Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-20, 08:45   #2581
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Kupiłam na allegro właśnie 2 smoczki z lovi ☺ jeden przeźroczysto-zielony w serduszka a drugi specjalnie dla męża czyli "I ❤ daddy" w stylu delikatnie marynistycznym chciałam inny ale mężu się ucieszy że o nim pomyślałam☺ dodatkowo mają osłonki więc nic się nie zabrudzi

Mohnka, szkoda że w simsy nie można grać przez internet. Byśmy razem stworzyły szpital, lekarzy a potem byśmy ich spaliły albo utopiły 😂😂😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Kiwaczka
Czas edycji: 2017-03-20 o 08:46
Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 09:00   #2582
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Kupiłam na allegro właśnie 2 smoczki z lovi ☺ jeden przeźroczysto-zielony w serduszka a drugi specjalnie dla męża czyli "I ❤ daddy" w stylu delikatnie marynistycznym chciałam inny ale mężu się ucieszy że o nim pomyślałam☺ dodatkowo mają osłonki więc nic się nie zabrudzi
Ja wzięłam takie jak na zdjęciu Mężu się ucieszył, bo on tam raczej nie bierze udziału w zakupach wyprawkowych

On konkrety - wózek, łóżeczko, farby do pokoju. Wczoraj go zmusiłam, żeby zamówił ze mną łóżeczko turystyczne i kocyki, konkretny model pralki, no i zadecydował czy brać dodatkową gwarancję.
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 09:03   #2583
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Melka, też po tym pierwszym patrzyłam 😁 ale w ostateczności wzięłam te zaznaczone ☺ 1490000607739.jpg

Stary 2017-03-20, 09:10   #2584
Glassball
Rozeznanie

Mohnka trzymaj się kochana 😙 może tak ma być i tak będzie lepiej... jak wytrzymasz jeszcze 2-3 tygodnie to Maksiu nabierze sił i od razu po porodzie wrocicie razem do domku 😊 a myślę że z synkiem dużo gorzej znosilabys konieczność bycia w szpitalu 😕 nawet nie wyobrażam sobie jak Ci ciężko tyle tygodni, ja ledwo te 2 dni po porodzie wytrwalam. .. ale Ty jesteś bardzo dzielna i dużo już znioslas i naprawdę już bliziutko do końca 😊 😙

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 09:12   #2585
marg0lcia
Zadomowienie

Mój TŻ też nie angażuje sie w zakupy, pojedzie gdzie trzeba, przywiezie, co kupimy, ale jego bardziej cieszą zabawki itd ;]

A smoczki mamy takie też z lovi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2706_1.jpg (53,1 KB, 51 załadowań)

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 09:13   #2586
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Ja mam dzis od rana wscieka na meza. Dla niego lepiej, ze idzie dzis na 13 do pracy.

A co nabroil?
Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Nosz kur... Będą mnie tak co tydzień robić w kuku ... Badanie nie dziś a dopiero w piątek...
Więc będę tu gnić cholera wie ile.
"a może pani urodzi?" żartuje sobie ordynator. ... Ehh.
Muszę się uspokoić, bo się pomalowałam i bez sensu, zaraz wszystko spłynie.

Mohnka ale czemu aż o tydzień przesuneli? Przecież gbsa możesz wszędzie pobrać to żaden argument.
Masz prawo wiedzieć o co chodzi, piszesz że chyba rozwarcie wew ale tak naprawdę do końca nie wiesz..

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 09:15   #2587
ania9o
Zakorzenienie

Mohnka strasznie mi przykro że tak Cię zwodzą... A lekarz bez komentarza, zupełnie jak ja leżałam to też ja mu poważnie ze boli, ze się brzuch napina a on "a może spinkę pani połknęła?" Szkoda słów. Trzymaj się

Dziewczyny jakąś dziwną miałam sytuację. Poszłam pod prysznic a potem montowałam luteine i na palcu wyjelam taki ciągliwy sluz... Nigdy wcześniej tak nie miałam. Trochę się zestresowałam. Bede się obserwować, jak cos się zacznie dziać to mąż przyjedzie i na ip pojedziemy. Moja pierwsza myśl "czop" ale nawet nie mam pojęcia jak czop wygląda... Siedzę i się cykam, ze stresu nie mogę zjeść śniadania.

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 09:23   #2588
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Mohnka wspolczuje, domyslam sie, ze sie nastawilas..

Ania, nie stresuj sie, mam taki sluz juz od kilku tygodni i wszystko jest ok. Moze byc to zwykly sluz, ma prawo zmieniac konsystencje i barwe, rozne jest stezenie hormonow, a moze i czop odcjodzic po kawalku, to nic zlego.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 09:29   #2589
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
A co nabroil?

Mohnka ale czemu aż o tydzień przesuneli? Przecież gbsa możesz wszędzie pobrać to żaden argument.
Masz prawo wiedzieć o co chodzi, piszesz że chyba rozwarcie wew ale tak naprawdę do końca nie wiesz..

Wiem..że mam od środka otwartą szyjkę (tak jest od stycznia przecież) i przez te parę tygodni się to otwiera (czyli zmienia kształt z literki T przez V na U), ale nie skraca się bardziej sama szyjka.
Nie wiem, co myśleć.
Oni się cieszą, że ja się tu trzymam, ale jak wychodzą to płaczę ile wlezie.
Poza tym inaczej bym leżała, gdyby mi nadziei nikt nie robił od 2 tygodni.
Przykro mi bardzo i na ten moment nie ma argumentu na pocieszenie. Przez weekend nie było ordynatora i inni lekarze mi mówili, że już dobrze i wszystko super itp.. Liczyłam, że dzisiaj będzie to badanie. Teraz nie mam ochoty na nic. Nawet gdyby mi przynieśli wypis teraz to bym nie chciała na niego patrzeć. Jakoś tak nie mam chęci... Na prawdę na nic.

Miłego dnia Wam. Ja się muszę uspokoić..

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 09:33   #2590
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Mohnka wspolczuje, domyslam sie, ze sie nastawilas..

Ania, nie stresuj sie, mam taki sluz juz od kilku tygodni i wszystko jest ok. Moze byc to zwykly sluz, ma prawo zmieniac konsystencje i barwe, rozne jest stezenie hormonow, a moze i czop odcjodzic po kawalku, to nic zlego.

Dziekuje za pocieszenie poczytałam też o czopie i jeśli nie było krwi żadnej i nie mam bóli to jest ok. Więc nawet jeśli to czop to on potrafi nawet tygodniami odchodzić. Jeśli będzie się cos zmieniać to będę w gotowości a jak na razie idę to śniadanie zjeść bo spanikowałam niepotrzebnie

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 09:40   #2591
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Mohnka strasznie mi przykro że tak Cię zwodzą... A lekarz bez komentarza, zupełnie jak ja leżałam to też ja mu poważnie ze boli, ze się brzuch napina a on "a może spinkę pani połknęła?" Szkoda słów. Trzymaj się

Dziewczyny jakąś dziwną miałam sytuację. Poszłam pod prysznic a potem montowałam luteine i na palcu wyjelam taki ciągliwy sluz... Nigdy wcześniej tak nie miałam. Trochę się zestresowałam. Bede się obserwować, jak cos się zacznie dziać to mąż przyjedzie i na ip pojedziemy. Moja pierwsza myśl "czop" ale nawet nie mam pojęcia jak czop wygląda... Siedzę i się cykam, ze stresu nie mogę zjeść śniadania.

Wysłane za pomocą mTalk
Spokojnie, to pod koniec ciazy normalne. Tez mam.baaardzo ciagnacy sluz. Poki nic nie boli i nie ma krwii jest ok.

Co do smoczkow to ja rowniez wierna lovi. Ale wzielam 0-2msc bo ten 0-3 byl za duży na synka i nachodzil na nosek i mial czerwone. Dlatego wzięłam mniejsze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1490002802516.jpg (24,2 KB, 55 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 09:42   #2592
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Melka, też po tym pierwszym patrzyłam 😁 ale w ostateczności wzięłam te zaznaczone ☺ Załącznik 6979316

Śliczne. Nie wzięłaś różowego ?
W ogóle to mi się śniło dzisiaj chyba, że jednak chłopca urodziłaś

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
A co nabroil?
Cały dzień grał wczoraj, aż do nocy, a dzisiaj spał jak zabity, kiedy potrzebowałam, żeby wstał, bo mamy mało czasu, zanim do pracy pójdzie.

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość

Wysłane za pomocą mTalk
Ja też mam czasem taki. Fakt, że teraz leczę tę infekcję i nie wiem, na ile to hormony, a na ile choróbsko. Ale myślę, że to nie czop

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Mój TŻ też nie angażuje sie w zakupy, pojedzie gdzie trzeba, przywiezie, co kupimy, ale jego bardziej cieszą zabawki itd ;]

A smoczki mamy takie też z lovi
Mój też - obejrzy jak przyjdzie, ale żeby czuł potrzebę szperania, szukania, zamawiania - nie

Słodkie hipcie

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2017-03-20, 09:46   #2593
bunnybe
Zadomowienie

Mohnka biedaku, nikt sie tam nie liczy z Twoimi uczuciami a przeciez one sa rownie wazne jak stan fizyczny w ciazy tak jak mowisz niepotrzebnie robili Ci nadzieje ale sprobuj sie nie nakrecac i nie zanurzac w tej zlosci i smutku bo te emocje czuje tez Twoj maluch jestes zuch dziewczyna, wszystkie to tu wiemy

Co do smoczkow ja kupilam na gemini tez z lovi takie, urocze sa chcialabym jeszcze zamowic sobie taki spersonalizowany lancuszek do smoczka z literkami układającymi sie w imie dziecka ale to poczekam najpierw czy bedzie smoczkowy
Poza tym musze przestac oglądać torby do wozkow skip hop bo im dluzej ogladam tym wiecej wzorow mi sie podoba choc trójkąty nadal sa moim nr 1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg smoczek-silikonowy-lovi-folky-0-3m-22841-boy-2szt.jpg (41,3 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-03-20 o 09:48
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 09:47   #2594
esor
Mamusia Luty 2016

Mohnka bardzo współczuje tyle w szpitalu...

Margolcia mi niestety po nospie skurcze nie przechodzą i w tym sęk

Jestem po obchodzie, badaniu i tak dalej. Szyjka miękka i krótka, rozwarcie na opuszek (tydzien temu była twarda i długa ), skurcze lekkie sa. Czyli nie jest ani dobrze, ani tragicznie. Dostałam kolejna końska dawkę magnezu i sterydy na płucka Agatki jakby co. Niby do czwartku szacują moj pobyt...

22.02.2016 Hania
36/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 09:57   #2595
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Fartuch, hmm to mnie teraz zanirpokoiłaś. Patrzyłam tylko na 0-3 a nie mniejsze.. no trudno najwyżej dokupie kolejne

Melka, właśnie dlatego nie chce różowego bo do końca sama jakoś nie jestem przekonana do płciw piątek mam mieć usg i potwierdzenie płci (o ile nam to dzidzia umożliwi). Wtedy się dowiem czy zawał dostane bo wszystko dla dziewczynki wyprane i wyprasowane 😰

Stary 2017-03-20, 10:01   #2596
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Co do smoczkow ja kupilam na gemini tez z lovi takie, urocze sa chcialabym jeszcze zamowic sobie taki spersonalizowany lancuszek do smoczka z literkami układającymi sie w imie dziecka ale to poczekam najpierw czy bedzie smoczkowy
Poza tym musze przestac oglądać torby do wozkow skip hop bo im dluzej ogladam tym wiecej wzorow mi sie podoba choc trójkąty nadal sa moim nr 1
Te też mi się podobały

Kurczę, jak was tak czytam dziewczyny to boję się, że ja nie będę wiedziała, kiedy ze mną coś nie tak jest

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2017-03-20, 10:05   #2597
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Nosz kur... Będą mnie tak co tydzień robić w kuku ... Badanie nie dziś a dopiero w piątek...
Więc będę tu gnić cholera wie ile.
"a może pani urodzi?" żartuje sobie ordynator. ... Ehh.
Muszę się uspokoić, bo się pomalowałam i bez sensu, zaraz wszystko spłynie.

Ojej :/ bidulko wypłacz sie to pomoze pomysl tez sobie ze lada moment będziesz mogła rodzic i będziesz z dzidzia w domku
Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

Jestem po obchodzie, badaniu i tak dalej. Szyjka miękka i krótka, rozwarcie na opuszek (tydzien temu była twarda i długa ), skurcze lekkie sa. Czyli nie jest ani dobrze, ani tragicznie. Dostałam kolejna końska dawkę magnezu i sterydy na płucka Agatki jakby co. Niby do czwartku szacują moj pobyt...

22.02.2016 Hania
36/40 Agatka

3mam kciuki za Was! Zeby Agatka posiedziala w brzuszku u mamy chociaż 2 tygodnie jeszcze

Cała noc przerzucalam sie z boku na bok i na plecy bo tak mnie bolało lewe biodro ze plakac mi sie chciało :/
Mi tez bardzo często twardnieje brzuch twardnieje do tego stopnia ze cieżko mi sie oddycha az

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 10:33   #2598
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, czy warto z nimi rozmawiać. Może oprócz szyjki spojrzeli na to rozwarcie, które od środka mam, bo ono się tam jakoś zmienia..
W piątek chcą mi zrobić wymaz na tego paciorkowca.

[/COLOR]Od paru dni mówili mi, że coraz lepiej wyglądam itp. Bo liczyłam, że wyjdę niedługo i psychicznie czułam się komfortowo, teraz już nie czuję tego komfortu i gdybym się rano nie ogarnęła, to na pewno bym już dziś tego nie zrobiła. Ehh.

Zaczynam 35 tydzień i 10 tydzień w szpitalu.

Myślę, że masz prawo do jasnej informacji, jakie są konkretne wskazania do pozostania w szpitalu, jak się mają do informacji z ubiegłego tygodnia itp.

Współczuję zawodu.

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

22.02.2016 Hania
36/40 Agatka
Esor, przykro mi, mam nadzieję, że będzie tylko lepiej...
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 10:36   #2599
Kiwaczka
Wtajemniczenie

I się popłakałam 😢 wszystko z mojej wypłaty idzie. WSZYSTKO. Kupuje coś dla dziecka, jedzenie, opłaty, prezenty.. co miesiąc konczy się to wielkim zerem na koncie. A mąż nic ze swojej wyplaty nie daje. Myślałam że chociaż prezent dla swojej mamy kupi ze swojej wypłaty bo to ok 150zł a ten: no to kup. Nosz kurrr... a potem się dziwi że ja pieniędzy nie mam i krzywo patrzy bo niby pieniędzmi źle rozporządzam. A jak kurrr mam je rozporzadzać jak wypłaty mam tylko 1500zl a jedzenie i opłaty są coraz droższe.. :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 10:38   #2600
Konto usunięte

Cytat:
I się popłakałam wszystko z mojej wypłaty idzie. WSZYSTKO. Kupuje coś dla dziecka, jedzenie, opłaty, prezenty.. co miesiąc konczy się to wielkim zerem na koncie. A mąż nic ze swojej wyplaty nie daje. Myślałam że chociaż prezent dla swojej mamy kupi ze swojej wypłaty bo to ok 150zł a ten: no to kup. Nosz kurrr... a potem się dziwi że ja pieniędzy nie mam i krzywo patrzy bo niby pieniędzmi źle rozporządzam. A jak kurrr mam je rozporzadzać jak wypłaty mam tylko 1500zl a jedzenie i opłaty są coraz droższe.. :/

Nie denerwuj sie ochłoń i pogadaj z mężem na spokojnie

Dziewczyny co do torby do szpitala to mam pytanie :p pakujecie długie czy krótkie bodziaki i jakie rozmiary ?

Stary 2017-03-20, 10:40   #2601
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
I się popłakałam wszystko z mojej wypłaty idzie. WSZYSTKO. Kupuje coś dla dziecka, jedzenie, opłaty, prezenty.. co miesiąc konczy się to wielkim zerem na koncie. A mąż nic ze swojej wyplaty nie daje. Myślałam że chociaż prezent dla swojej mamy kupi ze swojej wypłaty bo to ok 150zł a ten: no to kup. Nosz kurrr... a potem się dziwi że ja pieniędzy nie mam i krzywo patrzy bo niby pieniędzmi źle rozporządzam. A jak kurrr mam je rozporzadzać jak wypłaty mam tylko 1500zl a jedzenie i opłaty są coraz droższe.. :/

Nie martw sie u mnie to samo, z tym ze mój opłaca tylko rachunki a reszta na mowię głowie.
Dzisiaj mam takie nerwy na niego, ze nadrobię pózniej :/

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 10:54   #2602
Kiwaczka
Wtajemniczenie

No a u nas jest tak że to ja wszystko płacę. Na przyklad w grudniu jedynie co to kupił prezent dla chrzesniaka na gwiazdkę. A tak to Mikołajki dla dwójki dzieciaków ja placilam, prezent na gwiazdkę dla drugiego dziecka i prezenty dla rodziców. A gdzie jeszcze opłaty i jedzenie?! Wiem że niby się tak umawialiśmy że moja wypłata idzie na rachunki ale nie kurrw..us wszystko! Nic nie zostaje żeby coś odłożyć.
Może to też inaczej bo na miesiąc 200zł idxie na same wizyty do gin + kolejna kasa za badania... ale i tak lipa z kasą. A przyjdzie w przyszłym miesiącu opłata za prąd to się chyba posr..am ze szczęścia bo pierwsza rata xawsze jest wysoka :/:/

Stary 2017-03-20, 10:58   #2603
bunnybe
Zadomowienie

Kiwaczka jesteście małżeństwem a nie macie wspolnych finansow? No to slabo troszke, chyba musisz pogadac z mezem, faceci serio chyba nie zdaja sobie sprawy z tego ile wszystko kosztuje u nas fajnie bo konto wspolne i nikt nikogo nie rozlicza, na poczatku miesiaca siadamy i liczymy ile wydatkow, oplat i pieniędzy na zycie jest potrzebne, zostawiamy nadprogramowe pareset zl a reszte przelewamy na wspolne konto oszczednosciowe
Stary 2017-03-20, 11:00   #2604
marta6704
Zakorzenienie

Mohnka :Współczuję, tyle czasu w szpitalu, a jeszcze dają zludna nadzieję że Cię wypuszcza i nagle dupa. Też byłabym zła i rozczarowana.

Moja wypłata też idzie na wyprawkę. Mój tz kupił chyba z dwie koszulki nic więcej. A ja co miesiąc na 0. Tyle, że my rachunki oplacamy po połowie. I zakupy robimy raz on raz ja. Ale i tak wydaje dużo więcej od niego bo jednak dziecku kupuje co chwila coś. Tak samo do domu różne rzeczy.

Z ciekawości. Macie wspólne konta z tz? Jak dzielicie się wydatkami?

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 11:01   #2605
fartuch
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7205130 6]Nie denerwuj sie ochłoń i pogadaj z mężem na spokojnie

Dziewczyny co do torby do szpitala to mam pytanie :p pakujecie długie czy krótkie bodziaki i jakie rozmiary ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Pajace 56 i bodziaku z dlugim 56. Moim zdaniem taki noworodek sie nie nadaje na krótki rekaw, no chyba że ukrop w szpitalu.ja jak było chłodniej to body +pajac a jak cieplej sam pajac. Ja juz raz mowilam ze moja kumpela za słabo ubierala w szpitalu, a rodzila na początku lipca i zabrali jej dziecko do takiej cieplarki bo bylo wychlodzone. Takie malenstwa maja slaba termolegulacje ciala.
Stary 2017-03-20, 11:03   #2606
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Pajace 56 i bodziaku z dlugim 56. Moim zdaniem taki noworodek sie nie nadaje na krótki rekaw, no chyba że ukrop w szpitalu.ja jak było chłodniej to body +pajac a jak cieplej sam pajac. Ja juz raz mowilam ze moja kumpela za słabo ubierala w szpitalu, a rodzila na początku lipca i zabrali jej dziecko do takiej cieplarki bo bylo wychlodzone. Takie malenstwa maja slaba termolegulacje ciala.

Tak tez myslalam dziekuje nie jestem pewna co do rozmiarów wiec wezmę chyba 2 rozmiary bo jedne ciuszki mam newborn 50-56 a drugie 0-3 chyba wezmę te i te :p

U nas tz płaci za mieszkanie i rachunki a ja robie zakupy i nasze przyjemności no i z mojej wypłaty szło na wyprawkę

Stary 2017-03-20, 11:11   #2607
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Mamy osobne konta. Od męża jest niby na czarną godzinę a moje na sprawy bieżące. Ale nie podoba mi się to że mam płacić nawet za prezenty dla jego mamy czy chrzesniaka gdzie wiadomo że to nie jest 50zł a dużo więcej.

W każdym razie uspokoilam się, napisałam mu że chce kase bo ja kolejnego prezentu ze swoich nie kupie i przelew przyszedł. Szkoda tylko że musiałam się poplakać bo humor miałam dobry.

Stary 2017-03-20, 11:16   #2608
Glassball
Rozeznanie

My nie mamy wspólnego, tylko oszczędnościowe mamy jedno. A tak to każdy ma swoje, ale u nas wszystkie opłaty robi mąż i zakupy tez przeważnie on płaci. Ja jak idę gdzieś sama to place ze swojego, no i do domu i dla dzieci też ja kupuję bo przeważnie wybieram i wyszukuje w internecie i wiem co jest potrzebne, ale jak coś droższego musze kupić albo skończy mi się kasa to mąż mi porostu przelewa na moje konto, żebym zawsze miała kasę i nie została z niczym. W sumie w małżeństwie i z dziećmi to nie wyobrażam sobie inaczej, dzielić się rachunkami i wyliczać kto ma kiedy zakupy robić to byłoby dla mnie męczące i pewnie prowadziło do kłótni 😉

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 11:22   #2609
bunnybe
Zadomowienie

Marta my przed slubem mielismy taki system jak Wy ze skladalismy sie po polowie na zycie i rachunki a reszta kazdy dysponował wedle swojego uznania. Po slubie założyliśmy sobie wspolne konto z racji kredytu mieszkaniowego ale tez bylo to dla nas naturalne, ze od teraz mamy wspolne pieniadze mimo, ze tak jak kiedyś pisałam maz zarabia znacznie więcej niz ja, w sumie nie wyobrazam sobie innej opcji

Dziewczyny czy Wy sie tez tak strasznie pocicie? Ja pozamiatalam podlogi i doslownie mam wszystko mokre chyba bym musiala brac prysznic co 15min
Stary 2017-03-20, 11:24   #2610
marta6704
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi
U nas jakiś konkretny system zarządzania finansami mam nadzieję sam się w końcu utworzy jak mały się urodzi. Żeby tz zarabiał dużo więcej to też byłoby łatwiej, a tak to oboje jesteśmy biedni

Co do bodziakow to biorę na długo rękaw. Z tych powodów o których pisała Fartuch.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości