![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3
A ja tylko prywatnie... prenatalne i połówkowe mam na nfz.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2312 | |
Zadomowienie
|
Właśnie palce mam spuchniete i juz zdjelam z miesiąc temu pierścionek i obrączkę, wiec jakaś jestem niedelikatna widac
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zadomowienie
|
W ogole to ja mysle ze o wiele mniej delikatne sa 'badania' mojego TZ-ta niz gin
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serenely ja juz dwa razy pod rzad mialam dwa dni roznicy i teraz tez mam dwa dni roznicy ale postaram sie nastepna u prywatnej troche odwlec zeby zrobic wieksza przerwe ![]()
![]() |
#2316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za informacje o stopach - aż mi się humor poprawił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MademoiselleB, nie ma obowiązku prowadzenia ciąży na NFZ. Możesz nawet do samej położnej chodzić, a nie do lekarza. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Zadomowienie
|
Nie mialam zadnych objawow, w pierwszej ciazy kapnelam sie bo z krwi wyszlo akurat przed okresowymi badaniami gdyby nie co polroczna wizyta u gina to pewnie tez dowiedzialabym sie pozniej.
W drugiej ciąży przestaly mi smakowac fajki wrecz mnie odrzucalo a nie jestem mega nalogowym palaczem (na kawe z przyjaciokka, imprezy, czasem randki domowe z mezem). No i poszłam zrobiłam z krwi oczywiście wyszło ze jestem w ciąży więc też myślałam że jakiś pewnie 8tydzień. Na usg mnie lekarz zdziwił no i sam był zdziwiony ze mimo tak dużej ciąży jak na wiadomość o niej, nie miałam żadnych objawów. Plus oczywiście ze to nie pierwsza ciąża. Piszecie o ginach na NFZ i priv, NFZ jestem mocno rozczarowana. Badania na fotelu to dla mnie jakaś prehistoria.. Ale chodzę żeby badania były za Free a priv chodzę po usg. I np 16tc lekarz z NFZ zrobił mi 30s usg tylko dlatego ze powiedziałam mu ze wogole nie czuję nic w brzuchu więc zobaczył że dziecko jest i się rusza. Sprzęt wyłączył.. nie sprawdził serduszka przepływu pepowiny pomiaru cm dziecka czy na wszystkie palce NIC na pyt o płci powiedział ze jest za wcześnie.. podczas gdy w 1ciazy lekarz priv powiedzial plec w 14tc.. No więc w tym samym tyg czyli 16, dzień później poszłam priv. Lezalam 40min, wszystko dokładnie zostało sprawdzone dostałam wydruki usg ![]() Mam koleżankę która pracuje w szpitalu i mówiła ze NFZ na usg bardzo oszczędza i tylko jak się na dobre kontakty z lekarzem to usg trwa dłużej a poza tym w ciąży na NFZ przysługują tylko 3 usg 😨 Następna wizytę mam za 3tyg czyli w 20tc i NFZ powiedział ze zrobi polowkowe bardzo jestem ciekawa jak to będzie wyglądać.. P.s. strasznie szybko piszecie i nie nadążam Was czytać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja swojego lekarza na nfz uwielbiam i zawsze poswieca mi tyle czasu ile potrzebuje, sa o nim same super opinie w necie. Mam usg na kazdej wizycie. Poza tym mlody facet i mily wiec dodatkowy plusss ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Mąż pojechał na miasto i się pyta czy czegoś nie chcę. Chyba trzy razy się mnie pytał. Ja powiedziałam, że nic nie chcę, bo akurat byłam zajęta i nie chciało mi się myśleć. Teraz mnie dopadł głód. I sobie przypomniałam o jego pytaniach. Napisałam mu, żeby mi McChickena po drodze kupił.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
To będzie mój 3 mac od dekady.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zadomowienie
|
To się maluch rozszaleje w brzuchu
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Raczkowanie
|
Serenely pewnie stanik,bo ja zamawiałam po Tobie i już go dostałam.Jak przyszedł to zobaczyłam,że jest wielki,ale jednak po przymierzeniu nie jest tak źle.Jak zacznę karmić to jeszcze biust urośnie i będzie pasował.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To był ten: https://www.aliexpress.com/item/Bamb...608.0.0.hq1y5X |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2333 |
Rozeznanie
|
Ja też się właśnie zastanawiam, czy nie zapisać się dodatkowo na NFZ...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rozmiar biusta sie zmienil ale od miesiaca albo lepiej stoi w miejscu ![]() Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zadomowienie
|
No wlasnie fajne fajne
![]() Nie wiem czy nie powinnysmy stowarzyc posta na fb zbiorczego nt zakupow w necie, wtedy latwiej jest to odbgrzebac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj od południa w rozjazdach najpierw u mamy, potem odwiedziny taty w szpitalu ( nic poważnego mu nie jest żeby któraś sie nie martwiła, sytuacja opanowana) chwilka w domu i niby krótki wyjazd do szwagierki w sumie niedawno wróciłam wykapałam córkę i położyłam spać. Zjadłam z mężem mango i zaraz idę sie wykąpać bo trochę dzisiaj sie zmęczyłam.
Wysłane za pomocą mTalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj poszalałam na allegro. Zamówiłam stanik, kilka innych sobie wrzuciłam do zakładek na później. Kupiłam obrus i bieżniki i donicę do "palmy". Jutro muszę zamówić jeszcze multiramę na zdjęcia, ale wcześniej sprawdzę czy wywołują u nas zdjęcia w formacie 18x24 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Raczkowanie
|
hej
![]() O żesz wścieknę się na maxa. Wysmarowałam posta, a nieroztropne wciśnięcie jakiegoś klawisza i wszytsko poszlo z dymem. Nienawidzę laptopów! Grrrr Nie dam rady Was nadrobić, tak dużo drukujecie. A mi weekend jakoś umknął szybko, sama nie wiem gdzie i kiedy. Fajny ten biustonosz, ale kompletnie nie mam obycia z tą stronką ali. Jak to działa? To coś jak allegro, ebay? Bezpiecznie robić tam zakupy? Może też już było zadawane to pytanie, ale jak pisałam - nie dam rady nadrobić więc się powtarzam. Jeśli chocdzicie do dwóch lekarzy, to ktory wypełnia Wam kartę ciąży żeby nie było zgrzytu? Bo zastanawiam się czy od czasu do czasu nie pójsc też do innego. Ten mój niby zachwalany, ale chwilami na podejście nfz-owe i staromodne - jak nic się nie dzieje niepokojącego to po co usg? A badanie na samolocie co wizyta. Z kolei ta, u której przypadkiem byłam w 6 tyg potwierdzić ciążę, to robi usg zawsze. Nie wybrałam jej tylko dlatego, że nie pracuje w żadnym szpitalu, a chciałam mieć gina, ktory konkretnie przyjmuje też na oddziale. No i pytanie o położną, bo ja kompletnie zielona w tym temacie. Czy jest obowiązek umawiania się z nią wcześniej, czy po porodzie i tak kogoś przysyłają? A jeśli chodzi o umawianie się to gdzie się udać? Wybaczcie za te amatorskie pytania, ale jakaś taka ostatnio jestem nieświadoma niczego, jakbym dopiero co się narodziła. Chyba zaczyna mi się totalny ciążowy kalafior i dziura w mózgu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.