|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3
Hej!
Bo mnie tu chyba dzisiaj nie było. Nie nadrabiam bo padam... Przewozilismy rzeczy do nowego mieszkania. Jutro czeka nas sprzątanie. Ja nie za wiele robie, w sensie nic nie nosze, tylko pakuje, jutro będzie rozpakowywac. Ale wiecie co...zalamalam sie. Powinnam się cieszyć bo przestrzeń 60m ale jak dzisiaj popatrzylam to jednak trochę zniszczone to mieszkanie, w sensie ściany brudne i gdzieniegdzie opryski i drzwi do lazienki jakos sie ciezej zamykaja...I mnie to dobilo i już niby się cieszę a nie cieszę. A cały tydzień byłam mega najarana na przeprowadzkę i w ogóle...powiedzcie mi że wymyślam. |
|
|
|
#1742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A do takich rzeczy jak drzwi człowiek szybko się przyzwyczaja. My mieliśmy kiedyś taką akcję z TŻ, że nam słuchawka od prysznica odpadła i po kilku dniach przestaliśmy to zauważać Nikomu nie chciało się skoczyć po nową (dwa lenie, masakra) i chyba dopiero po jakichś dwóch miesiącach ją sobie sprawiliśmy więc zapewniam - można oswoić każdą niedogodność |
|
|
|
|
#1743 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzis jakos tak weekendowo
![]() Cytat:
Moje chlopaki ostatnio sie zajadalo chlebkiem obtoczonym w jajku z przyprawami i usmazonym. ![]() Na obiadku wybralam sobie barszczyk czerwony z uszkami i pierogi szpinakowe z sosem czosnkowym i rukola. Smaczniutkie ![]() Cytat:
Zawsze mozesz powachac palmersa jak Ci brak czekolady ![]() Cytat:
pewnie!! Powiedz ze niedlugo bedzie wam ciezej sie wybrac![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Nie piszcie tyle o jedzeniu, bo mi się zachciewa coraz to nowych rzeczy.
Właśnie pożarłam kalafiora z tartą bułeczką, ziemniaczkami i jajem. Pęknę, ale robicie mi znowu apetyt. aneta, nie smutaj. My też żyjemy w warunkach mieszkalnych sprzed 15 lat i mnie to wkurza jak jeździmy do znajomych na nowe mieszkania, ale co zrobić. Ważne, że macie gdzie mieszkać.
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1746 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestes teraz duzo bardziej emocjonalna. Najwazniejsze ze jestescie razem i juz wkrotce we trojke ![]() Cytat:
![]() A wiecie jak mnie drazni jak wiem jak fajnie jestesmy w stanie ludziom ogarnac kuchnie, szafy, szafeczki i inne rzeczy a moje mieszkanie jest na szarym końcu? szewc bez butów chodzi, w naszym przypadku niestety sie sprawdza!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie Anetka nie smutaj, my mieszkamy póki co z rodzicami i żyjemy nawet fajerwerków nie ma :P
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Rozeznanie
|
Ja dopiero do domi wróciłam. Cały dzień poza domem. Rano usg, potem w pracy do 19 i jeszcze 2 hebe objechałam, żeby kupić puder w promocji na -40%
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1750 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak jak dziewczyny pisały ściany można odmówić niewielkim kosztem i dogadać się z właścicielem żeby koszt farb odliczył od czynszu. Cytat:
A na kolację zjadłabym kluski ziemniaczane z boczkiem i smażoną kapustą. Ale się rozmarzyłam ... Może jutro na obiad sobie zrobię, jak będę miała siłę po wycieczce do laboratorium Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Moje dziecię cały dzień mi chyba na pęcherz uciska. Co pół godziny latam do toalety 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1751 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie martw sie teraz będziesz miała dużo mejsca, pomalujecie i bedzie dobrze ![]() Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk |
||
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam naleśniki i szukałam syropu klonowego i nie znalazłam w lodówce tylko w szafce jakieś z pływającym czymś na wierzchu. Oczywiście pisze żeby trzymać w lodówce a miałam takiego smaka. Posmarowałam dżemem truskawkow ale to nie to samo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle że mozna zmyć te brudki. Teraz sa takie farby, ze nawet za duzo ich nie czuc, moment schna wiec bedzie cieplo to sobie odswiezycie ![]() Najwazniejsza jest przestrzen Cytat:
Teraz to bym chciala polaczenie czarnego z fioletem, czy rozem
|
||
|
|
|
#1756 |
|
Raczkowanie
|
Aneta głowa do góry. W ciąży czasami czepiamy się szczegółów,wiem to po sobie.
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Aneta_91 gdy wszystko rozpakujecie to nawet nie zauważysz tych niedociągnięć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak olej kokosowy.
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że syrop nie wypalił i dżemik musiał być. Miodu nie masz? To taki inny substytut Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie zdałam sprawę, że moje cycki chyba nie przestały rosnąć.
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Kojarzy ktoras jakies fioletowo czarne czy rozowo czarne wozki?
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Raczkowanie
|
Malenka, ale cham z Twojego szefa. Dziad i tyle! Nie można tak postępować z kobietą w ciąży, i w ogóle z żadnym pracownikiem. Może go myszy zjedzą hehe
To niby "tylko" kasa za 33 dni, za resztę będzie Ci płacił ZUS, ale każdy grosz jest ważny. Zwłaszcza, że uczciwie zarobiony. Ja pewnie tez bym nie miała odwagi i ochoty by dalej walczyć, więc Cię rozumiem. Miałam już tyle różnych akcji z szukaniem pracy, jej brakiem albo chęćią utrzymania, ze też czasami nie mam już na nic siły albo obniżam swoją godność chwilami byleby się utrzymać. Czy nie żal Wam i nie boicie się, że ktoś Was w pracy zastępuje na czas nieobecnosci? Albo że nie będziecie miały do czego wracać po macierzyńskim? Ja tak długo walczyłam o jakąś stałą pracę, że teraz boję się, że znowu ją stracę i będę miała potem problem z powrotem na rynek pracy. Ta myśl nie pozwala mi się do końca cieszyć macierzyństwem i mnie to dobija czasami. Aneta, na pewno możecie odmalować to mieszkanko powoli i będzie git. Najważniejsze, że metraż większy. Mi się marzy dodatkowy pokój, choć wiem, że nie powinnam narzekać bo przynajmniej mam dach nad głową i świeżo wyremontowane lokum. Ale od wczoraj mam jakiś zjazd nastroju, bierze mnie na płaczki i wszystko mnie drażni, wkurza i przeraża. Mam nadzieję, że to tylko wina hormonów i zmieniającej się jak w kalejdoskopie pogody, i zaraz mi przejdzie. Wczoraj wieczorem tak mi łzy popłyneły jak rzeka tylko dlatego, że TŻ zajął na dłużej łazienkę a mi się właśnie chciało siusiu (wcale nie tak bardzo ). Zgłupieję sama ze sobą. ![]() Ja właśnie pożarłam sałatkę grecką i zostawiłam sobie jeszcze na śniadanko więc Wasze jedzeniowe opowieści (zwłaszcza o jajku, którego od początku ciąży jeść jakoś nie mogę - bleee) wcale mnie nie ruszają.
|
|
|
|
#1763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc teraz nadrobie: I nas (okazało się po fakcie) byl/Jest zakaz strzelania konfetti i rzucania ryżem. Myśmy nie wiedzieli i później były jakieś pretensje od kościelnego ej no sorry, dostał 100 zl za zapalenie trzech świeczek przy ołtarzu? Za taką kwotę to on ten ryz i papierowe serduszka powinien ze śpiewem na ustach zamiatac (Wyszłam teraz na jędzę, wiem )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017
Siemano dziewczyny
jestem nowa, chciałam się przywitać ![]() troche o mnie: mama 3 letniego Janka, druga ciąża: 17tc, będzie drugi chłopczyk Szczęsliwa Hashimotka
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017
Cytat:
Skąd taki rozrzut terminowy ? |
|
|
|
|
#1768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co po roku? Własne M-4? Czy dom? Witam nową mamusię sierpniową
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Będziemy kupować póki co mieszkanie.
Myśleliśmy że się uda przed sierpniem kupić i wykończyć i wprowadzić ale niestety nie. No i dlatego Mąż mówi że się nie opłaca malować ale ja estetka jestem i nie wiem jak to będzie chyba że kupię naklejki na ścianę![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

A do takich rzeczy jak drzwi człowiek szybko się przyzwyczaja. My mieliśmy kiedyś taką akcję z TŻ, że nam słuchawka od prysznica odpadła i po kilku dniach przestaliśmy to zauważać
Nikomu nie chciało się skoczyć po nową (dwa lenie, masakra) i chyba dopiero po jakichś dwóch miesiącach ją sobie sprawiliśmy
jak nigdy... Chyba, że później mnie na jedzenie weźmie

Właśnie pożarłam kalafiora z tartą bułeczką, ziemniaczkami i jajem. Pęknę, ale robicie mi znowu apetyt.
My też żyjemy w warunkach mieszkalnych sprzed 15 lat i mnie to wkurza jak jeździmy do znajomych na nowe mieszkania, ale co zrobić.
Ważne, że macie gdzie mieszkać.
jestes teraz duzo bardziej emocjonalna. Najwazniejsze ze jestescie razem i juz wkrotce we trojke