Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-18, 16:55   #2131
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Ooo ostatnie zdanie kluczowe. Mój z młodym ma lepszy kontakt niż ja... Grześko wpatrzony w niego jak w obraz.

Tż też mi dużo pomaga... sprząta dokładniej ode mnie ale zakupy zawsze na mojej głowie

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Mi też spodobało się ostatnie zdanie. Każdy ma wady i zalety ale to ostatnie zdanie jest najważniejsze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ano właśnie

Ale i tak nie moge wybaczyc mu tej czekolady

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 16:59   #2132
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

No dobra. Przegiął

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 17:07   #2133
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Taki new fashion

Ano przedobrzył

Gotowalas go wczesniej czy surowego tak robilas?
Ja mialam mrozonego i jak wyciagnelam z wody to pozarlam na miejscu nie moglam sie oprzec

Przewaznie to ja gotuje, szczegolnie zupy. No i jestem teraz w domu to tym bardziej, ale zdarza sie ze on zrobi obiad.

Ja ugotowalam kompot z mrozonych wisienek
Surowego
Cytat:
Ano właśnie

Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 17:20   #2134
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Surowego

Czyli taki mrożony to nie bardzo...

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-18, 17:38   #2135
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Mój robi zakupy od ciazy z mala, wczesniej to fakt ja robilam przewaznie, ewentualnie z nim wieksze gabarytowo. Robilam poki moglam ale jak zaslablam w zaawansowanej ciazy razem z wozkiem z malymw sklepie, to odpuscilam i potem rzadziej juz robilam. Nie mial wyjscia i sie nauczyl. Ba nawet wole jak on idzie do miesnego, bo jemu babka wybierze swiezsze kawalki, cos podpowie Fakt, ze jak ide z nim na zakupy to wiecej biore, bo potem zapominam i sporo rzeczy brakuje, a tutaj mam wiekszy kawalek do marketow.
On mi nawet tampony czy wkladki kupuje
Jego matka jest w szoku, a to że on potrafi obiad zrobić czy sobie uprasowac koszule jest dla niej nie do przejscia. Na studiach wozil nawet pranie do niej, z miasta do miasta Wychowałam sobie go z deczka
To wiele ulatwia gratuluje ze tak sie pod tym wzgledem dograliscie
Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Czy tylko ja trafiłam na egzemplarz uwielbiajacy zakupy, tz jest gorszy niż ja ale sa też plusy bo nie ma problemu wstać z samego rana i iść po pieczywo lub wieczorem po moja jakaś zachcianke

Moj lubi zakupy ciuchowe itp, spozywk go wkurza

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 17:46   #2136
malenka1889
Zadomowienie

A mój w ogóle nie lubi zakupów. Jak mam gdzieś z nim na zakupy jechać np jakieś centrum handlowe to mnie szlag trafia bo ciągle tylko pyta czy długo jeszcze i czy tam musimy iść i kiedy do domu pojedziemy więc sprawa jasna. U nas rzadko kiedy jeździmy razem na zakupy bo ja wracam wku***** i prawie nic nie kupie i on. Zakupy spożywcze ja robię bo jadę no do biedry czy innego marketu, a on żeby nie stać w kolejce i nie szukać na polkach to podjeżdża do jakiegoś przydrożnego sklepiku gdzie wszystko jest o 1/3 droższe... Więc takie sprawy wole ja ogarniać niż później patrzeć jak szybko kasa na koncie ubywa

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 18:22   #2137
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli taki mrożony to nie bardzo...
Musiałabyś na chwilę do wrzątku włożyć najpierw

Stary 2017-03-18, 18:47   #2138
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Musiałabyś na chwilę do wrzątku włożyć najpierw

Dzięki! Jutro zrobię w takim razie

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-18, 19:44   #2139
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
A mój w ogóle nie lubi zakupów. Jak mam gdzieś z nim na zakupy jechać np jakieś centrum handlowe to mnie szlag trafia bo ciągle tylko pyta czy długo jeszcze i czy tam musimy iść i kiedy do domu pojedziemy więc sprawa jasna. U nas rzadko kiedy jeździmy razem na zakupy bo ja wracam wku***** i prawie nic nie kupie i on. Zakupy spożywcze ja robię bo jadę no do biedry czy innego marketu, a on żeby nie stać w kolejce i nie szukać na polkach to podjeżdża do jakiegoś przydrożnego sklepiku gdzie wszystko jest o 1/3 droższe... Więc takie sprawy wole ja ogarniać niż później patrzeć jak szybko kasa na koncie ubywa

Wysłane za pomocą mTalk
jak mojemu zrobiłam listę ostatnio, dość zwyczajnych produktów to musiał jechać do pięciu sklepów żeby niby wszystko dostać wrócił po 3 godzinach, więc teraz większe zakupy robimy razem bo by na paliwo zabrakło
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 19:55   #2140
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Mnie to odpada bo stary ma przedszkole dzieci obok pracy.

Jak to nie bylo
Mój ma tendencje do uszczesliwiania mnie na sile, np. mowie kup mi zwykle wafelki z kremem waniliowym, najprostsze bo mam akurat na takie ochote, to kupi oblane czekolade, gdzie az w gardle mi takie staja, albo chce milke z nadzieniem truskawkowo jogurtowym, to bierze jakas drozsza z nadzieniem tofii, bo bedzie lepsza
Albo podjechalismy do sklepu przed imieninami po pralinki, zrobilo sie mi srednio to poczekalam w aucie i mowie, ze czekoladki takie albo takie, to kupil suche podklady bezowe do zrobienia tortu bezowego, bo na obrazku byl tort bezowy i myslal, ze w srodku jest gotowy, a ze nie bylo tanie to kupil
No ubic normalnie goscia
Pewnie myśli że niby kupi lepszy nie biorąc pod uwagę jego że tym bardziej w ciąży ma się ochotę na konkretny produkt . Ja przynajmniej mam tak że jak Tż wysłany jest po coś do sklepu to już wyobrażam sobie jak to jest. Ostatnio zajęło mu prawie godzinę szukanie gruszek. Na szczęście sprostał zadaniu bo byłby płacz.
Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Dzisiaj poszłam do 2 sklepów Boboland i Bebeclub w których przez cały weekend wszystko jest w cenach hurtowych. Ludzi niesamowite ilości, nie było gdzie zaparkować, rejestracje z całego województwa. Na razie nie chce się rzucać na kupno wszystkiego bo nawet jeszcze nie wiem co potrzebuję. Ale kupiłam sobie 2 takie same komplety do łóżeczka, już wcześniej wpadły mi w oko (uwielbiam króliki i sowy) bo i tak w necie taniej nie ma. Moje pierwsze zakupy dla dzieci 😀Załącznik 6977116Załącznik 6977121

Super pościel 😊

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 20:08   #2141
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Mi się kolorowe wózki nie podobają, a przede wszystkim przyciągają owady... Moja kuzynka ma taki pomarańcz, że wszystkie owady do niego lecą masakra, po pierwszym lecie żałowali zakupu... Dlatego odradzam ostre kolory, podobno jeszcze żółty strasznie przyciąga owady.

Widomo każdemu podoba sie co innego i o gustach sie nie dyskutuje, dlatego nie krytykuje ale staram sie poradzić

Wysłane za pomocą mTalk
O kurczę, aja właśnie chciałam żółty albo pomarańczowy... Bo ze z Anex Sportu strasznie mi się podobają w zestawieniach z szarym. Muszę zbadać temat
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-18, 20:08   #2142
oriane
Rozeznanie

Czy będziecie kupowały rożki? W związku z trwającą wyprzedażą w sklepie zastanawiam się co by tu jeszcze jutro kupić. Ale nie wiem czy to nie jest za grube na sierpień, kiedy właściwie dziecko tam wsadzać po kąpieli? Zimą czy teraz to rozumiem, ale czy latem się przyda. Help
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 20:11   #2143
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Czy będziecie kupowały rożki? W związku z trwającą wyprzedażą w sklepie zastanawiam się co by tu jeszcze jutro kupić. Ale nie wiem czy to nie jest za grube na sierpień, kiedy właściwie dziecko tam wsadzać po kąpieli? Zimą czy teraz to rozumiem, ale czy latem się przyda. Help
Ja nawet jesienią nie używałam. Wszystko zależy od preferencji ... w lecie za ciepło będzie na rożek - ale to moje zdanie.

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 20:12   #2144
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Często w tym sklepie kupuje tylko stacjonarnym

A.tu becik do kompletu

http://bejbi.eu/pl/beciki/2465-becik...isek-ecru.html

Wysłane za pomocą mTalk
AAAAAAAAA!!!! Jakie piękne rożki! To już wiem, gdzie je kupię.
Stary 2017-03-18, 20:13   #2145
oriane
Rozeznanie

No też mi się wydaje, że jakiś kocyk wystarczy. Taki rożek to ile się używa ze 2-3 miesiące? To będzie jeszcze ciepło. Jak mam początek sierpnia termin, a mogę być po porodzie już na początku lipca nawet
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-18, 20:14   #2146
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Ja kupię, i to chyba ze dwa. Jednak łatwiej się trzyma i przenosi takie wątłe dziecko w czymś sztywnym.
Stary 2017-03-18, 20:15   #2147
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Pewnie myśli że niby kupi lepszy nie biorąc pod uwagę jego że tym bardziej w ciąży ma się ochotę na konkretny produkt . Ja przynajmniej mam tak że jak Tż wysłany jest po coś do sklepu to już wyobrażam sobie jak to jest. Ostatnio zajęło mu prawie godzinę szukanie gruszek. Na szczęście sprostał zadaniu bo byłby płacz.

Super pościel 😊

Pewnie tak mysli

Cytat:
Zdecydowanie nie, przy zimowych dzieciach nie uzywalam, a latem wydaje sie mi ze bedzie za goraco

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-18, 20:18   #2148
_laurka
Raczkowanie

Ja dostałam rozko kocyk od koleżanki. W sumie w sierpniu wieczory bywają już chłodne więc może znajdzie zastosowanie

Stary 2017-03-18, 20:21   #2149
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Erotyczna powierzchnia użytkowa 😅😜 Dobre

Tż pomoże w pielęgnacji bo niejednokrotnie fundował mi taki relaks z masażem, kremowaniem itd.
Mimo tego że kiedyś nawet włosy mi farbował i się nie bałam efektu, to jednak boję się że dając mu lakier do paznokci oprócz paznokci będę miała pomalowane skórki i pół palców. 😜
Chyba udam się do kosmetyczki na stopy i paznokcie hybrydowe żeby latem móc chodzić w sandałach bez skrępowania.
A właśnie do porodu można mieć pomalowane paznokcie? Kiedyś coś obiło mi się o uszy że nie, bo jak coś się dzieje to niby obserwują czy skóra pod paznokciami nie sinieje.

Nie można i nie można mieć hybrydy. Tak mi położna mówiła. To utrudnia diagnozę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-18, 20:22   #2150
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Nie można i nie można mieć hybrydy. Tak mi położna mówiła. To utrudnia diagnozę.
No właśnie też coś tak słyszałam. Ale jakbym od rąk miała naturalne a tylko stopy zrobione 😜

Stary 2017-03-18, 20:33   #2151
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie też coś tak słyszałam. Ale jakbym od rąk miała naturalne a tylko stopy zrobione 😜

Też tak kombinuję Mam również takie widzimisię, żeby sobie przed porodem zrobić delikatne rzęsy 1:1 albo 2:1. Miałam takie tylko 2 razy w życiu, bo ogół wystarczają mi moje naturalne, ale lubię mieć wyraźne oko i domyślam się, że po porodzie ciężko będzie mi bawić się codziennie eyelinerem...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Poza tym, wiadomo, że make-up to ostatnia rzecz, o której myśli się, kiedy ma się rozprute krocze i słodkie maleństwo przy boku, a jednak człowiek chce wyglądać jak człowiek
Stary 2017-03-18, 20:39   #2152
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Będę miała 2 pożyczone. Głównie po to, żeby było bezpieczniej i wygodniej trzymać na rękach - np. mojemu dziadkowi i moim babciom. Mój tata i teść też się będą pewnie początkowo bali wziąć malucha na ręce bez rożka
Stary 2017-03-18, 20:40   #2153
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Też tak kombinuję Mam również takie widzimisię, żeby sobie przed porodem zrobić delikatne rzęsy 1:1 albo 2:1. Miałam takie tylko 2 razy w życiu, bo ogół wystarczają mi moje naturalne, ale lubię mieć wyraźne oko i domyślam się, że po porodzie ciężko będzie mi bawić się codziennie eyelinerem...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Poza tym, wiadomo, że make-up to ostatnia rzecz, o której myśli się, kiedy ma się rozprute krocze i słodkie maleństwo przy boku, a jednak człowiek chce wyglądać jak człowiek
Kurcze ja nigdy nie mialam i troszkę mi to przez myśl przechodziło, ale martwię się ze moje sie tak zmarnuja:p moj tz niekoniecznie lubi takie sprawy, ale pamietam przy Adasku, po prostu bylo mi szkoda czasu na malowanie.
Jestem krotkowidzem i teraz nosze prawie zawsze soczewki, ale jak tylko poczuje ze zaczyna sie porod to przeskocze w okulary i chyba sobie strzele jakies ladne oprawki ktore beda wygladac dobrze nawet bez make upu. Na pewno bede robic brwi, bo moje naturalne sa mega bez wyrazu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-18, 20:42   #2154
_laurka
Raczkowanie

Ja też myślałam o rzęsach przed porodem żeby zdrowo wyglądać w czasie odwiedzin wszystkich dookoła. Ale przeraża mnie fakt że później te rzęsy długo dochodzą do siebie

Stary 2017-03-18, 20:45   #2155
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Będę miała 2 pożyczone. Głównie po to, żeby było bezpieczniej i wygodniej trzymać na rękach - np. mojemu dziadkowi i moim babciom. Mój tata i teść też się będą pewnie początkowo bali wziąć malucha na ręce bez rożka
Ja Adaska rodzilam 30 kwietnia i uzywalam czesto rozka w wozku lub lozeczku zamiast kocyka/kolderki. Do noszenia tez uzywalismy. No i jak gdzies jechalam i mialam ze soba rozek to dzidziocha nie kladlam np na kanapie bezposrednio, tylko na rozku.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Ja też myślałam o rzęsach przed porodem żeby zdrowo wyglądać w czasie odwiedzin wszystkich dookoła. Ale przeraża mnie fakt że później te rzęsy długo dochodzą do siebie

No wlasnie
I nawet nie pod kątem 'dla znajomych', ale sama jak spojrzysz w lustro to wiesz ze nie ma tragedii

Stary 2017-03-18, 20:50   #2156
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Kurcze ja nigdy nie mialam i troszkę mi to przez myśl przechodziło, ale martwię się ze moje sie tak zmarnuja:p moj tz niekoniecznie lubi takie sprawy, ale pamietam przy Adasku, po prostu bylo mi szkoda czasu na malowanie.
Jestem krotkowidzem i teraz nosze prawie zawsze soczewki, ale jak tylko poczuje ze zaczyna sie porod to przeskocze w okulary i chyba sobie strzele jakies ladne oprawki ktore beda wygladac dobrze nawet bez make upu. Na pewno bede robic brwi, bo moje naturalne sa mega bez wyrazu

Hanala, a brwi będziesz robić henną? Ja mam ogólnie taki typ urody: BARDZO jasna skóra + ciemne włosy i ciemna oprawa oczu (typowa zima), rzęsy mam naturalnie czarne, więc jak sobie zrobiłam 2:1 11-tki (babka mi wyrównała do długości moich naturalnych najdłuższych rzęs), to TŻ nawet nie zauważył - u mnie nie wygląda to ordynarnie. Wylazły mi same, moje naturalne rzęsy nie wyglądały po tym gorzej.
Brwi mam niby też czarne, ale strasznie rzadkie, zawsze maluję je najpierw woskiem, później brązowym cieniem i chętnie bym miała to z głowy. Myślałam o microbladingu albo o permanentnym makijażu, ale jednak boję się, że zrobią mi coś karykaturalnego i nie będę mogła się tego pozbyć. A u kosmetyczki nigdy nic z nimi nie robiłam i zastanawiam się, jakie są opcje.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Tzn. ten microblading, etc. to oczywiście ewentualnie na czas op porodzie. Rzęsy na bank zrobię, bo przeraża mnie wizja odwiedzin ze zdjęciami, a to jest jednak moment, który na długo ląduje w rodzinnych albumach... Trochę jak ślub
Stary 2017-03-18, 21:01   #2157
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Hanala, a brwi będziesz robić henną? Ja mam ogólnie taki typ urody: BARDZO jasna skóra + ciemne włosy i ciemna oprawa oczu (typowa zima), rzęsy mam naturalnie czarne, więc jak sobie zrobiłam 2:1 11-tki (babka mi wyrównała do długości moich naturalnych najdłuższych rzęs), to TŻ nawet nie zauważył - u mnie nie wygląda to ordynarnie. Wylazły mi same, moje naturalne rzęsy nie wyglądały po tym gorzej.
Brwi mam niby też czarne, ale strasznie rzadkie, zawsze maluję je najpierw woskiem, później brązowym cieniem i chętnie bym miała to z głowy. Myślałam o microbladingu albo o permanentnym makijażu, ale jednak boję się, że zrobią mi coś karykaturalnego i nie będę mogła się tego pozbyć. A u kosmetyczki nigdy nic z nimi nie robiłam i zastanawiam się, jakie są opcje.
Robie henna, ladnie sie trzyma u mnie. Sama prawie nie reguluje, bo nie umiem tego zrobic tak ladnie jak kosmetyczka. Mam naturalnie wlosy ciemnoblond i takie tez rzesy i brwi.
Jak maluje rzesy to sa naprawde okej, no ale wiadomo, trzeba isc do lustra i to zrobic
Boje sie zniszczenia swoich i tego teatralnego efektu

Do tego mam brzydka cerę niestety z ktora wiele nie zdzialam teraz w ciazy, ale oczywiscie ze wolalabym musiec tylko nalozyc podklad mineralny i juz (co mozna zrobic nie patrząc w lustro) a nie jeszcze oko.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

A i hybryde u stop na pewno bym chciala, kurde to jest lato. Mam nadzieje ze mozna, nie dowiadywalam sie jeszcze tak 'u zrodla'
U rąk myślę ze miesiąc przed terminem zdejmę, nie mam z tym problemu. Ale u stop inna sprawa

Stary 2017-03-18, 21:03   #2158
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Tzn. ten microblading, etc. to oczywiście ewentualnie na czas op porodzie. Rzęsy na bank zrobię, bo przeraża mnie wizja odwiedzin ze zdjęciami, a to jest jednak moment, który na długo ląduje w rodzinnych albumach... Trochę jak ślub
Ja nie pozwolę sobie robić zdjęć pod groźbą dożywotniego focha

Stary 2017-03-18, 21:05   #2159
Hanala
Zadomowienie

Cytat:

Albo robmy zawsze jakies durne na maxa miny odechce im sie!

Stary 2017-03-18, 21:19   #2160
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

O to to to!

synuś
córeczka
synuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości