![]() |
#2041 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Vanessa czekamy na info z wizyty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2042 |
Wtajemniczenie
|
miałam do Was dwa pytania a pamiętam tylko jedno :p
bierzecie coś do podmywania krocza? tantum rosa czy coś? ile i w jakiej postaci? |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2044 |
Zakorzenienie
|
W domu bede miala plyn dzidzius a tam go tez chyba wezne..nad tantum rosa sie zastanawiam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Wtajemniczenie
|
https://www.aptekagemini.pl/tantum-r...or-3-konc.html
czy to https://www.aptekagemini.pl/tantum-r...-saszetek.html aaaa i drugie pytanie mi się przypomniało jak będziecie płukać ubranka to w jakiejś loveli czy dzidziusiu, czy może być np silan ten najdelikatniejszy dzieckiem na opakowaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2047 | |||
Zadomowienie
|
Ja dziś u was znowu na pół gwizdka 🙁 humor do niczego. Juz mam dość tej pogody! Gnije w domu, jak głupia. Nawet jak już się na spacer wybierzemy to padać zaczyna 😝 chce wiosny!!!
Cytat:
Ja tak awaryjnie wzięłam smoczki aventu 0-2 i takie też miałam wcześniej (wydawały mi się najmniejsze). Wtedy dokupowalam na gwałt w szpitalu, bo inaczej Leon chciał mnie zjeść 😱 mam nadzieje, ze tym razem mi się nie przydadzą 😕 Później używaliśmy Lovi, a teraz MAM. Chciałabym juz zakończyć smoczkowa przygodę, ale Leon za chiny ludowe nie chce zrezygnować ze swojego nocnego przyjaciela ![]() Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam że to to samo ale z ta butelka łatwiejsza do użycia Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
Ja mam butelke 60ml i nie kupuje narazie wiecej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2051 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A smoczki kupiłam takie - avent mini i one są chyba tez dodawane do niebieskich pudełek albo w paczkach na sr (tylko przezroczyste). Sa fajne, bo faktycznie malutkie, idealne dla malutkiego noworodka ![]() U mnie w szpitalu tak dziewczyny miały, prawie każda z przezroczystym aventem była 😉 Mi jedynej się jakoś tak paczki bez smoczkow trafily 🤔 1490384828817.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez daiquiricubano Czas edycji: 2017-03-24 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Zakorzenienie
|
Ja dostalam pudelko juz i tam byla tylko butelka..moze dostane drugi raz ze smoczkiem jak pojde
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Chyba jednak mam wysypke od balsamu do ciała. Wydawało mi się, że nic nie zmieniłam w kosmetykach, ale mąż mi zwrócił uwagę, że otwarlam nowe opakowanie olejku i od tego czasu jakby mi się zaczęły problemy na brzuchu, piersiach i rękach. Tam głównie smarowalam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze lovi 0-6 z warsztatow. I na razie juz zadnego nie kupuje. Mysle ze poki co starczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę tantum rosa i butelkę małą z dziubkiem. Rozrobię w szpitalu i będę psikać.
Smoczki 0-2 są mniejsze niż 0-3. My mieliśmy najpierw z aventu, a potem już lovi. Kocham ich wzory. Teraz kupię mały lovi. Ten z liskiem mi też wpadł w oko. Ściągnęłam dziś obrączkę. Dziwnie mi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
Jelonek mozesz isc na "hyt" 😂
Dobrze..ze jesteście..wiecie więcej niz ekspertki ze sklepów 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
smoczki wezmę loveli, takie ładne są :p Cytat:
![]() kupię chyba jednak coś dla dziecka na te pierwsze prania a otem popróbuję ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Zakorzenienie
|
Po wizycie średnio
![]() Najpierw dobre wiadomości, wyniki glukozy dobre, morfologia się mi poprawiła od ostatniego miesiąca- sama nie wiem jak ![]() I dobrych wiadomości tyle... Podczas badania lekarz stwierdził że mam twardy brzuch, że pessar trzyma ale szyjka już krociutka. Nakazał nospe regularnie i leżenie. Nie plackiem i nie bez przerwy ale leżeć a nie odpoczywać na siedząco. Poprosiłam o usg to mi powiedział że jakoś tak wyszło że jestem już dziś pacjentka ponad normę i nie może ![]() Wróciłam do domu z płaczem... I jeszcze mąż mnie zdenerwował i to czym??? Że nie kupił chleba a ja byłam głodna ![]() Dobrze ze mam malutkiego odstresowywacza, położyłam się obok niej a ona zaczęła mnie głaskać po brzuchu i mówić "dzidzi, mama dzidzi" od razu nerwa przeszła a z tego płaczu usnęłam razem z nią. Gdyby nie mega ucisk na pęcherz pewnie bym dalej z nia spała ![]() No to się wyżaliłam. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obejrzałam torbę jeszcze raz i przejrzałam allegro i jednak zakup był ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- A smoczka w ogóle nie kupuje. Mam jakiś z canpolu. Może coś dostaniemy. A jak nie to się kupi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2061 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A zachowanie lekarza mega dziwne i rej pielęgniarki tez. To chyba wiadomo ze jak pacjentka jest w ciąży to się dla niej trzyma miejsce na każde kolejne badanie, zwłaszcza te ostatnie które się należy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Zakorzenienie
|
..skoro się nalezy ta wizyta powinni cię gdzies wcis..faktycznie dziwne zachowanie i lekarza i poloznej.. Przykro mi z powodu szyjki :/ ..odpoczywaj duuzo bo ostatnio znowu szalalas.. Szkoda..ze nie zrobil Ci usg..placzem się nie przejmuj..fochami na meza tez. To norma u nas
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Zakorzenienie
|
Oj Vanesa to faktycznie wizyta niezbyt udana. Dziwne ze bylas pacjentka ponad normę....nie wyjasnil co to oznacza? Moze mu sie spieszylo? Ach te NFZy......szkoda gadac
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Paula pokaz torbe😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Vanessa nie dziwie sie ze sie wkurzylas...ehh lekarze... Dziwne ze nie zrobil Ci usg. Nie przejmuj sie i idz do innego na usg. A maz no coz..czasem trzeba sie na kims wyżyć😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Wtajemniczenie
|
Wpadam tylko zameldować że żyjemy, mamy się w miarę dobrze i ciężko pracujemy
![]() Jutro od rana mąż z kuzynem tapetują naszą nową sypialnię i pokój Blanki, ja będę ogarniać stare papiery firmowe i muszę uporządkować całe biuro. Jak wystarczy czasu to mąż skręci jeszcze łóżeczko a ja ogarnę szafę na górze. Wieczorem mamy gości, którzy zostają na noc, więc niedzielny poranek też będzie intensywny, a po południu przyjeżdża moja kuzynka z dwójką dzieci bo przywozi mi jeszcze jakieś ciuszki po chrześnicy. Następne wory ciuchów ![]() No, więc jak przeżyję weekend to się odezwę w poniedziałek ![]() Vanessa - powiem Ci, że to są jakieś jaja. Ja wiem że to niby NFZ, ale kurcze, stała pacjentka, z problemami, w dodatku prowadzi Ci drugą ciążę i co? Mówi że jesteś pacjentką ponad normę? Aż się wierzyć nie chce...a to obowiązkowe USG w 35 tc to już całkowicie jakaś porażka. Przecież to się nam należy jak psu buda. Eh...szkoda się denerwować nawet. Pisałyście jeszcze o smoczkach i butelkach ![]() A butelki mam aż 4 - dwa razy dostaliśmy na szkole rodzenia, i 2 od położnej. Wszystkie te najmniejsze z Aventa. Miałam kupować Medele ale dam sobie chyba spokój na początek, bo co ja zrobię z 5 butelkami ![]() No nic, idę leżeć i zbierać siły na kolejny dzień na polu bitwy ![]()
![]() |
#2066 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny spotkalyscie sie z wozkiem Verdi Genua❓❓
Podoba mi sie, cena tez😉 ale nie ma opinii w necie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze co do tych usg ponad normę. Dziwna sprawa, mi mój zawsze robił tylko nie zawsze zdjęcie drukuje bo to się gdzieś zapisuje i go potem z tego rozliczają. Ale chociaż na chwilę zawsze sprawdza ułożenie i robi pomiary na szybko. Czyli dla chcacego nic trudnego :/
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak sie skoncY to przechodze na pranienz nasYmi ciuchami tylko podwojne plukanie. Butelke zamowie 1 mala, na wszelki wypadek albo do koperku. A smoczek z cora mialam Tommee Tippie ale ze slabo osiagalny tutaj to przeszlismy na Avent ortodoksyjny i do tej pory bez zmian. Teraz z MOM chyba kupie bo ladniejsze. Vanessa masaka z tym lekarzem. Jak moze ponad stan miec skoro miejsce na wizyte bylo? Pewnie nie chcialo mu sie robic albo nienmial humoru :/ a na obowiazkowe powinni Cie wcisnac nawet jak miejsc nie mieli faktycznie..
![]() |
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Hejka tak w ogole😘 Melduje ze dzisiaj jedziemy ogladac wozki i moze cos kupimy😁 kupie tez ten kosz mojzesza z olx, jak bedzie fajny. Mam nadzieje ze nie wrocimy z niczym😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.