Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-15, 21:24   #2131
ania_mala
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

U mnie tez masakra z plecami,a i brzuch częściej pobolewa. W poprzedniej ciąży takie dolegliwości pojawiły mi sie duzo później Myślę,że bieganie za ucząca się chodzić Martusia mogło się do tego przyczynićwspółczuję Ci Rudaska nocnej gimnastyki. U nas nocne karmienie przejął mąż..ale i tak nie śpię zbyt dobrze...ech wiosna mogłaby się juz na dobre rozkręcić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 21:27   #2132
89Otojestkasia
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny - Rudaska , ania_mala ☺

Trochę pewniej sie czyje wiedząc ze nie tylko ja mam takie dolegliwości ... tylko ze wy macie dzieci a ja nic nie robie....

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 21:43   #2133
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
super gratulacje Cieszysz się z chłopca?
Bardzo! Choć jeszcze nie nastawiam się na 100% Jak będzie dziewczynka, to też będzie super - kocham czesać warkocze

Ja z kolei mam dziś jakiś "płaczliwy" dzień - zawsze byłam beksą, ale w ciąży przechodzę samą siebie
Na szczęście dzisiaj obyło się chociaż bez atrakcji samochodowych - miałam wizytę u specjalisty chorób zakaźnych - ostatnio jak wracałam od tego lekarza, to złapałam gumę
Bujam się od poradni patologii ciąży do poradni chorób zakaźnych - skierowała mnie tam moja ginekolog ze względu na toksoplazmozę. W pierwszym badaniu wyszło, że ją przechodziłam, więc moja ginekolog chciała jeszcze sprawdzić, jak dawno i kazała mi zrobić badanie na "awidność". No i wyszło, że niedawno Dostałam antybiotyk i skierowała mnie dalej - a oni mnie odsyłają jeden do drugiego. Trochę mam już dość tego łażenia po lekarzach

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 21:55   #2134
marttb
Zakorzenienie

Dziewczyny - współczuję Wam tych przeżyć w ciąży i dolegliwości, u mnie oprócz humorkow raczej nie mam co narzekać.

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 22:31   #2135
ewelinkaa2401
Przyczajenie

Nadzieje ja też ponoć przechodziłam toksolazme ostatnio, w sobotę idę powtórzyć badania. Oby wszystko było ok.

W tamtym tygodniu byłam na usg genetycznym. Wszystko ok, ponoć dziewczynka będzie ale doktorka mówiła żeby się nie nastawiać bo nie było widać dobrze. Mam już córkę i chciałbym drugą

Ja też mam placzliwy dzień a w zasadzie już drugi. Mam doła, wszystko jest źle. Córka 2 tydzień w domu siedzi, już było lepiej a tu znów dziś kaszel i katar :-(

Poza tym ledwo żyje, nie mam siły a wszyscy mi mówią ze nie robie nic i udaje. Ze jakbym sama była to nie dałabym sobie rady :'(

Mam już dość wszystkiego.

Musiałam się Wam pożalić :-(

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Wykasowalo początek mojego posta.

Ja tez obawiam się toksolazmy. Mam powtórzyć badania, w sobotę idę

Ponoć ostatnio ją przechodziłam.
Stary 2017-03-16, 07:55   #2136
Asik1604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Mnie teraz zaczyna brzuch pobolewać, czuję kłucie i ciągnięcie szczególnie jak z dzieckiem trochę poszaleję. Tez mam skoliozę i zwyrodnienie w dolnej części kręgosłupa. W pierwszej ciąży jakoś nie bardzo odczuwałam, ale teraz milion skłonów, 12 kg na rękach i wieczorami coraz bardziej cierpię. A najbardziej odczuwam jak wstaję w nocy i muszę się schylać do łóżeczka. Po powrocie czasem nie mogę zasnąć z bólu
Mam tak samo, w poprzedniej ciąży plecy zaczęły mnie boleć jakoś w okolicach 7 miesiąca,a teraz już w 4
Szczerze to boję się co będzie dalej.

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 08:08   #2137
juka_juka
Wtajemniczenie

Mnie juz sporadycznie boli brzuch.Najczesciej jak sie zdenerwuje.Tak to czasem kakluje.Ostatnio kilka razy zabolala mnie pochwa.Może nie zabolala pulsowala?sama nie wiem.No ja nie narzekam na dolegliwości bo jest o niebo lepiej.Ale te hormony doprowadzają mnie do szalu.Wczoraj zblizala sie 17 a ja co?W ryk.Bo o tej porze maz wraca z pracy jak jest na miejscu.Jest szansa ze bedzie na miejscu za jakiś czas ale wole sie nie nastawiać żeby sie nie rozczarować.Maz tez to zle znosi teraz..Mamy plan ze zmieni prace w przyszłym roku.Ale cos szef baknal o podwyżce na jesień.I to nie bylaby mala podwyżka.Wiec pewnie będzie glupota rzucić ta prace..Dzisiaj lepiej sie czuje.Przychodzi kuzynka.Jutro idę powtórzyć hormony i ciekawi mnie czy beda juz w normie czy czeka mnie leczenie.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 08:46   #2138
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Mnie juz sporadycznie boli brzuch.Najczesciej jak sie zdenerwuje.Tak to czasem kakluje.Ostatnio kilka razy zabolala mnie pochwa.Może nie zabolala pulsowala?sama nie wiem.No ja nie narzekam na dolegliwości bo jest o niebo lepiej.Ale te hormony doprowadzają mnie do szalu.Wczoraj zblizala sie 17 a ja co?W ryk.Bo o tej porze maz wraca z pracy jak jest na miejscu.Jest szansa ze bedzie na miejscu za jakiś czas ale wole sie nie nastawiać żeby sie nie rozczarować.Maz tez to zle znosi teraz..Mamy plan ze zmieni prace w przyszłym roku.Ale cos szef baknal o podwyżce na jesień.I to nie bylaby mala podwyżka.Wiec pewnie będzie glupota rzucić ta prace..Dzisiaj lepiej sie czuje.Przychodzi kuzynka.Jutro idę powtórzyć hormony i ciekawi mnie czy beda juz w normie czy czeka mnie leczenie.

Dasz rade ☺ bedzie dobrze ☺ mnie tez czasem boli jakby pochwa? Coś zakłuje , jakby ciągnie? Juz sama nie wiem...

Stary 2017-03-16, 08:57   #2139
ostatni_dzien_lata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
Dasz rade ☺ bedzie dobrze ☺ mnie tez czasem boli jakby pochwa? Coś zakłuje , jakby ciągnie? Juz sama nie wiem...

Też ostatnio czułam takie kłucie - u mnie to było jakby wbijanie szpilki w szyjkę macicy. Poczułam to kilka razy w ciągu dnia, potem kilka dni przerwy i znowu kilka razy. Ból nieprzyjemny ale niezbyt silny. Oczywiście internety powiedziały że taki ból jest oznaką skracającej się szyjki pod koniec ciąży a na początku ciąży może zwiastować poronienie więc przestałam czytać. Póki nie jest intensywny i nie występuje bez przerwy to nie będę się nakrecać!

Edytowane przez ostatni_dzien_lata
Czas edycji: 2017-03-16 o 08:59
ostatni_dzien_lata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 09:03   #2140
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ostatni_dzien_lata Pokaż wiadomość
Też ostatnio czułam takie kłucie - u mnie to było jakby wbijanie szpilki w szyjkę macicy. Poczułam to kilka razy w ciągu dnia, potem kilka dni przerwy i znowu kilka razy. Ból nieprzyjemny ale niezbyt silny. Oczywiście internety powiedziały że taki ból jest oznaką skracającej się szyjki pod koniec ciąży a na początku ciąży może zwiastować poronienie więc przestałam czytać. Póki nie jest intensywny i nie występuje bez przerwy to nie będę się nakrecać!
Dziewczyny, też tak miałam ostatnio kilka razy! A ginekolog za 3 tygodnie. No nic, trzeba się oszczędzać...

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 09:58   #2141
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ostatni_dzien_lata Pokaż wiadomość

O właśnie.Ja też coś takiego czułam.Może nie kłucie typowo ale takie hmm naciągnięcie?Czułam coś takiego zawsze przed orgazmemJa też staram się już nie czytać bo źle to na mnie wpływa.Ale czytałam że te dolegliwości nie są niepokojące o ile przy tym nie boli brzuch i nie ma plamień.Będę u gina to go zapytam.Ale zawsze mi powtarza że niepokojące są skurcze regularne albo ból typowo okresowy.Inne dolegliwości to albo więzadła albo po prostu macica i żeby się nie martwić.Jeśli coś zaboli to po prostu odpocząć.Zauważyłam że brzuch mnie bolał często jak nagle mi urósł.Teraz jak stoi w miejscu to nie boli.Miałam czas że bolała mnie typowo kość ogonowa przy chodzeniu.Myślę kurde co jest,internety powiedziały że przy tyłozgięciu macica się prostuje dając właśnie taki ból.Mimo wszystko jestem już spokojniejsza i nie wsłuchuje się zanadto w organizm.W moim wypadku im mniej wiem tym lepiej.

A i przytyłam pół kg.Sukces heh.Tylko dziwne że mam taki brzuch skoro nie tyje

Edytowane przez juka_juka
Czas edycji: 2017-03-16 o 10:00

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 10:41   #2142
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
O właśnie.Ja też coś takiego czułam.Może nie kłucie typowo ale takie hmm naciągnięcie?Czułam coś takiego zawsze przed orgazmemJa też staram się już nie czytać bo źle to na mnie wpływa.Ale czytałam że te dolegliwości nie są niepokojące o ile przy tym nie boli brzuch i nie ma plamień.Będę u gina to go zapytam.Ale zawsze mi powtarza że niepokojące są skurcze regularne albo ból typowo okresowy.Inne dolegliwości to albo więzadła albo po prostu macica i żeby się nie martwić.Jeśli coś zaboli to po prostu odpocząć.Zauważyłam że brzuch mnie bolał często jak nagle mi urósł.Teraz jak stoi w miejscu to nie boli.Miałam czas że bolała mnie typowo kość ogonowa przy chodzeniu.Myślę kurde co jest,internety powiedziały że przy tyłozgięciu macica się prostuje dając właśnie taki ból.Mimo wszystko jestem już spokojniejsza i nie wsłuchuje się zanadto w organizm.W moim wypadku im mniej wiem tym lepiej.

A i przytyłam pół kg.Sukces heh.Tylko dziwne że mam taki brzuch skoro nie tyje

Kochana powiem Ci ze bardzo mnie pocieszyłas z ta kością ogonowa bo mnie tez boli i w odbycie tez mnie pobolewa i bardzo sie tym martwiłam bo przecież w sierpniu miałam wycinanego guza 9cm miedzy odbytnica i szyjka macicy nadodatek był naciskający,.. i tez na początku dawał takie objawy i zaczęłam sie bać ze moze odrasta i po cichu juz planowałam wizytę u onkologa... ale jak widać to chyba normalne w ciazy, tez mam tylo zgiecie.

Powiem wam dziewczyny ze gdyby nie to forum to bym chyba oszalała albo położyła sie w psychiatryku ....

Stary 2017-03-16, 12:10   #2143
marttb
Zakorzenienie

To kłucie też mam miałam przed wcześniejszą wizytą u gina, było wszystko okej i super także przestałam się tym martwic.
Kurde powiem Wam że Zosia musi już zostać Zosią w domu mam z 3 torby ciuchów od siostry typowo dziewczęcych, sama kupiłam z 5 bodziakow ale unisex, kuzynka z anglii wysłała zdjęcie dresu i bluzki dla Zosi, chłopak nie założy. I inna kuzynka, dostała mnóstwo ciuchów dla dziewczynki a ma samych chłopców i też powiedziała dzisiaj ze mi je da

Robię kurczaka pieczonego na butelce piwa, do tego pieczone ziemniaki, biała pietrucha i marchewka, może w końcu zjem mięso

Stary 2017-03-16, 14:41   #2144
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
To kłucie też mam miałam przed wcześniejszą wizytą u gina, było wszystko okej i super także przestałam się tym martwic.
Kurde powiem Wam że Zosia musi już zostać Zosią w domu mam z 3 torby ciuchów od siostry typowo dziewczęcych, sama kupiłam z 5 bodziakow ale unisex, kuzynka z anglii wysłała zdjęcie dresu i bluzki dla Zosi, chłopak nie założy. I inna kuzynka, dostała mnóstwo ciuchów dla dziewczynki a ma samych chłopców i też powiedziała dzisiaj ze mi je da

Robię kurczaka pieczonego na butelce piwa, do tego pieczone ziemniaki, biała pietrucha i marchewka, może w końcu zjem mięso
Haha gorzej jak wyskoczy synekWiecie znajomi cała ciąże byli przekonywan że chłopak a urodziła się dziewczynka.Wiec ja chyba wyprawkę uniwersalna kupieMoje przeczucie wariuje i już nie mam przeczucia kto tam u mnie siedziU mnie w rodzinie też same dziewczynki.Powiedz potem czy dobry.Zawsze mam plan zrobić a nigdy nie robiłam.Ja mięso zaczęłam jesć w końcu miesiąc temu.Do tej pory nie jadłam wcale

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
Kochana powiem Ci ze bardzo mnie pocieszyłas z ta kością ogonowa bo mnie tez boli i w odbycie tez mnie pobolewa i bardzo sie tym martwiłam bo przecież w sierpniu miałam wycinanego guza 9cm miedzy odbytnica i szyjka macicy nadodatek był naciskający,.. i tez na początku dawał takie objawy i zaczęłam sie bać ze moze odrasta i po cichu juz planowałam wizytę u onkologa... ale jak widać to chyba normalne w ciazy, tez mam tylo zgiecie.

Powiem wam dziewczyny ze gdyby nie to forum to bym chyba oszalała albo położyła sie w psychiatryku ....

Wspólczuje przezyć..Ja usuwałam pieprzyka.Dermatolog mnie nastraszyła że umieram.Poszłam do chirurga onkologa który stwierdził że nic groźnego ale usuną.Ale miesiąc czekania na wynik to najdłuższy miesiąc w moim życiu..Ja tą kość czułam w czasie gdy chyba najbardziej się wszystko rozrastało.Bo jak już mi urósł brzuch to przestało.I chyba podniósł się do góry bo wcześniej w dzinsach strasznie mnie cisnęło na dole tak że rozpinałam je całkiem.Teraz zapinam bez problemu ale cisną właśnie wyżejA tyłozgiecie mam spore bo przy seksie zawsze był problem.
Stary 2017-03-16, 17:23   #2145
NaamaH6669
Rozeznanie

Hej, ja dziś w trochę lepszym nastroju.
Kupiłam sobie spodnie ciążowe w HM Mama, kurde 300 zł wydałam a myślałam ze nic ciążowego nie będę kupować bo mam ciuchy po Stasiociązy ale okazało się ze są 2 razy za duże. Wtedy ważyłam ok 65 kg a teraz 57... wogole tego po sobie nie widzę a po ciuchach to jednak inaczej.

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 17:47   #2146
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Haha gorzej jak wyskoczy synekWiecie znajomi cała ciąże byli przekonywan że chłopak a urodziła się dziewczynka.Wiec ja chyba wyprawkę uniwersalna kupieMoje przeczucie wariuje i już nie mam przeczucia kto tam u mnie siedziU mnie w rodzinie też same dziewczynki.Powiedz potem czy dobry.Zawsze mam plan zrobić a nigdy nie robiłam.Ja mięso zaczęłam jesć w końcu miesiąc temu.Do tej pory nie jadłam wcale

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Wspólczuje przezyć..Ja usuwałam pieprzyka.Dermatolog mnie nastraszyła że umieram.Poszłam do chirurga onkologa który stwierdził że nic groźnego ale usuną.Ale miesiąc czekania na wynik to najdłuższy miesiąc w moim życiu..Ja tą kość czułam w czasie gdy chyba najbardziej się wszystko rozrastało.Bo jak już mi urósł brzuch to przestało.I chyba podniósł się do góry bo wcześniej w dzinsach strasznie mnie cisnęło na dole tak że rozpinałam je całkiem.Teraz zapinam bez problemu ale cisną właśnie wyżejA tyłozgiecie mam spore bo przy seksie zawsze był problem.
Kurczak bardzo dobry soczysty bardzo narobiłam się tyle a mam teraz ochotę na pomidorową z amino przed chwilą wcinałam sorbet porzeczkowy i kupiłam jeszcze truskawkowy
dzisiaj mam fajny dzień z mężem, jakoś tak przyjemnie nam mija, cały czas razem

Naama - no to trochę wydałaś, ja chce kupić głównie leginsy ciążowe z h&m

Stary 2017-03-16, 20:27   #2147
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Hej
U mnie ostatnie przygotowania przed ślubem wiec jedynie was podczutuje
Ale byłam dzisiaj u ginekologa wiec chciałam wam napisać, że z dzidzia wszystko dobrze i będzie chłopczyk
Przed kolejną wizyta mam zrobić morfologie, mocz i krzywa cukrowa
I 25 kwietnia mam polowkowe.
Buziaki dziewczyny

BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 21:17   #2148
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczak bardzo dobry soczysty bardzo narobiłam się tyle a mam teraz ochotę na pomidorową z amino przed chwilą wcinałam sorbet porzeczkowy i kupiłam jeszcze truskawkowy

Za mną chodziły chipsy kilka dni..Walczyłam z pokusą i przegrałam.Nażarłam sie i od kilku godzin boli mnie brzuch i chce mi sieWypiłam miętę i nic.Więcej nie jem..Widzę że moje dziecko odrzuca wszystko co niezdroweFrytek też nie tykam bo efekt taki sam.Za to wczoraj zjadłam dwa talerze zupy ogórkowej

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Hej
Ale byłam dzisiaj u ginekologa wiec chciałam wam napisać, że z dzidzia wszystko dobrze i będzie chłopczyk
Buziaki dziewczyny

Super wieściKrzywa już?Dla mnie to badanie jest tragiczne.Nie bedąc w ciąży źle je zniosłam..A w ciąży to chyba padne
Stary 2017-03-16, 21:28   #2149
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde powiem Wam że Zosia musi już zostać Zosią
Powiem Ci, że jeśli u mnie okaże się, że jednak dziewczynka, to też będę mocno rozważać imię Zosia (btw - wyczytałam gdzieś, że to najpopularniejsze imię na świecie!). Od lat miałam w głowie co prawda inne imię dla dziewczynki - ale podobne: Zoja Niestety wszyyyscy się krzywią na ten pomysł i raczej ciężko byłoby mi to przeforsować, choć jestem w tym imieniu autentycznie zakochana Dlatego ostatnio stwierdziłam, że w drodze kompromisu mogłaby być Zosia

Za to z chłopcem mam spory problem - imiona, które mi się zawsze podobały, są aktualnie super popularne, są wśród moich bliskich przyjaciół, nie mówiąc już o tym, że są w mojej pracy - cóż, bycie nauczycielką przedszkola mocno utrudnia sprawę wyboru imienia dla dziecka, bo większość imion kojarzy mi się z konkretnym dzieckiem (a co gorsza - czasami z jego "ciężkimi we współpracy" rodzicami ). Nie wiem...jeśli to faktycznie będzie chłopiec, to chyba będzie bezimienny

NaamaH6669 Ja parę dni temu w H&M zamówienie na 180 zeta póki co, ale w ulubionych mam jeszcze kilka rzeczy... No bo ja z kolei nie mam nic z ciążowych rzeczy. Najważniejsze są dla mnie póki co spodnie - moje przyjaciółki rodziły w zeszłym roku, albo wcześniej, ale wszystkie są sporo niższe ode mnie, więc nawet nie mogę od nich odkupić, czy pożyczyć, muszę kupić. Potem w lecie to myślę, że może będzie łatwiej - mam trochę oversizowych sukienek, to myślę, że oblecę w nich (jeśli tylko nie roztyję się do rozmiarów słoniowych ).

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 21:35   #2150
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Buziaki dziewczyny

trzymam kciuki za przygotowania, super ze wszystko dobrze

jukajuka - chciałabym żeby mnie odrzucalo od niezdrowego jedzenia... niestety mnie do niego ciągnie, staram się jak mogę ale bywa ciężko. Dzisiaj mam dzień glodomorq, cały dzień głodna jestem i bym tylko jadła

madziek - dla dziewczynek mam multum ładnych imion dla chłopca wybraliśmy jedno, ale i tak nie czuję do.tego imienoa tego czegoś, dlatego niech będzie Zosia też liczę na sukienki jak zacznie sie ciepło ewentualnie na chłodniejsze wieczory legginsy, jakoś trzeba przetrwać

Stary 2017-03-16, 22:18   #2151
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Juka tez się zdziwiłam, że tak szybko i szczerze mówiąc nie wiem jak przeżyje to badanie nie dość, że nienawidzę pobierania krwi to jeszcze pewnie umrę tam z glodu

Dziewczyny pokazujcie zakupy

Jak wasza waga? Mnie endokrynolog opieprzyla, że schudłam i patrzyła na mnie jakbym specjalnie się odchudzala

U nas będzie Aleksander

Marta dziękuję

Stary 2017-03-17, 07:01   #2152
czbasia
Zakorzenienie

Gratuluję wynikow i poznania płci
Co do wagi u mnie już +2kg..ale to raczej nie z ciązy tylko jem jak szalona a mdlosci itp u mnie nie ma
Ja czekam na prenatalne jutro, mam złe przeczucia
Miłego dzionka. W końcu piątek piąteczek piątunioo!!
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 07:24   #2153
ania_mala
Zadomowienie

U mnie waga stoi w miejscu, ale mi zostaly kilogramy z pierwszej ciąży,wiec musze się pilnować. I brzuszek juz mam taki jak w połowie ciąży z Martą..
BLOND PRINCESSKA faktycznie szybko masz krzywą zleconą. Ja nie wspominam źle tego badania. Najtrudniejsze było wypicie tego eliksir i siedzenie 2 godziny w poczekalni.Teraz może być trudniej, bo pewnie bede musiała iść z młodą, bo nie mam z kim jej zostawić..
Gratuluje udanych wizyt. Mój dzidziolek wazy juz 110gramów

ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 07:32   #2154
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Co do wagi u mnie już +2kg..ale to raczej nie z ciązy tylko jem jak szalona a mdlosci itp u mnie nie ma
2 kg to tak normalnie chyba ja żadnych mdłości też nie mam, ale d kiedy biorę euthyrox to się czuję jakbym miała 2 razy mniejszy żołądek. Wcześniej jadłam dużo większe porcje i często późnym wieczorem, a teraz jak jestem na l4 to jem o umiarkowanych porach.
Na pewno będzie dobrze, nie martw się
Ja przed każdą wizytą się stresuję niepotrzebnie, a potem wszystko jest ok
Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
U mnie waga stoi w miejscu, ale mi zostaly kilogramy z pierwszej ciąży,wiec musze się pilnować. I brzuszek juz mam taki jak w połowie ciąży z Martą..
BLOND PRINCESSKA faktycznie szybko masz krzywą zleconą. Ja nie wspominam źle tego badania. Najtrudniejsze było wypicie tego eliksir i siedzenie 2 godziny w poczekalni.Teraz może być trudniej, bo pewnie bede musiała iść z młodą, bo nie mam z kim jej zostawić..
Gratuluje udanych wizyt. Mój dzidziolek wazy juz 110gramów

U mnie -2kg obecnie, brzuszek ja widzę, a inni nie no chyba, że ubiorę te leginsy ciążowe to wtedy widać bardzo

U mnie to wtedy będzie 20tc
Muszę przedzwonić do laboratorium czy mogę dać cytrynę
A mi gin nie podała wagi
Stary 2017-03-17, 07:34   #2155
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dziewczyny orientujecie się kiedy najlepiej iść na badanie 3d, żeby wyszły ładne zdjęcia? Chciałabym mieć taką pamiątkę i musiałabym się zapisać gdzieś prywatnie
Stary 2017-03-17, 07:52   #2156
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Buziaki dziewczyny

Gratuluję synia <3 a ślub już w ten weekend? Hoho, będzie się działo

Cytat:

Takie dni są super, szczególnie jak na co dzień się pracuje, późno wraca do domu, obiad, chwila odpoczynku i spać.

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że jeśli u mnie okaże się, że jednak dziewczynka, to też będę mocno rozważać imię Zosia (btw - wyczytałam gdzieś, że to najpopularniejsze imię na świecie!). Od lat miałam w głowie co prawda inne imię dla dziewczynki - ale podobne: Zoja Niestety wszyyyscy się krzywią na ten pomysł i raczej ciężko byłoby mi to przeforsować, choć jestem w tym imieniu autentycznie zakochana Dlatego ostatnio stwierdziłam, że w drodze kompromisu mogłaby być Zosia
formalnie Zosia, a w domu Zoja. znajomi na swoją Zosię często tak mówią.

Cytat:
Kobieto, luz blues! To tylko niepotrzebny stres, wiem po sobie.

A moja waga stoi w miejscu. Tzn najpierw schudlam 1.5kg, teraz przybylo mi 0,5 i stoi, ciekawe co na to lekarz. Ale brzuszek rośnie. I dokładnie, w ciążowych legginsach najlepiej go widać

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 08:16   #2157
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Juka tez się zdziwiłam, że tak szybko i szczerze mówiąc nie wiem jak przeżyje to badanie nie dość, że nienawidzę pobierania krwi to jeszcze pewnie umrę tam z glodu

Dziewczyny pokazujcie zakupy

Jak wasza waga? Mnie endokrynolog opieprzyla, że schudłam i patrzyła na mnie jakbym specjalnie się odchudzala

U nas będzie Aleksander

Marta dziękuję

Ja od początku ciąży schudłam 3 kg.Niewiadomo czy przez wymioty czy przez tarczyce.Od dwóch tygodni nie wymiotuje i przytyłam pół kgMoja siostra tyła w ciążach 7kg a moja mama ani jednego kgNie pogniewałabym się gdybym miała tak samoByłam powtarzać badania tarczycy.130 zł nie mojeAle jestem ślamazara.W nocy szłam siku i strasznie się walnęłam w nogę.Boli mnie jak chodzę.Będzie mega siniak.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość

Za to z chłopcem mam spory problem - imiona, które mi się zawsze podobały, są aktualnie super popularne, są wśród moich bliskich przyjaciół, nie mówiąc już o tym, że są w mojej pracy - cóż, bycie nauczycielką przedszkola mocno utrudnia sprawę wyboru imienia dla dziecka, bo większość imion kojarzy mi się z konkretnym dzieckiem (a co gorsza - czasami z jego "ciężkimi we współpracy" rodzicami ). Nie wiem...jeśli to faktycznie będzie chłopiec, to chyba będzie bezimienny

NaamaH6669 Ja parę dni temu w H&M zamówienie na 180 zeta póki co, ale w ulubionych mam jeszcze kilka rzeczy... No bo ja z kolei nie mam nic z ciążowych rzeczy. Najważniejsze są dla mnie póki co spodnie - moje przyjaciółki rodziły w zeszłym roku, albo wcześniej, ale wszystkie są sporo niższe ode mnie, więc nawet nie mogę od nich odkupić, czy pożyczyć, muszę kupić. Potem w lecie to myślę, że może będzie łatwiej - mam trochę oversizowych sukienek, to myślę, że oblecę w nich (jeśli tylko nie roztyję się do rozmiarów słoniowych ).

ZojaTak nazwiemy córkęOd lat mamy wybrane to imie.I też oczywiście każdy kręci nosem bo co to za imię ale mamy to w To nasze dziecko.I nikomu nic do tego.
Stary 2017-03-17, 08:28   #2158
agnieszka_kak
Zadomowienie

Jestem po operacji usuniecia cysty I chyba jest OK. Troche boli jak chodze/wstaje. Dzis ide do domu.

Szybko to zorganizowali- przyszlam wczoraj 11:15, a o 11:30 zabrali mnie do sali przedoperacyjnej.
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 08:50   #2159
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Już od razu złe przeczucia
Wszystko będzie dobrze.
Pozdrawiam
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 10:38   #2160
NaamaH6669
Rozeznanie

Melduje się po prenatalnych - na 100% chłopczyk czyli zgodnie z planem i przeczuciami ma prawie 8 cm, wszystkie organy widoczne, przeziernosc ok. Mąż wreszcie widział na żywo i zakochał się w drugim synku.

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości