|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Stepper
Witam
![]() Ja takze od poniedzialku jestem posiadaczka steppera skretnego Tylko nie wiem czy dobrze na nim cwicze ![]() Wyszlo mi ze w ciagu pol godziny spalilam 200 kcal ![]() Czuje zmeczenie, chodze na srednim obciazeniu Ale nie mam zakwasow w udach i nie wiem czy zaslabo cwicze?? Na poczatku owszem czuje to wszystko..ale kiedy odpoczne /ze 20 minut/ to mam duuuzo energii ale nic mnie nie boli. Nie wiem czy to dlatego ze duzo chodze, spory kawalek do pracy na pieszo lub szybkie spacery po pracy jesli tylko pogoda pozwala/godzinke dziennie/ ![]() PS. Jesli ktroras z Was wie cos wiecej, bardzo prosze o rady |
|
|
|
#662 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
Jak już wcześniej pisałam moja pupa zrobiła się o wiele zgrabniejsza. Teraz zaczynam dostrzegać zmiany w wygladzie ud!!Staja się smuklejsze i szczuplejsze... |
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Laluna1986 zaczyna byc trendy bo zbliza sie lato i trzeba jakos wygladac
ja robilam 2 podejscia ale stwierdzilam ze nie bede sie katowac i zrezygnowalam tylko z czekolady a inne slodycze ograniczylam ale np ciasto jem tylko w duuuuuuzo mniejszych ilosciach ;DAndzina gratulacje mi najbardziej zalezy na udach ale narazie jesli chodzi o cm spadly tylko 2 a w biodrach az 10 (robilam tez inne cwiczenia) mam nadzieje ze tez mi pomoze i do wakacji bede miala fajne nozki ;d
|
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Napisz prosze jak to sie ma do wagi. Ile schudłas? Ja cwicze na stepperku od poniedziałku po 40 min. ograniczyłam tez jedzenie i jak do tej pory zadnych efektów. Ratunku.......nie wiem juz co robic?
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
DOONNA ja schudlam narazie 2kg
|
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
Dajcie znać, jaki stepper kupić?
Jak ja widzę jakie macie efekty, to napalam sie strasznie! |
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
2 kg? W jakim okresie czasu?
|
|
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
Jezuu ale fajnie jak są az takie efekty
..To ja teraz tez zaczne co dwa dni bo ostatnio się trochę zleniwiłam ze stepem musze przyznać ;/ i jest mi z tym źle a lato sie zbliża..
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
steppera uzywam rowno 30 dni... chcialam codziennie ale wiecie jak jest- czasami brak czasu czasami leniwiec :P no i ogolnie przez pierwsze 2 tygodnie w ogole nie ograniczalam jedzenia (co dla mnie znaczy ok 2-3 czekolad w tygodniu
) teraz wyeliminowalam czekolade i zaczelam sie zdrowo odzywiac- wiecej wazyw, wieksze pelnowartosciowe sniadania- zbalansowane!! slodycze jem ale malo ( nie umiem sie az tak katowac zeby w ogole zrezygnowac )i wlasnie chudnac zaczelam jak zmienilam diete i to ksiazkowo bo 1 kg / tydzien ![]() a i dodam ze jeszcze inne cwiczenia robilam nie tylko stepper a stepowalam ok 2000 krokow |
|
|
|
#671 |
|
Raczkowanie
|
Andziuchna dzieki za odp. Ja tez tak chce tylko nie wiem czy w ogole mi sie uda. Brakuje mi determinacji i silnej woli. Dzisiaj 60min.na steperku. Postanowiłam ze do przyszłej niedzieli sie nie poddam.
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
DOONNAnie ma za co
na pewno Ci sie uda ale tez sie nie forsuj i nie zmuszaj bo na sile to nie ma sensu- sprawdzilam na sobie powodzonka
|
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
Andziuchna ja cwicze sobie tak dopiero od tego tygodznia, po pol godzinki dziennie
![]() Glownie to dla poprawienia kondycji i ujedrnienia posladkow no i dobrego sampoczucia ![]() Jak na tym cwiczyc prawidlowo?? Zeby jakos kolan nie obciazac.. Gdzie mozna zobaczyc jak powinny wygladc prawidlowe cwiczenia na steperze. Sylwetke trzymam prosto, ale ciezko jest mi nie prostowac kolan jesli chce zjechac pedalami prawie do konca... |
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane tez jestem posiadaczka stepper i nie wiem jak prawidłowo ćwiczyć-doradźcie!
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie ja się boje ,że jak będę tak często stepować to mi się łydki rozbudują
a wtedy się załamie bo juz sa ostatecznie duże.. więc jak zrobić hmm?? aaa i wiecie czy Cellulit od tego spada??
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co mi jest wszystko jedno czy bede miała rozbudowane łydki zeby tylko schudły uda. Miłego dnia zycze wszystkim. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#677 |
|
Raczkowanie
|
zapomniałam dodac ze cellulit podobno spada, przynajmniej tak pisały dziewczyny w czesniejszych wypowiedziach. ja za krótko cwicze zeby widziec jakies efekty na sobie.
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
no to tak :
1) zeby schudnac trzeba cwiczyc na najmniejszym obciazeniu (najwieksze pomaga rozbudowac miesnie) 2) zeby lydki nie urosly trzeba pamietac o rozciaganiu lydek po cwiczeniach jest bardzo proste cwiczenie stajesz na kolanach, opierasz rece na podlodze, kregoslup prosty, glowa przedluzeniem kregoslupa, jedna noge mocno przyciagasz do klatki piersiowej nastepnie wyciagasz do tylu opierajac palce na podloce a piete "wciskajac" w podloge (pieta do podlogi nie dotykasz) cwiczenie jest wykonywane prawidlowo jak czujesz "bol" w miesniach lydki- wytrzymujesz w takiej pozycji ok 20 sekund i zmieniasz noge 3) nie mozna "pedalow" dociskac do konca 4) ja cwiczac napinam tez miesnie brzucha 5) lepsze jest szybkie tempo a mniej krokow niz wolniejsze tempo i wiecej krokow hmm i to chyba wszystko a jesli chodzi o cellulic to juz prawie zapomnialam co to jest, uda sie ladnie wygladzily ale malo schudly (tylko 2centymetry) najbardziej nie wiem czemu schudlam w biodrach (ale robilam tez inne cwiczenia) |
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
aa no i kolan w zadnym wypadku nie mozna prostowac bo sie stawy obciaza i jeszcze (ponoc) jak sie chce schudnac to ciezar ciala trzeba przenosic na piety
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio zauważyłam, że przenosząc ciężar ciała na pięty bardziej pracuje tylna część ud i pośladki.
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
klatka dlatego napisalam "ponoc" bo nie wiem ;p
|
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj ćwiczyłam 49 minut. moj licznik pokazyje 5011 kroków i 715 kalorii. czy to mozliwe? wydaje mi sie ze cos nie tak z moim licznikiem ze to za duzo kalorii pokazyje. prosze napiszcie jak wasze pokazuja.
|
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
No to jest możliwe.. ja zazwyczaj robie 2000 z czyms i przewaznie mam ok 250 kalorii do tyłu ... u mnie jest tak że 8 tych kroków= 1 cal.. nie wiem jak jest u was.. no ja sie modle zeby mi te nogi sie wyrzezbiły.. ale ja jakoś nie moge na te piety jakos mi nie wychodzi hehe..
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
tylko wezcie poprawke na to ze nie od razu jak zaczynasz cwiczyc organizm zaczyna spalac kalorie
|
|
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
Ehh...;/ nie dołuj ludzi
heh.. ja właśnie jestem na fajnej diecie warzywno owocowe..i wam powiem ze sa efekty..ale ja chce wrócić do słodyczy buu...a nie moge.
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
sorry nie chcialam :P
a nie lepiej jesc zdrowo? ja jestem przeciwniczka diet bo zawsze czegos organizmowi brakuje... |
|
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
Kochana wiadomo ,że zawsze sobie coś podjem nie można zrezygnować całkowicie ze słodyczy..ja jestem na kierunku żywienie m.in i powiem wam ,że jak laski sie odchudzaja i nie jedza słodyczy to po 2tyg organizm zapomina o tych składnikach dlatego potem jak sie zje cos słodkiego sie tyje tak szybko..przynajmniej 2razy w tyg trzeba zjesc chociaz kawałek czegos slodkiego bo inaczej efekt jojo GWARANTOWANY
|
|
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
aA zjeśc cos słodkiego to nie znaczy obżerać się
Tylko np kawałeczek ciastka lub czekolady..ale nie odrazu jakieś stosy słodkiego hehe
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Goguś, czasami do owsianki czy musli dodam troszkę rodzynek to to zapotrzebowanie organizmu na słodkie będzie zaspokojone? Bo ja nie jem słodyczy. Właśnie oprócz tycz rodzynek do mleka.
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
Nio wiesz rodzynki to są swego rodzaju jak by nie było suszone owoce..ale przegryź sobie chociaż batonik musli.. to juz jest traktowane jako słodkie
od tego nie utyjesz bo to ma ok 90kcal..więc wiesz ja właśnie jestem po stepie 3204 stepów i 400 cal mniej niby heh mam dośc jestem cała mokra..ale wieczorem jeszcze tak sobie ze 1000 zrobie tylko,że z mojego 1000 zawsze sie robi 2000 heh..buźka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

(robilam tez inne cwiczenia) mam nadzieje ze tez mi pomoze i do wakacji bede miala fajne nozki ;d

a wtedy się załamie bo juz sa ostatecznie duże.. więc jak zrobić hmm?? aaa i wiecie czy Cellulit od tego spada??