|  2017-03-16, 20:22 | #3031 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Cytat: 
  Nawet prywatnie podstawowyle badania moczu i morfologia to groszowe sprawy więc do lekarza mizesz iść już z wynikami  moze córcia ma anemię i kiepsko przybiera przez to. Z naszego watku dziewczyna robila córeczce krew i mocz bo też martwila się o jej wagę   
				__________________  | |
|     | 
|  2017-03-16, 21:00 | #3032 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

ana centyle to zuooo. Weź na to nawet nie patrz   Ja bym się zaczęła martwić jakby waga całkiem stanęła w miejscu albo zaczęła spadać. Twoja córcia teraz zacznie słabiej przybierać na wadze, w drugim półroczu życia to zupełnie normalne. Mój synek jak się urodził ważył 3,5 kg. i mierzył 56 cm. Nie wiem jakie to były centyle, bo nie sprawdzałam ani nie zwracałam uwagi co tam lekarka pisała. Teraz ma 9 m-cy i ubranka w rozmiarze 74 ma jeszcze za duże. Jedynie pajace są ok. Miesiąc temu ważył 8 kg, więc teraz może ze 300 g. więcej, a może nawet i nic nie przybrał, bo był chory i mało co zjadał. Jeżeli badania Cię uspokoją to je zrób dla świętego spokoju  ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Lena miałam Ci jeszcze odpisać wczoraj, a zapomniałam. ignaś się spokojnie jeszcze mieści w nosidełku. Ma sporo miejsca. On ma jakiś taki dziwny etap teraz. Płacze też jak go wkładam do wózka i do krzesełka do karmienia. Tak jakby nie chciał nigdzie być unieruchomiony. W foteliku samochodowym jednak drze się wybitnie ale to myślę, że dlatego że mnie nie widzi. Ostatnio jak mu schodzę z pola widzenia to jest lament i panika. Dzisiaj usypianie znowu dłuższe niż zwykle. na pierwszą drzemkę zasnął na spacerze, na drugą to się z nim długo męczyłam. Było lepiej niż wczoraj ale dokładnie tak jak Paulina pisała: wierci się, kopie nogami, paca mnie po twarzy, ciągnie za nos, szarpie się za ubranie... Wieczorem tak samo. Obstawiam skok, bo ostatnio dużo nowych umiejętności i pewnie stąd ten nadmiar bodźców. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- ana, a jeszcze tak teraz sobie myślę, że przecież chodzicie chyba do lekarza na jakieś szczepienia/bilanse/kontrole. Nie zwrócono ci uwagi na to słabe Twoim zdaniem przybieranie na wadze? | 
|     | 
|  2017-03-16, 21:06 | #3033 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-03 
				 | 

Rany, to Mieszko klucha równa. Za chwilę konczy 10mcy i waży 10,7kg. Ciuchy w większości 80. A startowal z wagą niecale 3kg. Tez nie mam tych puzzli. 
				__________________ Żona 8.11.2014  ZHDK   | 
|     | 
|  2017-03-16, 21:28 | #3034 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2016-09 
				 | 

Ana my mieliśmy problem z wagą dopóki kp. A Wy jak się karmicie? Jeśli kp to szukaj doradcy   a zrobienie badań to zawsze dobry pomysł  Ja puzzle kupiłam jak Australia za 25zł/ 4szt  Sliweczko my mamy to samo, nie mogę go na chwilę zostawić. Albo leci za mną i po nogach mi się wspina, albo płacze. A jak komuś chce to oddać na ręce to tak mnie łapie za bluzkę (chyba ze akurat jakąś część mojego ciała mu trafi do ręki to wtedy szczypie jak nie wiem) i nie chce mnie puścić, wyrywa się do mnie. Jakby mu krzywdę ktoś robił i od razu histeria. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2017-03-16, 21:29 | #3035 | 
				 | 

australia to gratulacje dla Marysi za nowe umiejętności   Ignaś odkąd zaczął wstawać non stop nabija sobie guzy. Czasem nawet przywali gdzieś pomimo, że stoje tuż obok. Widziałam na fb filmik jak Ignaś soffinki robi pierwsze kroczki!   | 
|     | 
|  2017-03-16, 22:23 | #3036 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2014-11 
				 | 

Dziękuję w imieniu Marysi    Ja tam też na te centyle nie patrzę   | 
|     | 
|  2017-03-16, 22:34 | #3037 | |
				 | 

Cytat: 
  teraz już spokojnie śpi i mam nadzieję, że już do rana   Też myślę, że to skok i nadmiar wrażeń. M bawi się teraz bardzo intensywnie, cały czas jest w ruchu i w końcu jak jest zmęczona to płacze zamiast przytulić się i spać   Ja już się kładę   Kolorowych   
				__________________  | |
|     | 
|  2017-03-16, 22:36 | #3038 | |||||
| Erudycja Zarejestrowany: 2010-11 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  nawet nie pomyślałam że to Twój wątek Cytat: 

__________________ Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2017-03-16 o 22:38 | |||||
|     | 
|  2017-03-16, 22:44 | #3039 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Miszka fajnie, że lepiej sypiasz, zazdroszczę.  Śliweczka pisałaś, że żałujesz, że od początku nie odkładałaś Ignasia do łóżeczka po karmieniu. Ja tak robiłam, ale jak zaczęły ząbkować to budziły się tak często i tak lekko spały, że byłoby to niewykonalne, więc ostatecznie i tak śpią z nami. Kinia strasznie nad ranem się szamocze, czasem niewiele trzeba, żeby ją uspokoić, a jakbym wstawała to bym się jeszcze bardziej przebudzała. Cierpliwość bardzo leniwa mama  I nie dla mnie podziękowania za przepis na schab, ja tylko wtedy Ci na szybko wrzuciłam link, jak prosiłaś, a oryginalnie kto inny go tu wrzucił, ale niestety nie wiem kto. Ja robiłam też z szynką tak jak tam pisali i też super. Australia gratki za zdaną dyplomówkę  . Z ile masz w końcu ten fotelik, jeśli wolno spytać, bo zrozumiałam, że jakiś drogi? Honcia arbuz w warunkach naszych polskich - nie wiedziałam, że wyrośnie, czy to w szklarni? Kojarzę go raczej z południowymi Czechami, gdzie trochę cieplej. Majkela pisałaś, że córcia zaczęła przesypiać noc jak miała 1,5 roku i napisałaś, że dawno nie potrzebowała już jeść w nocy, a nasze mają jeszcze do tego prawo. Mam pytanko gdzie przebiega granica kiedy dziecko ma prawo jeszcze jeść w nocy, a kiedy nie i jak mu uświadomić, że to jego prawo się kończy?  Gratki za pierwsze kroki  i obyś w końcu się wylizała z tych choróbsk. Fiazo super, że już z serduszkiem lepiej. Lalare witaj ponownie, wracasz na dłużej do nas czy tylko na chwilę wpadłaś? Haneczka fajnie czytać o Twoim zakochaniu w córci. Justynan szacun, że masz siły i chęci, żeby biegać. Lena mocne kciuki za mieszkanie. Co do najadania się w dzień i lepszego spania w nocy ja niestety nie widzę związku. Obie jedzą tak samo, a już długo Dorcia śpi lepiej, a Kinia gorzej. Tak jak Wam pisałam, Kinia się ostatnio strasznie szamocze i raczej nie jest to głód. Nie wiem czy ma jakieś koszmary czy co. Zrozumiałabym jeszcze jakby to się działo np. po tym ostatnim rajdzie, gdzie było dla nich bardzo dużo wrażeń, ale ta noc nie była najgorsza, za to kolejna, gdzie dzień był spokojny, masakra. Kiedyś na wieczór o 23ciej dałam jej butlę z kaszką, żeby był spokój, szamotała się do 1-szej, dopiero jak dostała cyca zasnęła, znowu zaczęła się szarpać o 4-tej przez 2 godziny i o 6-tej zaczęła dzień. Jednego dnia jadły ze mną rano i koło 14-tej dwa posiłki, później nic, a i tak się szamotała (myślałam, że może brzuszek ją boli). Nie wiem co jest. Czasami śpię z Dorcią i to jest zupełnie inne spanie, bo ona po prostu śpi. Też się wybudza, ale tak nie wariuje. Ostatnio karmimy się na czworaka, tzn. ja leżę na wznak, a one na brzuszkach, ewentualnie trochę na boku i jedzą, często tak zasypiają na drzemkę i śpimy razem. Zaczęłam tak robić, bo są już bardziej kumate i jak jedna widziała, że druga je,a ona nie to straszna wrzawa. Widzę, że piszecie o lęku separacyjnym. U nas chyba też się zaczęło. Jeszcze pół biedy jak zostaną razem, np. w łóżeczkach, a ja idę do toalety, ale jak zostawiam jedną a drugiej idę umyć dupkę to jest straszny płacz. Szczególnie Dorcia płacze jakbym ją zostawiła w ciemnym lesie na noc. Któraś z Was się zastanawiała czy one uczą się nawzajem, wydaje mi się że tak, Kinia po paru dniach załapała od Dorci wstawanie, a Dorcia od Kinii czworakowanie. Bawiliśmy się też klockami, tzn. zabawa była w sułtanki i architekta (naoglądałam się za dużo w ciąży âWspaniałego stuleciaâ). Ja byłam architektem i budowałam różne konstrukcje, a one ciągle nie przyjmowały moich prac, âmówiłyâ: âwtórne, było, było, było, wysil się bardziej, bądź kreatywnaâ czasem już na etapie fundamentów i burzyły wszystko jednym ruchem ręki i zabawa od nowa. Jeździmy w rajdach samochodowych, turystycznychod czterech lat. Zaczęło się od rajdu kobiecego, jest mocno rozreklamowany, można wygrać auto od dealera na weekend z pełnym bakiem. Wkręciliśmy się i zaczęliśmy jeździć z mężem też na inne. Tu raczej nagród wielkich nie ma ( z reguły drobny sprzęt AGD), ale jest dużo frajdy. Jak urodziłam mąż przyniósł mi do szpitala kubek z rajdu i on mnie podtrzymywał na duchu, że jeszcze kiedyś odetchnę i pojadę w tym rajdzie. I jeszcze na koniec sytuacja podpatrzona w Ikei. Dwie kobiety, małe dziecko, próbują zrobić mu butlę korzystając z dystrybutora . Myślę sobie: âwyluzowaneâ, ja targam zawsze mleko, termos, zimną wodę, a one się zdały na to, że wodę sobie załatwią. Patrzę, a laska miesza palcem w tej wodzie i sprawdza czy nie za gorące. Byłam w szoku, byliśmy na środku sklepu, raczej przed chwilą tego palca nie myła, a nawet jeśli, ja nie chciałabym pić takiej herbaty, a może jestem przewrażliwiona? Kiedyś u lekarza widzę laska jak z termosu nalewa wodę do butli. Myślę sobie, â o, ta się lepiej przygotowałaâ. Po czym ona bierze łyka z tej butli, żeby sprawdzić temperaturę. Ja kiedyś męża opieprzyłam za coś takiego, bo powiedziałam, że nie po to wyparzam butle, żeby on je zanieczyszczał. No i znowu mi wyszedł elaboracik, ale miałam trochę zaległości i tak to jest jak piszę z kompa. Uciekam spać, jedna gwiazda już zjadła, pewnie zaraz będzie druga, 23-cia to ich pora. 
				__________________ "Problemy to tylko okazje w przebraniu" R.J.Graham W avatarze Andie MacDowell. Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-03-16 o 23:02 | 
|     | 
|  2017-03-16, 23:07 | #3040 | 
				 | 

Maria zabawa w sułtanki i architekta   Ja mleka nie robię do butli ale jakbym robiła to pewnie też zrobiłabym łyka wody żeby sprawdzić temp.  Może nawet sprawdziłabym palcem ale umytym  Znaczy kiedyś jak Ignaś był malutki to nie ale teraz to ja już  higieniczność się nie bawię. Żeby było higienicznie musiałabym mieć wyparzoną podłogę, pozbyć się kotów i starszaków   | 
|     | 
|  2017-03-16, 23:16 | #3041 | |
				 | 

Cytat: 
   Fotelik kosztował 999 zł, więc chyba to nie aż tak dużo, jest sporo droższych. Ale się uśmiałam z tej Waszej zabawy w sultanki i architekta       Co do tego próbowania wody, to ja tam łykam z butelki żeby sprawdzić czy dobra temperatura  I już nie pamiętam kiedy butelki wyparzałam, jak Marysia była malutka to byłam bardziej sumienna. A jakoś już teraz nie przykładam się w tym temacie  W końcu i tak moje zarazki jakoś tam przejmuje i nie myję jej rąk co chwilę   | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2017-03-17, 00:18 | #3042 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-11 
				 | 

Australio pytałaś o prezenty na roczek za max 60zł, ja polecam garnki czy tam inne naczynia, bo większość dzieci uwielbia gotować (Twoja Geslerówna już kocha, to może za parę lat wystąpi wMasterchefie  ). Sprawdzone mamy te z Ikei http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/00130167/ i do tego np http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/10185748/ żeby było co gotować  Fajne i solidne są tez naczynia z Wadera (tu w zestawie będą sztućce) my mamy np. http://m.empik.com/wader-taca-z-nacz...2583,zabawki-p kupowałam tez znajomym takie http://www.wader-zabawki.pl/taca-z-g...-kolorowa.html. Są też zestawy z kuchenką np. http://www.wader-zabawki.pl/plyta-ga...odstawowe.html Z innych zabawek to, jeśli jeszcze nie macie, sorter (jak dla mnie im prostszy czyli ładowany od góry, tym lepszy http://m.empik.com/fisher-price-pier...8732,zabawki-p). Fajny jest też przebijak z Ikei http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/70294891/ Jeśli miałabyś gdzie to postawić, to basenik, namiot/domek, tunel, konik na biegunach (w zeszłym roku kupowałam stacjonarnie drewnianego za 45zł) czy huśtawka. Sara dostała na roczek wózek dla lalek z bobasem i pokochała od razu. To trochę większy wydatek, chociaż są i takie http://allegro.pl/wozek-drewniany-dl...665997124.html a dzieci najbardziej lubią te najtańsze http://allegro.pl/csc988-wozek-dla-l...713210816.html Fajne też są wszelkie zabawki do pchania czy ciągnięcia. Jest to też juz czas na kredki itp. akcesoria, ale do malowania przyda się też znikopis czy mata wodna. Dobrym prezentem będą też klocki, instrumenty muzyczne czy puzzle tego typu http://m.empik.com/puzzle-zoo-hape,p...2642,zabawki-p http://www.chichotkowo.pl/produkt/20..._djeco_dj01550 z serii Czuczu też już coś znajdziesz. Zawsze dobrym prezentem jest też książka np. http://m.empik.com/moja-pierwsza-ksi...4981,ksiazka-p, http://m.empik.com/jest-tam-kto-tidh...0021,ksiazka-p i wiele innych. Jeśli wolisz cos praktyczniejszego to np. dziecięce sztućce (Lidl ma czasem takie w ofercie i są ok) albo stolik i/lub krzesełko (świetnie się sprawdza stolik z Ikei, co to każdy go miał na mieszkaniu studenckim  http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/80193735/). ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ---------- honcia baza extra  Nie chciałaś się tam z córką pobawić? Maria Madzia ten przepis tu wprowadziła, ale wcześniej sobie nie zapisałam, więc Ty mi dupkę uratowałaś  Twoje dziewczyny wymiatają  A wiesz, ze też się ostatnio bawiłyśmy klockami, tylko u nas była wersja sułtanka i architekci  ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- ana909 nie skuszę się na koszulki, bo mam ciuszki po starszej córce z września (miałam tp na 28.09  ), ale wiosną jak najbardziej bluzka i leginsy, latem krótkie spodenki,a jeszcze lepiej sukienki się sprawdzały. W temacie wagi już chyba wszystko dziewczyny powiedziały. Zrób to badanie, bo nie zaznasz spokoju  Wam też marzec tak szybko mija? Zawsze mi się ciągnął,a teraz pyk i już 17, skarb mój kochany 9 miesięcy kończy... Jakoś ciąża dłużej trwała   
				__________________ "Gdyby wszyscy mieli po cztery jabłka (...) nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2017-03-17 o 00:20 | 
|     | 
|  2017-03-17, 07:08 | #3043 | |
				 | 

Cytat: 
  Cały czas postrzegam moją córeczkę jako malutkiego bąbelka, a to już czas nadchodzi na takie "poważniejsze" zabawki zamiast gryzaków i grzechotek  Mi to każdy miesiąc szybko mija... | |
|     | 
|  2017-03-17, 07:33 | #3044 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2016-09 
				 | 

Ana a może poszukać innego doradcy? Mi się nie udała walka więc teraz bym zamówiła chyba z 10 różnych wizyt u doradców. Żeby tylko pomogli.  Ja mogę powiedzieć tak: może dostaje smoczka, butelkę? To może powodować problemy z pobieraniem pokarmu. Może dostaje smoczek gdy chce piers? Dokarmiasz? Rozszerzasz diete? Może zbyt agresywnie? Ja doradca nie jestem, mogę tylko powiedzieć co mi doradca mówiła  Resztę później poczytam: * Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2017-03-17, 08:40 | #3045 | 
				 | 

JAK ODSMOCZKOWAĆ DZIECKO ? Kiedy najlepiej ? czy to jest wykonalne ? ten smoczek nas wykończy.. zasypia, wypada jej/wypluwa i sie od razu budzi i tak po 2/3h ... kto to wymyslil ;((

| 
|     | 
|  2017-03-17, 09:02 | #3046 | ||
				 | 

Cytat: 
 Poza tym daje jej po próbować nowe produkty po karmieniu a nie przed. I jeszcze mała dygresja, że problem z przybieraniem na wadze pojawił się jak Ala skończyła 3 miesiące a rozszerzanie diety zaczęłyśmy dopiero w zeszłym tygodniu. No nic jadę za dwie godziny do przychodni zważyć ją przed wizytą i zobaczymy co lekarz powie gdyby nie fakt że urodziła się dosyć pulchna To przy takim przybierają na wadze jak teraz byłaby już strasznie chuda Cytat: 
 ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Czytałam na jakiejś grupie że dziewczyny obcinaly czubki w smoczkach i mówiły dzieciaczkom że robak je pogryzł 
				__________________ Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ | ||
|     | 
|  2017-03-17, 09:18 | #3047 | ||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-11 
				 | 

Cytat: 
  tak ogólnie rzecz biorąc te granice w byciu mamą są płynne i to nie tak, że urodzinki tort i bum nagle tysiąc zmian bo skończylo rok  po roku nagle mozna nam będzie wiecej rzeczy, ale nie wszystko na raz no i trzeba obserwować dziecko - jeśli np będzie chore, albo bardzo ząbkujące, albo jakiś skok rozwojowy to lepiej nic nie zmieniać. Tak sobie myślę na razie w teorii  Cytat: 
  co do opisanej przez Ciebie sytuacji - Krzyś jak ma dzień pełen wrażeń i jest mega zmęczony to lepiej spi  wszelkie problemy nocne zdarzają sie nam w te zwykłe, spokojne, nudne dni Ależ Ty masz ciekawie z tymi dziewczynami!!! Niesamowicie sie czyta Twoje posty, jak one się bawią jak jedzą - wszystko jest mega ciekawe! Cytat: 
  butelek nie uzywam, ale wciąż pilnuję tego, żeby Krzysio nie miał kontaktu z naszą śliną. Jeśli czegoś nie zje i ja po nim dojadam, to już mu drugi raz nie daję. To nie chodzi o to, że sterylność i mycie podłogi wrzątkiem czy coś  staram się, żeby jak najdłużej nie łapał próchnicy i wirusa opryszczki  Cytat: 
   | ||||
|     | 
|  2017-03-17, 09:41 | #3048 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ | |
|     | 
|  2017-03-17, 09:58 | #3049 | 
				 | 

Dzień dobry   MariaF arbuzy rosną nam w tunelu foliowym  są wielkosci melonów ale za to mega, mega slodkie   Ana tak sobie myślę, ze moze faktycznie to być anemia bo okolo 3mca konczą się dzieciaczkon zapasy zelaza z brzuszka. Mocz najlepiej łapać we dwoje  jedno trzyna dziewuszkę "na samolot" drugie czeka z kubeczkiem i lapie złoty deszcz   Asiu nie pomogę ze smoczkiem, my nie uzywamy. Może Nadii nie odpowiada kształt i dlatego wypada? Cierpliwość, bardzo chętnie pobawila bym się w bazie z córką, ale mi się kuper nie mieści  za to bawiłyśmy się wczoraj w berka aż M się upocila ze śmiechu bo bardzo jej się uciekanie podoba   Po wczorajszym poście, ze M śpi jeszcze 2 razy obudziła się rozżalona. Na szczęście potem już spała spokojnie   U nas pięęękne słonko więc ogarniam podlogi i śmigamy na ogród poszaleć z grabkami       
				__________________  | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2017-03-17, 10:43 | #3050 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2014-03 
				 | 

Cytat: 
 O, to fajnie, że u Ignasia też się polepszylo z jedzeniem. Ja warzyw to jeszcze nie próbowałam tak solo. Póki co, placki rządzą i tam przemycam. Chociaż najczęściej są jednak owocowe Justyna. Jak tam, idziecie na paradę? U nas deszcz od rana a do tego wieje więc chyba sobie odpuścimy. Poczekamy do południa i zadecydujemy. Bawcie się dobrze jeśli pójdziecie😉 | |
|     | 
|  2017-03-17, 10:46 | #3051 | 
				 | 

Dzień Dobry! U nas pogoda przepiękna, więc nic nie piszę tylko czekam aż dzieć skończy kupę robić, przebieramy się i lecimy na spacer  ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- miszka co to za parady są w to święto Patryka? | 
|     | 
|  2017-03-17, 10:56 | #3052 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-03 
				 | 

Ana909 wizaż jest mały   Zaliczyliśmy dziś wizyte u lekarze, bo jakiś kaszel się przyplątał. Niby niewielki, ale po akcji szpital wole wyjść na przewrażliwioną wariatkę. Dr niczego w plucach nie uslyszala, gardełko też ok, być może to zęby bo nawet widac przez dziąsła górne jedynki 
				__________________ Żona 8.11.2014  ZHDK   | 
|     | 
|  2017-03-17, 11:06 | #3053 | |||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 A co do butelki... Hmm, ja podobnie jak Śliweczka, przy Starszym szalałam z czystością, wszystko wyparzana i nie pozwalałam nikomu używać np.jego miseczki czy łyżki do innych celów. Teraz, jakby to powiedzieć... Butelki wyparzam jak mi się przypomni, Starszak pije z Kubusiowego kubka chociaż proszę go żeby tego nie robił, jada łyżeczkami młodszego brata. A co do samej butelki z mm. Po nalaniu wody zimnej i ciepłej również sprawdzam w ten sposób, że przykładam delikatnie do ust. Tzn..Nie pije z niej, nie otwieram nawet buzi. Po prostu sprawdzam ustami. Pewnie przy pierwszym tak bym nie zrobiła ale z czasem dużo się zmienia😉 ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat: 
 Nie ma chyba dobrego momentu ale wydaje mi się, że młodszemu lepiej. Starszy bardziej świadomy i traktuje go jako przytulanke. Dwie, trzy noce będą pewnie ciężkie. U nas np. Zawsze miał smoka przy zasypianiu a okazało się, że to poszło gładko. Ale 2 lub 3 nocki spał na moich rękach bo nie dało się go odłożyć. Ogólnie chyba ze dwa tygodnie były ciężkie ale może połączyły się ze skokiem. Już nie pamiętam. I koniecznie kup przytulanke, coś co zastąpi smoka. Ponieważ mój był wtedy starszy, to cały dzień tłumaczyłam , że wiatr zabrał smoka a zostawił w zamian misia. | |||
|     | 
|  2017-03-17, 11:08 | #3054 | |
				 | 

Cytat: 
 Ale mój wpadł w szał i domagał się nowego więc u nas lepszym sposobem było całkowite zabranie | |
|     | 
|  2017-03-17, 11:11 | #3055 | ||
				 | 

Cytat: 
   Oby zębole szybko wyszly i nie męczyły   Cytat: 
   Dziś dzień św Patryka? Alee bym się piwa napiła     
				__________________  | ||
|     | 
|  2017-03-17, 11:19 | #3056 | ||
				 | 

Cytat: 
 Tylko nie napisali jak to zrobić 😝 Wirusa opryszczki człowiek ma podobno w sobie i aktywuje się, jeśli jesteśmy osłabieni ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat: 
 Pomiędzy pojazdami idą np.przedszkolaki przebrane albo np. Orkiestra dęta i grają. Do tego większość ludzi ma kolor zielony na sobie. No i oczywiście dla tutejszych to okazja do świętowania w barze. Oni siedzą już od wczesnych godzinach, wychodzą na paradę i wracają pić 😀 Jest mega głośno. Maks oczywiście zatyka uszy. Ale jest podekscytowany pojazdami. Wiesz, w okolicy nie ma za dużo rozrywek więc chociaż na taką paradę idziemy 😉 | ||
|     | 
|  2017-03-17, 14:32 | #3057 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

Ja starszaka odsmoczkowalam w wieku 2 lat. Po prostu zabrałam i jakoś mocno nie przeżył. Miał tylko do spania.  U mnie taki wiatr że głowę urywa i nigdzie nie wychodzę | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2017-03-17, 15:08 | #3058 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-11 
				 | 

| 
|     | 
|  2017-03-17, 15:27 | #3059 | ||
				 | 

Cytat: 
  dobrze, ze przed południem wyszlyśmy   Cytat: 

__________________  | ||
|     | 
|  2017-03-17, 15:47 | #3060 | ||
				 | 

Cytat: 
  dobrze, ze przed południem wyszlyśmy   Cytat: 

__________________  | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.