|
|
#1681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Ja apteczne rzeczy raczej zostawiam na majówkę, chociaż teraz się zastanawiam, czy wcześniej nie zamówić i mieć z głowy.
Jestem też na innym forum i jedna czerwcówka już rozpakowana. |
|
|
|
#1683 |
|
Konto usunięte
|
Co do odwiedzin to wszystko zależy kto jaką ma rodzinę i czy blisko czy daleko. U mnie raczej będzie bardzo bardzo mało tych odwiedzin. Raczej nastawiamy się na pomoc mąż żonie niż na resztę rodziny. Dziadków nie mam już.
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Dwa miesiące przed terminem? Jak to możliwe? Wcześniak? |
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak maluszek sie ma? Ja mam brzuch jak skala i boli okropnie cale podbrzusze.. jak mega @
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jednak zamowie w kwietniu bo zaczynam sr to moze jeszcze cos podpowiedza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1686 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do paznokci, to mnie ochrzaniono 17 lat temu przy zabiegu ma oczy i do dziś pamiętam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Ja tak opie.... Laryngolog gdy wyladowalismy z Kacprem w szpitalu, bo wymiotował po mleku. Oczywiście przez to mu nie zbadała uszu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wcześnie... biedna. Oby byli zdrowi.
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1689 |
|
Konto usunięte
|
Jejku to tak jak ja... wpierw na 16, a teraz na 20. No i jak tu nie kupować wszystkiego wcześniej?
|
|
|
|
#1690 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyn ja zamiast ryżu polecam komosę ryżowa
Poczytajcie ile ma właściwości i witamin Ja robię garnek i trzymam w lodowce, później w zależności od ochoty na słodko: owoce miód akapit jogurt itd albo na słono np pomidor szpinak i ocet balsamiczny |
|
|
|
#1691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, ze maja pomysle rokowania musi byc malutki silny.
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonek a ta dziewczyna miala jakies problemy w ciazy? Tak po prostu wzięły ją skurcze? Jej przeciez to tyle jeszcze czasu....chyba wezme sie za zamowienie materialow i szycie poscieli.
Bylam dzis u taty pytac o łozeczko. Po weekendzie bierzemy. Fajnie bo jeszcze fotelik do karmienia jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1693 |
|
Konto usunięte
|
Nie zjadłabym za nic w świecie - za bardzo przypomina kaszę białą do której byłam w dzieciństwie zmuszana - dlatego krupnik z kaszą powoduje u mnie odruch wymiotny. Może i to dobre... ale zbyt dużo okropnych skojarzeń.
Dlatego powiedziałam sobie że nigdy przenigdy nie będę zmuszać swojego dziecka do jedzenia. |
|
|
|
#1694 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy warto kupować ubranka 56? Jakie rozmiary kupujecie? Szkoda by mi było gdyby coś nie zdążyła córka założyć ale z drugiej strony boje się tego ze za duże tez nieładnie będą wyglądać. Zwłaszcza ze pewnie pierwszy miesiąc będzie nawał odwiedzin
![]()
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde jestem nieprzytomna 😣 byla u mnie siostra i zasnelam 😩, potem poszla i drzwi za nia zamknelam a zaraz ma wpasc kolezanka cos mi przywiezc....a mi oczy lecą😕
|
#1696 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Raczkowanie
|
A przy okazji odwiedzin... jak bedziecie sobie z tym radzić? Nie mam ochoty na zwalająca się cała rodzinkę męża, zwlzcza ze pewnie na początku będziemy potrzebowac spokoju i ciszy a nie stu osób nad głowa
![]() nie podoba mi się tez zwyczaj pakowania się do szpitala zaraz po porodzie. Wtedy tylko chce widziec meza i moja mame...
Edytowane przez avilka77 Czas edycji: 2017-03-22 o 16:33 |
|
|
|
#1698 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane!
Widzę, że wiele z nas dziś zaczyna kolejny tydzień/ miesiąc. U nas też dziś początek 29 tygodnia. Leci ten czas jak szalony. Matko boska, Jelonek, co Ty piszesz? Nie wyobrażam sobie teraz urodzić małej, nic jeszcze nie mam !!! Tylko ubranka i 1 pieluszkę Ale miałam dzisiaj sen, aż się zastanawiam, czy z moją głową jest wszytko w porządku. Śniło mi się, że urodziłam Alicję i była taka piękna itd. No i przystawiłam ją do cyca i zaczęłam karmić i tak się cieszyłam, że wszystko ok, że laktacja jak należy. Nagle mała zaczęła się dławić tym mlekiem, więc ja ją bach przez rękę, tak jak nas uczyli na bezpiecznym maluchu i oklepywałam ją po pleckach. Ona zaczęła odkrztuszać pełno jakiejś szarej mazi, no ale mówię ok, widocznie tak musi być. Nagle klepie ją klepie, patrzę, a ona się zamieniła w TCHÓRZOFRETKĘ Taką szarą, nadal ją klepałam po plecach, a ona nadal kasłała |
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam sporo 56, bo z bodziaków raczej tak szybko nie wyrosną. |
|
|
|
|
#1700 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
|
#1701 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dziś paskudny dzień. Juz ze 3 razy sobie popłakałam ot tak... córka się zbuntowala w południe i powiedział a ze nue będzie spać, od godziny tak marudziła ze juz miałam dość, poszłam do sypialni i sie położyłam na łóżko...przyczłapała za mną, położyła sie obok i zasnęła w sekundzie. No i mam teraz w końcu chwilę oddechu. Ale taz tak mi się spać chce ze chyba sie zdrzemnę.
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7212095 6]Ja do dentysty pójdę po ciąży. Nie wyobrażam sobie leczyć zęby w razie co teraz i to bez znieczulenia.[/QUOTE] Zęby powinno die wyleczyć w ciąży, próchnica jest groźna dla dzidziusia. Zreszta po porodzie zęby lubią dawać o sobie znac jak były zepsute w ciąży. Ja w 2-gim miesiącu po porodzie dostałam zapalenia zapalenie miazgi w jedynce i musiałam leczyc kanalowo. I uwierz, jeśli karmi się piersią, ciężko zostawić maluszka na godzinę-półtorej. Dlateho ja juz sue zapisałam na maj na ostatni przegląd - mam nadzieję że nadal jest wszystko ok. Cytat:
Cytat:
Teraz mam zamiar isc na keratyne w połowie maja co by miec potem ż pol roku spokoju z włosami. Tylko nie wiem czy wytrzymam, jak robiłam nie będąc w ciąży trochę mnue ten zapach drażnił więc nie wiem jak w ciąży go zniose. Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7213104 6] Dwa miesiące przed terminem? Jak to możliwe? Wcześniak?[/QUOTE] No akurat Ciebie nie powinno to az tak dziwić, sama nieraz pisałaś ze byłaś wczesniakiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chyba musiała byc też inna przyczyna, bo czoło może odejść nawet miesiąc przed porodem - choć nie powinien bo to nic dobrego. Może wody się jej zaczęły sączyc?
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Konto usunięte
|
tak, ale jak czytałam to wcześniak liczony jest od 32 tc a nie od 26 ? Więc mam nadzieję że wszyscy szybko dojdą do siebie.
|
|
|
|
#1704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ajgorsze jest to ze mąż jest strasznie uczulony na pkt swojej rodziny i jak poruszyłam temat to foch ze jak to ehhh
|
|
|
|
|
#1705 |
|
Konto usunięte
|
co do odwiedzin - wszystko zależy od tego jaką ma się rodzinę - jak pchają się bez zapowiedzi to współczuję. Ja jak siostra rodziła to wpierw zapytałam by podała kiedy dokładnie i o której mamy przyjsć ją odwiedzić a nie tak bez pytania.
U mnie raczej będzie tylko mąż i pewnie siostra - o ile będzie miała z kim zostawić malucha. Nie liczę na odwiedziny w szpitalu. Raczej teściowie ponad 5 godzin jazdy - nie sądzę by rzucili wszytsko i przyjechali. Moi rodzice tylko godzina jazdy - to samo. Więc raczej będę mieć spokój. Dziadków nie mam. Ciotki i wujki też się nie odzywają - więc nawet nie wiedzą że będzie maluszek. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-03-22 o 17:01 |
|
|
|
#1706 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie o takie rzeczy to będzie regularna wojna, zwłaszcza właśnie z babcią Cytat:
Cytat:
zawsze jednak lepiej kilka mieć, bo szkoda dzieciaczka jak się topi np w długim rękawie podwinietym na dwa razy Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moi na szczęście się nie wpierdzielą przed zapowiedzią i udzieleniem zgody na audiencję :p |
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje, że jakiś inny powód jeszcze był, bo szybkie rozwarcie było i nagłe. Ważne, że oboje czują się dobrze.
|
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego w ciąży nie ma co planować, bo nie zna się dnia ani godziny a ja mam zaplanowane 3 wizyty u fryzjera i u dentysty mam nadzieję że wszystkich doczekam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

baza z kabe więc bardzo dobra..oczywiście sama musialam zapytac o zamiennik ale oplacalo się 

04.10.2014