Listopadówki 2017 ❤ cz. 1 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-24, 08:05   #571
Maly_Pikus
Raczkowanie

Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Na południu Polski jak zwykle ostatnio szaro-buro...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Potwierdzam
Maly_Pikus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 08:24   #572
Hapinka
Raczkowanie

Dziewczyny wczoraj poprzytulam się trochę z mężem i cały czas czuje takie rozpierania. Jak robię siku to tez tak słabo leci. Nie wiem jakbym miała mega wzięty brzuch ale nic nie widać. Może zrobię badanie moczu

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 08:24   #573
Madziuniusia
Zakorzenienie

Mam ostatnio strasznie głupie sny. O ostatnim wam pisałam, a dziś mi się śniło, że napilam się piwa, bo zapomniałam że jestem w ciąży :-D

Stary 2017-03-24, 08:29   #574
whenee
Zakorzenienie

Dziobun ja póki co wszystkie wizyty mialam na NFZ. Na jedną umówiłam się z dnia na dzień, nie wiem czy to dlatego że gość ma świeży gabinet czy może 20 km od wojewódzkiego miasta. Taka trochę wieś. Do drugiego gina poszłam do swojej przychodni i zapytałam się czy mnie gdzieś wciśnie. Do trzeciego mówiąc że w ciąży chciała mnie zapisać na lipiec. Ja mówię że lipiec to za późno i że pani doktor zapraszała mnie jak już będę w ciąży. Termin się znalazł. Ale z wielką łaską i przekąsem pani położnej. Ale nie skorzystam z tej wizyty.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Mam ostatnio strasznie głupie sny. O ostatnim wam pisałam, a dziś mi się śniło, że napilam się piwa, bo zapomniałam że jestem w ciąży :-D

Mnie się dzisiaj śnił mały niedźwiedź który się do mnie przypeletał w lesie jak sobie leżałam w bliżej nieokreślonym celu, a za nim gonila matka. I najlepsza myśl we śnie że to muszę na wizażu napisać
Stary 2017-03-24, 08:35   #575
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
Dziobun ja póki co wszystkie wizyty mialam na NFZ. Na jedną umówiłam się z dnia na dzień, nie wiem czy to dlatego że gość ma świeży gabinet czy może 20 km od wojewódzkiego miasta. Taka trochę wieś. Do drugiego gina poszłam do swojej przychodni i zapytałam się czy mnie gdzieś wciśnie. Do trzeciego mówiąc że w ciąży chciała mnie zapisać na lipiec. Ja mówię że lipiec to za późno i że pani doktor zapraszała mnie jak już będę w ciąży. Termin się znalazł. Ale z wielką łaską i przekąsem pani położnej. Ale nie skorzystam z tej wizyty.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Mnie się dzisiaj śnił mały niedźwiedź który się do mnie przypeletał w lesie jak sobie leżałam w bliżej nieokreślonym celu, a za nim gonila matka. I najlepsza myśl we śnie że to muszę na wizażu napisać
Hahahhaah :-D ja odkąd jestem w ciąży to ciągle mam jakieś dziwne sny. Ostatnio zamówiłam sobie nowe kolory z hybrydy z kolekcji Natalii Siwiec. Oto co mi się śniło. Mój mąż zaprosił mnie na spacer, poszliśmy na lody, w kolejce do lodów stała też Natalia Siwiec, a ja się na nią rzuciłam jak jakaś nienormalna fanka (na codzien jej nie lubię). Po lodach mąż zabrał mnie do cyrku, ale musieliśmy dopiero kupić bilety. Były dwie kolejki. Ludzi którzy już mieli zapłacone za bilety i musieli je dopiero odebrać, i tych którzy dopiero chcieli kupić. I my staliśmy w tej kolejce i staliśmy, i końca widać nie bylo. Uciekłam od niego i nagle znalazłam się w Tunezji (?!) Szłam przez jakiś targ w poszukiwaniu hotelu, bo mąż się o mnie martwil i mi opłacił w koncu jakiś hotel, ale nie mogłam go znaleźć. I jak tak szłam przez turystyczna dzielnice w końcu wyszłam na takie slumsy gdzie tylko mieszkają patologiczni tubylcy, oni się zorientowali że ja jestem nietutejsza. Zaczęłam uciekac i się obudziłam :-D :-D

Stary 2017-03-24, 08:47   #576
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Hahahhaah :-D ja odkąd jestem w ciąży to ciągle mam jakieś dziwne sny. Ostatnio zamówiłam sobie nowe kolory z hybrydy z kolekcji Natalii Siwiec. Oto co mi się śniło. Mój mąż zaprosił mnie na spacer, poszliśmy na lody, w kolejce do lodów stała też Natalia Siwiec, a ja się na nią rzuciłam jak jakaś nienormalna fanka (na codzien jej nie lubię). Po lodach mąż zabrał mnie do cyrku, ale musieliśmy dopiero kupić bilety. Były dwie kolejki. Ludzi którzy już mieli zapłacone za bilety i musieli je dopiero odebrać, i tych którzy dopiero chcieli kupić. I my staliśmy w tej kolejce i staliśmy, i końca widać nie bylo. Uciekłam od niego i nagle znalazłam się w Tunezji (?!) Szłam przez jakiś targ w poszukiwaniu hotelu, bo mąż się o mnie martwil i mi opłacił w koncu jakiś hotel, ale nie mogłam go znaleźć. I jak tak szłam przez turystyczna dzielnice w końcu wyszłam na takie slumsy gdzie tylko mieszkają patologiczni tubylcy, oni się zorientowali że ja jestem nietutejsza. Zaczęłam uciekac i się obudziłam :-D :-D

Haha co za sny!

Czasem powinnam być wdzieczna mojej corce za nieprzespane noce, bo przynajmniej nie zdazy mi sie nic przysnic glupiego 😎😉

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 09:05   #577
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aczka5 Pokaż wiadomość
Nammireth bądź dobrej myśli! Trzymam mocno kciuki!
Cytat:
Napisane przez Maly_Pikus Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro. Ale musisz wierzyć, nie poddawaj się - cuda naprawdę się zdarzają
Dzięki

Cytat:
Na południu Polski jak zwykle ostatnio szaro-buro...

Na wschodzie piękne słońce

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-24, 11:41   #578
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Dzięki

Na wschodzie piękne słońce
Robiłas betę?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 12:30   #579
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Mam to samo!
I mam takiego smaka na piwo jak nigdy w życiu... ale nie będę nic pić. Tylko mi się chce :<
oj ja tez mam smaka 😎 a od pol roku praktycznie zero ochoty.

czesc stypi_89 i car00lina

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Hej, ja po wizycie. U mojego maluszka nie widać tętna w poniedziałek mam przyjść znowu żeby zobaczyć czy coś się zmieniło ale lekarka powiedziała żeby się nie nastawiać bo wg tygodni ciąży już powinno być widać. Mówiła że plamienia mogły być oznaką obumarcia.
ojejku trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok!
Cytat:
Haha co za sny!

Czasem powinnam być wdzieczna mojej corce za nieprzespane noce, bo przynajmniej nie zdazy mi sie nic przysnic glupiego 😎😉

To samo mysle 😂 w pierwszej ciąży to mialam naprawde strasznie realne sny i budzilam sie nie wiedzac gdzie jestem 😂

Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 12:30   #580
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Robiłas betę?
Wczoraj od razu w szpitalu. Ale wynik odbiorę dopiero w poniedziałek przed wizytą

Wysłane z Samsunga Galaxy J3

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2017-03-24, 15:22   #581
nadzieja2017
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie czy boli was brzuch? Jaki to jest ból? Moglybyscie opisać
Pytam bo mnie pobolewa czasami tak podobnie jak na miesiączkę ale jednak inaczej. I odczuwam czasami jajniki. Dzisiaj w pracy miałam stresujący dzień. Trochę się zdenerwowalam. Jak przyszłam do domu to poczułam klucia w podbrzuszu i lekki bol. Trochę jakby delikatny skurcz. Wzięłam Nospe i jest ok. Co myślicie bo zaczęłam się martwic tym ? Czy to przez nerwy? Czy macica się po prostu rozciąga?

nadzieja2017 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-24, 15:35   #582
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Tez mi się zdarza, że delikatnie mnie boli. Wydaje mi się to normalne bo to nie jest ból tylko taki bardziej dyskomfort.

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 15:37   #583
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadzieja2017 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy boli was brzuch? Jaki to jest ból? Moglybyscie opisać
Pytam bo mnie pobolewa czasami tak podobnie jak na miesiączkę ale jednak inaczej. I odczuwam czasami jajniki. Dzisiaj w pracy miałam stresujący dzień. Trochę się zdenerwowalam. Jak przyszłam do domu to poczułam klucia w podbrzuszu i lekki bol. Trochę jakby delikatny skurcz. Wzięłam Nospe i jest ok. Co myślicie bo zaczęłam się martwic tym ? Czy to przez nerwy? Czy macica się po prostu rozciąga?

Nadzieja, a Ty jedziesz dzis na monitoring? Powiedz o tych bolach Doktorowi, zleci Ci pewnie badania poziomu potasu i magnezu. Niedobory moga powodowac skurcze. Jajniki w ciazy (na poczatku) czasem bolą (nie jest to taki typowy ból, raczej pulsowanie, promieniowanie...). Na usg Dr wszystko dokladnie Ci sprawdzi!

Stary 2017-03-24, 15:59   #584
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie tak kłuje chwilami w podbrzuszu. Tak jak np wstaje lub napinam mięśnie

car00lina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 16:03   #585
nadzieja2017
Raczkowanie

Tak bede dziś u dr. Powiem mu o tych dolegliwościach.

nadzieja2017 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-24, 16:04   #586
Nadezhda
Zadomowienie

Mnie boli brzuch jak podczas pierwszego dnia okresu.
Ale lekarz mnie uspokoił, mówi, że macica rośnie i to nic niepokojącego.

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 16:08   #587
Madziuniusia
Zakorzenienie

Mnie też czasem coś zakluje. Wiadomo, na początku to niepokojace, ale ponoć tak ma być

Stary 2017-03-24, 16:58   #588
annic
Wtajemniczenie

Dziewczyny, wiedziałam, że jak za bardzo się ucieszę to życie mi dokopie chyba jednak z Wami nie zostanę. Odebrałam dziś betę z wczoraj - wynik 2,00 IU/L... czyli nie ma ciąży, bo czytałam, że poniżej 5 ciąży nie ma.

Nie rozumiem... w ostatnią sobotę test pokazał cień kreski. W niedzielę była lekka ale mocniejsza i tak coraz mocniejsze aż w środę rano bardzo ładnie było widać dzisiaj jak dostałam wyniki kupiłam test i zrobiłam z popołudniowego już moczu i krecha pokazała się po niecałych 10 sekundach, po 2 minutach była mega mocna. @ miałabym dostać wczoraj a jednak wciąż jej nie ma, a nigdy mi się nie spóźniała, do tego te pozytywne testy...

Czy to możliwe, że w laboratorium coś skopali? Rozumiem przejechać się na jednym teście, ale na 7 (tak, 7 zrobiłam, bo byłam ciekawa czy będzie wyraźniej z dnia na dzień)? I to robionych w różnych dniach? Dwa dni przed terminem @ robiłam popołudniu i była słaba kreseczka, ale dzisiaj czyli dzień po spodziewanej @ popołudniu już była mega widoczna

Przed rozpoczęciem starań (3 miesiące temu) się badałam i podobno jestem zdrowa, żadnych torbieli, nadżerek i innych takich, wyniki miałam w normie... więc raczej wykluczam że wynik zafałszowany z powodu choroby...
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 17:07   #589
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Ja bete robiłam w 30dc i wyszła bardzo niska. Testy nie wychodziły wcale. Więc dziwne, że u Ciebie jest na odwrót.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-24, 17:18   #590
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Ja bete robiłam w 30dc i wyszła bardzo niska. Testy nie wychodziły wcale. Więc dziwne, że u Ciebie jest na odwrót.
Właśnie dlatego nie rozumiem co się dzieje jeszcze rozumiem jakby testy wyszły wcześnie a potem były coraz słabsze, czyli gdyby ciąża się nie przyjęła... ale od soboty krechy wychodzą coraz mocniejsze. Po tych wynikach dzisiaj zrobiłam test z popołudniowego z przekonaniem że jeśli już coś wyjdzie to słabiej (ostatni test z porannego robiłam w środę), ale nie, jest mega widoczna, w dodatku pokazała się bardzo szybko testy były różnych producentów, nie to że tego samego

Przecież beta z krwi powinna być dokładniejsza niż z moczu, czasem jak testy nie pokazują to z krwi wychodzi...

Edytowane przez annic
Czas edycji: 2017-03-24 o 17:19
Stary 2017-03-24, 17:31   #591
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:

Boli mnie tak jakby w pachwinach, bol jest tepy i ciagly, czasam zakluje ostro. To rozciagajaca się macica. Pomaga gdy rozloze szeroko nogi
Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego nie rozumiem co się dzieje jeszcze rozumiem jakby testy wyszły wcześnie a potem były coraz słabsze, czyli gdyby ciąża się nie przyjęła... ale od soboty krechy wychodzą coraz mocniejsze. Po tych wynikach dzisiaj zrobiłam test z popołudniowego z przekonaniem że jeśli już coś wyjdzie to słabiej (ostatni test z porannego robiłam w środę), ale nie, jest mega widoczna, w dodatku pokazała się bardzo szybko testy były różnych producentów, nie to że tego samego

Przecież beta z krwi powinna być dokładniejsza niż z moczu, czasem jak testy nie pokazują to z krwi wychodzi...
a powtarzalas bete?

Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 17:36   #592
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, wiedziałam, że jak za bardzo się ucieszę to życie mi dokopie chyba jednak z Wami nie zostanę. Odebrałam dziś betę z wczoraj - wynik 2,00 IU/L... czyli nie ma ciąży, bo czytałam, że poniżej 5 ciąży nie ma.

Nie rozumiem... w ostatnią sobotę test pokazał cień kreski. W niedzielę była lekka ale mocniejsza i tak coraz mocniejsze aż w środę rano bardzo ładnie było widać dzisiaj jak dostałam wyniki kupiłam test i zrobiłam z popołudniowego już moczu i krecha pokazała się po niecałych 10 sekundach, po 2 minutach była mega mocna. @ miałabym dostać wczoraj a jednak wciąż jej nie ma, a nigdy mi się nie spóźniała, do tego te pozytywne testy...

Czy to możliwe, że w laboratorium coś skopali? Rozumiem przejechać się na jednym teście, ale na 7 (tak, 7 zrobiłam, bo byłam ciekawa czy będzie wyraźniej z dnia na dzień)? I to robionych w różnych dniach? Dwa dni przed terminem @ robiłam popołudniu i była słaba kreseczka, ale dzisiaj czyli dzień po spodziewanej @ popołudniu już była mega widoczna

Przed rozpoczęciem starań (3 miesiące temu) się badałam i podobno jestem zdrowa, żadnych torbieli, nadżerek i innych takich, wyniki miałam w normie... więc raczej wykluczam że wynik zafałszowany z powodu choroby...
Musisz powtorzyc bete, idz jutro, zobaczysz czy przyrasta. 2 to niby brak ciazy ale beta jest produkowana tylko i wylacznie przez dzieciaczka. Jak nic sie nie dzieje ten hormon sie nie wydziela.
Skoro dzis test jest wyrazny to cos musi byc na rzeczy. Powodzenia!

Stary 2017-03-24, 17:39   #593
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepiej będzie jak powtórzysz bete.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-24, 18:09   #594
annic
Wtajemniczenie

tak, jutro powtórzę betę, nic innego teraz nie mogę zrobić poza powtórzeniem i czekaniem
myślałam że może któraś z Was o czymś takim słyszała, ja przekopałam strony internetowe i nie doszukałam się żadnych wiarygodnych informacji które by mi tę sytuację rozjaśniły. Zapowiada się super weekend
Stary 2017-03-24, 18:18   #595
Nemmireth_
Zakorzenienie

Annic przyznam że nie słyszałam o takiej sytuacji. Odwrotne sytuacje są na porządku dziennym ale Twoja? Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje. Niby beta jest bardziej wiarygodna i to jej powinno się wierzyć. Ale testy sikane tez przecież wykrywają ten hormon.
Powtorz bete i daj znać. Mam nadzieje ze to w laboratorium coś pokrecili.
Powodzenia

Wysłane z Samsunga Galaxy J3

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2017-03-24, 19:09   #596
Nadezhda
Zadomowienie

Ja nie robłam samej bety, tylko HCG ilościowo - jest to ogólniejszy wynik, ale szybciej otrzymuje się wynik. Może zrób ilościowe, a nie samą betę?

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 20:22   #597
SweetViolet
Zadomowienie

Hej! Troche mnie nie było, ale to przez to ze sie strasznie czuje. Od poniedzialku mam straszne mdłości, z dnia na dzień silniejsze. W dzień jak tylko moge to sie kładę, ale przy 15miesięcznym dziecku to mało mam takich możliwości. Ale byłam dzisiaj na wizycie i serducho bije więc jestem mega szczęśliwa

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 06:03   #598
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Hej! Troche mnie nie było, ale to przez to ze sie strasznie czuje. Od poniedzialku mam straszne mdłości, z dnia na dzień silniejsze. W dzień jak tylko moge to sie kładę, ale przy 15miesięcznym dziecku to mało mam takich możliwości. Ale byłam dzisiaj na wizycie i serducho bije więc jestem mega szczęśliwa
Gratulacje!

Pocieszam się, że podobno mdłości to bardzo dobry znak... eh, niestety są tez bardzo męczące. Wytrwamy, nie mamy wyjścia 😉

Stary 2017-03-25, 07:23   #599
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Mnie też strasznie męczą mdłości a do pracy muszę iść.

Stary 2017-03-25, 08:30   #600
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Pocieszam się, że podobno mdłości to bardzo dobry znak... eh, niestety są tez bardzo męczące. Wytrwamy, nie mamy wyjścia 😉

Tak samo się pocieszam

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości