Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-18, 06:55   #2281
Glassball
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Tylko tu nagina rzeczywistosc. A pamietajcie, ze moze was odwiedzic pracownik socjalny. Wystarczy zyczliwy donos ;-) a są ludzie, ktorym sie takie chce pisac. I reagowac trzeba. Nie mozna wpiac do akt i zapomniec.

Edit: pisze o 500+, a Bunnybe chyba chodzilo o becikowe 😂 no ale i tak nie jest to prawda i trza miec na uwadze ewentualne konsekwencje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
W mojej wiosce rodzinnej wszystkie "samotne" matki bez ślubów biorą wszystkie możliwe świadczenia, mimo, że mają po 2, 3 dzieci z jednym facetem i z nim mieszkają i śmieją się z tych co mają ślub. Ja juz w te kontrolę itd nie wierzę 😉 może i straszą ale raczej nic z tym nie robią. Tak samo ze zlobkami i przedszkolami nikt nie sprawdza, że te samotne matki mieszkają z chłopem 😊 także Mohnka nie spiesz się ze ślubem, za dużo "przywilejów" stracisz

A co do becikowego to nie będą czasem w nazym przypadku brane pity z 2015? Nie wiem dokładnie bo ja i tak się nie łapie, ale kiedyś było tak, że do października brało się w lata wstecz dochody, a od listopada dopiero z poprzedniego roku.

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 06:58   #2282
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Ukrajinka - padłam po tym mopie

Mohnka - twarda sztuka z niej - ciekawe czy do dziecka się obudzi? Życzę Ci cierpliwości, bo niedługo przeczytamy, że jedna pacjentka udusiła drugą poduszką ale spoko, będziemy Cię bronić w razie czego

Happiness - piękne sukienki i gratulacje dla siostry TZ

Bunnybe - pozazdrościć przyjaciółek
trzeba sobie jakos radzic
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 06:59   #2283
Glassball
Rozeznanie

Ale skrobiecie, jak ja to wzystko nadrobie 😂 u mnie rodzice wiec nie mam czasu poczytać nawet za bardzo. Miłego weekendu 😘

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 07:05   #2284
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Bunnybe, super niespodzianka

Koszmarna noc u mnie, a teraz od rana juz ktos sie tlucze na gorze, corcia pelna energii, trzeba robic sniadanie.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 07:07   #2285
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z babskiego wieczoru ktory okazal sie byc moim bbay shower- przyjeciem niespodzianka kompletnie sie nie spodziewałam, byly moje wszystkie przyjaciolki, dobre jedzenie i piekne prezenty, az mi bylo niezrecznie ale niespodzianka cudowna, bardzo sie wzruszylam i swietnie bawilam, uwielbiam moje dziewczyny ide spac, nadrobie Was jutro

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
Wow!!!! Pięknie! 😍😍😍 wspaniale jest mieć takich przyjaciół 😍
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7199077 6]Booooze czasami mam wrazenie ze to tz ma zaćmienie ciazowe... Mowi do mnie ze jego kolegi dziecko ma 35 tygodni i leży w inkubatorze ciagle... Wiec zrozumiałam to tak ze od 35 tygodni leży maleństwo w inkubatorze.. A ten z papa do mnie ze mam zaćmienie ciazowe i go nie rozumiem... Chodziło mu o to Że dziecko urodziło sie w 34 tygodniu a od tygodnia leży w inkubatorze..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
O kurde, a myślałam, że poród w 34 nie będzie się wiązać z inkubatorem.. 😨
Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
A ja mam rewolucje zoladkowa ale co sie dziwic...zjadlam truskawki, kiri, jajka czekoladowe i popilam cola

No to niezła mieszanka.. Ja któregoś razu zjadłam chipsy i żelki .. Okazało się że tydzień po terminie. Ale biegałam 😫 trzymaj się! 😘
Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Effpe a porozmawiać z nią próbowałaś?
Wiesz, tak miło bez napiecia.

Moi rodzice mają problem z sąsiadem który puszcza głośno muzykę wczesnym rankiem ok 6/7. Tata mu pukał w rury to ten zaczął odpukiwać, chodzi po całym mieszkaniu i puka we wszystkie rury:P
jakis wyjątkowo wredny się trafił przypadek
O matko.. Chyba bym wstawała wcześniej i włączała muzykę przed nim. 😜
Cytat:

Mohnka - twarda sztuka z niej - ciekawe czy do dziecka się obudzi? Życzę Ci cierpliwości, bo niedługo przeczytamy, że jedna pacjentka udusiła drugą poduszką ale spoko, będziemy Cię bronić w razie czego

Haha twarda sztuka! Na noc włączyła wibracje. Dzwoni telefon o 4.30 ta chrapie .. A ja spalam ze słuchawkami w uszach bo lepiej wyciszają niż stopery. Mimo to słyszałam. Obudziłam się, nie mogłam spać... 5.00 znów dzwoni. A ja nerwy i znów pięć minut głośnego
Halo!!! Ej!! Słyszysz?! Wyłącz to!!
Telefon leżał na stoliku na którym wszystko zaczęło się ruszać.
Mówi do mnie.. Przecież jest wyciszony! A ja mowie, ze jak skoro mnie drugi raz obudził?!

Nie oddzywamy się i mijamy się na korytarzu bez słowa. Rano myślałam, że nie wstanę, a w nocy nie słyszałam położnej na badanie tętna, musiała mnie szturchać.

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 07:12   #2286
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Wow!!!! Pięknie! wspaniale jest mieć takich przyjaciół

O kurde, a myślałam, że poród w 34 nie będzie się wiązać z inkubatorem..

No to niezła mieszanka.. Ja któregoś razu zjadłam chipsy i żelki .. Okazało się że tydzień po terminie. Ale biegałam trzymaj się!

O matko.. Chyba bym wstawała wcześniej i włączała muzykę przed nim.

Haha twarda sztuka! Na noc włączyła wibracje. Dzwoni telefon o 4.30 ta chrapie .. A ja spalam ze słuchawkami w uszach bo lepiej wyciszają niż stopery. Mimo to słyszałam. Obudziłam się, nie mogłam spać... 5.00 znów dzwoni. A ja nerwy i znów pięć minut głośnego
Mówi do mnie.. Przecież jest wyciszony! A ja mowie, ze jak skoro mnie drugi raz obudził?!

Nie oddzywamy się i mijamy się na korytarzu bez słowa. Rano myślałam, że nie wstanę, a w nocy nie słyszałam położnej na badanie tętna, musiała mnie szturchać.

Moze to nic powaznego bo widziałam zdjecia jak go mama przytula

Mohnka współczuje Ci na prawdę współlokatorki
Ja jak leżałam w styczniu to na ostatnia noc mnie przenieśli i leżałam z dziewczyna... Najpierw akcja o 1 w nocy bo jej chłopak został i położył sie do niej do lozka całowali sie i gadali wrrrr przyszła położna i zaczęła sie drzeć ze co oni robią itp kazała chłopakowi isc do Domu to ta w ryk ze ona tu nie zostanie sama... Po czym o 5 rano on znowu przyjechał i gadali.. Całe szczęście ze następnego dnia wyszłam bo bym nie wytrzymała

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 07:14   #2287
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7199266 6]Moze to nic powaznego bo widziałam zdjecia jak go mama przytula

Ja jak leżałam w styczniu to na ostatnia noc mnie przenieśli i leżałam z dziewczyna... Najpierw akcja o 1 w nocy bo jej chłopak został i położył sie do niej do lozka całowali sie i gadali wrrrr przyszła położna i zaczęła sie drzeć ze co oni robią itp kazała chłopakowi isc do Domu to ta w ryk ze ona tu nie zostanie sama... Po czym o 5 rano on znowu przyjechał i gadali.. Całe szczęście ze następnego dnia wyszłam bo bym nie wytrzymała

O matko. To ja bym to zgłosiła... Dobrze pamiętam, że Ty w UK? Nie wiem, jakie tam są standardy szpitali.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-18, 07:16   #2288
Konto usunięte

Cytat:
O matko. To ja bym to zgłosiła... Dobrze pamiętam, że Ty w UK? Nie wiem, jakie tam są standardy szpitali.

Tak w UK. Facet moze zostać na noc ale tylko jeżeli urodzisz, odwiedziny parterów były do 22... Nie zgłaszałam bo wiedziałam ze wychodzę następnego dnia... Zreszta położne juz mialy jej dosc...

Stary 2017-03-18, 07:17   #2289
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7199274 6]Tak w UK. Facet moze zostać na noc ale tylko jeżeli urodzisz, odwiedziny parterów były do 22... Nie zgłaszałam bo wiedziałam ze wychodzę następnego dnia... Zreszta położne juz mialy jej dosc...

Wow... Do 22. Tutaj niby od 15 do 17 no ale mój siedzi czasam do 19.20 i póki zmiana na 19 nie zauważy to siedzi.. Później wypraszają.
Dobrze, że to tylko jedna noc. a coś poważnego się działo?

Stary 2017-03-18, 07:20   #2290
CamomileS
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7198713 1]Jasne! Zamienię sie z chęcią! :róża:

Mniaaaaaam! W ten weekend musze zjeść
Ale plecy mnie masakrycznie bolą...

Boze dziewczyny tz powiedział zd mnie pakuje w kaftan... Przed chwila ryczałam a teraz zaczęłam tak sie śmiać ze nie moge sie opanować... Najgorsze jest to ze płacze i śmieje sie w niebogłosy jednocześnie

Kochany tz
Cytat:
Napisane przez megan_86 Pokaż wiadomość
A ja sie pochwale jaka ma uzdolniona siostre blizniaczke
Zrobila mi napis dla corci a dla swojej Tosi obrazki z tancerkami. Slicznie, prawda?
Slicznosci
Cytat:
Nie mam 😢😢

Idę spać z radiem prawie na pół głośności na telefonie.. Wtedy jej nie słyszę. Ale nie będę słyszeć jak w nocy położna chodzi słuchać tętno płodu. Trudno...

Dziewczyny ja chce do domu. Nie wiecie jak Wam zazdroszczę własnego łóżka. Ja swoje ostatnio widziałam 15.01 jak musiałam je rano pożegnać... 😩 grr

Wiem co czujesz, mój tz też chrapie i go szturham w nocy że ma się obrócić
Ale też mam wtedy ciśnienie jak nie wiem

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 07:21   #2291
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
W mojej wiosce rodzinnej wszystkie "samotne" matki bez ślubów biorą wszystkie możliwe świadczenia, mimo, że mają po 2, 3 dzieci z jednym facetem i z nim mieszkają i śmieją się z tych co mają ślub. Ja juz w te kontrolę itd nie wierzę 😉 może i straszą ale raczej nic z tym nie robią. Tak samo ze zlobkami i przedszkolami nikt nie sprawdza, że te samotne matki mieszkają z chłopem 😊 także Mohnka nie spiesz się ze ślubem, za dużo "przywilejów" stracisz

A co do becikowego to nie będą czasem w nazym przypadku brane pity z 2015? Nie wiem dokładnie bo ja i tak się nie łapie, ale kiedyś było tak, że do października brało się w lata wstecz dochody, a od listopada dopiero z poprzedniego roku.

Booożeee... wybaczcie, ale nie dam rady nadrobić. Wczorajszy dzień trwał chyba 5min...

Rzuciło mi się w to w oczy. Dobrze rozumiem, że Mohnka nie jesteś po ślubie? Podobnie jak ja i jesli wezmę, to w 2019 prawdopodobnie, z TŻ nawet nie mieszkamy jeszcze razem, przygotowujemy wszystko na jego przeprowadzkę do mnie, ale u niego wiecznie coś z rodzicami nie tak i wszystko odwleka sie w czasie... I oczywiście zamierzam składać wnioski o wszystkie socjale, jakie sie należą samotnej matce.

A jeśli chodzi o te PITy z 2015, to lipa by była, bo ja ja od roku ejstem w Polsce, więc musiałabym składać te z UK? Co za głupi kraj... Tam też są dziwne przepisy, ale czasem tak bardzo żałuję, ze wróciłam tutaj ;/

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-18, 07:29   #2292
Konto usunięte

Cytat:
Wow... Do 22. Tutaj niby od 15 do 17 no ale mój siedzi czasam do 19.20 i póki zmiana na 19 nie zauważy to siedzi.. Później wypraszają.
Dobrze, że to tylko jedna noc. a coś poważnego się działo?

Ja leżałam cały tydzien, najpierw sama na sali, potem przenieśli mnie na sale z noworodkami (mądre rozwiazanie skoro miałam infekcje) i na ostatnia noc do tej dziewczyny), infekcje jakaś miałam antybiotyk dożylnie a potem w tabletkach

Stary 2017-03-18, 07:43   #2293
gornek
Zakorzenienie

Kurczę za pozno dzisiaj wstałam i chyba juz nie zdążę nic zjeść prze sr :/ ale trudno, kupie gdzies jakas drożdżówkę.
Effpe a myślałaś co zrobisz gdy urodzi sie Maya i bedzie sie non stop budzić przez ten telewizor? Bo skoro go głośno słychać to i mała moze na to reagować.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 07:46   #2294
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Kurczę za pozno dzisiaj wstałam i chyba juz nie zdążę nic zjeść prze sr :/ ale trudno, kupie gdzies jakas drożdżówkę.
Effpe a myślałaś co zrobisz gdy urodzi sie Maya i bedzie sie non stop budzić przez ten telewizor? Bo skoro go głośno słychać to i mała moze na to reagować.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Wtedy to bede pukać do baby nawet o 2 w nocy xd po drugiej stronie tej baby mieszka moja przyjaciółka i małej nie budzi telewizor tylko szczekający od 6 rano pies :/

Stary 2017-03-18, 07:51   #2295
felliciti
Wtajemniczenie

happines ślicznie na Tobie leżą te sukienki!

Cytat:
Napisane przez megan_86 Pokaż wiadomość
A ja sie pochwale jaka ma uzdolniona siostre blizniaczke
Zrobila mi napis dla corci a dla swojej Tosi obrazki z tancerkami. Slicznie, prawda?
Piękności!

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o te PITy z 2015, to lipa by była, bo ja ja od roku ejstem w Polsce, więc musiałabym składać te z UK? Co za głupi kraj... Tam też są dziwne przepisy, ale czasem tak bardzo żałuję, ze wróciłam tutaj ;/
U mnie to samo kochana i zastanawiam się czy nie ukryć faktu o UK, bo w Polsce się w ogóle nie rozliczałam, tak samo tż. W poniedziałek się wszystkiego dowiem, bo idę do znajomej mojej mamy, która pracuje w mopsie.
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 07:59   #2296
happiness__
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuję!

Cytat:
Wow!!!! Pięknie! 😍😍😍 wspaniale jest mieć takich przyjaciół 😍

O kurde, a myślałam, że poród w 34 nie będzie się wiązać z inkubatorem.. 😨

No to niezła mieszanka.. Ja któregoś razu zjadłam chipsy i żelki .. Okazało się że tydzień po terminie. Ale biegałam 😫 trzymaj się! 😘

O matko.. Chyba bym wstawała wcześniej i włączała muzykę przed nim. 😜

No nie, co za dziewczyna, współczuję obyś wyszła po weekendzie i już nie musiała się męczyć

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7199266 6]Moze to nic powaznego bo widziałam zdjecia jak go mama przytula

Też ciekawie ludzie to mają pomysły
Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
happines ślicznie na Tobie leżą te sukienki!

Piękności!

U mnie to samo kochana i zastanawiam się czy nie ukryć faktu o UK, bo w Polsce się w ogóle nie rozliczałam, tak samo tż. W poniedziałek się wszystkiego dowiem, bo idę do znajomej mojej mamy, która pracuje w mopsie.
Dziękuję bardzo

Leżę w łóżku i jestem totalnie niewyspana, czuję że to już niemożliwe wyspać się wygodnie. I kolejną noc latam do łazienki co 2 godz, też tak macie? Teraz muszę wstać, bo już czuję głód i pustkę w żołądku, a tak mi się nie chceeee.

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 08:01   #2297
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7199294 1]Ja leżałam cały tydzien, najpierw sama na sali, potem przenieśli mnie na sale z noworodkami (mądre rozwiazanie skoro miałam infekcje) i na ostatnia noc do tej dziewczyny), infekcje jakaś miałam antybiotyk dożylnie a potem w tabletkach

Oni nie myślą. Mi też dali chorą i później z przeziębienia miałam zapalenie zatok..
Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Dziękuję!

No nie, co za dziewczyna, współczuję obyś wyszła po weekendzie i już nie musiała się męczyć

Dziękuję bardzo

Leżę w łóżku i jestem totalnie niewyspana, czuję że to już niemożliwe wyspać się wygodnie. I kolejną noc latam do łazienki co 2 godz, też tak macie? Teraz muszę wstać, bo już czuję głód i pustkę w żołądku, a tak mi się nie chceeee.

Ja się budzę i mnie głód męczy.. A siku chodzę w nocy albo rano bo mi się wstać nie chce. Bo idę i tylko kropelki a uczucie jakbym miała napompowany pęcherz jak nie wiem...

Stary 2017-03-18, 08:05   #2298
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Dobry ☺ wyspana a wyspana. Spałam snem kamiennym od 11 az do 8 rano! 😁

Megan, piękne rzeczy Twoja siostra potrafi zrobić ☺ chyba sama zrobie takie baletnice bo wyglądają przecudownie a literki może dam do uszycia bo ja nie dam rady 😛

Hapinnes, śliczne sukienki ☺

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 08:10   #2299
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję!

Nie co 2h, ale 2-3 razy muszę wstać. Ale ja piję litry wody, w nocy też przynajmniej 0,5 litra wypije

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

bunny super przyjaciółki! Pochwal się co tam Ci sprezentowały
Stary 2017-03-18, 08:14   #2300
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Oni nie myślą. Mi też dali chorą i później z przeziębienia miałam zapalenie zatok..

Ja się budzę i mnie głód męczy.. A siku chodzę w nocy albo rano bo mi się wstać nie chce. Bo idę i tylko kropelki a uczucie jakbym miała napompowany pęcherz jak nie wiem...

No a ja właśnie lecę z pełnym pęcherzem i co 2 h sikam jakbym cały dzień nie sikała
Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Dobry ☺ wyspana a wyspana. Spałam snem kamiennym od 11 az do 8 rano! 😁

Megan, piękne rzeczy Twoja siostra potrafi zrobić ☺ chyba sama zrobie takie baletnice bo wyglądają przecudownie a literki może dam do uszycia bo ja nie dam rady 😛

Hapinnes, śliczne sukienki ☺

Ale zazdro! Nie pamiętam, kiedy ostatni raz tak spałam
Dziękuję
Cytat:
Nie co 2h, ale 2-3 razy muszę wstać. Ale ja piję litry wody, w nocy też przynajmniej 0,5 litra wypije

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

bunny super przyjaciółki! Pochwal się co tam Ci sprezentowały
Właśnie ja też teraz więcej piję. W nocy już staram się nie pić wcale, bo wystarczy że wypije lyczka i za pół godziny się budzę na sikanie

Stary 2017-03-18, 08:14   #2301
marg0lcia
Zadomowienie

Fellicitti (jeśli źle napisałam, to przepraszam, piszę z pamięci ) to daj znać, ja niestety nikogo znajomego w mopsie nie mam, a krew mnie zalewa, jak mam tam iść... ja też się nigdy z uk nie rozliczalam ani mój facet, a wiem, że niektórzy to robią ja tego w ogóle nie rozumiem, dlaczego mam cokolwiek oddawać naszemu państwu za to, że tam byłam, skoro ono w żaden sposób nie pomogło mi tam wyjechać

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-03-18, 08:16   #2302
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję!

Dziękuję bardzo

Ojej tak, ja chodzę jakos co 2,5-3h cała ciążę ale potem normalnie zasypiam.

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 08:16   #2303
marg0lcia
Zadomowienie

A w łazience w nocy jestem z milion razy, co godzina z zegarkiem w ręku, ale wypijam ok2l wody mineralnej plus herbaty itd w ciągu dnia, a w nocy też nie żałuję sobie, zawsze dużo piłam

Stary 2017-03-18, 08:22   #2304
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Fellicitti (jeśli źle napisałam, to przepraszam, piszę z pamięci ) to daj znać, ja niestety nikogo znajomego w mopsie nie mam, a krew mnie zalewa, jak mam tam iść... ja też się nigdy z uk nie rozliczalam ani mój facet, a wiem, że niektórzy to robią ja tego w ogóle nie rozumiem, dlaczego mam cokolwiek oddawać naszemu państwu za to, że tam byłam, skoro ono w żaden sposób nie pomogło mi tam wyjechać

Zapytam o to nowe kosiniakowe (chyba tak to się nazywa), becikowe, dodatek do becikowego jest jeszcze jakiś, to 500+, kiedyś spotkała moją mamę to mówiła jeszcze o jakiś dodatkach do mieszkania, ale rozmawiały w biegu, więc teraz na spokojnie pogadamy. Bedę brać co dają

Wezme zeszyt i będę notować, bo mój mózg mało co przyswaja na dłużej ostatnio

Edytowane przez felliciti
Czas edycji: 2017-03-18 o 08:27
Stary 2017-03-18, 08:29   #2305
decorail
Zakorzenienie

Kiwaczka - jakim cudem tyle przespałaś??

Ja też sikam jak szalona, a specjalnie tylko łyczek wody biorę przed snem I w ogóle ostatnio eksperymentowałam i okazało się, że na tym etapie zaczęło mi się lepiej spać bez poduchy ciążowej
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 08:32   #2306
milutek
Wtajemniczenie

Megan - piękne literki i baletnice!!! Siostra zdolna bestia

Hapiness - sukienki śliczne, zwłaszcza różowa, będzie ekstra na lato i wygodna do karmienia.

Bunny - jaaaa cieeee ale suuuuper!!! Ale niespodzianka. Pochwal się prezentami koniecznie
Stary 2017-03-18, 08:37   #2307
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Kiwaczka - jakim cudem tyle przespałaś??

Ja też sikam jak szalona, a specjalnie tylko łyczek wody biorę przed snem I w ogóle ostatnio eksperymentowałam i okazało się, że na tym etapie zaczęło mi się lepiej spać bez poduchy ciążowej
A podkladasz coś pod brzuch i między nogi czy tak totalnie bez niczego? Ja też już nie śpię z poduchą tak jak wcześniej, ale między nogami i pod brzuchem muszę coś mieć. I z tylu pod plecami. I czasem pod biodrami jestem tak obladowana poduszkami nieraz, że to aż śmieszne a i tak nie wiem, od czego to zależy, kiedy mi wygodnie.
Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Ojej tak, ja chodzę jakos co 2,5-3h cała ciążę ale potem normalnie zasypiam.

To super, że przynajmniej śpisz potem normalnie Ja różnie, choć ostatnio jestem tak wykończona tym, ze zasypiam mimo że mi niewygodnie, a potem budzę się cała obolała
Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Megan - piękne literki i baletnice!!! Siostra zdolna bestia

Hapiness - sukienki śliczne, zwłaszcza różowa, będzie ekstra na lato i wygodna do karmienia.

Bunny - jaaaa cieeee ale suuuuper!!! Ale niespodzianka. Pochwal się prezentami koniecznie
Dziękuję to prawda, będzie bardzo praktyczna na lato

Stary 2017-03-18, 08:46   #2308
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Zapytam o to nowe kosiniakowe (chyba tak to się nazywa), becikowe, dodatek do becikowego jest jeszcze jakiś, to 500+, kiedyś spotkała moją mamę to mówiła jeszcze o jakiś dodatkach do mieszkania, ale rozmawiały w biegu, więc teraz na spokojnie pogadamy. Bedę brać co dają

Wezme zeszyt i będę notować, bo mój mózg mało co przyswaja na dłużej ostatnio
Ja dokładnie tak samo, ludzie tam się nie cackaja, a wcale nie są jacyś biedni... jak się należy, to trzeba brać. Do ginekologa chodzę prywatnie, badania prywatnie, więc chociaż w taki sposób niech oddadzą

Stary 2017-03-18, 08:47   #2309
Konto usunięte

Ja raz w nocy sie budzę czasami dwa ale najgorsze jest ze czuje taki ucisk na pęcherz a idzie do łazienki a tam 3 kropelki
Dzis ani razu nie wstałam :p

W ogole u tz w pracy kolegi zona miała to na 13 marca ale jeszcze nie urodziła i tz sie go pyta co dalej czy beda wywoływać czy co a ten koleś ze on nie wie ze on nawet na usg z nią nie był żadnym..
Tz do mnie ze jak tak facet moze.. Tez mi sie to wydaje bardzo przykre

Stary 2017-03-18, 08:48   #2310
felliciti
Wtajemniczenie

Dziewczyny, polećcie mi proszę jakieś książki, łatwe, szybkie i przyjemne Zamawiam właśnie Siedem sióstr i chętnie coś jeszcze włożę do koszyka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości