|
|
#691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania po ciąży pozamacicznej (ektopowej) - Cz. 2
Cytat:
Jak tak może się zdarzyć raz za razem 😢😢😢 Trzymaj się kochana Ściskam |
|
|
|
|
|
#692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli dobrze czulas, ze na lewym ![]() Ja tez jestem po dwoch cp i za tydzien zaczynam starania z duzym ryzykiem powtorki ![]() Trzymam kciuki, zeby szybko bylo po wszystkim ![]() Ehhh smutno mi
|
|
|
|
|
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy po leczeniu metotrexatem mieliście robione badania histopatologiczne tkanek? Jak można pobrać materiał do badań?
Lekarz nie wyklucza tej metody bo beta zwolniła i nie ma nawet 2000. Ale zależy mi na badaniu hiatopatologicznym więc nie wiem jak to ogarnąć 😕
|
|
#694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie robiłam takiego badania, tak naprawdę zaczęłam się oczyszczać ok 14 dni po zastrzyku, wtedy zaczęły się silne bóle i że tak brzydko powiem, wyleciał ze mnie pęcherzyk płodowy i inne tkanki. Chyba takie materiały rowniez można oddać do badań? Czy tylko wtedy, gdy są pobrane w szpitalu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#695 |
|
Raczkowanie
|
Niestety okazuje się ze po mtx pecherzyk wchłania się w jamie otrzewnej i nigdy nie trafia do macicy. W sumie nie ma jak skoro jajowod nie przepuscil malutkiej zapłodnionej komórki to niby jakim cudem nagle pecherzyk ma przez niego przejść.
Także podobno krwawienie które się pojawi jest tylko zluszczonym endometrium i nie ma w nim tkanek zarodka, które można zbadać. Zastrzyk mam dostać jutro rano. Trochę się martwię że ten fatalny jajowod zostanie. Będzie trzeba bardzo uważać żeby w niego już nie trafić.
|
|
#696 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze to jak to możliwe, że mi wypadł ten pęcherzyk? Wiem na 10000 % że to było to
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#697 |
|
Raczkowanie
|
Kochana, a pamiętasz czy po wypisie ze szpitala dostałaś skierowanie no kolejne badania beta hcg czy robiłaś je prywatnie?
|
|
#698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dostałam 3 skierowania, ale w sumie zrobiłam 4 badania, ostatnie płatne. Jeśli Ci sami nie zaproponuja to poproś o nie lekarza, nie sądzę, żeby robił problem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#699 |
|
Wtajemniczenie
|
Cyt a nie mozesz poprosic o laparoskopie i o usuniecie jajowodu ? Kurcze mi przy becie 800 nie podali mtx bo jakies naczynko w jajowodziw pękło. W sumie to od razu mowili tylko o laparoskopi....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#700 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ahoy napisz proszę do którego momentu brałaś te wszystkie witaminy? Mam teraz stymulację i się zastanawiam czy dalej łykać wszystkie czy zostawić tylko pregne i kwas foliowy, magnez i wit d. resztę chyba odstawię bo boje się że to trochę za dużo i że mogę zaszkodzić ewentualnej ciąży i czy ty teraz nadal coś łykasz ?---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
wiem że to nie takie proste i nie na życzenie pacjenta ale może warto porozmawiac z lekarzem. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i do dalszej walki
|
||
|
|
|
|
#701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja je zaczęłam brać jakoś pod koniec cyklu, a w kolejnym byłam już w ciąży. Dopiero jak bete miałam pozytywna to je odstawilam i zaczęłam brać Femibion Natal 1 Ja to wszystko brałam przy stymulacji, miałam wtedy piękne endometrium i ładny progesteron. (stymulacja często uposledza śluzówke i wydzielanie progesteronu - u mnie tak było wcześniej). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź to biorę dalej, jak nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
|
#703 |
|
Raczkowanie
|
Pi pierwszej dawce mtx beta się zatrzymała Ale nie spada. Kolejna dawka i kolejne dni czekania. I to wszystko by ratować niedziałający jajowod. Jestem wściekła.
Z drugiej strony ogromnie się boję zabiegu i bólu. Na Ale teraz nie ma wyboru już...
|
|
#704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie pociesze Cie Kochana bo nawet nie moge znalezc slow Moge jedynie napisac, ze wiem co czujesz bo przechodzilam to samo ![]() Nie masz mozliwosci, aby porozmawiac z lekarzem o ewentualnym usunieciu jajowodu czy w ogole, aby zrobili jakas diagnostyke? Jezeli jajowod zostanie to i tak bedziesz musiala, a przynajmniej powinnas przejsc przed podjeciem kolejnych staran jeszcze jedna laparo, aby albo jajowod usunac - albo naprawic. |
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki zeby zaczelo spadac. Widzisz co lekarz to inna opinia. Mi tutaj powiedzieli, ze nie ma sensu celowac w prawo albo lewo bo szanse przechwycenia jajeczka sa 50/50. Mimo to uparlam sie i dzisiaj wlasnie bylam na monitoringu. U Ciebie szczescie w nieszczesciu, ze prawdopodobnie tylko ten lewy jajowod jest zatkany. Gdyby u mnie tak bylo to tez, albo staralabym sie tylko z prawej strony, albo chcialabym aby mi go wycieli. Chociaz pamietaj, ze jest tez mozliwosc usuniecia zrostow i plastyki jajowodu. A w ogole znalezli u Ciebie ta ciaze? Pytam bo mi drugiej ciazy nie znalezli na usg i w sumie operowali w ciemno. Teraz najwazniejsze, abys miala to juz za soba |
|
|
|
|
|
#707 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ahhh no i ponoc z prawej strony ![]() Mam nadzieje, ze sie uda Boje sie strasznie, to znaczy staram sie nie myslec - wiem ze co ma byc to bedzie, ale mimo wszystko takie dziwne uczucie gdzies w srodku - w brzuchu ![]() W srode masz juz IUI ??? |
|
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dalszy ciąg niepowodzeń. Po drugiej dawce beta sobie rośnie w najlepsze. Jutro będą debatować co ze mną zrobić.
|
|
#710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jutro mam monitoring i jak wszystko bedzie ok to może między czwartkiem a sobota iui. ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Kurcze.... przykro mi. A zlokalizowali ciążę? Może jednak tą laparoskopię zrobią chociaż teraz po tych dwóch dawkach lepie byłoby nie ale co zrobić. Może beta jeszcze spadnie, tego Tobie życzę |
|
|
|
|
|
#711 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#712 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby zrobili laparo to juz bys w domku byla ![]() Moze dadza Ci jeszcze jedna dawke jutro ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Boze jak sobie mysle jakiego mialam farta w tym calym nieszczesciu, ze jak mialam cp trafilam na tak madrych lekarzy. nic sie na tym nie znalam, balam sie operacji i pytalam o mtx, a lekarz do mnie: laparoskopia to najlepsze i najbezpieczniejsze wyjscie. mtx to chemia po ktorej moga pani nawet wlosy wypasc. nie wiadomo jak organizm zareaguje ani ile dawek byloby potrzeba, bo nie jest wcale powiedziane, ze jedna. no i wlasnie...
cyt cyt mam nadzieje, ze to mtx w koncu zadziala skoro od razu laparo nie chcialo im sie Ci robic. to makabra nabrac sie tego a i tak skonczyc z laparo
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, byłam dziś na monitoringu. Mam pęcherzyki i na prawym i na lewym jajniku jednak lekarz zalecił jeszcze dwa zastrzyki żeby podrosły i 28 marca będę miała iui. To dzień urodzin mojego męża
w moje urodziny miałam usg i dowiedziałam się że jestem w cp więc mam nadzieję że chociaż ten jego dzień będzie szczęśliwy. Boję się bo mieliśmy celować na lewą stronę a lekarz dzisiaj stwierdził że mimo pęcherzyków po prawej też zrobimy iui. Newada a ty jak? Działasz? CYT CYT jak u Ciebie? Jak beta? |
|
|
|
|
#716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja schizuje Starania rozpoczelismy od soboty, a dzisiaj mnie cos ciagnie po lewej stronie Boje sie, ze to zagniezdzenie ![]() Czulyscie dziewczyny zagniezdzenie? Pol nocy nie spalam. Myslalam, ze podchodze do tego na luzie, a tu okazalo sie, ze panikuje strasznie
|
|
|
|
|
|
#717 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny laparoskopia to nie zawsze dobry wybór, 2 pewne cp w tym samym jajowodów trzecia nie wiadomo było gdzie była a jajowody miałam całkowicie drożne. Metotrexat miałam podane dwie dawki i żadnych powikłań a prawda jest taka że szpital dostaje większe pieniądze za zabiegi i operacje niż za leczenie farmakologiczne.
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj beta 5800, o 300 więcej niż dzień wcześniej. Dziś kolejna beta i usg ale już od rana kazali mi nie jeść i nie pić.
Jak wyniki się wyraźnie dziś nie poprawią to laparoskopia po południu. Już mi jest to wszystko obojętne byle bym mogła wrócić do domku.
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
Cyt Kochana, a jak zrobia laparo to jajowod usuna czy zostawią ? Kochana tak mi przykro, jakie to wszystko niesprawiedliwe !!!
u mnie dzis 24 dc, ale nawet nie testuje bo ogolnie jestem jakos slabo nastawiona do wszystkiego. Z tyłu glowy mam starania, ale jakos staralam sie o tym nie myśleć...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#720 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc się nie martw tylko działajcie dalej---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
Dawaj znać a ja trzymam kciuki za jaknajszybszy powrót do domu ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
Mam mieć inseminację w 18 dniu cyklu a w cp zaszłam w 14 dniu i tak się zastanawiam czy to aby nie za późno ale lekarz twierdzi że jak stymulują cykl i dają zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka to dzień nie ma znaczenia. Mam do was pytanie... Jak po przejściu cp układa wam się z mężami? U nas na początku było ok a teraz jakbyśmy się od siebie oddalili. Padają nawet słowa o rozstaniu i kiepsko nam wychodzi zbliżenie sie do siebie. Od początku grudnia się nie kochaliśmy, mam takie poczucie ze to przez tą całą sytuację
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

Czyli dobrze czulas, ze na lewym