Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-16, 12:37   #931
monika860902
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Czesc dziewczynki. Ja "juz " po zakupach i biore sie za obiad a potem bede piemla ciacho bo jutro szwagierka przyjezdza 😃
Wczoraj moj Bartek prawie pomalowal juz pokoj, zostala mu jeszcze 1 malutka scianka i 1 warstwa szarego pokoju. Ale poki co wyszlo super. Jestem mega zadowolona!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 12:38   #932
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Hej😘 ja w sumie mam jeszcze duzo czasu na zamawianie ale chcialam zamowic apteke bo konczy mi sie magnez😁 normalnie place ponad 20 zl za 50szt a na gemini jest za 11zl😉 i to byla moja motywacja bo w miesiacu ida dwa opakowania...
Też tam za magnez płacę 11 zł, pewnie ten sam
Tylko że u mnie jedno opakowanie idzie w 8 dni

Bardziej martwi mnie to że już od ponad miesiąca nie ma moich witamin - teraz z braku laku kupiłam wyjątkowo inne tak na miesiąc, ale muszę wrócić do swoich a w Gemini nie mają ich na stanie Muszę zadzwonić i się zapytać kiedy będą je mieli, bo tam kosztują 36 zł, a normalnie zapłaciłabym 77! Jak ich nie będą mieli to się pochlastam chyba

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
my nadal prowadzimy dyskusje na temat imienia-na dzień dzisiejszy moje dziecie jest bezimienne :/ chyba bedzie niespodzianką w dniu urodzin hahahah

co do tych skarpetek to ja własnie znalazłam takie małe przynajmniej były pokazane na takim dzidziusiu małym a nie na dziecku co juz chodzi no i teraz się nie mogę ich doszukac- wiem ze na zdjeciu własnie byłą taka dziewczynka malutka w body z kokardką na głowie i własnie miała te zakolanka skarpety białe z czarnymi liskami -no pieknie wyglądała no i teraz jak juz umiem zamawiac chciałam no ale nie ma :/

Dzwoniłam do Lekarki umówione jestesmu na 19:30 nareszcie bede miała wszystko wytłumaczone...
zjadłam teraz drugie sniadanie i herbatę -juz mi idzie coraz to lepiej bez cukru nawet nie mam odruchu wymiotnego juz -jest ok wypijam bez problemu
jaki człowiek głupi cieszy sie bo hewrbate gorzką pije no nic byle do wieczorka odezwe sie pewnie na fejsa jak przyjade pojem i połoze się do wyrka na spokojnie dam znac co i jak...
Jak to? Ja nawet wczoraj mężowi powiedziałam że jest druga Blanka na forum A on skomentował to po swojemu w mało pozytywny sposób, ale powiedziałam że spoko, niech się nie denerwuje bo fajna ta dziewczyna jest i też się kuje zastrzykami Powiedział, aaa - no to ok Także masz pozwolenie

Jak znajdziesz te skarpetki to wrzuć proszę linka
Kciuki za dzisiejszą wizytę!

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
ok kupiłam w biedronce dwa kartony to mozemy ubijac ale lodów nie bedziemy robic?
Hmm... umówmy się po prostu że lodów nie będziemy fotografować A może lekarka pozwoli Ci na odrobinę przyjemności raz na jakiś czas? Może akurat lody mogłabyś dziubnąć? Zapytaj!

Cytat:
Napisane przez _kasicka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny nadrobic pozniej bo teraz musze Wam cos napisac. Jestem w takim szoku ze naprawde. Bylam w aptece takiej co sie stoi okolo godzinki bo duze kolejki. I po pierwsze starsza Pani taka jak to mowia mocherowy beret mowi do mnie jak juz sobie usiadlam bo nie dalam rady stack tak mnie bolalo na dole ze przeciez powinnam isc bez kolejki wszyscy widze ze w ciazy jestem hahaha a ja w takim szoku ze mowie wole posiedziec zeby na mnie nie krzyczeli. A zaraz ekspedientka mnie zobaczyla I mowi ze teraz jest taka ustawa ze mam prawo wejsc I od razu kupic a nie stac. Wszystko pieknie ladnie tylko szkoda ze sie skapnely jak juz miala byc moja kolej :p ale I tak fajnie ze zwracaja na to uwage

A z tych gorszych wiadomosc to corka ma goraczki 39 I nie wiadomo z czego wlasnie czekam na wynik moczu na cito
Mówisz pewnie o aptece Słonecznej? Ja wyszłam ostatnio stamtąd, to kolejka to nie na moje nerwy była

Tak w ogóle to widzę że jesteś z Tarnowa Do jakiego ginekologa chodzisz i gdzie będziesz rodzić jeśli można zapytać? Chyba że to tajemnica
Stary 2017-03-16, 12:42   #933
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Oddelegowałam córkę do babci na cały dzień, tak ze do 17 mam wolne Myślę skoczyć na szmateks, ogarnąć dom z grubsza i poodpoczywać.

No i dziś zaczynam III trymestr.

Vela, zobacz mój ostatni zakup sprzed tygodnia w h&m dwupak
Ale super! W ogole to wiosenna kolekcja ubranek jest cudowna! Tez sie na cos skusze tylko musze obmyslic co potrzebuje. Napewno jakies fajowe szorciki 😃

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Kupiłam też kilka ☠☠☠☠☠☠☠ek sensorycznych i zgadnij co ja teraz zajmuje a to przecież takie szmatki i właściwie nic z tym się nie da robić sensownego

Agentka oznacza terytorium 😃 jej i juz 😁

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy u nas to zazdrość, raczej po prostu nie ogarnia tego, że pojawiły się nowe rzeczy i ona ma z tego nie korzystać chyba braciszek będzie musiał przynieść z brzucha prezenty

To teraz aby rodzina pomyslala i jak bedzie do Was przychodzić z prezentami dla malego to moim zdaniem powinni tez malutkiej cos przyniesc aby nie czula sie gorsza.

Stary 2017-03-16, 12:48   #934
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Tak była u mnie w domu Najbardziej szczęśliwy to był mój pies, że go ktoś w końcu odwiedził

Powiem tak: byłam bardzo sceptycznie nastawiona na to spotkanie, nawet opieprzyłam moją mamę że po co mi jakieś położne umawia do domu i tak nie będę rodzić tutaj w szpitalu, mam wykupioną położną z Krakowa, chodzę na wizyty prywatne, więc po jakiego ciula mi jeszcze jakaś następna baba

Ale po wizycie jestem bardzo zadowolona i ciesze się, że coś takiego jak położna środowiskowa istnieje
Na początku zebrała wywiad, zmierzyła ciśnienie, wypytała się o wszystko: zdrowie, leki, choroby, przebieg ciąży, badania, itd.
A później słuchałyśmy serduszka
Wydawało mi się że nie jestem zdenerwowana, no bo czym tu się denerwować, ale chyba jednak byłam bo tętno Blanki przekraczało 185 uderzeń na minutę Ja spanikowałam, widziałam po minie że ona też jest lekko wystraszona, jeszcze pyta mnie czy to normalne u mnie, ja mówię że nie, że z reguły jest ok 140 - 150. No ale ok. Odłożyła detektor, zaczęłyśmy rozmawiać o ciąży, zinterpretowała mi jeszcze wyniki krzywej cukrowej i mówi żebym położyła się jeszcze raz na lewym boku i zmierzymy tętno jeszcze raz. No i już wtedy wyszło prawidłowe 145 uderzeń. Pięknie jej biło to serducho Moja mama też słuchała, a najbardziej to pies

Zmartwiła mnie trochę twardnieniami, bo położyłam się na wznak a ona mówi, oj jaki twardy brzuch, a dla mnie to taki normalny jaki mam w ciągu dnia I pyta się czy często tak mam i co na to lekarz. No i doszłyśmy do tego że mam brać magnez w sporych dawkach czyli tak jak biorę, a nawet to zwiększyć do 8 tabletek, ale to po konsultacji z lekarzem. W sumie lekarz też mi o tym mówił ostatnio więc pewnie na tym się skończy... No i dużo leżeć na lewym boku. Czyli w sumie nic nowego, ale zalecenia leżenia wciąż te same...

Będzie do mnie przyjeżdżać raz w tygodniu, zawsze w czwartki na słuchanie serduszka. Pytała się czy chce częściej, bo może nawet i dwa razy jeśli chcę, ale powiedziałam, że spokojnie jeden raz wystarczy

No i najważniejsze to to, że gdyby coś mnie zaniepokoiło, brzuch zrobił się bardzo twardy i nie puszczał, albo gdybym nie poczuła ruchów dziecka przez jeden dzień to mam do niej dzwonić w każdy dzień, czy to sobota, czy niedziela, nieważne, ona przyjedzie i posłucha tętna.
Powiedziała też że w razie gdybym nie dojechała do Krakowa to załatwi mi miejsce u siebie w szpitalu i będę obsłużona po królewsku To taki fajny komfort psychiczny mi dało, nie będę ukrywać że nie
A i jeśli coś się będzie działo - jakieś przedwczesne skurcze, plamienia, krwawienie, itp. to też mam jechać do najbliższego szpitala (tu akurat nawet nie pomyślałam żeby w awaryjnej sytuacji wlec się do Krakowa ) czyli do jej szpitala, zadzwonić do niej i ona już poinformuje kogo trzeba że jadę

Oczywiście dostałam całe dwie siaty gratisów - dwie butelki, całą serię kosmetyków z Ziaji, wkładki laktacyjne z Jonhssona, krem Sudocrem x2, Bio Oil na rozstępy, książeczki i gazety, a i dwa płyny lowela - takie akurat w sam raz na dwa prania

Się opisałam Idę poczytać co u Was bo od rana to tak pobieżnie tylko przeleciałam przez wszystkie posty
Oooo super ze wizyta udana😉ja tez jestem zadowolona z mojej, byla w 22 tc i czesto do mnie dzwoni, jak sie czuje😉 za tydzien znowu przyjedzi na ktg.
To jwst kolezanka mojej mamy i jak bede czegos potrzebowala to mam dzwonic. Stwierdzila ze ja przeciez wszystko wiem (ze niby z racji zawodu ta yhhhmmm), to nie bedzie co tydzien przyjezdzala tylko dzwoni...

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 12:48   #935
VelaLuca
Wtajemniczenie

A jeszcze Wam nie napisałam, że na wizycie położna zdążyła mnie jeszcze opieprzyć że nie jem mięsa ani szynki i że wyglądam bardzo mizernie, jestem wychudzona, itd. Kazała mi więcej jeść, ale pytam się jak, jak nie mam w ogóle apetytu? Na siłę No...fajnie...

A apropo słodzenia kawy, to wiecie że kawę powinno się posłodzić, chociażby czubek łyżeczki? Bo poprzez dodanie cukru do kawy ona wydobywa dopiero swój smak Herbata nie zmienia swojego smaku względem cukru, ale kawa już tak.
Tak nam kiedyś powiedzieli na plantacji kawy
Stary 2017-03-16, 12:49   #936
_kasicka
Raczkowanie

Robilam corce mocz na cito bo od wczoraj ma goraczke 39, ani nie kaszle ani kataru nic jej nie jest tylko ta goraczka wiec przyszlo mi do glowy zeby mocz sprawdzic nie bylo latwo go zlapac probowalysmy od wczoraj ale udalo sie I chyba ma zapalenie bo leukocyty wyszly 500. O 15 lekarz wiec zobaczymy co powie.. bakterie pisze ze liczne ale to mysle ze z nocnika bo siedziala na nim 2 godziny inaczej sie nie dalo

_kasicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 13:04   #937
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Też jakas racja. Ale jeśli będę musiała się pozbyć większej części oszczędności w tym celu to już mi się tak nie podoba
a autem i tak będę czasem jeździć.

Bosh uciekł mi rano pociąg i pojechałam autobusem. Juz bym od 20 minut była w pracy a jeszcze nie dojechałam a po drodze mnie senność taka złapała.

Do tego się zorientowałam że to co właśnie kończę to nic z tego nie będę miała. Bo ewentualne premie za to będą naliczane po 3 miesiącach po ustaleniu nowych warunków. I jeszcze bardziej mi się nie chce i się zastanawiam czy jest jakaś opcja żeby to szefowi powiedzieć żeby osoba która przejmuje po mnie temat (i będzie miała premie naliczana z tego) to przejęła już. Ale obawiam się że laska nie da rady...

Podziwiam Cie ze jeździsz jeszcze do pracy. Ja bym totalnue zglupiala i chyba w wariatkowie wyladowala. No i nie moglabym sie skupić a poza tym i tak bym nie mogla jyz pracowac ( zalecenie mojej gin). Wczoraj rozmawialam z 2 kolezankami z pracy. I ciagle mi powtarzają ze dobrze ze juz poszlam dawno na l4 bo bym psychicznie nie wytrzymala. Same zmiany. 😃

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Czekam u dentysty w poczekalni...ale mam stresa😕 chociaz bylam juz w tej ciazy i nic nie bylo😜 trzymajcie✊
Mam wrazenie za.zaraz zemdleje...

I jak bylo?
Ja jutro ide i bede muec pewnue znieczulenie 😃

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Adatka czekamy na relacje 😃
Zobaczysz ze po swojej diecie nie wrocisz do slodkiej hetbaty 😁

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Vanesa ale fajne ciuszki kupilas. Jak tak ogladam Wasze zdobycze to z 1 strony sie ciesze ze do porzadnego lumpka mam ponad 30 km. 😃 jakbym miala na miejsvu to tez bym oszalala 😃

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Ehhh....zazdroszcze Wam tych zlobkow. U nas nie ma zadnego. Za rok zacznie sie kombinowanie- albo niania i jakies 1.5 tys. z wyplaty na nia( nawet nie bedzie mi sie oplacalo wracac do pracy za bardzo bo jak dolicze utrzymanie samochodu to masakra) albo siedzenie w domu i co? Zycie z 1 pensji meza.....ehhhh......

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 13:07   #938
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny nadrobic pozniej bo teraz musze Wam cos napisac. Jestem w takim szoku ze naprawde. Bylam w aptece takiej co sie stoi okolo godzinki bo duze kolejki. I po pierwsze starsza Pani taka jak to mowia mocherowy beret mowi do mnie jak juz sobie usiadlam bo nie dalam rady stack tak mnie bolalo na dole ze przeciez powinnam isc bez kolejki wszyscy widze ze w ciazy jestem hahaha a ja w takim szoku ze mowie wole posiedziec zeby na mnie nie krzyczeli. A zaraz ekspedientka mnie zobaczyla I mowi ze teraz jest taka ustawa ze mam prawo wejsc I od razu kupic a nie stac. Wszystko pieknie ladnie tylko szkoda ze sie skapnely jak juz miala byc moja kolejale I tak fajnie ze zwracaja na to uwage

A z tych gorszych wiadomosc to corka ma goraczki 39 I nie wiadomo z czego wlasnie czekam na wynik moczu na cito
A jest taka ustawa ze bez kolejki sie wchodzi?
Biedna mała...zdrowka dla niej

Stary 2017-03-16, 13:08   #939
_kasicka
Raczkowanie

VelaLuca na starym szpitalu bede miec Cesarke raczej u doktora Kacalskiego, a chodze do jego corki Kacalska-Jannsen. Jestem z okolic nie z samego Tarnowa.

A co do apteki to tak sloneczna. No to teraz juz wiesz ze mozesz wejsc I sie pchac na poczatek bo masz takie prawo

Ty tez jestes z tych okolic??

_kasicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 13:12   #940
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
VelaLuca na starym szpitalu bede miec Cesarke raczej u doktora Kacalskiego, a chodze do jego corki Kacalska-Jannsen. Jestem z okolic nie z samego Tarnowa.

A co do apteki to tak sloneczna. No to teraz juz wiesz ze mozesz wejsc I sie pchac na poczatek bo masz takie prawo

Teraz z Twojego opisu wyczytałam ze masz córkę 4 dni młodszą od mojej, moja z 8.05.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 13:13   #941
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Tak była u mnie w domu Najbardziej szczęśliwy to był mój pies, że go ktoś w końcu odwiedził

Powiem tak: byłam bardzo sceptycznie nastawiona na to spotkanie, nawet opieprzyłam moją mamę że po co mi jakieś położne umawia do domu i tak nie będę rodzić tutaj w szpitalu, mam wykupioną położną z Krakowa, chodzę na wizyty prywatne, więc po jakiego ciula mi jeszcze jakaś następna baba

Ale po wizycie jestem bardzo zadowolona i ciesze się, że coś takiego jak położna środowiskowa istnieje
Na początku zebrała wywiad, zmierzyła ciśnienie, wypytała się o wszystko: zdrowie, leki, choroby, przebieg ciąży, badania, itd.
Wydawało mi się że nie jestem zdenerwowana, no bo czym tu się denerwować, ale chyba jednak byłam bo tętno Blanki przekraczało 185 uderzeń na minutę Ja spanikowałam, widziałam po minie że ona też jest lekko wystraszona, jeszcze pyta mnie czy to normalne u mnie, ja mówię że nie, że z reguły jest ok 140 - 150. No ale ok. Odłożyła detektor, zaczęłyśmy rozmawiać o ciąży, zinterpretowała mi jeszcze wyniki krzywej cukrowej i mówi żebym położyła się jeszcze raz na lewym boku i zmierzymy tętno jeszcze raz. No i już wtedy wyszło prawidłowe 145 uderzeń. Pięknie jej biło to serducho Moja mama też słuchała, a najbardziej to pies

Zmartwiła mnie trochę twardnieniami, bo położyłam się na wznak a ona mówi, oj jaki twardy brzuch, a dla mnie to taki normalny jaki mam w ciągu dnia I pyta się czy często tak mam i co na to lekarz. No i doszłyśmy do tego że mam brać magnez w sporych dawkach czyli tak jak biorę, a nawet to zwiększyć do 8 tabletek, ale to po konsultacji z lekarzem. W sumie lekarz też mi o tym mówił ostatnio więc pewnie na tym się skończy... No i dużo leżeć na lewym boku. Czyli w sumie nic nowego, ale zalecenia leżenia wciąż te same...

Będzie do mnie przyjeżdżać raz w tygodniu, zawsze w czwartki na słuchanie serduszka. Pytała się czy chce częściej, bo może nawet i dwa razy jeśli chcę, ale powiedziałam, że spokojnie jeden raz wystarczy

No i najważniejsze to to, że gdyby coś mnie zaniepokoiło, brzuch zrobił się bardzo twardy i nie puszczał, albo gdybym nie poczuła ruchów dziecka przez jeden dzień to mam do niej dzwonić w każdy dzień, czy to sobota, czy niedziela, nieważne, ona przyjedzie i posłucha tętna.
Powiedziała też że w razie gdybym nie dojechała do Krakowa to załatwi mi miejsce u siebie w szpitalu i będę obsłużona po królewsku To taki fajny komfort psychiczny mi dało, nie będę ukrywać że nie
A i jeśli coś się będzie działo - jakieś przedwczesne skurcze, plamienia, krwawienie, itp. to też mam jechać do najbliższego szpitala (tu akurat nawet nie pomyślałam żeby w awaryjnej sytuacji wlec się do Krakowa ) czyli do jej szpitala, zadzwonić do niej i ona już poinformuje kogo trzeba że jadę

Oczywiście dostałam całe dwie siaty gratisów - dwie butelki, całą serię kosmetyków z Ziaji, wkładki laktacyjne z Jonhssona, krem Sudocrem x2, Bio Oil na rozstępy, książeczki i gazety, a i dwa płyny lowela - takie akurat w sam raz na dwa prania

Się opisałam Idę poczytać co u Was bo od rana to tak pobieżnie tylko przeleciałam przez wszystkie posty
Ale super z tą polozna. A jak w ogole jest? U nas jest przychodnia i tez jest polozna. Moge pojsc do niej i tez zamowic takie wizyty? One sa nieodplatne?

Stary 2017-03-16, 13:15   #942
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Vanesa ale fajne ciuszki kupilas. Jak tak ogladam Wasze zdobycze to z 1 strony sie ciesze ze do porzadnego lumpka mam ponad 30 km. 😃 jakbym miala na miejsvu to tez bym oszalala 😃

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Ehhh....zazdroszcze Wam tych zlobkow. U nas nie ma zadnego. Za rok zacznie sie kombinowanie- albo niania i jakies 1.5 tys. z wyplaty na nia( nawet nie bedzie mi sie oplacalo wracac do pracy za bardzo bo jak dolicze utrzymanie samochodu to masakra) albo siedzenie w domu i co? Zycie z 1 pensji meza.....ehhhh......

Dlatego u nas w grę wchodził tylko żłobek, jak patrzyłam ile nianie się cenią to musiałabym całą wypłatę oddać niani. Moja znajoma wozi dziecko do żłobka ponad 20 km
Stary 2017-03-16, 13:19   #943
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Ehhh....zazdroszcze Wam tych zlobkow. U nas nie ma zadnego. Za rok zacznie sie kombinowanie- albo niania i jakies 1.5 tys. z wyplaty na nia( nawet nie bedzie mi sie oplacalo wracac do pracy za bardzo bo jak dolicze utrzymanie samochodu to masakra) albo siedzenie w domu i co? Zycie z 1 pensji meza.....ehhhh......

U nas też nie ma żadnego. Najbliższy 20 km dalej. Dlatego będzie niania. Z tym że to taka sąsiadka która zajmuje się dziećmi, nie żadna wykwalifikowana czy z agencji. Wiem że bierze 6 zł za godzinę więc nie jest źle

Cytat:

Do Tarnowa mam 20 km Więc też okolice Ale bywam tam często, prawie codziennie bo cała rodzina tam mieszka no i wszystko załatwia się w "mieście".

Ja chodzę do Janosza i przez to będę rodzić w Krakowie.

No to teraz już wejdę tam i sruu prosto do okienka

Stary 2017-03-16, 13:19   #944
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego u nas w grę wchodził tylko żłobek, jak patrzyłam ile nianie się cenią to musiałabym całą wypłatę oddać niani. Moja znajoma wozi dziecko do żłobka ponad 20 km
U nas nie ma zadnego w okolicy. Jedynie w bydgoszvzy a to jakies 30 km 😣 wole sie nie martwic na zapas ale jak pomysle ze tyle kasy mualabym niani zaplacic to mnie ch...bierze.

Stary 2017-03-16, 13:20   #945
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też nie ma żadnego. Najbliższy 20 km dalej. Dlatego będzie niania. Z tym że to taka sąsiadka która zajmuje się dziećmi, nie żadna wykwalifikowana czy z agencji. Wiem że bierze 6 zł za godzinę więc nie jest źle

Do Tarnowa mam 20 km Więc też okolice Ale bywam tam często, prawie codziennie bo cała rodzina tam mieszka no i wszystko załatwia się w "mieście".

Ja chodzę do Janosza i przez to będę rodzić w Krakowie.

No to teraz już wejdę tam i sruu prosto do okienka

U nas biora 8 zl. Zwykle niewykwalifikowane babki.

Stary 2017-03-16, 13:23   #946
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Ja w tym momencie ubrałabym trojaczki a co będzie dalej ..

to tak jak ja

Cytat:
no i jak ich nie wziąć, jak takie fajne

Przypomniałyście mi że miałam dzwonić w końcu do mojej położnej... powinna przychodzić do mnie od 23 tygodnia, a tu już 27 a ja dalej nie dzwoniłam żeby sobie mnie w grafik wpisała
aż tak Ci zależy na tych wizytach położnej w domu? Ja caly czas nie wiem co robić :/ zapytam chyba dzisiaj na sr

Cytat:

kurka, fajne te spotkania. Tylko jak ta położna będzie z przekonaniami jak ta psycholog z sr to co ja zrobię? Niby miła była i w ogóle ale teraz to już się boję :p

Cytat:
Ale super z tą polozna. A jak w ogole jest? U nas jest przychodnia i tez jest polozna. Moge pojsc do niej i tez zamowic takie wizyty? One sa nieodplatne?

musisz podejść do prychodni do której należysz i umówić się z położną środowiskową, ta opieka nam się należy od 21 tygodnia bodajże
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 13:28   #947
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak To są wizyty na fundusz zdrowia. Nazywa się to położna środowiskowa, każda kobieta ma taką, trzeba tylko wypełnić deklarację.

Stary 2017-03-16, 13:28   #948
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
to tak jak ja

aż tak Ci zależy na tych wizytach położnej w domu? Ja caly czas nie wiem co robić :/ zapytam chyba dzisiaj na sr

kurka, fajne te spotkania. Tylko jak ta położna będzie z przekonaniami jak ta psycholog z sr to co ja zrobię? Niby miła była i w ogóle ale teraz to już się boję

musisz podejść do prychodni do której należysz i umówić się z położną środowiskową, ta opieka nam się należy od 21 tygodnia bodajże
To jaknw przyszlym tyg.pojde na badania to sie podpytam . u nas tez jest spoko. Moja siostra z nią pracowala i sama jej powiedziala ze slyszala ze bedzie do mnie chodzic. Nawet kiedys robilam jej bizuterie 😃.

Stary 2017-03-16, 13:31   #949
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
to tak jak ja

kurka, fajne te spotkania. Tylko jak ta położna będzie z przekonaniami jak ta psycholog z sr to co ja zrobię? Niby miła była i w ogóle ale teraz to już się boję :p

No właśnie póki co az tak mi nie zależy dlatego nie dzwoniłam jeszcze w 1 ciąży mi zależało bo naprawdę wiele rzeczy się od niej dowiedziałam a teraz to będzie taka rozmowa o doopie marynie zmierzy cisnienie, tętno dzidziusia i godzinna pogadanka przy kawie. Ale zależy mi żeby przychodzila po porodzie, bo wtedy przychodzi co tydzień i ogląda dzidzie, waży, mierzy, sprawdza ciemiączko, pępek itp. Tak ze muszę zaklepac miejsce w grafiku bo ona ma bardzo dużo pacjentek, pracuje na oddziale i jeszcze prowadzi swoją prywatną szkołę rodzenia, tak ze z terminami może byc ciężko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 13:34   #950
monika860902
Zakorzenienie

A to ta polozna jak sie jest w ciazy to zawsze bedzie przychodzila z calym swoim sprzetem?

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Dziewczyny sorry za tępe pytania. Ciemna jestem 😕

Stary 2017-03-16, 13:35   #951
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie póki co az tak mi nie zależy dlatego nie dzwoniłam jeszcze w 1 ciąży mi zależało bo naprawdę wiele rzeczy się od niej dowiedziałam a teraz to będzie taka rozmowa o doopie marynie zmierzy cisnienie, tętno dzidziusia i godzinna pogadanka przy kawie. Ale zależy mi żeby przychodzila po porodzie, bo wtedy przychodzi co tydzień i ogląda dzidzie, waży, mierzy, sprawdza ciemiączko, pępek itp. Tak ze muszę zaklepac miejsce w grafiku bo ona ma bardzo dużo pacjentek, pracuje na oddziale i jeszcze prowadzi swoją prywatną szkołę rodzenia, tak ze z terminami może byc ciężko
ja tego problemu nie mam, bo u mnie ta co mi się bardziej po rozmowie spodobała i tak ma mój rejon :p uroki mieszkania w małym mieście :p i chyba mi bardziej zależy na tych wizytach po porodzie niż przed

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
A to ta polozna jak sie jest w ciazy to zawsze bedzie przychodzila z calym swoim sprzetem?

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Dziewczyny sorry za tępe pytania. Ciemna jestem 😕

powinna

też ciemna byłam, musisz iść jej dokładnie wypytać, bo pewnie każda ma swoje jakieś ustalenia
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 13:36   #952
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
ja tego problemu nie mam, bo u mnie ta co mi się bardziej po rozmowie spodobała i tak ma mój rejonuroki mieszkania w małym mieściei chyba mi bardziej zależy na tych wizytach po porodzie niż przed

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

powinna

też ciemna byłam, musisz iść jej dokładnie wypytać, bo pewnie każda ma swoje jakieś ustalenia
Dzieki 😃

Stary 2017-03-16, 13:40   #953
vanessa1781
Zakorzenienie

Eh, natchnelyscie mnie ta położną i zadzwoniłam
Poki co czeka na nowy grafik dyżurów ze szpitala i kazała dzwonic początkiem kwietnia to mi wtedy ustali wizyty. Zawsze to jakiś krok do przodu Hehe i śmiała się ze pamięta jak mi mówiła 2 lata temu że za 2 lata chce przychodzic do mojego syna

Monika - moja położna przychodziła ze wszystkim - wagą po porodzie, a przed przynosiła nawet lalkę do ćwiczeń

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 13:43   #954
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, natchnelyscie mnie ta położną i zadzwoniłam
Poki co czeka na nowy grafik dyżurów ze szpitala i kazała dzwonic początkiem kwietnia to mi wtedy ustali wizyty. Zawsze to jakiś krok do przodu Hehe i śmiała się ze pamięta jak mi mówiła 2 lata temu że za 2 lata chce przychodzic do mojego syna

Monika - moja położna przychodziła ze wszystkim - wagą po porodzie, a przed przynosiła nawet lalkę do ćwiczeń
Oo[o! No to niezle! Musze sobie wszystko przypomniec. Kurde jeszcze kilka lat temu bylam ze wszystlim na biezaco. Jak mialam 13 lat to mi sie siostra urodzila i wszystko przy niej robilam. A potem 17 lat nastepna sis a 20 to brat. Teraz to juz jestem ciemna 😃

Stary 2017-03-16, 13:46   #955
Sarenkaa13
Rozeznanie

Ratunku. Maz daleko na szkoleniu a ja od dwóch godzin w galerii. To nie ma moje nerwy. Nie lubię robić zakupów!! A już na pewno chodzić po sklepach. Sama sobie nic nie kupuję. Dwa Sklepy wybrałam Mężowi jak przyjedzie to zobaczy spodnie i koszulki. Córce kupiłam koszulkę a Mlodemu 5ciopak body na ramiączka.
Az wpadłam do grycanow na lidy i siedzę i Was czytam. Zaslodzilam się totalnie az mnie muli

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 14:00   #956
avilka77
Raczkowanie

Dziewczyny idziecie jak burza!
U nas trochę problemów najgorsze jest skrócenie szyjki do 2,8 mm wiec mam nakaz leżenia i luteinę
A kilka dni temu lekarz inny badał i przeoczył ta szyjkę ehhh już nie mam słów na lekarzy i najgorzej ze lekarz do tej pory mówił ze będzie chłopiec, a kilka dni temu okazał się być dziewczynka
avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 14:14   #957
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
U nas trochę problemów najgorsze jest skrócenie szyjki do 2,8 mm wiec mam nakaz leżenia i luteinę
A kilka dni temu lekarz inny badał i przeoczył ta szyjkę ehhh już nie mam słów na lekarzy i najgorzej ze lekarz do tej pory mówił ze będzie chłopiec, a kilka dni temu okazał się być dziewczynka
Odpoczywaj ile wlezie
Trochę szok dla was ze zmianą płci.

Ej, ja nie chcę Tymka oddawać!
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 14:18   #958
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
Ojej...to teraz odpoczywaj duzo!
Ale niezła zmylka! A tylko 1 lekarz mowil ze bedzie chlopiec? Mialas tez prenatalne?

Stary 2017-03-16, 14:21   #959
Sarenkaa13
Rozeznanie

Imie!!! Zadna tajemnica. Myslimy, ze będzie Adam... Co sadzicie?

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 14:23   #960
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Robilam corce mocz na cito bo od wczoraj ma goraczke 39, ani nie kaszle ani kataru nic jej nie jest tylko ta goraczka wiec przyszlo mi do glowy zeby mocz sprawdzic nie bylo latwo go zlapac probowalysmy od wczoraj ale udalo sie I chyba ma zapalenie bo leukocyty wyszly 500. O 15 lekarz wiec zobaczymy co powie.. bakterie pisze ze liczne ale to mysle ze z nocnika bo siedziala na nim 2 godziny inaczej sie nie dalo
A ile corka ma lat?
Bo sa takie woreczki jednorazowe dla maluchow. Przykleja sie do ciala, na to pieluszka i mozna zebrac na jalowo mocz, bo taki zbierany to moze wyjsc falszywie dodatni😕

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości