|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 2
heh... a ja się popddałam... tyle trąbiłam, żeby się nie poddawać, a sama się poddałam na 26 dniu, ale i tak pobiłam swój rekord 6 dni, ale nie oznacza to, że poddaję się całkowicie, przez ten tydzień będę sobie ćwiczyć zwykłe brzuszki i hula-hop, a od następnego poniedziałku znowu zacznę a6w. teraz po prostu się nie wyrabiam, zbliżające się testy dają o sobie znać i nie mogę się skupić na a6w, zwłaszcza, że one tyle zajmują. wrócę za tydzień
#2972 |
Rozeznanie
|
Ogarne się troszke i zaraz biore się za ćwicznia
![]() Wiem,że Wizaż motywuje najbardziej, czytanie waszych inf. o postępach.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może zamiast tych zwykłych brzuszków poćwicz dalej A6W, na pewno dasz radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
BAN stały
|
Kurczę! jestem zła na siebie wczoraj mialam 39 dzien ale tak mało czasu ze zdazylam zrobic tylko jedną serie zamiast trzech
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Raczkowanie
|
No ja dziś przed sobą mam 24dzień :O znając życie będę znowu zwlekała z godzinami ;D i zrobie po 23 albo po północy haha;D Ja mam silną wolę i dam rade do końca ^^ wierze w to
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Rozeznanie
|
A może ktoś zamieści zdjęcia brzuszka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
Ja za chwilę bede robiła 8 dzień tylko musze sobie najpierw trochę odpocząć bo od rana sprzątam :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Rozeznanie
|
Mnie osobiście też by bardzo zmotywowało... Zdjecie przed i po (lub w trakcie ) A6W
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Rozeznanie
|
To wstawiszz w trakcie, lub po
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Raczkowanie
|
Tylko, że ja jak coś zacznę to robię dokładnie, 1 dzień ominięty powoduje, że nie chce mi się robić dalej. Poza tym przez te testy naprawdę i tak bym zawaliła. No bo jeśli następnego dnia masz test i jeszcze masz zasuwać (bodajże) 22 powtórzenia to i tak byś nie zrobiła, poza tym efekty u mnie nie są za wielkie, więc przez ten tydzień zacznę spalać tłuszczyk, chociaż nie mam go za dużo. A w poniedziałek od nowa zacznę. Tylko tydzień przerwy... a potem wracam
#2983 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Raczkowanie
|
hej
to może i ja zamieszcze swoj brzuszek, chociaz nie wiem czy to będzie dla was motywujące, w każdym razie dla mnie jest, bo nie myslałam, że już po 10 dniach będę widziała jakieś efekty. Nie wiem czy na zdjęciu widać, ja wiem ze mam mniejszy brzuszek to widzę ![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fab75ceb33671066.html Aha zapomniałam dodać, że jakoś od 5 dnia kręcę hula hop, ale niewiele, ok 15 minut dziennie Edytowane przez Gosiaq Czas edycji: 2008-04-12 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Gosiaq oczywiście, że widać efekty!
![]() mniejszy masz brzuszek. w ogóle dla mnie bomba, A6W pomoże ci wyrzeźbić mięśnie i zrobisz furrorę na plaży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Gosiaq śliczny brzuszek
![]() ![]() Ja dzisiaj 'odrobiłam' dzień 8 i jakoś ciężko mi było, ale wytrwałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Raczkowanie
|
Cieszę się że widać bo czasami sie zastanawiam czy sobie przypadkiem nie wmawiam ze jest mniejszy
![]() Mam nadzieję, że po skończeniu a6w wszystkie będziemy miały brzuszki jak modelki :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Raczkowanie
|
Gosiaq - u juz widac roznice
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie powinno się robić innych ćwiczeń w trakcie. Ja pod prawie dwutygodniowej przerwie zaczęłam właśnie katować brzuszek spięciami, brzuszkami i śrubokrętami ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Uwaga kobitki
![]() ![]() Znalazłam w nim kilka rzeczy które mogą się Wam przydać i dlatego chciałabym się z Wami tym podzielić ![]() Dieta: Śniadanie: -Nie należy nigdy zapominać o tym najważniejszym posiłku. Powinniśmy dostarczyć organizmowi wystarczającą ilość energii, by podołał trudom poranka i południa. -Śniadanie dobrze jest zacząć od wypicia kilku łyków wody, co zneutralizuje toksyczne substancje, które nagromadziły się podczas snu w naszych ustach. -Aby przygotować żołądek to trawienia dobrze jest na samym początku zjeść jakiślekkostrawny owoc: arbuza, grejpfruta, melona czy jabłko. Pamiętajmy jednak by miało ono temperaturę pokojową. W przeciwnym razie nasz żołądek będzie poddany szokowi termicznemu. Obiad: -Ograniczmy tłuste dania i gęste sosy. Pamiętajmy o sałatkach i surówkach. Podwieczorek -Do swojego planu dnia dołącz podwieczorek. Niech jednak ma on swoją stałą porę. Jogurt, galaretka, owoce czy kukurydziane wafle to dobre dania. Kolacja: - Tu leży klucz do sukcesu. Żadnych ciężkostrawnych potraw: śledzi, bigosu, czosnku. orzechów itp. Najważniejszym jest by kolacja była naszym ostatnim posiłkiem. I by nie jeść jej później niż o 20:00. Tu nie może być żadnych ustępstw. Jak nie zdążymy nic zjeść-trudno. Miejmy silną wolę i nie bierzmy do ust niczego po 20:00, wtedy naprawdę nasz trening będzie "skazany na sukces". Trening: Postępuj zgodnie z planem treningu! Wszystkie ćwiczenia wykonuj dokładnie! Nie zapominaj także o pozytywnym nastawieniu! Zawsze podczas treningu miej cel swojego wysiłku! -Staraj się ćwiczyć zawsze o tej samej porze. Twoje mięśnie przyzwyczają się wtedy, że o danej godzinie muszą dać z siebie wszystko- wtedy osiągniesz lepsze rezultaty. Jednak nigdy nie ćwicz później niż o 20:30 i nie szybciej niż godzinę po ostatnim posiłku. - Staraj się by Twój trening nie trwał dłużej niż 25 minut Rozgrzewka: Czas- ok. 5min -Nigdy nie zapominaj o tym ważnym punkcie treningu. W przypadku naszego treningu nie jest ona aż tak ważna, a to dlatego, że nie będziemy zbytnio obciążać stawów, nie mniej jednak samo przygotowanie organizmu do wysiłku ma niebagatelne znaczenie. - Zacznijmy od rozgrzania pasa biodrowego. Stajemy w lekkim rozkroku, łapiemy się pod biodra i wykonujemy 10 obrotów w prawo, następnie 10 obrotów w lewo. Potem skłon do przodu i wygięcie do tyłu ( po 3 razy). -30 sekundowy marsz w miejscu, najważniejsze jest to by podnosić kolana, najwyżej jak możemy. -Wymachy nogą do przodu i do tyłu (po 10 razy do przodu i do tyłu na każdą nogę) możemy oprzeć się ręką o ścianę, dla trzymania lepszej równowagi, oczywiście jak stoimy na lewej nodze to opieramy się lewą ręką. -10-15 przysiadów. Nie muszą być pełne. - kręcenie głową kółek w lewo i prawo, oglądanie się przez lewy, prawy bark. wszystko po 5 razy na strone C.d.n. |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
Trening aerobowy dla osób z lekką nadwagą:
Budowanie muskulatury nie ma większego sensu gdy mięśni nie będzie widać nawet pod cienka warstwa tłuszczu. Dlatego też osoby z zapasem "zimowego sadełka" powinny się go pozbyć. W tym celu należy przeprowadzać także trening aerobowy. Idealnym ćwiczeniem jest bieganie. Najlepszym rozwiązaniem byłoby zacząć biegać na tydzień przed rozpoczęciem głównego cyklu treningowego. Nie będę także owijał w bawełnę, że tydzień biegów wystarczy. Należałoby biegać równolegle z ćwiczeniem mięśni brzucha. Oto o czym powinniśmy pamiętać: -Proponuję zacząć od 20 minut umiarkowanego ruchu trzy razy w tygodniu. Dodając trening aerobowy do swojego tygodniowego programu stymulujemy metabolizm co jest konieczne gdy ograniczany racje żywieniowe. Co tydzień dodajemy 5 minut do swojego treningu. -Staramy się biegać wtedy kiedy rezerwy cukrowe naszego organizmu są niskie i szybciej wykorzystuje on tłuszcz jako źródło energii (rano, późny wieczór ze względu na małą liczbę spożywanych posiłków o tej porze) wtedy możemy liczyć nawet na to iż nasz organizm zacznie wykorzystywać tłuszcz już po 10 minutach. Dobre rady: Przedstawię tu garść sztuczek, które pomogą nam w rzeźbieniu mięśni brzucha -Podczas treningu w przerwach między seriami a także po treningu możemy 'pouciskać' brzuch. Zarówno napięty jak i rozluźniony. Taka zewnętrzna stymulacja powoduje szybszy przyrost mięśni a ponadto w pewnym stopniu zapobiega powstawaniu tzw. "zakwasów". -Jeżeli stoisz bezczynnie na przystanku autobusowym bądź siedzisz w samochodzie lub na wykładzie możesz także ćwiczyć swój brzuch. Napinaj mięśnie i rozluźniaj je tak szybko jak tylko potrafisz lub spróbuj utrzymać napięte przez 5 sek. lub tak długo jak tylko potrafisz. To mini ćwiczenie możesz wykonywać zarówno w pozycji stojącej jak i siedzącej. -Jeżeli (co- jeżeli dobrze ćwiczyłeś- zdarzy się na pewno) masz zakwasy pamiętaj, że szybciej Ci przejdą podczas treningu. Dodatkowo można pójść na basen, który bardzo pomaga w pozbywaniu się zakwasów. -Po skończeniu całego cyklu treningowego nie powinieneś od razy zaczynać wykonywać go ponownie. Powinieneś odczekać co najmniej 2 tygodnie. W tym czasie możesz ćwiczyć sobie 2-3 razy w tygodniu wykonując normalne skłony. -Jeżeli należysz do grupy osób z lekką nadwagą i powinieneś/aś "ograniczyć się" w jedzeniu ale nie za bardzo Ci to wychodzi, polecam dwa sposoby na zdrowe i pożywne zapchanie żołądka: -Chudy jogurt naturalny ze sporą łyżką otrębów. - jajko na twardo(bez popijania) To by było na tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale mam pomysł! wezme się ułożę wygodnie na korytarzu w szkole (np. podczas 20-minutowej przerwy) i odjazd! ale by mieli ludzie widowisko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Raczkowanie
|
Rebelious rozbawiłaś mnie
![]() Dzisiaj za mną 12 dzień, mamę wciągnęłam w ćwiczenia ![]()
![]() |
#2994 |
BAN stały
|
a ja chyba dzisiaj zawale swój 40 dzien bo tak mi sie nie chce ze szok!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Rozeznanie
|
Hehehe dobre, ludzie by mieli śmiechu troche
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Rozeznanie
|
Zrób go dla nas:P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
BAN stały
|
Naprawde tak mi sie nie chce
![]() jestem tylka głodna ciagle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.