![]() |
#691 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
Zrównowarzona pomoc rodziców jest bardzo dobra. Przecież i mąż jest człowiekiem . Wróci z pracy i ma tylko zajmować się dzieckiem. A kiedy ma odpocząć..? Ja marze o takim wsparciu od dziadków, ale moja teściowa tylko wkurzać umie. I wiecznie twierdzić, że ona biedna i stara już nie ma siły. ( 54lata). 5 lat temu też nie miała 😉 Moja mama dużo pracuje plus opiekuje się swoją matką więc jej pomoc będzie ograniczona, ale damy radę nie ma wyjścia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Jakas nie teges ta psycholog
![]() ![]() Vela jaki smoczek chcesz? Ja mam dwa z Lovi. Jeden dostalam przy zapisie na szkole rodzenia a drugi wczoraj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Rozeznanie
|
W sensie , że zawsze przed porodem dziecko jest mierzone i miednica matki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby tak koleżanki chwaliły te zajęcia, ja czekam na te o wyprawce do szpitala i innych konkretniejszych rzeczach. I na gratisy hahaha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Rozeznanie
|
Gratisy najważniejsze 😁
Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale serio po jednych zajęciach ciężko mi powiedzieć czy warto czy nie, jak na razie to pół na pół ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Rozeznanie
|
Darmowa ? Przynajmniej masz trochę rozrywki 😁😁
Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wiem, że ma być na początku kwietnia ratownik z fantomem dziecka i pierwszą pomocą, to powinno być coś konkretnego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pieluch miałam sporo, głównie bambus i muslin. Na dobrą tetrę nie trafiłam, wiec może dlatego ich nie zachwalam i nie zamierzam juz kupić, no chyba ze zwykłą biała bardzo dobrej jakości 😉 a jeśli chodzi o ikee to nawet nie wiedziałam, że są jakieś pieluchy 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
No i ja też mowie, ze usg po 35 tc to niemal obowiązek 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez daiquiricubano Czas edycji: 2017-03-14 o 21:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, izolowanie to bzdura, kiedys wychowywalismy sie w 4 na kawalerkach .. 7 na dwóch pokojach, wystarczy swoje zdjecia jak ktos ma zobaczyc - i co ? cos z nami nie tak ? ze nosily nas babcie, dziadki, ciotki, mlodsze rodzenstwo ? czym chata bogata i to byly wspaniale czasy. Tak samo z tym kolysaniem, spiewaniem .. co jeszcze ludzie nie wymysla, mam wrazenie, ze te informacje maja na celu nas uposledzic i swoje dzieci .. ale kazdy niech robi jak uwaza .. ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
75 na 100 a poduszka 35 na 30 ja juz sie boje tej mojej szkoly rodzenia .. jak tam takie rzeczy opowiadają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cudowny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7188052 1]Nie zgodzę się że "do wymiany ta położna". Moja siostra miała tylko męża do pomocy. I powiem tak - to że młodzi rodzice zostają sami z dzieckiem małym to wzmacnia relacje między nimi, uczy nowych obowiązków, odpowiedzialności i opieki. Siostra mówi ze nie nauczysz się tego jak będzie wokoło ciebie skakać do pomocy rodzina. Bo wtedy twój mąż czuje się niepotrzebny. My nosimy dziecko cały czas - a po porodzie mąż chce się opiekować maluszkiem - a tu nagle zong... bo wyręcza go w tym teściowa, która ciągle np. gdera że się nie nadaje i ze to i tamto źle robi (robicie) . Moim zdaniem taki spokój dla rodziców to ideealne co może być. I jakoś moja siostra się wysypiała, jakoś na rzęsach nie chodziła. No i nie miała depresji - wręcz odwrotnie, była bardzo zadowolona z takiego stanu rzeczy.[/QUOTE] Ale tu również chodzi o pomoc męża, a nie koniecznie odrazu teściowej. Tyle, że ta pani "psycholog" zaleca zamknięcie się z dzieckiem w 4 ścianach i nie pozwolenie na zjmowanie się maluszkiem również ojcu. Takie myślenie funkcjonowało 50 lat temu, jak chłop szedł do roboty, a naszym zadaniem było siedzenie w domu i rodzenie kolejnych dzieci. Teraz to wszystko bardzo się zmieniło 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A propos pomagania bardzo podobało mi się na Bezpiecznym maluchu. Prowadził to ratownik i wrzucił taka dygresje. Żeby tatusiowie nie myśleli że jak będą wracać z pracy nawet po dyżurze to że będą mogli odpocząć. Jak przyjdą to zmęczona mama przekazuję tatusiowi pałeczkę żeby się zajął dzieckiem. A w dodatku w magiczny sposób dziecko zawsze tatusiowi strzeli taka kupę jakiej mamusi nigdy nie zrobił (coś w tym jest moja przyjaciółka mówi to samo). I nie mowil tego z pretensjami tylko z uśmiechem 😀 Super zestaw. Fajnie ze nie jest infantylny. Moje włosy przeżywają w ciąży okres świetności. Nie wypadają. W koncu rosną. I się nie przetluszczaja. Bajka. Będę płakać jak to się skończy ![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7188064 1]Włosy wypadały mi do 12 tc garściami - potem się uspokoiło. Teraz wypadają, ale tak normalnie. Przed ciążą mi nie wypadały. Ale dlatego że je codziennie olejowałam a teraz nie mogę. Za to łamały mi się bardzo przed ciążą paznokcie. Teraz przestały.[/QUOTE] A dlaczego olejowac nie możesz? Cytat:
Odebrałam dzisiaj Kosz Mojżesza i ciuszki. Kosz bardzo fajny. Idealnie pasuje kolor do ściany (przez przypadek). W bardzo dobrym stanie i fajna pościel do tego. Tylko Budka się nie trzyma ale coś na to zaradzimy. Ilość ciuszków do tego jest ogromna. I są super jakości. Same firmowe i dużo małych rozmiarów. Kurcze chyba o tym pisałam już ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- A w ogóle to jestem w szoku jak mnie dzisiaj Jerzyk wysoko kopie. Tak w połowie brzucha i pod zebrami. A cały czas w podbrzusze dawał. Jakiś obrót dzisiaj był ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#706 | ||
Wtajemniczenie
|
Wypadają i to bardzo. U mnie ciąża z włosami nic pozytywnego nie zrobiła niestety
![]() Też się zastanawiam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się że tak jak pisałam kiedyś, mój organizm jest tak przyzwyczajony do cukru, że strawi on każde ilości. Dlatego tak bardzo szkoda mi naszej Adatki, bo myślałam że u niej też organizm sobie poradzi. Ale może to też dlatego że to jej druga ciąża, większe obciążenie? Powiem szczerze że odetchnęłam z ulgą ![]() ![]() A podkłady to kliknęłam na takie jednorazowe z Akuku i z BabyOno, takie jednorazówki. Jak obsika to do kosza, a jak nie to kilka przewijań pewnie wytrzymają. Ewelinka - moja szkoła rodzenia jest bardziej nowoczesna. Całe szczęście, bo my za to płacimy, gdybym słyszała takie farmazony za 250 zł to bym się wściekła ![]() Ciekawa jestem co powiedzą na temat diety matki karmiącej u Ciebie ![]() U nas położna mówiła że nie ma czegoś takiego. Można kapustę, można smażone, można grila, itd. Wiadomo bez przesady z ilością i trzeba obserwować siebie i dziecko ale jakieś kleiki, mięska gotowane to przeszłość. Ma być głównie zdrowo i kolorowo ale inne rzeczy nie są zabronione.
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Ale mialam dzisiaj intensywny dzien...od rana tylko z kolezankami sie spotykam☕😁
Psycholozka chyba sobie żartuje...moj Maciek sie nie moze doczekac az bedzie tulil ksiezniczke😉 Pannaanna super zestaw 👍 Migotek hmm...tez jestem ciekawa co z tym olejowaniem bo ja nadal stosuje... Cos jeszcze mialam napisac🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Rozeznanie
|
Oglądam Kubę z niecikiem i popłakałam się ze śmiechu 😅😅😅😅
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 | ||
Wtajemniczenie
|
Arleta jak tak napisałaś o tej opiece 50 lat temu gdzie mężczyzna się nie tykał dziecka, to przypomniał mi się mój teść
![]() ![]() ![]() I tak sobie pomyślałam że on nawet nie wie jak wózek prowadzić ![]() ![]() Z moim teściem to nawet psa nie zostawiam bo się boję, a co dopiero dziecko ![]() U mnie np. tata robi wszystko, uwielbia dzieci, kąpie, przebiera, nosi, usypia. Ale nauczył się tego bo to on był ze mną rok na tacierzyńskim, a mama wróciła do pracy, bo tak bardziej finansowo się opłacało ![]() Moja mama jest niepewna, boi się wziąć na ręce, o kąpieli czy karmieniu już nie wspomnę, tata natomiast pierwszy garnie się do pomocy. Więc u nas jeśli będzie pomoc ze strony rodziców to głównie ze strony Taty ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie endokrynolog powiedziała że te moje wypadanie włosów to może być skutek wysokiej tarczycy jaką miałam na początku. Mam nadzieję tylko że po porodzie nie polecą bardziej, bo słyszałam że jakiś czas po, to wypadają niemiłosiernie...
![]() Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2017-03-14 o 22:33 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaraz włączam Drugą Szansę na playerze, jutro Idol, w czwartek Kuchenne Rewolucje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Rozeznanie
|
Nadrobilam!!!..
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#714 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Weszłam was rano poczytać przed śniadaniem. Zaraz się miałam zabrać za oglądanie Agenta. Dzięki bardzo za spoiler!
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ilości pieluch to ich nigdy za wiele. Tez mialam duzo bo kupilam nowe a potem siostra mi dala jeszcze po swoich dzieciach. Ale pamiętam jedną akcję, jak małej coś zaszkodziło gdy zaczęłam wprowadzać stałe posiłki. Wymiotowala co chwilę, poszło wtedy z 20 pieluch. Tak ze kazda ilość się przyda w razie W. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle witam się. Miałam kiepską noc, strasznie pachwiny mnie bolały, a wczoraj wieczorem miałam mega doła, popłakałam z godzinę a teraz mi głowa pęka i oczy zapuchniete. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Malutka pobudka na tabletkę i siku, przekrecam się na lewy boczek i idę spać dalej ![]() Muszę się wyspać bo w domu syf totalny a jutro rano przychodzi ta położna więc czeka mnie całodzienne sprzątanie ![]() Kacperkova meldowała się po wizycie? Umknęło mi czy sie w ogóle nie odezwała? Kacperkova jak tam? Mam nadzieję że wszystko ok! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Hej ja tez dzisiaj kiepsko spalam...i krotko...
Wstaje robic gołąbki😜 jak mi sie nie chce...ale obiecalam mezowi niech ma😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czekam w kolejce do zabiegowego. Muszę się wepchnac następna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#720 |
Wtajemniczenie
|
Vela, u moich teściów to samo było! (Teraz już nie bo teść nie żyje) wg niego miejsce kobiety jest w domu, ma usługiwac mężowi i tyle z jej praw :/
Jak ja się z nim o to scinalam to nawet nie pytajcie. Jak mi walił tekstem ze po co ja na studia poszłam bo po co mi to w domu itp ![]() A mnie boli brzuch juz drugi dzień po badaniu. Chcial koniecznie zeby mala sie lepiej pokazala i tak mnie zmaltretowal ze masakra, ręką się dotknąć nie mogę, chkciaż i tak jest lepiej niź wczoraj. Chyba mi siniaków od środka narobił bo z wierzchu nie widać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.