Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-11, 18:27   #3571
hogatk@
Raczkowanie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Nie będe pisać od nowa posta, ale napisałam na NCJ:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3845

Czuje sie okropnie,obżarta,wiem że to warzywa ale jutro będzie mniej...

Poza tym wczoraj koleżanka zaczęła mi mówićże mnie przejrzała, że schudłam i że znowu w ane popadam... Ze nic nie jem tylko ciągle te herbatki pije... JA naprawde nie chce wracać do Any i nie wróce a ludzi mi to wmawiają... Poza tym mama często mi mówi ostatnio że jestem chuda, za chuda. Sprawia mi to przyjemność , nie powiem... Wogule jak jestem zdenerwowana to chce jeść mało, pokazywać innym że pije te herbatki,ćwicze,kości żeby sie o mnie martwili. Wiem chore... Wogule jestem jakaśdziwna ;/
hogatk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 18:43   #3572
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hogatk@ Pokaż wiadomość
Nie będe pisać od nowa posta, ale napisałam na NCJ:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3845

Czuje sie okropnie,obżarta,wiem że to warzywa ale jutro będzie mniej...

Poza tym wczoraj koleżanka zaczęła mi mówićże mnie przejrzała, że schudłam i że znowu w ane popadam... Ze nic nie jem tylko ciągle te herbatki pije... JA naprawde nie chce wracać do Any i nie wróce a ludzi mi to wmawiają... Poza tym mama często mi mówi ostatnio że jestem chuda, za chuda. Sprawia mi to przyjemność , nie powiem... Wogule jak jestem zdenerwowana to chce jeść mało, pokazywać innym że pije te herbatki,ćwicze,kości żeby sie o mnie martwili. Wiem chore... Wogule jestem jakaśdziwna ;/
sama sobie zaprzeczaz wiesz ? I niestety, ale po przeczytaniu NCJ i tego co tu napisałas upewniam się w tym, że zaczyna się u Ciebie nawrót...

Boże...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 19:47   #3573
(:Iza:)
Wtajemniczenie

ehh ja już nie mam siły dziewczyny

jest ciężko, bardzo ciężko, jeszcze nigdy tak nie było... walczę, bez przerwy, ale już zwyczajnie, po prostu brak mi sił.
Brak mi sił żeby walczyć, ale wiem, że nie mogę się poddawać.
Nie chcę brać psychotropów ( a psycholog jasno stwierdziła, że jest to prawdopodobne )
Nie chcę zmarnować sobie życia.
Nie chcę być 'inna'.

Tak bardzo chciałabym żeby ten koszmar się skończył... mój organizm jest rozchwiany ciągłymi dietami i napadami, które ostatnio się nasiliły ( tzn. potrafie wpakować w siebie takie ilości jak nigdy przedtem ) ale pociesza mnie myśl, że udało się, wytrzymałam tydzień bez.
Ale sił coraz mniej, czasem poprostu poddaje się i nawet nie staram się tego zatrzymać. Wiem, że to źle, że powinnam walczyć, ale jestem już taka słaba, nie potrafię...

Z wierzchu roześmiana, pewna siebie, zawsze w centrum zainteresowania, a w środku słaba, samotna

I boję się. Boję się jutra, boję się tego co będzie...

Błagam niech ten koszmar się skończy, bo nie dam rady.

Niedługo moje urodziny, ale ja nie chcę nowej bluzki, czy fajnej płyty w prezencie, jedyne co bym chciała to żeby to się wkońcu skonczyło, ale wiem że od nikodo takiego prezentu nie dostanę.

Może to brzmi trochę jak użalanie się, wiem, że powinnam walczyć, wiem że to zależy ode mnie, ale w chwilach takich jak te czuję się zupełnie bezradna i bezsilna

(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 20:07   #3574
agawlo3
Raczkowanie

GG do agawlo3

doskonale cie rozumiem... tzn. mam taka nadzieje... weim ze jest ciezko wytrwac... i wiemm ze pewnie kazdy powtarza : dasz rade ale w glebi siebie wiesz ze sama nie jestes tego pewna i tak trudno sie nie poddawac... ja teraz bardzo zaluje ze kiedys tam kiedy zaczynalam sie odchudzac nie pomyslalam logicznie i nie odchudzalam sie zdrowo tylko szybko. przyszedl efekt jo-jo i nerwy i znow tycie i teraz na przemian albo nie jem nic albo jem wszystko co jest w domu. nie potrafie jesc normalnie. jeszcze nie poszlam do psychologa, ale planuje sie wybrac chociaz w sumie jest we mnie jeszcze troszke silnej woli, nie wiem jak dlugo... taka walka z jezeniem, a raczej walka ze samym soba jest chyba podobna bo walki z narkotykami... to jest jak uzaleznienie.... czasami czlowiek jest za slaby zeby nad soba panowac.. ale co wtedy?? mysle ze odp na to pytanie bylaby wielkim skarbem dla ludzi....
Stary 2008-04-11, 20:08   #3575
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Izuś spokojnie. Najważniejsze, że jesteś pod opieką psychologa. Ciesz się nawet z tych małych sukcesów jesteś bardzo silna, nie wolno Ci w to wątpić! Jesteś dla mnie strasznym autorytetem, bo uważam, że świetnie sobie radzisz. ED to wzloty i upadki, Kochana. nie możesz się załamywać, bo jutro na pewno będzie udany dzień - uwierz w to, proszę

Hogatka Twój jadłospis był tragiczny. Kiedyś było lepiej - tak mi się wydaje moim zdaniem to na pewno wraca, świadczy o tym już sam fakt, że sprawia Ci przyjemność mówienia, że jesteś chuda ... Echhh...

Baby, mogę Twoje zdjęcie?? :P bo Aga widziała, a ja nie!!

A gdzie Funky się podziała?

Schism, ja rozumiem, że jesz dla siebie, wtedy kiedy chcesz itp. - to bardzo dobrze ale pomyśl - co byś myślała o osobie, która waży niewiele ponad 40kg przy wzroście 1,70? Wiem, wiem, to irytuje, więc po prostu spróbuj do tego podejść z dystansem tak jak do jedzeniea

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 20:15   #3576
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna;7199905A gdzie [B
Funky [/B]się podziała
Funky poszła do Lidla po serki dla mnie

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-11, 20:42   #3577
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

A gdzie Funky się podziała?

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Funky poszła do Lidla po serki dla mnie
no nie no rozbroiłyście mnie

Tak sobie tu siedziałam i pochlipywałam, trochę się zawiodłam jak wróciłam do domu , ale już jest ok, głupol ze mnie zfochałam się na siostrę że nie chciała ze mną na rowery jechać a ja tak się spieszyłam do domu, i jeszcze jej powiedizłam że nie pujde z nia na zakupy (hehe ale zaraz to odkręcę, byłam taka zła i załamana a jak weszłam na forum to zmiana o 100 stopni ->
Dziś po terapii, musiałam przemyśleć wiele spraw, moja psycholog uzmysłowiła mi że powinnam poczekać z przytyciem , gdyż nie jestem na to gotowa, w zły sposób do tego podchodzę, teraz czuje w sobie taki przymus jedzenia i chęć by Was nie zawieść , by pokazać że jestem silna i się nie poddam i to może mi bardziej zaszkodzić niż pomóc, bo znowu pojawia się kontrola i obsesyjne myślenie, którego nie było gdy sobie jadłam co chciałam. Powiedziała też że jeśli uporam się do końca z wszystkimi problemami to przytyje sama od siebie i wtedy zaakceptuję te zmiany dużo łatwiej
Ale mimo wszystko nadal jestem pełna optymizmu i wam tego również życzę z całego serducha

btw, nie wiem czy wrzucac jadłospis na NCJ, trochę śmieszny , do połowy dnia jest P a potem zrobiło się nie wiadomo co (jak wróciłam do domu to zastałam pustki w lodówce ).
Stary 2008-04-11, 20:43   #3578
hogatk@
Raczkowanie

Nie nie wraca... Nie pozwole na to Po prostu tak ostatnio jem mniej, chce sie ukarać, chce wkurzyć innych. Nie chce zejść Poniżej 52kg. Jak będzie mniej to obiecuje że zaczne jeść więcej...

Poza tym cholernie mnie brzuch boli. Serio. Nie wiem nawet czemu w sumie. Czy za dużo zjadłam, czy przez to że po twarogu z naturalnym jadłam warzywa i buraczki , pewnie namieszałam. Brzuch mnie chyba tak nie bolał od 2 lat. Nie umiałam siedzieć ok.godzine temu, musiałam sie położyć. Brzuch mnie cholernie kuje, poza tym jest mega wypełniony. No i sobie dziś nie poćwicze przez to ;/ ah... chyba zaraz pójde spać bo nic innego nie jestem w stanie zrobić, tak cholernie kuje... Jutro musze jeść mniej objętościowo i nie mieszać tak ;/
hogatk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 20:44   #3579
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Chcialalym wam cos napisac jutro mam sie zwazyc po moim normalnym jedzeniu od tyg (tak mniej wiecej) i oby waga pokazala wiecej naprawde sie staralam i w zasadzie juz sie nie moge doczekac. Wiec ze to dziwne co pisze ale po prostu chcialam to komus powiedziec a wy najpredzej mozecie mnie zrozumiec.
A w piatek (18) mam ostatnia wizyte u psychologa...

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 21:32   #3580
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimuszka Pokaż wiadomość
Oczywiście, że masz rację. Ja też mam takie chwile, mimo, że nie powinnam, bo już z mamą nie mieszkam. Mam jej "trochę za złe", że ciągle czegoś ode mnie wymagała, bez słowa pochwały. Ciągle mam wrażenie, że to co robie jest niedoskonałe. Że nic mi się nie udaje. Chyba taką cenę płacą dzieciaki z rozbitych rodzin, czy nieszczęsliwych rodzin.
Myślę, że to że szybko dorosłaś będzie procentować w przyszłości. Super poradzisz sobie w życiu, jesteś bardziej od innych uwrażliwiona na pewne kwestie, a co najważniejsze, sama stworzysz kochającą się rodzinę. Należą Ci się brawa. Jak akurat nie ma Ci kto ich bić, bij je sobie sama zasłużenie.
gdzieś po cichu sobie biję dziękuję

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Wiesz Mimuszko, miło czyta mi się to, co tutaj piszesz
mi też
Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Chcialalym wam cos napisac jutro mam sie zwazyc po moim normalnym jedzeniu od tyg (tak mniej wiecej) i oby waga pokazala wiecej naprawde sie staralam i w zasadzie juz sie nie moge doczekac. Wiec ze to dziwne co pisze ale po prostu chcialam to komus powiedziec a wy najpredzej mozecie mnie zrozumiec.
cieszę się że jest już dużo lepiej kończysz terapię?

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 21:37   #3581
notspeciallady
Raczkowanie

Marga - trzymam kciuuki za Ciebie mocno moocno I rozumiemy jak najbardziej. Bo walka o każdy kilogram więcej jest trudna

Funky - każdy mam nadzieje jest pełny optymizmu choc teraz czuje w sobie pesymistkę,ale w innej sytuacji niż jedzenie. Jestem Zuaa i smutna i dobita.

DANCE
MUSIC

,,Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
notspeciallady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 21:39   #3582
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
cieszę się że jest już dużo lepiej kończysz terapię?
wiesz z zasadzie nie powinnam jeszcze konczyc ale tak jakos wyszlo... w zasadzie dopiero niedawno terapia zaczela mi naprawde pomagac i podjelam decyzje ze musze przytyc (az wstyd przyznac ile wazei do jakiego stanu sie doprowadzilam) a moja psycholog jest w ciazy i idzie na macierzynski a ja jak na razie podjelam decyzje ze nie chce isc do innego i znow zaczynac wszystko od nowa aczkolwiek nie wykluczam calkowicie takiej mozliwosci. Jesli bedzie taka potrzeba to pewnie bede kogos szukac.

Notspeciallady dziekuje bardzo za mile slowa Tobie rowniez zycze sukcesow

Stary 2008-04-11, 21:44   #3583
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz z zasadzie nie powinnam jeszcze konczyc ale tak jakos wyszlo... w zasadzie dopiero niedawno terapia zaczela mi naprawde pomagac i podjelam decyzje ze musze przytyc (az wstyd przyznac ile wazei do jakiego stanu sie doprowadzilam) a moja psycholog jest w ciazy i idzie na macierzynski a ja jak na razie podjelam decyzje ze nie chce isc do innego i znow zaczynac wszystko od nowa aczkolwiek nie wykluczam calkowicie takiej mozliwosci. Jesli bedzie taka potrzeba to pewnie bede kogos szukac.

Notspeciallady dziekuje bardzo za mile slowa Tobie rowniez zycze sukcesow
w takim razie trzymam kciuki żeby wszystko poszło po twoje mysli

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 21:56   #3584
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

Edit !!! To mi o Gardenke chodziło Przepraszam

Cytat:
Nie nie wraca... Nie pozwole na to Po prostu tak ostatnio jem mniej, chce sie ukarać, chce wkurzyć innych. Nie chce zejść Poniżej 52kg. Jak będzie mniej to obiecuje że zaczne jeść więcej...
Przechodziłaś przez chorobe i piszesz takie obietnice ? Przecież dobrze wiesz, że zawsze się tak mówi, a nigdy się tak nie robi... Nawrót to chyba coś najgorszego co może być... Podobno jeszcze trudniej z niego wyjść...

Cytat:
3mam kciuki aby było więcej !!! Napisz jak efekty

Cytat:
Nie bardzo rozumiem co chcesz przez to powiedzieć... Chodzi o to jak mało ważysz ??

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-11, 21:57   #3585
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

Tak sobie tu siedziałam i pochlipywałam, trochę się zawiodłam jak wróciłam do domu , ale już jest ok, głupol ze mnie zfochałam się na siostrę że nie chciała ze mną na rowery jechać a ja tak się spieszyłam do domu, i jeszcze jej powiedizłam że nie pujde z nia na zakupy (hehe ale zaraz to odkręcę, byłam taka zła i załamana a jak weszłam na forum to zmiana o 100 stopni ->
Dziś po terapii, musiałam przemyśleć wiele spraw, moja psycholog uzmysłowiła mi że powinnam poczekać z przytyciem , gdyż nie jestem na to gotowa, w zły sposób do tego podchodzę, teraz czuje w sobie taki przymus jedzenia i chęć by Was nie zawieść , by pokazać że jestem silna i się nie poddam i to może mi bardziej zaszkodzić niż pomóc, bo znowu pojawia się kontrola i obsesyjne myślenie, którego nie było gdy sobie jadłam co chciałam. Powiedziała też że jeśli uporam się do końca z wszystkimi problemami to przytyje sama od siebie i wtedy zaakceptuję te zmiany dużo łatwiej
Ale mimo wszystko nadal jestem pełna optymizmu i wam tego również życzę z całego serducha

btw, nie wiem czy wrzucac jadłospis na NCJ, trochę śmieszny , do połowy dnia jest P a potem zrobiło się nie wiadomo co (jak wróciłam do domu to zastałam pustki w lodówce ).
Funky, ja Cię noRRRmalnie kocham ! jadłospis fajny do czasu wprawdzie, ale łaskawie Cię rozgrzeszę

ile Siostra ma lat? Też mam siostrę i jest super, acz również częso się kłócimy o takie błahostki, że pewnie byście się zdziwiły

Cytat:

Poza tym cholernie mnie brzuch boli. Serio. Nie wiem nawet czemu w sumie. Czy za dużo zjadłam, czy przez to że po twarogu z naturalnym jadłam warzywa i buraczki , pewnie namieszałam. Brzuch mnie chyba tak nie bolał od 2 lat. Nie umiałam siedzieć ok.godzine temu, musiałam sie położyć. Brzuch mnie cholernie kuje, poza tym jest mega wypełniony. No i sobie dziś nie poćwicze przez to ;/ ah... chyba zaraz pójde spać bo nic innego nie jestem w stanie zrobić, tak cholernie kuje
Sorry, Kochana, ale Twój jadłospis był m a s a k r y c z n y. Gadanie "kiedyś będzie więcej" itp. do mnie nie przemawia. Jutro nie nadchodzi, bo kiedy jest jutro, tak naprawdę jest już dziś i i tak nie zaczniesz jeść więcej. Jezu, tyle herbat odchudzających i tylko tyle jedzenia... Po prostu brak mi słów. Nic nie namieszałaś, a czy dużo? Odpowiedz sobie sama... Ech...

Cytat:
czemu ostatnią? rozumiem Cię, ale nie obiecuj sobie za wiele po tygodniu

Stary 2008-04-11, 21:58   #3586
garden_d
Zakorzenienie

Dziewczyny, zawaliłam dzisiaj na maksa cały tydzień. Miałam jeść więcej- jadłam. Niestety obiady ograniczałam, wciąż ścinałam te kalorie i jak wspominałam- dzisiaj zjadłam bardzo mało, a do tego łącznie jeździłam 2,5h na rowerku, co przy mojej wadze oznacza -900kalorii. Jutro mam się rano zważyć, boję się, że jeśli zobaczę kg więcej to będę jeszcze bardziej obcinała, a jeśli mniej, to się tym zadowolę (choć nie powinnam chudnąć..). Nie czuję się z tym dobrze, czuję się jakbym schodziła na zły tor i co gorsza, jest mi trudno sobie z tym poradzić. Jutro Wam napiszę czy moja waga ruszyła w którąś ze stron...
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 22:02   #3587
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Dziewczyny, zawaliłam dzisiaj na maksa cały tydzień. Miałam jeść więcej- jadłam. Niestety obiady ograniczałam, wciąż ścinałam te kalorie i jak wspominałam- dzisiaj zjadłam bardzo mało, a do tego łącznie jeździłam 2,5h na rowerku, co przy mojej wadze oznacza -900kalorii. Jutro mam się rano zważyć, boję się, że jeśli zobaczę kg więcej to będę jeszcze bardziej obcinała, a jeśli mniej, to się tym zadowolę (choć nie powinnam chudnąć..). Nie czuję się z tym dobrze, czuję się jakbym schodziła na zły tor i co gorsza, jest mi trudno sobie z tym poradzić. Jutro Wam napiszę czy moja waga ruszyła w którąś ze stron...
Rozumiem, i zapewne tak będzie, to typowe dla anorektyczek niestety. też tak miałam: byłam na p i po 2 tyg. 1 kg mniej. i się ucieszyłam ale przejrzałam na oczy jakimś cudem...

Jezu, 2,5h na rowerku! ja ledwo 25 min wytrzymywalam kochana, zameczysz się no i nie zdziw sie, jesli na wadze bedzie wiecej - miesnie.

Stary 2008-04-11, 22:09   #3588
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
w takim razie trzymam kciuki żeby wszystko poszło po twoje mysli

Cytat:
3mam kciuki aby było więcej !!! Napisz jak efekty na pewno napisze kusi mnie zeby dzis stanac na wage ale nie mam juz w domu, moze to i dobrze...

Nie bardzo rozumiem co chcesz przez to powiedzieć... Chodzi o to jak mało ważysz ??
niestety tak ale juz przejrzalam na oczy

Cytat:
czemu ostatnią? rozumiem Cię, ale nie obiecuj sobie za wiele po tygodniu
pisalam wyzej jak wyglada sytuacja, wiem ze tydzien to malo ale juz od dluzszego czasu jadlam lepiej a ten tydzien to juz w ogole (mama tak mowi i sama tez tak uwazam) mam nadzieje ze w koncu cos ruszy w gore

Stary 2008-04-11, 22:11   #3589
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Funky, ja Cię noRRRmalnie kocham ! jadłospis fajny do czasu wprawdzie, ale łaskawie Cię rozgrzeszę

ile Siostra ma lat? Też mam siostrę i jest super, acz również częso się kłócimy o takie błahostki, że pewnie byście się zdziwiły
Norrrrrmalnie ja Ciebie też
Poważnie taka byłam dziś zdołowana , nawet trochę się popłakałam , ale jak weszłam na wizaż i zobaczyłam to: gdzie się funky podziała?? - pewnie poszła do lidla po serki , to od razu uśmiech od ucha do ucha
Siostra jest starsza o 3 lata, ja się z nią nawet nie pokłóciłam tylko trochę wkurzyłam , ale już mi przeszło i jednak jadę na te zakupy
Izuś z tym jadłospisem to wiem że trochę wyszło beznadziejnie, tyle nad tym myślałam i naprawdę za bardzo próbuje to kontrolować i czuje taki przymus , a to nie jest teraz dobre. Moja terapeutka powiedziła że nie jestem na to gotowa, a przynajmniej nie w takiej formie, gdyż wszystko co robię zaraz zamieniam na przymus. Nadal chcę przytyć i będę do tego dążyć , ale w swoim tempie i tak wierzę że się uda
Stary 2008-04-11, 22:18   #3590
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Norrrrrmalnie ja Ciebie też
Poważnie taka byłam dziś zdołowana , nawet trochę się popłakałam , ale jak weszłam na wizaż i zobaczyłam to: gdzie się funky podziała?? - pewnie poszła do lidla po serki , to od razu uśmiech od ucha do ucha
Siostra jest starsza o 3 lata, ja się z nią nawet nie pokłóciłam tylko trochę wkurzyłam , ale już mi przeszło i jednak jadę na te zakupy
Izuś z tym jadłospisem to wiem że trochę wyszło beznadziejnie, tyle nad tym myślałam i naprawdę za bardzo próbuje to kontrolować i czuje taki przymus , a to nie jest teraz dobre. Moja terapeutka powiedziła że nie jestem na to gotowa, a przynajmniej nie w takiej formie, gdyż wszystko co robię zaraz zamieniam na przymus. Nadal chcę przytyć i będę do tego dążyć , ale w swoim tempie i tak wierzę że się uda
miałam tak samo po wczorajszej kłótni z mamą. aczkolwiek dziś się za bardzo do siebie nie odzywamy...

Funky, not o słuchaj psychologa rozumiem, że psycholog chodzi o to, że zamiast jeść na luzie, Ty dalej - tak jak w przypadku any - to kontrolujesz? czy o co?

Stary 2008-04-11, 22:26   #3591
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
miałam tak samo po wczorajszej kłótni z mamą. aczkolwiek dziś się za bardzo do siebie nie odzywamy...

Funky, not o słuchaj psychologa rozumiem, że psycholog chodzi o to, że zamiast jeść na luzie, Ty dalej - tak jak w przypadku any - to kontrolujesz? czy o co?
tak właśnie, ja z tego przytycia zrobiłam taki zewnętrzny przymus , chciałam żeby wyszło na luzie ale znowu przegięłam.
Tak bardzo się staram żeby wszystko było ładnie i zdrowo że się w tym zatracam na nowo, zamiast na luzie podejść do jedzenia ja na nowo myślę co tu zjeść ,kiedy i o której żeby było dobrze.
Oczywiście to nie zmienia fakti że chcę przytyć tych parę kg i bedę do tego dążyć tylko w swoim tempie, do niczego nie chcę się zmuszać, czuję się gotowa ale tak po swojemu
Stary 2008-04-11, 22:27   #3592
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, i zapewne tak będzie, to typowe dla anorektyczek niestety. też tak miałam: byłam na p i po 2 tyg. 1 kg mniej. i się ucieszyłam ale przejrzałam na oczy jakimś cudem...

Jezu, 2,5h na rowerku! ja ledwo 25 min wytrzymywalam kochana, zameczysz się no i nie zdziw sie, jesli na wadze bedzie wiecej - miesnie.
Dziękuje Izka

Wiecie, ja zawsze uważałam, że jestem odpowiedzialna i nigdy nie mogłabym wpaść w anoreksję, czy coś podobnego. Dzisiaj trochę się jednak tak poczułam. Nie chcę, nie chcę, nie chcę. Uda mi się...
Stary 2008-04-11, 22:31   #3593
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Funky, masz rację, dalej zdrowo łączysz, dalej wszystko idealnie zresztą pisałam to kiedyś przy ocenie. Ale luz przyjdzie, na pewno

Garden a ja?!? Ja i anoreksja?! Też tak sądziłam... Zwłaszcza, że zawsze byłam chudziutka. To już szczyt głupoty odchudzać się z niedowagi. Boże, wspolczuję sama sobie takiego ... no nie wiem. Takiego, a raczej takiej, powtórzę: skończonej głupoty.

edit: chciałam powiedzieć "dobranoc", bo Siostra własnie szturmem zdobywa lap topa. A szkoda, jeszcze bym z Wami pogadała a tak, muszę do jutra poczekać. Dobranoc i miłego jutra, Piękne Kobitki moje !

powodzenia jutro na wadze, Garden i Margo Funkuś,a Tobie dużo luzu

Stary 2008-04-11, 22:34   #3594
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Garden a ja?!? Ja i anoreksja?! Też tak sądziłam... Zwłaszcza, że zawsze byłam chudziutka. To już szczyt głupoty odchudzać się z niedowagi. Boże, wspolczuję sama sobie takiego ... no nie wiem. Takiego, a raczej takiej, powtórzę: skończonej głupoty.
Dokładnie. Zawsze miałam niedowagę, ale nie uważam, żebym teraz wyglądała zbyt chudo. Muszę po raz kolejny spróbować i nie dać się temu.
dziękuję

Gratuluję Wam dziewczyny postępów

edit:

Cytat:
edit: chciałam powiedzieć "dobranoc", bo Siostra własnie szturmem zdobywa lap topa. A szkoda, jeszcze bym z Wami pogadała a tak, muszę do jutra poczekać. Dobranoc i miłego jutra, Piękne Kobitki moje !

Dziękuję Kochana Izko, my też byśmy porozmawiały z Tobą ;* Dobrej nocy
Stary 2008-04-11, 22:41   #3595
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Funky, masz rację, dalej zdrowo łączysz, dalej wszystko idealnie zresztą pisałam to kiedyś przy ocenie. Ale luz przyjdzie, na pewno

ehhh te siostry skąd ja to znam
Dobranoc i dziękuje za wszystkie miłe słowa
Stary 2008-04-11, 22:50   #3596
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh te siostry skąd ja to znam
Dobranoc i dziękuje za wszystkie miłe słowa
I ja również co do tych sióstr
Stary 2008-04-11, 22:50   #3597
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
I ja również co do tych sióstr
no to jest nas więcej razem raźniej , nie damy się
Stary 2008-04-11, 22:53   #3598
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
no to jest nas więcej razem raźniej , nie damy się
No jasne, że tak (moja w sierpniu się wyprowadza, więc dam radę wytrzymać jeszcze taką 'chwilę' )
Stary 2008-04-11, 22:57   #3599
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
niestety tak ale juz przejrzalam na oczy
Mianowicie ? aż tak źle ?

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-11, 23:04   #3600
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Mianowicie ? aż tak źle ?
wiesz nie chcialabym tu straszyc...
Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie w duzej mierze pomagacie mi walczyc z choroba Dobranoc kochane ;*

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości