|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - część II
Widziałam dużo pytań na wizażu odnośnie ćwiczeń. Wkleję kilka wskazówek do tego wątku bo jest dosyć popularny i dużo częściej Wizażanki odwiedzają jego niż inne.
Ćwiczenie 1 – skłony (zwykłe brzuszki). Połóż się na podłodze, lub na jakimś materacu, jak masz dostęp do ławeczek do robienia brzuszków to z niej skorzystaj, i wykonuj pełne brzuszki z rękoma z tyłu głowy, staraj się łokci nie przybliżać do twarzy, tylko trzymać jak najbardziej odchylone. Jeżeli nie masz dostępu do ławeczki, połóż nogi pod jakimś szczeblem, albo poproś kogoś żeby Ci usiadł na stopach, tak abyś miał na czym się zaprzeć robiąc brzuszki. Wykonuj pełne brzuszki, kładąc się i do końca zginając. Pomiędzy 1 serią a 2 rób sobie przerwę koło 2 minut, a odstęp pomiędzy jednym brzuszkiem a drugim rób na około 1-2 sekundy. Ćwiczenie 2 – Scyzoryki Połóż się na podłodze, lub jakimś kocu (materacu), wyprostuj cały tułów, ręce trzymaj wyprostowane nad głową, i jednocześnie unieś nogi, zginając kolana, oraz tułów z rękoma, tak, aby ręce i nogi spotkały się mniej więcej na środku (dolna partia pleców, oraz pośladki, cały czas muszą leżeć na ziemi) Pomiędzy 1 a 2 seriom, zrób koło 2 minut przerwy, a pomiędzy jednym i drugim scyzorykiem, koło 2 sekund. Ćwiczenie 3 – Rowerek Połóż się na plecach, ręce trzymaj w dowolnym miejscu, zegnij nogi w kolanach, i unieś je tak, aby pomiędzy brzuchem a Twoimi nogami był kat prosty, kąt w kolanach też był koło 90 stopni. Następnie zacznij pedałować, tak jakbyś jechał na rowerze, cały czas trzymając nogi w górze i pedałując nimi. To zwyczajna jazda na rowerze, tylko na leżąco, i bez roweru.. Pomiędzy ćwiczeniami zachowaj koło 3 minut przerwy. Ćwiczenie 4 – podciąganie kolan w zwisie Do tego ćwiczenia potrzebny Ci będzie drążek, jakaś mocna gałąź, drabinka, lub coś innego, na czym mógłbyś się powiesić. Zwisaj luźno, trzymając się nachwytem, następnie zacznij przyciągać kolana do klatki piersiowej, mogą to być kolana, albo nogi proste, wtedy próbuj podciągać proste nogi jak najwyżej. Pomiędzy seriami zachowaj odstęp koło 2 minut. A pomiędzy 1 i 2 podciągnięciem koło 1 sekundy przerwy. Ćwiczenie 5 – Pompki TO ćwiczenie również wzmocni Twój brzuch, ale jednocześnie ręce i klatkę piersiową. Połóż się na podłodze, opierając dłonie mniej więcej na szerokości swoich barków.. TO jest pozycja początkowa, następnie używając siły rąk unieś się do góry, do wyprostowania rąk, stopy cały czas mają być na ziemi. Potem opuść się, tak, aby dotknąć klatką piersiową podłogi, i zrób pompkę po raz kolejny. UWAGA – pamiętaj, aby podczas pompek tułów był prosty, i nogi również wyprostowane. Odpocznij ok. 3 minut pomiędzy 1 a 2 serią. Pomiędzy ćwiczeniami rób przerwy koło 3 minut. Ćwiczenie 6 – Półskłony (Półbrzuszki) Połóż się na podłodze, Nogi zegnij pod kątem 45 stopni, ręce trzymaj za głową, tak jak w ćwiczeniu 1, Wykonaj skłon, ale nie pełny, nie mogą się przy tym oderwać dolny odcinek pleców, czyli taki jakby półskłon, używaj tylko mięśni brzucha. _________________________ _________________________ __________________ HARMONOGRAM PRZEDSTAWIAJĄCY ILOŚĆ SERII I POWTORZEŃ TYDZIEŃ 1 Ćw. 1 – 2 x 50 powtórzeń Ćw. 2 – 2 x 15 powtórzeń Ćw. 3 – 2 x 2 minuty Ćw. 4 – 2 x 20 powtórzeń Ćw. 5 – 2 x 10 pompek Ćw. 6 – 2 x 50 powtórzeń TYDZIEŃ 2 Ćw. 1 – 2 x 65 powtórzeń Ćw. 2 – 2 x 25 powtórzeń Ćw. 3 – 2 x 3 minuty Ćw. 4 – 2 x 25 powtórzeń Ćw. 5 – 2 x 15 pompek Ćw. 6 – 2 x 65 powtórzeń TYDZIEŃ 3 Ćw. 1 – 2 x 75 powtórzeń Ćw. 2 – 2 x 35 powtórzeń Ćw. 3 – 2 x 4 minuty Ćw. 4 – 2 x 30 powtórzeń Ćw. 5 – 2 x 20 pompek Ćw. 6 – 2 x 75 powtórzeń TYDZIEŃ 4 Ćw. 1 – 3 x 70 powtórzeń Ćw. 2 – 2 x 45 powtórzeń Ćw. 3 – 2 x 5 minut Ćw. 4 – 2 x 40 powtórzeń Ćw. 5 – 2 x 25 pompek Ćw. 6 – 2 x 70 powtórzeń TYDZIEŃ 5 Ćw. 1 – 2 x 100 powtórzeń Ćw. 2 – 2 x 60 powtórzeń Ćw. 3 – 2 x 6 minut Ćw. 4 – 2 x 50 powtórzeń Ćw. 5 – 2 x 35 pompek Ćw. 6 – 2 x 100 powtórzeń To na tyle. Może komuś sie przyda. |
|
|
|
#872 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem chora, siedzę w domu x dzień - także też się nie ważę.
czuje się i wyglądam okropnie ![]() ijaa, lesyeux - wielkie całuski i gratulacje a ja się dalej wstydzę pokazać moje fotki ![]()
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
Ijaa, super!
Chyba zacznę robić pompki, coby sobie wyrobić ładne ręce. ;> |
|
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
Mam do Was pytanie, fajnie jakby każda się wypowiedziała
![]() Otórz ile mniej więcej staracie się sporzywać kalorii dziennie? 1000, 1200, 1500, nie kontrolujecie kaloryczności, więcej ćwiczycie niż stosujecie dietę? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie liczę kalorii, staram się jeść zdrowo i nie objadać się, chociaż i to nie zawsze wychodzi. U mnie dokładnie jak napisałaś - więcej ćwiczę, niż stosuję dietę.
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym słyszałam, że taka duża ilość powtórzeń na mięśnie brzucha wcale nie jest dobra. Mało kto jest w stanie zrobić tyle PRAWIDŁOWYCH powtórzeń, wiec po przekroczeniu pewnej bariery, nie przynosi to już żadnych efektów. Poza tym, mięśnie się 'spalają'.
|
|
|
#877 |
|
Raczkowanie
|
Lesyeux, ostatnia fota jest rewelacyjna. Się nie dziwię, że faceci się oglądają.
Znalazłam w necie miły kalkulator wartości odżywczych (nie wiem, czy tu można linki wklejać, najwyżej mnie moderator wyrzuci). http://www.pfpz.pl/index/?id=aba1877...9a79f413ef102b Tylko mało produktów jest. Znalazłam surimi i opętało mnie na jego punkcie, przez Ciebie, Tajka Muszę dziennie wciągnąć trochę, bo mnie nosi xDMoja waga na dziś: 65. Proszę jej nie zapisywać, bo jestem krótko przed babskimi sprawami i zawsze tak mam, ku złośliwej uciesze rodziny "hohoho, a co to za balon nas odwiedził? A w ciąży nie jesteś?" xD Nie ma jak wsparcie negatywne, kurde. Po wielomiesięcznym zdrowym odżywianiu, gdy spojrzę na to, co ludzie potrafią jeść, w paragraf mnie skręca. Też tak macie? Myślę, ze tradycyjny polski obiad by mnie zabił... lub na pewno osłabił na parę dni. Albo: spaghetti rano... cała pizza z colą... jakieś syntetyczne chipsy E-1000... że po tym człowiek normalnie może funkcjonować, niewiarygodne, ouć.
|
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
Oj taaak, surimi uzależnia, to prawda
![]() Tu jest dobry kalkulator kalorii, bo można sprawdzić ile np. łyżeczka czegoś ma kcal: http://vitalia.pl/index.php/mid/59/fid/506/diety/dieta tylko czasem niektóre opcje są niedostępne lub trzeba się zalogować na stronie.
|
#879 |
|
Raczkowanie
|
lesyeux, w tym tygodniu waga bez zmian.
SillyNat, nie licze co ile ma kalori. Kilka razy policzylam i wychodzilo ok 1700. W momencie jak cwiczylam 5 razy w tyg, waga ladnie spadala. Teraz brak mi czasu na cwiczenia i waga praktycznie stoi w miejscu. Co mi za bardzo nie przeszkadza Wlasciwie to powinnam zmienic ten moj cel 63kg
|
|
#880 |
|
Konto usunięte
|
A ja nawet na wage nie wchodze, bo okres wiec wole nie widziec ile
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się muszę na to surimi skusić, bo tak zachwalacie.
Kupię przy najbliższej wizycie w markecie. ![]() A ja zaraz do siostry TŻ jadę, ja drugie urodziny jej synka. Więc tort będzie, a później zapewne after party. Ehhh!! Jutro podwójna dawka ćwiczeń, albo jeszcze dzisiaj po powrocie, jak dam radę. ![]() Miłego wieczoru Robaczki
|
|
#882 |
|
Raczkowanie
|
76!!
![]() Ijaa fajny brzuszek u mnie też impreza dziś, ale to jeszcze nic w porównaniu z tym, co czeka mnie w przyszłym tygodniu... Odwiedza mnie moja rodzinka i nie będę miała czasu na przygotowanie osobnych posiłków dla siebie. Postaram się ograniczać :PDziś kupiłam spodnie- nie dopinają się, ale są świetnie i były mega tanie, dlatego zaryzykowałam. Za miesiąć powinny być ok Co do Twojego pytania SillyNat to ja raczej nie liczę kalorii, ale jem raczej małe porcje, tak, że przed posiłkami czuję głód. Ćwiczyć sumienie zacznę po wyjeździe rodziny
|
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
ja zazwyczaj nie liczę kalorii, dzisiaj z ciekawości policzyłam - pochłonęłam 1120 kcal, a kolacja jeszcze przede mną
|
#884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
+1,5h ćwiczeń dziennie. Nie chcę być szczupła. Nigdy w życiu nie chciałabym mieć 50 kg, łatwo stłuc poprawiam tylko tyłek, bo brzydki koszmarnie.
|
|
#885 |
|
Przyczajenie
|
100,3 kg czyli jest progres w dół
![]() od wtorku zaczynam herbalife i czekam na efekty.
|
|
#886 |
|
Zadomowienie
|
z kolacją wyszło 1 220 kcal. chyba ok
![]() alessa, ja po Twoim avatarze, nie wierze, że masz okropny tyłek. to niemożliwe
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś zważyłam się około południa i waga pokazała 60,8
chyba nigdy nie schudnę Zaczynam się szczerze zniechęcać..... choć dalej cholernie marzy mi się szczupła sylwetka. Ehhh.... od teraz zaczynam bardzo się ograniczać, postaram się jeść do 3 kromek ciemnego chleba dziennie, i jeden owoc, obiady będą bez ryżu czy innych dodatków, choć nie zawsze bo kupiłam wczoraj młode ziemniaki i napewno się skusze. Postaram się również nie jeść słodyczy i kawę zastąpić herbatą mate, chociaż mi nie smakuje ![]() A tak ogólnie to czuję się fatalnie, jutro miałam iść na 10 godzin do pracy ale zadzwoniłam, że nie dam rady i teraz źle sie czuje fizycznie i psychicznie, że tak krótko pracuje a już nawalam ehhhh, do tego w poniedziałek mam ważne koło, a nic do głowy mi nie wchodzi ![]() Och...... wyżaliłam się. Przepraszam, za to marudzenie Kopnijcie mnie w tyłek, żebym wzięła się w garść ![]() Na pierwszą rocznicę ślubu miałam ślicznie wyglądać... i gucio, nadal brzuch zwisa, nogi są grube, takie galaretowate nadmuchane balony, bleee
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
girl96 - a skad Ty te cwiczenia wytrzasnelas?? to tak jakby 6weidera bo te powtorzenia;p jakie efekty powinno przyniesc ze az tyle trzeba tyc powtorzen??
Ja dzis kompletnie do niczego. Wczoraj poimprezowalam i dzis caly dzien czuje sie jakbym jeszcze pijana byla;/ Nie waze sie nie pamietam juz od kiedy, najpierw musze sobie w glowce poukladac staram sie jesc zdrowawo;plyseux - ale Ty sliczna! a buziunia taka miila gratuluje zrzuconych i spadajacych jeszcze kilogramow!!
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
O to lista WZOROWYCH WIZAZANEK~~agusiaof~~ +wzrost?- 67 kg-58/58kg
waga obecna – 64,8 kg ~~Agusiencja~~ + Wzrost ? waga obecna 69 kg. Cel? ~~agussin~~ +++++ 164 cm – 66 kg - 58 kg waga obecna – 63Kg ~~Alessa80~~ +++++ 168 cm – 65 kg –-> 58 kg waga obecna – 65 KG ~~ana0502~~ +++++ 174 cm – 77 kg –-> 63 kg waga obecna – 66,2 kg ~~black&white~~++++ 172 cm - 90 kg - 65 kg waga obecna- 79 kg ~~Bzunia~~ +++ 168cm- 63 kg – 57 kg waga obecna- 59kg ~~dianowe~~ +++++ 168 cm –79 kg –60 kg waga obecna – 71,1KG ~~DzikaRopucha~~ + Waga obecna 63 kg ~~evvcia_~~ ++ 169 cm – 64,2 kg - 53 kg waga obecna – 64,4 kg ~~girl86~~ ++ Wzrost 167 cm Cel… wzrost-167,5 cm pas-72 cm biodra-95,5 cm udo-49 cm pod biustem-82 cm biust-91 cm Waga obecna 61,5 kg ~~Ijaaa ~~++++ Biust 91 - 91 Pod biustem: 80 - 80 Talia: 75 - 74 Brzuch: 85 - 82 Biodra: 91 - 90 Udo: 52 - 52 ~~IR1988~~ ++++ 160 cm – 60 kg – 50 kg waga obecna – 54,5 kg ~~Joanna-pieczarka~~ +++++ 172cm-70(lub 67kg) 60kg Waga obecna 65 kg ~~kamila19~~ +++ 164 cm – 62 kg –53 kg waga obecna – 60,8 kg ~~kroooliczek89~~+++++ 165 cm – 84 kg – 67 kg waga obecna – 76 kg ~~lesyeux~~ +++++ 160cm-100 kg – 55 kg waga obecna – 80 kg ~~Luniasta ~~ +++ Wzrost 185 cm Cel: 85 kg waga obecna: 100,3 kg ~~Mircia14~~ ++ Wzrost ?- 59,6 kg Cel- 50 kg Waga obecna : 59,2 Kg ~~Moonique2~~ ++++ 150 cm – 63 kg –52 kg waga obecna – 58 kg ~~ojps~~ +++ 170 cm - 66 kg – 55 kg waga obecna – 56,6 kg ~~Orni~~ ++ 165 cm – 79 kg – 60 kg Waga obecna : 76kg ~~pimach~~ +++++ 170 cm – 64 kg –57 kg waga obecna- 61,5 kg ~~tajka88~~ ++++ 169 cm – 66 kg – 57 kg waga obecna – 60 kg ~~zabawmySie~~++++ 172 cm-66 -60 lub 55 kg Waga obecna -65 kg ~~SillyNat ~~ +++ 175 cm – 80 kg – 60 kg Waga obecna: 74,4 KG ~~Lynn ~~ ++ 170 cm- cel50 kg waga obecna 58,6kg ~~Saszon ~~+++ pod biustem miałam 77cm -jest75 talia było 69 jest 66 najmniejsza cześć uda było 42 jest 40! największa z 55 na 54 łydka też w najszerszym miejscu 36 - 34 biodra 95 - 94 jeszcze brzuch 84 pupcia 94 ~~ Truskawaaa~~ ++ wzrost: 170cm waga docelowa: 60kg marzenie to 55 waga obecna: 69.5kg ~~ Kajazet~~ ++ Wzrost: Cel: Waga obecna 63,5 kg ~~Zoffen~~ + Waga obecna 67 kg Gratuluje utrarty, KG. i przepraszam ze zbytnio u nie zerkam , ale jutro mam 2 KOŁA juz. i sie uczę. tzn. staram sie uczyć. Buziaki Kochane ;*
Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2008-04-13 o 22:14 |
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo lista
![]() Heloł dziewuszki. ![]() Ja dzisiaj ledwo żyję. Wczoraj z okazji tego tortu i % zrobiłam dwa pełne treningi. Czyli wyszło razem 1h i 10m hupa-hop i dwa razy po 25 minut ćwiczeń na brzuch. Nosz, myślałam, że się dzisiaj z łóżka rano nie podniosę, tak mnie mięśnie boją. Zrobiłam masaż, porozciągałam się i jest troche lepiej, ale i tak je cały czas czuje. Dzisiaj tez będzie, wiec mam nadzieje dam radę zrobić wieczorem trening. Teściowa zaprosiła mnie na urodzinowy obiad, a dietetyczne to to na pewno nie będzie. Postaram się zjeść niewiele. ![]() Ale piękna pogoda dzisiaj u mnie. Aż chce się żyć ![]() W ogóle zadowolona jestem, bo zauważyłam, zę mój brzuch coraz lepiej w ciuszkach wygląda. Nie wystaje tak, oponka dużo mniejsza. Bez okrycia jeszcze mu sporo brakuje, ale w już wygląda całkiem nieźle. Zaczyna mi się to podobać. ![]() Może jakąś fotkę później cyknę, co by się bezczelnie pochwalić. ![]() Miłej niedzieli życzę ![]() Edit: Oooo, aż zrobiłam specjalnie
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
Pięknie wyglądasz ijaa! Od kiedy stosujesz już dietę?
Apropos tych kalorii. Ja liczę codziennie jestem na diecie 800 - 900 kcal. Dobrze się czuję i nigdy nie czuję głodu. Pół kilograma na tydzień i do wakacji będzie wymarzone 56 kg. A w wakacje będę więcej ćwiczyć i może się z przyjaciółkami zapiszę na jakąś siłownię, albo aerobic, jeżeli coś znajdę;D Miłej niedzieli życzę |
|
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
No no no Dziewczyny - wszystkie się chwalą i bardzo dobrze! To motywuje! Może sama niedługo wrzucę coś od siebie
![]() Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dotyczące dawki kalorii na dzień ![]() A teraz kolejne pytanie z serii "SillyNat nie wie" ![]() Jak Wasz biust Kochane? Mój może jakoś drastycznie się nie zmniejszył, ale jędrność... szkoda gadać! Od wczoraj zaczęłam robić ćwiczenia (wiecie, rączki do modlitwy, ściskamy, 5 sekund, puszczamy), dziś potrakotowałam się na koniec prysznica zimną wodą, na razie smaruje się tylko oliwką, ale myślę, żeby w coś zainwestować - może możecie coś polecić? Myślicie, że tym sposobem wszystko wróci do normy? Nie chciałabym żeby po zakończeniu odchudzania jedynym ratunkiem był skalpel...
|
#894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#895 |
|
Rozeznanie
|
też nie miałam wczoraj dostępu do netu. Waga 71,1
)
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
hej kochane! ja wagi w tym tyg nie podaje wiec pisze aby sie usprawiedliwic dopadł mnie okres wiec masakra a poza tym co z moją waga zaczyna sie robic, raz mi dodaje a raz odejmuje kg;-)) pozdrawiam, buziak.
|
|
|
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
Mam strasznego kaca, abrakadabra normalnie, a do tego moralniaka bo wiadomo, że kac jest wynikiem picia % (i to drinków z red bullem w dodatku, choć light
SillyNat co do biustu to sprawdziły się moje obawy niestety- najpierw, gdy tyłam, on rósł razem ze mną (a zawsze miałam sporą klatę ) teraz gdy chudnę on też spada ale powoli, skóra jest rozciągnięta i mam rozstępy poprosiłam rodziców aby przywieźli mi zamówiony nuxe ujędrniający i zobaczymy czy choć trochę pomoże.
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
Ijaa, wyglądasz fantastycznie. Na moje to nie musiałabyś robić niczego, babka pierwsza klasa
Super, że wklejasz foty, bo to bardzo motywuje.SillyNat, nie wiem, czy to jest przyczyna, ale ja codziennie się hantlami bawię albo na siłce i obojętnie, ile ważę, centymetry w biuście są takie same: 98-100. Jezusmaria, gdyby mi to obwisło xD... Jak u Morsztyna: "(...)Brzuch się jej przez pas wali i choć podkasany, Tłucze się po zsiniałych udach nad kolany; Cycki jak rzemień zmokły, gdy go wyprawiają, Wiszą i brodawkami aż pępka sięgają; (...)Własnać mumija żywa albo obieszony ścierw i na szubienicy trzy lata wędzony." hihi...
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
trzeba przyznać Morsztynowi, że przedstawił to bardzo obrazowo...
![]() brrrrr.
|
#900 |
|
Raczkowanie
|
Ijaa, wyglądasz swietnie!
Alessa80, wierszyk - rewelacja! Miał chlopina poczucie humoru! ![]() Zrobiłam sobie wczoraj z moja przyjaciółką wieczór piekności, bo M miał wychodne. Przygotowalam sałatkę z lodowej z warzywami, a potem ona nauczyła mnie robic peeleg z soli. Dziewczyny, rewelacja, a cialo gładkie, jak aksamit. Jak ktoś jest chętny, to wytłumaczę, jak to się robi. Do tego maseczka i malowanie paznokci... Czułam się jak nowonarodzona. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Wlasciwie to powinnam zmienic ten moj cel 63kg 

chyba nigdy nie schudnę
poprosiłam rodziców aby przywieźli mi zamówiony nuxe ujędrniający i zobaczymy czy choć trochę pomoże.