Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-22, 14:35   #1681
paula.cw
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
Rzęsy robię regularnie, bo jest to mega wygoda dla mnie 😉
Tak samo jak paznokcie, tylko z paznokciami wstrzymam się miesiąc przed porodem, żebym nie musiała ich ściągać gdyby okazało się, że chcą mi coś zmierzyć zaciskając taka łapkę na paznokieć 😉
Ja też już się zastanawiałam jak to z tymi pazurkami jest.

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Migotek..zawsze robilam w wakacje..tzn lato..nie malowalam sie..duza wygoda.. Tak dla siebie.. Jak sie uda..zeby lepiej się czuc..bo podejrzewam..ze na poczatku nie bedzie czasu na malunki a odwiedzin bedzie sporo..a dobrze czujaca sie mama to i zadowolony maluch.
Kupilam farby..z mieszalnika dekorala..wyszlo taniej..2.5 l 32zl za lodowy blekit i 40 zl za klasyczny szary. Wiec jakieś 18 zl oszczednosci baza z kabe więc bardzo dobra..oczywiście sama musialam zapytac o zamiennik ale oplacalo się

Migotek aha i ja nie robie sztucznych ale z naturalnego wlosia bo te sztuczne mi nie pasuja. Kazdy lubi co innego

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja sobie na wyjazdy tylko robiłam bo super wygoda. Niestety jak zaczynają odrastać to ja zaczynam skubać :/ I generalnie sporo oczu dotykam. Ale też myślałam, żeby sobie zrobić delikatne. Z pomalowanymi oczami podobam się sobie dużo bardziej. Rzęsy i henna na brwi i generalnie jakoś wyglądam. Więc to by było spore ułatwienie. Zobaczę jak z kasą będę stała jak przejdę na L4 bo nie wiem nawet ile będę dostawać.

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Co do paznokci to zależy od szpitala. Generalnie do zadnego zabiegu nie powinno sie miec pomalowanych (tym bardziej hybryd).
Na palec zakladaja czujnik i badaja saturacje (poziom wysycenia hemoglobiny tlenem), czyli czy organizm nie jest niedotleniony. Wiadomo w naglych sytuacjach mierza nawet na uchu...ale ja bym nie ryzykowala i tez sobie odpuszcze hybryde na ten czas

Ja się zastanawiam czy to kwestia koloru (bo jeśli tak to mogę sobie zrobić jeden bezbarwny :P) czy kwestia przewodzenia palca. Raczej to pierwsze. Czytałam, że właśnie wystarczy miec jeden niepomalowany.

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Taco acoustic piękny, ale dla mnie odpada ze względu na wielkie koła
Nie lubię mydelniczek ale jakbym miała wybierać to raczej ten extreme.

Nam mówiła ze to zależy od placówki. Niektórzy nie pozwalają, inni już od tego odchodzą. U nas można co najwyżej bezbarwnym mieć, ale jak poród złapie nagle to nie robią z powodu pomalowanych awantury. Po prostu jak coś się dzieje to po paznokciach pomoc najszybciej widać bo sinieją.

Teraz są juz takie materiały ze każdy może znaleźć coś dla siebie co nie uczula i nie przeszkadza

Moja babcia jednak kupiła podusię dla prawnuczki do wózka, no bo jak to tak na płasko nie wygodnie przecież. Juz wiem dzięki komu zawdzięczam lata korekcyjnej i znienawidzonego basenu :/ życzcie mi dużo siły u cierpliwości bo ja wymiękam a to pewnie dopiero początek. Poduche wzięłam, podziękowałam, wytłumaczyłam ze dziecko jak najdłużej na zupełnie płasko, ale czy dotarło to nie wiem. Mam ozdobę na narożnikZałącznik 6982961

Podusia niezła :P Dla noworodka idealna

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 14:44   #1682
jelonekhihi
Zakorzenienie

Ja apteczne rzeczy raczej zostawiam na majówkę, chociaż teraz się zastanawiam, czy wcześniej nie zamówić i mieć z głowy.

Jestem też na innym forum i jedna czerwcówka już rozpakowana.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 14:46   #1683
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Co do odwiedzin to wszystko zależy kto jaką ma rodzinę i czy blisko czy daleko. U mnie raczej będzie bardzo bardzo mało tych odwiedzin. Raczej nastawiamy się na pomoc mąż żonie niż na resztę rodziny. Dziadków nie mam już.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Ja apteczne rzeczy raczej zostawiam na majówkę, chociaż teraz się zastanawiam, czy wcześniej nie zamówić i mieć z głowy.

Dwa miesiące przed terminem? Jak to możliwe? Wcześniak?
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 15:08   #1684
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

Na kiedy miala tp?
Jak maluszek sie ma?

Ja mam brzuch jak skala i boli okropnie cale podbrzusze.. jak mega @
Stary 2017-03-22, 15:09   #1685
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:

Oooo jaaa😮 ale wszystko dobrze?

Ja jednak zamowie w kwietniu bo zaczynam sr to moze jeszcze cos podpowiedza

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 15:33   #1686
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia

Cytat:
Taco acoustic piękny, ale dla mnie odpada ze względu na wielkie koła
Nie lubię mydelniczek ale jakbym miała wybierać to raczej ten extreme.

Nam mówiła ze to zależy od placówki. Niektórzy nie pozwalają, inni już od tego odchodzą. U nas można co najwyżej bezbarwnym mieć, ale jak poród złapie nagle to nie robią z powodu pomalowanych awantury. Po prostu jak coś się dzieje to po paznokciach pomoc najszybciej widać bo sinieją.

Teraz są juz takie materiały ze każdy może znaleźć coś dla siebie co nie uczula i nie przeszkadza

Moja babcia jednak kupiła podusię dla prawnuczki do wózka, no bo jak to tak na płasko nie wygodnie przecież. Juz wiem dzięki komu zawdzięczam lata korekcyjnej i znienawidzonego basenu :/ życzcie mi dużo siły u cierpliwości bo ja wymiękam a to pewnie dopiero początek. Poduche wzięłam, podziękowałam, wytłumaczyłam ze dziecko jak najdłużej na zupełnie płasko, ale czy dotarło to nie wiem. Mam ozdobę na narożnikZałącznik 6982961

Jasiek. Zawsze w domu się przyda

Co do paznokci, to mnie ochrzaniono 17 lat temu przy zabiegu ma oczy i do dziś pamiętam.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Jezu moja teściowa też takie akcje robiła, nie dość tego jak na chwilę ja zostawiłam z małą, to realizowała swoje pomysły np sądząc ja na siłę, kiedy ta jeszcze była całkiem miękka. To apropo poduszki i babci. I nijak nie szło wytłumaczyć

Nosz chyba bym ją j...a w czoło. Za takie coś i miałaby zakaz zbliżania do dziecka.

Ja tak opie.... Laryngolog gdy wyladowalismy z Kacprem w szpitalu, bo wymiotował po mleku.
Oczywiście przez to mu nie zbadała uszu.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
A powiedzcie mi jeszcze bo się rypłam w sklepie i wzięłam nie te witaminy. Mogę je wziąć? Czy żeńszeń czy coś z tego nie wskazane? Załącznik 6982966Załącznik 6982971

Żeń szeń rozrzedza krew i przyspiesza akcje serca.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Ja w ogóle często słyszę, że starsze kobiety próbują wywierać presję na młodych mamach. Nie rozumieją, że teraz są inne metody i akcesoria, i że robi się po prostu inaczej.

Pokazywałam mojej mamie sukieneczki bez rękawów, a ona do mnie, że głupot się naczytałamł jedna mądra pisze, a ja słucham, że takie dziecko ubiera się w długi rękaw nawet przy 30 stopniach. Ona wychowała trójkę dzieci i wie co mówi.

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 15:46   #1687
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też w maju podomawiam czego będzie brakować. Zwłaszcza, że cały czas mi coś z różnych alternatywnych źródeł wpada w ręce. Myślę, że w razie wcześniejszego porodu to inne rzeczy są ważniejsze niż maści i płyny do kąpieli, więc wolę kupować inne rzeczy z listy. Swoją drogą jakoś chyba niewiele mi brakuje- tzn. dużo pierdół ale mało konkretów.

Ale wcześnie... biedna. Oby byli zdrowi.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 15:47   #1688
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Na kiedy miala tp?
Jak maluszek sie ma?

Ja mam brzuch jak skala i boli okropnie cale podbrzusze.. jak mega @
Termin miała w okolicach mojego czyli jakoś połowa czerwca. Chłopczyk waży ponad kilogram i rokowania są pomyślne. Na pewno jest silny, skoro już pchał się na świat
Stary 2017-03-22, 16:15   #1689
Konto usunięte

Jejku to tak jak ja... wpierw na 16, a teraz na 20. No i jak tu nie kupować wszystkiego wcześniej?
Stary 2017-03-22, 16:19   #1690
avilka77
Raczkowanie

Dziewczyn ja zamiast ryżu polecam komosę ryżowa
Poczytajcie ile ma właściwości i witamin
Ja robię garnek i trzymam w lodowce, później w zależności od ochoty na słodko: owoce miód akapit jogurt itd albo na słono np pomidor szpinak i ocet balsamiczny
avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 16:25   #1691
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzczerbataZuzia Pokaż wiadomość
Jasiek. Zawsze w domu się przyda

Co do paznokci, to mnie ochrzaniono 17 lat temu przy zabiegu ma oczy i do dziś pamiętam.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Nosz chyba bym ją j...a w czoło. Za takie coś i miałaby zakaz zbliżania do dziecka.

Ja tak opie.... Laryngolog gdy wyladowalismy z Kacprem w szpitalu, bo wymiotował po mleku.
Oczywiście przez to mu nie zbadała uszu.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Pokazywałam mojej mamie sukieneczki bez rękawów, a ona do mnie, że głupot się naczytałamł jedna mądra pisze, a ja słucham, że takie dziecko ubiera się w długi rękaw nawet przy 30 stopniach. Ona wychowała trójkę dzieci i wie co mówi.

na wakacjach ciagle slyszlaam "zaloz czapke" "nie zimno jej" " a gdzie skarpetki?" 30 stopni z czlowieka sie leje a tu lekki wiaterek i czape dziecku..

Cytat:
Termin miała w okolicach mojego czyli jakoś połowa czerwca. Chłopczyk waży ponad kilogram i rokowania są pomyślne. Na pewno jest silny, skoro już pchał się na świat
O kurcze to 3 miesiaxe praktycznie wczesniej.. sporo..

Dobrze, ze maja pomysle rokowania musi byc malutki silny.
Stary 2017-03-22, 16:26   #1692
monika860902
Zakorzenienie

Jelonek a ta dziewczyna miala jakies problemy w ciazy? Tak po prostu wzięły ją skurcze? Jej przeciez to tyle jeszcze czasu....chyba wezme sie za zamowienie materialow i szycie poscieli.
Bylam dzis u taty pytac o łozeczko. Po weekendzie bierzemy. Fajnie bo jeszcze fotelik do karmienia jest.

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 16:27   #1693
Konto usunięte

Nie zjadłabym za nic w świecie - za bardzo przypomina kaszę białą do której byłam w dzieciństwie zmuszana - dlatego krupnik z kaszą powoduje u mnie odruch wymiotny. Może i to dobre... ale zbyt dużo okropnych skojarzeń.

Dlatego powiedziałam sobie że nigdy przenigdy nie będę zmuszać swojego dziecka do jedzenia.
Stary 2017-03-22, 16:27   #1694
avilka77
Raczkowanie

Dziewczyny czy warto kupować ubranka 56? Jakie rozmiary kupujecie? Szkoda by mi było gdyby coś nie zdążyła córka założyć ale z drugiej strony boje się tego ze za duże tez nieładnie będą wyglądać. Zwłaszcza ze pewnie pierwszy miesiąc będzie nawał odwiedzin
Stary 2017-03-22, 16:28   #1695
monika860902
Zakorzenienie

Kurde jestem nieprzytomna 😣 byla u mnie siostra i zasnelam 😩, potem poszla i drzwi za nia zamknelam a zaraz ma wpasc kolezanka cos mi przywiezc....a mi oczy lecą😕

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 16:29   #1696
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Jelonek a ta dziewczyna miala jakies problemy w ciazy? Tak po prostu wzięły ją skurcze? Jej przeciez to tyle jeszcze czasu....chyba wezme sie za zamowienie materialow i szycie poscieli.
Bylam dzis u taty pytac o łozeczko. Po weekendzie bierzemy. Fajnie bo jeszcze fotelik do karmienia jest.

Ja nie będę bawić się w szycie - bo nie mam czym obrzucić materiału - maszyna nie ma overloka i zygzaka - więc odpada, a poza tym w ikea są tanie bardzo całe komplety pościeli więc chyba z tamtąd będzie i nasz. Wyjdzie coś ok 79 zł za całość a w tej cenie mam same tkaniny w sklepie - więc raczej się nie opłaca mi szyć.
Stary 2017-03-22, 16:31   #1697
avilka77
Raczkowanie

A przy okazji odwiedzin... jak bedziecie sobie z tym radzić? Nie mam ochoty na zwalająca się cała rodzinkę męża, zwlzcza ze pewnie na początku będziemy potrzebowac spokoju i ciszy a nie stu osób nad głowa nie podoba mi się tez zwyczaj pakowania się do szpitala zaraz po porodzie. Wtedy tylko chce widziec meza i moja mame...

Edytowane przez avilka77
Czas edycji: 2017-03-22 o 16:33
Stary 2017-03-22, 16:36   #1698
giovanemamma
Rozeznanie

Hej kochane!

Widzę, że wiele z nas dziś zaczyna kolejny tydzień/ miesiąc. U nas też dziś początek 29 tygodnia. Leci ten czas jak szalony.

Matko boska, Jelonek, co Ty piszesz? Nie wyobrażam sobie teraz urodzić małej, nic jeszcze nie mam !!! Tylko ubranka i 1 pieluszkę

Ale miałam dzisiaj sen, aż się zastanawiam, czy z moją głową jest wszytko w porządku. Śniło mi się, że urodziłam Alicję i była taka piękna itd. No i przystawiłam ją do cyca i zaczęłam karmić i tak się cieszyłam, że wszystko ok, że laktacja jak należy. Nagle mała zaczęła się dławić tym mlekiem, więc ja ją bach przez rękę, tak jak nas uczyli na bezpiecznym maluchu i oklepywałam ją po pleckach. Ona zaczęła odkrztuszać pełno jakiejś szarej mazi, no ale mówię ok, widocznie tak musi być. Nagle klepie ją klepie, patrzę, a ona się zamieniła w TCHÓRZOFRETKĘ Taką szarą, nadal ją klepałam po plecach, a ona nadal kasłała Normalnie boje się zasypiać.
giovanemamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 16:40   #1699
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość

Ciąża bez problemu i w pewnym momencie odszedł jej kawałek czopa, miała lekkie rozwarcie i skróciła jej się szyjka. Mieli jej zakładać pessar, a tu nagle pisze, że miała cc.
Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy warto kupować ubranka 56? Jakie rozmiary kupujecie? Szkoda by mi było gdyby coś nie zdążyła córka założyć ale z drugiej strony boje się tego ze za duże tez nieładnie będą wyglądać. Zwłaszcza ze pewnie pierwszy miesiąc będzie nawał odwiedzin
Ja mam sporo 56, bo z bodziaków raczej tak szybko nie wyrosną.
Stary 2017-03-22, 16:46   #1700
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia

Cytat:
Kupujemy. Kacper jak się urodził miał 53 cm i nawet e 56 wyglądał jak sierota, a co dopiero w 62

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
A przy okazji odwiedzin... jak bedziecie sobie z tym radzić? Nie mam ochoty na zwalająca się cała rodzinkę męża, zwlzcza ze pewnie na początku będziemy potrzebowac spokoju i ciszy a nie stu osób nad głowa nie podoba mi się tez zwyczaj pakowania się do szpitala zaraz po porodzie. Wtedy tylko chce widziec meza i moja mame...
Ja się zgadzałam na odwiedziny po 3 tygodniach i nie po kilka osób naraz. Maks 3 osoby przychodziły. Np znajomi z córką czy babcia z wujkiem i ciotka

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 16:49   #1701
vanessa1781
Zakorzenienie

Ale mam dziś paskudny dzień. Juz ze 3 razy sobie popłakałam ot tak... córka się zbuntowala w południe i powiedział a ze nue będzie spać, od godziny tak marudziła ze juz miałam dość, poszłam do sypialni i sie położyłam na łóżko...przyczłapała za mną, położyła sie obok i zasnęła w sekundzie. No i mam teraz w końcu chwilę oddechu. Ale taz tak mi się spać chce ze chyba sie zdrzemnę.

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7212095 6]Ja do dentysty pójdę po ciąży. Nie wyobrażam sobie leczyć zęby w razie co teraz i to bez znieczulenia.[/QUOTE]

Zęby powinno die wyleczyć w ciąży, próchnica jest groźna dla dzidziusia. Zreszta po porodzie zęby lubią dawać o sobie znac jak były zepsute w ciąży.
Ja w 2-gim miesiącu po porodzie dostałam zapalenia zapalenie miazgi w jedynce i musiałam leczyc kanalowo. I uwierz, jeśli karmi się piersią, ciężko zostawić maluszka na godzinę-półtorej.
Dlateho ja juz sue zapisałam na maj na ostatni przegląd - mam nadzieję że nadal jest wszystko ok.

Cytat:
Wiekszosc mam, bo po corci zostala albo beda miec na spolke
pocieszasz i dajesz nadzieje

Z cora mi pod koniec opadl i dlatego teraz sie przejelam..
A torbe mam spakowana tak czy inaczej w 90% juz
Ktos jeszcze taki wariat jak ja?
Ja w 1 ciąży brzuch miałam caly czas nisko, w tej zresztą też tak mi się wydaje.

Cytat:
Kiedyś kobiety ponoc miały taki zwyczaj, że tuż przed porodem był fryzjer, manikiur i inne przyjemnosci. Mama mi mówiła. Po porodzie mało kto czuje się piękny i ma czas zadbać o urodę, więc warto coś dla siebie zrobić póki możemy. Czemu nie rzęsy? Ładne i wygodne

Mi położna która do mnie przychodziła kazał a iść tydzień przed terminem do fryzjera i na paznokcue 😁

Teraz mam zamiar isc na keratyne w połowie maja co by miec potem ż pol roku spokoju z włosami. Tylko nie wiem czy wytrzymam, jak robiłam nie będąc w ciąży trochę mnue ten zapach drażnił więc nie wiem jak w ciąży go zniose.

Cytat:

O kurczę. A jaki byl powód takiego wczesnego porodu?

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7213104 6]

Dwa miesiące przed terminem? Jak to możliwe? Wcześniak?[/QUOTE]

No akurat Ciebie nie powinno to az tak dziwić, sama nieraz pisałaś ze byłaś wczesniakiem

Cytat:

[/COLOR]

Moja zawsze mówiła "jakie ona ma zimne nóżki-załóż jej skarpetki" - lipiec 35° mówiłam jej zawsze a tobie zimno w nogi? No to jej też nie

Cytat:
Też nie lubię odwiedzin. Zwłaszcza jak w momencie gdy położne mi wzięły dziecko, żebym mogła sue wykąpac i zdrzemnąć a wtedy teściowa ze swoją córunia przyjechały. Grrr....
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 16:56   #1702
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Ciąża bez problemu i w pewnym momencie odszedł jej kawałek czopa, miała lekkie rozwarcie i skróciła jej się szyjka. Mieli jej zakładać pessar, a tu nagle pisze, że miała cc.

Ja mam sporo 56, bo z bodziaków raczej tak szybko nie wyrosną.
O matko, ja też mam skróconą szyjke i rozwarcie, nie strasz ale to chyba musiała byc też inna przyczyna, bo czoło może odejść nawet miesiąc przed porodem - choć nie powinien bo to nic dobrego. Może wody się jej zaczęły sączyc?
Stary 2017-03-22, 16:56   #1703
Konto usunięte

tak, ale jak czytałam to wcześniak liczony jest od 32 tc a nie od 26 ? Więc mam nadzieję że wszyscy szybko dojdą do siebie.
Stary 2017-03-22, 16:57   #1704
avilka77
Raczkowanie

Cytat:
Kupujemy. Kacper jak się urodził miał 53 cm i nawet e 56 wyglądał jak sierota, a co dopiero w 62

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Ja się zgadzałam na odwiedziny po 3 tygodniach i nie po kilka osób naraz. Maks 3 osoby przychodziły. Np znajomi z córką czy babcia z wujkiem i ciotka

Do nas juz planuja sie pchac tesciowie, rodzenstwo brata z zonami, chrzestni ciotki
Ajgorsze jest to ze mąż jest strasznie uczulony na pkt swojej rodziny i jak poruszyłam temat to foch ze jak to ehhh
Stary 2017-03-22, 16:59   #1705
Konto usunięte

co do odwiedzin - wszystko zależy od tego jaką ma się rodzinę - jak pchają się bez zapowiedzi to współczuję. Ja jak siostra rodziła to wpierw zapytałam by podała kiedy dokładnie i o której mamy przyjsć ją odwiedzić a nie tak bez pytania.

U mnie raczej będzie tylko mąż i pewnie siostra - o ile będzie miała z kim zostawić malucha. Nie liczę na odwiedziny w szpitalu. Raczej teściowie ponad 5 godzin jazdy - nie sądzę by rzucili wszytsko i przyjechali. Moi rodzice tylko godzina jazdy - to samo. Więc raczej będę mieć spokój. Dziadków nie mam. Ciotki i wujki też się nie odzywają - więc nawet nie wiedzą że będzie maluszek.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-03-22 o 17:01
Stary 2017-03-22, 17:01   #1706
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:

e to jutro skoczę po inne tabletki

u mnie o takie rzeczy to będzie regularna wojna, zwłaszcza właśnie z babcią

Cytat:
na wakacjach ciagle slyszlaam "zaloz czapke" "nie zimno jej" " a gdzie skarpetki?" 30 stopni z czlowieka sie leje a tu lekki wiaterek i czape dziecku..

O kurcze to 3 miesiaxe praktycznie wczesniej.. sporo..

Dobrze, ze maja pomysle rokowania musi byc malutki silny.
ja dwa lata temu w wakacje widziałam w te mega upały dziecko w kombinezonie :/ matka w suience która ledwo ciało zakrywała a mały tak ubrany, bosze jak to dziecko się darło, ale się nie dziwię :/

Cytat:
ja kilka mam, ale rozmiar rozmiarowi nie równy i ja nie patrzę na metki :p niektóre 56 jakie mam są większe niż 62 :p
zawsze jednak lepiej kilka mieć, bo szkoda dzieciaczka jak się topi np w długim rękawie podwinietym na dwa razy

Cytat:
ja przede wszystkim nie powiem że jadę do szpitala :p tylko przyjaciółce :p

Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
Hej kochane!

Widzę, że wiele z nas dziś zaczyna kolejny tydzień/ miesiąc. U nas też dziś początek 29 tygodnia. Leci ten czas jak szalony.

Matko boska, Jelonek, co Ty piszesz? Nie wyobrażam sobie teraz urodzić małej, nic jeszcze nie mam !!! Tylko ubranka i 1 pieluszkę

Ale miałam dzisiaj sen, aż się zastanawiam, czy z moją głową jest wszytko w porządku. Śniło mi się, że urodziłam Alicję i była taka piękna itd. No i przystawiłam ją do cyca i zaczęłam karmić i tak się cieszyłam, że wszystko ok, że laktacja jak należy. Nagle mała zaczęła się dławić tym mlekiem, więc ja ją bach przez rękę, tak jak nas uczyli na bezpiecznym maluchu i oklepywałam ją po pleckach. Ona zaczęła odkrztuszać pełno jakiejś szarej mazi, no ale mówię ok, widocznie tak musi być. Nagle klepie ją klepie, patrzę, a ona się zamieniła w TCHÓRZOFRETKĘ Taką szarą, nadal ją klepałam po plecach, a ona nadal kasłała Normalnie boje się zasypiać.
jakieś niespełnione marzenia z dzieciństwa o zwierzątku? :p
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 17:04   #1707
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Do nas juz planuja sie pchac tesciowie, rodzenstwo brata z zonami, chrzestni ciotki
Ajgorsze jest to ze mąż jest strasznie uczulony na pkt swojej rodziny i jak poruszyłam temat to foch ze jak to ehhh
Ja do tej pory nienawidzę jak ktoś (głównie właśnie tesciowie) akurat nas odwiedzaja w porze drzemki małej. I jeszcze głupie stwierdzenie "to pójdzie spac później", a ja lubię ja kłaść o stałej porze, odkąd ma w miarę stały rytm dnia. Jak nie pójdzie spac do 12 to później nie może zasnąć a po południu jest koszmar - tak jak dzis

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
Hej kochane!

Stary 2017-03-22, 17:05   #1708
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Też nie lubię odwiedzin. Zwłaszcza jak w momencie gdy położne mi wzięły dziecko, żebym mogła sue wykąpac i zdrzemnąć a wtedy teściowa ze swoją córunia przyjechały. Grrr....
wtedy bym robiła swoje, niech siedzą i czekają :p

moi na szczęście się nie wpierdzielą przed zapowiedzią i udzieleniem zgody na audiencję :p
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 17:07   #1709
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
O matko, ja też mam skróconą szyjke i rozwarcie, nie strasz ale to chyba musiała byc też inna przyczyna, bo czoło może odejść nawet miesiąc przed porodem - choć nie powinien bo to nic dobrego. Może wody się jej zaczęły sączyc?
Też mi się wydaje, że jakiś inny powód jeszcze był, bo szybkie rozwarcie było i nagłe. Ważne, że oboje czują się dobrze.
Stary 2017-03-22, 17:09   #1710
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się wydaje, że jakiś inny powód jeszcze był, bo szybkie rozwarcie było i nagłe. Ważne, że oboje czują się dobrze.
No pewnie, to najważniejsze.
Dlatego w ciąży nie ma co planować, bo nie zna się dnia ani godziny a ja mam zaplanowane 3 wizyty u fryzjera i u dentysty mam nadzieję że wszystkich doczekam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości