|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Piękne i szczupłe do lata :)
serek homo naturalny + pestki z dyni + pestki ze słonecznika + orzechy włoskie
|
#3632 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Rozeznanie
|
a ja dzisiaj zjadłam o jakieś 150 - 200 kcal więcej i czuję, że coś mi się w brzuchu dzieje... chyba za mało jadłam, bo teraz jakoś tak mam wrażenie, że lepiej. Tzn. nie umiem tego sensownie wytłumaczyć
Ale czuję się lepiej
|
#3634 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny doradzcie mi co powinno sie jesc na kolacje?? z pozostałymi posiłkami nie mam problemu, ale kolacja nie mam pojecia byle nie tunczyk..
|
|
|
|
#3635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3636 |
|
Rozeznanie
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
Dlaczego? Od kiedy środki na przeczyszczenie są niezdrowe? Rozumiem, że co za dużo to niezdrowo ale chociażby ZIELONA herbata naturalnie przczyszcza a jest bardzo zdrowa i to między innymi ona jest składnikiem herbatek odchudzających. Również środki przeczyszczjące, dostępne w aptekach, stosowane zgodznie z zaleceniami nie szkodzą.
|
|
|
|
#3638 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
np. dlatego, że wymiatasz z organizmu niezbędne mu elementy. środki tego typu powinny być stosowane WYŁĄCZNIE z zalecenia lekarza, czy przed operacjami. |
|
|
|
|
#3639 | ||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
od zawsze. np. dlatego, że wykonujesz pracę ZA jelita i potem bez przeczyszczacza już sobie nie poradzisz. np. dlatego, że wymiatasz z organizmu niezbędne mu elementy. środki tego typu powinny być stosowane WYŁĄCZNIE z zalecenia lekarza, czy przed operacjami. i naprawdę nie wiem, skąd wzięłaś opinię na temat nieszkodliwości środków przeczyszczających ![]() mały cytat: Cytat:
|
||
|
|
|
#3640 |
|
Rozeznanie
|
generalnie każda sztuczna ingerencja w biochemię naszego organizmu jest dla niego zagrożeniem
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej dziewczyny jem normalnie,cwicze.staje na wage a tu 63,5kg! czy to moze byc od choroby? mam katar,kaszel,zapalenie gardla i zawalone zatoki
|
#3642 |
|
*sportaddict*
|
kochanie, 0,5 kg Ci może podskoczyć np. dlatego, że mniej wczoraj piłaś i Ci się zatrzymuje woda, bo zjadłaś trochę więcej węgli (od nich się puchnie) itp., więc relax
|
|
|
|
#3643 |
|
Rozeznanie
|
Ja chciałam się pochwalić dobrym śniadankiem
Udało mi się zmajstrować pastę z makreli i jest po prostu odjazdowa! A w ogóle to mam wrażenie, że brzuch mam płaski trochę bardziej niż zwykle
|
#3644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do tej pasty na śniadanko --> mniam a co do brzucha to ja tez widzę jakiś początek zarysowanych mięśni |
|
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o kawe to nie pije wcale, dlatego ciagle chodze zmulona
A herbate pije ze slodzikiem Nie tkne gorzkiej herbaty.
|
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio czy bylo w wiadomosciach czy gdzies w gazecie przeczytalam, ze slodzik jest niezdrowy!! Zbadano go i podobno jest gorszy od prawdziwego cukru :/
|
|
|
|
#3647 |
|
Rozeznanie
|
to prawda
|
#3648 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wątek przejrzałam, niestety tylko pobieżnie, bo niemożliwym jest przeczytać cały ze względu na ilość postów. Jakiś czas temu słyszałam o HIIT, jednak nawet nie sprawdziłam cóż to dokładniej jest. Teraz nadrobiłam zaległości i muszę przyznać, że ten trening wydaje się być dla mnie doskonały! Niestety na chwilę obecną nie do wykonania, zakładając, że byłoby to bieganie. Obawiam się, że inne formy nie były by też dla mnie odpowiednie z kilku względów... Pewnie wymyślam, ale wątpie, że uda mi się przemóc. ![]() Zastanawia mnie jednak kwestia spalania mięśni podczas HIIT na czczo. Pierwsza myśl, gdy się o tym dowiedziałam, to oczywiście pozbycie się kilku cm z obwodu łydek. Podejrzewam jednak, że nie jest to takie piękne jak by się mogło wydawać. Gdzie jest haczyk? ![]() Dotychczas jedynie dietowałam. Na początku lutego oscylowałam wokół 600 kcal (2 tygodnie), później trafiłam na wizaż, rozpoczęłam bezpieczne wychodzenie (150 kcal więcej co tydzień), szło mi całkiem dobrze, ale w końcu wszystko zaczęło się sypać, tzn. do jadłospisu doszły słodycze, ciasta i kilka innych grzeszków (+ leciutkie napady). Tym sposobem z 55 kg przez 51 kg znów doszłam do 55. Nie dość, że zmarnowałam sporo czasu to jeszcze spowolniłam przemianę materii. Na szczęscie nie tracę optymizmu i wierzę, że zdąrzę do wakacji. Zatem, jeśli ograniczę się do 1200 kcal i na razie wykonywać będę jedynie Cytat:
Może nie tyle zrzucić, co poprawić wymiary i ogólny wygląd... Cytat:
Herbatę zawsze piłam z cukrem i cytrynką, gorzka budziła we mnie złe wspomnienia. Swego czasu przerzuciłam się z czarnej na czerwoną, zieloną oraz ning hong i piję je bez dodatków. Obecnie słodnkej bym nie tknęła. :PCytat:
|
|||||
|
|
|
#3649 |
|
Rozeznanie
|
Słyszałam, że tabletki odchudzające moga powodować powstawanie nowotworów. Czy to prawda? Czy w takim razie herbaty odchudzające też???
|
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
Teraz wszystko jest niezdrowe a poki jestem na diecie wole zamienic cukier na slodzik. A co do kawy to jakos mnie obrzydza jej smak, choc zapach jest piekny
Czasem zaluje ze nie pije kawy bo musze dawac rade sama jak jestem zmeczona -czyli prawie codziennie
|
|
|
|
#3651 |
|
*sportaddict*
|
Ewelina - żadnych ćwiczeń na czczo, to stara, obalona teoria - po posiłku!
YOUdith - nie ma czegoś takiego, jak herbata odchudzająca (chyba, że czerwona). Te całe herbaty to pic na wodę, albo przeczyszczacze (o których pisałam wyżej). Odchudza dieta + ćwiczenia. Niestety. |
|
|
|
#3652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A aspartamu jest sporo, podobnie jak innych 'substancji słodzących', wystarczy poczytać
|
|
#3653 |
|
Rozeznanie
|
A ja sie zastanawiam nad bankami szklanymi. Moja kolezanka od jakiegos czasu masuje sie nimi co jakis czas i naprawde widac poprawe jesli chodzi o zmniejszenie cellulitu..
Mialyscie kiedys doswiadczenie jakies z tym? Wiem, ze jest to straszne podobno na naczynka, ale u niej jak na razie przez to niepopekaly,ale czy to moze sie odbic na naczynkach i negatywne skutki moga wyjsc po latach ?? Bo boje sie ze jak nie teraz mi popekaja to jednak sie tak oslabia ze pozniej moze byc problem . a efekty sa naprawde zachecajace
|
|
|
|
#3654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio kupiłam herbatę odchudzającą Vitax, a w ciągu dwóch tygodni picia tej herbaty m. in. brzuch zrobił mi się mniejszy... Dlatego chiałabym się dowiedzieć, czy picie takiej herbaty jest bezpieczne, czy może mogę sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc. Mam wątpliwości , więc grzecznie pytam i czekam na uprzejmą odp. - po to chyba właśnie jest to forum, a mam wrażenie, że Ciebie moje pytania conajmniej irytują.
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co dziewczyny? Dzisiaj wypiłam czarną kawę bez cukru po raz pierwszy i nie była taka zła...a teraz weszłam na forum i tak sobie czytam popijając zieloną herbatkę i już sama nie wiem czy nie przesadzam z jej piciem...to już trzecia dzisiaj...
|
#3656 |
|
Rozeznanie
|
Ja słyszałam, że zielona herbata jest bardzo zdrowa i powinno się wypijać 5 filiżanek dziennie...
|
|
|
|
#3657 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
U mnie dzisiaj beznadziejnie... próbowałam trochę poskakać na skakance (świeży zakup ) i okazało się, że moja kontuzja udowa dalej występuje... Nie dość, że nie pójdę w poniedziałek na tańce, to jeszcze jestem wyłączona z wszelkiej aktywności wymagającej ruchu nóg - ćwiczeń na uda, łydki, pośladki, biegania, skakania, tańca, pływania, spacerów... ![]() trochę się załamałam, prawdę mówiąc. Zaczęłam być aktywna i teraz brakuje mi ruchu... No ale postanowiłam w związku z tym, że poćwiczę coś na plecy, ramiona i brzuch, chyba tylko tyle mogę zrobić? Czy macie jeszcze jakieś pomysły na ruch bez angażowania mięśni ud?
|
#3658 |
|
*sportaddict*
|
Zielona herbata napewno jest zdrowa i można ją pić, z czerwoną nie należy przesadzać, bo wypłukuje coś tam
(wybaczcie, dzisiaj śpię na siedząco )YOUdith - a białko w diecie? jak z nim? może za mało i dlatego nie chudniesz? zresztą napisz może swój dzienny jadłospis, zobaczymy co w trawie piszczy
|
|
|
|
#3659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wracam do domu późno, z pustym brzuchem, a zanim przygotuje sobie coś do jedzenia jest jeszcze później. Zdarza się tak, że jem tylko 2 razy dziennie - rano i wieczorem bo w ciągu dnia w natłoku zajęć nie mam czasu nawet na zwykłą kanapkę. Słodycze to moje uzależnienie Staram się ich nie jeść, ale jest to dla mnie bardzo męczące i wiele mnie kosztuje... Od święta pozwalam sobie na jedzenie słodyczy ale czasem zdarza się tak, że jak już zacznę to nie mogę przestać. Nie jem fast foodów. Ostatnio zrezygnowałam nawet z mojego ukochanego spagetti. Ogólnie od pewnego czasu staram się jeść lekkie posiłki i wydaje mi się, że zaczynam wpadać w paranoję. Kiedyś miałam wyrzuty sumienia jak zjadłam czekoladkę, teraz nie moge sobie wybaczyc, że skusiłam sie na kanapki z białego pieczywa... Postanowiłam postawić na ruch - jeśli regularne chodzenia na basen mi nie pomoże to nie wiem, czego jeszcze spróbuje...
|
|
|
|
|
#3660 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
po 1 - mało białka moze biały twaróg? jajka? więcej ryb itp? powinnaś jeść 2g. białka na kg masy ciała.po 2 - za mało posiłków. należy jeść nie częściej niż co 2 i nie rzadziej niż co 3 godziny, żeby metabolizm działał pełną parą. a co o treningów - polecam interwały. a najlepiej naprzemienny trening silowy, aerobowy i interwały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale czuję się lepiej

65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55 

Ostatnio kupiłam herbatę odchudzającą Vitax, a w ciągu dwóch tygodni picia tej herbaty m. in. brzuch zrobił mi się mniejszy... Dlatego chiałabym się dowiedzieć, czy picie takiej herbaty jest bezpieczne, czy może mogę sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc. Mam wątpliwości , więc grzecznie pytam i czekam na uprzejmą odp. - po to chyba właśnie jest to forum, a mam wrażenie, że Ciebie moje pytania conajmniej irytują.