|
|
#3091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Dzień dobry
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72011046]Cześć dziewczyny 😁 widzę trafiłam akurat jak mnie Maria Francesca wspominała 😉😘 wiem wiem, dawno mnie tu nie było. Na FB jestem regularnie, chociaż tam. Tu tez, zagladam, ale nie jestem całkiem w temacie i glupio mi tak wyskakiwac z moimi mądrościami 😌 U nas wszystko w porządku. Hania ma cztery ząbki na dole, wychodzi jej górna jedynka i w związku z tym zaczęła mnie gryźć w cyca 😱 i uważa to za świetną zabawę! Ja zaczęłam ćwiczyć, mam za sobą na razie 9 treningów z chodakowska. W lipcu jedziemy nad morze i mam zamiar wyskoczyć w bikini 😁 a póki co moje ciało nie powinno oglądać światło dzienne 🙄 Starszą core zapisalam do przedszkola od września i czekam na wyniki czy się dostała. Moja siostra po ponad dwóch latach starań i leczenia jest w ciąży 💪🙆 i w październiku zostane ciocią 🙆 w zwiazku z tym zmienilismy plany wakacyjne, mieliśmy razem jechać na Węgry, ale w końcu jedziemy sami nad nasze kochane morze 😍 jaram się bardzo! Tyle u nas tak po krotce. Lece czytać starszej[/QUOTE] Heloł Gratulacje dla siostry Cytat:
ja jakoś wolę z platków jaglanych placuszki pół szklanki platków namaczam w szklance wody plus jajo, trochę mąki i jabłko albo banan Biedna Marysia dobrze, ze sprawca wymiotów namierzony.Cytat:
Moze powinniście zmienić rodzaj ćwiczeń? Cytat:
Najlepszości dla Kini
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweczka 100 lat dla Ignasia
![]() MariaFrancesca jeśli to taki poród bez skurczy to ja też taki miałam niestety a pastę chętnie spróbuję ![]() Honcia a ja taki poród miałam ze względu na hipotrofię płodu i dziekuję za zyczenia
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72011046]Cześć dziewczyny 😁 widzę trafiłam akurat jak mnie Maria Francesca wspominała 😉😘 wiem wiem, dawno mnie tu nie było. Na FB jestem regularnie, chociaż tam. Tu tez, zagladam, ale nie jestem całkiem w temacie i glupio mi tak wyskakiwac z moimi mądrościami 😌
U nas wszystko w porządku. Hania ma cztery ząbki na dole, wychodzi jej górna jedynka i w związku z tym zaczęła mnie gryźć w cyca 😱 i uważa to za świetną zabawę! Ja zaczęłam ćwiczyć, mam za sobą na razie 9 treningów z chodakowska. W lipcu jedziemy nad morze i mam zamiar wyskoczyć w bikini 😁 a póki co moje ciało nie powinno oglądać światło dzienne 🙄 Starszą core zapisalam do przedszkola od września i czekam na wyniki czy się dostała. Moja siostra po ponad dwóch latach starań i leczenia jest w ciąży 💪🙆 i w październiku zostane ciocią 🙆 w zwiazku z tym zmienilismy plany wakacyjne, mieliśmy razem jechać na Węgry, ale w końcu jedziemy sami nad nasze kochane morze 😍 jaram się bardzo! Tyle u nas tak po krotce. Lece czytać starszej[/QUOTE] Zapomniałam, gratki dla siostry. A z ciekawości ile ma lat? Pytam się, bo mamy znajomych, którzy mają po 26 lat i są załamani, że im się starania nie udają. Cytat:
Groszek dałam mrożony zalany wrzątkiem (tak znalazłam na necie), wyszło ok. Wprawdzie to był przepis z Bonduelle groszek gotowany na parze, a ja miałam zwykły, ale jak próbowałam był ok. Tofu jest bezsmakowe, chłonie smaki potrawy, ale z czymś kwaśnym dobrze imituje serek. Moja mama robiła mi wegańskie pierogi ruskie, właśnie z tofu i wyszły bardzo podobne do oryginału. Kurcze, czekać do 1,5 roku to jeszcze zostało. Wszystkiego naj dla Ignasia. Miszka - zapomniałam, mi to rozejście mięśni sprawdzała położna środowiskowa na wizycie w domu, ale nie wiem czy u Was coś takiego było. Madzia może jeszcze trochę i Hania załapie i się nagle zdziwisz, że wszystko robi bez problemu. Moje momentalnie nabyły nowych umiejętności, a już wszyscy się bali, że wcześniej nie przewracały się na brzuch.
|
|
|
#3094 |
|
Konto usunięte
|
Australia oby to było jednorazowe i faktycznie tylko przez fasolke! ✊
Maria Francesca moja siostra rocznik 89 😉 Madzia Ty sobie nie wyrzucaj tej nospy i CC na zimno! Ile Ty się w tej ciąży nacierpialas przez nerki to tylko Ty wiesz 😗 nie mialas wyjścia! A na jakim etapie Hania jest teraz? ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Dziewczyny się bawią, ja siedze na dywanie z nimi do towarzystwa i nadrabiam internety 😁 za godzinę jedziemy na kawę do siostry. Na dworze piękne słonko ale wiatr głowy urywa 😮 |
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia9999- Dzanet ma rację
|
#3096 | |
|
Rozeznanie
|
Hehe Sliweczko no nie mam wyjścia, bo jak nic nie ma to trzeba sobie stworzyć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() Ty się nie przejmuj tak! Przecież to nie Twoja wina ze chorowalas. Ja się zgadzam z tym że każdy poród jest tak samo dobry. |
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za wsparcie potrzebuję tego ileż mogę marudzic TZ, że mnie to martwi.
Nospa i cc mogą się przyczynić (czyli pewnie mogą ale nie muszą) do problemów neurologicznych. Tam mi neurolog na kontroli mówiła. Chodzę do dwóch neurologow (ale chyba będę już dob jednego chodziła bo obydwaj mi to samo mówią a za jednego płacę 220zł/wizyta) Obecnie Hania się turla, dwa razy z przypadku usiadła. Honcia fizjo różne ćwiczenia z Hania robi, ja część z nich jestem w stanie odtworzyć w domu sama a część nie. Wolę robić to co dobrze robie i czuję się pewniej. Nie lubię pytań na imprezach rodzinnych typu "ooo a dziecko x i y to już chodzi a Twoje nie raczkuje, czemu? Coś długo,"'przestałam już się tłumaczyć. Kwituje tekstem, że wszystko w swoim czasie, żeby nie słuchać rad typu "sadzaj oblozona poduszkami" czy"kup chodzik" ![]() Agusia kupiłam dziś taką sama kremową sukienkę w Pepco jak Ty dla Kingi śliczna jest i taka cena ![]() Maria aktywnie i fajnie spędzacie czas humusu nigdy sama nie robiłam. Jadłam gdzieś u znajomych powiem Ci, że ja daję dwa pomidory suszone Hani do sosu z soczewicy. To minimalna ilość soli. Dziś Hania na urodzinach u Tz siostry synka dostała kawałek łososia przyprawiony delikatnie normalnie ze stołu. Zajadała aż miło na codzień nie dodaję soli do jej potraw, ale od wielkiego dzwonu dostanie coś z niewielką ilością normalnych przypraw.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obecnie ma 3 sukienki a cos czuje, że na długo je będzie miała więc wzięłam na zapas większą :PBrawo za postępy może wcale nie z przypadku usiadła
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2017-03-19 o 17:53 |
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spędzania wolnego czasu, lubimy jak coś się dzieje. Mam tak od dziecka, zawsze lubiłam jak coś się działo, taka potrzeba adrenaliny. Moja mama się śmieje, że sobie bliźniaczki sama wykrakałam/wymarzyłam, bo przy jednym dziecku bym się zanudziła. Mąż też lubi atrakcje i zawsze coś ciekawego wynajdzie.
|
|
|
#3100 |
|
Konto usunięte
|
Madzia jak się turla to postępy są! Widocznie potrzebuje więcej czasu. Mojej koleżanki syn (urodzony SN w terminie bez komplikacji) tez późno zaczął się poruszać. Praktycznie w ogóle nie raczkowal. Na swoim roczku jeszcze pelzal, ale wspinał się. Zaczął chodzić jak skończył 16mc. Juz mieli z nim iść do jakiegoś specjalisty bo lekarz dal mu czas do 17mc.
Ale rozumiem ze się martwisz, to naturalne 😘 |
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Przez cały dzień było ok, także mam nadzieję, że to był rzeczywiście incydent. Fajny dzień miałyśmy, spędziłyśmy na spacerach ponad 4 godziny, widziałyśmy się ze znajomymi i ogólnie fajowo
|
|
|
|
#3102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Nas na teraz mamy jakieś 8sukienek. Fajna ta kolekcja teraz na lato, pewnie przy kolejnej wizycie skuszę się na coś jeszcze ![]() Cytat:
delikatnie, ale konsekwentnie przekonałam ją, że to zły pomysł. Jej siostra czyli Hani ciocia kazała stawiać dziecko przy meblach czy kanapie trzymając pod pachami Dziwne pomysły. Oczywiście nie korzystam z tych świetnych rad.Też lubię jak się coś dzieje. Ostatnio u Nas o to ciężko co weekend jak tylko zostajemy u siebie to wybieramy się z,psem na spacer z,innymi psami (taka lokalna grupa na fb robi takie akcje) chodzimy na basen. Staram żeby coś się działo. Tylko nie zawsze to się udaje bo TZ zmianowo pracuje w dodatu nieregularne godziny pracy i czasem np skończy pracę a sobotę o 5 rano :/ wtedy wrzucamy spokojny plan ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72036016]Madzia jak się turla to postępy są! Widocznie potrzebuje więcej czasu. Mojej koleżanki syn (urodzony SN w terminie bez komplikacji) tez późno zaczął się poruszać. Praktycznie w ogóle nie raczkowal. Na swoim roczku jeszcze pelzal, ale wspinał się. Zaczął chodzić jak skończył 16mc. Juz mieli z nim iść do jakiegoś specjalisty bo lekarz dal mu czas do 17mc. Ale rozumiem ze się martwisz, to naturalne 😘[/QUOTE] Mi neurolog mówiła, że dziecko ma czas zacZąć chodzić do skończenia 1,5roku. Chodzi o stawianie samodzielnie kroków. Cytat:
![]() Tzn dwa razy byłaś na spacerze? U Nas dalej wieje i średnia pogoda :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3103 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to nie ma znaczenia ile tłuszczu. Połóż sie na podłodze i sprawdź. Ty wiesz ile ja mam tłuszczu?! ![]() Cytat:
Myslę, ze ta waga mogła się przyczynić do rozejścia tych mięśni (tak gdzieś czytałam) Cytat:
dzięki za info o mannie, będę tak robiła. Namaczasz w mleku krowim? Na ile zostawiasz? Cytat:
Dziewczyny mają rację, przecież musiałaś ją brać. Dobrze, ze na nospie sie skończyło.Tak pomyśl Co do cc na zimno... ja uważam, że nie ma znaczenia forma porodu. Pomyśl sobie ile dzieci przychodzi na świat za pomocą cc. I po raz kolejny to powiem- jak mnie wkurzają polscy lekarze!!!! (tak jak Twój neurolog), którzy rzucą hasło np.o szkodliwości nospy (bo mogła a nie musiała) i potem matka, która nie miała wyjścia myśli o tym i sie zadręcza. Pytam się po co?! Jaki to ma sens?! To się już stało, tzn. dziecko ma problem i trzeba się tym zająć a nie szukać kiepskiej przyczyny. Przecież to i tak nic nie zmieni. Ja wiem, że tutejsi lekarzy są kiepscy ale mylę, że w życiu nie usłyszałabym od tutejszego lekarza takich słów. Są bardzo oszczędni w takich opiniach. Cytat:
My mamy doidy, moze faktycznie jaką zupę krem zrobię i spróbuję Jeśli nie, zostaniemy przy plackach A tak swoją drogą polecam buraczane naleśniki z alaantkowego. Zrobiłam dzisiaj (od razu dodam, że musiałam dodać wiećej mąki bo "ciasto" wodniste wyszło) z farszem z białego sera i z musem gruszka/jabłko i wyszły pyszne. Kuba zjadł całego z takiej mniejszej patelni. Oczywiście ja karmiłam ale nie przeszkasdza mni to. Cytat:
musze dorwać ciecierzycę ![]() Tak sobie myślę, ze z tego co piszesz to często jadacie jakieś kuchnie świata. Mam rację? Jakie najbardziej lubicie i skąd takie "zainteresowanie"? I w dodatku mama też tak orientalnie gotuje? Faaaajnie! I powiem szczerze, że imponujecie mi bardzo, że chcecie i macie mieć życie również poza dziećmi. Pielęgnujcie to. Bo jak przyjdzie kryzys, jakieś zmęczenie materiału to jest wspaniała okazja, żeby przewietrzyć głowy. A najważniejsze, że Wam się chce, badź co bądź, z dwójką dzieci bywac poza domem. to oglądanie meczu też wspólne? ![]() Cytat:
Może to są jej początki. Mój KUba też długo nie siadał. Większosć dzieci z fb już dawno siedziała. Aż przyszedł jakiś skok i przybyło umiejętności. Teeraz czekam na raczkowanie bo dalej szoruje klejnotami po podłodze A rodziną się nie przejmuj. To tak jak z jedzeniem blw czy czekoladkami dla kilkumiesięczniaka. Jesteście daleko od nich więc rzadko ich widujecie. I jest jeden minus forum- troche się jednak porównuje do rówieśników. Niby nie, ale to jest silniejsze. I przychodzą wątpliwości. Ja widziałam pod sobie. Starszak był bardzo sprawny fizycznie od początku. A więc nie miałąm okazji do zastanawiania się bo umiejętności nabywał w pierwszym możliwym terminie. Kuba leniuszek, długo się ociągał począwszy od obrotów. I też już miałam lekkiego stresa (takie wątpliwości czy aby jest wszystko ok zwłaszcza, że tu lekarz specjalnie nie oglada go pod względem np. napiecia itp.) dlaczego jeszcze nie przewraca nie na brzuch/plecy, dlaczego jeszcze nie siedzi sztywno, ba! on nawet trzymany na rękach latał we wszystkie strony, dlaczego...? Zwłaszcza, ze miałam porównanie do starszego brata. No i jeszcze dzieci z wątku. Aż w końcu pielęgniarka na bilansie 7-9 mca obejrzała jego umiejętności i stwierdziła, że jest wszystko ok. Że trezba dac mu czas do 9 mca. I faktycznie ruszył! I chyba po tym bilansie totalnie wyluzowałam. A u Ciebie jest dodatkowo napięcie czyli Hania potrzebuje trochę więcej czasu. Moja siostrzenica (uwazam, ze też z napięciem i to dużym choć niezdiagnozowanym) bardzo długo była tylko leżąca, pełzała jeszcze jako 14 miesieczne dziecko. A gdzie do chodzenia? Chodzili do fizjoterapeutów i oni ją rozruszali i w końcu zaczęła chodzić. Tak więc głowa do góry! Hanusia za chwilę ruszy z miejsca i będziesz chowała psie miski i zamykała szafki kuchenne. I żal się ile chcesz Cytat:
Mój niby chce ale... trzeba wcześniej złożyć podanie z 3 zdjęciami, musi to nabrać mocy urzedowej i czeka na rozpatrzenie A czynników przeciw jest wiele a głównie pogoda. Mąż ma tak dosyć irlandzkiej pogody, ze najchętniej nie wychodziłby nigdzie. A poza tym wszytsko musi miec zaplanowane. Spontan rzadko kiedy. Ja totalne przeciwieństwo. Przed przyjazdem tutaj do męza, rzadko kiedy byłam w domu. A weekendy to już w ogóle. Znajomi śmiali się, ze umówić się ze mną to jak z prezydentem Trzeba wpisać sie w grafik ![]() A tutaj tak zdziadziałam ![]() Niby mąż twierdzi, że zaczniemy jexdzić dla chłopaków. Żeby im coś pokazać a jak będzie to zobaczymy
|
||||||||
|
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() sliweczka85 " a jak Frankowi tej samej zupki byś nie posoliła to nie zje?" Nie rzuca się na nią z apetytem, ale staram się tej soli dodawać teraz co raz mniej i mi i dzieciakom smakuje, tż tylko nie może się przekonać i dosala. Jedną zauważyłam zależność, że im mniej się pieszczę z jego posiłkami tj. gotuję dla nas to on pięknie je. Jak tylko cuduję i wymyślam pod niego to jedzenie ląduje na podłodze. "Jednak gdyby wszyscy ludzie którzy codziennie piją alkohol byli alkoholikami to w takim razie ja powoli nie znam niealkoholików poza sobą, moją babcią i moim bratem". No widzisz, dla mnie ludzie którzy piją codziennie alkohol to już alkoholicy. Niestety ta granica jest bardzo cienka i łatwo ją przekroczyć. Na skutek utraty zdolności kontrolowanego picia, alkoholik odczuwa silną, niezależną od jego woli potrzebę spożywania alkoholu, najczęściej w stale zwiększanych dawkach czyli najczęściej zaczyna się od np. weekendowego picia, a potem kończy się na np. co wieczornym odstresowaniu się po ciężkim dniu. A powiedz tym osobom, żeby przestały pić na jakiś czas, ciekawa jestem jaka byłaby ich reakcja ![]() fiazo cudowna wiadomość super zebrah wow bratki, u mnie w ogródku przebiśniegi i gdzieniegdzie u ludzi widziałam krokusy ![]() agusiia69 ja nóżki dzieciakom poprawiałam jak źle siadały, potem same już to robiły haneczkab92 wiesz u mnie też tak było, nawet moja rodzina, mama mówili mi co się czepiasz teściowej, zazdrosna jesteś itp. ale gdy poznali teściową i zobaczyli na co ją stać, to ucięło się to głupie gadanie. Moja teściowa mimo, że o mało przez swoje picie nie umarła-dostała wylewu, wylądowała w szpitalu dla uzależnionych, syn ją "zostawił", nie widziała nigdy swoich wnucząt, spędza sama święta, bo mąż jej przyjeżdża do nas.To nie jest dla niej dno i niestety moim zdaniem dopóki żyje mój teść nigdy go nie osiągnie, ponieważ ma pełen wikt i opierunek. Napisałabym Ci tak: żyjcie swoim życiem, a ich zostawcie w spokoju, teść Twój też jest współuzależniony i wymaga leczenia, nie widzi problemu swojej żony. Nie chce widzieć, bo przecież kobieta pijąca to wstyd, w Polsce alkoholikiem jest tylko facet ![]() mloda_mm kolejna dobra wiadomość ![]() Paulinagm zumba MariaFrancesca to ja się powtórzę, uwielbiam czytać o Twoich laskach no i dla tż-ta za oryginalny prezent, ja dostałam badyle yyy dosłownieCierpliwosc że się nie dałaś spacyfikować teściowej![]() Waga- junior waży równo 10kg. Pewnie na roczek dobijemy do 12 ![]() Pobudka- widzę, że wszystkie dzieciaczki na wątku przestawiają się na wcześniejsze wstawanie no to i my dołączamy, a co. Franek gotowy jest do zabawy 6.30, ale z tż się nie dajemy i walczymy, bujamy w leżaczku i włączamy szum (żadne nie chce wstać ) i dociągamy do 7.40![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- miszkaaa o kurcze, a jednak. Zdrówka dla Maksia Ile drzemek w ciągu dnia mają Wasze szkraby i jak długo? max. dwie, pierwsza od 30min do 1h, a druga trwa 1h. Mało nam brakuje do tego, żeby się połączyła w końcu w jedną np.2h. a i niestety nie przesypiamy nocy, jeszcze nigdy nam się to nie udało i daleko nam do tego więc tak agusiia69 nie grzesz![]() Jak myślicie, 9-miesiecznemu maluchowi można juz dac syrop z cebuli (cebula+cukier) ? Pytałam pediatrę i ze względu na surową cebulę niestety nie, bo o ile na kaszel pomoże to na brzuch nie koniecznie, ale pamiętam, że po roczku dzieciakom dawałam, bliżej jednak 1,5roczku ![]() Roczek- my robimy z resztą jak każde urodziny. Najbliższa rodzina+chrzestni ok 15 osób z czego 5 to my u mnie w rodzinie dzieci obchodzą tylko urodziny (tż w domu rodzinnym nie obchodził nic). My z tż też jeszcze urodziny obchodzimy, sama nie wiem kiedy się przestawimy na imieniny![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Honcia dobry bunkier M ![]() MariaFrancesca dobre pytanie zadałaś "Mam pytanko gdzie przebiega granica kiedy dziecko ma prawo jeszcze jeść w nocy, a kiedy nie i jak mu uświadomić, że to jego prawo się kończy?" Wg mnie ma prawo jeść w nocy jeżeli nie najada się wystarczająco w dzień, a kiedy się kończy-indywidualnie zależy od dziecka. Z córcią było tak (bo syn karmiony tylko pół roku), że gdy zaczęła jeść jak duże dziecko, czyli u nas po roku normalne śniadania, obiady itp. bo poszła do żłobka, a tam cyca nie było. Cyc był jak ją odbierałam, na noc do usypiania i rano za nim wychodziłam do pracy. No i oczywiście miliard razy w nocy, bo u nas im starsza była tym więcej w nocy budziła się na cyca, czasami w nocy był płacz bo cyc wypadł z buzi. I tak aż skończyła 1,5 roku, bo byłam w ciąży i nie byłam w stanie pracować i zarywać noce. Mogłabym pozbawić ją cyca wcześniej, ale za to,że poszła do żłoba nie chciałam jej wszystkiego na raz zabierać i mamy i cyca, bo cyc w pewnym momencie stał się formą przytulania ( z resztą do tej pory uwielbia się tulić do cyca). Czyli reasumując gdy cyc nie służył już nam do posiłków to z czystym sumieniem mogłam ją odstawić w nocy, bo w dzień jeszcze czasem pomykała, ale już krótko ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- MariaFrancesca sułtanki Cierpliwosc za 9 miechów, a marzec i nie tylko marzec bo cały macierzyński zapitala nie ubłagalnie szybko, za szybkoSterylność: ja to jak z tego dowcipu, że przy pierwszym dziecku jak wypadnie smoczek, to wyparzasz. Przy drugim dziecku oblizujesz, a przy trzecim wycierasz o spodnie. To tylko dowcip, my na szczęście smoka nie mamy ( z resztą cała trójka), ale przy pierworodnym głupiałam i latałam na szmacie, prałam co chwila wszystko co się dało, wyparzałam i prasowałam. Przy drugim połowy tego nie robiłam. Przy trzecim owszem odkurzam codziennie, ale już podłogi myję może raz w tygodniu, pościel raz w miesiącu, a ciuchy nie widziały żelazka odkąd mam suszarkę itp. Ja palucha wsadzę, ale oczywiście czystego. Czasami cała rodzina wypije z jednej szklanki, oczywiście jak wszyscy jesteśmy zdrowi Dzieci żyją, my żyjemyEdytowane przez majkela12 Czas edycji: 2017-03-20 o 00:32 |
|
|
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
CarycaKatharina dobrze, że w płucach czysto
![]() miszkaaa niestety też mam rozejście, już po drugiej ciąży mi się zrobiło ooo jutro tj. dziś zrobię te buraczane naleśniki co do zup, mój trzmiel właśnie na zupach krem się odblokował, a teraz szalejemy, zaczęło się od kremu z brokuła, robiliśmy już pomidorowy, a ostatnio hitem w domu był krem z pietruszki z curry. Polecam. Rodzina wcinała, aż uszy im się trzęsły. Wszystkie kremy robię oczywiście na rosole![]() australia87 zdrówka dla Mary A opryszczki żadne z nas nigdy nie miało justynan01 dla Gabrysia za samodzielne siedzenieMariaFrancesca e tam zlinczują, Twoje dziąchy chociaż zdrowego próbują mój np. jadł już pizze i gofry, żeby nie było domowe Wy jecie światowo, ja to jak śliweczka gotuję nudno i raczej tradycyjnie![]() dzanet2108 hej wpadaj częściej gryzienie cyca, znam ból, też to przerabialiśmy brawa za ćwiczenia, ja zakupiłam wczoraj hula hop i od jutra ruszam, zobaczcie co znalazłam:https://www.google.pl/imgres?imgurl=...CkwKQ..i&w=730 Dla Kini i Hani i Ignasia najlepsze z okazji miesięcznicy Co do cc się nie wypowiem, bo nie wiem ![]() Madzia9999 wszystko w swoim czasie ps. moje dzieciaki też nospowe![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Dobra przegięłam, lecę spać, z resztą chyba mi się nie opłaca kłaść, bo zaraz i tak się król obudzi. Dobrej nocy
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka, tak w krowim namaczam, pół godziny
Czasem dłużej, jak mi się zapomni ![]() Majkela no jak Ty napiszesz posta to nie ma ch*** we wsi...
|
|
|
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny trochę wam zazdroszczę córeczek. Za kazdym razem jak jestem w pepco to tylko dziewczynskie ciuszki mi się podobają
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Śliweczko spóźnione caluski dla Ignasia od teściowej Majkela ja cie kocham normalnie Ty masz rozmach i super się ciebie czyta Caryca jeszcze nic straconego Ja zawsze chcialam za to synów bo wydaje mi się, ze chlopaka łatwiej wychować no i jest takie powiedzenie;" kto na syna pilnuje syna, kto ma córkę ten pilnuje calej wsi "U nas kolejna noc we trójkę na naszym mikro łóżku kark i ramię chcą mi odpaść ale od 2 M nie daje się odlozyć do łóżeczka za to obok mnie śpi jak aniołek... Ehh mam nadzieję, ze to ząbki i minie jak się wybiją w końcu
|
#3109 | ||||
|
Ania
|
Hej!
![]() Moje dziecko skończyło wczoraj 10 miesięcy Z tej okazji stanęła przy fotelu ![]() Normalnie tyle nowych umiejętności w tak krótkim czasie- dumna jestem. A wczoraj się śmiała w głos przez bite ponad dwie minuty z tego, jak mąż przykleja taśmą klejącą pudełko Cytat:
no powiem Ci, że naprawdę jestem zadowolona za tą cenę i jakość ubranek![]() Cytat:
![]() Brawa dla Gabrysia za nowe umiejętności!! A jak teraz ze spaniem?? to nie było jednorazowe?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby się nie powtórzyło ![]() Madzia9999- dziewczyny już napisały co myślą! Po pierwsze "marudź" ile chcesz,od tego jesteśmy ![]() Po drugie nie wyrzucaj sobie niczego- ja też mogłabym sobie wyrzucać- brałam dziennie około 10 tabletek(pod koniec więcej)-(nospa, dopegyt, acard, magnez jeden na obniżenie pulsu...)... Było jak było, żeby uratować siebie i Hanię musiałam je brać. Tak samo Ty- musiałaś to brałaś te tabletki-żeby wytrzymać jak najdłużej, dla swojego dziecka i siebie. Spokojnie, Hanula Twoja ma jeszcze czas- robi postępy, to najważniejsze. Wiem, że się martwisz, ale robisz wszystko, żeby było lepiej i będzie- niedługo będziesz "żałować", że już taka mobilna jest Hancia ![]() Śliweczka- ja też nie umiem wymyślać jedzenia dla Hani- czerpie inspirację, z tego co robią dziewczyny, albo też internet:P Gdzie jedziecie nad morze?? Najlepszego dla Ignasia! ![]() MariaFrancesca- moja Hania też czasami zje coś, co ma sól sama jej nie solę, ale ostatnio np kupiłam jej takie ciasteczka, ogolnie wszystko ok, ale była w składzie sól. Jak dostanie trochę, to nic się nie stanie- tak uważam.Majkela- ogólnie mąż powiedział, że ma ich w dupie. Że ostatnia sytuacja, jak ojciec o tych urodzinach powiedział przelała czarę goryczy i po prostu ma na nich wylane. A siostrze męża nie wiem jak pomóc.. jest mała, ma 12(albo 13) lat. Nie wiem, jak jej można by było pomóc... charakterem robi się taka sama jak mama. Z domu jej nie zabiorę przecież. A moja teściowa tego dna też nie osiągnie- nie wiem, co by sie musiało stać, zeby tak było. Ma chore jedno dziecko na padaczkę- i co?? twierdzi, że to dlatego, że w ciąży upadła na brzuch..gówno prawda. Może i upadła, ale po alkoholu pewnie(bo że piła w ciąży to wiem...).
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
My po weekendzie, gdzie nic specjalnego się nie działo. Z tym siadaniem ja nie wiem jak to, w piątek przecież widziałam że sam usiadł a zostawiłam go leżącego na brzuchu i do tej pory cisza. Nawet nie próbuje znowu. Nie wiem kiedy znowu mu się zachce powtórzyć. Co do zasypiania to było jednorazowe, następnego dnia w sumie usnol przy butli, a wczoraj zostawiony w łóżeczku zaczął płakać a ja już umówiona że szwagierka na bieganie musiałam wyjść więc mąż ululac. Dziś nie biegam bo mąż późno wraca więc spróbujemy raz jeszcze. Za to noc fantastyczna bo raz obudził się na mleko, w sumie niewiele zjadł, i później w nocy coś zapłakał ale zaraz usnol więc poza otwarciem oczu i sprawdzeniem która godzina nic więcej nie robiłam. Za to niestety dzień zaczął o 6:30. Chyba coś za coś ![]() Co do biegania niestety ból kolan powrocil, a myślałam że tak szybko to nie nastąpi. Niestety za duże obciążenie. Narazie się nie poddaje, ale że na wadze ubytku praktycznie nie widać to boję się że się zniechcece :/ Gratulacje i budziki dla 9- i 10-cio miesieczniakow czyMadzia marudź ile chcesz po to tu jesteśmy. Nie obwiniają się przez nospe i CC bo dobrze wiesz że inaczej być nie mogło. Haneczko jest zdrowa i cudowna dziewczyna i moment dogoni resztę. Śliweczka to i ja dołączam do klubu beztalenci kucharskich, to nie moja pasja. Wolę coś upiec niż gotować. Nie mam też pomysłów. Maria twoje dziewczyny poznają nowe smaki i to jest wspaniałe. Caryca też mam ten problem. Dla dziewczynki miałabym co kupić a dla synka nic mi się nie podoba. Miszka też mam takiego męża ![]() I pół godzinki syn wyspany. Nawet nie zdążyłam dobrze Wam odpisać i kawy się napić. Nic trzeba się ubierać i na zakupy i spacer póki jakieś słońce wychodzi.
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa no właśnie, najlepszości dla 9 i 10miesięczniaków!
Coś faktycznie chyba jest na rzeczy z tym rannym wstawaniem, bo moja dzisiaj też od 6.30 na nogach i na dodatek zalicza już drugą drzemkę Strasznie marudna dzisiaj jest. Po południu wracamy do domu, więc liczę, że z tego tytułu humor jutro będzie lepszy
|
|
|
|
#3112 |
|
Rozeznanie
|
Witamy po wyjeździe
ferie bardzo dobrze nam zrobiły. Taki reset od codziennych obowiązków pojechaliśmy z moją kuzynką i jej rodziną. Jezdziliśmy na zmianę albo mężowie zostawali z dziećmi albo my Łucja nadal ma katar na dodatek od wyjazdu zaczął się regres z jedzeniem. Nie wiem czy to przez zmianę miejsca czy katar. Teraz zjada max ok 100ml deserku pod różną postacią i nie chce jeść obiadków ani kaszek mam nadzieję, że szybko jej przejdzie bo nie może być wiecznie na cycku :/Łucja strasznie się ucieszyła z powrotu do domu. Widać było, że pamięta, że tu mieszka
|
|
|
|
#3113 |
|
Konto usunięte
|
Majkela Twoje posty są najlepsze! Kiedy ty masz czas i siły tyle naskrobac i do wszystkiego się odnieść! Szacun
Moja Zosia nie dostała się do przedszkola u nas. Jestem zła, rozczarowana i mam metlik w głowie. W sumie spodziewałam się tego, znam te chore kryteria, jesteśmy za normalną rodziną na to wychodzi. I tak chce jeszcze rok być w domu z Hania, ale miałam nadzieje wrócić choć na chwilę do pracy w domu, która wykonywałam zanim się Hania urodziła. A mając obie dziewczyny w domu może być ciężko. No ale nic. Damy radę. Bo jak nie my to kto? 😉 |
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz dużo dzieci ma różne kryzysy, czy to nocne, czy jedzeniowe... Pewnie i Twoja panna dołączyła do zespołu Na pewno minie![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72071081]Majkela Twoje posty są najlepsze! Kiedy ty masz czas i siły tyle naskrobac i do wszystkiego się odnieść! Szacun Moja Zosia nie dostała się do przedszkola u nas. Jestem zła, rozczarowana i mam metlik w głowie. W sumie spodziewałam się tego, znam te chore kryteria, jesteśmy za normalną rodziną na to wychodzi. I tak chce jeszcze rok być w domu z Hania, ale miałam nadzieje wrócić choć na chwilę do pracy w domu, która wykonywałam zanim się Hania urodziła. A mając obie dziewczyny w domu może być ciężko. No ale nic. Damy radę. Bo jak nie my to kto? 😉[/QUOTE] Kurczę! szkoda:/ Już by się Zosia przyzwyczajała a Ty byś troszkę odetchnęła... Cisza tu dziś jak w weekend...
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.żyję.... tyle że nieprzytomna. Musiałam trochę zwolnić, bo Gabi slabo sypia w nocy (górne jedynki idą) i jak przespi ciagiem godzinę, to czuję się niemal jak mlody Bóg
do tego chyba jeden sloiczek (testowaliśmy) salatka owocowa nie podeszly i bolal brzuch ja w nocy. Zobaczymy, bo dzisiaj nie dostała. Z jedzeniem kiepsko, głównie mleko... no i maruda..Za to na basenie super i dzisiaj zastanawiałam się czy nie zostać tam na 24 godziny bo zupełnie inne dziecko w wodzie. Postaram się nadrobić i poczytać co u was. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3116 |
|
Rozeznanie
|
Ja krótko bo lecę odsypiac
![]() Wstajemy po 6, mamy 2 drzemki różnej długości, jeść najlepiej mleko, ewentualnie owoce, w nocy śpimy kiepsko. Ja padam na nos. Trzymajcie się, dobranoc: * Ps jakie macie bidony z rurka? Kupiłam jakiś w pepco za 7 czy 8 tragedia, cieknie, krzywo się zamyka itp. Franek jeszcze nie załapał jak pić. Jakieś sposoby? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Ledwo zyje. Bylismy u teściowej i się nieźle obzarlam
zaraz uciekam spać
|
#3118 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72071081]Majkela Twoje posty są najlepsze! Kiedy ty masz czas i siły tyle naskrobac i do wszystkiego się odnieść! Szacun
Moja Zosia nie dostała się do przedszkola u nas. Jestem zła, rozczarowana i mam metlik w głowie. W sumie spodziewałam się tego, znam te chore kryteria, jesteśmy za normalną rodziną na to wychodzi. I tak chce jeszcze rok być w domu z Hania, ale miałam nadzieje wrócić choć na chwilę do pracy w domu, która wykonywałam zanim się Hania urodziła. A mając obie dziewczyny w domu może być ciężko. No ale nic. Damy radę. Bo jak nie my to kto? 😉[/QUOTE] O kurczę... A nie będzie jakiejś drugiej tury rekrutacji? Czasem ktoś rezygnuje itp. Cytat:
![]() Cytat:
1490042366519.jpg |
||
|
|
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O taki: http://akpolbaby.pl/pl/kubki-niekapk...407561134.html Nie mam weny do pisania, u nas poza katarem wszystko ok, dziękujemy za życzenia z okazji miesięcznicy. Niedługo I maluszek skończy roczek, a potem w maju się posypie,czasie zwolnij... Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za zdrowie, przespane noce, postępy w rehabilitacji, wyżynające się zabki i apetyt ![]() za nowe umiejętności, zęby i inne osiągnięcia.
|
|
|
#3120 |
|
Konto usunięte
|
heloł!
Mi tak jakoś ten dzisiejszy dzień przeleciał że masakra. Rano byłam z Igą w przychodni na bilansie i na zakupach w Lidlu (pieluszki są w promocji!). Tak w ogóle to chyba Ignaś znielubił dady. Wydaje mi się że bardzo często ma po nich odparzenia i bardzo ciężko je wyleczyć. jak przeszłam na lidlowe to szybko przeszło. Ignaś dzisiaj obudził się o 5!!!! ![]() Było widać, że chce mu się jeszcze spać, bo miał zamknięte oczy i popłakiwał ale cyc nie pomagał. Zmieniłam pieluchę i znowu poszczułam cycem ale niestety... Za to zasypianie na pierwszą drzemkę było najlepsze ever. Tz mi mówił, że mały jadł chrupki na macie i zaczął przysypiać na siedząco. Podobno najpierw mu głowa spadała, a potem zaczął się cały przechylać do przodu, otrząsnął się, zrobił gryza i po chwili znowu Wystarczyło go wziąć na ręce i już spał.A ja podejrzewam dlaczego się tak wcześnie obudził. Otóż mój mąż chciał zrobić dobrze i nad ranem jak się przebudził to rozpalił w kominku, bo zimno było. Ale zapomniał włączyć nawiew na resztę domu i kominek grzał tylko 1 pokój, w którym my spaliśmy. Jak Ignaś mnie obudził o tej piątej to było w pokoju 27 stopni ![]() elaine czy mi się wydaje czy już dosyć długo u Was jakiś gorszy czas ma Gabrysia? Oby już szło ku lepszemu! dzanet ale lipa z tym przedszkolem. Może ludzie się wykruszą i jeszcze się dostanie. A tylko do jednego składałaś dokumenty? Inne nie wchodzi w grę? Lena ja nie mam bidonu z rurką. Dzisiaj mi przyszedł doidy i ignaś bardzo ładnie z tego pije. Nie kupuję już więcej kubków. mam jeszcze 360, którego nie ogarnia... Tak, zgadzam się że w pepco dużo ładnych ciuszków dla dziewczynek ,a dla chłopców marny wybór i marna jakość. I to fakt, że prościej z chłopcami Igor ma typowo męską garderobę. 3 pary dżinsów, 2 pary dresów, kilka t-shirtów z długim rękawem, kilka z krótkim, dwie bluzy i to wszystko. Na zimę 1 kurtka i 1 buty na co dzień i jeszcze zestaw na sanki/narty. A Iga? Wszystkiego dużo więcej. Ubrania na sportowo i na elegancko, buty na co dzień, na śnieg, do sukienki, kurtki, płaszczyk, rajtuzy, spódniczki, sweterki.... Masakra ![]() neesanek ale fajnie mieliście! justyna jak bolą Cie kolana to nie biegaj! Ja też mam problemy z kolanami pomimo, że chuda jestem i lekka. Nie próbuj tego bólu przemóc, bo sobie rozwalisz kolana i będziesz potrzebowała operacji. Zawsze możesz inne ćwiczenia wykonywać które tak stawów nie obciążają. Najlepsze zdecydowanie pływanie ale można też jeździć na rowerze albo biegać na orbitreku itp. Fajne nocki wreszcie macie! haneczka nie wiem jeszcze gdzie nad morze ale najprawdopodobniej gdzieś w okolicach Władysławowa, bo starszaki będą na obozie harcerskim koło Jastrzębiej Góry i ich przewrażliwiona matka chce mieć ich w miarę blisko ![]() Dobra, idę już bo jeszcze mam pranie wyprane w pralce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

I to tak z niej chlusnęło, że normalnie pierwszy raz się tak przestraszyłam... Winowajcą prawdopodobnie była fasolka - dziadówka nie rozgryzła jednego kawałka i zwróciła w całości 

Ty masz rozmach i super się ciebie czyta
kark i ramię chcą mi odpaść ale od 2 M nie daje się odlozyć do łóżeczka
za to obok mnie śpi jak aniołek... Ehh mam nadzieję, ze to ząbki i minie jak się wybiją w końcu

Strasznie marudna dzisiaj jest. Po południu wracamy do domu, więc liczę, że z tego tytułu humor jutro będzie lepszy