Majówki 2016 - część szósta - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-16, 17:38   #421
urshoola
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - część szósta

Coś nam dzieciaki dążą do samodestrukcji widzę.

Słuchajcie jeśli ktoś jeszcze nie był z maluchem majówkowym na basenie to zarzucam Wam moje spostrzeżenie.
Ponieważ my wybraliśmy basen chyba najgorszy z możliwych bo głośny,dużo ludzi i największy rzucilismy się na głęboką wodę. Bo jedziemy za parę dni na narty i będziemy mieszkać w Hotelu z Aquaparkiem więc...Chcieliśmy mała oswajać z dużym basenem może to był nasz błąd bo pierwsze wyjście było dramatyczne.Placz histeria i wszystko na raz pomimo że nawet wody nie dotknęła.
Błędy przez nas wtedy popełnione.

Godzina:
17-18 zdecydowanie nie ta pora...Co z tego że dziecko było po drzemce jak już była marudna na co nie zwróciliśmy uwagi.Ludzi masę ... Do tego Aquaaerobik więc muza bit itd.
Dla EMI to faktycznie musiał być szok.

Jedzenie:

Musiała być głodna co z tego że jadła godzinę temu...Apetyt widocznie jej dopisuje.

Ubranie:
Wynioslam ja w samej pieluszkę bez bodziaka,bez ręcznika i po prostu szybko przemknelam przez szatnie podać ja tacie by wrócić po resztę rzeczy i się też przebrać.

EFEKT:
RYK, PŁACZ, WRZASK.
No kto tak robi ... Nie chce żebyśmy w waszych oczach wyszli na bezmozgow ale tak się teraz czuję serio....
Po prostu założyliśmy wariant że po prostu wejdziemy będzie luz a skupimy się na wejściu do wody zupełnie pomijając fakt że dziecko jest raz że w obcym miejscu dwa gołe trzy jest głośno i masę obcych osob.

Wczoraj podjęliśmy kolejną próbę znowu o tej nieszczęsnej 17.30 wyjazd z domu na basenie 18. Ale tym razem nie wchodziliśmy na halę basenowa.Nie żeby nam było szkoda 20zl no ale wolelismy to przełożyć. Obeszlismy cały basen zwiedziliśmy taras widokowy, zjadła też deserek na tarasie obserwując z góry cały basen.Nawet w pewnym momencie miała niezłą zabawę spędziliśmy tam w sumie z pół godziny albo dłużej i powrót do domu.

Dziś pojechaliśmy ponownie.
Najpierw to samo co wczoraj zwiedzanie potem do kas no i szatnia
Dodam że:
Godzina 13-14 a więc już prawie 2godz od drzemki ale po obiedzie.Mysle że 12-13 byłaby idealna ale taka opcja tylko w weekend bo tata w pracy o tej porze.
W szatni zostawiłam tylko bodziaka z krótkim rękawem i zwykłą pieluszkę zwiedzalysmy każdy zakamarek szatni,przebieralnia,WC,m iejsce do przewijania,prysznice, dałam zabawkę i dochodzimy do magicznych drzwi za którymi jest basem no i co? No i dziecko nawet nie zauważylo kiedy tam się znaleźliśmy Więc krótki spacerek powrót do szatni cynk do taty żeby wchodził no i na basen. Byliśmy w sumie prawie godzinę od kupienia biletów ale chodziliśmy po brzegu,tata pokazywał że pływa że się wyglupia chlapie woda itd.Obserwowalysmy kazdy element,zjeżdżalnie itd.
Pora świetna bo raptem garstka ludzi może z 5osob z czego para z nieco starszym dzieckiem.
Pod koniec już trochę marudzila bo czas drzemki się zbliżał ale zdjęłam bodziaka owinelam ręcznikiem i nawet zanurzyla nogi do kolan ;-) przeszli tak z tatusiem cały brodzik dziecięcy i nie było placzu. Jestem tak dumna z niej i z siebie że się przemoglam żeby samej z nią wejść bo po ostatnim razie chyba ja miałam większy uraz niż ona
Tak więc dziewczyny na basen warto fajna sprawa ale nie popelnijcie tego samego błędu co ja...
Mam nadzieję że Wam się moja wiedza i to doświadczenie przyda ;-)
Jeszcze jedna sprawa od 2 tyg oswajamy Emilke z suszarką po kąpieli i dźwięk basenowych huczacych suszarek nie był jej straszny ;-)
Tak więc zanim na basen pobawcie się suszarka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez urshoola
Czas edycji: 2017-03-16 o 17:41
urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 19:02   #422
martunia_199
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odp w sprawie intymnej póki co nie robię też nic

Nudzi mi się, dzieci śpią od 16.40. Mąż też bo Tymek śpi na naszym lozku. Jutro zostaje sama na cały dzień z dziecmi i już się boje. Najgorsza będzie rano wyprawa do przedszkola ale musimy sobie dac radę

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 20:35   #423
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Dziękuję dziś lepiej zmiany mniej zaognione i chyba już tak nie swędzą. Przynajmniej nie zastąpi je się jak wczoraj i nie płacze.

Super, ze wyniki Hania ma dobre. Może jej to zniknie i zapomnicie o całej sytuacji. Też nie wydaje się by nagle była alergikiem.

Tak sobie myślę, czy to nie był jednak jakiś wirus, tylko nie przenoszony drogą kropelkową... zaczęło się na żebrach i wysypka przeniosła się na kończyny i schodziła coraz niżej. I znienacka zmiany zaczęły blednąć. Bardzo dziwne... chciałabym mimo wszystko wiedzieć, co się dzieje.

Biedna Igusia, jest za mała na syrop antyhistaminowy, żeby trochę wyhamować swędzenie?

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odp w sprawie intymnej póki co nie robię też nic

Nudzi mi się, dzieci śpią od 16.40. Mąż też bo Tymek śpi na naszym lozku. Jutro zostaje sama na cały dzień z dziecmi i już się boje. Najgorsza będzie rano wyprawa do przedszkola ale musimy sobie dac radę

My jutro jedziemy w trójkę drugi raz w tym tygodniu do przychodni.
Ostatnio przychodnię i zakupy w Biedronce zaliczyliśmy na luzaku bez wózka dzieciaki przegrzeczne, zobaczymy jak jutro.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 20:38   #424
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, czy to nie był jednak jakiś wirus, tylko nie przenoszony drogą kropelkową... zaczęło się na żebrach i wysypka przeniosła się na kończyny i schodziła coraz niżej. I znienacka zmiany zaczęły blednąć. Bardzo dziwne... chciałabym mimo wszystko wiedzieć, co się dzieje.

Biedna Igusia, jest za mała na syrop antyhistaminowy, żeby trochę wyhamować swędzenie?

Ostatnio przychodnię i zakupy w Biedronce zaliczyliśmy na luzaku bez wózka dzieciaki przegrzeczne, zobaczymy jak jutro.
To kciuki za Wasz wypad jutro. Najbardziej mnie przeraża wizja deszczu a ma niestety padać

Moje dzieci śpią nadal czyli to jest już sen nocny. Czuję że zacznę dzień pierwsza jutro

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2017-03-16, 20:43   #425
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość

Słuchajcie jeśli ktoś jeszcze nie był z maluchem majówkowym na basenie to zarzucam Wam moje spostrzeżenie.
Ponieważ my wybraliśmy basen chyba najgorszy z możliwych bo głośny,dużo ludzi i największy rzucilismy się na głęboką wodę. Bo jedziemy za parę dni na narty i będziemy mieszkać w Hotelu z Aquaparkiem więc...Chcieliśmy mała oswajać z dużym basenem może to był nasz błąd bo pierwsze wyjście było dramatyczne.Placz histeria i wszystko na raz pomimo że nawet wody nie dotknęła.

Godzina:
17-18 zdecydowanie nie ta pora...Co z tego że dziecko było po drzemce jak już była marudna na co nie zwróciliśmy uwagi.Ludzi masę ... Do tego Aquaaerobik więc muza bit itd.

Jedzenie:

Musiała być głodna co z tego że jadła godzinę temu...Apetyt widocznie jej dopisuje.

Ubranie:
Wynioslam ja w samej pieluszkę bez bodziaka,bez ręcznika i po prostu szybko przemknelam przez szatnie podać ja tacie by wrócić po resztę rzeczy i się też przebrać.

EFEKT:
RYK, PŁACZ, WRZASK.
No kto tak robi ... Nie chce żebyśmy w waszych oczach wyszli na bezmozgow ale tak się teraz czuję serio....
Po prostu założyliśmy wariant że po prostu wejdziemy będzie luz a skupimy się na wejściu do wody zupełnie pomijając fakt że dziecko jest raz że w obcym miejscu dwa gołe trzy jest głośno i masę obcych osob.

Wczoraj podjęliśmy kolejną próbę znowu o tej nieszczęsnej 17.30 wyjazd z domu na basenie 18. Ale tym razem nie wchodziliśmy na halę basenowa.Nie żeby nam było szkoda 20zl no ale wolelismy to przełożyć. Obeszlismy cały basen zwiedziliśmy taras widokowy, zjadła też deserek na tarasie obserwując z góry cały basen.Nawet w pewnym momencie miała niezłą zabawę spędziliśmy tam w sumie z pół godziny albo dłużej i powrót do domu.

Dodam że:
Godzina 13-14 a więc już prawie 2godz od drzemki ale po obiedzie.Mysle że 12-13 byłaby idealna ale taka opcja tylko w weekend bo tata w pracy o tej porze.
W szatni zostawiłam tylko bodziaka z krótkim rękawem i zwykłą pieluszkę zwiedzalysmy każdy zakamarek szatni,przebieralnia,WC,m iejsce do przewijania,prysznice, dałam zabawkę i dochodzimy do magicznych drzwi za którymi jest basem no i co? No i dziecko nawet nie zauważylo kiedy tam się znaleźliśmy Więc krótki spacerek powrót do szatni cynk do taty żeby wchodził no i na basen. Byliśmy w sumie prawie godzinę od kupienia biletów ale chodziliśmy po brzegu,tata pokazywał że pływa że się wyglupia chlapie woda itd.Obserwowalysmy kazdy element,zjeżdżalnie itd.
Pora świetna bo raptem garstka ludzi może z 5osob z czego para z nieco starszym dzieckiem.
Pod koniec już trochę marudzila bo czas drzemki się zbliżał ale zdjęłam bodziaka owinelam ręcznikiem i nawet zanurzyla nogi do kolan ;-) przeszli tak z tatusiem cały brodzik dziecięcy i nie było placzu. Jestem tak dumna z niej i z siebie że się przemoglam żeby samej z nią wejść bo po ostatnim razie chyba ja miałam większy uraz niż ona
Tak więc dziewczyny na basen warto fajna sprawa ale nie popelnijcie tego samego błędu co ja...
Jeszcze jedna sprawa od 2 tyg oswajamy Emilke z suszarką po kąpieli i dźwięk basenowych huczacych suszarek nie był jej straszny ;-)

Mysle ze to cenne rady. Mimo ze sie nie wybieram poki co to w razie W wiedzialabym jak go z tym planem oswoic.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
To kciuki za Wasz wypad jutro. Najbardziej mnie przeraża wizja deszczu a ma niestety padać

Moje dzieci śpią nadal czyli to jest już sen nocny. Czuję że zacznę dzień pierwsza jutro

Ooohoo obys nie zaczela jutrzejszego dnia jeszcze dzisiaj...

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Ja w koncu jutro ide do przychodni i mam nadzieje ze sie to nie zmieni.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 20:50   #426
daggmara
Z deszczem w butach

https://polki.pl/magazyn/o-tym-sie-m...4,artykul.html

Stary 2017-03-16, 21:01   #427
Iwonia27
Zakorzenienie

Spoooookoooo Dagga zatrudniamy tesciowe???
Stary 2017-03-16, 21:20   #428
mialavi
Zakorzenienie

Dziewczyny jaki rozmiar z H&M noszą Wasze dzieciaki? Kończą mi się bodziaki z długim rękawem zostało mi parę sztuk w które Ige mieszczę i właśnie dwie sztuki to 68 z H&M. Muszę kupić coś nowego tylko zastanawiam sie czy 74 będzie dużo większe? Bo ze smyka już 68 odłożyłam dawno i pustki w szafie. Potrzebne mi coś na teraz boję się, że 74 mi się jeszcze utopi.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:

Jedyne co podaje to fenistil.
Dla mnie ta cała historia z tą jej skórą jest mega dziwna. Nawet nie wiem co jej szkodzi co pomaga bo od kilku tygodni nie ma czystej skóry ciągle ma plamy tylko raz bledsze raz czerwone. Nie zaobserwowałam też żadnych zależności pomiędzy nimi a jedzeniem i czy kosmetykami. Każda teoria mi sie sypie. Gdyby wszystko minęło i pojawiało się po podaniu niedozwolonego jedzenia to bym miała ułatwiona sprawę 🙄 A tak to ciągle błądzę. Zrobiłam kolejne zamówienie w aptece z kolejna dostawa probiotyków i kremów może uda mi się ta skórę zaleczyć w końcu 😏

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:

A nie wieje u Was ? my od kilku dni siedzimy w domu bo wiatr jest tak silny i nieprzyjemny, że nie da rady wyjść na spacer bo by mnie porwało. Ige pewnie też 😛

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:

Godzina:

Jedzenie:

Ubranie:

EFEKT:
RYK, PŁACZ, WRZASK.

Dodam że:

Teraz to Ty będziesz doświadczona w temacie. Też bym chciała iść na basen ale teraz z tą skóra dam sobie spokój 😓 na który jeździcie?

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 21:26   #429
Iwonia27
Zakorzenienie

Mia nie mam aktualnie nic z hm.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Biedna Iga kurcze szkoda ze zaden trop sie u Was nie sprawdza.
Stary 2017-03-16, 21:30   #430
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki rozmiar z H&M noszą Wasze dzieciaki? Kończą mi się bodziaki z długim rękawem zostało mi parę sztuk w które Ige mieszczę i właśnie dwie sztuki to 68 z H&M. Muszę kupić coś nowego tylko zastanawiam sie czy 74 będzie dużo większe? Bo ze smyka już 68 odłożyłam dawno i pustki w szafie. Potrzebne mi coś na teraz boję się, że 74 mi się jeszcze utopi.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Jedyne co podaje to fenistil.
Dla mnie ta cała historia z tą jej skórą jest mega dziwna. Nawet nie wiem co jej szkodzi co pomaga bo od kilku tygodni nie ma czystej skóry ciągle ma plamy tylko raz bledsze raz czerwone. Nie zaobserwowałam też żadnych zależności pomiędzy nimi a jedzeniem i czy kosmetykami. Każda teoria mi sie sypie. Gdyby wszystko minęło i pojawiało się po podaniu niedozwolonego jedzenia to bym miała ułatwiona sprawę 🙄 A tak to ciągle błądzę. Zrobiłam kolejne zamówienie w aptece z kolejna dostawa probiotyków i kremów może uda mi się ta skórę zaleczyć w końcu 😏

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

A nie wieje u Was ? my od kilku dni siedzimy w domu bo wiatr jest tak silny i nieprzyjemny, że nie da rady wyjść na spacer bo by mnie porwało. Ige pewnie też 😛

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Teraz to Ty będziesz doświadczona w temacie. Też bym chciała iść na basen ale teraz z tą skóra dam sobie spokój 😓 na który jeździcie?

Wieje ale dość znośnie więc nie widzę powodów nie wychodzenia z domu. Poza tym Zuzia by mi nie wybaczyla gdybym jej do przedszkola nie zaprowadzila. My z hm mamy jakieś jedne bodziaki ale nie pamiętam rozmiaru ale na Tymka hm jest mega za duzy. Czapkę mu kupiłam 74 rozmiar czyli bodajże 6-9 miesięcy bo w 9 - 12 się topi

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2017-03-16, 21:40   #431
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Wieje ale dość znośnie więc nie widzę powodów nie wychodzenia z domu. Poza tym Zuzia by mi nie wybaczyla gdybym jej do przedszkola nie zaprowadzila. My z hm mamy jakieś jedne bodziaki ale nie pamiętam rozmiaru ale na Tymka hm jest mega za duzy. Czapkę mu kupiłam 74 rozmiar czyli bodajże 6-9 miesięcy bo w 9 - 12 się topi

Nie no do przedszkola to bym na pewno poszła. Ale na spacer mi się nie chce bo to ma być przyjemność, a co to za przyjemność gdy łeb chce urwać 😂

Stary 2017-03-16, 21:52   #432
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Spoooookoooo Dagga zatrudniamy tesciowe???
Ale to tylko w Małopolsce...

Moja teściowa coś dziś knuje... najpierw przyniosła mi świeże jajka, śmieci, które wystawiłam przed drzwi wyniosła, potem przyniosła pocztę, a jeszcze później jakieś upieczone ciastka 😮
Ale niech nie myśli, że zmyli moją czujność😂

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Iwonia, czy w Zamosciu jest jakieś miejsce typowo dla mam z dziećmi? Z kącikiem do zabawy itp

Edytowane przez daggmara
Czas edycji: 2017-03-16 o 22:24
Stary 2017-03-16, 22:03   #433
urshoola
Zadomowienie

Daggmara ale że śmieci Ci też przyniosła?😀😀😀a to świńtucha ;-) też bym się wkurzyła ;-)

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Mia a próbowałaś Aderme bez konserwantów w opakowaniu D.E.F.I? nam jeszcze to pomagało w fazie zaostrzenia.Masz naprawdę dobry skład w Adermie na bazie owsa i masz pewność że nie masz konserwantów bo są to kosmetyki w specjalnych sterylnych opakowaniach a często konserwanty też podrażniają skórę. Jest mleczko do ciała lub balsam.Balsam jest bardziej tłusty.
Mam na myśli serie Exomega.
Jest jeszcze Primalba czy jakoś tak dla dzieci ale poleciłabym Ci raczej Exomege ze względu na skład.W fazie zaostrzeń fajnie się sprawdza kremik Epitheliale. Poczytaj o tych kosmetykach kilka dziewczyn tu pamiętam stosowalo Dermalibour z tej firmy i były słowa zadowolenia. Myślę że warto spróbować to jest zupełnie coś innego niż Emolienty i reszta zapychaczy aptecznych.

Jeździmy póki co na Perłę ale mamy w planach Korala w Morawicy.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Dziewczyny był już temat VUBU a zamawialyście coś na Netmoda?

Edytowane przez urshoola
Czas edycji: 2017-03-16 o 22:08
Stary 2017-03-16, 22:15   #434
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Daggmara ale że śmieci Ci też przyniosła?😀😀😀a to świńtucha ;-) też bym się wkurzyła ;-)

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Mia a próbowałaś Aderme bez konserwantów w opakowaniu D.E.F.I? nam jeszcze to pomagało w fazie zaostrzenia.Masz naprawdę dobry skład w Adermie na bazie owsa i masz pewność że nie masz konserwantów bo są to kosmetyki w specjalnych sterylnych opakowaniach a często konserwanty też podrażniają skórę. Jest mleczko do ciała lub balsam.Balsam jest bardziej tłusty.
Mam na myśli serie Exomega.
Jest jeszcze Primalba czy jakoś tak dla dzieci ale poleciłabym Ci raczej Exomege ze względu na skład.W fazie zaostrzeń fajnie się sprawdza kremik Epitheliale. Poczytaj o tych kosmetykach kilka dziewczyn tu pamiętam stosowalo Dermalibour z tej firmy i były słowa zadowolenia. Myślę że warto spróbować to jest zupełnie coś innego niż Emolienty i reszta zapychaczy aptecznych.

Jeździmy póki co na Perłę ale mamy w planach Korala w Morawicy.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Dziewczyny był już temat VUBU a zamawialyście coś na Netmoda?

Nie jeszcze nie próbowałam, ale wszystko przed nami 😉 z jednej strony to nie chciałabym pakować w nią połowy apteki z drugiej gdybym tylko wiedziała, że coś jej pomoże to bylabym gotowa te pół apteki wykupić....
A póki co leci do mnie Dermaveel (polecony przez lekarkę też ma dobry skład i jest polecany na grupie) i dexeryl na wymianę. Jeszcze kupiłam srebro koloidalne tonik ponoć dobry na wszystko, gdy Igusi nie posłuży to ja będę używała może wypieknieje😂😂😂

W Morawicy nie bylam ponoć super jeszcze bardzo fajny basen jest w Strawczynie tyle, że strasznie daleko.

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2017-03-16 o 22:17
Stary 2017-03-16, 22:25   #435
daggmara
Z deszczem w butach

Ula, nie, śmieci wyniosla 😂 już poprawilam 😉

Stary 2017-03-16, 22:31   #436
urshoola
Zadomowienie

Dużo osób właśnie poleca basen w Morawicy że najlepiej tam z maluchem.Strawczyn...Oj daleko z malizną.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Ula, nie, śmieci wyniosla 😂 już poprawilam 😉

Ufffff 😀 byłby faktycznie cyrk jakby Ci do domu przyniosła 😀
Może coś chce i nie wie jak to powiedzieć ;-)

Stary 2017-03-16, 22:56   #437
anulus17
Zakorzenienie

U nas 74 i 80. Myślę że możesz kupić 74 nie utopi się

anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 23:04   #438
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
U nas 74 i 80. Myślę że możesz kupić 74 nie utopi się

Dziękuję 😘

Stary 2017-03-17, 03:16   #439
majena_88
Raczkowanie

Mia myślę, że chwila moment i 74 będą oki. Bralabym juz 74, najwyżej rekawek trochę podwiniesz.

Co do smarowania skóry, to ja się tam za bardzo nie znam, bo nie mamy za bardzo problemów, a jak coś się zdarzy to Latopic czy olejek kokosowy załatwia sprawę, ale na jednej z grup na fb dziewczyna pisała, że masło shea bardzo dobrze działa na skórę np przy alergiach itp.
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 06:55   #440
Iwonia27
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część szósta

Mia mam dermavel. Kupilam z mysla o tym jego nieszczesnym kaciku ust ale nie uzywalismy za wiele bo on ma go czesto zaognionego/rozdrapanego a alkohol w dermavelu az czuc w powietrzu i boli jak cholera. (Niestety po fakcie przeczytalam sklad)
Na nierozdrapana skore moze Wam sie sprawdzi.

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Dagga szczerze mowiac to pojecia nie mam czy jest tu cos dla dzieci
Nigdy ten temat mnie nie interesowal a i teraz poki co nie rozpoznawalam terenu.
Ale mam znajoma mame 1,5 roczniaka to zapytam.
Czy Tobie bardziej o cos dla Hani chodzi?

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Co ja robie przed 7 z otwartymi oczami...
Otoz o godz 5 zaliczylismy kp z pelnym rozbudzeniem i nawet kupa. (Juz nie pamietam kiedy mialam do czynienia z kupa o takiej porze )
Po standardowej 1,5 h no moze ciut wiecej zasnal miedzy nami.

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Mowa byla o kupie Igorowej rzecz jasna [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Martunia zaczelas juz dzien czy spia jeszcze?

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Zaczynam slyszec ptaki.
Pamietacie jak rok temu nas draznily jak bladym switem nie moglysmy spac?

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Dobra koniec gadania. Przenosze Niuniutala i mam nadzieje ze zasne...
Stary 2017-03-17, 07:18   #441
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Mia mam dermavel. Kupilam z mysla o tym jego nieszczesnym kaciku ust ale nie uzywalismy za wiele bo on ma go czesto zaognionego/rozdrapanego a alkohol w dermavelu az czuc w powietrzu i boli jak cholera. (Niestety po fakcie przeczytalam sklad)
Na nierozdrapana skore moze Wam sie sprawdzi.

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Dagga szczerze mowiac to pojecia nie mam czy jest tu cos dla dzieci
Nigdy ten temat mnie nie interesowal a i teraz poki co nie rozpoznawalam terenu.
Ale mam znajoma mame 1,5 roczniaka to zapytam.
Czy Tobie bardziej o cos dla Hani chodzi?

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Co ja robie przed 7 z otwartymi oczami...
Otoz o godz 5 zaliczylismy kp z pelnym rozbudzeniem i nawet kupa. (Juz nie pamietam kiedy mialam do czynienia z kupa o takiej porze )
Po standardowej 1,5 h no moze ciut wiecej zasnal miedzy nami.

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Mowa byla o kupie Igorowej rzecz jasna [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Martunia zaczelas juz dzien czy spia jeszcze?

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Zaczynam slyszec ptaki.
Pamietacie jak rok temu nas draznily jak bladym switem nie moglysmy spac?

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Dobra koniec gadania. Przenosze Niuniutala i mam nadzieje ze zasne...
Tak, zaczęłam o 6 rano. Nawet napisałam posta ale się nie dodał bo coś mi net szwankuje. Spał od 16.40 do 6 z pobudkami na mleczko. Zuzia wstała jakoś po 6 także było całkiem ok. I nawet święci słoneczko więc spokojnie sobie pójdziemy do przedszkola. Miłego piątku

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2017-03-17, 08:08   #442
no_doubt
Wtajemniczenie

Czemu nie na Podlasiu

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 08:28   #443
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Czemu nie na Podlasiu

https://dziecko.wmzdz.pl/olsztyn/projekt/

Poszukajcie u was w województwach, u nas np jest taki projekt dofinansowania do niani i żłobka
Stary 2017-03-17, 09:17   #444
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Czemu nie na Podlasiu

To dofinansowanie to i tak nie dla wszystkich, Kraków zapełniony żłobkami więc w zasadzie lipa

Stary 2017-03-17, 09:20   #445
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

O widzisz Iwonia, przypomnialas mi jak to czlowiek sie zmienia. Rok temu chcialam ptakom lby urywac za cwierkanie o swicie, a teraz to muzyka dla moich uszu 😂

Korzystajcie dzis z pogody. Ma byc bardzo cieplutko, a od jutra znowu ochlodzenie. My zaraz ruszamy w plener.
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:21   #446
pluszowy_kot
Zakorzenienie

U nas jest bon żłobkowy na 400 zł, jak się dziecko do państwowego nie dostanie.

Wojtul chyba jest po mnie alergikiem odstawiłam już leki bo było dobrze a teraz znowu wodnisty katar i pokasływanie. Temperatury brak, humor świetny. Chyba po weekendzie znowu z nim pójdę do lekarza.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:48   #447
AnneMariie
Zadomowienie

Antek przeziebiony, zebale chyba ida tez. Chcialam sie na parade dzis wybrac, bo u nas swieto dzisiaj ale pogoda slaba, nie bede ciagnac malego. Obejrzymy w tv
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:56   #448
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
O widzisz Iwonia, przypomnialas mi jak to czlowiek sie zmienia. Rok temu chcialam ptakom lby urywac za cwierkanie o swicie, a teraz to muzyka dla moich uszu 😂

Korzystajcie dzis z pogody. Ma byc bardzo cieplutko, a od jutra znowu ochlodzenie. My zaraz ruszamy w plener.
My już po pierwszym spacerze. Zjemy kaszke i lecimy na kolejny potem jeszcze dwa przed nami
Od wtorku ma być znowu pięknie

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2017-03-17, 10:13   #449
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość

Nie pamiętam, która to pisala, że "drą ryje" 😂

Iwonia, chodzi mi pod kątem spotkania naszego następnego z Mona. Bo mi młode nie wytrzyma w samochodzie, potem wózku, potem znowu w samochodzie. Fajnie, gdybyśmy mogli gdzieś siąść i puścić gnomy

Stary 2017-03-17, 10:34   #450
Iwonia27
Zakorzenienie

To pospalismy... Zaraz musze pedzic z tymi wynikami
Dagga no osobiscie nie kojarze takiego miejsca. A myslisz ze one puscilyby nasze nogawki i poszlyby sie bawic?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości