|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co założyć na wesele? - wątek zbiorczy
A zobacz na tej stronie
http://art-madam.pl/sukienki/#41B3= masz tu różne sukienki polskich projektantów i tańsze i drozsze na codzień i na uroczystości. Jeszcze np takie http://sklep.motiveandmore.pl/pol_m_Nowosci-156.html https://www.saltandpepper.pl/ubrania...ki/wieczorowe/ A tu strona z sukienkami które możesz wypożyczyć http://www.poudrecoco.pl/sukienkikoktajlowe Na zaladno też coś znajdziesz polecam chi chi london oraz little mistress Może coś Ci przypadnie do gustu albo Cię zainspiruje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1652 |
Zadomowienie
|
Chi chi london ma piękne sukienki
![]() Zobacz też na sklep https://www.inubia.pl/pl/p/Iness-Suk...Burgundowa/155 (sukienka z linka jest przepiękna! Widziałam ją na własne oczy, robi wrażenie). Edytowane przez ladym9 Czas edycji: 2017-01-23 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1653 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Którą na wesele?
Dziewczyny, skoro towarzystwo chodzi w sukienkach Bohoboco to jest to trochę wyższy poziom niż proponowane sukienki za 300zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
no właśnie chichi obecnie na kazdym weselu.
plus to akurat jakościowo pozostawia to co nieco do życzenia (100% poliamidu to zdecydowanie nie mój kierunek) na te nadchodząca okazję chciałabym więcej niż 300 zł wydać choć to nie cena sie kieruje - ma byc na poziomie i przede wszystkim niepowtarzalnie. przejrzałam selfportraita, threethread i whistles ale to tez beda w tym gronie powtarzające sie kreacje, wiec raczej opadają. bardzo podobają mi sie projekty thecadess ale az tak balowo chyba bym jednak nie chciała. u tary jarmon nic ciekawego, podobnie glam. towarzystwo sie nosi w rozpoznawalnej gwiazdorskiej sztampie (tu działa efekt instagrama - było na szulim czy innej aktualnie topowej, musi byc na mnie). mi nie zależy, żeby każdy poznał mnie po marce. chodzi o to, żeby się nie powtórzyło (wiec te popularniejsze polskie wyższe marki musze sobie darować). a na baczynska tez mnie stać ![]() do tego wszystkiego nosze sie dość klasycznie... podoba mi sie czerń, w zasadzie wyłącznie. i spośród wszystkich "gościnnych" ślubów świata, na ten jeden czerń nie przejdzie ![]()
![]() |
#1655 |
Zakorzenienie
|
Moliera2? Zdarzaja sie ladne klasyczne sukienki projektantow, choc bywaja drogie.
![]() Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
odrzucony z tych samych przyczyn co poprdednio
![]() |
#1657 |
Zakorzenienie
|
Szyjemy sukienki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1658 |
Raczkowanie
|
droga sukienka wcale nie oznacza, że będzie się wyglądało cudownie. Jeśli chcesz żeby towarzystwo takiej nie miało to lumpeks
![]() https://www.fashioncode.pl/pl/42-eks...oncode#/page-2 https://b-luxury.pl/women/odziez-f/sukienki.html A skoro lubisz klasyki to może prosta jednobarwna sukienka pasująca do twojej figury i ciekawe dodatki np. jakieś wzorzyste buty wyróżniający się naszyjnik swarowski ma ładne ale to tak około 2tys musisz dać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1660 |
Zakorzenienie
|
szyjemy sukienki to akurat nie mój styl - zle mi w retro klimacie, ale rozważam uszycie.
tylko tu nie mam pomysłu na krój. ołówkowa prosta to bezpieczna rezerwa - jak nic nie znajdę to postawimy na malinowa tube z dużym kolorowym naszyjnikiem. tak chodzę ubrana często wiec na razie szukam pomysłów na cos innego w sklepach wciaz jeszcze zima i karnawał. stad poszukiwania nowych/mniej znanych marek. bardziej odpowiednie propozycje zaczną sie dopiero pojawiać z nadejściem wiosny
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2017-01-25 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1661 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, co założyć na wesele w marcu i kwietniu (tak, dwa wesela znajomych miesiąc po miesiącu
![]() ![]() Zdjęcie z bloga, ale urodę też mam podobną do tej pani. ![]() Próbować z tą sukienką czy lepiej kupić coś cieplejszego? Zastanawiam się nad sukienką od Chi Chi London ale są podzielone zdania, jedni piszą, że super, drudzy, że fatalny materiał i już sama nie wiem. Sukienki od Chi Chi wydają mi się wielowarstwowe (halki, koronki), przez co może będzie mi cieplej. Zmarzluch jestem straszny no i nie wiem... I jeszcze - czarne rajstopy na wesele wypada ubrać czy koniecznie cieliste? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1662 |
Zakorzenienie
|
myślę, że ta sukienka może się nadać - nie jest taka całkiem letnia, bo ramiona nieco osłania, a w marcu/kwietniu i tak nie wyskoczysz w gołych nogach i odkrytych butach (swoją drogą - buty u pani na zdjęciu psują efekt i niszczą jej sylwetkę). czyli na część formalną i tak musisz mieć płaszcz plus w grę wchodzą tylko pełne buty.
o ile nie będzie już śniegu - żaden problem co do chi chi - koronki i warstwy to jedno, a drugie to sztuczna tkanina. średnio podoba mi się księżniczkowa stylistyka, ale dla mnie dyskwalifikująca te sukienki jest przede wszystkim ich powtarzalność - występują na dosłownie każdym weselu. z przyczyn, o których wspomniałam kilka dni temu, śledzę intensywnie rozmaite sklepy z kieckami i w porównywalnej cenie można coś zdecydowanie fajniejszego niż chi chi dostać
![]() |
#1663 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się podobają takie księżniczkowe kreacje, ale jeśli jakość faktycznie kiepska to za taką cenę raczej odpuszczę. Jeśli nie tu to na priv bym poprosiła info jakie to sklepy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
w tym przedziale cenowym?
lace&beads topshop mint&berry (też mocno popularne, ale mniej charakterystyczne - bez tiuli i koronek) tfnc ivy&oak to tak na szybko z tych dostępnych na zalando. natomiast operując w tym budżecie dodam, że w ubiegłym tygodniu kupiłam w max marze kieckę za 450 zł i drugą w marelli za 380 zł. jedna i druga pierwotnie kosztowały przeszło 2x więcej, a co najważniejsze mimo kresu wyprzedaży - było jeszcze w czym wybierać. pozostaje się rozglądać ![]()
![]() |
#1665 |
Przyczajenie
|
Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO
Cześć! Niedługo z narzeczonym wybieramy się na wesele. Jestem na etapie wyboru sukienki i spodobała mi się jedna w kolorze chabrowym. Jednakże mój partner ma garnitur w kolorze intensywnego granatu. Kolorystycznie te dwie kreacje byłyby mocno zbliżone. Stad moje pytanie. Wiem, że teraz jest moda raczej na kontrasty, ale jeśli ubralibyśmy się tak samo kolorystycznie to byłoby to duże faux pas? Nigdzie nie mogę znaleźć na to odpowiedzi. Bardzo proszę Was o pomoc!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1666 |
Raczkowanie
|
Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO
Uważam, że możecie tak iść ubrani. Jeśli do chabrowej sukienki dobierzesz jakieś kolorowe kobiece dodatki np fuksjowy naszyjnik, buty, żakiecik lub coś na wierzch w innym kolorze a twój partner koszule będzie miał w innych kolorach i krawat to jak najbardziej byle by już kolor dodatków nie był taki sam. Jeśli Ci się sukienka podoba i sądzisz że wyglądasz w niej ładnie to czemu nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1667 |
Wtajemniczenie
|
Sukienka na karnawał
Dziewczyny,
W sobotę wybieram się na imprezę karnawałowa i mam zagwozdke z tym co założyć. Jest to impreza na sali, nie mega wytworny bal ale też nie dyskoteka w remizie ![]() W zeszłym roku dominowały kreacje w kolorze czarnym, ja również wówczas założyłam mała czarna. W tym roku nie do końca mam ochotę ubierać się na czarno, stąd też zastanawiam się czy dobrym wyborem byłaby sukienka w kolorze fuksji-jak myślicie? konkretnie byłaby to sukienka jak że zdjęcia, natomiast w kolorze intensywnego różu. Myślicie że się nada czy lepiej pozostać przy małej czarnej? Mam jeszcze kiecke w kolorze mlecznej bieli, woskowana na perłowa bombka bez ramiączek. Ale biały na karnawał....? :-? :-? Doradzcie proszę!
![]() |
![]() |
#1668 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, w czerwcu idę na wesele i muszę kupić sobie jakąś kieckę, bo w szafie nie za wiele i w każdej już się gdzieś pokazywałam... rzadko chodzę na takie okazje. Jestem generalnie dość szczupła. Mam taki typ figury, że mam bardzo szczupłe nogi, ale dość spory biust (więc mogłoby coś, co go subtelnie podkreśla, ale nie jest zbyt wulgarne) i nie mam idealnie płaskiego brzucha (dlatego nie chciałabym nic przylegającego). Wydaje mi się, że do mojej figury pasowałaby sukienka z jakimś dekoltem, odcinana pod biustem i rozkloszowana? Macie dla mnie jakieś fajne propozycje?
![]()
![]() |
#1669 |
Zakorzenienie
|
odcinanie pod biustem tylko doda twojemu biustowi objętości.
myśle ze powinnaś postawić na sukienkę tube - brzucha to wcale nie wyeksponuje. lub cos delikatnie kloszowanego-bombkowego z zabudowana góra, co podkreśli szczupłośc nóg.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 |
Rozeznanie
|
Zabudowana góra to najgorsze co można zrobić większemu biustowi, tworzy się wtedy jedno-cyc. Najlepszy dekolt "V".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
bez przesady. zabudowany dekolt to nie tylko golf lub całkowity brak dekoltu.
miałam na myśli raczej coś, co nie stanowi konkurencji dla odsłoniętych nóg. jedno jest natomiast pewne - wszelkie większe biusty wymagają idealnego dopasowania właśnie w tej części.
![]() |
#1672 | |||
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Cytat:
dekold U albo V, ramiączka na tyle szerokie, żeby zakrywały trochę ramiona i optycznie je skracały góra dopasowana w talii pasek rozkloszowany dół (z półkola albo z kontrafałdami) Niestety takie sukienki najtrudniej znaleźć w sklepach ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
A co do rozkloszowanych sukienek - nic z tym nie zrobisz. Możesz uszyć u krawcowej halkę i założyć luzem albo doszyć do sukienki. Halka też musi być rozkloszowana i będzie trochę fruwać, ale nie tak jak spódnica ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]()
Kto by pomyślał, że naturalne piękno jest tak drogie w utrzymaniu? ![]() pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/ Edytowane przez chabrymakiistokrotki Czas edycji: 2017-03-01 o 09:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1673 |
BAN stały
|
Dot.: komunia - w co się ubrać? POMOCY!!!
Na spokojnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1674 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dylemat.
Dlaczego piszesz tak, jakbyś miała do wyboru tylko te szpilki albo nic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1675 |
Zadomowienie
|
Ja się takich butów pozbywam jak najszybciej. Wiadomo, że po kilku godzinach tańców większość butów na szpilce będzie męczyć stopę ale jak już na wstępie nie dają rady to nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Wystarczy wziąć na zmianę jakieś ładne baleriny i problem z glowy. A nie na bosaka... ja sobie nie wyobrażam zdjąć butów. No chyba że byłaby godzina 4 nad ranem, stopy bym miala już spuchnięte od tańca i wszyscy byliby w stanie na tyle wskazującym, że byłoby im wszystko obojętne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pójście boso = brudne stopy, podarte rajstopy. Nie wiem, jak Ty to widzisz i czemu w ogóle się nad tym zastanawiasz. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Niektóre dziewczyny ZMIENIAŁY buty na płaskie, ale nie pamiętam żadnej mojej koleżanki tańczącej boso. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1678 |
Konto usunięte
|
Ja zdejmowalam buty na studniówce. Nie byly wysokie, ale ciężko było znaleźć mi buty w moim rozmiarze i o odpowiadającej mi wysokości. Były trochę niewygodne, więc po kilku godzinach je zdjęłam. W życiu nie znalazłam balerinek, które bymi nie spadały ze stopy, więc nie miałam tego typu płaskiego obuwia na które mogłabym zmienić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam bardzo duży problem ze znalezieniem butów. Noszę rozmiar 35 + mam bardzo wąską stopę. Teraz jest większy wybór, ale na studniówkę mialam ogromny problem, ale szukałam do skutku i znalazłam.
Wolę się nachodzić za butami i kupić coś porządnego i pasującego na mnie niż iść w półśrodki i po 20 minutach chodzić na bosaka. To po co mi takie buty w ogóle...? edit. Zresztą co innego studniówka, a co innego wesele, które przecież łączy się też ze ślubem. Czy odbywa się on w kościele, czy w USC, to niejednokrotnie trzeba się nastać i raczej nie wypada na bosaka. Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2017-03-24 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1680 |
Konto usunięte
|
Martaakow jakbyś mogła poradzić w jakich sklepach udaje Ci się znaleźć odpowiednie buty.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.