|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
|
|
|
|
#1442 |
|
Konto usunięte
|
Mi sie na tvp podobaja tylko programy przyrodnicze. Dzis ogladalam o szybujacych zwierzakach i byl naprawde ciekawy.
Ale takich programow jest pare na krzyz:/ Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1443 |
|
Inez
|
Ja chodzę na zakupy ze swoją torbą, staram się segregować śmieci, nie palę, oszczędzam wodę, kupuję wodę w syfonie wielokrotnego użytku. Więc jakoś nie czuje się winna używania podpasek. No kurczę jakoś ani tampony ani kubeczek mi nie pasuje. Podobnie gdybym miała dziecko raczej używało by ono pampersów, no chyba że byłyby jakieś przeciwwskazania.
Zrozumiem zarzuty do osób, które np. palą śmieci. Ale kobieta zarzucająca innej kobiecie podpaski to dla mnie Grażyna. Wątpię czy jest tu ktoś kto nie produkuje śmieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1444 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Do WYTWARZANIA pieluch plastikowych zużywa się wiecej wody niż do prania tetry. Argument na poziomie wspomnianych wczesniej plastikowych naczyń.
|
|
|
|
#1446 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1447 |
|
BAN stały
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;72264421]nie każę nikomu używać kubeczka menstruacyjnego ani podpasek wielorazowych ale podpaski to jedne z najgorszych śmieci, zajmują dużo miejsca, długo się rozkładają, tak po prostu jest.[/QUOTE]
no tak jest, śmieci typu podpaski, pampersy, tampony są niezwykle uciążliwe jeśli chodzi o gospodarkę odpadami. i dalej nie rozumiem co w związku z tym. chcesz po prostu rozpętać g****burzę, tak? |
|
|
|
#1448 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I zamiast się oburzać zawsze warto zrobić coś, co nie utrudni życia, a odciąży środowisko. Oprócz pieluch dla dzieci, podpasek dla kobiet sporo w obecnym świecie używa się też pieluch dla ludzi starszych. |
|
|
|
|
#1449 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie co, moim zdaniem to wszystko idzie w zlym kierunku.
Ludzie wymyslajs kubeczki, wielorazowe podpaski, pampersy, rzeczy, ktore naprawde utrudniaja zycie i ktore sa dosyc problematyczne, bo przeciez podpaski, pampersy itd zostaly wymyslone dla zachowania higieny, a kubeczkami i wielorazowymi podpaskami jednak trudniej zachowac higiene. Igly i strzykawki jednorazowe tez zwiekszyly ilosc smieci, ale przeciez nikt nie bedzie wracal do tych wielorazowych. A moze zamiast tego zajmijmy sie tym, w ile opakowan pakowane sa rozne artykuly. Zawiniety w jeden woreczek, drugi i jeszcze w pudelko. Kubeczki na jogurty moglyby byc o wiele mniejsze, ale taki to juz marketing, ze wiekszym pudelkiem daje sie zludzenie wiekszej ilosci produktu. Moze zajmijmy sie tym, ze w Polsce normy dotyczace zanieczyszczania powietrza, nakladania filtrow w fabrykach czy samochodach sa daleko ponizej poziomu europejskiego. Jest tyle aspektow, ktore sa totalnie ignorowane, moznaby sie zajac najpierw nimi, zamiast na sile utrudniac sobie zycie |
|
|
|
#1450 |
|
Konto usunięte
|
Zamawiam wodę w szklanych wymiennych butelkach, ale gdybym miała to wtargać sama na 4 piętro bez windy to byłabym mniej ekologiczna i wolałabym zadbać o własny kręgosłup .
Lada moment czeka mnie menopauza zatem też w kubeczki menstruacyjne raczej nie zainwestuję ![]() Nie zmienia to faktu, że warto pomyśleć o ograniczaniu wytwarzania niepotrzebnych śmieci. Na miarę swojej wygody, swoich potrzeb i możliwości. |
|
|
|
#1451 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
#1452 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na filtry w fabrykach i samochodach - nie mam wpływu. I na ilość pamersów zużywanych przez chorego dorosłego z mojej rodziny - też nie mam wpływu. |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie. A kupienie dodatkowo środka oskarżającego do dezynfekcji smoczków/butelek dla dzieci to chyba nie jakieś nie wiadomo co. Jak się chce to można Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkam obecnie w kraju w którym używa się tyle jednorazowych reklamówek ze boli mnie serce. Warzywa i owoce waży pracownik sklepu i nie ma opcji ze kupuje 1 kapustę i naklejkę naklejam bezpośrednio. Musi być w worku. Nawet głupi czosnek! Tak, nawet jedna główka czosnku jest w siatce. Jak robie zakupy i mam mało rzeczy to mówię że nie chce reklamówki i patrzą na mnie jak na debila. Nikogo tu jeszcze nie widziałam z materialowa torba. Ja wykorzystuje później te siatki do wyrzucania śmieci, a ze są pieluchy to wrzucam często więc wole małe reklamówki niż duże worki na śmieci. Miko wszystko wygląda to strasznie.
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
#1455 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy mozliwe, ze swiadomosc ludzi z Czarnogory przynajmniej pod tym wzgledem jest tam, gdzie byla Polska kilka lat temu? Podoba mi sie w DE, ze butelka plastikowa kosztuje 25 centow. Niewazne co kupujesz. Potem zwracasz je w automacie i dostajesz pieniadze. To bardzo zmniejsza ilosc smieci. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te reklamówki zakupowe są płatne, i tak nikt nie nosi materiałowych. Świadomość Czarnogórców jest pod wieloma względami tam gdzie Polska była w latach 90 mam wrażenie.
|
|
#1457 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1458 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;72270896]ludzie codziennie podejmują decyzje konsumenckie które wpływają na ilość produkowanych śmieci. Wybieramy codziennie. Wędlinę paczkowaną lub nie, owoce paczkowane lub nie.... tetrę, pampersy, podpaski, tampony, kolejny ciuch mimo że mamy pełna szafę .... lub ciuch z sh. Codzienna ilość śmieci która jest wynoszona z mojego domu niezmiennie mnie zaskakuje. Jest to coś na co mam konkretny wpływ - to co kupuję, czy nie marnuję, czy tak na prawdę potrzebuję tego co kupiłam. Na filtry w fabrykach i samochodach - nie mam wpływu. I na ilość pamersów zużywanych przez chorego dorosłego z mojej rodziny - też nie mam wpływu.[/QUOTE] no ok. nie masz wpływu. potrzebuje pampersów to potrzebuje. ale nie ma się co oburzać, że ktoś powie, że pampersy są uciążliwymi śmieciami. |
|
|
|
|
#1459 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1460 |
|
Konto usunięte
|
Czytalam sobie dzisiaj jakas historie psa ktorego ktos porzucil. Komentarze prawie wszystkie normalne, no wlasnie prawie, jedna babka napisala cos takiego:
jak tak mozna, powinni bachory wyrzucac z domu a nie biedne zwierzeta, bachory sa duzo gorsze. dla mnie to straszny grazynizm byc wyczulonym na krzywde zwierzat, a olewac krzywde dzieci i na odwrot. |
|
|
|
#1461 |
|
Konto usunięte
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;72274511]Czytalam sobie dzisiaj jakas historie psa ktorego ktos porzucil. Komentarze prawie wszystkie normalne, no wlasnie prawie, jedna babka napisala cos takiego:
jak tak mozna, powinni bachory wyrzucac z domu a nie biedne zwierzeta, bachory sa duzo gorsze. dla mnie to straszny grazynizm byc wyczulonym na krzywde zwierzat, a olewac krzywde dzieci i na odwrot.[/QUOTE] Może dlatego, że większość ludzi jest jednocześnie bardzo wyczulona na krzywdę dzieci, jest multum fundacji wspierających chore/zaniedbane dzieci, a zwierzętami się mało kto przejmuje, bo to tylko zwierzę? Co z tego, że zdechnie, ot zwierzę. Chore dziecko, które od X lat cierpi, jest zdeformowane, nie ma z nim kontaktu, a leczenie podtrzymujące przy życiu kosztują 100 tys zł miesięcznie ? Oh, wplacmy pieniądze! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
A moze dlatego, że ludzie są po prostu bezdusznymi świniami i prostakami?
|
#1463 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
. Psich fundacji też jest trochę. Był kiedyś wątek, w którym niektóre wizazanki twierdził, że wolałby uratować tonącego psa niż tonącego człowieka.
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykład grażynowania z dziś. Odkurzałam koło 16-17, między innymi na korytarzu pod drzwiami wejściowymi, sąsiadka to zobaczyła i na głos skomentowała, że w niedzielę spokój zakłócam. Powiedziałam jej, że to moja sprawa kiedy odkurzam, ona odkurza w sobotę, a ja może jestem Żydówką, więc też mi to przeszkadza w odpoczynku. Jeszcze większe oburzenie było odnośnie tego, że powiedziałam, że mogę być Żydówką
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2017-03-26 o 21:26 |
|
|
|
|
#1466 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1467 |
|
Konto usunięte
|
Tak tak, zaraz się zacznie, kogo uratujesz z pożaru, swojego psa czy dziecko.
W wiadomościach było ostatnio, że przestają refundować jakiś tam bardzo drogi lek, który utrzymuje ogólnie ludzi z jakąś chorobą przy życiu. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1468 |
|
wańka wstańka
|
Ale co w związku z tym brakiem refundacji ?
|
|
#1469 |
|
Zadomowienie
|
Jasne ze można, zawsze lepiej od jednorazowych chlorowanych. Kiedyś tez widziałam tampony ze szczepami bakterii aby flory tak nie niszczyły, tak tez można Ale od siebie mogę polecić jedynie kubeczek bo wielorazowych podpasek nie testowałam jeszcze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1470 |
|
Konto usunięte
|
Tak tylko rzuciłam, że jak jest chore zwierzę, dla którego jest bardzo drogi lek, to mało kto się przejmie, mam zresztą taki przykład w domu. Ale jak chory człowiek, którego życie może uratować jakiś tam drogi lek, to więcej osób się zlituje i wplaci
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

.