają
|
|||
|
|
|
|
#3847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty z Torunia jesteś? Tak pytam, bo mam tam siostrę Bardzo fajne miasto![]() Cytat:
Mama pozwoliła mi ją zatrzymać, ale zabroniła dalej pracować![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Już wróciłam
![]() Cytat:
W sumie się nie dziwię... Musiałaby prywatne schronisko otworzyć
|
|
|
#3849 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stracili w moich oczach... Cytat:
Cytat:
A kiedy przestawał piszczeć to się tak fajnie wtulał we mnie... Dobrze, ze Twój TŻ go wziął, przynajmniej ten kociak znalazł dom... Strasznie mi szkoda takich małych zwierzaczków, które ktoś wyrzuca jak śmieci... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym jak zobaczyłam dzisiaj schronisko w moim mieście to normalnie wyć się chciało - obraz nędzy i rozpaczy... i te biedne psiaki... ![]() Dzięki Wam Nie myślcie, ze jestem zła Zastanawiam się czy nie zanieść tego kociaka do weterynarza, żeby go uśpił... Lepiej w ten sposób niż żeby miał umrzeć z głodu... Nie miałam pojęcia ile kosztuje uspienie zwierzaka, moi rodzice pewnie by powiedzieli, że niepotrzebnie marnuję pieniądze, bo to nie jest mój kot itd, ale ja nie potrafiłam patrzeć jak on się męczy... Aż musiałam zamknąć drzwi od swojego pokoju, bo nie mogłam dłużej słuchać jak on piszczy... Bo słysząc to ja sama od razu wybuchałam płaczem... Zawiozłam kociaka do schroniska, myślałam, ze tam będą potrafili się nim zająć, ale wredna baba powiedziała, ze oni nie mają czasu, żeby zajmowac się tygodniowym kociakiem Strasznie się wkurzyłam Ona w ogóle była zła, że przyjechałam, stwierdziła, ze powinna go od razu zawieźć do uśpienia! Tak, czyli nie dac maluchowi żadnej szansy tylko od razu zabić?? ![]() Doszłam do wniosku, ze naprawdę nie ma innego wyjścia, jak zawieźć go do weterynarza i uśpić... Utwierdziłam się w tej decyzji, kiedy ojciec stwierdził, że zaraz go weźmie i coś mu zrobi, żeby przestał piszczeć, bo doprowadza go do szału... Sąsiadów też, zaczęli się skarżyć, żeby go gdzieś wyrzucić, może do smietnika i niech tam zdycha - to był cytat! Jak oni w ogóle mogli! Uśpienie go wydało mi się więc bardziej humanitarnym sposobem... Kiedy weterynarz go usypiał wyłam jak bóbr... teraz też wyję i ekran mi się rozmazuje przed oczami... W ogóle kiedy tylko pomyślę o tym maluchu zaczynam płakać Weterynarz też się popłakał... I nie wziął ode mnie ani grosza...Głupia jestem... za bardzo się przejmuję Czemu nie potrafię być bardziej obojętna, jak wszyscy ludzie wokół...? ![]() Tak strasznie mi smutno... Ale wiem, ze naprawdę nie było innego wyjścia... Ja tylko chciałam, zeby cierpiał... żeby się nie męczył...
|
|||||
|
|
|
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
Witam ,troche mnie tu nie było i musiałam nadrobić zaległości.
Synka wysłałam z dziadkami na spacer, po raz pierwszy bez mamy i mam chwile dla siebie.Mam nadzieje ,że wszelkie złe myśli i inne tego typu już wszystkim przeszły taż czasami mnie taki "Dzień Paszteta " dopada.Madziu fajnie ,żę Twój tatko już do domku wyrusza Finlora niestety Świata nie naprawisz,problem w tym ,ze dużo ludzi traktuje zwierzaki jak zabawki albo przytulanki dla dzieci i siebie.A zwierzęta to OBOWIĄZEK , ale dla odpowiedzialnych ludzi i przyjemność z ich posiadania
|
|
|
|
|
#3851 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka Cytat:
A jak - kropelka jest the best Ja mam taki wazonik i klosz od lampy i musze powiedzieć, że sklejone kropelką po nieszcześliwych wypadkach wyglądają lepiej niż orginałNie rozumie takich ludzi jak ten Twój sąsiad Może da się jeszcze przekonać Albo pogadaj z jego żoną/ dziećmi i przeciągni ich na swoją strone![]() Cytat:
![]() Używałyście glinek, które są do twarzy na skóre głowy Dostałam biuletyn apteki dbam o zdrowie i tam polecają je nie tylko do twarzy, ale także na włosy
|
|||||
|
|
|
|
#3852 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że Ci się podobał Ja przez ostatnie 20 minut filmu ryczałam chyba non stop Jako następny w kolejce mogę Ci polecić „Nigdy nie mów żegnaj” Bardzo fajny jest też „Bunty i Babli”. Jak te obejrzysz to polecę Ci kolejne ![]() Dzięki Cytat:
![]() Mam go na dvd, bo wolę oglądać z napisami, ale jak leci w tv to też oglądam ![]() Cytat:
![]() Tak, „Źródło“ jest ciekawym filmem Nie można powiedzieć o nim, że jest fajny, bo to okreslenie nie pasuje do tego filmu. Ale ciekawy owszem. Jest mocno pokręcony i mojej koleżance się nie podobał (może go nie zrozumiała), ale mnie i TŻ tak Cytat:
Też uznałam, ze to najładniejsze zdjęcie i wrzuciłam na avka ![]() Czekam na Twoje fotki Dziękuję ślicznie Cytat:
![]() Mnie się podoba |
|||||
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Finloro,
Zrobiłaś co tylko mogłaś.
|
|
#3854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ale i tak płaczę
On był taki malutki...Cytat:
I dlatego jest mi niesamowicie smutno ![]() Cytat:
![]() Przynajmniej wiem, ze kociak się nie meczył... A tego wazonu za chiny ludowe nie dałabym rady sklepić, wyobrażasz sobie te okruszki?? Przeglądam od niechcenia allegro i znalazłam coś co mi się niesamowicie spodobało, tylko niestety jak zwykle mnie nie stać w tym momencie ![]() Głównie o te rękawy mi chodzi Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2023-12-19 o 17:32 |
||
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Mogło to się dla niego gorzej skończyć. Jak już wcześniej napisałaś, mógł umrzeć z głodu, albo jakieś większe stworzenie mogło się nim zająć
![]()
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczy mam tak zapuchniete, że wyglądam jak straszydło ![]() Tak sobie tłumacze, że po zastrzyku po prostu zasnął i nic go nie bolało, zamiast się męczyć i umrzeć z głodu... Jak ludzie mogą być tak okrutni?? Jak już napisałam moi sąsiedzi stracili dużo w moich oczach - to ci sami, którzy udostepniali mi komputer - nie wiem czy jeszcze kiedyś do nich pójdę... |
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama staram się z tym walczyć we własnym zakresie. Ale, niestety, póki ludzi coś nie ruszy, to tak będzie cały czas. A sąsiadów Ci nie zazdroszczę Nie wiem co bym zrobiła, gdybym była w takiej samej sytuacji jak Ty
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ziwrząt jest mi tym bardziej żal, bo o ile człowiek potrafi się jakoś obronić, a bezbronny zwierzak nie ma żadnych szans Zaraz idę spotkac się z TŻ na chwilę - będzie mnie pocieszał, bo informowałam go o wszystkim na bieżąco ![]() Ludzie potrafią być strasznie obłudni, moge się prawie założyć, że kiedy dowiedzą się, że go uśpiłam będą się bronić i twierdzić, że się pospieszyłam, ze oni by go przygarnęli... już to widzę ![]() Papa I dziękuję Wam wszystkim
|
|
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak
Cytat:
Oszczędziłaś kociakowi cierpień.
|
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
Milka fotencje ubranek strzele kiedyś, ale jak się ubiorę, bo tak jak leżą sobie to wygladaja niezaciekawie
zdecydowanie lepiej układają się na człeku, chyba każda kobieta wie, że czasem trzeba przymierzyć bo na wieszaku coś co wyglada na nieinteresujace może po ubraniu się w to zachwycic ![]() Miasto Aniołów... film piekny!! ogladalam tylko raz... ale nie dziwie się Ci, że nie poprzestałaś na jednym razie ![]() Madziunia, masz racje co do koralów wyobraź sobie, że szukałam czerwonych od razu jak kupiłam ten strój, ale niestety nic mi sie nie spodobało, wiec skończyło się tylko na kolczykach z czerwonym oczkiem, pasuje do mojego pierścionaka zaręczynowego, który też ma czerwone oczko Nie lubie złota, wiec jak dodatki to tylko srebrne, nawet obraczke mam co prawda złotą ale z białego złota A co do rozmowy to yyy no własnie teraz nie wiem, bo dyretkor generalny powiedział, że trzeba będzie poczekać, ale nie będę żałować, wiec mam podstawy żeby czuc się przyjęta, no i dzisiaj też byłam na jednej... ale tu mam mieszane uczucia. Dobrze, że tatko się czuje już lepiej wiem, jaka to ulga... szybko zapomina się te złe chwile. Jeszcze niedawno mój był ledwo żywy... a teraz Z Twoim też będzie szybciutko lepiej i lepiej![]() Porcelainnn ja też mysle, że dni paszteta wyczerałam, ale... no zawsze mnie zaskakuje ich ilość i jeszcze jakieś się pojawiają Teraz jestem przed samym okresem, wiec jak teraz jest już lepiej wiec, chyba gorzej nie będzie No to pracujemy nad sobą Ja jeszcze musze się za jakiś sport wziasc, bo jak na razie to tylko jakiej takie domowe cwiczonka i jutro basenik Dzisiaj z reszta sie podbudowałam, bo idąc na tą rozmowę ubrałam do pracy moje kozaczki na bardzo wysokim obcasie... i wszyscy się gapili aż głupio mi było :P do domu wróciłam taksówką, ze względu na to że dość daleko miałam, no i droga koło ulicy i wszyscy kierowcy gały wywalali... co robią zwykłe buty z kobiety![]() Mirelkaa z tym tańcem to Ci chamstwo zrobili przykro mi, ale wierze że im jeszcze pokażesz na co się piszą i co stracili!! dziewczyny też nie sa fair...ah ludzie potrafia być tacy... gorsi niz zwierzęta. To złe porównanie zwierzęta są cudne, wierne i kochane swoja droga jak dzisiaj kupywałam w zoologicznym kaganiec dla mojej Kirci i powiedziałam, że musze kupic bo na spacerach ludzie sie wkurzaja jak nie ma... to pani sprzedawczyni powiedziała, że dla ludzi czasem bardziej by sie przydał niz dla zwierząt. Święte słowa!Ja nie ogladam tv, ale wczoraj też widziałam bo siedziałam do towarzystwa z rodzicami jej jak oni świetnie tańcza... mi przypadła do gustu ta yyyy no nie wiem ale ma taka ładna blada cere i tańczyła w takim czarnym stoju z taka baletowa spodniczka i ten koleś taki akrobata dekarz a co do ubrania prezenterki " łoooo matko" ![]() Finolcia ja tez za bardzo wczuwam sie w los zwierzat, już w domu miałam i kawke, i zajączka, którego odchodowałam własnie na strzykawce z mlekiem bo był takie malutki... pod moja opieką był też jeż i trójnogi kotek zwierzaki są takie bezbronne... to co piszesz jest straszne, dobrze że ten kociak ma choć w Tobie oparcie. Kiedys chciałam zostać weterynarzem, ale sadze że nie dałabym rady psychicznie jakbym nie była w stanie im pomóc i musiała uśpić... to silniejsze ode mnie. gratuluje Ci odwagi, ze zaniosłaś go do weterynarza ja rady bym nie dała... mój mąż jest taki sam... wyobraź sobie kiedyś dzwoni z pracy i pyta sie mnie czy nie chemy takiego malutkiego kotka, bo w pracy jest i jeszcze coś może mu sie stać Ale z naszym psem to nie da rady, bo by całkiem dom rozniesli... a w pracy sie kotkami opiekuja i dokarmiają a te biegaja luzem:PA filmy ściągne dziekuje aaaaa jaki ładny ciuszek chyba powinnaś żyć w tej epoce co ja, ale na pewno nie we współczesności
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to dobrze ze nie jestes obojętna na cierpienie zwierzaków jak inni, dobrze ze sa jeszcze osoby które mają sumienie, ja tez bym chyba tak zrobiła, a ci sąsiedzi...eh poprostu słów szkoda
|
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to fajna pani w zoologiku i święta słowa, ludzie są jeszcze gorsi od zwierząt |
|
|
|
|
|
#3864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez mialam raz taki dylemat. moja mama kiedys jak wracala do domu to zobaczyla malego kotka na dzialkach i nie mogla, musiala go wziac do domu. kotek a wlasciwie kotka zaklimatyzowala sie od razu, byla bardzo bezczelna i smiechowa ![]() pewnego wieczoru [ja bylam w tedy nad morzem] zaczela wyjadac z miski naszej rottweilerki a gdy ta podeszla to jeszcze ja ofukala i przywalila lapka po pysku. kamusia [sunia] sie wkurzyla i klapnela paszcza. i na nieszczescie trafila w oczko nie bede mowic co sie dzialo dalej bo to masakra byla, ale u weterynarza pierwsze pytanie, ktore padlo to czy uspic od razu. jak moj ojciec sie obuzyl... rozumiem, kotu moze byc ciezko bez jednego oka, ale zeby zaraz zabijac? i zyje z nami nadal kotka cyklop z rottkiem pokochala sie bardzo a na ptaki poluje jak malo ktory kot
|
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Finlora, strasznie mi przykro. To normalne że tak reagujesz, wrażliwość wcale nie jest złą cechą! Nie miałaś wyboru, kot karmiony krowim mlekiem też nie miał by się dobrze, umarł szybko i bezboleśnie. Mnie takie rzeczy bardzo poruszają, ile razy płakałam nad topionymi kociętami - popularna praktyka, żeby chociaż kotkę wysterylizować, ale nie! ludzie trzymają koty w domu bez odpowiedzialności, nie zapłacą za sterylizację..
Zawsze staram się coś zrobić ale niestety nie zawsze można. Eh, trochę mi to pogorszyło humor. Ja to się wszystkim przejmuję i nie radzę z nerwami od jakiegoś czasu. Poza tym choroba i leczenie antybiotykami wypruło mnie z sił. Niestety wracam już do normalnego trybu życia i na wizaż nie będę miała już tyle czasu.. W dodatku powodów do zmartwień dokłada mi bolący ząb mądrości i naczytałam się na temat dolegliwości jakie te zęby mogą powodować i konieczności ich usuwania..
|
|
|
#3866 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak sobie powtarzam...
Cytat:
Co do epoki to się zgodzę - na pewno nie współczesnośc Cytat:
![]() Cytat:
dla Twojego taty ![]() Cytat:
Tak samo co roku szczepię Czarną bo dużo biega po dworzu i nie wyobrażam sobie ryzykowac, ze mogłaby zachorowac, tylko dlatego, że szkoda mi kasy... |
||||
|
|
|
|
#3867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Straszne...... Ja chyba też bym się mam nadzieję że jednak uda się uratować kotka!!! Cytat:
Kochany.... I plan schroniska się oddala...No ale Tytusik zostaje i bedę mieć znów pieska-po 2 latach Dziękuję kochana ![]() Cytat:
Cytat:
A bywasz tam czasami?? ![]() Dziś zaczęłam robić pierwsze "porządki" do przeprowadzki.... Poupychałam do wora stare maskotki (nie zmieniałam nic w pokoju od uuuuhhhuuhuuu i dłużej ) ...Z szaf sprzątnęłam. Remanent w ciuchach , kurtkach, czapkach+szalikach.... u.. trochę tego byłoA jutro jadę na cały weekend do TŻcika I zapowiedział że na jakąś imprezę zamiejscową jedziemy.. i ..I JAK MAM SIĘ KURZE UBRAĆ???? ![]() Podstawa to dżinsy(jak zwykle)..POMOCY!
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobry wieczor bo sie nie przywitałam Zaglądam steskniona na forum a tu takie smutne klimaty Mnie też sie smutno zrobiło jak to wszystko czytałam...
|
|
|
|
|
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam psy.. czemu nie wiem, ale od małego
Może mam dystans za sprawa pewnego persa?? Babcia mi opowiadała (ja tego nie pamietam) że jak byłam mała to czarny kot perski mnie na podwórku gonił i bardzo sie przeraziłam i płakałam i uspokoic sie nie mogłam:P no i kotki uwielbiam ale wole psa jesli chodzi o trzymanie w domu , choc moj pies chodzi po meblach i ostrzy na meblach pazurki wiec nie wiem co to dokładnie jest Kotki kocham.. i wiecie co, powiem Wam coś... u mnie na podwórku to czy się odwieczna walka miedzy sasiadami o kociaki. Mam ich na podwórku hmm teraz nie wiem (mieszkam w miescie w bloku) ale swojego czasu było multum, były akcje że i ponad 20 biegało, wiecie jak to dzikie i sie koca kotki jedna po drugiej.. jako dziecko miałam niesamowita frajde z takich maleństw, łapałam je i zagłaskiwałam No i sporawa się tak przedstawiała, że kotki mieszkały w piwnicy, dokarmiała je sasiadka, choc nie powiem ja tez z balkonu rzucałam conieco bo zawsze sie patrzyły do góry jak wychodziłam... sasiedzi byli zli, że siedza w piwnicach bo zalatwialy tam czasem swoje potrzeby... tepili je na rózne sposoby. Sasiadka nie mogac walczyc z taka przewaga sasiadów przeciwnych, za wlasne pieniadze wybudowała u stolarza bude dla kotów i stoji sobie taka , kiedys zrobie fotke bo to fajnie wyglada Ja sadze, że jesli ktos kocha zwierzeta nie moze mieć złego serca...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

Zapomniałam o tym kocim jedzeniu
...

A co do stroju to biedna pewnie miała najmniej do gadania

i mam chwile dla siebie.
taż czasami mnie taki "Dzień Paszteta " dopada.
Albo pogadaj z jego żoną/ dziećmi i przeciągni ich na swoją strone

dla Twojego taty