![]() |
#2131 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
U mnie tez masakra z plecami,a i brzuch częściej pobolewa. W poprzedniej ciąży takie dolegliwości pojawiły mi sie duzo później
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny - Rudaska , ania_mala ☺
Trochę pewniej sie czyje wiedząc ze nie tylko ja mam takie dolegliwości ... tylko ze wy macie dzieci a ja nic nie robie.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo! Choć jeszcze nie nastawiam się na 100% Jak będzie dziewczynka, to też będzie super - kocham czesać warkocze
![]() Ja z kolei mam dziś jakiś "płaczliwy" dzień - zawsze byłam beksą, ale w ciąży przechodzę samą siebie ![]() Na szczęście dzisiaj obyło się chociaż bez atrakcji samochodowych - miałam wizytę u specjalisty chorób zakaźnych - ostatnio jak wracałam od tego lekarza, to złapałam gumę ![]() Bujam się od poradni patologii ciąży do poradni chorób zakaźnych - skierowała mnie tam moja ginekolog ze względu na toksoplazmozę. W pierwszym badaniu wyszło, że ją przechodziłam, więc moja ginekolog chciała jeszcze sprawdzić, jak dawno i kazała mi zrobić badanie na "awidność". No i wyszło, że niedawno ![]() ![]()
#2134 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - współczuję Wam tych przeżyć w ciąży i dolegliwości, u mnie oprócz humorkow raczej nie mam co narzekać.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Przyczajenie
|
Nadzieje ja też ponoć przechodziłam toksolazme ostatnio, w sobotę idę powtórzyć badania. Oby wszystko było ok.
W tamtym tygodniu byłam na usg genetycznym. Wszystko ok, ponoć dziewczynka będzie ale doktorka mówiła żeby się nie nastawiać bo nie było widać dobrze. Mam już córkę i chciałbym drugą ![]() Ja też mam placzliwy dzień a w zasadzie już drugi. Mam doła, wszystko jest źle. Córka 2 tydzień w domu siedzi, już było lepiej a tu znów dziś kaszel i katar :-( Poza tym ledwo żyje, nie mam siły a wszyscy mi mówią ze nie robie nic i udaje. Ze jakbym sama była to nie dałabym sobie rady :'( Mam już dość wszystkiego. Musiałam się Wam pożalić :-( ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Wykasowalo początek mojego posta. Ja tez obawiam się toksolazmy. Mam powtórzyć badania, w sobotę idę Ponoć ostatnio ją przechodziłam.
#2136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczerze to boję się co będzie dalej.
![]() |
#2137 |
Wtajemniczenie
|
Mnie juz sporadycznie boli brzuch.Najczesciej jak sie zdenerwuje.Tak to czasem kakluje.Ostatnio kilka razy zabolala mnie pochwa.Może nie zabolala pulsowala?sama nie wiem.No ja nie narzekam na dolegliwości bo jest o niebo lepiej.Ale te hormony doprowadzają mnie do szalu.Wczoraj zblizala sie 17 a ja co?W ryk.Bo o tej porze maz wraca z pracy jak jest na miejscu.Jest szansa ze bedzie na miejscu za jakiś czas ale wole sie nie nastawiać żeby sie nie rozczarować.Maz tez to zle znosi teraz..Mamy plan ze zmieni prace w przyszłym roku.Ale cos szef baknal o podwyżce na jesień.I to nie bylaby mala podwyżka.Wiec pewnie będzie glupota rzucić ta prace..Dzisiaj lepiej sie czuje.Przychodzi kuzynka.Jutro idę powtórzyć hormony i ciekawi mnie czy beda juz w normie czy czeka mnie leczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dasz rade ☺ bedzie dobrze ☺ mnie tez czasem boli jakby pochwa? Coś zakłuje , jakby ciągnie? Juz sama nie wiem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez ostatni_dzien_lata Czas edycji: 2017-03-16 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O właśnie.Ja też coś takiego czułam.Może nie kłucie typowo ale takie hmm naciągnięcie?Czułam coś takiego zawsze przed orgazmem ![]() A i przytyłam pół kg.Sukces heh.Tylko dziwne że mam taki brzuch skoro nie tyje Edytowane przez juka_juka Czas edycji: 2017-03-16 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana powiem Ci ze bardzo mnie pocieszyłas z ta kością ogonowa bo mnie tez boli i w odbycie tez mnie pobolewa i bardzo sie tym martwiłam bo przecież w sierpniu miałam wycinanego guza 9cm miedzy odbytnica i szyjka macicy nadodatek był naciskający,.. i tez na początku dawał takie objawy i zaczęłam sie bać ze moze odrasta i po cichu juz planowałam wizytę u onkologa... ale jak widać to chyba normalne w ciazy, tez mam tylo zgiecie. Powiem wam dziewczyny ze gdyby nie to forum to bym chyba oszalała albo położyła sie w psychiatryku .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
To kłucie też mam
![]() Kurde powiem Wam że Zosia musi już zostać Zosią ![]() ![]() Robię kurczaka pieczonego na butelce piwa, do tego pieczone ziemniaki, biała pietrucha i marchewka, może w końcu zjem mięso ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Wspólczuje przezyć..Ja usuwałam pieprzyka.Dermatolog mnie nastraszyła że umieram.Poszłam do chirurga onkologa który stwierdził że nic groźnego ale usuną.Ale miesiąc czekania na wynik to najdłuższy miesiąc w moim życiu..Ja tą kość czułam w czasie gdy chyba najbardziej się wszystko rozrastało.Bo jak już mi urósł brzuch to przestało.I chyba podniósł się do góry bo wcześniej w dzinsach strasznie mnie cisnęło na dole tak że rozpinałam je całkiem.Teraz zapinam bez problemu ale cisną właśnie wyżej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Rozeznanie
|
Hej, ja dziś w trochę lepszym nastroju.
Kupiłam sobie spodnie ciążowe w HM Mama, kurde 300 zł wydałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj mam fajny dzień z mężem, jakoś tak przyjemnie nam mija, cały czas razem ![]() Naama - no to trochę wydałaś, ja chce kupić głównie leginsy ciążowe z h&m ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Magda ;)
|
Hej
![]() U mnie ostatnie przygotowania przed ślubem wiec jedynie was podczutuje ![]() Ale byłam dzisiaj u ginekologa wiec chciałam wam napisać, że z dzidzia wszystko dobrze i będzie chłopczyk ![]() Przed kolejną wizyta mam zrobić morfologie, mocz i krzywa cukrowa ![]() I 25 kwietnia mam polowkowe. Buziaki dziewczyny ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za mną chodziły chipsy kilka dni..Walczyłam z pokusą i przegrałam.Nażarłam sie i od kilku godzin boli mnie brzuch i chce mi sie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Super wieści ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Ci, że jeśli u mnie okaże się, że jednak dziewczynka, to też będę mocno rozważać imię Zosia (btw - wyczytałam gdzieś, że to najpopularniejsze imię na świecie!). Od lat miałam w głowie co prawda inne imię dla dziewczynki - ale podobne: Zoja
![]() ![]() ![]() Za to z chłopcem mam spory problem - imiona, które mi się zawsze podobały, są aktualnie super popularne, są wśród moich bliskich przyjaciół, nie mówiąc już o tym, że są w mojej pracy - cóż, bycie nauczycielką przedszkola mocno utrudnia sprawę wyboru imienia dla dziecka, bo większość imion kojarzy mi się z konkretnym dzieckiem ![]() ![]() ![]() ![]() NaamaH6669 Ja parę dni temu w H&M zamówienie na 180 zeta póki co, ale w ulubionych mam jeszcze kilka rzeczy... ![]() ![]()
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jukajuka - chciałabym żeby mnie odrzucalo od niezdrowego jedzenia... niestety mnie do niego ciągnie, staram się jak mogę ale bywa ciężko. Dzisiaj mam dzień glodomorq, cały dzień głodna jestem i bym tylko jadła ![]() madziek - dla dziewczynek mam multum ładnych imion dla chłopca wybraliśmy jedno, ale i tak nie czuję do.tego imienoa tego czegoś, dlatego niech będzie Zosia ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Magda ;)
|
Juka tez się zdziwiłam, że tak szybko i szczerze mówiąc nie wiem jak przeżyje to badanie
![]() ![]() Dziewczyny pokazujcie zakupy ![]() Jak wasza waga? Mnie endokrynolog opieprzyla, że schudłam i patrzyła na mnie jakbym specjalnie się odchudzala ![]() U nas będzie Aleksander ![]() Marta dziękuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję wynikow i poznania płci
![]() Co do wagi u mnie już +2kg..ale to raczej nie z ciązy tylko jem jak szalona a mdlosci itp u mnie nie ma ![]() Ja czekam na prenatalne jutro, mam złe przeczucia ![]() ![]() Miłego dzionka. W końcu piątek piąteczek piątunioo!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zadomowienie
|
U mnie waga stoi w miejscu, ale mi zostaly kilogramy z pierwszej ciąży,wiec musze się pilnować. I brzuszek juz mam taki jak w połowie ciąży z Martą..
BLOND PRINCESSKA faktycznie szybko masz krzywą zleconą. Ja nie wspominam źle tego badania. Najtrudniejsze było wypicie tego eliksir i siedzenie 2 godziny w poczekalni.Teraz może być trudniej, bo pewnie bede musiała iść z młodą, bo nie mam z kim jej zostawić.. Gratuluje udanych wizyt. Mój dzidziolek wazy juz 110gramów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Na pewno będzie dobrze, nie martw się ![]() Ja przed każdą wizytą się stresuję niepotrzebnie, a potem wszystko jest ok ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie to wtedy będzie 20tc ![]() Muszę przedzwonić do laboratorium czy mogę dać cytrynę ![]() A mi gin nie podała wagi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Magda ;)
|
Dziewczyny orientujecie się kiedy najlepiej iść na badanie 3d, żeby wyszły ładne zdjęcia? Chciałabym mieć taką pamiątkę i musiałabym się zapisać gdzieś prywatnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A moja waga stoi w miejscu. Tzn najpierw schudlam 1.5kg, teraz przybylo mi 0,5 i stoi, ciekawe co na to lekarz. Ale brzuszek rośnie. I dokładnie, w ciążowych legginsach najlepiej go widać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja od początku ciąży schudłam 3 kg.Niewiadomo czy przez wymioty czy przez tarczyce.Od dwóch tygodni nie wymiotuje i przytyłam pół kg ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Zoja ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zadomowienie
|
Jestem po operacji usuniecia cysty I chyba jest OK. Troche boli jak chodze/wstaje. Dzis ide do domu.
Szybko to zorganizowali- przyszlam wczoraj 11:15, a o 11:30 zabrali mnie do sali przedoperacyjnej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Rozeznanie
|
Melduje się po prenatalnych - na 100% chłopczyk czyli zgodnie z planem i przeczuciami
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.