Czym wyleczyć zaskórniki? - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-03, 20:57   #661
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?

moje ma 46%.... hehe... ja już tego nie używam... efektów żadnych poza wysuszoną skórą na opuszkach palców od trzymania wacika.. może jeszcze kiedys się pociapię tym żeby buteleczka nie zajmowała miejsca w łazience...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-04, 14:52   #662
Layila
Zadomowienie

Dziewczyny, używała może któraś z Was maseczke zwężająca pory Ziaji? Podobno jest rewelacyjna!
Moja twarz niestety przypomina wglądem sitko, zostały mi okropne dziurki po zaskórnikach i wciąż żyje nadzieją, że coś da się z tym zrobić
Stary 2008-02-04, 21:46   #663
maddzia007
Zakorzenienie

Maseczka zwężająca pory?? pierwsze słyszę. Nie widziałam jej nigdy w drogeriach a moze znasz więcej szczegułów na jej temat?
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-04, 22:27   #664
Layila
Zadomowienie

Jest niedostepna w drogeriach, bo przeznaczona do gabinetów kosmetycznych. Seria Ziaja PRO.
W tym wątku dziewczyny zachwycały się jej efektami, ale pewnie nie mają one aż tak dużych problemów z cerą, dlatego chciałam zapytać specjalistek, które walczą właśnie z zaskórnikami i rozszerzonymi porami

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194030
Stary 2008-02-13, 13:27   #665
czarnaa1991
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a wielokrotnie dziewczyny mowiły zrobic najpierw test skórny.....
można cos wiedziec dokladniej w zwiazku tym testem? chciałam dzisiaj wyprobować ten sposób na zaskórniki z tym olejkiem i Petroleum...
czarnaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 21:27   #666
violek86
Przyczajenie

Butterfly83 -> na pierwszy rzut oka moze się wydawać to dziwne, że ginekolog przepisał Ci takie tabletki, ale miał dużo racji że tak zrobił (osobiście jestem w szoku że wogóle Ci coś takiego zaproponował, bo ginekolodzy wolą raczej faszerować hormonami niż zastosować najpierw jakieś mniej inwazyjne środki). Ale wracając do tematu. Leki, które powszechnie stosuje się u mężczyzn na raka prostaty,zawierają roślinne sitosterole, które działają antyandrogennie. Jeśli trądzik ma podłoże hormonalne to te tabletki mogą naprawdę pomóc. Na stonie luskiewnika jest dosyć sporo informacji na temat tej metody.
violek86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-17, 17:02   #667
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaa1991 Pokaż wiadomość
można cos wiedziec dokladniej w zwiazku tym testem? chciałam dzisiaj wyprobować ten sposób na zaskórniki z tym olejkiem i Petroleum...
zanim zaczniesz używać jakiegos nieznanego specyfiku zawsze lepiej jest zrobic test skórny tzn pocierasz nowym specyfikiem nie od razu cała twarz tylko albo pocierasz nadgarstek zeby zobaczyc czy cie jakis skladnik nie uczula albo jakis kawaleczek twarzy, ale nieduży. i czekasz... mozesz czekac dobę albo skrocic ten czas.. ja oczywiscie doby nie wytrzymalabym bo efekty bym chciala widziec od razu wiec czekalam godzine. w tym czasie nic dziwnego nie zaczelo sie dziac ze skórą tzn żadnego zaczerwienienia, pieczenia, wysypki itp itd... dopiero po takim teście odwazylam sie zastosowac preparat na całą twarz bo z twarzą wolę nie ryzykowac.. jesli bym popalila sobie twzra to chybabym skoczyla z balkonu zeby ukarac wlasną głupotę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-09, 14:29   #668
MagicDream
Raczkowanie

Dziewczyny pomozcie mam okropne wagry na nosie kilka na brodzie i na policzkach...niewiem co na nie uzywac bo mam cere tluista ale i naczynkawa wiec peeling odpada,parowka odpada,wiele tonikow ma alkohol wiec co mi moze pomoc na wagry ?

''Byles dla mnie wszystkim w co wierzylam...''
MagicDream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 14:53   #669
tancerka212
Zakorzenienie

ja bym poszła do kosmetyczki bo to najszybsze i najbardziej efektowne... na pewno dobierze dla ciebie jakis odpowiedni zabieg. a co do toników to są też bezalkoholowe do cery tłustej np firmy Pharmaceris w aptece za ok 18zł. a peelingi są tez enzymatyczne a nie tylko mechaniczne.
Stary 2008-04-09, 17:33   #670
MagicDream
Raczkowanie

Cytat:
ja bym poszła do kosmetyczki bo to najszybsze i najbardziej efektowne... na pewno dobierze dla ciebie jakis odpowiedni zabieg. a co do toników to są też bezalkoholowe do cery tłustej np firmy Pharmaceris w aptece za ok 18zł. a peelingi są tez enzymatyczne a nie tylko mechaniczne.
Tak oczywiscie ale to w zaden sposub niepomaga na moje wagry...

Stary 2008-04-09, 18:03   #671
tancerka212
Zakorzenienie

tak ale wągrów nie da się już usunąc... te co są trzeba zlikwidować a dopiero potem wprowadzic zapobiegawczą pielęgnację m. in mogą być kwasy, jakieś peelingi i maseczki.. tych już powstałych się nie pozbędziesz kosmetykami
Stary 2008-04-09, 19:32   #672
MagicDream
Raczkowanie

Cytat:
tak ale wągrów nie da się już usunąc... te co są trzeba zlikwidować a dopiero potem wprowadzic zapobiegawczą pielęgnację m. in mogą być kwasy, jakieś peelingi i maseczki.. tych już powstałych się nie pozbędziesz kosmetykami
Dzieki za oswiecenie czyli wybrac sie do kosmetyczki ?

Stary 2008-04-09, 20:34   #673
tancerka212
Zakorzenienie

jeśli cię stać na wizytę u kosmetyczki to ja bym na twoim miejscu poszła tylko najlepiej do jakiejś poleconej nie wiem przez kumpele, albo jakos nie wiem, bo wiadomo że spaprać to każdy sprawę potrafi, a zrobić ładnie zabieg i jeszcze cierpliwie i profesjonalnie doradzić to prawdziwa sztuka a niestety same w domu nie usuniemy ładnie wągrów hehehe a jeśli chodzi o zapobieganie to musisz uważać na wszelkie zapychacze.. do nawilżania mogę jedynie polecić jeden jedyny krem który nie "brudzi" buzi i po którym nie wyskakują nowe zaskórniki to humektan który jest rewelacyjny i tłustej skórze robi mega przyjemnośc jest niedrogi naprawdę! a do oczyszczania polecam jakiś apteczny żel do twarzy bo te drogeryjne są jakieś takie nijakie.. jak sie raz miało do czynienia z aptecznym żelem to juz sie nie wroci do normalnego z jakiegostam rossmana ja używałam już z tańszych to z Dermedic, Iwostin, z droższych to z SVR i z La Roche Posay. Żałuję że jeszcze nie spróbowałam żelu z Avene bo ma świetne opinie. A z tych co używałam mogę każdy polecić, za to z drogeryjnych żaden... No i żadnych zapychaczy nie nakładaj na buzię, żadnej parafiny w składzie kosmetyków itp nie wiem co tu jeszcze napisać.. może ty pytaj a ja chętnie odpowiem
Stary 2008-04-09, 21:36   #674
MagicDream
Raczkowanie

Cytat:
jeśli cię stać na wizytę u kosmetyczki to ja bym na twoim miejscu poszła tylko najlepiej do jakiejś poleconej nie wiem przez kumpele, albo jakos nie wiem, bo wiadomo że spaprać to każdy sprawę potrafi, a zrobić ładnie zabieg i jeszcze cierpliwie i profesjonalnie doradzić to prawdziwa sztuka a niestety same w domu nie usuniemy ładnie wągrów hehehe a jeśli chodzi o zapobieganie to musisz uważać na wszelkie zapychacze.. do nawilżania mogę jedynie polecić jeden jedyny krem który nie "brudzi" buzi i po którym nie wyskakują nowe zaskórniki to humektan który jest rewelacyjny i tłustej skórze robi mega przyjemnośc jest niedrogi naprawdę! a do oczyszczania polecam jakiś apteczny żel do twarzy bo te drogeryjne są jakieś takie nijakie.. jak sie raz miało do czynienia z aptecznym żelem to juz sie nie wroci do normalnego z jakiegostam rossmana ja używałam już z tańszych to z Dermedic, Iwostin, z droższych to z SVR i z La Roche Posay. Żałuję że jeszcze nie spróbowałam żelu z Avene bo ma świetne opinie. A z tych co używałam mogę każdy polecić, za to z drogeryjnych żaden... No i żadnych zapychaczy nie nakładaj na buzię, żadnej parafiny w składzie kosmetyków itp nie wiem co tu jeszcze napisać.. może ty pytaj a ja chętnie odpowiem
Dziekuje Ci bardzo jutro popytam kolezanki o jakas sensowna kosmetyczke i rozejrze sie za kosmetykami o ktorych mowisz naprawde dziekuje za pomoc jak bede miala jakies pytania to moge napisac ?

Stary 2008-04-09, 22:20   #675
mogwaica
Zadomowienie

GG do mogwaica

Tancerko ,jako ze jestem laikiem w tych sprawach to proszę mnie uświadomić.Czyli mogę iść do kosmetyczki na "czyszczenie"a później stosować np effeclar i acne derm?

mogwaica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 22:27   #676
tancerka212
Zakorzenienie

Magic dream możesz pisać kiedy tylko chcesz, jak będę umiała to na pewno pomogę

Mogwaica kosmetyczka i acne derm się nie wykluczają kosmetyczka oczyści ci cerę a kwasy pomogą w utrzymaniu jej w świetnym czystym stanie. tylko jeli chcesz stosować te polecane filtry to bardzo na nie uważaj gdyż są tłuste i strasznie zapychają. jeśli już mogę jakieś radzic to tylko aptecznych firm np Avene, La Roche Posay czy Bioderma i SVR. Nie znam zadnych innych dobrych, fotostabilnych, niezapychających filtrów. sama używam emulsji avene spf50. dziewczyny lepiej zapytac wczesniej niz potem żałować więc służę radą
Stary 2008-04-09, 22:35   #677
mogwaica
Zadomowienie

GG do mogwaica

Cytat:
Magic dream możesz pisać kiedy tylko chcesz, jak będę umiała to na pewno pomogę

Mogwaica kosmetyczka i acne derm się nie wykluczają kosmetyczka oczyści ci cerę a kwasy pomogą w utrzymaniu jej w świetnym czystym stanie. tylko jeli chcesz stosować te polecane filtry to bardzo na nie uważaj gdyż są tłuste i strasznie zapychają. jeśli już mogę jakieś radzic to tylko aptecznych firm np Avene, La Roche Posay czy Bioderma i SVR. Nie znam zadnych innych dobrych, fotostabilnych, niezapychających filtrów. sama używam emulsji avene spf50. dziewczyny lepiej zapytac wczesniej niz potem żałować więc służę radą
O filtrach się już naczytałam obecnie molestuje apteki o próbki.
Chyba jednak zacznę od tej kosmetyczki żeby miec czystą buźke.Łatwiej mi chyba będzie wtedy zaobserwować co mnie zapycha.
Dzięki za radę

Stary 2008-04-10, 10:35   #678
tancerka212
Zakorzenienie

na mnie bardzo dobrze działa nawilżanie cery- nie przetłuszcza się nadmiernie i jakoś bardziej nad nią panuję. jeszcze raz polecam do tych celów humektan- ja kupilam tube 100ml za 20zł więc w przeliczeniu na zwykłą objętosc kremu do twarzy czyli 50ml to ciekawe która mi znajdzie drugi taki cudowny krem za 10zł... i naprawdę polecam zainwestować w apteczne preparaty oczyszczające, najlepiej chyba Avene mi się podoba, no ale drogie, więc trzeba zobaczyc na ile mozna sobie pozwolic i do apteki
Stary 2008-04-10, 10:39   #679
mogwaica
Zadomowienie

GG do mogwaica

Mam humektan, myłam avenką cleanance i chyba tylko mi przesuszył partie "T" bo inni go zachwalają dlatego ciagle szukam czegos bym mogła bezpiecznie umyć buziola

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 20:43   #680
moonrosa
Raczkowanie

zabieg laserowy? oj to musi być straszne . a są jakieś przeciwwskazania?

Mi pomaga ( no oczywiście nie do końca bo one podobno jedynie po takim zabiegu znikną ) żel peeling maseczka garniera 3w1 . naprawdę polecam zniknęło mi kilka ,a część sie zmniejszyła.
Ja też mam tłusta cerę, ale niestety całą
moonrosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-12, 12:16   #681
Amerat
Raczkowanie

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??

Co sądzicie o plastrach na zaskórniki, które się przykleja na nos ?

Edytowane przez Amerat
Czas edycji: 2008-04-20 o 16:16
Amerat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 10:57   #682
tyneczka
Wtajemniczenie

GG do tyneczka

Nie wiedziałam, gdzie zamieścić, to pytanie, więc robię to tu, tymbardziej, że mój problem dotyczy zaskórników, ale nie wągrów.
Otóż już od długiego czasu na lini od kącików ust do brody (zarówno z jednej jak i z drugiej strony), mam pełno grudek - taką kaszkę. niczym nie mogę się tego pozbyć. Próbowałam maść cynkową, tormentiol, benzacne, teraz już 3 tydzień stosuję Acne Derm (na całą buźkę). Pozbyłam się tych grudek na policzkach, a te na brodzie ani drgnęły. I to też z nimi tak jest, że jednego dnia są bardziej płaski, jak gdyby powoli znikały, a drugiego znowu ogromne. Nie wiem od czego to zależy. Najgorsze jest to, że jak tylko się do tego dotknę, to robią się jeszcze większe i bolące. Za nic nie mogę się tego pozbyć, a wycisnąć nie da się tym bardziej. Może któraś z Was ma podobny problem i wie jak inaczej mogłabym się tego pozbyć?

tyneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 12:39   #683
coolqa
Przyczajenie

Chcialabym wrocic do pewnego tematu ktory byl tu walkowany dosc dlugo na poczatku watku.

Poniewaz post byl wyslany dosc danwo, postanowilam go odswiezyc. czy ktoras z was stosowala to ostanio. jak wrazenia? czy komus to pomoglo lub zaszkodzilo? A moze sa juz lepsze sposoby. Dodam jeszcze tylko ze od kilku lat borykam sie z problemami wagrow, mam nimi usiana w zasadzie cala twarz, najbardziej widoczne sa na nosie, brodzie i na policzkach.

Chodzi mi o post daisydee z 2005-08-18 :

Podam Ci sprawdzony i swietny, choć jeszcze mało znany sposób, w który absolutnie nie wierzyłam a zdziałał cuda, a więc:
kup petroleum d-5 (okolo 5 zl) jest to tak jakby najczystsza i nietłusta postac nafty kosmetycznej. Kup także olejek pichtowy (okolo 8 zl za 10 ml)i zrób taką mieszankę: 40 ml nafty wymieszaj z 10 ml olejku. Najlepiej ta mieszanke zrob w tej buteleczce z nafty,a reszte nafty kdzies przelej. aha, jesli masz skóre skłonną do pryszczy itp stosuj mieszankę którą opisałam wyżej, jeśli jednak twoja skóra jest sucha , zamiast petroleum kup zwykłą naftę kosmetyczną. Wydaje mi się, że proporcje, ktore podalam są prawidłowe, jednak w zależności od twoich potrzeb możesz roztwor zrobic mniej lub bardziej stężony ( dodasz mniej lub wiecej nafty).
Mieszanka ta jest wręcz fenomenalna, przed jej stosowaniem mialam na nosie czole i brodzie mnóstwo wielkich czarnych zaskórników, pory były rozszerzone, na czole dodatkowo miałam nigdy nieznikające potówki itp, a teraz nic, ani śladu. To na prawde działa, sama się o tym przekonałam, choć gdy kupowałm składniki sama nie wierzyłam ze cos takiego może pomóc. A najlepsze jest to, z emozna stosowac to o kazdej porze roku, w polaczeniu z innymi kosmetykami (nie wystąpi interakcja).

http://luskiewnik.strefa.pl/acne/pichta.htm

oto link o olejku pichtowym, jego wlasciwosciach, oraz wiele przepisow na specyfiki wlasnie z tego olejku

coolqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-13, 13:03   #684
moonrosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amerat Pokaż wiadomość
Co sądzicie o plastrach na zaskórniaki, które się przykleja na nos ?

wyprobowałam. Kupiłam w aptece za 20 zł (nie pamiętam z czego). było ich ok 8 . Nic nie zadziałały. Jedynie nos zrobiła się bardziej czerwony i wrażliwy.
Stary 2008-04-13, 16:23   #685
moonrosa
Raczkowanie

Ten tonik ( roztwór czy cokolwiek innego to jest) to działa? Jakoś taki dziwny mi się wydaję (nie stosowałam, nie widziałam, nie czytałam).

Chodzi mi o to, że na tej stronie jeden ze składników (olejek pichtowy) jest naprawdę nieźle zachwalany. Zupełnie olejek bez wad, który można stosować na wszystko. Aż mi się wierzyć nie chce!

Może ktoś stosował? Jestem ciekawa czy były jakieś nieprzyjemności związane z jego używaniem. Oprócz tego że mam skórę tłustą to jeszcze jest ona skłonna do alergii i wrażliwa. Nie chciałabym żeby moja twarz wyglądała jak nos Rudolfa z bajki " Rudolf czerwononosy "
Stary 2008-04-13, 18:15   #686
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amerat Pokaż wiadomość
Co sądzicie o plastrach na zaskórniaki, które się przykleja na nos ?
zaskórniki, a nie zaskórniaki.....

co do tego toniku to ja używałam i nic a nic nie pomógł więc jeśli o mnie chodzi to stwierdzam ze to kompletna lipa, nic nie zauwazylam na twarzy zadnych zmian ani zmniejszenia juz tych istniejących wągrów ani zapobiegania nowym.. kasa w błoto... a tez jak czytalam o olejku to wydawał się cudotwórca
Stary 2008-04-18, 13:30   #687
moonrosa
Raczkowanie

Kupiłam składniki i ten tonik zrobiłam . Na plecach kilka kros się zmniejszyło, a na twarzy mniejsza jest pozostałość po pryszczu . Na dodatek jest delikatny, a przy mojej skłonnej do alergii skórze to ważne .
Na efekty, takie trochę bardziej widoczne pewnie sobie jeszcze poczekam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-21, 16:03   #688
hustlerka00
Przyczajenie

GG do hustlerka00

|Czesc ; ]
Troche tu Was poczytałam i..zrobiłam ten tonik z olejku pichtowego..Smarowałam nim twarz 1 dziennie..niestety nie pomogło mi to..moze troche się pory zesklepiły(na krótko).
Wróciłam do Aknymycin Plus i..mam takie rumieńce, takie podrażnienia, ze juz nie wiem co mam robić. Jak nakładam nawilżający krem na twarz to tak mnie skóra piecze że aż mi łzy z oczu lecą. Nie wiem co mam robić z tą jak sito twarzą. Mam prawie 18 lat i jestem załamana..;/
Leczyć skróre zaczełam jakos rok temu..troche ponad...byłam dermatologa..najpierw łykałam tabletki(nie pamietam nazwy-zreszta nieważne bo nic nie dały) tarłam twarz jakimiś specyfikami robionymi na zamówienie(odpowiednie stezenie) jedyne co dobre mi dermatolog poleciła to żel Iwostin.
Ja juz wątpie w te wszystkie specyfki, jest tyle różnych kremów zeli że ja już się gubie
Mam tłusta cere, zaskórniki na policzkach, ostatnio znowu zaczęły mi ogromne pryszcze wyskakiwać i na dodatek pootwierane pory na nosie brodzie i policzkach.
Przeczytałam w jakiejś gazecie że olejek i olej roślinny mogą pomóc na tradzik (nie w gazecie typu bravo girl etc) może jak moja skóra troche odpocznie to wypróbuje.
Jest jeszcze myk z białkiem kurzym..ściaga pory i odżywia skóre ; ) jest taka gładka, fajna.
Musze znowu przejsć się do dermatologa..niestety najbliźsze zapisy od 8 maja ;/ nie wytrzymam tak długo, nie wiem co robić.
Macie jakieś rady dla mnie ? ; /
i walcze o to ! grunt to się nie poddawać ! ; )
hustlerka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-21, 17:15   #689
tancerka212
Zakorzenienie

moja pierwsza rada to napisz jakich kosmetyków używasz?
jeśli używasz pudru to go schowaj głęboko bo to najwiekszy syfilis świata.. jeśli używasz jakiegos kremu bambino albo tłustego nivea to nawet sie nie przyznawaj i od razu się go pozbądź... no i na miłość Boską nawet nie myśl o żadnych olejkach do twarzy nawilżanie! to podstawa.. ale tylko kremem niezapychającym... znam takie dwa w tym jeden wypróbowałam na własnej skórze-jest przecudowny!!! Te kremy to Humektan i Cetaphil. Nie są drogie a bardzo wydajne. Ja używam osobiscie humektanu. tez mialam mnóstwo zaskórnikow i innego syfu na twarzy.. po kuracji u dermatologa zaczelam porządnie nawilzac buzię i stosowac kwasy. ale chodzi o to zeby preparaty których uzywamy do codziennej pielegnacji nie robiły nam sajgonu na twarzy a my nieswiadome nawet o tym nie wiemy. razem z dziewczynami na wątku "Jak powstrzymać się od wyciskania" przetestowałyśmy juz z milion kosmetyków i sposobów walki. polecam poczytac i się przyłączyć bo jest naprawdę super
Stary 2008-04-26, 11:33   #690
alka1989
Raczkowanie

Talking Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??

a ile stosowala ta miksturke za nim zniknely ci te przeklete zaskorniki?? bo ja tez sie z nimi borykam...mam ich pare na brodzie i polikach...wygladam "sexy" nie ma to jak ironia...ale wracajac do tego olejku..w sumie on ladnie pachnie..ja go stosowalam okolo miesiac, a potem, przerzucilam sie na brevoxyl...oczywiscie pomogl mi i to bardzo ale zastanawiam sie nad powrotem do tej mieszanki...napisz prosze ile go stosowalas za nim ci zaczal juz tak na dobre pomagac.
alka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości