|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
BAN stały
|
Dot.: Dieta kopenhaska
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1052 |
Raczkowanie
|
lolly przybylo ci cos po skonczeniu diety? Co teraz jadasz? Ja nie moglam sie po tych 13 dniach odessac od slodyczy, prawie nic poza nimi nie jadlam. Juz mi przeszlo i teraz jem ponizej 1000kcal, ale nie odmawiam sobie niczego na co mam ochote. Rezultat, to +0,01kg na wadze, ale to prawie nic, wiec jestem zadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1053 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro chodzisz na siłkę, zdecydowanie opcja 3 ![]()
![]() |
![]() |
#1055 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() teraz jestem na SB ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1056 |
Raczkowanie
|
Też uważam, że najlepiej sie odżywiac zdrowo i dużo ruszac, ale jak pisałam to jest pokusa, zwłaszcza, że wakacje za pasem i postanowiłam, że do właściwego odchudzania zrobię sobie taki wstęp za pomocą kopena. Żeby motywacja była jeszcze silniejsza ('skoro wytrwałam kopena, to czymże jest 1100 kcal!!" :P).
Na razie jest nieźle dzisiaj jestem bardzo zmęczona (a za kilka godzin kolokwium :/), ale dzis jest ten dzień z twarozkiem, sałatką owocową i jogurtem, wiec myśle, że powinny mi wrócic siły. ![]() lolly_girl: Oj, to moze masz strasznie wolną przemianę materii?? Bo juz sama nie wiem, czemu tak mało schudłaś.... Czego ja bym nie oddała za kanapkę z pasztetem!!! ![]() Diamanda: Ja wręcz przeciwnie, jak wcześniej robiłam kopeha, to nie miałam kompletnie po nim ochoty na słodycze, jakbym sieodzwyczaiła. Słyszałam, ze dwa tygodnie odwyku od czekolady sprawiają, że ochota na niąmija ![]() W każdym razie, nawet jak spróbowałam, troche tak wbrew sobie kawałeczek "Kinder Bueno" to smakowało okropnie.... Każdym kubkiem smakowym odczuwałam taką pozbawiona czegokolwiek opróz słodzika (przesłodzoną tysiac razy!!!) papkę. madaK: Kurczę szkoda, bo szłybyśmy łeb w łeb... Ale jak sieźle czułąś, to faktycznie bez sensu byłoby kontynuowac. Życzę wytrwałosci w innej dietce!!! (i oczywisie oczekiwanych sukcesów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1057 |
Raczkowanie
|
pestka ja jestem niereformowalna i chyba nie ma takiej sily, ktora by obrzydzila mi slodycze, a szkoda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1058 |
Raczkowanie
|
Oj.... dzień 5. Dzisiaj jest ciężko strasznie. Nie dosc, że same niedobre rzeczy dzisiaj do jedzenia, to jeszcze mam mało zajęc i myślę głównie o jedzeniu......
![]() No ale będe twardzielem. Nie dam się! ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1059 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta kopenhaska czas start! 15.10-27.10
faktycznie masz racje pszecierpieć swoje i wyglądac jak laska a nie jak spuchniety balon
dostałam te diete od koleżanki jej córka w ciągu miesiąca schudła 10 kg ja mam 20kg do zrzucenia to około 2 miesiecy mordęgi ale wytszymam pozdrawiam wszystkie dziewczyny na diecie !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 |
Zadomowienie
|
probuje od jutra moje ostatnie podejscie do tej diety..moze sie wreszcie uda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1061 |
Raczkowanie
|
Witam byłam na tej diecie ok 2 lat temu, miałam nadwagę po urodzeniu dziecka, znajoma podesła mi tę dietkę myslę sobie kurczę troszkę mało jedzenia ale co tam dam radę. Jak postanowiłam tak zrobiłam przez cały dzień dietka i zajmowanie się dzieckiem potem ćwiczenia i oczywiście na koniec różne kremy na nogi itd i zawijanie się w folię po 3 dniu myślałam że zwariuję ale stwierdziłam ze się nie dam 6 dnia śliniłam się na widok czerstwego chleba
![]() Pozdrowienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1062 |
Raczkowanie
|
Kikiola: Ja już byłam kiedyś na tej diecie i nie miałam żadnych przykrych wypadków. Moze Tobie sie to przytrafiło przez to, że cwiczyłaś? Przy takiej malutkiej ilosci kalorii niepotrzebnie fatygowałaś dodatkowo organizm.
MySSaaa: Życzę powodzeni, ja już jadę 6 dzień i nie jest źle, oprócz małych kryzysów, mozna przetrwac. ![]() Xena20: Bardzo masz fajny avatar, przykuwa wzrok ![]() Ech, dzisiaj jużu mnei spoko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tę dietę można stosować max 13 dni.
![]() |
![]() |
#1064 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1065 |
Raczkowanie
|
Fakt może niepotrzebnie ćwiczyłam ale bałam się że przy takiej utracie wagi z mojego ciała zrobi się obwisły worek, a tego nie chciałam. A tej diety nie stosowałabym dłużej niż 13 dni ponieważ bardzo wyniszcza organizm. Ale gratuluję samozaparcia. Ja już chyba na nią nie pójdę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Zakorzenienie
|
Ja nie stosowałam tej diety, ale moje znajome tak i po zakończeiu najczęściej wpadały w jojo
![]()
![]() |
![]() |
#1068 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Znam wiele osób które stosowały tą dietę. Fakt schudły w szybkim czasie, ale bardzo nietrwale bo już po zakończeniu diety dopadało ich jojo i to z podwojoną siłą. Więc nie wiem jaki ta dieta ma sens. I pewnie tylko nielicznej ilości osób udało się utrzymać wagę taką jaką osiągnęły.
![]() |
#1069 |
Raczkowanie
|
Byłam na niej parę lat temu i waga mi sie utrzymuje do teraz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1070 |
Raczkowanie
|
Najgorsze u mnie jest to ze nie jestem systematyczna, nawet w jedzeniu. Często jest tak że zapominam o jedzeniu (nie pytajcie jak to robię bo nie wiem poprostu o tym nie myślę) ale jak potem siadam to potrafię ze 3 kanapki wtranżolić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
No ciekawa jestem ile ty teraz jadasz ze to utrzymujesz... Jezeli Ty 3 kromki na U nazywasz duzo to wnioskuje ze normalnie nie jesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o założenia diety. Jej twórcy przestrzegają, że absolutnie nie wolno stosować kopenhaskiej dłużej niż przepisowe 13 dni, a po ukończeniu całości nie powtarzać szybciej niż po roku.
![]() |
#1073 |
Raczkowanie
|
Ja stosowałam wcześniej i waga mi się utrzymywała. Najwcześniej po jakiś 8-9 miesiacach zaczynałam powoli wracac do swojej starej wagi, ale powodem są fatalne nawyki żywieniowe (jedzenie bardzo późno, niedosypianie przez pracę i szkołę i potem uzupełnianie energii przez jedzenie, jedzenie często smażonych rzeczy i oczywiscie ogromne ilosci słodyczy....). Ale gdybym się tego wystrzegła (jak zamierzam zrobic teraz), myślę, że nawet po tych 9 miesiacach waga by się utrzymałą, a pewnie nawet jeszcze spadła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1075 |
Raczkowanie
|
Baby powiem ci szczerze że 3 kanapki z majonezem to nie jest tak mało jak się nie jadło parę ładnych godzin. Tylko największą moją zmorą jest teraz to że przyjęłam zasadę MŻ i całkiem się udaje żołądek troszki zaciśnięty, mój problem polega na tym że łądnie chudnę w odwodzie natomiast wogóle mi nie schodzi z wagi. No i jeszcze jeden mam feler uwielbiam paluszki takie mocno wypieczone z solą :P aż ślinka cieknie (nie będę reklamować firmy) ale jak to paluszki kalorii od diabła. No ale co zrobić jak ja je poprostu kocham. A powracając do kopenhadzkiej to ona z założenia polega na szybkim oczyszczeniu organizmu pozbyciu się nadmiaru wody i zaciśnięciu zołądka. Tak się teraz zastanawiam czy jednak na nią nie pójść bo w sumie mniej jem niż przed pierwszym podejściem to może nie przeżyje takiego szoku, ale powiem wam szczerze że się boję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro sie boisz to wybierz jakas bezpieczna diete a nie ta. Jest wiele madrzejszych diet naprawde. Da sie schudnacc bez glodowania. Wejdz sobie na NCJ i zobacz jak je np. Maggie_90 . Chudnie a wcale nie gloduje. A cwiczysz cos? Jezeli tak to mozliwe ze waga stoi w miejscu. Jesli obwody leca to dobrze. Tym powinnas sie sugerowac a nie waga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1077 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny ja zaczynam od dzisiaj jestem już po kawie mam nadzieję że ktoś się do mnie przyłączy bo zawsze to raźniej kiedyś już stosowałam tą dietę z narzeczonym razem i było łatwiej mam nadzieję że wytrwam wczesniej zrzuciłam jakieś 4 kilo wróciło ale to przez to że zupełnie sobie poluzowałam po diecie w maju mam przymiarkę sukni ślubnej więc mam nadzieję że teraz też ubędzie mi jakieś 4-5 kg -powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1078 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja bylam na tej diecie jakies dwa tygodnie temu i powiem szczerze, że nie wrócę do niej- a Tobie także radzę przejsc na jakas zdrowszą dietkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1079 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1080 |
Raczkowanie
|
Dzień 7. Pyszny schabowy w przyprawach
![]() ![]() A teraz do końca dnia woda głównie. Wynik dosyc przecietny jak na kopena chyba. Bo dnia siódmego maxymalna ilośc zgubionych kilogramów to -4,1 ![]() ![]() A potem zdrowa dietka. Ech, juz nie mogę sie doczekac. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.