Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-15, 10:45   #751
paula.cw
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Giovanemama smacznego :P
Przyzwyczajaj się :P Oswajanie się z opisami to pierwszy stopień.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 10:48   #752
giovanemamma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
A ja dalej borykam sie z infekcja, te apteczne preparaty lagodza na chwile. Do tego nie wiem czy to opuchniecie TAM od infekcji czy pojawiaja mi sie zylaki ;/ czytalam ze czesto sie robia pod koniec II trymestru i przez caly III moga byc. Zwariuje chyba. Wizyta we wtorek ale i tak musze dzwonic do gina, moze przesunie na jutro

Do tego boli mnie glowa ale z tylu jakby w rogu na dole.
Mi też infekcja ciągle nawracala ale dostałam nystatyne i jest ok. Jak coś się zaczyna dziać to smaruję na noc clotrimazolum. Wiesz od czego Ci nawraca? U mnie wydaje mi się, że po wkładkach discreet zapachowych

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Przyszły mi z aliexpress opaski z kokardką na główkę dla Alicji 💕 piękne! Taka jestem ciekawa jak będzie wyglądała, czy pójdzie we mnie czy mojego Białaska 😍😅

giovanemamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 10:53   #753
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Mi teoretycznie 83 dni i zaczynam dziś 29 tydzień. Zaraz będzie 30 i chyba najwyższa pora na pranie i prasowanie.

Jestem taka na siebie dziś wkurzona. Byłam u prezydenta w sprawie przedszkola i zamiast coś załatwić to weszłam tam i się... Rozpłakałam🙈 powiedział, żeby jutro mój mąż przyszedł z nim porozmawiać , bo ze mną będzie ciężko będzie się dogać 😶😖 i teraz wszystko w rekach mojego Lepaka 😔

Ojej....to Ci hormony daja sie we znaki 😊

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 10:55   #754
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
A ja dalej borykam sie z infekcja, te apteczne preparaty lagodza na chwile. Do tego nie wiem czy to opuchniecie TAM od infekcji czy pojawiaja mi sie zylaki ;/ czytalam ze czesto sie robia pod koniec II trymestru i przez caly III moga byc. Zwariuje chyba. Wizyta we wtorek ale i tak musze dzwonic do gina, moze przesunie na jutro

Do tego boli mnie glowa ale z tylu jakby w rogu na dole.
Czy ty też masz nadżerkę?
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 11:01   #755
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Hej. Ja juz po malutkiej grahamce i kawce..nadrobilam
Ja dzis jade po wyniki z posiewu z kanalu szyjki..oby mi tam nic nie wyroslo..bo jak cos to co..szpital i antybiotyk?
Pojade tez do urzedu i zobacze czy da sie cos zalatwic w sprawie przelewu podatku na inne konto..niby tez prawidłowe. .z innej dzialki ktorej jestesmy współwłaścicielami no ale.. Bylabym stratna 21 zlteraz dla mnie to duzo..chociaz krem bym sobie do twarzy kupila

Koniec marca jest weekend znizek..chcialam jechac..ale chyba sobie podaruje..wszystko idzie w dzialke..i jeszcze remont..wyprawka.. Chcialam ogarnac z wyplat tylko ale na dzialke czas ruszyc z oszczednosci.. W sumie one na to sa przeznaczone ale jakos ciezko mi brac stamtad kase

Jeszcze jakis szybki obiad do 12 musze mezowi ogarnac..ja sobie zjem warzywa z kasza a dla niego mam kurczaka i chyba mu zrobie tez go z kasza

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Marika wspolczuje tych wizyt..mam nadzieje..ze maz cos zalatwi..

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Sarenka piekne pazurki typowo wiosenne

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Tez ogladam agenta..mi Niecika zal czasami bylo..ale ja jakos za kazdym razem czuje ze ktos odpadnie..za duzo wokol niego ostatnio sie dzialo..w ddtvn byl..u kuby.. Jakos to mnie zastanawia

Albo paczka pampersow 😉
Ehhh......łączę sie z Tobą w bólu z powodu koniecznosci ruszenia oszczednosci 😩 ja musze tez ruszyc bo jeszcze samochod musze ubezpieczyc, przeglad zrobic, rozrzad wynienic. No i kupic prawie cala wyprawkę z wózkiem. Tez mialam nadzieje ze z buezacych wyplat pojdzie ale sie nie da

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
Brawo! Gratuluję 😘

Ja dziś jadę do ginekologa.
Czy ktoś prócz mnie tez dziś wizytuje? 😊
Trzymam kciuki aby wszystko bylo ok 😘

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
To ja Wam rzucę, bo dzisiaj na grupie o pieluchach pisałam jaki miałam sen. Coraz częściej śni mi się Jerzyk no ale dzisiaj to przegięcie

Dziewczyny muszę Wam opowiedzieć co mi się dzisiaj śniło. Generalnie pod koniec czerwca rodzi się Jerzyk. Chcę go wielopieluchlwac i mam kupiona pierwsza wyprawkę. Uwielbiam czytać o pieluchach wielorazowych i NHN. Nie wiem czy będę próbować wysadzac małego ale czytam o tym z zaciekawieniem.
Dzisiaj śniło mi się że Jerzyk się urodził i śniła mi się klasyczna opieka nad maluchem. Karmienie i te sprawy. I przyszło do mycia pupy. Stwierdziłam że najwygodniej pod zalewem sama woda i wacikiem. Myje myje a tu młody taka kupę strzelił że hoho. Najpierw byłam szczęśliwa że sam na taki pomysł wpadł. I że bez planowania nam wyszło. A potem się okazało że kupa taka wielka że problem ze splukaniem był 😂😂😂

To była taka kupa, że aż się przelewało z umywalki i taka gęsta, że dzieci chyba takich nie robią :P
A jak z zapaszkiem?😂

Stary 2017-03-15, 11:03   #756
maajjaa88
Zadomowienie

Nie mam nadzerki. Czeste infekcje mialam przed ciaza. Pozniej cisza. I jak mialam 1 raz w ciazy to dostalam pimafucin, pomogl. Pozniej gynalgin i na kontroli lekarz stwierdzil, ze dalej jest stan zapalny ale mam brac cos aptecznego bo nie chce ciagle mnie faszerowac lekami i jak to powiedzial : jak na kolejnej wizycie dalej bedzie stan zapalny to bedzie mozna wlaczyc juz leki z grubej rury bo bedzie bezpieczny tydzien".
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 11:03   #757
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
Mi też infekcja ciągle nawracala ale dostałam nystatyne i jest ok. Jak coś się zaczyna dziać to smaruję na noc clotrimazolum. Wiesz od czego Ci nawraca? U mnie wydaje mi się, że po wkładkach discreet zapachowych

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Przyszły mi z aliexpress opaski z kokardką na główkę dla Alicji 💕 piękne! Taka jestem ciekawa jak będzie wyglądała, czy pójdzie we mnie czy mojego Białaska 😍😅

Prosimy o foteczki😃

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-15, 11:05   #758
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
To ja Wam rzucę, bo dzisiaj na grupie o pieluchach pisałam jaki miałam sen. Coraz częściej śni mi się Jerzyk no ale dzisiaj to przegięcie

Dziewczyny muszę Wam opowiedzieć co mi się dzisiaj śniło. Generalnie pod koniec czerwca rodzi się Jerzyk. Chcę go wielopieluchlwac i mam kupiona pierwsza wyprawkę. Uwielbiam czytać o pieluchach wielorazowych i NHN. Nie wiem czy będę próbować wysadzac małego ale czytam o tym z zaciekawieniem.
Dzisiaj śniło mi się że Jerzyk się urodził i śniła mi się klasyczna opieka nad maluchem. Karmienie i te sprawy. I przyszło do mycia pupy. Stwierdziłam że najwygodniej pod zalewem sama woda i wacikiem. Myje myje a tu młody taka kupę strzelił że hoho. Najpierw byłam szczęśliwa że sam na taki pomysł wpadł. I że bez planowania nam wyszło. A potem się okazało że kupa taka wielka że problem ze splukaniem był 😂😂😂

To była taka kupa, że aż się przelewało z umywalki i taka gęsta, że dzieci chyba takich nie robią :P
😂

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 11:07   #759
monika860902
Zakorzenienie

Ooo a ja wczoraj kupilam Marcelkowi spodenki za cale 3,20. 1489576049968.jpg1489576054962.jpg

Stary 2017-03-15, 11:10   #760
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Ooo a ja wczoraj kupilam Marcelkowi spodenki za cale 3,20. Załącznik 6971366Załącznik 6971371

Fajne
Odkąd mi zamknęli mojego ciucha, to mam lekkiego doła zakupowego. Nawet mi się śniło, że znalazłam nowy ogromny, który mieścił się w jaskini
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 11:11   #761
paula.cw
Zakorzenienie

Bezzapachowo.

My wczoraj mieliśmy dyskusję bo mąż chce auto zmienić. Ale taki problem się rodzi, bo a- auto jest teraz jego a chce kupić na współę. b- on ma więcej oszczędności. I teraz jak sprzeda auto powiedzmy za 13 tys. a kupimy nowe za tyle samo to ja bym musiała wydać wszystkie oszczędności a on będzie jeszcze do przodu.
Powiedziałam mu, że jak dla niego ważne jest to, żebym zapłaciła za połowę to spoko ale niech się liczy z tym, ze potem ani do mieszkania nie dołożę ani do dziecięcych zakupów.
Ewentualnie muszę poszukać jak to zrobić, żeby po wymianie auta auto nadal było tylko jego a nie wspólne, bo to o to chodzi. Bo za paliwo na bieżąco płacimy razem więc to raczej kwestia własności jest problemem.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-15, 11:26   #762
pannaanna_87
Zakorzenienie

Paula..ja nie robilam gbs wlasnie.. Tylko posoew z kanalu szyjki a to jeszcze cos innego.. Zlecil mi to w razie gdyby trzebabylo szew zakladac bo nie moze byc zadnych bakterii tez. Ugotowalam obiad..pospacerowalam z psem..myslalam..ze brzuch mi peknie..tak wiec leze..za chwilę jakas tapete trzeba nalozyc i do tego urzedu isc..maz do mnie..tylko sie nie denerwuj..nir kloc i nie psykuj

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 11:27   #763
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Fajne
Odkąd mi zamknęli mojego ciucha, to mam lekkiego doła zakupowego. Nawet mi się śniło, że znalazłam nowy ogromny, który mieścił się w jaskini
No ja tez nie mam zadnego fajnego ciucha u siebie 😣 te spodenki kupilam w Bydg😃
Jakisb czas temu byl u nas fajny lumpik z super ciuszkami dla dzieci. Byly po prostu boskie i prawie niezniszczone i wszystkie na wieszakach. No ale rok temu zostal zamkniety.

Stary 2017-03-15, 11:30   #764
daiquiricubano
Zadomowienie

Cześć w srode

ja tez dzis mialam ciezka noc. Dopadla mnie bezsennosć i co chwilę się budziłam nie wiem, co się dzieje, ale chyba powoli wkraczam w etap bezsennych nocy poprzednio też tak miałam i praktycznie cały III trymestr mnie to męczyło Z tego niewyspania łeb mi chce urwać i mdłości znowu powróciły

Caat,
Mmona, piękne motylki
Jelonek i Paula, zazdroszczę snów
daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 11:33   #765
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Bezzapachowo.

My wczoraj mieliśmy dyskusję bo mąż chce auto zmienić. Ale taki problem się rodzi, bo a- auto jest teraz jego a chce kupić na współę. b- on ma więcej oszczędności. I teraz jak sprzeda auto powiedzmy za 13 tys. a kupimy nowe za tyle samo to ja bym musiała wydać wszystkie oszczędności a on będzie jeszcze do przodu.
Powiedziałam mu, że jak dla niego ważne jest to, żebym zapłaciła za połowę to spoko ale niech się liczy z tym, ze potem ani do mieszkania nie dołożę ani do dziecięcych zakupów.
Ewentualnie muszę poszukać jak to zrobić, żeby po wymianie auta auto nadal było tylko jego a nie wspólne, bo to o to chodzi. Bo za paliwo na bieżąco płacimy razem więc to raczej kwestia własności jest problemem.
A nie lepiej aby bylo na niego? Jak to jest zm ubezpieczeniem?
Nie no ja sie ciesze ze mamy wspolna kase 😉 bynajmniej nie mamy takich problemow- moje twoje. Wszystko razem i wiemy na ile mozemy sobie pozwolic.
No a tak na marginesie to moj maz jakos nigdy nie wie ile mamy oszczednosci, ciagle zapomina. Ale dobrze bo by wiecej wymyslal 😃

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Paula..ja nie robilam gbs wlasnie.. Tylko posoew z kanalu szyjki a to jeszcze cos innego.. Zlecil mi to w razie gdyby trzebabylo szew zakladac bo nie moze byc zadnych bakterii tez. Ugotowalam obiad..pospacerowalam z psem..myslalam..ze brzuch mi peknie..tak wiec leze..za chwilę jakas tapete trzeba nalozyc i do tego urzedu isc..maz do mnie..tylko sie nie denerwuj..nir kloc i nie psykuj

Hehhe. Jak Cie zna 😃 mnie tez tak zawsze mowi 😉
Jakis czas temu moj maz mial rozmowe z orange. Chcieli mu cos wcisnac ale ona ma zakaz zalatwiania takich spraw 😃powiedzial facetowi aby do mnie zadzwonil a facet sie ucieszył. Jak z nim skonczyl rozmawiac to moj Bartek zaczalnsie smiac i powiedzial ze facet nie wie co robi i niezle go przemagluje 😂

Stary 2017-03-15, 11:34   #766
pannaanna_87
Zakorzenienie

Paula hm moze poprostu nie wpisze cie jako wspolwlasciciela samochodu no ale i tak jak nie macie intercyzy to chyba wszystko zakupione podczas malzenstwa jest wspolne. Nie wiem my mamy kase wspolna i ostatnio jak zmienial dowod to kazalam mu sie wpisac do samochodu jako wspolwlasciciel chociaz auto kupil sobie za kawalera auto warte 6 tys moze ale jako zona chce czuc ze to nasze auto haha

Stary 2017-03-15, 11:43   #767
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki aby wszystko bylo ok 😘
Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Caat,

Zobaczymy ile mam dziś kg na plusie od ostatniej wizyty
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 11:43   #768
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:

wiem, wiem. Skojarzyło mi się. W trakcie ciąży robi się ogólny posiew (też miałam ze dwa razy) a GBS pod koniec jakos.

Cytat:
A nie lepiej aby bylo na niego? Jak to jest zm ubezpieczeniem?
Nie no ja sie ciesze ze mamy wspolna kase 😉 bynajmniej nie mamy takich problemow- moje twoje. Wszystko razem i wiemy na ile mozemy sobie pozwolic.
No a tak na marginesie to moj maz jakos nigdy nie wie ile mamy oszczednosci, ciagle zapomina. Ale dobrze bo by wiecej wymyslal 😃

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Hehhe. Jak Cie zna 😃 mnie tez tak zawsze mowi 😉
Jakis czas temu moj maz mial rozmowe z orange. Chcieli mu cos wcisnac ale ona ma zakaz zalatwiania takich spraw 😃powiedzial facetowi aby do mnie zadzwonil a facet sie ucieszył. Jak z nim skonczyl rozmawiac to moj Bartek zaczalnsie smiac i powiedzial ze facet nie wie co robi i niezle go przemagluje 😂

Wiesz generalnie jest tak w małżeństwie, że co moje to i Twoje. Auto ma sprzed małżeństwa więc jest typowo jego. Ale jak teraz kupi nawet na siebie to i tak jest wspólne. Przynajmniej o ile dobrze się orientuję w kwestiach wspólnoty majątkowej :P
Dlatego jak ma być wspólne to chce żebym ja też dokładała tyle samo. Chociaż jakby w ten sposób myśleć to to co mamy na kontach teraz to też wspólne jest... Dobrze myślę?? :P I po co mi to było :P

To nie jest jakiś wielki problem tylko jakoś tak nam się od początku przyjęło, że każdy ma swoje konto i się za wszystko rozliczamy. Może kiedyś dojrzejemy do tego, żeby mieć wszystko wspólne, tylko nie wiem jakby wtedy było z indywidualnymi zachciankami. Bo teraz to moja sprawa :P

Stary 2017-03-15, 12:07   #769
adatka
Zakorzenienie

ale dajecie czadu
przyznawac sie która to żone Niecika?

paula sen fajowy prawie jadłam obiad jak czytałam konkrety moja wyobraznia działa hehe no ale tak to jest ,ja tez czasem mam takie sny ,że az dziwne - ale wszystko robią hormony

jelonek widze ,że Ty tez masz fajne sny dobrze ze nie nasiurałas w łózku no czasem tak lubi byc

ja teraz bede miec tylko cytologie robioną juz sobie zapisała ginka zeby nie zapomniec o posiewie nic nie wiem,ale to tez pewno na koniec robią zeby bakterii do porodu zadnej nie było.

zjadłam "niby" obiad - juz pomału oswajam się ze smakiem wszystkiego ,nawet dzis zjadłam ogórka zielonego któego nie cierpię ale z braku laku... wiadomo organizm sie domaga czegokolwiek wiec zjadłam.
Boje sie tylko ,że moje dzieciątko teraz bedzie miec mniej wartosci ,że cos źle jem za mało, ze bedzie głodna ,niedożywiona ale mam schiza na tym punkcie

załatwiłam wszystko dzisiaj , dowód traci termin waznosci wiec niestety zdjecie musi byc zrobione nawet ze ogrągłam mam facjatkę to źle tak nie wyszłam tak się pocieszam oj tam 10 lat zleci znowu jak i teraz...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-15, 12:11   #770
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
ale dajecie czadu

paula sen fajowy prawie jadłam obiad jak czytałam konkrety moja wyobraznia działa hehe no ale tak to jest ,ja tez czasem mam takie sny ,że az dziwne - ale wszystko robią hormony

jelonek widze ,że Ty tez masz fajne sny dobrze ze nie nasiurałas w łózku no czasem tak lubi byc

ja teraz bede miec tylko cytologie robioną juz sobie zapisała ginka zeby nie zapomniec o posiewie nic nie wiem,ale to tez pewno na koniec robią zeby bakterii do porodu zadnej nie było.

zjadłam "niby" obiad - juz pomału oswajam się ze smakiem wszystkiego ,nawet dzis zjadłam ogórka zielonego któego nie cierpię ale z braku laku... wiadomo organizm sie domaga czegokolwiek wiec zjadłam.
Boje sie tylko ,że moje dzieciątko teraz bedzie miec mniej wartosci ,że cos źle jem za mało, ze bedzie głodna ,niedożywiona ale mam schiza na tym punkcie

załatwiłam wszystko dzisiaj , dowód traci termin waznosci wiec niestety zdjecie musi byc zrobione nawet ze ogrągłam mam facjatkę to źle tak nie wyszłam tak się pocieszam oj tam 10 lat zleci znowu jak i teraz...
Schizy schizy ewidentnie. Z cukrzycowej diety na pewno dzieciątko będzie miało więcej witaminek niż z poprzedniej :P

Stary 2017-03-15, 12:15   #771
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Bezzapachowo.

My tez musimy zmienić jedno auto. Ja mam kombi więc luz ale mąż jeździ sportową wersją audi niestety 2-drzwiową - o ile teraz z 1 dzieckuem nie było problemu bo fotelik ma zamontowany w przodzie, o tyle z dwoma fotelikami już tak fajnie nie będzie. No i rozglądamy się za czymś 4-drzwiowym.

Co do finansów w małżeństwie- nie wyobrażam sobie mieć oddzielnej kasy moja wypłata wpływa na konto i płacę z niej wszystkie rachunki i na tyle w sumie starcza a mąż ma wypłatę do ręki więc wkłada kase do szafy w umowione miejsce i kiedy komu trzeba to bierze tą kasę na bieżące wydatki bez notowania kto ile wziął. Grubsze wydatki oczywiście konsultujemy.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

A ja dzis znowu się mega zdrowo odzywam, zjadłam worek krówek, paczkę cheetosow serowych, paczkę laysow solonych, kilka łyżek nutelli i dalej mnie na coś muli.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 12:29   #772
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Cześć w srode

ja tez dzis mialam ciezka noc. Dopadla mnie bezsennosć i co chwilę się budziłam nie wiem, co się dzieje, ale chyba powoli wkraczam w etap bezsennych nocy poprzednio też tak miałam i praktycznie cały III trymestr mnie to męczyło Z tego niewyspania łeb mi chce urwać i mdłości znowu powróciły

Caat,
Mmona, piękne motylki
Jelonek i Paula, zazdroszczę snów
A o ktorej chodzisz spac? Ja w sumie tez mam bezsensnne noce albo przerywany sen a potem chodze w dzien zamulona...
A moze napij sie cieplego mleka przed snem?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Paula hm moze poprostu nie wpisze cie jako wspolwlasciciela samochodu no ale i tak jak nie macie intercyzy to chyba wszystko zakupione podczas malzenstwa jest wspolne. Nie wiem my mamy kase wspolna i ostatnio jak zmienial dowod to kazalam mu sie wpisac do samochodu jako wspolwlasciciel chociaz auto kupil sobie za kawalera auto warte 6 tys moze ale jako zona chce czuc ze to nasze auto haha

A Ty masz swoje auto?
My mamy 2 i kazde za czasow przed slubem kazde na siebie. I jak teraz zmieniny auto(jego) to chyba wole aby bylo na niego bo jak bede miec stluczke - pfu, pfu, pfu- to tylko ja strace znizki. Albo odwrotnie.
Moja kolezanka kupila samochod i jej ojciec byl wspolwlascicielem. A jak miala stluczke to ojciec stracil wszystkie znizki na kilka swoich aut (ma firme) i byl kilka tys.do tylu.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
wiem, wiem. Skojarzyło mi się. W trakcie ciąży robi się ogólny posiew (też miałam ze dwa razy) a GBS pod koniec jakos.

Wiesz generalnie jest tak w małżeństwie, że co moje to i Twoje. Auto ma sprzed małżeństwa więc jest typowo jego. Ale jak teraz kupi nawet na siebie to i tak jest wspólne. Przynajmniej o ile dobrze się orientuję w kwestiach wspólnoty majątkowej
Dlatego jak ma być wspólne to chce żebym ja też dokładała tyle samo. Chociaż jakby w ten sposób myśleć to to co mamy na kontach teraz to też wspólne jest... Dobrze myślę??I po co mi to było

To nie jest jakiś wielki problem tylko jakoś tak nam się od początku przyjęło, że każdy ma swoje konto i się za wszystko rozliczamy. Może kiedyś dojrzejemy do tego, żeby mieć wszystko wspólne, tylko nie wiem jakby wtedy było z indywidualnymi zachciankami. Bo teraz to moja sprawa :P
A mi moja gin nie zrobila jeszcze posiewu....to za co ja plaxe 200 zl? Tylko raz mialam w szpitalu i wyszla infekcja ale mialam antybiotyk i koniec. Moja gin wymazu nie powtorzyla....chyba powinna mi zrobic co?
Z zachciankami to byloby do ugadania😃😊 tez mam zachcianki i maz tez i w sumie nie ma problemu 😃 nawet saama kaze mu aby coa sobie kupil ale ostatnio tzn odkas jestem w ciazy to wydaje mi sie ze mniej ma zachcianek. Ja w sumie tez 😉 w razie w zawsze mam dodatkowa kase z paznokci i ewentualnie z szycia 😣

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
ale dajecie czadu

Malutka chyba glodna nie bedzie bo najpierw Tobien wszystko zabierze 😉 wiec sie nie martw (chyba). Moja kolezanka przez ok2 tyg byla non stop glodna ale potem przywykla. Bedzie dobrze 😘

Stary 2017-03-15, 12:45   #773
paula.cw
Zakorzenienie

Wrzuciłam na FB do postu z ubrankami zdjęcia z mojej wczorajszej przesyłki. Wybrałam te najciekawsze a takich różnych białych mam od cholery. Cieszę się, bo nawet kilka rozmiaru 50 jest

Stary 2017-03-15, 13:10   #774
marikaxp
Rozeznanie

My też mamy oddzielną i Nie mam pomyslu jak to zrobić , żeby ją połączyć. Tzn miałam taki plan, żeby zarządzać jego kasą , ale się nie zgodził 😂 Więc zostało tak jak jest. Najbardziej boję się tego , że popłyniemy. Tzn. Będziemy wydawać na głupoty a tak chociaż z mojej udaje się trochę oszczędzić.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Jak byłam w galerii to jakiś koleś wołał za mną - kwas foliowy 😁 dobrze , że nie prezerwatywy 😂 ludzie mają dobrze w głowach .

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 13:23   #775
caat
Zakorzenienie

U mnie dzięki Bogu kupno wózków, nosidełka​, łóżeczka, ubranek (choć i tak coś już tam kupiłam) itp. troszkę za mną, ponieważ odziedziczamy to wszystko po 2 kuzynkach, które też mają córeczki i już nie potrzebują tych rzeczy

Jedynie martwi mnie fakt, że do końca tego miesiąca muszę przeprowadzic się do Teściowej... tzn. nic nie muszę, ale żeby przyoszczedzic i nie płacić za wynajem mieszkania (odkąd mieszkam w Krk to już prawie 10 lat!) to jedyne koło ratunkowe.

Niestety, ale jak się nie miało swojego to trzeba było płacić i gdzieś mieszkać
Teraz będziemy mieć taki okres przetrzymania, aż się urodzi Hania i mam nadzieję, że szybko znajdziemy i kupimy mieszkanie.

Troszkę się musiałam pożalić 😉
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 13:29   #776
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
U mnie dzięki Bogu kupno wózków, nosidełka​, łóżeczka, ubranek (choć i tak coś już tam kupiłam) itp. troszkę za mną, ponieważ odziedziczamy to wszystko po 2 kuzynkach, które też mają córeczki i już nie potrzebują tych rzeczy

Jedynie martwi mnie fakt, że do końca tego miesiąca muszę przeprowadzic się do Teściowej... tzn. nic nie muszę, ale żeby przyoszczedzic i nie płacić za wynajem mieszkania (odkąd mieszkam w Krk to już prawie 10 lat!) to jedyne koło ratunkowe.

Niestety, ale jak się nie miało swojego to trzeba było płacić i gdzieś mieszkać
Teraz będziemy mieć taki okres przetrzymania, aż się urodzi Hania i mam nadzieję, że szybko znajdziemy i kupimy mieszkanie.

Troszkę się musiałam pożalić 😉
Hmmmm.....z 1 strony fajnie ze macie taka alternatywe i troche zaoszczedzicir ale z drugiej.....mieszkac z tesciowa.....w sumie zalezy jaka jest. Zdarzaja sie takie naprawde spoko 😉moze nie bedzie zle 😉

Stary 2017-03-15, 13:37   #777
Daga825
Wtajemniczenie

Właśnie wstałam, ostatnio codziennie śpię wczesnym popołudniem z córką. Obie jesteśmy jakieś skolowane, ta wiosna nas oglupia czy coś. Muszę wypić lekka kawę i się zebrać do kupy

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-15, 14:08   #778
pannaanna_87
Zakorzenienie

No nie moge dodac posta na fb..3 razy juz pisalam.. W kanale szyjki wyszly mi e coli.. Bakterie bardzo liczne..sa bardzo grozne.. Powoduja skurcze macicy..przedwczesny porod..itp..konieczny antybiotyk..mam jakas liste..ale niektore z nich moga powodowac gluchote u dziecka i matki..jestem zalamana. Dodam..ze to nie byl gbs..wymaz z kanalu szyki macicy w razie koniecznosci zalozenia szwu..
Mocz mialam ok..nie wiem jak to się dostalo do kanalu szyki.. Dzownilam do lek ale nie odbiera..napisalam sms.. Ale narazie cisza...
Jestem zalamana

Sent from my LG-K350 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Mialam kupic ale oszczedzalam kase..dosc spora..zeby kupic wieksze dla nas jak sie wybudujemy..wiec kase mam moja dalej odlozona ale bedzie to na nasze wspolne autko..obecnie jestwm wspolwlaacicielem auta mamy i tak samo meza

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Aha i ja nie mialam posiewu znowu zle napisalam. Mialam WYMAZ Z KANALY SZYJKI MACICY tak w razie w jakby mial byc szew na szyjce..to infekcja musi byc wyleczona..nie gbs i nie posiew eh

Stary 2017-03-15, 14:08   #779
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie moge dodac posta na fb..3 razy juz pisalam.. W kanale szyjki wyszly mi e coli.. Bakterie bardzo liczne..sa bardzo grozne.. Powoduja skurcze macicy..przedwczesny porod..itp..konieczny antybiotyk..mam jakas liste..ale niektore z nich moga powodowac gluchote u dziecka i matki..jestem zalamana. Dodam..ze to nie byl gbs..wymaz z kanalu szyki macicy w razie koniecznosci zalozenia szwu..
Mocz mialam ok..nie wiem jak to się dostalo do kanalu szyki.. Dzownilam do lek ale nie odbiera..napisalam sms.. Ale narazie cisza...
Jestem zalamana

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Mialam kupic ale oszczedzalam kase..dosc spora..zeby kupic wieksze dla nas jak sie wybudujemy..wiec kase mam moja dalej odlozona ale bedzie to na nasze wspolne autko..obecnie jestwm wspolwlaacicielem auta mamy i tak samo meza

Jeśli miałaś kiedykolwiek zapalenie jajników to może było niedoleczone i stąd się wzięły bakterie. Najważniejsze to szybko zacząć leczyć, będzie dobrze, szybko się tego pozbędziesz zobaczysz

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 14:10   #780
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
A o ktorej chodzisz spac? Ja w sumie tez mam bezsensnne noce albo przerywany sen a potem chodze w dzien zamulona...
A moze napij sie cieplego mleka przed snem?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

A Ty masz swoje auto?
My mamy 2 i kazde za czasow przed slubem kazde na siebie. I jak teraz zmieniny auto(jego) to chyba wole aby bylo na niego bo jak bede miec stluczke - pfu, pfu, pfu- to tylko ja strace znizki. Albo odwrotnie.
Moja kolezanka kupila samochod i jej ojciec byl wspolwlascicielem. A jak miala stluczke to ojciec stracil wszystkie znizki na kilka swoich aut (ma firme) i byl kilka tys.do tylu.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

A mi moja gin nie zrobila jeszcze posiewu....to za co ja plaxe 200 zl? Tylko raz mialam w szpitalu i wyszla infekcja ale mialam antybiotyk i koniec. Moja gin wymazu nie powtorzyla....chyba powinna mi zrobic co?
Z zachciankami to byloby do ugadania😃😊 tez mam zachcianki i maz tez i w sumie nie ma problemu 😃 nawet saama kaze mu aby coa sobie kupil ale ostatnio tzn odkas jestem w ciazy to wydaje mi sie ze mniej ma zachcianek. Ja w sumie tez 😉 w razie w zawsze mam dodatkowa kase z paznokci i ewentualnie z szycia 😣

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Malutka chyba glodna nie bedzie bo najpierw Tobien wszystko zabierze 😉 wiec sie nie martw (chyba). Moja kolezanka przez ok2 tyg byla non stop glodna ale potem przywykla. Bedzie dobrze 😘

Klade się nie wcześniej niż po 12, ale masz rację z tym mlekiem. Zupełnie o tym zapomniałam! Dziś na pewno sobie zapodam

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości