Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-17, 21:45   #1441
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość
To chyba sobie narzucili niemałą marżę
Na internecie te mydła kiedyś widziałam za ok 6,50 tylko strona była dla mnie podejrzana, ale może to jest właściwa cena tych mydeł.
Tak zaczęłam wnikać i co się okazuje: Kupiłam wersję z prawdziwą perłą (ma zatopioną perłę), mydło mam w kartoniku, a Herbs & Hydro Pure sprzedaje w szarym papierze owiniętym swoją etykietą (brzydko to wygląda, zapakowane byle jak). Moje mydło ma identyczny skład, co ich, wygląda też identycznie, tzn ma tę literę V wytłoczoną. Coś mi tu śmierdzi, oni podpisują się, że to ich mydła, ale to nie oni je produkują na pewno, ukrywają też nazwę producenta (Vespera), nigdzie jej nie widać, ani w opisach, ani na fotkach (fotki są rozmyte, nie widać napisów). Dobrze, że nie kupiłam na targach, bo bym się wściekła.

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-03-17 o 22:12
Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 22:10   #1442
Persefona_12
Zadomowienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
Tak zaczęłam wnikać i co się okazuje: Kupiłam wersję z prawdziwą perłą (ma zatopioną perłę), mydło mam w kartoniku, a Herbs & Hydro Pure sprzedaje w szarym papierze owiniętym swoją etykietą (brzydko to wygląda, zapakowane byle jak). Moje mydło ma identyczny skład, co ich, wygląda też identycznie, tzn ma tę literę V wytłoczoną. Coś mi tu śmierdzi, oni podpisują się, że to ich mydła, ale to nie oni je produkują na pewno, ukrywają też nazwę producenta (Vespera), nigdzie jej nie widać, ani w opisach, ani na fotkach (fotki są rozmyte, nie widać napisów). Dobrze, że nie kupiłam na targach, bo bym się wściekła.
Na stronie Vespera piszą, że jako "niezależny podmiot firma Vespera funkcjonuje od dwóch lat" a doświadczenie mają kilkunastoletnie. Wydaje mi się, że po prostu robią mydła dla H&H a ci je sprzedają pod swoją etykietką i po swojej cenie. Co więcej mydła Vespera raczej trudno dostać nawet w sklepach internetowych. Jeśli spotkalaś je w Jasmin to może to się zmieni. Jeśli to rzeczywiście te same mydła, to nie ma co przepłacać
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 22:13   #1443
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Na stronie Vespera piszą, że jako "niezależny podmiot firma Vespera funkcjonuje od dwóch lat" a doświadczenie mają kilkunastoletnie. Wydaje mi się, że po prostu robią mydła dla H&H a ci je sprzedają pod swoją etykietką i po swojej cenie. Co więcej mydła Vespera raczej trudno dostać nawet w sklepach internetowych. Jeśli spotkalaś je w Jasmin to może to się zmieni. Jeśli to rzeczywiście te same mydła, to nie ma co przepłacać
Tak, w tym rzecz jasna nie ma nic nieuczciwego, tylko ta przebitka cenowa

I jeszcze w dodatku na stronie w opisie piszą, że to mydło (z perłą oraz pearl extract) zawiera wyłącznie roślinne składniki .

Stary 2017-03-17, 22:31   #1444
trendseterka1980
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
Pisałam konkretnie o sklepie AT, to nie są naturalne kosmetyki niestety
A coś więcej możesz w tym temacie napisać ?
bo składy wcale nie są takie złe i spokojnie można je nazwać naturalnymi.

No ale ja mało doświadczona w temacie jestem więc chętnie się dowiem coś więcej w tym temacie
trendseterka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 22:37   #1445
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez trendseterka1980 Pokaż wiadomość
A coś więcej możesz w tym temacie napisać ?
bo składy wcale nie są takie złe i spokojnie można je nazwać naturalnymi.

No ale ja mało doświadczona w temacie jestem więc chętnie się dowiem coś więcej w tym temacie
Erbario może i ma naturalne kosmetyki, ale Aromaty Toskanii nie sprzedają tylko i wyłącznie tej marki i na targach były też nienaturalne marki na ich stoisku:
Weźmy pierwszy z brzegu krem do twarzy Klik
Zawiera substancje niedopuszczalne lub "dyskusyjne" w kosmetykach naturalnych, w dodatku kosztuje majątek:

glycol stearate, parfum (fragrance), polyacrylamide, laureth-7, polysorbate 20, butylene glycol, carbomer, c13-14 isoparaffin, phenoxyethanol, propylene glycol, bha, bht,

Dla mnie ten skład jest zły.

EDIT: A jednak to wszystko jest Erbario!

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-03-17 o 22:43
Stary 2017-03-18, 10:57   #1446
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Konto usunięte

Dzięki Sylwiusaka, w takim razie się wstrzymam

Nie macie czasem wrażenia, że co firma, to olejek z drzewa herbacianego inaczej pachnie??
Już zaczęłam wątpić w oryginalność co poniektórych, bo mam odniesienie do Australian Organic- ten zapach wdrukował mi się w zmysły i potem już nie spotkałam żadnego, który pachniałby tak samo; oczywiście zdaję sobie sprawę, że mogą być niewielkie różnice w zależności od gatunku i części rośliny, z której był pozyskany, ale żeby aż tak się od siebie różniły?
Przykład: ostatnio pisałam, że dodałam olejek do wcierki Vianek i że to fajnie podkręciło jej zapach. Był to olejek z firmy Aromatika.
Teraz z kolei dodałam do nowej butelki olejek Etja i wszystko się zmieniło- zapach jest zdecydowanie inny i więcej, niż mało przyjemny
Mam jeszcze olejek z jakiejś firmy z UK no name i to chyba jest jakaś totalna podróba, bo pachnie bardzo dziwnie- jakoś tak chemicznie.
Już nie wiem, co o tym myśleć, ale intuicja podpowiada, aby kupować oryginalne australijskie produkty (chociaż ten z Aromatiki fajnie mi się skomponował z Viankiem ).

Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Czas edycji: 2017-03-18 o 13:22
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 13:53   #1447
Hosenka*
Zakorzenienie

Pisałyście o śluzie ślimaka. Z BingoSpa można kupić: http://bingospa.eu/Sluz-ze-slimaka-BingoSpa.html Co o nim powiecie? Dodatkowo jest promocja: przy zakupie powyżej 50zł obowiązuje kod KOLAGEN BINGOSPA, który będzie dołożony gratis

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 14:02   #1448
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Pisałyście o śluzie ślimaka. Z BingoSpa można kupić: http://bingospa.eu/Sluz-ze-slimaka-BingoSpa.html Co o nim powiecie? Dodatkowo jest promocja: przy zakupie powyżej 50zł obowiązuje kod KOLAGEN BINGOSPA, który będzie dołożony gratis
Ja mam taki: http://www.beautyever.pl/mobile/pl/p...a-z-natury/458 ale póki co nie mam zdania
Stary 2017-03-18, 18:32   #1449
_Kornelia_
Zadomowienie

W sklepie e-naturalne jest weekend darmowej dostawy od 50zł.
Stary 2017-03-18, 21:37   #1450
chimay
Zakorzenienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;71996246]
Nie macie czasem wrażenia, że co firma, to olejek z drzewa herbacianego inaczej pachnie??
Już zaczęłam wątpić w oryginalność co poniektórych, bo mam odniesienie do Australian Organic- ten zapach wdrukował mi się w zmysły i potem już nie spotkałam żadnego, który pachniałby tak samo; oczywiście zdaję sobie sprawę, że mogą być niewielkie różnice w zależności od gatunku i części rośliny, z której był pozyskany, ale żeby aż tak się od siebie różniły?
Przykład: ostatnio pisałam, że dodałam olejek do wcierki Vianek i że to fajnie podkręciło jej zapach. Był to olejek z firmy Aromatika.
Teraz z kolei dodałam do nowej butelki olejek Etja i wszystko się zmieniło- zapach jest zdecydowanie inny i więcej, niż mało przyjemny
Mam jeszcze olejek z jakiejś firmy z UK no name i to chyba jest jakaś totalna podróba, bo pachnie bardzo dziwnie- jakoś tak chemicznie.
Już nie wiem, co o tym myśleć, ale intuicja podpowiada, aby kupować oryginalne australijskie produkty (chociaż ten z Aromatiki fajnie mi się skomponował z Viankiem ).[/QUOTE]

Też mam takie doświadczenia, co firma to trochę inne właściwości. Mnie najbardziej odpowiadają olejki Primavery, ale już np ich roll-ony i mieszanki do aromaterapii w ogóle nie. Ostatnio kupiłam po raz drugi olejek szałwiowy i używam do skóry głowy i twarzy.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2017-03-20 o 16:10
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 23:09   #1451
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Też mam takie doświadczenia, co firma to trochę inne właściwości. Mnie najbardziej odpowiadają olejki Primavery, ale już np ich roll-ony i mieszanki do aromaterapii w ogóle nie. Ostatnio kupiłam po raz drugi olejek szałwiowy i używam do skóry głowy i twarzy.
I jak- działa regulująco na sebum i zwęża pory, czy jakiś inny cel chcesz osiągnąć? W jakim stężeniu go używasz?
Przypomniało mi się, że jeszcze Australian Body Care i Olivia Care pachniały podobnie do Australian Organic.
Z Primavery miałam tylko trawę cytrynową w zestawie z mydłem i balsamem do ciała, a że nie przepadam zbytnio za tym zapachem solo, to nie mam z czym porównać; ale to chyba zacna firma, jeżeli chodzi o aromatoterapię.
Zastanawiają mnie też ceny olejków, bo np. rzeczony tea tree oil w ilości 10 ml ma przedział cenowy od poniżej 10zł (Etja, Optima Plus i inne, w tym sklepy z półproduktami) do pow. 40zł (Bergland, Alva, Tisserand, Dr. Organic, Essential Care i jeszcze bardziej wypaśne firmy typu Farfalla lub Primavera właśnie)

Czas edycji: 2017-03-19 o 09:50
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 14:06   #1452
chimay
Zakorzenienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;72015176]I jak- działa regulująco na sebum i zwęża pory, czy jakiś inny cel chcesz osiągnąć? W jakim stężeniu go używasz?
Przypomniało mi się, że jeszcze Australian Body Care i Olivia Care pachniały podobnie do Australian Organic.
Z Primavery miałam tylko trawę cytrynową w zestawie z mydłem i balsamem do ciała, a że nie przepadam zbytnio za tym zapachem solo, to nie mam z czym porównać; ale to chyba zacna firma, jeżeli chodzi o aromatoterapię.
Zastanawiają mnie też ceny olejków, bo np. rzeczony tea tree oil w ilości 10 ml ma przedział cenowy od poniżej 10zł (Etja, Optima Plus i inne, w tym sklepy z półproduktami) do pow. 40zł (Bergland, Alva, Tisserand, Dr. Organic, Essential Care i jeszcze bardziej wypaśne firmy typu Farfalla lub Primavera właśnie) [/QUOTE]

Używam, bo nic innego mi nie pozostało. Retinoidy sprezentowały mi najgorszy w życiu trądzik, kwasy zostawiły w spadku nadwrażliwą, rozregulowaną skórę bez jakiegokolwiek pozytywnego działania na trądzik zaskórnikowy i łojotok. Regulująco na sebum działają u mnie tylko leki, które niedługo będę odstawiać i czymś się muszę ratować. Poza kombinowaniem z dietą, olejkami i ewentualnie wewnętrznie ziołami (nie czuję się na siłach brać za ten temat) nie ma innych metod regulacji łojotoku o podłożu hormonalnym, kosmetyki nic tu nie dają. Testuję więc po kolei olejki, chyba w sumie tylko dlatego, że nie jestem gotowa zaakceptować faktu, że niewiele (lub nic) się z tym da zrobić.

Co do stężenia, to na początku miałam z tym problem, bo jedna kropla dodana do olejku myjącego mnie podrażniała, ale po około 2 tygodniach skóra się przyzwyczaiła i teraz nawet jak polecą 2 krople, to nic się nie dzieje. Na skórę głowy dodaję 2-3 krople do szamponu, który zostawiam na głowie na jakieś 3-5 minut i pryskam też po myciu sprejem z olejków, minimalnej ilości alkoholu do ich rozpuszczenia (jakieś pół łyżeczki) i wody. Wolę taki sposób niż gotowe wcierki, które albo zawierają bardzo często dużo alkoholu albo jakieś składniki filmotwórcze, które w efekcie skracają świeżość włosów.

Co do cen, to dużo zależy od pochodzenia, rodzaju rośliny i trudności uzyskania danego olejku. Ale np olejek z drzewa herbacianego Dr Organic jest droższy od olejku Farfalli, która deklaruje, że ich produkt pochodzi z dzikich zbiorów, więc nie wiem, o co chodzi.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2017-03-19 o 14:07
Stary 2017-03-19, 16:52   #1453
Konto usunięte

Cytat:
Używam, bo nic innego mi nie pozostało. Retinoidy sprezentowały mi najgorszy w życiu trądzik, kwasy zostawiły w spadku nadwrażliwą, rozregulowaną skórę bez jakiegokolwiek pozytywnego działania na trądzik zaskórnikowy i łojotok. Regulująco na sebum działają u mnie tylko leki, które niedługo będę odstawiać i czymś się muszę ratować. Poza kombinowaniem z dietą, olejkami i ewentualnie wewnętrznie ziołami (nie czuję się na siłach brać za ten temat) nie ma innych metod regulacji łojotoku o podłożu hormonalnym, kosmetyki nic tu nie dają. Testuję więc po kolei olejki, chyba w sumie tylko dlatego, że nie jestem gotowa zaakceptować faktu, że niewiele (lub nic) się z tym da zrobić.

Co do stężenia, to na początku miałam z tym problem, bo jedna kropla dodana do olejku myjącego mnie podrażniała, ale po około 2 tygodniach skóra się przyzwyczaiła i teraz nawet jak polecą 2 krople, to nic się nie dzieje. Na skórę głowy dodaję 2-3 krople do szamponu, który zostawiam na głowie na jakieś 3-5 minut i pryskam też po myciu sprejem z olejków, minimalnej ilości alkoholu do ich rozpuszczenia (jakieś pół łyżeczki) i wody. Wolę taki sposób niż gotowe wcierki, które albo zawierają bardzo często dużo alkoholu albo jakieś składniki filmotwórcze, które w efekcie skracają świeżość włosów.

Co do cen, to dużo zależy od pochodzenia, rodzaju rośliny i trudności uzyskania danego olejku. Ale np olejek z drzewa herbacianego Dr Organic jest droższy od olejku Farfalli, która deklaruje, że ich produkt pochodzi z dzikich zbiorów, więc nie wiem, o co chodzi.
A jaką dietę masz na myśli- coś w tym rodzaju? http://www.qchenne-inspiracje.pl/201...zbyc.html#more
Ponoć te zioła mogą też regulować sebum http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=4497.0
Stary 2017-03-19, 17:23   #1454
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:

Swego czasu byłam wielką fanką olejku z drzewa herbacianego na mój trądzik (nie znałam innych metod wtedy), do czasu, aż wyszłam z nim na twarzy w szczere słońce, odechciało mi się raz na zawsze Oczywiście nie winię produktu, tylko nie wiedziałam, że nie wolno. Miałam olejek z Kej i Etja, bardzo się od siebie różniły, Kej był dużo lepszy i o wiele prawdziwiej pachniał, miałam ze 3 opakowania, ale przy trzecim jego jakość się pogorszyła i upodobniła do Etji, który w zapachu był bardziej cytrusowy niż "herbaciany".

Stary 2017-03-19, 18:21   #1455
chimay
Zakorzenienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;72031121]A jaką dietę masz na myśli- coś w tym rodzaju? http://www.qchenne-inspiracje.pl/201...zbyc.html#more
Ponoć te zioła mogą też regulować sebum http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=4497.0[/QUOTE]

Dzięki za link o ziołach

Ta dieta z pierwszego linka to w zasadzie żadna konkretna dieta, tylko zbiór dość przypadkowych zaleceń. Przypuszczam, że u mnie właściwy trop może prowadzić w kierunku cięcia węglowodanów i to być może obojętnie jakiego pochodzenia, oczyszczonych czy nie, eko czy nie. Teraz jestem na eliminacji nabiału, więc zastępuję go właśnie zwiększoną ilością węgli, kasz, pieczywa żytniego, bezglutenowego i owoców i niestety przetłuszczam się coraz mocniej. Jak skończę eksperyment beznabiałowy, to wrócę do obniżenia węgli i zobaczę, co się będzie działo.
Stary 2017-03-19, 19:16   #1456
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki za link o ziołach

Ta dieta z pierwszego linka to w zasadzie żadna konkretna dieta, tylko zbiór dość przypadkowych zaleceń. Przypuszczam, że u mnie właściwy trop może prowadzić w kierunku cięcia węglowodanów i to być może obojętnie jakiego pochodzenia, oczyszczonych czy nie, eko czy nie. Teraz jestem na eliminacji nabiału, więc zastępuję go właśnie zwiększoną ilością węgli, kasz, pieczywa żytniego, bezglutenowego i owoców i niestety przetłuszczam się coraz mocniej. Jak skończę eksperyment beznabiałowy, to wrócę do obniżenia węgli i zobaczę, co się będzie działo.

- to tylko takie bardzo ogólne wskazówki; szczegółowe jadłospisy to ona pisze raczej indywidualnie po analizie wyników badań/rozpoznaniu lekarskim.

Czas edycji: 2017-03-19 o 19:17
Stary 2017-03-20, 15:07   #1457
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Patrzcie jakie cudeńko: Klik. Czegoś takiego nie ma jeszcze chyba żadna polska marka, tzn ma, ale w cenie powyżej 100 zł, a to serum kosztuje ok. 30. Są też inne rzeczy z tej serii.

Przyszedł mój krem pod oczy z EkoKrem, dostałam też 2 próbki. opakowanie jest super! I wklejam ostatnie przypadkowe zakupy stacjonarne, ale nie wszystko jest moje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1211.jpg (156,3 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1203.jpg (130,3 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-03-20 o 15:09
Stary 2017-03-20, 16:32   #1458
chimay
Zakorzenienie

Też się ostatnio obkupiłam w parę naturalnych kosmetyków. I po raz kolejny przekonuję się, że tańsze francuskie eko jest równie dobre jak droższe niemieckie. Mam dwa smarowidła do ciała: So'Bio Etic z oślim mlekiem KLIK oraz i+m Madame Inge KLIK. Jeśli chodzi o pielęgnację, to jest na takim samym poziomie tzn bardzo dobra, może tylko ten mus i+m jest w aplikacji bardziej "luksusowy". Zupełnie inaczej wyobrażałam sobie jednak ten rzekomo luksusowy zapach. Niestety czuję w nim męczące nuty typowe dla niemieckiego eko czyli kwaskowo-słodką wanilię, jakieś olejki do ciasta. Na szczęście jest to mniej wiercący zapach niż w tańszych Laverach i Sante.

Z So'Bio Etic mam też krem do rąk z oślim mlekiem i polecam jak ktoś lubi kremy, które nie znikają od razu.

Zrobiłam też drugie zamówienie u Pony Hütchen i tym razem trafiłam idealnie zapachowo. Wybrałam sobie: Dandyrella i Erlkönig w travel size oraz próbki Citrus Fizz i Honigschnütchen.
Dandyrella pachnie mi wodnie, ziołowo i kardamonem. Erlkönig bardzo leśnie i liściasto. Honigschnütchen to chyba najładniejszy miodowy zapach jaki znam, bo te które do tej pory miałam (np masło Mythos) były sztuczne, gryzące. Ten jest ciepły i obok miodu pachnie mi trochę mydłem. Citrus Fizz to skórka cytrynowa, też bardzo przyjemny, pewnie będzie idealny na lato.
Stary 2017-03-20, 18:06   #1459
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Też się ostatnio obkupiłam w parę naturalnych kosmetyków. I po raz kolejny przekonuję się, że tańsze francuskie eko jest równie dobre jak droższe niemieckie. Mam dwa smarowidła do ciała: So'Bio Etic z oślim mlekiem KLIK oraz i+m Madame Inge KLIK. Jeśli chodzi o pielęgnację, to jest na takim samym poziomie tzn bardzo dobra, może tylko ten mus i+m jest w aplikacji bardziej "luksusowy". Zupełnie inaczej wyobrażałam sobie jednak ten rzekomo luksusowy zapach. Niestety czuję w nim męczące nuty typowe dla niemieckiego eko czyli kwaskowo-słodką wanilię, jakieś olejki do ciasta. Na szczęście jest to mniej wiercący zapach niż w tańszych Laverach i Sante.

Z So'Bio Etic mam też krem do rąk z oślim mlekiem i polecam jak ktoś lubi kremy, które nie znikają od razu.

Zrobiłam też drugie zamówienie u Pony Hütchen i tym razem trafiłam idealnie zapachowo. Wybrałam sobie: Dandyrella i Erlkönig w travel size oraz próbki Citrus Fizz i Honigschnütchen.
Dandyrella pachnie mi wodnie, ziołowo i kardamonem. Erlkönig bardzo leśnie i liściasto. Honigschnütchen to chyba najładniejszy miodowy zapach jaki znam, bo te które do tej pory miałam (np masło Mythos) były sztuczne, gryzące. Ten jest ciepły i obok miodu pachnie mi trochę mydłem. Citrus Fizz to skórka cytrynowa, też bardzo przyjemny, pewnie będzie idealny na lato.
Mnie jakoś też niemieckie kosmetyki nie zauroczyły, parę wyjątków oczywiście jest, np. niektóre kosmetyki Alterry, ale te flagowe marki, jak Dr Hauschka, Lavera czy Alva nie podpasowały mi W zasadzie to nie przypominam sobie, żebym cokolwiek kupiła drugi raz ponownie. Natomiast z francuskich kosmetyków kupuję co jakiś czas, Born to Bio szampony czy z Alphanova co jakiś czas coś wybieram, Florame też mnie zachwyciło dwiema rzeczami i nie wykluczam ponownego kupna, ale mają też rzeczy nie warte kompletnie wysokiej ceny. Z so bio i i+m miałam epizody, żel pod prysznic so bio z oślim mlekiem był nawet niezły, choć nie rewelacyjny, a z i+m mleczko oczyszczające (dawno już wycofane) było też tylko ok.

Mythos zapachy są średnie te miodowe, z Dr Organic też. Z miodowych kosmetyków teraz mam próbkę mydełka wiedeńskiego i to jest pierwszy kosmetyk, którego miodowy zapach mi się podoba, czysty miód, ale nie intensywny, nie gryzie właśnie w nos.

Mam Erlkonig w próbce, właśnie z ciekawości wącham, bo już mi się zapomniał, ale to ten, który mnie osobiście pachnie najbardziej męsko, z tych które wąchałam, mimo wszystko unisex, ładny jest.

Stary 2017-03-20, 21:52   #1460
Persefona_12
Zadomowienie

Ja na razie zdecydowanie wolę te francuskie. Bardziej mi odpowiadają składem. Jak mam okazję to kupuję coś na próbę np. z Lavery, ale nie przypadło mi na razie nic do gustu na tyle, żeby do tego wrócić. Z So Bio mam krem nawilżający z aloesem, podklad długotrwały, korektor BB, tusz do rzęs i żel pod prysznic. Kremu mam już drugą tubkę i mi pasuje bardzo. Do innych już nie podchodzę. Żel pod prysznic jest zwykły a korektor i tusz mogą być. Mam chęć kupić jeszcze maseczkę dotleniającą i krem BB w najbliższym czasie.
Stary 2017-03-22, 12:35   #1461
Hosenka*
Zakorzenienie

Na Skarby Syberii jest akcja Witaj Wiosno - 15% rabatu i dodatkowy kosmetyk w paczce

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 14:36   #1462
kajaccn
Rozeznanie

Mieszkam w Niemczech a kosmetykow niemieckich rowniez raczej niewiele kupuje Wczoraj zawitala rodzinka mojego faceta z Litwy i przywiezli mi kosmtkow poza tym byl nowy box niespodzianka wiec troche nowosci sie uzbieralo

Zdjecie 1.

1. VIVI zel do twarzy
2. VIVI krem do rak
3. VIVI balsam do ciala
4. Rasa krem do rak

Zdjecie 2.

1. Evolve Organic Beauty krem do twarzy
2. PHB Ethical Beauty eyeliner
3. Oils of heaven olejek arganowy
4. Siahsoaps mydlo Black beauty
5. Naturtalent krem pod oczy
6. I+M Berlin krem do stop
(produkty 1-6 sa z boxu Vegan Beauty Basket)
7. Madara maska do twarzy
8. SoBio plyn 2fazowy do demakijazu oczu
9. Fun'Ethic woda micelarna

Niektorych produktow jeszcze nie testowalam, ale juz lubie krem do stop, plyny do demakijazu i micelarny, maske oraz krem do twarzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170322_135346.jpg (224,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170322_135713.jpg (218,2 KB, 42 załadowań)
kajaccn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 14:47   #1463
Sicilia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajaccn Pokaż wiadomość
Mieszkam w Niemczech a kosmetykow niemieckich rowniez raczej niewiele kupuje Wczoraj zawitala rodzinka mojego faceta z Litwy i przywiezli mi kosmtkow poza tym byl nowy box niespodzianka wiec troche nowosci sie uzbieralo

Zdjecie 1.

1. VIVI zel do twarzy
2. VIVI krem do rak
3. VIVI balsam do ciala
4. Rasa krem do rak

Zdjecie 2.

Niektorych produktow jeszcze nie testowalam, ale juz lubie krem do stop, plyny do demakijazu i micelarny, maske oraz krem do twarzy
Super te kosmetyki!
Madara wprowadza teraz na Litwie nową tańszą markę, która ma być bardziej masowa i dla młodszych klientek. To doskonały przykład, że można robić fajne kosmetyki, do tego z certyfikatem ekologicznym nie tylko na Zachodzie. U nas jeszcze trochę jest do zrobienia...

naturalnie proste
Sicilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 15:11   #1464
kajaccn
Rozeznanie

ooo dzieki za info o Madarze, nie wiedzialam ze beda nowa linie wypuszczac, bardzo fajnie
kajaccn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 16:03   #1465
beeets
Zakorzenienie

Cytat:

Zdjecie 1.

1. VIVI zel do twarzy
2. VIVI krem do rak
3. VIVI balsam do ciala
4. Rasa krem do rak

Zdjecie 2.

brawo

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 16:32   #1466
Sicilia
Zadomowienie

Cytat:
ooo dzieki za info o Madarze, nie wiedzialam ze beda nowa linie wypuszczac, bardzo fajnie
Zapomniałam tej nowej nazwy - pokazali wszystko na targach w Norymberdze

naturalnie proste
Stary 2017-03-22, 19:18   #1467
Konto usunięte

kajaccn zdawaj relacje
Stary 2017-03-23, 09:28   #1468
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:

Zdjecie 1.

1. VIVI zel do twarzy
2. VIVI krem do rak
3. VIVI balsam do ciala
4. Rasa krem do rak

Zdjecie 2.

Fajne nabytki!
Czekamy na recenzje!

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Sicilia Pokaż wiadomość
Super te kosmetyki!
Madara wprowadza teraz na Litwie nową tańszą markę, która ma być bardziej masowa i dla młodszych klientek. To doskonały przykład, że można robić fajne kosmetyki, do tego z certyfikatem ekologicznym nie tylko na Zachodzie. U nas jeszcze trochę jest do zrobienia...

Dobra informacja, mam nadzieję, że i u nas będzie dostępna. Lubię Madarę, ale nie są to kosmetyki, które kupuję regularnie właśnie ze względu na cenę.

Widziałyście może reklamę kosmetyków Be Organic z Kasią Bujakiewicz w tv? Fajnie, że w ogóle jakaś marka się reklamuje w ten sposób, bo dotrze na pewno do większej rzeszy potencjalnych klientek. No i kosmetyki są dość dobrze dostępne (apteki i niektóre Rossmany). Chociaż mnie te kosmetyki akurat nie przekonują
Stary 2017-03-23, 10:13   #1469
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:

Rewelacja

Cytat:
Widziałyście może reklamę kosmetyków Be Organic z Kasią Bujakiewicz w tv? Fajnie, że w ogóle jakaś marka się reklamuje w ten sposób, bo dotrze na pewno do większej rzeszy potencjalnych klientek. No i kosmetyki są dość dobrze dostępne (apteki i niektóre Rossmany). Chociaż mnie te kosmetyki akurat nie przekonują
Reklamy nie widziałam, bo nie oglądam tv prawie w ogóle, ale super, ja lubię tę Panią, zawsze sympatyczna mi się wydawała i miło, że nie reklamuje byle czego, jednak czuć, że ma świadomość, skoro postanowiła sprzedać lico akurat takiej marce

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-03-23 o 10:15
Stary 2017-03-23, 22:04   #1470
Sicilia
Zadomowienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;72140026]kajaccn zdawaj relacje [/QUOTE]
Teraz się robi relacje na insta

Cytat:
Mnie też nie przekonują te kosmetyki do końca, bo kiedyś jakiś skład mi podpadł. Ale oczywiście pomysł z reklamą tv kosmetyków naturalnych uważam za świetny

naturalnie proste
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości