|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Cytat:
A moje siostry rodziły na Wyspiańskiego i też były dwa dni, mają za dużo porodów i wypisują po 48 godzinach Cytat:
Pokaże wam przy okazji jaki mam wielki bębenek ![]() tiaaaa obwąchał
|
|
#2372 |
|
Raczkowanie
|
u mojej kolezanki psiak był strasznie ciekawski i zagladał do dziecka do wózka
|
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pies... to największe ciele jakie ja znam, ma 8 lat dopiero niedawno nauczyła się szczekać, wszystkiego się boi, śpi w łóżku najlepiej całymi dniami
|
|
#2374 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy kaszel w ciazy
jest niebezpieczny ? |
|
|
|
#2375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to całe szczescie ja mam takiego małego psiulka troche sie nim martwie bo bedzie chyba strasznie zazdrosny (całe czszescie ze mieszkamy z rodzicami to go wyeksportuje na pietro do nich jesli bedzie niegrzeczny) dziewczyny jak moge wkleic zdjecie z pulpitu?? nie mam pojecia
|
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w Wyspiańskiego, to chyba ostatnio w ogóle cyrk jest.
|
|
|
|
|
#2378 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez nigdy nie byłam w szpitalu ale pociesz mnie to, że oddział na Ujastku nie wygląda jak szpital - bardziej jak hotel wiec może bedzie łatwiej.Kazda mama lezy w dwuosobowym pokoju z łazienką i dziecko moze miec cały czas przy sobie Cytat:
Cytat:
Wow.Sprzet super - musze przyznac, że kolorki w moim stylu.A piesek...no cóż strasznie podobaja mi sie dalmatynczyki - zawsze chciałam miec ale od kilku lat marze o golden retriwerze.
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tiaaaaa, i co jeszcze... mam ich w nosie |
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
coraz bardziej podoba mi się ta inglesina - to magnum bike prawda?
a to, że gondola nie jest osobno podoba mi się najbardziej
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to racja, bo nie trzeba szukać na nią miejsca a każdy się mnie pyta gdzie jest spacerówka Bo niw wygląda jakby to miało być dwa w jednym ![]() To magnum bike, są jeszcze 4 kolorki, ale nam ten jakoś tak anjbardziej przypadł do gustu Dobrze wyważony, lekki, huśta się jakby był na paskach Wiem że będę zadowolona![]() Jejku właśnie mówili o tej 7 miesięcznej dziewczynce którą pogryzł pies... ma roszarpaną głowę, naruszony mózg-bulterier ją pogryzł....omg http://dziecko.interia.pl/bede-mama/...zy,843546,3977 a tu badania podczas ciąży - padanie przez pochwę-podczas każdej wizyty czystość pochwy-na początku ciąży... ja nie miałam ale zrobię na 10000%
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta - kochana zadziwiasz mnie coraz bardziej
My tu na łatwiznę idziemy i slodkie chwile zażeramy a Ty się poświęcasz i własnoręcznie najpierw budyń zmalowałaś teraz kisiel....Normalnie mi wstyd, jakas wyrodna matka jestem bo truję dzieciaka gotowcami Z całą pewnościa skorzystam z przepisu - dzięki ![]() Kasiulka - te bodziaki super! Jeszcze ich nie wyczailam na allegro. Też mi sie najbardziej podoba Made by Tata, zapewne kupie a mojemu staremu to klata jeszcze bardziej spuchnie z dumy hehe...A ja bede pekac ze smiechu z niego ![]() Judi - bryka pierwsza klasa |
|
|
|
#2383 |
|
Raczkowanie
|
Judi wózek super wygląda. Bardzo ładny kolor.
Piesio też fajny . A właśnie - pytanko do przyszłych mam, które w domu mają psa - czy zastanawiałyście się w jaki sposób rozwiązać kwestię "zapoznania" psa z dzieckiem? ja na pewno bym chciała, żeby zanim w domu pojawi się dziecko, mąż przywiózł ze szpitala jakiś ciuszek dziecka albo pieluchę żeby pies wcześniej mógł się zapoznać z zapachem. A poza tym liczę na to, że moja sunia będzie się zachowywała ok, bo bardzo lubi spotykać się z dziećmi i zawsze chce się do nich przytulać.
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam kochane, niesamowicie się cieszę że bryka Tymcia się Wam podoba
![]()
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słyszałam o tym by wcześniej przywieźć coś ze szpitala i też postaram się wykonać |
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w domku niestety nie mam zwierza, ale moi rodzice mają trzy psy. To będzie jazda, żeby je przyzwyczaić, zwłaszcza, że jedne (ten największy) ma ADHD :P
|
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
ja to nie wiem co z antoniną się będzie działo jak zobaczy dzidziucha
ogólnie bardzo lubi dzieci, ale na niemowlaki w wózkach reaguje niezdrowym zaciekawieniem. nie wie biedna czemu to się tak drze. no i z miłości potrafi nas przygnieść, choć jest małym psem, będę musiała mieć oczy dookoła głowy ![]() Mała ja jestem zdecydowanie bardziej wyrodna, niż Wasze słodkie chwilki - nie jadam tradycyjnych obiadów, bo nie cierpię gotowanego i smażonego jedzenia pfuj! |
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Ale u nas lato się zrobiło. Niesamowite.
A słyszałyście coś może o wózkach Hebart? Myśle o modelu Omega, ewentualnie Saturn. Ten pierwszy razem z fotelikiem ok. 900 zł, drugi tańszy. Słyszałam dobrą opinię. Firma polska, więc nie chinszczyzna.... http://hebart.com.pl/ Może coś słyszałyście..? |
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas najlepiej się sprawdzają pompowane koła w miarę duże
|
|
#2390 |
|
Rozeznanie
|
Sosnowa-wózki bardzo fajne i chyba lekkie.Ja osobiście wybrałabym Saturna.Niestety nic Ci nie doradze bo w kwestii wózków jestem na razie zielona
|
#2391 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello Lasencje.
Ale dużo napisałyście. A nie było mnie tylko od ok 12. Miałam dzisiaj bardzo aktywny dzień. Byłam w zusie, a potem na zakupach. Kupiłam sobie dwie tuniki, koszulke, spodnie lniane i komplet bielizny. Dowiedziałam się, ze jak się karmi to nie można usztywnianych staników nosić bo pokarm zanika. Nie wiedziałam o tym. Byłam tez u dentysty. Zmęczona w sumie jestem ![]() Judi bardzo fajny wózek. Witam Blubery, Urszule a Dijkija gratuluje chłopca. A u mnie jesień była dzisiaj.
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbarq
![]() Dobrej nocki dziewczynki
|
#2393 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodkich snów Judi.
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Sosnowa - nie słyszałam o tej firmie ale wózki ciekawe. Mnie się podoba Saturn bo ma taką fajną konstrukcje-nie jest zbyt nowoczesny ani zbyt klasyczny. Nie jestem jednak przekonana tak do końca do wózków podwójnym kółkiem - nie wiem na ile wygodne to jest w praktyce...Jak na razie byłam w 2 lub 3 sklepach z wózkami ale tej firmy nie widziałam.
Dorbar - zapomniałam Cię pytać o tą knajpkę w Poznaniu,w której polecałaś deser (Wiśniowy Sad chyba ) Zamierzam tam zajrzeć niebawem Składniki tego deseru (czekolada, wiśnie i bezy) to normalnie poezja dla mnie
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Judi kochana wózeczek wymiata... jest piękny
Kobietki cieszę się, że bodziaki Wam się podobają Sprzedająca jest przemiła, więc jak macie na nie ochotę to ja polecam, teraz czekam sobie na przesyłeczkę Jutro Was doczytam bo nie zdążyłam wszystkiego przeanalizować hihi ![]() Judi... a właśnie, piesia macie cudownego Dobrej nocki kochane i do jutra, od rana będę Was męczyć
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O: możliwość zastosowania różnych kół: - pompowanych 12" , jednakowe koła przedniej i tylnej osi, bez możliwości skrętnej przedniej osi - z tworzywa z szerokim bieżnikiem - z mniejszymi skrętnymi kołami przednimi |
|
|
|
|
#2397 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała75 ta knajpka jest na Żydowskiej, nazywa się Stary Młynek. Deser był naprawde pyszny i kosztował 15zł, więc nie dużo. Jak narazie jadłam tam 4 rózne desery i kazdy był pyszny. Polecam to miejsce. Również fajnie jest w Werandzie-też pyszne desery, ale już troszke droższe.
Laseczki, a to prawda, ze jak się nosi po porodzie usztywniane staniki to moze zaniknąć pokarm?
|
#2398 |
|
Wtajemniczenie
|
OMG ile czytania mnie czeka
Ale nie ukrywam ze zrobie to z wielka przyjemnoscia![]() wstalam rano i bylam bliska załamania jak zobaczyłam co sie dzieje za oknem...Ale wyruszylam do sklepu,zrobilam kawe i w tepie ekspresowym tempie pokazalo sie sloneczko co naladowalo moje baterie ze tak powiem![]() DorbarQ no to mialas troche zabiegany dzień....A jezeli chodzi o twojego faceta to moze nie jest tak do konca jak myslisz i mile sie rozczarujesz...Moze jak go zobaczysz to uswiadomisz sobie jak bardzo za nim tesknilas ![]() Jolu ja rowniez sie stresuje jak moj maluch mniej intensywnie sie rusza...ale pozniej nadrabia...i mysle ze nie ma sie czym martwic ![]() A pojazd Tymcia boski Pieseczek tez przekochany ![]() Szczerze mowiac to irytuja mnie uwagi dotyczace psów i nowo narodzonych dzieci...nie toleruje czegos takiego jak ktos moze pozbyc sie psa ze wzgledu na dziecko...Jezeli nie jest agresywny to co za problem Ja bynajmniej takiego nie widze...Ja uwielbiam moje psy i nie wyobrazam soobie ze mialabym sie ich pozbyc...A nasza w tym głowa aby uwazac...prawda?![]() Widze ze sporo nowych mamusiek sie pojawilo Blueberryy,UrszulaKun witam![]() djkika gratuluje synka!!! ![]() Kasieńka nie martw sie tymi kilogramami Mi ostatnio nasza kochana pani gin powiedziala ze jak bede tyla co miesiac po 3.5 kilo to naprawde bedzie mi ciezko...Powiedziala ze zadnych fast-foodów,mam tez uwazac na słodycze pomimo ze glukoze mialam 92...Apropo tych wszelkich owadów to tez mam obzydzenie i paniecznie sie ich boje...brrr...Kiedys jak mi malutka osa wleciala to pukalam po sasiada zeby przyszedl i mi ja zabil ![]() Kasiu a ty sie bedziesz zapisywala do szpitala na porod czy poprostu pojedziesz jak sie zacznie? Ela tez mniekolezanka poinformowala o dzieciaczkowych rzeczach z Lidla ale niestety brak funduszy... Czubaty brzuch... hehe to cos znaczy...![]() Co do laktatorów to sie zgadzam z wersta Ostatnio mi nawet przeszlo przez mysl zeby tylko odciagac mleko(jak to brzmi jak od Krowy hehe) i tym mlekiem karmic z butelki tylko nie wiem czy to bedzie rozsadne z mojej strony...Jowiszku W szpitalach sa dostepne laktatory ale radze wziac swoj...zawsze bedziesz mogla skozystac kiedy bedziesz miala ochote a nie bedziesz musiala prosicUrszulaKun w sumie troche dziewnie po przewaznie teraz wszedzie jest tak ze dziecko masz przez cala dobe przy sobie... wersta ja tez jestem przerazona tym calum pobytem w szpitalu...Pomyslec ze przy kazdym obchodzie beda ci patrzec miedzy nogi i to przy wszystkich ![]() ![]() basulka i jak tu sie nie przejmowac nadmiernymi kg....szkoda ze wg nich to jest pocieszjace ![]() agnes300 co do kaszlu w ciazy gdzies kiedys slyszalam ze przez to skraca sie szyjka macicy,,,ale ile w tym prawdy to nie wiem ![]() A tak w ogole dziewczynki dziekuje za wszelkie komplementy apropo brzuszka ![]() jestescie kochane Ja to chyba cierpliwosci w ogole nie mam...dzisiaj poszlismy z moim panem D do dermatologa...Bylismy umowieni na 16:20 a wszedl do gabinetu 2,5godz pozniej a co najlepsze jeszcze pytala sie mojego faceta czy nie moglby jej poczestowac papierosem.... nie wierze![]() ![]() A moje male strasznie dzisiaj ruchliwe...Przemeblowanie robi bo chyba nie wygodnie mu bylo....
|
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
No jeszcze na moment ja, piszę z łózia
![]() Kasiulko ![]() kasiulko bodziaki są piękne, oczywiście skusiłaś mnie i też zamówię za miesiąc z jakimś czaderskim napisem A moja dalmatynka Dianka jest cool głupszego psa nie znam![]() ![]()
|
#2400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Judi mój piesek Lenny (kundelek) też jest łupiutki, ale jaki kochany i wrazliwy. Jak sobie pomyśle, że w niedziele juz nie będę z nim spała to płakać mi się chce ![]() Leonka super, że Twoj malusezk ruchliwy. Żałuje, że nie poszłam gdzieś jeszcze w tym tygodniu na USG, mogłam zapłacić nawet te 300zł. Martwie się jednak, ze moje maleństwo coś nie jest wyczuwalne. Moze ja jestem gruboskórna, albogrubotłuszczowa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

Dzisija były siostry z dzieciakami to były próby

ale kto wie moze zmienie zdanie..

oj ciekawa jestem miny małża jak je zobaczy hihihi 

My tu na łatwiznę idziemy i slodkie chwile zażeramy a Ty się poświęcasz i własnoręcznie najpierw budyń zmalowałaś teraz kisiel....Normalnie mi wstyd, jakas wyrodna matka jestem bo truję dzieciaka gotowcami