![]() |
#3781 |
Rozeznanie
|
Mamy majowe 2017 cz.V
Nie mogę Was nadrobić, mam 10 stron
![]() Poczytam w takim razie w wolnej chwili, choć idzie mi kiepsko, bo humor mam okropny od trzech dni ryczę ciagle. Wczoraj miałam wizytę mały wazy 1900g i obrócił sie główka w dół. To jest jedyna trzymająca mnie na nogach wiadomość. Za to ja mam za wysokie ciśnienie i trochę spadła hemoglobina także włączyłam żelazo, no i ciśnienie chyba ze stresu, bo normalnie mam bardzo niskie, sytuacja ze sprzedawca z Allegro mnie dobiła, baba straszy mnie prokuratura ![]() Dostałam tez w piątek zasiłek za luty uwaga 200zl..... W poniedziałek dzwonię co jest grane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Martirybka Czas edycji: 2017-03-25 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Martirybka, a co się stało? Bo chyba nie widziałam?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Zakorzenienie
|
Martirybka - może warto jakiegoś prawnika się poradzić? I niech Tż się tym zajmie, bo szkoda Twojego zdrowia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Wtajemniczenie
ski
|
Mohnka, 100 lat i łatwego oraz szybkiego rozwiązania 😘☺
U mnie dzisiaj pękło równe 10kg na wadze. Ani grama mniej czy wiecej. 10kg w 34tyg. Zaćmienie mnie dopadło. Boże, broń! :/ byłam w polo markecie i przez Mohnke zachciało mi się arbuza. Byl za 5.99zl/kg. No i byl albo cały albo połówka. No i na moje rozumowanie (w tamtym momencie) jak biore połówkę to zapłacę 3.99zl/kg 😰 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Zadomowienie
|
Kiwaczka - haha, rozumowanie kobiety w ciąży 😅 dobrze, że nie wzielas całego!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | ||
Rozeznanie
|
Mohnka 100 lat w zdrowiu i szczęściu
![]() Lekkiego porodu w terminie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny nie straszcie mnie, że to tak może wyjść jak z tą tasiemką, bo ja nie urodzę takiego klocuszka ![]() Robię obiadek ... gulasz ziemniaczki i mizerię. Tak mnie naszło ostatnio aż w końcu się wzięłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Rozeznanie
|
Blac zamówiłam w styczniu łóżeczko, miało byc do 5 tygodni. Do tej pory ani łóżeczka ani kasy. Kupiliśmy stacjonarnie w końcu. Kobieta mi obiecywała zwrot do 13 marca bo rozwiązała współpracę z producentem. Sama o nr konta mnie prosiła. W międzyczasie obiecywała wysyłkę itp. Zwrotu nie było, poprosiłam Allegro o pomoc, to się chwilowo wystraszyła, znowu obiecywała zwrot. Allegro radziło zgłosić to na policję jeśli nie zwróci pieniędzy, Napisałam jej ze jeśli nie zrobi mi zwrotu to zgłaszam sprawę policji no i się zaczęło. Baba dostała furii, od tego czasu oskarża mnie o zastraszanie, zaczęła się zastawiać ze ma 14 dni na zwrot, wiec ja się zgodziłam i miała czas do 20.03. W końcu nie wytrzymałam i zgłosiłam to policji, bo słowa znowu nie dotrzymała, a jej wystawiłam negatyw, no wiec ona jak zobaczyła negatyw to oczywiście ze działam na niekorzyść jej firmy, publicznie ja szkaluje, ze juz zgłosiła do radcy prawnego moje działami i ze prokurator sie tym zajmie. Pomijam fakt ze ma konto zablokowane bo nie mnie jedna naciągnęła. Wczoraj mi wysłała ze mam jej wypełnić formularz zwrotu oczywiście jest w nim kolejne 14 dni na zwrot kasy i ze bedą ze mną rozmawiać instytucje zajmujące sie przestepstwami bo działam na niekorzyść jej firmy...
Decorail byłam u prawnika wczoraj, powiedział ze mam sie jej groźbami nie przejmować bo sa bezpodstawne i bzdurne i zeby zgłosić to do prokuratury i sadu cywilnego. Pozew mialam napisany wiec tylko go przejrzał i skorygował. Nie widział tego jej ostatniego maila i formularza, wysłałam mu i czekam co mi poradzi bo najchętniej bym to odesłała zeby mi zrobiła przelew ale nie wiem jakie to bedzie miało konsekwencje, w tej chwili bo prawnik mi powiedział ze ponieważ towaru nigdy nie dostałam to ta forma odstąpienia od umowy kupna mnie nie obowiązuje, tym bardziej ze deklarowala sama dwa razy zwrot pieniędzy i tego nie zrobiła, kupując sobie tylko mój czas. No mam dość. Ludzie są bezczelni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Zakorzenienie
|
Mohnka wszystkiego najlepszego, spokojnego i szybkiego porodu w czasie oczywiście :P
Ja dzisiaj robię schabowego, sos pieczarkowy i ryż i myśle czy nie zrobic mizerii. Zdecydowaliśmy z Tz, ze pojedziemy do tej Pragi. Bedzie to nasz ostatni wspólny wyjazd, ruszymy koło 4 rano wiec na spokojnie można zrobic przystanki. Psica juz ma na jutro załatwiona opiekę, bo sąsiadka chetnie ja weźmie a moja sunia uwielbia jej psa ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#3789 |
Zakorzenienie
|
Martirybka głowa do góry. Na pewno odzyskasz swoje pieniądze, nie martw się. A ta kobieta nic nie może. Nie wywiązała się z umowy, miałaś prawo wystawić jej negatywny komentarz (takie prawo allegro), a to że do niej pisałaś to miałaś prawo dowiadywać się o zwrot pieniędzy bądź wysyłkę towaru. Wiem przez co przechodzisz, my rok temu zakończyliśmy szarpanie się z gościem od okien. Przez to remont przesunął nam się o minimum 3 miesiące. Na szczęście facet przestraszył się pozwu z sądu i oddal wszystkie pieniądze. U Ciebie też sprawa zakończy się dobrze.
Wysłane za pomocą mTalk
#3790 |
Wtajemniczenie
|
Mohnka wszystkiego NAJ
![]() Martrybika pamiętam tą sytuację i szczerze współczuję że trafiłaś na taką psycholkę. Nie ma racji, a robi dużą gębę za przeproszeniem, nie cierpię takich ludzi. Nie pozostaje nic jak nie wdawać się z nią w żadne gierki i robić swoje w celu odzyskania kasy, tak jak to właśnie robisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3791 |
Rozeznanie
|
Milutek Ania dziękuje za słowa otuchy. Z jednej strony wiem ze nic nie moze i a z drugiej mnie to stresuje, bo takie cyrki o kase która nie jest jej to sie w głowie nie mieści. Tym bardziej ze to dla dziecka a nie np. Krem na d..pę.
Mohnka wszystkiego najlepszego!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3792 |
Zakorzenienie
|
Martirybka, oczywiście racją jest, że ona Ci NIC nie może zrobić, za to ewidentnie Cię okradła i musi Ci oddać pieniądze co do grosza. Dobrze, że zgłosiłaś już sprawę na policję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Rozeznanie
|
Mohnka, wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń! 😚
Martirybka, przecież to ona sama działa na szkodę swojej firmy, co za bezczelna baba... nie przejmuj się tymi bzdurami, które wypisuje, bo to ona będzie mieć problemy z tego tytułu, a nie Ty 😙 Dziewczyny, doradźcie! Robimy pokój małego i wyszedł nam taki kolor - zostawiać, zmieniać? Boję się, że jak tż pomaluje drugi raz to bedzie bardziej niebieski, a chciałam miętowy... I nie wiem, czy nie za ciemny jak na malutki pokoik. Z drugiej strony już raz pomalował i szkoda mi też jego pracy, sama nie wiem, co robić. 1490448430060.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zakorzenienie
|
happiness - a pokryło dobrze po 1 razie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczyny!
Jak zawsze duzo naskrobalyscie ![]() Mohnka - ![]() Martirybka - strasznie współczuje, ze akurat teraz na końcówce ciazy takie niemile przeboje ... jedno jest pewne - nieważne jaka droga, prawda jest po Waszej stronie i na pewno pieniądze dostaniecie z powrotem. Szkoda tylko, ze tyle nerwów i czasu musisz na to stracić ![]() Pisałam tu wcześniej, ze i nam sie niefajna sytuacja z wózkiem przytrafiła, ze zostaliśmy oszukani i dostaliśmy wózek zgodny z opisem, ale dale dodatkowe siedzisko dla drugiego dziecka ze startego modelu niezgodne z opisem (siedzisko notabene warte nowe 1000 zł wiec nie mówimy tu o drobnej kwocie) i tez ile było kłótni, chodzenia do Rzecznika Praw Konsumenta itp. Na szczęście w końcu sie wystraszyli, ze nie ustępujemy (tez byliśmy gotowi iść do sądu) i wymienili na dobre siedzisko zanim wlasnie sprawa poszła do sądu. I tego Wam tez życzę. Happiness - mi sie podoba i kolor nie jest za ciemny wg mnie, ale to wszystko kwestia gustu ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]()
#3796 |
Rozeznanie
|
No właśnie nie, trzeba koniecznie pomalować jeszcze raz, bo przebija, to było na żółtym malowane (dlatego też się boję niebieskiego efektu po 2 razie)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Mamusia Luty 2016
|
Co u nas... wg usg dziś 36t0d wg owulacji i tego co mam sie trzymać z tego co mi lekarze mówili 35t3d. Niestety odkąd sie obudziłam czuje lekkie skurcze i co gorsza nerwobóle krzyża, czyli znowu to co przed porodem Hani
![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]()
#3798 |
Zakorzenienie
|
happiness - malujcie jeszcze raz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
To jak Ci zależy to moze kup inna farbę na druga warstwę (bardziej miętowa)? Albo do starej kup barwnik jakiś, to taniej wyjdzie zeby zmienić odcień? 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]()
![]() |
#3800 |
Zakorzenienie
|
esor - będziemy odliczać razem z Tobą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Rozeznanie
|
Hapiness myślę że za ciemny nie będzie tylko taki faktycznie niebieski a nie miętowy. Ale ładny
![]() Esor czyżbyś miała być pierwsza? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Zakorzenienie
|
Mohnka, ja rowniez zycze Ci wszystkiego, co najwspanialsze. Zdrowka dla Ciebie i malucha, pogody ducha i pomyslnego rozwiazania.
Ja swietuje jutro, pierwszy raz robie bibe z tesciowa ![]() ![]() Martirybko, wiem, co czujesz, bo sama mialam przeboje z oszolomami z allegro. Zamowilam niemieckie plyny do prania, jeden sie po drodze rozlal. Paczka nawet do mnie nie dotarla, tylko wrocila do nadawcy. Chcieli, zebym zaplacila za nowy plyn, powrot do nich i kolejna wysylke do mnie. Zglosilam na allegro spor, dostali bana, i zaczeli wygrazac, ze podaja mnie do sadu za kazdy dzien bez obrotow na allegro. Sprawa wyladowala u Rzecznika, jeszcze troche poszaleli, ale ostatecznie dokonali zwrotu pieniedzy. Kwota nie byla duza, ale byli tak bezczelni, ze stwierdzilam, ze nie odpuszcze. Wezwania do sadu nie dostalam do dzis ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3803 |
Mamusia Luty 2016
|
Decorail
![]() ![]() Misja - oby nikt mnie nie uprzedził, w końcu mam tu pierwsza termin. Jak liczyłam wg owulacji na początku ciazy to wychodziło mi 26.04/01.05. z naciskiem na to pierwsze, ale zapisałam się i na ten watek bo mam tu dwie koleżanki no i w ogole taka MamaSmerfuni czy Glassball mogą urodzić tak jak ja bo co to te 4 dni różnicy w TP ![]() ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]()
![]() |
#3804 |
Zakorzenienie
|
Melka - same biby na wątku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Krew mnie zalewa jak czytam takie historie. Dobrze, ze nie ustapilas im ![]() Ja to miałam kiedyś na Allegro nieco inna przygodę; mniej spektakularna, ale tekst tego bezczelnego dziada pobił wszystko. Zamówiłam na dzień ojca rok temu dla tż Kubek ze zdjęciem Hani zeby miał do pracy. W aukcji było dajmy na to 7 dni na realizacje. Zamówiłam czasowo na styk. Minął tydzien i nadszedł dzień ojca a tu zero info i wszystkiego i pisze do kolesia, ze co jest, a on łaskawie odpisał po kilku dniach, ze ma duzo pracy. Ja na to, ze rozumiem, jesteśmy ludźmi, ale ze moze wypadałoby mnie o tym uprzedzić i przeprosić za opóźnienie, a on do mnie, ze nikogo nie bedzie przepraszał, za to, ze ma duzo pracy ![]() ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]()
![]() |
#3806 |
Rozeznanie
|
Esor trzymam kciuki za dotrwanie do 5.04
![]() Jejku jeszcze chwila i u nas zaczną się opowieści porodowe ![]() Małż wczoraj przywiózł 2 reklamówki ciuszków i rogala do karmienia od kogoś tam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Dziewczyny współczuję historii z allegro :/ widać sporo idiotów się trafia :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję za wszystkie rady odnośnie malowania, jak wróci tż to pogadamy i się zastanowimy razem co dalej robić
![]() Esor trzymaj się kochana w dwupaku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3808 | |
Zadomowienie
|
Witam sie i ja po wizycie
![]() ![]() ![]() ![]() W kazdym razie wedlug ginki Grześ nie urodzi sie duzy bo wedlug niej 3-3,2kg, dla mnie to dobra nowina haha ![]() Cytat:
![]() A ja w kolejny! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3809 |
Zakorzenienie
|
Wiosenne dziewczyny rodza wiosennych chlopakow !
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Zadomowienie
|
Mohnka wszystkiego najlepszego
![]() Ps. W ogóle to wszystkim chyba +1 rok powinniśmy z automatu dodać na 1wszej stronie.:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.