Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-25, 23:55   #3841
anita7
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Martirybka nie daj się złym emocjom dzidzia najważniejsza a babkę to Ty postrasz albo zgłoś sprawę do rzecznika praw konsumenta.
O widzę że już u prawnika byłaś

Kiwaczka pojechałaś po bandzie z arbuzem 😂

Happiness ja bym pomalowala jeszcze raz.

Esor niezle napięcie już wprowadzasz ale niech jeszcze Agatka pobuszuje w brzuszku mamy ☺ 5 kwietnia to już tuż tuż ☺

Bunnybe waga super. Synek będzie idealny 😊

My z tz też zawsze wszystko razem robimy i czas spędzamy odkąd pamiętam

Vikunia za to dłużej będziesz mieć efekt 😜

Zjadłam czosnek w imię kuracji przeziebieniowej. Dobrze ze tz już śpi 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 00:12   #3842
Baambi
Zadomowienie

Vicunia szybko zblednie
Kurcze nie chce mi sie spać:P kot śpi, mąż śpi a ja nieee
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 01:55   #3843
gornek
Zakorzenienie

Mamy majowe 2017 cz.V

A ja wstałam o 3, wyszłam z moja sunia, pózniej próbowałam z psem szwagierki husky ale tak ciągnie ze nie będę ryzykować i Tz z nią pójdzie. Pije inkę, zrobiłam kanapki i niedługo będziemy sie zbierać. Jeszcze muszę nasza psice do sąsiadki podrzucić.

Odjechaliśmy kawałek i wiecie, ze miałam łzy w oczach ze zostawiłam psice :/

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2017-03-26 o 03:35
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 07:13   #3844
anita7
Rozeznanie

Dzień dobry.
Gornek udanego wyjazdu.

Nie wyspałam się. Chyba się wczoraj za bardzo podeksytowalam bo dostałam od kuzynki tz z USA trzy ogromne, paki pięknych ciuszków dla synka. Niesamowita ilość. Dziecko mam ubrane od urodzenia do 1 rż. 😀 wiele z nich samych super firm. Czuję sie wzruszona. Dostałam też kocyk i mate edukacyjną i kilka bluzek ciążowych.
Miałam prawo nie spać co? Chyba zeby to wszystko mlodemu zalozyc to prania nie bede robić 😜
Tak myślę jak mogłabym się zrewanżować za taki gest i nie wiem. Wymyśliłam że może książkę z polskimi baśniami wyślę dla jej synka. Macie jakieś lepsze lub ciekawsze pomysły?

Miłej niedzieli.

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 07:41   #3845
decorail
Zakorzenienie

Bambi - mi też się dokładnie to samo robi z wizażem

Gornek - nie dziwię Ci się - ja już przeżywam jak ja kota zostawię jak na urlop pojedziemy... miłego wyjazdu

Anita - bardzo dobry pomysł

My dziś nocujemy moją koleżankę z mężem, ale przyjeżdżają po południu i jadą z samego rana, więc jeszcze to ogarnę jakoś, ale już traktuję takie odwiedziny jak obowiązek do odhaczenia, a nie przyjemność.
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 08:14   #3846
emi_lka
Zakorzenienie

Mohnka spóźnione życzenia - wszystkiego dobrego! Szczęśliwego rozwiązania we właściwym czasie

U nas wczoraj TŻ kończył malowanie (kuchnia), zrobił to pięknie, do tego umył okno, całą łazienkę, podłogi w kuchni i przedpokoju i uprał dywanik łazienkowy. Nie wiem, skąd czerpie energię, śmieję się z niego, że jest Robokop

Ja z kolei trochę pracowała (kończę jeden projekt), ale w między czasie walczyłam ze zwiększaniem powierzchni przechowywania Walczę z moim domowym biurem, czyli stosami papierów i segregatorami - przejrzałam wczoraj bardzo dużo, wyrzuciłam 2 worki na śmieci papierów, 8 segregatorów jest przejrzanych i gotowych do wyniesienia do piwnicy, a to nie koniec. Powinno wyjść jeszcze drugie tyle...

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Gornek, podziwiam, że jedziesz. Ja kiepsko znoszę podróże dalsze. 150 km w jedną stronę mnie już męczy, a synek boleśnie się aktywizuje w takiej pozycji i zawsze jestem okropnie skopana...

Ale Praga jest piękna, cudna i może nie będzie tak zapchana, zawalona turystami, jak pełną wiosną, latem i jesienią!
Wielokrotnie tam bywałam, mam swoje ukochane trasy, miejsca, noclegi, jedzenia, punkty widokowe i strategie (najlepiej zwiedzać newralgiczne miejsca o 7 rano
Życzę miłych wrażeń!
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 08:15   #3847
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Gornek udanego wyjazdu.

Nie wyspałam się. Chyba się wczoraj za bardzo podeksytowalam bo dostałam od kuzynki tz z USA trzy ogromne, paki pięknych ciuszków dla synka. Niesamowita ilość. Dziecko mam ubrane od urodzenia do 1 rż. 😀 wiele z nich samych super firm. Czuję sie wzruszona. Dostałam też kocyk i mate edukacyjną i kilka bluzek ciążowych.

Miałam prawo nie spać co? Chyba zeby to wszystko mlodemu zalozyc to prania nie bede robić 😜

Tak myślę jak mogłabym się zrewanżować za taki gest i nie wiem. Wymyśliłam że może książkę z polskimi baśniami wyślę dla jej synka. Macie jakieś lepsze lub ciekawsze pomysły?

Miłej niedzieli.

Pewnie, moim zdaniem to super pomysł kilka razy widziałam takie piękne książki z basniami, sądzę że i Ona i synek się ucieszą

I tak, miałaś prawo nie spać super kuzynka!

Wreszcie dzisiaj trochę słońca

Kurczaki, nie mogłam założyć rajstop, TŻ na początku że no nie bardzo wie jak mi pomoc ale zobaczył jak się męczę i aż mu się żal mnie zrobiło i pomógł jakoś. Ale za miesiąc mamy wesele i nie wiem jak założę wtedy rajstopy jak dzisiaj już miałam taki problem.

Wysłane za pomocą mTalk

Edytowane przez ania9o
Czas edycji: 2017-03-26 o 08:17
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 08:22   #3848
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Dobry 😉 wstałam jako pierwszy domownik normalnie cud że o 9 każdy w łóżku.

Co do liści malin to akurat w kwietniówkach ten temat właśnie przerabiają i narzekają że to pic na wode.

Piękna pogoda! Słońce za oknem ☺ mam smaka na kiełbaski z ogniska. Musze męża i tate zagonić po drewno na ognicho 😁 zdecydowanie bardziej lubię ognisko niż z grilla ale co tam, najważniejsze by była kiełbacha spieczona! Czym czarniejsza tym smaczniejsza 😁

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Aa i mężowi się przyznałam do zakupu arbuza. Zadowolony to on nie był i standardowo mi powiedział "to co masz w głowie czasem się używa" 😁😉

Edytowane przez Kiwaczka
Czas edycji: 2017-03-26 o 08:20
Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 08:30   #3849
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Gornek udanego wyjazdu.

Miłej niedzieli.

Bardzo ładny prezent, miałaś prawo nie spac

Ja dzisiaj chyba z 10 razy byłam siku w nocy więc noc średnio udana.

Wczoraj pierwszy raz się zorientowalam że mam skurcze przepowiadajace i lekkie uczucie jak na okres więc mam plan spakować już torbę do szpitala gdyby czasem dziec chcial się wykluc na święta

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 08:47   #3850
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Felicity, nie chce sie za bardzo nastawiac, bo to roznie moze byc i potem jak przenosze to sie bede wkurzac
Ale, uwaga - spakowalam torby! odrazu lzej mi zyc Musze tylko poprzegladac jakies listy, bo tak na czuja troche polecialam.

Właśnie u kwietniówek zauważyłam, że prawie wszystkie nastawione były na marzec, a teraz trochę poirytowane siedzą A pierwszą córę w terminie urodziłaś?

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Kupiłam też lody Ben and Jerry Chocolate Fudge Brownie
Ty kusicielko Wiesz, że to moje ulubione, a w PL nie dostane

gornek ja bym się chyba nie zdecydowała na wyjazd, już mam wątpliwości czy do Ikei w kwietniu jechać i chyba tż z moim tatą wyślę.

Witam się w kolejny słoneczny dzień!
Od teściowej wczoraj Julia dostała kolejną piękną dostawę ubranek. Do tego ręcznik i kocyk. Coś wspominała jeszcze o rożku z minky, że ma zamiar kupić. Jak na początku się nie wychylała z wyprawką, tak teraz widzę szaleje. Dostałam też wielką pakę od jej koleżanki z pracy ubranek po jej wnuku, gdzie ja to pomieszczę???
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 09:08   #3851
BlackSanctum
Zakorzenienie

Heeeeej. U mnie też słoneczko, aż miło.

Moja córka obudziła się z suchym kaszlem, uwielbiam sezon alergiczny, ehhh...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-26, 09:27   #3852
decorail
Zakorzenienie

U mnie słońce było, ale o 6 rano - teraz znów pochmurno
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 09:29   #3853
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Bardzo ładny prezent, miałaś prawo nie spac

Ja dzisiaj chyba z 10 razy byłam siku w nocy więc noc średnio udana.

Wczoraj pierwszy raz się zorientowalam że mam skurcze przepowiadajace i lekkie uczucie jak na okres więc mam plan spakować już torbę do szpitala gdyby czasem dziec chcial się wykluc na święta

Ja tez tak mam wieczorami .

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Właśnie u kwietniówek zauważyłam, że prawie wszystkie nastawione były na marzec, a teraz trochę poirytowane siedzą A pierwszą córę w terminie urodziłaś?

Ty kusicielko Wiesz, że to moje ulubione, a w PL nie dostane

gornek ja bym się chyba nie zdecydowała na wyjazd, już mam wątpliwości czy do Ikei w kwietniu jechać i chyba tż z moim tatą wyślę.

Witam się w kolejny słoneczny dzień!
Od teściowej wczoraj Julia dostała kolejną piękną dostawę ubranek. Do tego ręcznik i kocyk. Coś wspominała jeszcze o rożku z minky, że ma zamiar kupić. Jak na początku się nie wychylała z wyprawką, tak teraz widzę szaleje. Dostałam też wielką pakę od jej koleżanki z pracy ubranek po jej wnuku, gdzie ja to pomieszczę???

To powiem (nieszczerze), ze niedobre sa, fuj fuj fuj! Jem bo muszę

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Znowu mi się seksy śniły, a TŻ chrapie w najlepsze .

Stary 2017-03-26, 09:36   #3854
bunnybe
Zadomowienie

Anita ale super kuzynka! Pamietam ze w podstawowce dostalam ogromna paczke ciuchow od mojej kuzynki z USA i to byly takie fajne rzeczy ze wszystkie kolezanki w szkole mi zazdroscily
Mi dzisiaj brat ma przywiezc ciuszki od rodzicow ktore kolezanka przekazała przez mojego tate ale jestem ciekawa co tam dala bo podobno "jakies starocie" nie zebym byla jakas niewdzieczna ale nie rozumiem motywacji zeby dawac komus takie rzeczy, ja bym chyba wrzucila do kontenerka a nie uszczesliwiala kogos na sile no ale zobaczymy moze cos z nich wybiore choc mam ich juz tyle ze moge byc wybredna
Dziewczyny zegarki przestawione? My z kotem w lozku a maz oglada skoki, nie mam mleka do kawy i musze go zmolestowac zeby poszedl do sklepu- dobrze ze on tez czarnej nie wypije
Gornek widze ze sie zdecydowalas na podroz, zycze zebys wrocila bez zadnych dolegliwości i cos tam skorzystala z tego wyjazdu choc mnie ta odleglosc autentycznie przeraza

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-03-26, 09:38   #3855
felliciti
Wtajemniczenie

Wizaz chyba nie ogarnął zmiany czasu i cofnął zegar o godzinę, bo mi pokazuje ze vikuniaa i decorail napisaly posty o 8.30

Vikuniaa jedyne co mnie pociesza to lody smietankowe z owocami leśnymi w zamrażarce, musi wystarczyć
Stary 2017-03-26, 09:40   #3856
marg0lcia
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Gornek, udanego wypadu

Ania, pomysl o ponczochach, a z drugiej strony, jak mąż już Ci dziś pomógł, to ma wprawe i następnym razem pójdzie mu jeszcze lepiej

Dziewczyny, jak ja żałuję, że wczoraj zjadłam ta pizzę... ona była z czosnkiem i było go naprawdę dużo, cała noc go czułam, porażka... a za oknem chyba pochmurno, noe wiem, bo mam zasłonięte rolety i piszę z łóżka w ogóle w tym tygodniu przesadzilam z jedzeniem i od dziś dieta

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 09:43   #3857
ania9o
Zakorzenienie

Marg0lcia pochmurno teraz 😕 a rano było takie śliczne słoneczko, myślałam że się utrzyma cały dzień.

My dzisiaj na te chrzciny idziemy. Jedyna motywacja dla mnie do pójścia to dobre jedzenie 😆 i ciekawe co będzie na deser hmm 😁

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 09:52   #3858
BlackSanctum
Zakorzenienie

A mi się śniło, że nocowaliśmy z mężem i córką u rodziców, noc, śpimy, nagle usłyszeliśmy taki głośny szum, wstajemy, podbiegamy do okna, a tu samolot się rozbija na ulicy koło moich rodziców. Taki wielki, pasażerski.
Stary 2017-03-26, 09:57   #3859
marg0lcia
Zadomowienie

Czytałam, że kobiety w ciąży mają koszmary, ponieważ są pełne obaw tego, co niedługo się wydarzy w ich życiu

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-26, 10:05   #3860
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja to całe życie mam koszmary. Raczej się nie stresuję tym, co teraz będzie, bo już jedno dziecko mam i wiem, z czym się to wiąże. Ale faaaaakt, sny w ciąży są okropne i psychiczne.
Stary 2017-03-26, 10:06   #3861
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Fellicity, tydzien przed terminem urodzilam, a jeszcze tydzien wczesniej lezalam na patologii wiec mialam malo ruchu, teraz duzo dzwigam i jestem bardziej aktywna, zobaczymy jak to bedzie byle nie przenosic do polowy maja:p

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 10:08   #3862
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja to całe życie mam koszmary. Raczej się nie stresuję tym, co teraz będzie, bo już jedno dziecko mam i wiem, z czym się to wiąże. Ale faaaaakt, sny w ciąży są okropne i psychiczne.
Po tym, co mnie samej czasem sie śni i co Wy tutaj piszecie, to muszę sie z Tobą zgodzić

W ogóle jeść mi się nie chce... minęło 13-14h od zjedzenia pizzy, chyba zrobię kawę póki co.

Stary 2017-03-26, 10:13   #3863
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Fellicity, tydzien przed terminem urodzilam, a jeszcze tydzien wczesniej lezalam na patologii wiec mialam malo ruchu, teraz duzo dzwigam i jestem bardziej aktywna, zobaczymy jak to bedzie byle nie przenosic do polowy maja:p

Aa to drugie przeważnie też wychodzi wcześniej, nie masz się co bać Ustalcie tylko z Glassball, która rodzi pierwsza, bo później moja kolej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-26, 10:14   #3864
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Aa to drugie przeważnie też wychodzi wcześniej, nie masz się co bać Ustalcie tylko z Glassball, która rodzi pierwsza, bo później moja kolej
Naprawdę tak szybko chcecie urodzić? Ja z jednej strony też, bo już chciałabym ją zobaczyć, uściskać i wycałować, ale z drugiej sie potwornie boję

Stary 2017-03-26, 10:15   #3865
BlackSanctum
Zakorzenienie

Margolcia nie bój, nie ma czego.
Stary 2017-03-26, 10:16   #3866
bunnybe
Zadomowienie

Mi sie wydaje ze to hormony taka zupe w mozgu tworza i stad te dziwaczne sny
ale piekna wiosna! chce sie zyc
Stary 2017-03-26, 10:18   #3867
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Margolcia nie bój, nie ma czego.
Ogólnie wydaje mi się, że jestem wytrzymała na ból fizyczny, ale tutaj poza tym mam milion innych obaw, najbardziej tego, że ja nie będę mogła urodzić naturalnie, a położne będą twierdzić inaczej, co wtedy?

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje ze to hormony taka zupe w mozgu tworza i stad te dziwaczne sny
ale piekna wiosna! chce sie zyc
Ochh... jak Ci zazdroszczę. U mnie jesień

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-26, 10:19   #3868
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Naprawdę tak szybko chcecie urodzić? Ja z jednej strony też, bo już chciałabym ją zobaczyć, uściskać i wycałować, ale z drugiej sie potwornie boję
Szybko? Chciałabym być zaskoczona, a nie czekać później jak na szpilkach po terminie. A prędzej czy później to się stanie, więc na co czekać
Ps. chcieć to jedno, ale nastawiona jestem na kilka dni po terminie jak to w mojej rodzinie bywa i moje dłuższe cykle na to wskazują.
Stary 2017-03-26, 10:29   #3869
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Szybko? Chciałabym być zaskoczona, a nie czekać później jak na szpilkach po terminie. A prędzej czy później to się stanie, więc na co czekać
Ps. chcieć to jedno, ale nastawiona jestem na kilka dni po terminie jak to w mojej rodzinie bywa i moje dłuższe cykle na to wskazują.
Ja mam termin na 12 maja, ale przeczucie, że stanie się to w majówkę, po ostatniej wizycie i tych akcjach z wagą Małej, wyszło że 26 kwietnia, ale nawet ginka to wykluczyła, chociaż to już będzie ciąża donoszona, więc może i jest to możliwe.
Dziś mam jakiś podły dzień... Długo pracowałam jako dekoratorka w polskich sieciówkach i ogólnie miałam taki zmysł artystyczny i nigdy nie miałam problemów z urządzeniem mieszkania, pokoju, dobraniu dodatków, lubiłam robić coś z niczego itd, łączyć nowoczesne z z czymś, co wyszło z mody, a teraz mam taką pustkę w głowie, totalne nic.. Patrzę, na te rzeczy dla dziecka i nie umiem tego jakoś ustawić, dobrać dekoracji, po prostu masakra jakaś! Może dlatego tak jest, bo sie spinam, ponieważ chcę, żeby wszystko było super i idealne, bo bratowa Tż też rodzi zaraz przede mną i mimo że olewam to, bo jej nie lubię, to może jednak w środku czuję jakąś rywalizację? Nie wiem, jak to nazwać, ale dobija mnie to i dziś chyba wszystko sie zebrało i chce mi sie płakać ;(

Stary 2017-03-26, 10:47   #3870
bunnybe
Zadomowienie

A ja Wam powiem, ze mam jakis luz z tym terminem, wychodze z zalozenia ze dziecko urodzi sie kiedy bedzie chcialo a nie kiedy ja bede tego chciala, zaczne moze cos dzialac jesli przekroczymy termin a tak daje mu wolna reke haha jakkolwiek to brzmi a jak sie przeterminujemy to bedziemy stosowac metode 3xS: schody, sprzatanie,seks

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości