Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-11, 20:15   #301
Isenia
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

hejka

a ja jak co miesiąc umieszczam nowe fotki wiosenne kolorowe i jedne ze strasznie głupim usmiechem, ale to jakby ktoś chciał zobaczyć jak wygladają gumki w kolorze zęba dostałam mega grubaśne łuki, ale już chyba bliżej końca jak dalej

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kwiecień1.jpg (201,7 KB, 174 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kwiecień2.jpg (90,5 KB, 206 załadowań)
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 07:18   #302
smv
Zakorzenienie

Isenia zabki jak marzenie masz
katerina dlaczego myslsisz ze ludzie beda patrzyli na Ciebie krzywo z kolorami? uwierz wyglada to wg mnie o wiele lepiej niz ztakimi szarymi, rozumiem ze faceci nie chca brac ale kobieta?

aparat dla ozdoby? halooo...!!!!;O

amerykancki aparat? pokaz nam zdjecia, jakas nowoswc na forum
Stary 2008-04-12, 07:40   #303
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Jacie krece, ale mnie tu dawno nie bylo
Moj luk tydzien po wizycie peknal, ale nie moge jechac do orto, bo nie mam kiedy. Na szczescie w niczym to nieprzeszkadza, bo zlamal sie przy 7mce. Orto powiedziala, ze wymieni mi go na nastepnej wizycie i zaspiewala 150zl, no ale co zrobic...dobrze, ze nie musze wymieniac obu, bo chyba bym ja... :P
Po zabiegu tez juz nie ma sladu, wszystko ladnie sie zagoilo. Teraz musze tylko zdjecie zrobic, zeby zobaczyc jak w srodku wyglada i ruszamy z gora

Jej dziewczyny zazdroszcze wam, ze mozecie sobie zakladac kolorowe gumeczki. Moja orto caly czas meczy mnie metalowymi ligaturami, podobno mocniej dzialaja. Chcialabym sobie zalozyc jakies fajne, wiosenne kolorki, a tu na kazdej wizycie dupa achh moze kiedys sie uda
Mykam do pracy a Wam milego dnia życze
Stary 2008-04-12, 09:29   #304
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Boli mnie prawa jedynka. Okropność. A mycie zębów mi teraz zajmuje całe wieki
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 10:55   #305
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez bkul224 Pokaż wiadomość
Hej Wszystkim.
Od miesiaca jestem posiadaczka invisilign na obu szczekach no i musze powiedziec ze narazie jest ok. wielki plus to to ze sa niewidoczne, powaznie nikt nie zauwazyl ze mam aparat. Zalety to takie ze przed posilkiem czy myciem zebow po prostu go zdejmuje. Wady to cena, zaplacilam prawie 6 tys dolarow wiec troche bolalo ale w moim wieku (prawie 30 niestety) nie moglam sobie pozwolic na metalowy. Wiec polecam wszystkim ktorzy mysla o aparacie.

Pozdrawiam.

to juz dawno jest w polsce dostepne, i nie kosztuje az takich kosmicznych pienidzy w zl , to takie nakladki silikonowe i co jakis czas dostaje sie nowa (u nas ma sie dokrecanie lub zmiane lukow) czasem ortodonci (np moja) uzywaja tych nakladek jako retencji wpiszcie w google wyskoczy wam sporo stron w pl jezyku i jest to metoda dostepna w wielu pl gabinetach aczkolwiek tych lepszych ;] nazwa "invisalign" wpiszcie w google zdjec tez masa

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 11:21   #306
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Ja ten invisalign będę nosiła po ściągnięci góry, czyli po tych moich 4-5 miechach, a dół założę juz w trakcie noszenia górnego aparatu U mnie ten invisalign kosztuję 500 zł, za oba, czyli 250 za jedno Jest to polecane właśnie po ściągnieciu aparatu , albo juz podczas końcowego leczenia

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 13:09   #307
DeKa
Przyczajenie

GG do DeKa

hejko
kurcze współczuje z powodu kanarka ja tez mialam papużki faliste dwie i powiesilam klatke tak na balkonie zeby mialy swieze powietrze i kot tak długo skakał az otworzyła sie klatka od spodu no i jedną skonsumowal a druga odyzskała wolnosc ale pewnie nie na długo...

ale wracając do wątku to mój aparacik juz po jutrze bedzie zdobil paszcze dlatego korzystam z weekendu i tylko jem jem jem i jem nie pomijam krowek toffifee i wszytkiego za czym bede teskinc jade dzisiaj na urodzinki to tez sobie niczego nie odmowie a na jutro obowiazkowo "for the very last time" musze wszamac kukrydze z kolby
tak trwaja moje przygotowania heh

milego dzionka wszytkim
Stary 2008-04-12, 13:19   #308
isis1
Raczkowanie

GG do isis1

Witam!

Isenia śliczne masz ząbki! Normalnie az pozazdrościć (ale tak pozytywnie)

Ja się dziś wybieram na wesele, pogoda co prawda taka sobie ale co tam zabawa pewnie będzie przednia!

Miłego weekendu Wam życzę!

isis1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 13:23   #309
kasiek87
Kokon pro

hyh ja tofifi jadlam jakies dwa dni temu ;] krowki kocham i wcinam ciagle ^^ hyhy ja nie lubie kotow mam na nie alergie jak sie okazalo wiec to dodatkowy argument :P TŻ mial kota ale mu sie zmarlo ze tak powiem X_X ide wcinac rogaliki z dzemem milego dnia ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-04-12, 13:42   #310
papryka85
Zakorzenienie

dzień dobry,dzień dobry

papryka powróciła na wizaż

smv dziękuję za słowa otuchy współczuję kanarka ja osobiście wolę psy od kotów, ale kotki też lubię...no takie są z nich paskudy, że rzucają się na ptaki

Sylwia0404 niestety leki przeciwbólowe mi nie pomagają co do osprzętu, to fakt-mam teraz tego trochę ale do hassów i masek to i tak ma się nijak, więc nie powinnam narzekać...pozdrawiam przy okazji hassowych pacjentów

Isenia cudne masz już ząbki

sawek90 Ty też masz już ładniutko, a gumiaki po prostu czadowe też miałam takie oczochlastne, tylko pomarańczowe

no a wracając do mnie...dalej boli, ale dziś już mniej.Niestety prawy policzek trochę mi spuchł myślałam, że to od nowej rurki, ale dziś "wymacałam" że to górny łuk wysunął się bardziej z rurki i to on mnie uwiera.Nawaliłam wosku i na razie jest ok, ale tak czy inaczej mam podejść w środę na zmianę łańcuszka, to poproszę o przycięcie tego badziewia. Już zapomniałam jak bolą trzonowce-dłuuużej niż siekacze i są o tyle bardziej upierdliwe, że nie da się gryźć taka niepojedzona chodzę od środy, a Polak głodny, Polak zły a propos-ściągam wosk i śmigam zjeść pulpeciki z ziemniaczkami
Stary 2008-04-12, 14:28   #311
carla_87
Raczkowanie

mnie też dziś boli prawa jedynka :/ i petle retrakcyjne mi dwie mega dziury zrobily i mnie okropnie to boli. a jeszcze czeka mnie dzis obiad rodzinny...uuu.. bedzie ciekawie :/

Isenia ząbki masz super pozazdrościć Ci tylko możemy ))

sawek90 gumki super odważny jesteś hehe

papryka85 spodobał mi się wyraz "oczochlastne" <lol> muszę go zapamiętać

Ex - aparatka
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 14:49   #312
sawek90
Przyczajenie

GG do sawek90 Send a message via Skype™ to sawek90

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość

sawek90 Ty też masz już ładniutko, a gumiaki po prostu czadowe też miałam takie oczochlastne, tylko pomarańczowe

Też swego czasu miałem pomarańczowe, jak miałem półmetek i zakładałem pomarańczowy krawat i partnerka pomarańczową sukienkę Tak...żeby pasowało
Stary 2008-04-12, 14:54   #313
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carla_87 Pokaż wiadomość
mnie też dziś boli prawa jedynka :/ i petle retrakcyjne mi dwie mega dziury zrobily i mnie okropnie to boli. a jeszcze czeka mnie dzis obiad rodzinny...uuu.. bedzie ciekawie :/

Isenia ząbki masz super pozazdrościć Ci tylko możemy ))

sawek90 gumki super odważny jesteś hehe

papryka85 spodobał mi się wyraz "oczochlastne" <lol> muszę go zapamiętać
no wiesz nie chciałam używać tej troszkę brzydszej wersji tego wyrazu...wszak kulturę jakąś trza zachować
a co to są te pętle retrakcyjne? jak to wygląda i po co się zakłada?? ja swego czasu miałam pętle kontrakcyjne, ale to pewnie nie to samo...

no ale witam towarzyszkę niedoli, ja pulpeciki zjadłam, ale za wygodnie mi nie było, bo musiałam uważać na drut no i przypomniałyo sobie też górne prawe jedynka i dwójka...zamykanie ostatniej szparki u góry in progress aaa i doczekałam się wreszcie kolorowych łańcuszków,wprawdzie tylko trzy kolory(niebieski,różowy i srebrny), ale zawsze to coś. Obecnie jestem błękitna

ejjj no sawek90 to zaszalałeś!!! to się nazywa wyczucie smaku musiało wyglądać fajnie
Stary 2008-04-12, 15:00   #314
karolkuuu
Zadomowienie

Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Witam wszystkich!
Mam jedno pytanko mam założonego hassa na podniebieniu od jakiś 4dni i od 2 dni łuk dolny. I bardzo mnie ciekawi po co robi się tą separację i czy tylko na górę? Ja nie miałam żadnej separacji ale aparat mam tylko na dole. Więc pytam... czy to się robi tylko przed założeniem górnego łuku? ;>
karolkuuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 15:28   #315
carla_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
no wiesz nie chciałam używać tej troszkę brzydszej wersji tego wyrazu...wszak kulturę jakąś trza zachować
a co to są te pętle retrakcyjne? jak to wygląda i po co się zakłada?? ja swego czasu miałam pętle kontrakcyjne, ale to pewnie nie to samo...

no ale witam towarzyszkę niedoli, ja pulpeciki zjadłam, ale za wygodnie mi nie było, bo musiałam uważać na drut no i przypomniałyo sobie też górne prawe jedynka i dwójka...zamykanie ostatniej szparki u góry in progress aaa i doczekałam się wreszcie kolorowych łańcuszków,wprawdzie tylko trzy kolory(niebieski,różowy i srebrny), ale zawsze to coś. Obecnie jestem błękitna

ejjj no sawek90 to zaszalałeś!!! to się nazywa wyczucie smaku musiało wyglądać fajnie
Papryczko ja też jestem błekitna teraz mam łuk wygięty w takie pętle miedzy 1 i 2 a 2 i 3 na dole. one służa do tego, aby moje zęby postawić do pionu, bo były trochę przechylone :/ są skierowane do dziąsła i dlatego mi wszytsko ranią, ale już się chyba przyzwyczaiłam do takiego bólu. a ta moja jedynka coś szaleje dziś. ale to dobrze, niech się moja diastema zamyka. może już mam bzika na tym punkcie, ale wydaje mi się, że troszkę mniejsza się już zrobiła

Ex - aparatka
Stary 2008-04-12, 15:51   #316
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carla_87 Pokaż wiadomość
Papryczko ja też jestem błekitna teraz mam łuk wygięty w takie pętle miedzy 1 i 2 a 2 i 3 na dole. one służa do tego, aby moje zęby postawić do pionu, bo były trochę przechylone :/ są skierowane do dziąsła i dlatego mi wszytsko ranią, ale już się chyba przyzwyczaiłam do takiego bólu. a ta moja jedynka coś szaleje dziś. ale to dobrze, niech się moja diastema zamyka. może już mam bzika na tym punkcie, ale wydaje mi się, że troszkę mniejsza się już zrobiła
hmmm...to mi wygląda raczej na to, co ja miałam ale dałabym sobie rękę uciąć, że orto nazywała to pętlami kontrakcyjnymi, dziwne jak nie zapomnę to jeszcze dokładnie dopytam o tę nazwę... tylko mnie one nie raniły...a masz wygięte w kształt kółka czy esowato? nie wiem czy jasno się wyrażam, jak znajdę jakieś zdjęcie to umieszczę, bo bardzo mnie ciekawi, czy masz to samo

karolkuuu separację robi się po to, by zrobić trochę miejsca na pierścienie,nie ma znaczenia czy to dól czy góra. Jeśli nie miałaś separacji na dole, to dlatego że miałaś wystarczająco lub zamiast pierścieni masz rurki policzkowe, które nie oplatają całych zębów.Separacja to założenie gumek koło tych zębów na których mają być pierścienie(najczęściej szóstki) w celu odepchnięcia zębów sąsiadujących.
Stary 2008-04-12, 16:28   #317
p4trycja
Raczkowanie

ojj jak ja pamętam jak mi założyli te pierścienie na góre tak rozpychało mi zęby i bolało, bałam się że tak mi już zostanie, no ale teraz jest ok nic już nie czuje, że mam aparat, a tak na wiasem mówiąc to orto nie zakładał mi separacji na górę, ale potem przy zakładaniu pierścieni piłował mi szóstki i to potem taki cuch z gęby fuuu blech ochyda, pewnie to samo będzie na dole
Stary 2008-04-12, 17:52   #318
smv
Zakorzenienie

a mnie dzis dolne zeby bola tak niz gruszki ni z pietruszki;] a w piatek wizyta i mysle nad jakims fajnym kolorem, ciekawe co mi porobi

ja kukurydze jadlam w aparacie ale powiem szczerze ze ciezko hehe ale mozna sie pomeczyc dla przyjemnosci
Stary 2008-04-12, 19:33   #319
Bibibulka
Raczkowanie

Witam wszystkie aparatki!

Ja swoj aparat musialam zalozyc ze wzgledu na brak gornej 3, ktora od dziecinstwa mi nie wyrosla w dol jak wszystkie inne zeby.O jej istnieniu dowiedzialam sie przez przypadek gdy robiono mi pantomogram przed operacyjnym usuwaniem osemek.Po operacji proponowano mi od razu aparat ale bylam mloda,glupia i nie chcialam.Po 4 latach moja 3ka dala o sobie znac i wyszla sobie prosto na 2ke pchajac ja do przodu.No i wtedy dano mi 2 opcje: albo ja usunac a miejsce po niej pozostale wypelnic jakims materialem kosciozastepczym, ktory mogl sie nie przyjac lub zalozyc aparat.Wybralam wersje B.Mam aparat,zeby wedruja po calej jamie ustnej, czasem czuje sie jakbym miala mleczaki.Mam aparat kosmetyczny z zamkami ceramicznymi z metalowym slotem i srebrny drucik.Ale moj problem polega na tym ze zolkna mi zeby.Zwlaszcza w czesci gornej to znaczy od zamka do dziasel.Dbam o higiene naprawde serio.Myje zeby kilkanascie razy dziennie,posiadam szczoteczki, specjalny irygator oraz flosser elektryczny do czyszczenia zamiast nitki dentystycznej.Ale mimo tego widze na zebach zolty a nawet brazowawy nalot,ktorego nie bylo wczesniej nawet ,gdy pilam duzo kawy, coca coli i innych ciemnych sokow.
Czy ktos z Was ma podobne problemy?Pomozcie.
Bibibulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 20:40   #320
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bibibulka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie aparatki!

Ja swoj aparat musialam zalozyc ze wzgledu na brak gornej 3, ktora od dziecinstwa mi nie wyrosla w dol jak wszystkie inne zeby.O jej istnieniu dowiedzialam sie przez przypadek gdy robiono mi pantomogram przed operacyjnym usuwaniem osemek.Po operacji proponowano mi od razu aparat ale bylam mloda,glupia i nie chcialam.Po 4 latach moja 3ka dala o sobie znac i wyszla sobie prosto na 2ke pchajac ja do przodu.No i wtedy dano mi 2 opcje: albo ja usunac a miejsce po niej pozostale wypelnic jakims materialem kosciozastepczym, ktory mogl sie nie przyjac lub zalozyc aparat.Wybralam wersje B.Mam aparat,zeby wedruja po calej jamie ustnej, czasem czuje sie jakbym miala mleczaki.Mam aparat kosmetyczny z zamkami ceramicznymi z metalowym slotem i srebrny drucik.Ale moj problem polega na tym ze zolkna mi zeby.Zwlaszcza w czesci gornej to znaczy od zamka do dziasel.Dbam o higiene naprawde serio.Myje zeby kilkanascie razy dziennie,posiadam szczoteczki, specjalny irygator oraz flosser elektryczny do czyszczenia zamiast nitki dentystycznej.Ale mimo tego widze na zebach zolty a nawet brazowawy nalot,ktorego nie bylo wczesniej nawet ,gdy pilam duzo kawy, coca coli i innych ciemnych sokow.
Czy ktos z Was ma podobne problemy?Pomozcie.
większość z nas zauważa, że zęby jednak trochę żółkną, mimo dbania o higienę...niestety...ale to normalne. Co do brązowego nalotu-to zapewne po prostu osad też mi się robi, usuwam go u dentysty raz na 3-4 miechy i jest git
Stary 2008-04-12, 21:25   #321
carla_87
Raczkowanie

Papryczko u mnie drut jest wygiety w takie hmm... jak to napisac... jest coś takiego:

TT
| |
a na samym dole jest kółeczko w mojej książce z ortodoncji, którą pożyczyłam od mojej orto, takie cuda są nazwane pętlami retrakcyjnymi..

Ex - aparatka
Stary 2008-04-12, 21:27   #322
a_njunia
Zadomowienie

GG do a_njunia

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
hejka

a ja jak co miesiąc umieszczam nowe fotki wiosenne kolorowe i jedne ze strasznie głupim usmiechem, ale to jakby ktoś chciał zobaczyć jak wygladają gumki w kolorze zęba dostałam mega grubaśne łuki, ale już chyba bliżej końca jak dalej

Pozdrawiam
sliczne zabki!
A ja juz prawie miesiac mam swojego druciaka i we wtorek ide na wizyte

Weź się sil na tanie d*py z tanich klubów tani durniu,
bo Ona chce bogactwa rozumu.

a_njunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 10:32   #323
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

To ja Wam pokażę jaką ja mam pętelkę akurat takie super dokładne foto mam ;P Mnie nic nie boli, wczoraj trochę się na dole zęby ruszały ale nic poza tym. Pogoda zbyt fajna do pisania pracy magisterskiej, a wczoraj wieczorem pożegnałam się z windows vista - nienawidzę jej!! Mało mi nie zarżnęła procesora.
Oto moja pętelka:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg T-loop.JPG (44,0 KB, 136 załadowań)
Stary 2008-04-13, 11:58   #324
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
To ja Wam pokażę jaką ja mam pętelkę akurat takie super dokładne foto mam ;P Mnie nic nie boli, wczoraj trochę się na dole zęby ruszały ale nic poza tym. Pogoda zbyt fajna do pisania pracy magisterskiej, a wczoraj wieczorem pożegnałam się z windows vista - nienawidzę jej!! Mało mi nie zarżnęła procesora.
Oto moja pętelka:

kosmiczna ^^ a u mnie w koncu wyszlo sloneczko ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-04-13, 13:21   #325
mimisia00
Raczkowanie

Ojej tyle nowości, a mnie tak dawno nie było Ja w lipcu ściągam mój aparacik, ale uświadomiłam sobie że będę za nim tęsknić
mimisia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 13:35   #326
sawa_sawa
Rozeznanie

kochane ja mam pytankoo
mial juz ktos zdejmowany aparat stały metalowy??
Bo ja mam miec zdejmowany w maju i bardzo sie boje czy boli i czy zadnych przebarwien nie ebdzie i czy bede w pełni zadowoloa z zebow
jakos mi dziasła głupio gdzieniegdzie powłaziły;//a wczesniej tego nie było;/
ehhh

Panikuje;]
Stary 2008-04-13, 14:12   #327
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Ja miałam zdejmowany po 3 latach noszenia
Nie bolało praktycznie. Nawet te zacementowane zamki z szóstek szybko zeszły bez niczego, wystarczyło pociągnąć szczypcami A zameczki tylko też są podważane i same odskakują Sama się zdziwiłam, że tak szybko to poszło A potem oczywiście jest szlifowanie zębów z kleju itp. Mi jeszcze ortka podkleiła drucik za zębami dolnymi, co by sie nie przesuwały, ale to chyba od wady zależy Na górne dostałam wyciągany aparat A jak wróciłam do domu to umyłam zęby wkońcu normalnie i bez drutów. Mi trochę zżółkły, ale to normalne, jeśli będziesz stosować pastę wybielającą to powinna pomóc, albo tak jak inne dziewczyny tutaj po jakimś czasie użyć białej perły z apteki.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 14:31   #328
Olga:P
Wtajemniczenie

Mam pytanie odnośnie tego hassa

Chodzi o to,że ortodonta powiedział mi, że prawdopodobnie będę go miała, jednak musi jeszcze wszystko przeanalizować, ponieważ mimo tego, że mam wąską szczękę to górne zęby do dolnych pasują i jak rozszerzy górę to dół może nie pasować I tu pojawia się moje pytanie do dziewczyn noszących hassa: Czy Wam pasowały szczęki do siebie? Czy po prostu góra była węższa od tej dolnej?
Mam nadzieję, że w tym tygodniu się wszystkiego dowiem, bo jak pomyśle sobie o tym hassie to wszystko się we mnie trzęsie.

I jeszcze pytanie odnośnie maski twarzowej. Nic o takowej nie słyszałam od orto, ale z tego co czytałam więkoszść ma do hassa maskę twarzową. No, ale właśnie wspominałyście, że ona ma za zadanie wypchnąć górne zęby do przodu tak? Jeśli tak to będę w 7 niebie, bo moich zębów to chyba nie ma co do przodu wypychać

Z góry dzięki za odpowiedź

Olga:P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 14:47   #329
kasiek87
Kokon pro

olga z tego co wiem ze dolna szczeka w miare rozszerzania gornej tez sie dopasowuje, tak przynajmniej orto tlumaczyla mojej kolezance

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-04-13, 15:27   #330
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

oj dawno tu nie pisałam ale już za kilka dni wkleje nowe fotki, bo bede miala wizyte u orto i nowy kolorek gumek
a dzisiaj mija pierwszy miesiąc za drutami

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości