Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-20, 18:35   #2731
talusiax33
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Decorail - no i to jest dobre podejście! 😀 czasem trzeba obrócić w żart a nie tylko się zamartwiać i przejmować. Oby z autkiem wszystko było dobrze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 18:35   #2732
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Ania, Black - już mi trochę lepiej - też Wam oczywiście szczerze współczuję, ale wiadomo w kupie raźniej, hehe auto to Opel Astra

Happiness - mamy ten samochód od września, więc miał nam parę lat posłużyć - używany oczywiście kupiliśmy - ale wiadomo, że jak takie naprawy będą konieczne regularnie to będziemy rozglądać się za czymś innym - teraz to tylko marzę, żeby dojechać nim na porodówkę i żeby moje dziecko jednak nie musiało w tej taczce jeździć

Bambi - ja na pewno będę jeździć do końca

Ania - a mówili Wam ile mniej więcej możecie czekać?
Hahahaha rozbawia mnie wizja tej taczki
To rzeczywiście słabo, skoro to dopiero co kupione auto i takie awaryjne... W takim razie trzymam kciuki, żeby to był tylko przypadek i już wszystko było ok.
Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Talusia

Dziewczyny od kilku godzin zero skurczy wychodzę w środę, nie ma bata

22.02.2016 Hania
36/40 Agatka
Super!
Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Decorail - kurcza co za niefart z tym samochodem.. Chyba faktycznie trzeba zmienić mechanika. Haha a z tej taczki śmiać mi się chce 😂 dobrze, że chociaż trochę obróciłaś to w żart.

Happiness - na zatrzaski, bardzo fajnie się odpinają i zapinają ☺ z guzikami mógłby być problem, dziurki mogą się rozejść i by się ciągle rozpinało 😀

Milutek - o to masz troszkę mniej czasu, ja dopiero na 26 maj choć wyprane mam ubranka, jeszcze zostały mi kocyki, pieluszki itp. Ty też na pewno ze wszystkim wyrobisz ☺ Gorzej, że stoję w miejscu z resztą wyprawki ale to tylko kwestia zamówienia ☺ Nie wiem jak się do tego zabrać bo pieniądze ostatnio przez palce przelatują, jak to się dzieje? Też tak macie? :/
Wiesz, jestem przerażona bo zawsze spodnie XS i uda były takie szczuplutkie a teraz nagle ciężko mi wejść w spodnie rozmiar M, nie przez brzuch a właśnie przez uda i biodra. Na zdjęciu nie widać a jednak cellulit też mam. No nic, liczę że po porodzie będzie lepiej. Byłam tego świadoma ale czego nie robi się dla maleństwa 😍 wszystko do wybaczenia!

Też jadłam dziś parówki, na śniadanie 😀

Esor - oj cieszę się, że skurcze ustąpiły oby tak dalej

A teraz czas na drzemke 😪

To świetnie, właśnie miałam nadzieję, że zatrzaski bo z guzikami to niewygodnie tak rozpinać i zapinać co chwilę.

Dziewczyny poczytałam Was i zestresowalyscie mnie, ja nie mam jeszcze nic do szpitala i z takich ☠☠☠☠☠☠☠ek dla dziecka, pieluszek też wcale nie mam biorę się za to zamówienie konkretnie, za miesiąc już mam donoszoną ciążę

I w związku z tym 2 pytania wyprawkowe: jakie chusteczki nawilżane polecacie dla dziecka? Chciałabym jak najbardziej naturalne, kojarzę, że coś była kiedyś mowa o tym, ale nie zapisałam sobie nic
I drugie - skąd zamawiacie pieluszki? I jakie i ile, te muslinowe, flanelowe różnią się przeznaczeniem?

Jeju jaką jestem zielona, nie jestem gotowa na porod jeszcze

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 18:39   #2733
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość

Będziecie prowadzić do końca ciąży?
Rodzice mi przebąkują że w ostatni miesiąc nie powinnam
Oczywiście. może być tak, że sama się zawiozę do szpitala na porodówkę. 😀 mój mąż zjeżdża z Belgii dopiero w pierwszych dniach maja, więc nie mam wyjścia, inaczej będę uziemiona.

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość

Blacksanctum wstyd, ale przyznam, że jeździłam bez prawka ale tylko jak była konieczność, jakoś przyzwyczaiłam się do komunikacji miejskiej i roweru

Bambi moja przyjaciółka w 8miesiącu zdała prawo jazdy, egzamin praktyczny

Też jeździłam. 😂 ale tylko do sklepu na wiosce moich rodziców. 😀 a ja prawko zdałam 28.11.2016.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 18:39   #2734
CamomileS
Zadomowienie

Happiness z chusteczek polecam Bobini.

Talusia super piżamy i taka drobniutko jesteś. Czy ja dobrze zrozumiałam że jedną chcesz do porodu ubrać?

Ktoś pytał o jazdę samochodem, ja zamierzam do konca, mam dość daleko do przystanku jak na obecne możliwości.

Byłam na wykładzie z położną w sprawie kolek, ulewania itp
Ledwo wysiedzialam..

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 18:39   #2735
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Decorail, głowa do góry. Nasz jakieś 3 tygodnie był na warsztacie, wyjechał i po 0,5km wrócił na warsztat... TŻ uważa że nadal cos jest nie tak... Próbował sam sprawdzić na kanale ale nic nie znalazł i chyba na diagnostykę pojedziemy a reklamacje i tak będziemy składać u mechanika bo wymienił sprzęgło na nowe a łożysko wydaje dziwne dźwięki i musi to poprawić oczywiście w ramach tamtej naprawy bo jest podejrzenie że źle zamontował część. Też już mam dość. Także nie jesteście sami w swej niedoli

Bosze... Jaki mam od wczoraj humor to masakra. Mam ochotę płakać, zapaść się pod ziemię, jakieś dziwne rzeczy mi się dzieją w głowie i strasznie się wkurzam bo z żadnego banku się nie odzywają... Jutro zadzwonię do doradcy bo już mnie to wkurza, że nic nie idzie do przodu i boje się że urodze przed podpisanie aktu notarialnego.

Wysłane za pomocą mTalk
Aniu a kiedy zaczeliscie załatwiać kredyt? U nas się już ciągnie od 10 lutego, ciągle jakieś nowe papierki chcą, żeby im donosić a najgorsze, że nie od nas tylko od sprzedającego i to uczucie, że nic nie możemy zrobić jest straszne...

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 18:40   #2736
gornek
Zakorzenienie

My tez czekamy na naprawę samochodu, jest juz w warsztacie i jeździmy zastępczym ale od listopada to sie ciągnęło az łaskawie zapadła decyzje, ze naprawa bedzie z ubezpieczenia sprawcy. Mówili, ze potrwa to tydzień... jutro mija tydzień i jak narazie nikt nie dzwonił, ze jest gotowy :/ a w tym zastępczym nie możemy przewozić zwierząt, wiec nawet do weterynarza nie możemy pojechać.
Tz nic mi nie powiedział do końca, tylko teraz oświadczył ze jutro przyjeżdża nowa lodówka. Tylko mamy problem co ze stara, szwagierka by ja wzięła ale nie mamy jak przewieźć :/

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 18:40   #2737
angellinka
Raczkowanie

W poprzedniej ciąży jęździłam do końca, teraz też zamierzam
angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 18:41   #2738
marg0lcia
Zadomowienie

Kiedyś z jakiejś strony, chyba od Sroki, spisałam takie chusteczki nawilżające:
- CLEANIC KINDII (New baby care; sensitive, skinbalance- zamówiłam te)
- Dada Premium Extra Soft Lavender
- HIPP Babysanet (doczytać sie po sobie nie mogę ) i Ultrasensitive
-HUGGIES Handprint i Soft Skin
- Penaten sensitive
- TAMI cotton natural care i ultrasensitive

Jesli chodzi o pieluszki, to ja mam flanelowe dwie sztuki narazie i tetrowe białe 20sz i 4 kolorowe

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 18:43   #2739
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
I w związku z tym 2 pytania wyprawkowe: jakie chusteczki nawilżane polecacie dla dziecka? Chciałabym jak najbardziej naturalne, kojarzę, że coś była kiedyś mowa o tym, ale nie zapisałam sobie nic
Zanim kupiłam chusteczki nawilżane to przestudiowałam bloga srokao.pl. Kupiłam Bobini Baby Sensitive, Velvet Baby Pure. Mam też ze szkoły rodzenia na próbę chusteczki HiPP - takie biało-ciemnoróżowe opakowanie, które też miały dobrą recenzję u Sroki. Któreś Huggies też miały u niej ok skład. A które będą dla nas najlepsze - to już życie pokaże
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 18:43   #2740
talusiax33
Zadomowienie

CamomileS - tą granatową zamówiłam specjalnie z myślą o porodzie ☺ bo ciemna i w razie zabrudzeń wypiore i nie będzie nic widać 😀

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 18:46   #2741
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Happiness z chusteczek polecam Bobini.

Talusia super piżamy i taka drobniutko jesteś. Czy ja dobrze zrozumiałam że jedną chcesz do porodu ubrać?

Ktoś pytał o jazdę samochodem, ja zamierzam do konca, mam dość daleko do przystanku jak na obecne możliwości.

Byłam na wykładzie z położną w sprawie kolek, ulewania itp
Ledwo wysiedzialam..

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Kiedyś z jakiejś strony, chyba od Sroki, spisałam takie chusteczki nawilżające:
- CLEANIC KINDII (New baby care; sensitive, skinbalance- zamówiłam te)
- Dada Premium Extra Soft Lavender
- HIPP Babysanet (doczytać sie po sobie nie mogę ) i Ultrasensitive
-HUGGIES Handprint i Soft Skin
- Penaten sensitive
- TAMI cotton natural care i ultrasensitive

Jesli chodzi o pieluszki, to ja mam flanelowe dwie sztuki narazie i tetrowe białe 20sz i 4 kolorowe
Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Zanim kupiłam chusteczki nawilżane to przestudiowałam bloga srokao.pl. Kupiłam Bobini Baby Sensitive, Velvet Baby Pure. Mam też ze szkoły rodzenia na próbę chusteczki HiPP - takie biało-ciemnoróżowe opakowanie, które też miały dobrą recenzję u Sroki. Któreś Huggies też miały u niej ok skład. A które będą dla nas najlepsze - to już życie pokaże
Dziękuję dziewczyny! Jesteście niezastąpione

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 18:47   #2742
decorail
Zakorzenienie

Ania - z bankiem poszło dość, dość - z miesiąc to gdzieś trwało mniej więcej - wydaje mi się, że jak już był rzeczoznawca to raczej nie odrzucają już kredytu, więc myślę, że nie musisz się tym martwić ale rozumiem stres, bo u nas to się tak przeciągało, że z 5 miesięcy kupowaliśmy to mieszkanie, ale nie z winy banku tylko sprzedającego akurat

O widzę, że wiele z nas ma przeboje samochodowe

Happiness - no oby to był tylko przypadek - liczę na to gorąco... a chusteczki zamówiłam z Lansinoh
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 18:50   #2743
marg0lcia
Zadomowienie

My w przyszłości też chcemy wziąć kredyt albo na mieszkanie albo na dobudowanie góry u mnie w domu, ale póki co o tym nie myślę. Mam też chrzestną, która pracuje w jednym z większych banków w Polsce i nam pomoże

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-03-20, 18:50   #2744
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Aniu a kiedy zaczeliscie załatwiać kredyt? U nas się już ciągnie od 10 lutego, ciągle jakieś nowe papierki chcą, żeby im donosić a najgorsze, że nie od nas tylko od sprzedającego i to uczucie, że nic nie możemy zrobić jest straszne...

1.03 złożyliśmy wszystkie dokumenty. Nic nie dzwonią że coś brakuje. Mieliśmy komplet już na początku bo nas kierował doradca co jest konieczne. My mamy też taką sytuacje ze zabezpieczamy nieruchomość którą już mamy a nie tą co kupujemy więc powinno być łatwiej.

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 18:55   #2745
bunnybe
Zadomowienie

Happiness ja kupie chusteczki z rossmanna babydream sensitive extra, maja dobry sklad i moje koleżanki tez ich używaja i mi polecaly

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-03-20, 18:57   #2746
gornek
Zakorzenienie

Ja tez kupiłam babydream te różowy i z rumiankiem dodatkowo. Zobaczę jak sie przyjmą, bo na wyjście wole mieć chusteczki,a w domu będę używać przegotowanej cieplej wody i wacikow.

Stary 2017-03-20, 18:57   #2747
decorail
Zakorzenienie

Jedna z kwietniówek rodzi

Nie ma już odwrotu
Stary 2017-03-20, 19:00   #2748
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Jedna z kwietniówek rodzi

Nie ma już odwrotu
JUŻ?! BOJĘ SIĘ!!

Stary 2017-03-20, 19:01   #2749
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ekstra. Nie mogę się doczekać. 😄

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 19:02   #2750
Baambi
Zadomowienie

Ja też mam te różowe z babydream
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 19:07   #2751
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
1.03 złożyliśmy wszystkie dokumenty. Nic nie dzwonią że coś brakuje. Mieliśmy komplet już na początku bo nas kierował doradca co jest konieczne. My mamy też taką sytuacje ze zabezpieczamy nieruchomość którą już mamy a nie tą co kupujemy więc powinno być łatwiej.

Wysłane za pomocą mTalk
A no to na pewno lepiej. My właśnie też złożyliśmy wszystko co trzeba od razu, rzeczoznawca był, dostaliśmy info o akceptacji i pozytywnej weryfikacji nieruchomości i ze juz bada się umawiać na podpisanie umowy, a potem zaczęli wymyślać jakieś dodatkowe zaświadczenia z banku sprzedającego, ponowne skany dokumentów bo coś niewyraźne itp. A że to starsi ludzie sprzedają to wszystko im trzeba 5 razy tłumaczyć i tragedia. Gdyby nie te komplikacji to by u nas wszystko zajęło 2,5 tygodnia także u Was zaraz powinni już się odezwać

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 19:07   #2752
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Fartuszku, czy Twoja siostra przechodziła toksoplazmozę w ciąży ? Czy mogłabyś mi napisać, czy ona zdecydowała się na szczepienie w pierwszej dobie ?

Mam zamiar znowu zabulić za mega drogie badanie, ale ono powinno mi wyjaśnić, czy syn będzie miał moje przeciwciała czy został zarażony. Ale obawiam się, że szpital mi w tym nie pomoże i będę mogła to załatwić dopiero po jego opuszczeniu. Nie mając pewności co do stanu zdrowia synka będę się bała szczepić pewnie
Przechodzila. Nie pamietam jak sie to skonczylo, ale na bank nie szczepila. Ona jest antyszczepionkowa
Stary 2017-03-20, 19:12   #2753
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Decorail, że cooooo ?!?! Jprdl... ja chce 2 trymestr 😱😱😱😨

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 19:18   #2754
ania9o
Zakorzenienie

Widziałam że rodzi kwietniówka Boże... Ja czuje ze będę pierwszą majówka, czuje to w kościach...

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 19:19   #2755
esor
Mamusia Luty 2016

Ehem, rodzi rodzi i w tym tygodniu obstawiam, ze jeszcze dwie urodzą Ja chce kwiecień!!!! Polowe kwietnia.

Widziałam przed chwila rodziców wynoszących w foteliku noworodka

O to ja nawet nie wiedziałam o składzie chusteczek. Hani nic nie uczulalo to używałam wszystkiego ale najczęściej Babydream. Dla Agatki tez je schowałam.

22.02.2016 Hania
36/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 19:19   #2756
decorail
Zakorzenienie

Ja zaczęłam chodzić i zastanawiać się, co mam sprzątać najpierw
Stary 2017-03-20, 19:20   #2757
esor
Mamusia Luty 2016

A ja dzisiaj sie dowiedziałam, ze mozliwe ze cc bedą chcieli mi zrobić jednak 19 kwietnia. Po świętach. Chociaż nie nastawiam sie, ze dotrwam, ale zeby tak chociaż do 1, a najlepiej 6go kwietnia

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa i tak. To prawda powinnam w domu odpuścić wszystkie obowiązki do porodu juz... tylko to co muszę czyli Hania.

22.02.2016 Hania
36/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 19:21   #2758
marg0lcia
Zadomowienie

Aniu, na pewno nie mam nadzieję, że wszystkie urodzimy w maju chociaż ja na ostatniej wizycie usłyszałam, że 26kwietnia... od początku jednak mam przeczucie, że stanie się to w majówkę

Stary 2017-03-20, 19:22   #2759
gornek
Zakorzenienie

A ja chce zeby był przyszły tydzień, bo będę wiedziała na czym stoję. Czy bedzie cesarka, kiedy i czy wszystko ok z młodym, po tych nerwach z luxmedem.

Stary 2017-03-20, 19:23   #2760
fartuch
Zakorzenienie

Ja tez czuje ze urodze w kwietniu a nie w maju. ale marzy mi się maj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości