Ma³o ambitny zwi±zek po 40 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj mo¿esz podzieliæ siê swoimi problemami, poradami i do¶wiadczeniem.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2017-03-09, 18:51   #1
Mimi40
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Ma³o ambitny zwi±zek po 40

Witam drogie kobietki

Jestem tak zdenerwowana, ¿e pierwszy raz zdecydowa³am siê wej¶æ na forum ze swoim problemem.

Mam 40 lat i od kilku lat jestem w sta³ym zwi±zku z partnerem w moim wieku. Ogólnie niby fajnie, ale wkurza mnie w nim jedna rzecz - brak ambicji i ¿ycie chwil±.

Pracuje, ma³o zarabia i ci±gle marudzi, ¿e musi co¶ z tym zrobiæ. Ja zarabiam ponad 2 razy wiêcej, ale pracujê na etat i dorabiam popo³udniami. Robiê co¶, ¿eby utrzymaæ mieszkanie, mojego syna, który studiuje, kupiæ co¶ do mieszkania, mieæ kasê na spokojne ¿ycie.

Mój partner ¿yje chwil±. Nie ma ¿adnych oszczêdnosci, same kredyty.

Kiedy zaproponowa³am wyjazd na wakacje my¶la³, ¿e ja wszystko zasponsorujê. Kiedy kategorycznie temu zaprotestowa³am, wzi±³ kolejn± po¿yczkê. Ju¿ sam siê gubi z ich sp³at± i w kilku bankach ma zaleg³o¶ci.

Jaki¶ czas temu zaproponowa³ mi ¶lub. Zgodzi³am siê, ale pod warunkiem, ¿e wszystkie koszty poniesiemy razem. Plany upad³y, bo przecie¿ on nie ma kasy ¦mieszne.

On bardzo chcia³by mieæ wiêksze mieszkanie lub ma³y domek (mieszkamy u mnie). Proponowa³ mi to wielkorotnie, ale ja oczywi¶cie mam byæ sponsorem, bo on nie ma zdolno¶ci kredytowej. ¯al

Aby pomóc mu wyj¶æ z k³opotów finansowych i budowaæ wspóln± przysz³o¶æ zaproponowa³am mu zrobienie kursu, który da³by mu szansê na zmianê pracy na lepiej p³atn±. Podjara³ siê bardzo, kasê da³a mu mama(!), zapisa³ siê i czeka³ na termin rozpoczêcia. Ze wzglêdu na ma³± ilo¶æ kandydatów kurs nie by³ realizoany przez kilka miesiecy.

Dzi¶ wchodzê na stronê o¶rodka i moje wielki zdziwienie - kurs ju¿ siê rozpocz±³!!! Mo¿na tylko przekln±æ.

Dajesz mu wêdkê, na któr± tak aprawdê nie zas³uguje.

Powiedzcie, co mam robiæ, bo tak naprawde, ju¿ dzi¶ wystawi³abym mu walizki za drzwi
Mimi40 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-10, 09:28   #2
wasylisa123
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 533
Dot.: Ma³o ambitny zwi±zek po 40

Wystawiæ walizki...
wasylisa123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-10, 09:43   #3
aussiewoman
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 895

Po prostu zrób to. Wystaw walizki za drzwi. Nie ³ud¼ siê, ¿e co¶ siê zmieni. W tym wieku tylko siê mo¿e zmieniæ na gorsze .
aussiewoman jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-12, 17:48   #4
jolaak
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 177

to prawda, niestety tacy ludzie raczej siê nie zmieniaj±
jolaak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-16, 23:36   #5
badziewek
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 29

Hm, tak siê zastanwaiam, czemu sytuacja w której to kobieta mniej zarabia i jest po cze¶ci na utrzymaniu mê¿a jest normalna a jak na odwrót to ju¿ nie. Czemu jedna osoba w zwi±zku, tak której lepiej siê powodzi nie mo¿e zasponsorowac wspólnej wycieczki czy ¶lubu. Gdyby by³ to facet, to nikt by tak ³atwo nie pisa³: wystawiæ kobiecie walizki za drzwi. Piszesz, ¿e zarabiasz od niego ponad 2 razy wiêcej, czyli zak³adaj±c nawet, ¿e on zarabia najni¿sza krajow±, a ty x2 to faktycznie jeste¶ kim¶, komu siê w zyciu powiod³o zawodowo (zdolno¶ci/szcze¶cie/ciê¿ka praca/znajomo¶ci- nie wiem..?).
Czemu w³a¶ciwie jestes z tym cz³owiekiem? Bo latka lec±, bo nie wypada byæ samej, bo go kochasz? Je¶lii to ostatnie to doceniaj go za jego zalety i po prostu przyjmij do wiadmo¶ci, ¿e nie ka¿dy jest taki obrotny/zdolny/pracowity/ma farta jak Ty i daj ch³opu byæ sob±. Nie ka¿dy siê nadaje do trzepania kasy.
I co z tego, ¿e pieni±dze na kurs da³a mu mama? Czêsto rodzice, którzy dorobili siê za komuny wspomagaj± swoje doros³e ju¿ dzieci przy jakich¶ wiêkszych potrzebach, bo dzi¶ ciê¿ko siê ¿yje, co w tym ¶miesznego?

Edytowane przez badziewek
Czas edycji: 2017-03-16 o 23:42
badziewek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-18, 13:29   #6
Mimi40
Przyczajenie

Hej, moja pozycja zawodowa wynika z dlugoletniej nauki i ciezkiej pracy. Nie ide na latwizne.

Jezeli ktos potrzebujacy pomocy, a rezygnuje z niej dla wlasnej wygody w tej chwili, to chyba nie jest w porzadku. Mam tutaj na mysli kurs, ktory prawdopodobnie przyczynil sie do lepiej platnej pracy, ale przede wszystkim dalby szanse na lepsza pozycje na rynku pracy.

Tego, ze bez konsultacji zrezygnowal nie potrafie mu wybaczyc.

Tak kocham go. Za poczucie humoru, za dobroc, ale nie potrafie zniesc klamstw i robienia rzeczy, ktore nas dotycza, za moimi plecami.

Nie boje sie byc sama, bo zostalam tak nauczona, zeby byc niezalezna.
Stary 2017-03-18, 21:43   #7
badziewek
Przyczajenie

To je¿eli chodzi Ci tylko o ten kurs i o fakt, ¿e nie skonsultowa³ z Tob± rezygnacji z kursu to co innego. Pyta³a¶ go dla czego nie poszed³ na ten kurs? Mo¿e wcale nie chcia³, a Ty i mama go namawia³y¶cie, mo¿e znalaz³ cos lepszego, a mo¿e wcale nie chce pracowac w tym zawodzie? Rozmawia³a¶ z nim? Co powiedzia³?
Z twojego pierwszego postu zrozumia³am, ¿e masz pretensje o to, ¿e ma³o kasy przynosi do domu, a nie ¿e oszuka³ Cie z tym kursem. Z reszt± dziewczyny tak chêtnie radzi³y wstawienie walizek, to chyba tez tak to zrozumia³y jak ja, bo za jakie¶ tam k³amstewko o kursie chyba nikt nie wyrzuca mê¿a czy partnera z domu.
Piszesz, ¿e zdoby³a¶ pracê dzieki d³ugoletniej nauce. To wspaniale, ale nie ka¿dy ma predyspozycje umys³owe do d³ugoletniej, ciêzkiej nauki. Wg. mnie bez sensu takie wydzielanie wszystkiego drugiej osobie w zwi±zku- nie pojedziesz na wycieczkê, nie wyjdziesz za niego, jak jeszcze go ukarzesz? Jak mu zabraknie do pierwszego, to kolacji mu nie zrobisz, jak akurat bêdziesz sobie przyrz±dzaæ? Bo przeciez Ty zap³aci³a¶ za zakupy. Na miejscu tego faceta nie znios³abym takiego traktowania i odesz³a do kobiety która te¿ nie zarabia wiele ale nie bêdzie wyponimaæ i wydzielaæ. I pojecha³a na skromniejsz± wycieczkê. A on jeszcze w d³ugi siê wpakowa³, ¿eby z Tob± pojechaæ...

Edytowane przez badziewek
Czas edycji: 2017-03-18 o 21:51

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2017-03-19, 14:58   #8
maiia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 607

Cytat:
Napisane przez badziewek Poka¿ wiadomo¶æ
To je¿eli chodzi Ci tylko o ten kurs i o fakt, ¿e nie skonsultowa³ z Tob± rezygnacji z kursu to co innego. Pyta³a¶ go dla czego nie poszed³ na ten kurs? Mo¿e wcale nie chcia³, a Ty i mama go namawia³y¶cie, mo¿e znalaz³ cos lepszego, a mo¿e wcale nie chce pracowac w tym zawodzie? Rozmawia³a¶ z nim? Co powiedzia³?
Z twojego pierwszego postu zrozumia³am, ¿e masz pretensje o to, ¿e ma³o kasy przynosi do domu, a nie ¿e oszuka³ Cie z tym kursem. Z reszt± dziewczyny tak chêtnie radzi³y wstawienie walizek, to chyba tez tak to zrozumia³y jak ja, bo za jakie¶ tam k³amstewko o kursie chyba nikt nie wyrzuca mê¿a czy partnera z domu.
Piszesz, ¿e zdoby³a¶ pracê dzieki d³ugoletniej nauce. To wspaniale, ale nie ka¿dy ma predyspozycje umys³owe do d³ugoletniej, ciêzkiej nauki. Wg. mnie bez sensu takie wydzielanie wszystkiego drugiej osobie w zwi±zku- nie pojedziesz na wycieczkê, nie wyjdziesz za niego, jak jeszcze go ukarzesz? Jak mu zabraknie do pierwszego, to kolacji mu nie zrobisz, jak akurat bêdziesz sobie przyrz±dzaæ? Bo przeciez Ty zap³aci³a¶ za zakupy. Na miejscu tego faceta nie znios³abym takiego traktowania i odesz³a do kobiety która te¿ nie zarabia wiele ale nie bêdzie wyponimaæ i wydzielaæ. I pojecha³a na skromniejsz± wycieczkê. A on jeszcze w d³ugi siê wpakowa³, ¿eby z Tob± pojechaæ...
Chyba czytasz nieuwa¿nie albo bez zrozumienia zupe³nie...

Naprawdê s±dzisz, ¿e mê¿czyzna powinien liczyæ na wsparcie finansowe partnerki b±d¼ mamusi? Facet ma byæ silny i zaradny. Je¿eli nie ma jak Ty to uj±³e¶ "predyspozycji umys³owych" to ma jeszcze dwie rêce. Po drugie, tutaj problemem jest nie to, ¿e on nie ma pieniêdzy ale to, ¿e nie chce nic z tym z robiæ. Rozpisa³e¶ siê ale troszeczkê nie na temat.
maiia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-19, 18:58   #9
Mimi40
Przyczajenie

Dzieki maiia, ujelas wlasnie to, o co mi chodzilo. Nie chodzi o kase, ale o brak checi, aby cos zmienic.

Co do kursu, to sam najpierw sie napalil, czytal duzo w necie, rozmawial ze znajomymi. Dopiero jak przyszlo co do czego dal sobie z tym spokoj. Przeciez tak wygodniej. Lepiej spedzic czas przed telewizorem, niz tracic go na nauke. Troche to ironiczne, ale taka jest prawda.

Dodam jeszcze, ze kasy mamie nie oddal, tylko wydal.... sama nie wiem na co.
Stary 2017-03-19, 19:00   #10
badziewek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maiia Poka¿ wiadomo¶æ
Chyba czytasz nieuwa¿nie albo bez zrozumienia zupe³nie...

Naprawdê s±dzisz, ¿e mê¿czyzna powinien liczyæ na wsparcie finansowe partnerki b±d¼ mamusi? Facet ma byæ silny i zaradny. Je¿eli nie ma jak Ty to uj±³e¶ "predyspozycji umys³owych" to ma jeszcze dwie rêce. Po drugie, tutaj problemem jest nie to, ¿e on nie ma pieniêdzy ale to, ¿e nie chce nic z tym z robiæ. Rozpisa³e¶ siê ale troszeczkê nie na temat.
Tak, mê¿czyzna ma byæ silny i zaradny, a kobieta ma byæ pos³uszna i nie wychodziæ z kuchni maiia na prawdê chcia³aby¶ ¿eby¶my patrzyli na ¶wiat takimi stereotypami? Dla czego babki wychodza na ulicê i buntuj± siê ¿e nie chc± byæ traktowane stereotypowo a w druga stronê to ju¿ mo¿na?
Nie chce nic z tym zrobiæ- a Ty sk±d wiesz, ¿e jej m±¿ nie chce nic z tym zrobiæ? W³a¶nie dla tego zada³am pytanie autorce, czy rozmawia³a z nim czemu odrzuci³ kurs, bo to, ¿e siê wydaje ¿e komu¶ nie zale¿y na zmianach to wcale nie znaczy ¿e tak jest. Mo¿e facet wpad³ w jaki¶ dó³ albo po prostu nie czuje siê na si³ach ¿eby koñczyæ kurs, co do którego np. wie, ¿e nie podo³a. Tak ³atwo oceniaæ drugiego cz³owieka, ¿e jak nie zacznie natychmiast zarabiaæ kupê forsy to mu siê nie chce:/ ¯yczê mê¿owi autorki ¿eby zacz±³ zarabiaæ wiêcej od niej a autorce, ¿eby wtedy nie traktowa³ jej tak, jak ona traktuje teraz jego:/
Zapisz
Stary 2017-03-19, 22:30   #11
magbeth
Dzik

Wiadomo¶ci: 5 722

Ale tu nie chodzi o biedulka, ktory z powodow zupelnie obiektywnych ma pod gorke w ¿yciu, tylko o lenia ze s³omianym zapa³em.
Mój eks by³ podobnym typem (nie ostatni eks, tylko niedosz³y m±¿). Te¿ ¿y³ na zasadzie, ¿e jako¶ to bêdzie, w sytuacjach podbramkowych biega³ do mamusi po po¿yczki na wieczne nieoddanie, a do roboty siê tak kwapil, ze och. Znaczy w jego oczach wygl±da³o to tak ¿e ca³y ¶wiat siê sprzysiagl i mu stawal okoniem i siê NIE DA£O w du¿ym polskim mie¶cie znale¼æ jakiejkolwiek pracy przez ca³e 1,5 roku. Miarka siê przebra³a jak wzi±³ moje oszczêdno¶ci i kupi³ SOBIE komputer, bo stary siê zepsu³ (on mia³ niewielkie dochody z wynajmu mieszkania po babci). I nagle po kopie i zostawieniu go, DA£O siê wszystko - i pracê ogarn±æ i mieszkanie i wzi±æ za siebie, ale dla mnie by³o ju¿ za pó¼no.
I nie chodzi³o o ¿adne miliony, a fakt bycia melepeta. Czy raczej zachowywania siê jak owa melepeta. Brak chêci do ruszenia pupy z kanapy, nie brak grubej kasiory na koncie. To jest na d³u¿sz± metê nie do uniesienia, bardzo dobrze Ciê rozumiem, autorko. I zadne tam porozumienie dusz tego nie zmieni, moj pod tym wzglêdem te¿ byl super i nie, nie by³ z³ym cz³owiekiem. Na moje to Ty siê meczysz przez niedojrzalosc partnera i aktualnie miarka siê przebra³a.Ja bym sobie da³a spokój, szczególnie ze jak wynika z pierwszego posta, ten twój ch³op do kompletu wpad³ ju¿ w spiralê zad³u¿enia i jakby nie ma pomys³u na ci±g dalszy, czytaj sp³atê zobowi±zañ.
I serio sobie odpowiedz czego szukasz u mê¿czyzn i w jakiej kolejno¶ci.

Sent fra min HUAWEI GRA-L09 via Tapatalk
magbeth jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 08:35   #12
Tapu
Przyczajenie

Kochane kobietki nie ma co siê ³udzi taki facet to kula u nogi. Nic siê nie zmieni to minimalista, bez ambicji i perspektyw. Ja te¿ jestem w podobnym wieku i mam taaaakiego faceta z tym, ¿e on nic bez mojej zgody, akceptacji i zachêty nie zrobi jest poprostu jest nieudacznikiem. Pracuje to fakt d³ugów nie zaci±g ale nic poza tym poprostu stoi w miejscu zawodowo i ¿yciowo nie ma hobby ani zainteresowañ. Tylko jest. Mamy dzieci i to jest powód dla ktorego jeszcze jeste¶my razem ale dzieci dorastaj± i wtedy ....zobaczymy. Ja jestem wykszta³cona spe³niona zawodowo, du¿o pracujê, mam hobby pasje i przyjació³ ja ¿yje...!!!! On wegetuje ma³o tego ma ci±gle ptetensje o to , ¿e ja siê rozwijam a to trochê czasu zajmuje, i on biedak siedzi wtedy sam tylko zapomina, ¿e s± jeszcze dzieci on nie jest sam jest ojcem. ...Niestety te¿ pora¿ka to ja bardziej jestem ojcem i matk± w tej rodzinie. Tak¿e moja rada skoñcz z tym Kochana bo zmiany nie bêdzie twój facet taki jest i nie licz na cud. Ten facet to kula u nogi. Lepiej pozb±dz siê go lub to poprostu zaakceptuj, bo to siê nie zmieni. Pozdrawiam.
Tapu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-22, 13:15   #13
maiia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 607

Cytat:
Napisane przez Mimi40 Poka¿ wiadomo¶æ

Dodam jeszcze, ze kasy mamie nie oddal, tylko wydal.... sama nie wiem na co.
W³a¶nie mia³am o to pytaæ. Pora¿ka. Naprawdê. Nie tylko brak ambicji ale równie¿ honoru... Kurcze, nie by³abym z takim facetem. Nawet jak mia³abym lat piêædziesi±t a nie czterdzie¶ci!

Czy on w ogóle partycypuje z Tob± w kosztach utrzymania? Mo¿e zmobilizujesz go jako¶ do dzia³ania podwy¿szaj±c poprzeczkê, ¿±daj±c wiêcej na wspólne utrzymanie ni¿ do tej pory? Bo mo¿e jest w takiej sytuacji, ¿e tak naprawdê du¿o wiêcej nie musi a marudzi i narzeka tylko dla pozorów?
maiia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-25, 14:53   #14
mariamalaria
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 4 900

Cytat:
Napisane przez Tapu Poka¿ wiadomo¶æ
Kochane kobietki nie ma co siê ³udzi taki facet to kula u nogi. Nic siê nie zmieni to minimalista, bez ambicji i perspektyw. Ja te¿ jestem w podobnym wieku i mam taaaakiego faceta z tym, ¿e on nic bez mojej zgody, akceptacji i zachêty nie zrobi jest poprostu jest nieudacznikiem. Pracuje to fakt d³ugów nie zaci±g ale nic poza tym poprostu stoi w miejscu zawodowo i ¿yciowo nie ma hobby ani zainteresowañ. Tylko jest. Mamy dzieci i to jest powód dla ktorego jeszcze jeste¶my razem ale dzieci dorastaj± i wtedy ....zobaczymy. Ja jestem wykszta³cona spe³niona zawodowo, du¿o pracujê, mam hobby pasje i przyjació³ ja ¿yje...!!!! On wegetuje ma³o tego ma ci±gle ptetensje o to , ¿e ja siê rozwijam a to trochê czasu zajmuje, i on biedak siedzi wtedy sam tylko zapomina, ¿e s± jeszcze dzieci on nie jest sam jest ojcem. ...Niestety te¿ pora¿ka to ja bardziej jestem ojcem i matk± w tej rodzinie. Tak¿e moja rada skoñcz z tym Kochana bo zmiany nie bêdzie twój facet taki jest i nie licz na cud. Ten facet to kula u nogi. Lepiej pozb±dz siê go lub to poprostu zaakceptuj, bo to siê nie zmieni. Pozdrawiam.
Ju¿ widzê te rzucane gromy,gdyby to samo dos³ownie o swojej partnerce napisa³ jaki¶ facet tutaj. ..
Co do autorki, to cieszê siê, ¿e mój facet nie ma takiego podej¶cia. Zarabiam miesiêcznie sporo mniej ni¿ on dostaje. A pracy zmieniaæ nie chcê i wiêcej zarabiaæ nie czujê potrzeby. Gdyby by³ taki jak autorka, ju¿ bym mia³a walizki spakowane. ..
mariamalaria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-30, 22:50   #15
Tapu
Przyczajenie

Do autorki wy¿ej....Dlaczego w ten sposób piszesz, autorka tego postu poprosi³a o radê wiêc siê wypowiedzia³am. Ka¿dy ma prawo i tu akurat nie chodzi o mnie i moje zagmatwane ¿ycie. Nie ja proszê o radê tylko ona. Uwa¿am, ¿e egzystencja z tego typu cz³owiekiem to mêka i bêdzie jej ciê¿ko. Czasami trudno podj±æ decyzjê ale w tym przypadku powinna szybko siê od niego uwolniæ. Pozdrawiam
Tapu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-31, 19:54   #16
mariamalaria
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 4 900

Ale¿ masz prawo. A ja napisa³am moje spostrze¿enia i te¿ mam prawo.
Wiesz,ja mam fajnego faceta. Ale kiedy jeden jedyny raz spotka³am siê z jego ¿on± (ju¿ dawno by³± ), to ona mniej wiêcej podobnie siê o nim wyra¿a³a, jak ty o swoim.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Aaa.Pozdrawiam.
mariamalaria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-04-02, 09:33   #17
bluebluesky
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 573

Wez go wywal z domu. Nie da sie zbudowac domu na klamstwach. Nic mnie nie brzydzi bardziej niz klamca.
Stary 2017-05-28, 16:24   #18
QueenOfHearts
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 864

Autorko,
cz³owiek funkcjonuj±cy jak twój facet nie zmieni siê sam z siebie.
Stary 2017-05-30, 13:03   #19
jaadowita
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 987

Jestem tego samego zdania, ¿e partner autorki nie zmieni siê, bo tak jest mu po prostu dobrze, wiêc po co cokolwiek zmieniaæ. Tutaj mog³aby zadzia³aæ terapia wstrz±sowa i rozstanie. Wtedy jest du¿e prawdopodobieñstwo, ¿e partner autorki wzi±³by siê w koñcu w gar¶æ.

Wys³ane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy u¿yciu Tapatalka

Edytowane przez jaadowita
Czas edycji: 2017-05-30 o 15:57
jaadowita jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Kobieta 30+

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-05-30 14:03:42

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.