![]() |
#2581 |
Wtajemniczenie
ski
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Kupiłam na allegro właśnie 2 smoczki z lovi ☺ jeden przeźroczysto-zielony w serduszka a drugi specjalnie dla męża czyli "I ❤ daddy" w stylu delikatnie marynistycznym
![]() Mohnka, szkoda że w simsy nie można grać przez internet. Byśmy razem stworzyły szpital, lekarzy a potem byśmy ich spaliły albo utopiły 😂😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Kiwaczka Czas edycji: 2017-03-20 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() On konkrety - wózek, łóżeczko, farby do pokoju. Wczoraj go zmusiłam, żeby zamówił ze mną łóżeczko turystyczne i kocyki, konkretny model pralki, no i zadecydował czy brać dodatkową gwarancję.
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Wtajemniczenie
ski
|
Melka, też po tym pierwszym patrzyłam 😁 ale w ostateczności wzięłam te zaznaczone ☺ 1490000607739.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Rozeznanie
|
Mohnka trzymaj się kochana 😙 może tak ma być i tak będzie lepiej... jak wytrzymasz jeszcze 2-3 tygodnie to Maksiu nabierze sił i od razu po porodzie wrocicie razem do domku 😊 a myślę że z synkiem dużo gorzej znosilabys konieczność bycia w szpitalu 😕 nawet nie wyobrażam sobie jak Ci ciężko tyle tygodni, ja ledwo te 2 dni po porodzie wytrwalam. .. ale Ty jesteś bardzo dzielna i dużo już znioslas i naprawdę już bliziutko do końca 😊 😙
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Zadomowienie
|
Mój TŻ też nie angażuje sie w zakupy, pojedzie gdzie trzeba, przywiezie, co kupimy, ale jego bardziej cieszą zabawki itd ;]
A smoczki mamy takie ![]()
#2586 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Masz prawo wiedzieć o co chodzi, piszesz że chyba rozwarcie wew ale tak naprawdę do końca nie wiesz.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Zakorzenienie
|
Mohnka strasznie mi przykro że tak Cię zwodzą... A lekarz bez komentarza, zupełnie jak ja leżałam to też ja mu poważnie ze boli, ze się brzuch napina a on "a może spinkę pani połknęła?"
![]() ![]() Dziewczyny jakąś dziwną miałam sytuację. Poszłam pod prysznic a potem montowałam luteine i na palcu wyjelam taki ciągliwy sluz... Nigdy wcześniej tak nie miałam. Trochę się zestresowałam. Bede się obserwować, jak cos się zacznie dziać to mąż przyjedzie i na ip pojedziemy. Moja pierwsza myśl "czop" ale nawet nie mam pojęcia jak czop wygląda... Siedzę i się cykam, ze stresu nie mogę zjeść śniadania. Wysłane za pomocą mTalk
#2588 |
Rozeznanie
|
Mohnka wspolczuje, domyslam sie, ze sie nastawilas..
Ania, nie stresuj sie, mam taki sluz juz od kilku tygodni i wszystko jest ok. Moze byc to zwykly sluz, ma prawo zmieniac konsystencje i barwe, rozne jest stezenie hormonow, a moze i czop odcjodzic po kawalku, to nic zlego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, co myśleć. Oni się cieszą, że ja się tu trzymam, ale jak wychodzą to płaczę ile wlezie. Poza tym inaczej bym leżała, gdyby mi nadziei nikt nie robił od 2 tygodni. Przykro mi bardzo i na ten moment nie ma argumentu na pocieszenie. Przez weekend nie było ordynatora i inni lekarze mi mówili, że już dobrze i wszystko super itp.. Liczyłam, że dzisiaj będzie to badanie. Teraz nie mam ochoty na nic. Nawet gdyby mi przynieśli wypis teraz to bym nie chciała na niego patrzeć. Jakoś tak nie mam chęci... Na prawdę na nic. Miłego dnia Wam. Ja się muszę uspokoić.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane za pomocą mTalk
![]() |
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do smoczkow to ja rowniez wierna lovi. Ale wzielam 0-2msc bo ten 0-3 byl za duży na synka i nachodzil na nosek i mial czerwone. Dlatego wzięłam mniejsze.
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to mi się śniło dzisiaj chyba, że jednak chłopca urodziłaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słodkie hipcie ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zadomowienie
|
Mohnka biedaku, nikt sie tam nie liczy z Twoimi uczuciami a przeciez one sa rownie wazne jak stan fizyczny w ciazy
![]() ![]() ![]() ![]() Co do smoczkow ja kupilam na gemini tez z lovi takie, urocze sa ![]() ![]() Poza tym musze przestac oglądać torby do wozkow skip hop bo im dluzej ogladam tym wiecej wzorow mi sie podoba ![]() ![]()
16.05.2017 G. ![]() Edytowane przez bunnybe Czas edycji: 2017-03-20 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Mamusia Luty 2016
|
Mohnka bardzo współczuje
![]() ![]() Margolcia mi niestety po nospie skurcze nie przechodzą i w tym sęk ![]() Jestem po obchodzie, badaniu i tak dalej. Szyjka miękka i krótka, rozwarcie na opuszek (tydzien temu była twarda i długa ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]()
#2595 |
Wtajemniczenie
ski
|
Fartuch, hmm to mnie teraz zanirpokoiłaś. Patrzyłam tylko na 0-3 a nie mniejsze.. no trudno najwyżej dokupie kolejne
Melka, właśnie dlatego nie chce różowego bo do końca sama jakoś nie jestem przekonana do płci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, jak was tak czytam dziewczyny to boję się, że ja nie będę wiedziała, kiedy ze mną coś nie tak jest ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ojej :/ bidulko ![]() ![]() ![]() Cytat:
3mam kciuki za Was! Zeby Agatka posiedziala w brzuszku u mamy chociaż 2 tygodnie jeszcze ![]() Cała noc przerzucalam sie z boku na bok i na plecy bo tak mnie bolało lewe biodro ze plakac mi sie chciało :/ Mi tez bardzo często twardnieje brzuch twardnieje do tego stopnia ze cieżko mi sie oddycha az Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję zawodu. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Wtajemniczenie
ski
|
I się popłakałam 😢 wszystko z mojej wypłaty idzie. WSZYSTKO. Kupuje coś dla dziecka, jedzenie, opłaty, prezenty.. co miesiąc konczy się to wielkim zerem na koncie. A mąż nic ze swojej wyplaty nie daje. Myślałam że chociaż prezent dla swojej mamy kupi ze swojej wypłaty bo to ok 150zł a ten: no to kup. Nosz kurrr... a potem się dziwi że ja pieniędzy nie mam i krzywo patrzy bo niby pieniędzmi źle rozporządzam. A jak kurrr mam je rozporzadzać jak wypłaty mam tylko 1500zl a jedzenie i opłaty są coraz droższe.. :/
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie denerwuj sie ![]() ![]() Dziewczyny co do torby do szpitala to mam pytanie :p pakujecie długie czy krótkie bodziaki i jakie rozmiary ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie u mnie to samo, z tym ze mój opłaca tylko rachunki a reszta na mowię głowie. Dzisiaj mam takie nerwy na niego, ze nadrobię pózniej :/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
![]() |
#2602 |
Wtajemniczenie
ski
|
No a u nas jest tak że to ja wszystko płacę. Na przyklad w grudniu jedynie co to kupił prezent dla chrzesniaka na gwiazdkę. A tak to Mikołajki dla dwójki dzieciaków ja placilam, prezent na gwiazdkę dla drugiego dziecka i prezenty dla rodziców. A gdzie jeszcze opłaty i jedzenie?! Wiem że niby się tak umawialiśmy że moja wypłata idzie na rachunki ale nie kurrw..us wszystko! Nic nie zostaje żeby coś odłożyć.
Może to też inaczej bo na miesiąc 200zł idxie na same wizyty do gin + kolejna kasa za badania... ale i tak lipa z kasą. A przyjdzie w przyszłym miesiącu opłata za prąd to się chyba posr..am ze szczęścia bo pierwsza rata xawsze jest wysoka :/:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zadomowienie
|
Kiwaczka jesteście małżeństwem a nie macie wspolnych finansow? No to slabo troszke, chyba musisz pogadac z mezem, faceci serio chyba nie zdaja sobie sprawy z tego ile wszystko kosztuje
![]() ![]()
#2604 |
Zakorzenienie
|
Mohnka :Współczuję, tyle czasu w szpitalu, a jeszcze dają zludna nadzieję że Cię wypuszcza i nagle dupa. Też byłabym zła i rozczarowana.
Moja wypłata też idzie na wyprawkę. Mój tz kupił chyba z dwie koszulki nic więcej. A ja co miesiąc na 0. Tyle, że my rachunki oplacamy po połowie. I zakupy robimy raz on raz ja. Ale i tak wydaje dużo więcej od niego bo jednak dziecku kupuje co chwila coś. Tak samo do domu różne rzeczy. Z ciekawości. Macie wspólne konta z tz? Jak dzielicie się wydatkami? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7205130 6]Nie denerwuj sie
![]() ![]() Dziewczyny co do torby do szpitala to mam pytanie :p pakujecie długie czy krótkie bodziaki i jakie rozmiary ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Pajace 56 i bodziaku z dlugim 56. Moim zdaniem taki noworodek sie nie nadaje na krótki rekaw, no chyba że ukrop w szpitalu.ja jak było chłodniej to body +pajac a jak cieplej sam pajac. Ja juz raz mowilam ze moja kumpela za słabo ubierala w szpitalu, a rodzila na początku lipca i zabrali jej dziecko do takiej cieplarki bo bylo wychlodzone. Takie malenstwa maja slaba termolegulacje ciala. ![]()
![]() |
#2606 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak tez myslalam ![]() ![]() U nas tz płaci za mieszkanie i rachunki a ja robie zakupy i nasze przyjemności no i z mojej wypłaty szło na wyprawkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Wtajemniczenie
ski
|
Mamy osobne konta. Od męża jest niby na czarną godzinę a moje na sprawy bieżące. Ale nie podoba mi się to że mam płacić nawet za prezenty dla jego mamy czy chrzesniaka gdzie wiadomo że to nie jest 50zł a dużo więcej.
W każdym razie uspokoilam się, napisałam mu że chce kase bo ja kolejnego prezentu ze swoich nie kupie i przelew przyszedł. Szkoda tylko że musiałam się poplakać bo humor miałam dobry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Rozeznanie
|
My nie mamy wspólnego, tylko oszczędnościowe mamy jedno. A tak to każdy ma swoje, ale u nas wszystkie opłaty robi mąż i zakupy tez przeważnie on płaci. Ja jak idę gdzieś sama to place ze swojego, no i do domu i dla dzieci też ja kupuję bo przeważnie wybieram i wyszukuje w internecie i wiem co jest potrzebne, ale jak coś droższego musze kupić albo skończy mi się kasa to mąż mi porostu przelewa na moje konto, żebym zawsze miała kasę i nie została z niczym. W sumie w małżeństwie i z dziećmi to nie wyobrażam sobie inaczej, dzielić się rachunkami i wyliczać kto ma kiedy zakupy robić to byłoby dla mnie męczące i pewnie prowadziło do kłótni 😉
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zadomowienie
|
Marta my przed slubem mielismy taki system jak Wy ze skladalismy sie po polowie na zycie i rachunki a reszta kazdy dysponował wedle swojego uznania. Po slubie założyliśmy sobie wspolne konto z racji kredytu mieszkaniowego ale tez bylo to dla nas naturalne, ze od teraz mamy wspolne pieniadze mimo, ze tak jak kiedyś pisałam maz zarabia znacznie więcej niz ja, w sumie nie wyobrazam sobie innej opcji
![]() Dziewczyny czy Wy sie tez tak strasznie pocicie? Ja pozamiatalam podlogi i doslownie mam wszystko mokre ![]() ![]()
#2610 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() U nas jakiś konkretny system zarządzania finansami mam nadzieję sam się w końcu utworzy jak mały się urodzi. Żeby tz zarabiał dużo więcej to też byłoby łatwiej, a tak to oboje jesteśmy biedni ![]() Co do bodziakow to biorę na długo rękaw. Z tych powodów o których pisała Fartuch. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.