Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-17, 18:54   #2191
happiness__
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Podobno są też specjalne masaże brzucha, żeby maleństwo obrócić, ale bolesne. Nie wiem czy to prawda, gdzieś słyszałam
Ja czytałam o takim przypadku, gdzie kobieta miała ten masaż i dziecko rzeczywiście się obróciło, ale na następny dzień z powrotem było dupką w dole

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 18:56   #2192
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Ja czytałam o takim przypadku, gdzie kobieta miała ten masaż i dziecko rzeczywiście się obróciło, ale na następny dzień z powrotem było dupką w dole

Przeznaczenia nie oszukasz
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 18:56   #2193
gornek
Zakorzenienie

Mój całe szczęście chodzi ze mną na każda wizytę do kliniki, czasem nawet specjalnie wolne brał zeby jechać ze mną i rozmawia i pyta dużo naszej lekarki, wiec on jest przygotowany ze moze cos sie dziać wcześniej. Teraz ciut łożysko mam wyżej bo niecały centrymetr od szyjki ale niestety nadal ryzyko duże, bo jest mocno ukrwione to miejsce. Wiec to on mnie popędza z pakowaniem :P

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 18:57   #2194
Melka88
Zakorzenienie

Na szkole rodzenia była ze mną dziewczyna, której syn fiknął w 32 tygodniu bodajże dupcią w dół. Lekarka poleciła jej świecenie latarką na dół brzucha. Ale czy dało to efekt to nie wiemy póki co.
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 19:04   #2195
Baambi
Zadomowienie

gornek też jutro mam szkolę rodzenia ale nie wiem nawet co jest w planach hmm :P
O już wiem - powikłania porodowe - poród zabiegowy. Będą też na kolejnych zajęciach tematy o pielęgnacji noworodka i karmieniu piersią, co mnie bardzo interesuje

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Przeznaczenia nie oszukasz
hehe dokladnie ja to sobie myślę że może właśnie lepiej zostawić to naturze :P niech sama zadecyduje
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 19:04   #2196
Kiimbaa
Raczkowanie

Baambi wiadomo że jak będzie mi dane to urodzę naturalnie, tak jak mówisz wtedy kiedy mała sama będzie chciała, ale przez to że już miałam 3 operację nogi i 2x mi robili znieczulenie od pasa w dół, raz nawet zaczęli mnie kroić zanim znieczulenie zaczęło działać i nawet dorobiłam się zespołu popunkcyjnego, chodzi o to że to przeżyłam i mniej wiecej wiem czego moglabym się spodziewać na stole operacyjnym, natomiast nigdy nie rodziłam i tego sie boję 😛

Wiem że są, też chyba spróbuję z tymi ćwiczeniami.

Fellicity wiem że są też masaże, ale na nie bym się nie zgodziła, czytałam o takich przypadkach że dzieci wracały do pozycji wyjściowej więc i tak była cesarka i tak. Więc jeśli mała sama się nie obróci to trudno.

Co do auta to nie wina Tż przyjechała policja i odrazu tamten dostał mandat, ale i tak teraz ten zderzak trzeba robić i znowu się to przyciągnie 😐

Kiimbaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 19:13   #2197
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

W UK tez stosują metodę obracania dziecka ale ja od razu mowię ze maja mnie ciąć a nie obracać

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 19:13   #2198
Baambi
Zadomowienie

Rozumiem Kimba
tak od początku to co pisałaś rozumiałam.
Dużo kurcze miałaś tych operacji. Moja jedyna "operacja" to usunięcie migdałków :P
Zobaczymy za mniej więcej 2 tygodnie czy nasze dziewuszki się obróciły czy nie Choć podobno na tym etapie ciąży powinnyśmy odczuć ten moment obrotu, tak mówił mi doktorek

Melka też słyszałam o tej latarce
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 19:14   #2199
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Ja też mam czasem gorsze dni... robię sobie wtedy DZIEŃ BEZ CIĄŻY powiadamiam o tym męża i udaję że wcale w niej nie jestem, staram się nie myśleć o ciążach/porodach/wyprawkach, nie czytam wtedy naszego wątku, tylko książki. Kupuję coś dla SIEBIE. Robić za dużo nie dam rady, szaleństwa więc odpadają. Polecam tą metodę raz na jakiś czas

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Haaha padlam, super pomysł!

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Strasznie mi się to spodobało, mega pomysł

Ja też mam słaby dzień, mimo tak fajnego początku szybko opadlam z sił i cały dzień byłam do niczego. Teraz się relaksuję w kąpieli i to takie przyjemne po całym dniu, w końcu nie czuję kręgosłupa
Jak wyjdę i nie zasnę to zrobię Wam jeszcze fotki tych sukienek i kładę się do łóżka

No właśnie trzeba robić coś dla siebie, co się lubi, zakupy, książka, koncert, kino, żeby nie zwariować, zwłaszcza jak się ma już dzieci na świecie nie tylko w brzuszku. Ja jestem domatorką i w "dzień bez ciąży" lubię po prostu włączyć ulubiona muzykę, wypić piwko bezalkoholowe, pośpiewać, obejrzeć jakaś komedie, zadzwonić do psiapsioly i poplotkować, pośmiać sie....
Stary 2017-03-17, 19:15   #2200
Kiimbaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Na szkole rodzenia była ze mną dziewczyna, której syn fiknął w 32 tygodniu bodajże dupcią w dół. Lekarka poleciła jej świecenie latarką na dół brzucha. Ale czy dało to efekt to nie wiemy póki co.
Jaka technika dziwna 😁 hmm a w książkach czytałam że jak się świeci latarką to dziecko odwraca głowę a tu proszę... Nie wiem co o tym myśleć 😛

Kiimbaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 19:22   #2201
ania9o
Zakorzenienie

Mohnka mi też się udzieliło...

U mnie w rossmannie od dwóch tygodni nie ma tego płynu do kąpania dla niemowląt. Jakaś kpina...

Co do obracania to się zastanawiam czemu matki się decydują na to... Ja bym naprawdę wolała mieć cc niż narażać życie swojego dziecka...

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 19:22   #2202
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Feliciti Są są, ale lekarz mi powiedział że takie manipulacje przy brzuszku mogą sie bardzo źle skończyć. Opowiadał że zna jedną panią która się tym zajmuje i już 2 przypadki zgonu dzieci przez te jej praktyki były
Jest też możliwość obrotu dziecka przez lekarza przed porodem, ale to się robi ostatecznie i tylko w szpitalu z przygotowaną w pogotowiu salą na ewentualne cc.
O rany. Słyszałam o tych metodach obracania ale chyba bym się nie zdecydowała.
Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
On dba bardziej o siebie, bo jakby faktycznie cos sie działo to on jest w dupie, bo nie wie gdzie C jest. Tzn wie ze to wszystko trzymam w sypialni, ale on nie odróżni podkładów porodowych tych do szpitala a tych do domu, o ubrankach nie wspomnę xd

Musimy im instrukcje zrobić i przede wszystkim pakować torbę do szpitala razem

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 19:36   #2203
gornek
Zakorzenienie

Ja będę miała większość opisana w woreczkach strunowych, tzn rzeczy dla dziecka bedą popakowane osobno na 3 dni swoje tez jakos opisze, ze np kosmetyki, bielizna itp zeby było łatwiej ręcznik, koszule to raczej zauważy, majtki poporodowe tez włożę w jeden worek, sa całe szczęście opisane jaki rozmiar i po wyglądzie widać czy to jednorazówka czy wielorazowe.

gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 19:38   #2204
talusiax33
Zadomowienie

Bambi - powinien Ci też przyjść a może już kiedyś takiego maila dostałaś?
Oj ja też uwielbiam dekorować, wybierać kolory, ozdoby 😍 niestety lozeczko będzie u Nas w pokoju także nie poszaleje zbytnio.
U mnie mała jest cały czas ułożona główką w dół ale też jeszcze nie czułam nigdy ruchów koło żeber, nie wiem o co chodzi ale może jeszcze jest za mała i za krótka? 😀 jedynie ciągle czuje pupke koło pępka jak wypina.

Nie martwcie się, jeszcze Wasze pociechy mają czas żeby się obrócić, trzymam kciuki! ☺

Kimba - ojej współczuję.. ale mam nadzieję że wina jest jednak tego kolesia? Szkoda że się nie dogadali jakoś.. O już doczytałam, no to teraz czekanie na pieniądze z ubezpieczenia, niefart okropny.

Melka - domyślam się, naprawdę trzeba uważać.. no ale nic nie zrobicie, trzeba z tym jakoś żyć. Twoje wsparcie dla męża jest na pewno bardzo ważne buziaki dla Was!

Właśnie przyszedł mi SMS że moja paczka z koszulami nocnymi została wysłana, pokażę Wam jak przyjdą

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 19:44   #2205
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Dady mialam tylko jedna, bo dostam probke, lidlowskie polecam, jedne z lepszych moim zdaniem

Mohnka, raczej przy i zaraz po porodzie sie o tym nie mysli.

Milutek, niezla metoda z tym dniem bez ciazy Ja bym chyba tak nie potrafila, za duzo dolegliwosci, ktore o niej przypominaja, no i te kochane stopki pod zebrami

Kiimba, przykro mi z powodu stluczki. Na pewno sie przeciagnie, ale moze dobrze Wam chociaz wycenia szkode

Felicity, tez slyszalam o tych masazach, ale ponoc robi sie je juz na sali operacyjnej w razie gdyby dziecko sie nie obrocilo, a przez masaz rozpoczela sie akcja porodowa. O dopiero widze, ze Bambi tez o tym napisala

Sent from my F3111 using Wizaz Forum mobile app
mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 20:04   #2206
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Mohnka!!! Twoja wina!
Na zdrowie! 😍😍😍 😀😀
Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
No właśnie trzeba robić coś dla siebie, co się lubi, zakupy, książka, koncert, kino, żeby nie zwariować, zwłaszcza jak się ma już dzieci na świecie nie tylko w brzuszku. Ja jestem domatorką i w "dzień bez ciąży" lubię po prostu włączyć ulubiona muzykę, wypić piwko bezalkoholowe, pośpiewać, obejrzeć jakaś komedie, zadzwonić do psiapsioly i poplotkować, pośmiać sie....
Ja tam dla siebie to zamówiłam orzeszki nick nacki czy jak to pisze.. I laysy na jutro 😀😀
Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Dady mialam tylko jedna, bo dostam probke, lidlowskie polecam, jedne z lepszych moim zdaniem

Mohnka, raczej przy i zaraz po porodzie sie o tym nie mysli.

Milutek, niezla metoda z tym dniem bez ciazy Ja bym chyba tak nie potrafila, za duzo dolegliwosci, ktore o niej przypominaja, no i te kochane stopki pod zebrami

Kiimba, przykro mi z powodu stluczki. Na pewno sie przeciagnie, ale moze dobrze Wam chociaz wycenia szkode

Felicity, tez slyszalam o tych masazach, ale ponoc robi sie je juz na sali operacyjnej w razie gdyby dziecko sie nie obrocilo, a przez masaz rozpoczela sie akcja porodowa. O dopiero widze, ze Bambi tez o tym napisala

Sent from my F3111 using Wizaz Forum mobile app
Mam nadzieję, że nie! 😀😀 będzie dobrze.

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 20:04   #2207
vikuniaa
Zakorzenienie

Ale dzisiaj atmosfera na watku jakbysmy wszystkie mialy emocjonalna miesiaczke .

Ja leze w lozku, TZ ciagle robi przy zlewie, bo sam wycinal blat itd. Powiedzialam mu, ze jak bardzo chce, to ja przygotuje ciasto na pizze, a on ma przygotowac cala reszte i ogarnac w domu, ucieszyl sie i jutro mamy jednak gosci. Niech ma chlop cos z zycia .

Stary 2017-03-17, 20:08   #2208
Konto usunięte

Ehh mam dosc momentami tej huśtawki... Wlasnie popłakałam sie jak dziecko bo chciałam isc jutro do kina ale tz nie..

Stary 2017-03-17, 20:15   #2209
vikuniaa
Zakorzenienie

Ja dzisiaj plakalam i mnie kolezanka musiala tulic i mowilam, jakie wszystko jest zle i do dupy.

Stary 2017-03-17, 20:16   #2210
decorail
Zakorzenienie

Effpe - a ja się popłakałam, bo skończył się ser żółty i musiałam zjeść kanapkę z samym masłem i ze złości obgryzłam dwa sztuczne paznokcie... pierwszy dzień mam takie jazdy w ciąży

Byłam na SR i było o wózkach i fotelikach. Jak ktoś nie wiedział to po 2 godzinach jazdy autem powinno zrobić się przerwę i wyjąć dziecko z fotelika i np. nakarmić.
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 20:19   #2211
vikuniaa
Zakorzenienie

A czy ktos sie decyduje na staniki do karmienia z H&M?

I pytanie uzupelniajace-czy wszystkie staniki do karmienia to typowe antygwałty?

Stary 2017-03-17, 20:24   #2212
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7198602 6]Ehh mam dosc momentami tej huśtawki... Wlasnie popłakałam sie jak dziecko bo chciałam isc jutro do kina ale tz nie..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Ojeja 😘😘 nie płacz! Wiem co czujesz bo ja głupia też się popłakałam, że nikt nie chce żebym wyszła a potem myślę, że przecież się po prostu martwią, że tutaj mam opiekę 😏

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

To chyba mamy dzień płaczka!! 😜😜😜

Stary 2017-03-17, 20:24   #2213
decorail
Zakorzenienie

Vikunia - ja dziś zamówiłam takie chyba całkiem ładne http://www.bonprix.pl/style/biustono...723&return=ref
Stary 2017-03-17, 20:25   #2214
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Ojeja nie płacz! Wiem co czujesz bo ja głupia też się popłakałam, że nikt nie chce żebym wyszła a potem myślę, że przecież się po prostu martwią, że tutaj mam opiekę

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

To chyba mamy dzień płaczka!!

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Effpe - a ja się popłakałam, bo skończył się ser żółty i musiałam zjeść kanapkę z samym masłem i ze złości obgryzłam dwa sztuczne paznokcie... pierwszy dzień mam takie jazdy w ciąży

Byłam na SR i było o wózkach i fotelikach. Jak ktoś nie wiedział to po 2 godzinach jazdy autem powinno zrobić się przerwę i wyjąć dziecko z fotelika i np. nakarmić.

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj plakalam i mnie kolezanka musiala tulic i mowilam, jakie wszystko jest zle i do dupy.

W wariatkowie nas zamkną Ahahah

Decorail a mi sie chce tak coca coli a w domu jej nie ma i mc mi sie chce albo pizzy (

Stary 2017-03-17, 20:26   #2215
decorail
Zakorzenienie

Effpe - ja mam zapiekankę - wymienię na ser żółty hehe
Stary 2017-03-17, 20:27   #2216
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7198652 6]W wariatkowie nas zamkną Ahahah

Decorail a mi sie chce tak coca coli a w domu jej nie ma i mc mi sie chce albo pizzy (

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Ja mam ogromną ochotę na zwykłego czisburgera i frytki za piątaka. 😀😀

Stary 2017-03-17, 20:30   #2217
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:

Wygralas internety

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Vikunia - ja dziś zamówiłam takie chyba całkiem ładne http://www.bonprix.pl/style/biustono...723&return=ref

Ja patrzylam w H&M i niektore sa ok, do zaakceptowania. nie podoba mi sie w stanikach do karmienia, ze sa mega zabudowane i mam wrazenie, ze to znieksztalca biust. problemy I Świata

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

A ja dzisiaj kupilam truskawki i zjadlam 4. Byly wielkie, zmutowane i wiem, ze moglam je sobie darowac, ale kto sie potrafi oprzec truskawkom?

Cos dzisiaj jest w powietrzy ewidentnie, skoro wszystkie placzemy

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Ja bym zjadla lody i patrzylam dzisiaj na nie w sklepie i z premedytacja nie wzielam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 20:30   #2218
decorail
Zakorzenienie

Vikunia - to samo mi Tz mówi jak mówię, że nie mam co ubrać
Stary 2017-03-17, 20:31   #2219
vikuniaa
Zakorzenienie

I przez was wczoraj wypilam pol szklanki coli

Stary 2017-03-17, 20:32   #2220
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
A czy ktos sie decyduje na staniki do karmienia z H&M?

I pytanie uzupelniajace-czy wszystkie staniki do karmienia to typowe antygwałty?

Ja mam jeden z H&M

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości