Jesienne Mamy 2007 cz. II - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-14, 10:31   #2641
joli31
Rozeznanie

Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II

Takie poranki uwielbiam. Posprzątane, pomyte,pies wyczesany, jeść nie chce, pewnie po spacerze nabierze apetytu.Zdążyłam wypić kawkę, oczywiście najpierw śniadanie. Teraz Agatka dopiero wstała, wyspana, radosna. Pomyka na macie w tą i z powrotem, miejsca jej brakuje.
Pogoda super, ciepło, słonko świeci. Chyba też zgapię za Barbeą i pójdziemy do parku . Jedyny minus jest taki, żeby dojść do parku ( mam 2 w okolicy) trzeba maszerować ok 10 min wzdłuż ruchliwej ulicy, "niby obwodnicy" trasa na Poznań. Ale co mi tam.
TŻ pojechał już do Łodzi, rano sie martwił jak wytrzyma tydzień bez nas ( raczej mówił o dziecku). Tacy są mężczyżni . Nie pomyślał jak sobie dam radę z dzieckiem, psem itd A może po prostu bardziej we mnie wierzy , niż ja sama. Napewno!
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 10:39   #2642
joli31
Rozeznanie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7225089]No prosze, jak to znienacka wybuchl nam goracy romans na watku wszystkiego naj na Nowej Drodze Zycia dla Pucki vel Gucia i Maksa vel Gucio

A ja sie musze kisic w domu, bo dzis mamy kontrole instalacji gazowej, mam nadzieje, ze do 12 bedziemy juz po

Aaa, i natchnelo mnie ostatnio, w czym Demonik upatruje podobienstwo miedzy mna a Olivierkiem, juz wiem... Oboje mamy po dwa podbrodki [/quote]
Dziękujemy
Napewno szybko skontrolują, i wyjdziecie na spacerek .
Ale masz natchnienia

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Motylku ja nigdy nie kąpałam małego w samej wannie... zawsze w wanience, ale że bardzo lubi się chlapać, postanowilismy spróbować...
Ale tam było gorąco 32 stopnie...bo woda dla maluchów w małym basenie jest specjalnie podgrzewana, normalnie tego nie grali by spocić sie na basenie hehe

P.S. Kubuś wypłyną na wielką wodę...
Super, widać, że Kubulek zachwycony. Będziecie regularnie chodzić na zajęcia?

Idziemy na spacer. Pa
Stary 2008-04-14, 10:46   #2643
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Kubusiowi basen przypadł do gusty, chłopak zadowolony jak nie wiem. Świetne fotki.

......................... .
My zamiast na spacer wybywamy do lekarza, czekam aż Maja się zbudzi. Dziś znów kaszel ją tak męczył, że zwymiotowała. Wczoraj było niby lepiej, ale dziś wcale nie widzę poprawy.
Miłego dnia mamuśki

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 11:05   #2644
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Super, widać, że Kubulek zachwycony. Będziecie regularnie chodzić na zajęcia?
Puchatkowi się podobało, więc będziemy chodzić jak tylko czas pozwoli i jak tata będzie miał czas, bo sama z małym bym nie poszła...niby są przewijaki, szafeczki cud miód..., ale niewiem jakbym miała to zrobic by sama się wytrrzeć i ubrać i Kubę

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Kubusiowi basen przypadł do gusty, chłopak zadowolony jak nie wiem. Świetne fotki.

My też zgapi od Was tylko mały zje i spadamy do parku

Ciekawe jak u Demonika imprezka...czekam z niecierpliwoscią...

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 13:05   #2645
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

My wróciłyśmy, nawet na się udało, jedna osoba przed nami była.
Majunia ma zmiany na oskrzelach, babka powiedziała, że przypuszczała zapalenie płuc jak ją zobaczyła, podobno wirus taki panuje, na szczęście stwierdziła, że jest dobrze, są niewielkie zmiany na oskrzelach, nawet nie zapalenie, ale bez antybiotyku się nie obędzie. W czwartek do kontroli mamy przyjść.
Maja była ważona, żeby dobrać dawkę antybiotyku i ta moja kruszyna nawet 7 kg nie waży. W body i pieluszce ważyła 6900. Śpi teraz bidulka.
Mam nadzieję, że tylko mnie nie rozłoży, bo już katar i ból gardła po myszce odziedziczyłam.

Edit: Mam chwile czasu, na spacer nie można wyjść, to wkleję kilka fotek z jakiś ostatnich 3 tygodni. Ostatnie zdjęcie z soboty, moja biedna chorowitka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02688.JPG (88,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02698.JPG (80,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02726.JPG (96,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02760.JPG (45,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02767.JPG (65,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02776.JPG (59,7 KB, 20 załadowań)

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011

Edytowane przez 82anusia
Czas edycji: 2008-04-14 o 13:31
Stary 2008-04-14, 13:16   #2646
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Cytat:
Majunia ma zmiany na oskrzelach, babka powiedziała, że przypuszczała zapalenie płuc jak ją zobaczyła, podobno wirus taki panuje, na szczęście stwierdziła, że jest dobrze, są niewielkie zmiany na oskrzelach, nawet nie zapalenie, ale bez antybiotyku się nie obędzie. W czwartek do kontroli mamy przyjść.
Maja była ważona, żeby dobrać dawkę antybiotyku i ta moja kruszyna nawet 7 kg nie waży. W body i pieluszce ważyła 6900. Śpi teraz bidulka.
Mam nadzieję, że tylko mnie nie rozłoży, bo już katar i ból gardła po myszce odziedziczyłam.
Anusiu wspolczuje przechodzilismy przez to samo jakie leki dostalas? z wlasnego doswiadczenia wiem,ze jednak najlepsze sa zastrzyki

Dziekujemy za zyczenia, i mile slowa o zdjeciu
bylismy w piatek na szczepieniu -maciek wazy 8400! i ma 76 cm!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg u lekarza.JPG (69,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po szczepieniu.JPG (88,5 KB, 17 załadowań)
Stary 2008-04-14, 13:25   #2647
motylek78
Rozeznanie

Trafia mnie z ta pogoda. Wyszlam o 11.30 wzielam samochod i pojechalam do miasteczka a tu ledwo pospacerowalam godzine i juz zaczelo padac. Pogoda burzowa ma byc az caly tydzien. Przyjechalam do domu . Max zaspal w lozeczku i znow swieci slonce. No cholerka mnie wezmie na ta pogode.

Lea wszyscy na spacerku bo w PL piekna pogoda tylko u ciebie w krainie deszczowcow pewnie pada i +ta kontrol to siedzisz w domku. Ja mam juz dosc siedzenia w 4 katach i jak tylko moge to wybywam z Maxem bo normalnie zaczynam swirowac.
Dzieki ciociu wizazowa za zyczenia na nowej drodze zycia. Jak cos to Oli bedzie swiadkiem.

Cos Maatra sie dlugo nie odzywa. Ciekawe jak tam pobyt w Polsce?

Anusiu duzo zdrowka dla was obydwu. A kysz chorobska . Duze buzki dla Majuni.
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 13:34   #2648
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

część dalsza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02794.JPG (66,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02796.JPG (84,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02805.JPG (78,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02806.JPG (70,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02808.JPG (87,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02835.JPG (47,1 KB, 16 załadowań)

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2008-04-14, 13:40   #2649
motylek78
Rozeznanie

Dopiero teraz wyswietlily mie sie zdjecia Maji i Macka.

Macko tak zachwycony swoja karoca ze az zaspal. Slicznie wyglada i jaki duzzzzy juz. Przynajmniej jak roczny chlopczyk.

Maja sliczna i taka delikatna.Anusiu zobaczysz nadrobi z waga tylko troszke sie podleczy. Wroci jej apetyt . Jeszcze bedzie z niej sportsmenka . Po zdjeciu na drazku tak wnioskuje

Ide zjesc kanapke . Bo po tym bieganiu po deszczu tam i z powrotem zglodnialam.
Stary 2008-04-14, 13:45   #2650
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Lea, Motylku, Sylwia, dziękujemy za troskę Przekażę Majusi buziaki od cioć.

Sylwia dostałam Augumentin, Deflegamin, Lacidofil, w razie gorączki dużej Nufofen by jej dawać i dalej te co wcześniej Eurespal, krople do noska i maść do smarowania. Mam nadzieję, że obejdzie się bez zastrzyków, choć lekarz też o nich wspomniał.
Maciuś ma wielkie oczy i wagę niczego sobie.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2008-04-14, 13:49   #2651
sylwia-zuza
Zakorzenienie

tez mielismy agumentin -nie pomogl
Stary 2008-04-14, 14:02   #2652
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
tez mielismy agumentin -nie pomogl
Nie strasz mnie, ja się boję zastrzyków, a co dopiero Majunia.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2008-04-14, 14:13   #2653
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Maciek nie plakal na zastrzykach, a efekt byl piorunujacy- chcial jesc, pic itp. Pozniej zalowalismy,ze od razu nie bylo zastrzykow(syropu nie chcial pic, a jak pil , to wymiotowal itp.)
Stary 2008-04-14, 14:14   #2654
maatra
Wtajemniczenie

Witamy z Polski Kocham ta pogode !!!!! moge nawet powiedziec,ze troszke mi za goraco. Simula juz na 2 spacerku,ja odsypiam nocke bo bylam zawiesc w nocy Tz na lotnisko.Weekend zlecial nam baaardzo szybko.bylismy na 3 filmach w kinie,wszystkie okazaly sie kompletna klapa,mimo sprawdzenia wczesniej opinii ;/ komedia "JUno"(nastolatka w ciazy) okazala sie dla nas komediodramatem.Dziecie moje rozgadalo sie na dobre.myslalam ze dzieci najpierw mowia sylaby ma,ale u nas tylko Da,Ta oczywiscie wszyscy wiemy co za wyrazy powstaja po zlozeniu tego Wizyta tesciow bezbolesna,bo nas praktycznie w domu nie bylo.
wieczorem ide katowac sie silownia...basen juz mi odpadl,bo stroju kapielowego zapomnialam

ehhhh widze ze Blaneczka ma juz za soba Chrzest i bardzo dobrze.duzy buziaczek od nas
z Kubusia plywak rosnie i jaka fajna ma pileczke
jestem pod wielkim wrazeniem zdjec Majuni siedzi tak prosto,wydaje mi sie taka dluga i bardzo ozywiona.Zdjecie z Frida takie smutne,przez te czerwone oczka trzymamy kciuki aby wszystko bylo dobrze

uciekam sie polozyc. wlasnie dzwonil tata,ze Simus siedzi z nim w biurze i pomaga liczyc na kalkulatorze...ahhh jak dobrze,ze mnoge chwile sobie odpoczac....

Milego dnia
Stary 2008-04-14, 15:14   #2655
joli31
Rozeznanie

hej już po spacerku .
U nas bez przerwy świeci słoneczko, ale od jutra zapowiadają opady
Majeczka biedna, tyle leków dostała. Dobrze, że to nie zapalenie płuc. Oby jak najszybciej przeszło . Na zdjęciach słodziutka, wcale nie widać, żeby była jakaś "niedoważona". Anusiu, może taka jej uroda po prostu. Po chorobie wróci apetyt, bo aktywność fizyczna dopisuje
Maciuś bardzo ładnie prezentuje się w swoim pojeździe.
Matra fajnie, że pobyt w PL miło Wam upływa. Simonek ma niecodzienne rozrywki z dziadkiem
Stary 2008-04-14, 15:21   #2656
Evela56
Raczkowanie

GG do Evela56

Cze kochane. Ale napisałyście Nie było mnie tylko dwa dni a tu już cztery strony. Niestety nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich ale napewno je przeczytam żebym nie byla z tyłu.

Na początek spóźnione życzonka miesięcznicowe dla Oluni, Maciusia, Klauduni i Darii

U nas nowość. Wczoraj Małgosia miała zapoznanie z zupką. Na początek dałam jej ok 20 ml zupki warzywnej z Bobovity. Ale wsuwała
No i nockę miałam super bo po tej szczepionce znowu budziła się co dwie godziny w nocy. Nie myślałam że na pierwszy raz tak jej będzie smakowała.
Weekend upłynął nam spokojnie na spacerkach z małą i ogólnie czasem spędzonym razem.

Co do zdjęć maluszków to oczywiście wszystkie są rozkoszne.

Pozdrawiam

Nasza Małgosia

Jesteśmy razem

mój blogasek pazurkowy
Evela56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 15:53   #2657
Evela56
Raczkowanie

GG do Evela56

A teraz wklejam zdjęcie dla Sylwii. Tu Małgosia miała 3 dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 54.JPG (11,1 KB, 34 załadowań)

Nasza Małgosia

Jesteśmy razem

mój blogasek pazurkowy
Stary 2008-04-14, 16:32   #2658
dorka19801
Wtajemniczenie

rano pi posta i mi go wcięło.

no cóż.

pogoda super.

fotki boskie- ja chcę z mała na basenik!

moja Klaudia może iść w środe do żłobka chyba że dostanie wiatrówke bo siostry synek właśnie ma a ona miała z nim kontakt. mam nadzieję że nie bo bez zwolnienia z pracy sie wtedy nie obędzie.

a tak to super bo ciegle sie smieje i duzo je.

bianka- super że imprezka sie udała no i fotki z chrzcin super- blaneczka zawsze super wygląda.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 17:56   #2659
berbeaa
Rozeznanie

Cytat:

Edit: Mam chwile czasu, na spacer nie można wyjść, to wkleję kilka fotek z jakiś ostatnich 3 tygodni. Ostatnie zdjęcie z soboty, moja biedna chorowitka.
Życzę zdrówka maluczej silnej Majuni! ona jest superowa.

Cytat:
Napisane przez Evela56 Pokaż wiadomość
Bozszzzz ja już myślałam ze to moja Weroniczka toćka w toćkę

Rano nie wychwaliłam chłopczyka o słowiańskiej urodzie. Nasz Ci on Maksiu wygląda odlotowo w dżinach a te włoski cudne

Oj Demonik długo trzeźwieje po imprezie

Maatra super że taką pogodę trafiliście i że tak miło spedzasz pobyt

a Maciuś jaki szczęśliwy w nowym diliżansie
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:10   #2660
Lipinka
Raczkowanie

Cytat:

Motylku ja nigdy nie kąpałam małego w samej wannie... zawsze w wanience, ale że bardzo lubi się chlapać, postanowilismy spróbować...
Ale tam było gorąco 32 stopnie...bo woda dla maluchów w małym basenie jest specjalnie podgrzewana, normalnie tego nie grali by spocić sie na basenie hehe

ale czad!!!!!! ja też chcę

Cytat:

jaka śliczna Skarbusia takie maleństwa nie powinny chorować kruszynki małe słodkie

Cytat:
Anusiu wspolczuje przechodzilismy przez to samo jakie leki dostalas? z wlasnego doswiadczenia wiem,ze jednak najlepsze sa zastrzyki

Dziekujemy za zyczenia, i mile slowa o zdjeciu
tereeeee a ja widziałam Cię Sylwuś na psrzętach AGD wybrałaś już ten piekarnik? Maciuś śpioszek jeden słodko wygląda, on to chyba pieszczoszek straszny pięknie
Lipinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:23   #2661
joli31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
rano pi posta i mi go wcięło.

no cóż.

pogoda super.

fotki boskie- ja chcę z mała na basenik!

moja Klaudia może iść w środe do żłobka chyba że dostanie wiatrówke bo siostry synek właśnie ma a ona miała z nim kontakt. mam nadzieję że nie bo bez zwolnienia z pracy sie wtedy nie obędzie.

a tak to super bo ciegle sie smieje i duzo je.

bianka- super że imprezka sie udała no i fotki z chrzcin super- blaneczka zawsze super wygląda.
A co to jest wiatrówka
Super, że Klauduni lepiej już jest.
Pyśku doskonale Cie rozumiem. Mam basen 15 min spacerkiem od domu. Zajęcia dla maluszków są w soboty. Niby nie potrzeba osoby towarzyszącej, ale tak jak pisałaś jak się ubrać, wysuszyć... Potrzebna jest druga osoba, a w soboty TŻ też pracuje. Z kimś innym nie chcę chodzić. Poczekamy, aż córcia będzie wieksza.
Zaraz idę spac, bo jakoś tak pusto bez meża. Chyba wezmę się za prasowanie, przynajmniej jakieś zajęcie będę miała.
Dobranoc
Stary 2008-04-14, 22:20   #2662
joasiah
Rozeznanie

GG do joasiah

ale padam na ryjek
mała dała czadu w nocy i juz profilaktycznie dałam jej nurofenku na noc
podejrzewam jej zeby
nie dam rady juz napisac
dobranoc wam

joasiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 22:33   #2663
Evela56
Raczkowanie

GG do Evela56

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
no i udałao mi sie wczoraj iść na spotkanie klasowe- było super. troszkę odreagowałam, potanczyłam i wysmiałam się.

a dzieciatko spokojnie spało i szwagier czuwał.
Cieszę się że impreza się udała. A ty Dorciu wyglądałaś ślicznie.
A dzieciątko twoje to też śliczny aniołeczek

Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Czesc,
mam podle dni od wczoraj kloce sie z Tz. Juz nie mam sily on mi zarzuca ze o wszystko sie czepiam ale jak wczoraj zobaczylam jak podnosi malego z podlogi to malo serce mi nie wyskoczylo. D..y mu sie nie chcialo podniesc z sofy i zamiast pod pachy to zlapal malego za ramiona , ja akurat wtedy rozmawialam przez telefon z moja mama i jak to zobaczylam to az rzucilam sluchwke .Mogl przeciez dziecku krzywde zrobic
Teraz tez ubralam malego i poszli do mojej tesciowej. Oczywiscie musze o wszystkim myslec on tylko laskawie wezmie Maxa . Nawet o piciu czy pieluchach na zmiane nie pomyslal. Najwazniejsze zeby on byl ubrany i wyszykowany i czeka jak pies pod drzwiami zeby mu wszystko podac.
Trochę cię rozumiem . Sprobujcie spokojnie porozmawiać ja tak zrobiłam i poskutkowało.

Cytat:

Dziękujemy wszystkim mamą za troskę, dziś mniejszy katar i kaszel, ale za to czasem jest gorączka. Na pewno znacznie lepiej Maja się czuje niż wczoraj.
Mój Tż miał dziś debiut karmieniowy. W tygodniu nie ma jak, a w weekend jakoś tak zawsze było, że ja karmiłam. Dziś postanowiłam to zmienić i stwierdziłam, że w soboty i niedziel będzie karmił tatuś. Co prawda Maja nie ma ochoty na jedzenie zupek, kaszek czy deserów, ale troszkę tam coś zupki dziabnęła. Soków moja mycha nie chce pić, nawet teraz jej się woda odwidziała, o herbatkach nie wspomnę.
Dobrze że Majunia ma się już troch lepiej. Od nas dla niej duzo i szybkiego powrotu do zdrowia
Cytat:
Niech żyją dzieciaczki rajtuzkowe

Cytat:
Maly juz od godziny spi wiec sciagnelam dzisiejsze zdjecia z aparatu i wkleje kilka. Dzisiejsza kapiel i po spacerku. Na tym w ubranku siedzial ale jak tylko zobaczyl apartat to chyc padl...i znow nie udalo mi sie pstryknac pozy w siedzeniu.
Ale przystojniak. Laski szaleją

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Wrzucam kilka obiecanych fotek - poki co tylko z naszego aparatu
Ale królewna. I do tego dobrze wychowana i grzeczniutka. Tylko podziwiać

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,

Małgosia dzisiaj zjadła kolejną porcję zupki. I zastanawiam się bo od wczoraj jeszcze nie zrobiła kupki. Troszkę się martwię.
Powiedzcie mi dziewczyny co mam zrobić jak do jutra nic nie zrobi?
Zawsze robiła trzy kupki dziennie tu już drogi dzień nic.

Nasza Małgosia

Jesteśmy razem

mój blogasek pazurkowy
Stary 2008-04-14, 22:33   #2664
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Maja sliczna i taka delikatna.Anusiu zobaczysz nadrobi z waga tylko troszke sie podleczy. Wroci jej apetyt . Jeszcze bedzie z niej sportsmenka . Po zdjeciu na drazku tak wnioskuje

Dziękujemy bardzo. Z wagą to chyba u niej już tak jest, jest drobna i raczej zawodnikiem sumo nie będzie.

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
Witamy z Polski Kocham ta pogode !!!!! moge nawet powiedziec,ze troszke mi za goraco. Simula juz na 2 spacerku,ja odsypiam nocke bo bylam zawiesc w nocy Tz na lotnisko.Weekend zlecial nam baaardzo szybko.bylismy na 3 filmach w kinie,wszystkie okazaly sie kompletna klapa,mimo sprawdzenia wczesniej opinii ;/ komedia "JUno"(nastolatka w ciazy) okazala sie dla nas komediodramatem.Dziecie moje rozgadalo sie na dobre.myslalam ze dzieci najpierw mowia sylaby ma,ale u nas tylko Da,Ta oczywiscie wszyscy wiemy co za wyrazy powstaja po zlozeniu tego Wizyta tesciow bezbolesna,bo nas praktycznie w domu nie bylo.
wieczorem ide katowac sie silownia...basen juz mi odpadl,bo stroju kapielowego zapomnialam

Super, że trafiłaś na taką pogodę. Simonkowi gratuluję nowo nauczonych sylab.

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
jestem pod wielkim wrazeniem zdjec Majuni siedzi tak prosto,wydaje mi sie taka dluga i bardzo ozywiona.Zdjecie z Frida takie smutne,przez te czerwone oczka trzymamy kciuki aby wszystko bylo dobrze

Dobrze zauważyłaś, Majunia jest bardzo ożywiona jak nic jej nie dolega, choć nawet teraz na takie choróbsko, jest bardzo mobilna. Będę mieć małego urwiska, w ciele słodkiej dziewczynki

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Majeczka biedna, tyle leków dostała. Dobrze, że to nie zapalenie płuc. Oby jak najszybciej przeszło . Na zdjęciach słodziutka, wcale nie widać, żeby była jakaś "niedoważona". Anusiu, może taka jej uroda po prostu. Po chorobie wróci apetyt, bo aktywność fizyczna dopisuje

Dziękujemy za miłe słowa. Fakt nie wygląda ona źle, nie znać jej kości, nawet ma fałdeczki gdzie niegdzie. Ona nawet zjada, ale tylko cycusia, nic innego teraz nie chce, a ja jej już nie wmuszam, wystarczająco stresują ją leki.

Cytat:
[/COLOR][/B][COLOR=Red][COLOR=Black]U nas nowość. Wczoraj Małgosia miała zapoznanie z zupką. Na początek dałam jej ok 20 ml zupki warzywnej z Bobovity. Ale wsuwała

Gratuluję udanego debiutu zupkowego, powodzenie przy następnych nowościach.

Cytat:

Jakie rozkoszne maleństwo, tylko schrupać.

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
Życzę zdrówka maluczej silnej Majuni! ona jest superowa.
przekażę zyczenia córci.

Cytat:
Napisane przez Lipinka Pokaż wiadomość
jaka śliczna Skarbusia takie maleństwa nie powinny chorować kruszynki małe słodkie
Dziękuję w imieniu Majeczki. Zgadzam się z Tobą w 100% nie powinny takie dzieciaczki chorować, niestety tak nie jest

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2008-04-14, 22:39   #2665
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7233684]
Jak tam nasza rekonwalescentka, Majunia lepiej troszke
[/QUOTE]

Ja sama nie wiem, na wieczór wydawałą mi się lepsza, ale przed zaśnięciem znów ten świszczący katar w nosku, dobrze, że nie kasłała. Dopiero jest po 1 dawce antybiotyku, więc cudów nie ma. O 24: 30 kolejna, mam nadzieję, że rano będzie już lepiej.
Jeszcze jutro będę mieć u siebie chrześnicę też chorą, nie mają jej z kim zostawić, także jutro u mnie szpital.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2008-04-14, 23:44   #2666
motylek78
Rozeznanie

Ja szybciochem bo zaglebilam sie na caly wieczor w otchlanie Allegro i kupilam lozeczko turystyczne dla Maxa zeby mial gdzie spac u babci.

Trzymam mocno kciuki zeby Maja dobrze spala tej nocki. Inne dzieciaczk zreszta tez.

Lea kurcze co ty mnie podgladasz przez ekran kompa?
Bidulko zrobilam cala blache tej pizzy co ja mialam jesc wczoraj i salami bylo tak pikantne ,ze teraz prawie zieje ogniem. Potem doprawilam wczorajszym tiramisu i piwem jasnym. Tak napchana ide spac...pewnie nie bede mogla zasnac
Jakbys mieszkala nie tak daleko to 1/4 pizzy byla by twoja. Ok tiramisu tez by sie znalazlo. A tak na serio to dlaczego nie jadlas dzisiaj?

Jutro stukne wiecej i napisze co Max swintuszek zrobil.

Duze buzki dla mojej GutkiAgatka ma u tescia pelna akceptacje i ciagle Alex powtarzal ,ze bellissima. Ci Wlosi jak tylko zobacza blondynke z niebieskimi oczkami to juz traca glowe

Maxio z mamusia dziekuja ciociom za komplementy:dziekuj e-kwiatek:
Stary 2008-04-15, 06:28   #2667
dorka19801
Wtajemniczenie

witam

u nastak sobie. chyba zabki dokuczaja ale dostała teraz nurofen i usnela. do 8 musi dziadek wytrzymac.

a wczoraj to chciała mi uciec z tej gondolki( wkleje jutro fotki)i juz fajnie sie przymierza do raczkowania. dobrze ze ta gondolka stoi na podlodze.

miłego dnai i duzo zdrowka dla wszystkich chorowitków
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 09:06   #2668
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:

Buziaki dla Majuni by szybko wracała do zdrowia
Ale ona ślicznie sama siedzi, Kuba kołysze sięjak żagiel
Cytat:
Fajnie maćko wygląda w swej karocy, a wynik wagi a zwłaszcza wzrostu imponujący

Witam
A po demoniku ani śladu
Zaczynam się martwić...

Dobra idę na kawę i zaraz będę

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 09:18   #2669
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
No to kolejny rajtuzak dołączył do grona Sfinksów, Maćko wygląda uroczo
Cytat:
Maly juz od godziny spi wiec sciagnelam dzisiejsze zdjecia z aparatu i wkleje kilka. Dzisiejsza kapiel i po spacerku. Na tym w ubranku siedzial ale jak tylko zobaczyl apartat to chyc padl...i znow nie udalo mi sie pstryknac pozy w siedzeniu.
No właśnie dawno nie było zdjęć Maksia , Motylku jeszcze będziesz pstrykać siedzącego Maksia, zobaczysz. Przystojniaczek z Maksia.

Ja mam podobnie, jak chcę pstryknąć Olcię, jak je swoją nogę... nie ma szans, jest szybsza od wiatru
Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwilke bo jestem padnieta po dniu pelnym wrazen

Chrzciny zaliczamy do udanej imprezki - Blanka w kosciele z zaciekawieniem rozgladala sie na okolo, plakala tylko przez moment jak chciala spac, a ludzie spiewali. Moment polewania glowki tez nie przypadl jej do gustu ale w rewanzu pociagnela ksiedza za szate i nie chciala- puscic moja diabliczka kochana

Wrzucam kilka obiecanych fotek - poki co tylko z naszego aparatu
No to super, że impreza się udała, a bałaś się wpadki. Zdjęcia super widać, że wszystko poszło gładko i zgodnie z planem, uroczą rodzinkę stanowicie
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7224071]Sama siebie zacytuje
Taaa, a jeszcze bardziej cool jest wstanie o 4 rano [/quote]

Cytat:
Gratulacje dla pływka Kubusia
Cytat:
Biedna Majunia z Olą życzymy szybkiego powrotu do zdrowia
Cytat:
Widać, że Majunia cierpi, ma takie smutne i czerwone oczka.
Cytat:
Ile , no to masz Sylwia co nosić, tyle szczęścia naraz i w jednym kawałku
Cytat:

Na początek spóźnione życzonka miesięcznicowe dla Oluni, Maciusia, Klauduni i Darii
Dziękujemy pięknie
Cytat:
U nas nowość. Wczoraj Małgosia miała zapoznanie z zupką. Na początek dałam jej ok 20 ml zupki warzywnej z Bobovity. Ale wsuwała
Gratulacje z udanej próby zupkowej
Cytat:
Małgosia dzisiaj zjadła kolejną porcję zupki. I zastanawiam się bo od wczoraj jeszcze nie zrobiła kupki. Troszkę się martwię.
Powiedzcie mi dziewczyny co mam zrobić jak do jutra nic nie zrobi?
Zawsze robiła trzy kupki dziennie tu już drogi dzień nic.
Ale to normalne Evela, układ trawienny dziecka musi się przystowoać do nowego menu , daj jej jeszcze trochę czasu.
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7235130]Czy tylko mi, czy Wam rowniez sie wyswietla Wielkanoc Przy dzisiejszej dacie [/quote]
Owszem
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 09:24   #2670
motylek78
Rozeznanie

Dzien dobry,
meldujemy sie z Maxem.

Noc byla extra. Zjadl o 23 i potem o 5 i spal az do 8.30.
Czuje sie wypoczeta. Dzis pogoda do wielkiej bani bo leje tak ,ze nawet pies nie chcial isc z mezem na spacer.
Jestem mega wnerwiona bo jako laik w zakupach na allegro myslalam ,ze jak sie zarejestruje to bede mogla placic karta, kupowac wszystko os razu , a tu KLOPS. Musze miec jakas specjalna rejestreacje z kodem. Niby dobrze bo oznacza to w miare bezpieczne zakupy ale ten list od nich ma przyjsc dopiero za 2 tyg.

Lea raz sie zyje...oczywiscie nie mowie zeby jesc wszystkie te smieciuchy ktore ja wczoraj zjadlamale pyszne salatki malo kaloryczne tez istnieja. Kanapka razowego chleba z poledwica pieczona i pomidorkiem+jajko i szczypiorek ....nie sadze zeby bylo mega kaloryczne. Wez sie za siebie bo godowka nic nie daje. Wiem po sobie. Potem rzucam sie na jedzenie z podwojna sila

Wlasnie gdzie Demoniczka

Max zrobil kuuupsko

CDN

CDN
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości