Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-27, 08:37   #3961
vikuniaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Jakos tak w nocy sie nakrecilam i porod urosl do rangi "nie dam rady!", ale potem zaczelam swiadomie oddychac, uspokoilam sie i juz tak nie mysle dzieki dziewczyny za pocieszenie!

Noc średnia, często wstawałam na siku o obudziłam się dzisiaj z zatkanym nosem. Mimo wszystko to będzie dobry dzień .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-03-27, 08:37   #3962
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Milutek!!!!!!!! Jeju jak mnie tez wkurza jak moj maz nic nie robieniem

22.02.2016 Hania
36/40 Agatka
a chyba jeszcze gorzej jak mówi OK, że zrobi a potem czekasz sto lat a jak delikatnie przypomnisz to ZRZĘDZISZ I SIĘ CZEPIASZ babo mężczyźni....

esor kup sobie coś ładnego, działa kojąco
Stary 2017-03-27, 08:42   #3963
vikuniaa
Zakorzenienie

Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
hahaha kura gdacze

nieeee to po prostu taka podusia, możesz sobie pod plecy podłożyć, używać do karmienia, można bobasa na brzuszku na nią kłaść itp. Generalnie 8 lat temu nie miałam takich cudów i jakoś przeżyłam, ale podoba mi się, mąż mnie wkurzył więc same rozumiecie

Ehe, ja rozumiem! Niech mąż będzie czujny!

Dzisiaj poduszka, jutro pierścionek z brylantem...

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

A w ogóle to jutro będzie równo 34tygodnie (wg OM w piatek dopiero, ale USG cala ciaze pokazuje 3 dni do przodu i tak mi się juz przyjęło).
Ciąża donoszona jest od 37+0 czy 38+0?

Stary 2017-03-27, 08:53   #3964
marg0lcia
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedź

Cytat:
hahaha kura gdacze

nieeee to po prostu taka podusia, możesz sobie pod plecy podłożyć, używać do karmienia, można bobasa na brzuszku na nią kłaść itp. Generalnie 8 lat temu nie miałam takich cudów i jakoś przeżyłam, ale podoba mi się, mąż mnie wkurzył więc same rozumiecie
a jak mam taką wielką ciążową poduszkę, to ona też do karmienia jest dobra?

Vikunia mnie też tak nachodzi czasem, że nie dam rady, że się boję, ale ufam dziewczynom stąd i z mojego otoczenia, że nie jest tak źle, a później i tak się nie pamięta

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 08:54   #3965
happiness__
Rozeznanie

Dzień dobry

My wczoraj mieliśmy znowu gości, ale krótko, jeszcze kilka takich akcji nas czeka na sam koniec ciąży

Fajnie, że tak pozytywnie piszecie o tych porodach, naprawdę! Bo mi też się załącza już powoli panika czasami, najgorzej rano jak się obudzę albo w nocy i i uświadomię sobie, jak mało czasu zostało.

Vikunia, ciąża donoszona jest od skończonego 37 tygodnia, czyli 38+0

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Zostało mi do tego czasu tylko 3 tygodnie 😱

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 08:55   #3966
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
a jak mam taką wielką ciążową poduszkę, to ona też do karmienia jest dobra?
Pewnie, już kilka dziewczyn pisało, że będzie tak robić
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 09:02   #3967
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Pewnie, już kilka dziewczyn pisało, że będzie tak robić
Tak też myślałam Ale w nocy naprawdę ona mi pomaga...
Swoją drogą ta kura jest fajna i ładna, ale najpierw te ważniejsze wydatki )

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 09:12   #3968
happiness__
Rozeznanie

A propos tych większych wydatków czy któraś z Was, dziewczyny, ma w planach używać pieluch wielorazowych? A może któraś z mam już używa?

Stary 2017-03-27, 09:16   #3969
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
A propos tych większych wydatków czy któraś z Was, dziewczyny, ma w planach używać pieluch wielorazowych? A może któraś z mam już używa?

Nie, raczej zostanę przy pampersach ale są jakies takie majtki czy coś, kiedyś mi się rzuciło w necie w oczy, ale nie wiem czy o tym samym myślimy

Stary 2017-03-27, 09:16   #3970
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Happiness, ja uzywam wielorazowych i jeszcze jedna mama jesli dobrze pamietam, ale nie pamietam kto.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 09:29   #3971
happiness__
Rozeznanie

Oo mamaSmerfuni super w takim razie mi podpowiesz może, co najlepiej kupić na początek i ile czego? Ogarniam już mniej więcej co do czego służy, ale ilościowo ciężko mi oszacować i jak przy noworodku to wygląda

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Nie, raczej zostanę przy pampersach ale są jakies takie majtki czy coś, kiedyś mi się rzuciło w necie w oczy, ale nie wiem czy o tym samym myślimy
Hmm nie wiem jakie majtki, może chodzi Ci o gatki bo tak to pieluszki wielorazowe wyglądają podobnie do pampersów tylko są bardziej kolorowe i zróżnicowane, można się trochę pogubić w ich rodzajach

Stary 2017-03-27, 09:31   #3972
fartuch
Zakorzenienie

Dziewczyny, co do porodu to najwazniejsze jest dobre podejscie. Trzeba sie nastawic bojowo na te kilka godzin porodu, to ogromnie pomaga.

Milutek, my mamy ta wanienke i baaardzo ja polecam. W pierwszej ciazy szukalam do niej stelaza, ale szybko sie poddalam. Mozliwe ze teraz juz cos znajdziesz
Stary 2017-03-27, 09:36   #3973
happiness__
Rozeznanie

Fartuch, ja właśnie jeszcze z miesiąc temu miałam takie bojowe nastawienie. Że zawezmę się i dam radę, że zrobię wszystko co w mojej mocy i urodzę. Gdzieś mi to nastawienie teraz uciekło i zastąpiła je panika i strach. Mam nadzieję, że do porodu wróci to podejście, bo wiem, że psychika odgrywa wielką rolę w tym wszystkim

Stary 2017-03-27, 09:36   #3974
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Cytat:
Oo mamaSmerfuni super w takim razie mi podpowiesz może, co najlepiej kupić na początek i ile czego? Ogarniam już mniej więcej co do czego służy, ale ilościowo ciężko mi oszacować i jak przy noworodku to wygląda

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Hmm nie wiem jakie majtki, może chodzi Ci o gatki bo tak to pieluszki wielorazowe wyglądają podobnie do pampersów tylko są bardziej kolorowe i zróżnicowane, można się trochę pogubić w ich rodzajach

Z checia napisze co u nas sie sprawdza i co stosowalismy na poczatku, tylko zrobie to nieco pozniej ok? Bo wzielam sie wlasnie za sprzatanie lazienki, a ze po deszczowym weekendzie msmy w koncu slonce to przed drzemka chce jeszcze z corcia zaliczyc spacer. Ale na pewno dzis napisze

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 09:37   #3975
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Z checia napisze co u nas sie sprawdza i co stosowalismy na poczatku, tylko zrobie to nieco pozniej ok? Bo wzielam sie wlasnie za sprzatanie lazienki, a ze po deszczowym weekendzie msmy w koncu slonce to przed drzemka chce jeszcze z corcia zaliczyc spacer. Ale na pewno dzis napisze

Jasne, dziękuję Ci bardzo!

Stary 2017-03-27, 09:44   #3976
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Dobry 😉 po wczorajszym meczu śnił mi się Lewandowski który odciagał od siebie dwie całujące się lesbijki a ja to nagrywalam telefonem zeby sprzedać pudelkowi 😂😂😂

Niezłe masz jazdy nocą
Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Witam się po tragicznej nocy, ech, ta końcówka ciąży. Ale ciagle w dwupaku i od wczoraj zero skurczy Może Agatka się rozmyśliła i jeszcze dotrwamy do terminu CC Jeszcze 3 tyg i 2 dni!!!!

Kiwaczka

22.02.2016 Hania
36/40 Agatka
No to trzymam kciuki żebyście dotrwały
Cytat:
Bry

Vicunia, nic strasznego, po prostu taki etap w życiu, który trzeba przejść, czasem krótszy, czasem dłuższy, ale jak napisała mamasmerfuni, czas leci szybko, dużo się dzieje, a no koniec czeka nas najlepsza nagroda na świecie i to jest mega doping taki mały naturalny dopalacz

Wczoraj mąż mnie wkurzył swoim nicnierobieniem, więc pocieszyłam się kupując Kurę, niech on mnie już lepiej nie wkurza
Też miałam w planach tą kurę, ale małż przywiózł ostatnio fasolkę z motherhood więc się wstrzymam. Dołożę może do chusty..
Swoją drogą to mój też się miga od roboty to może sobie kupię tą chustę na poprawę humoru )
Cytat:

My na jednorazówki nastawieni. Ale te wielo bardzo mi się podobają. Chyba jednak cierpliwości bym do nich nie miała zbytnio.

Piję kawkę i zastanawiam się jak tu się ruszyć do roboty... ciągle odwlekam, ale dziś w planie odkurzanie, kurze i kibelek. Zrobiłam sobie wczoraj planer na miesiąc i mam nadzieję, że mi się uda go zrealizować

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Fartuch, ja właśnie jeszcze z miesiąc temu miałam takie bojowe nastawienie. Że zawezmę się i dam radę, że zrobię wszystko co w mojej mocy i urodzę. Gdzieś mi to nastawienie teraz uciekło i zastąpiła je panika i strach. Mam nadzieję, że do porodu wróci to podejście, bo wiem, że psychika odgrywa wielką rolę w tym wszystkim

Ja do pierwszego porodu podchodziłam z takim natawieniem że wiem że będzie bolało ale dam radę, nie bałam się .... dałam radę, ale teraz się już niestety boję

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 09:54   #3977
marg0lcia
Zadomowienie

Happiness chyba mówimy o tym samym, tylko ja to źle nazwałam z chęcią też o tym poczytam

Ja wiem, że fizycznie poród wytrzymam, ale gorzej z psychiką...

Stary 2017-03-27, 09:55   #3978
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

Milutek, my mamy ta wanienke i baaardzo ja polecam. W pierwszej ciazy szukalam do niej stelaza, ale szybko sie poddalam. Mozliwe ze teraz juz cos znajdziesz
o tak wanienka świetna, jeśli uda mi się znaleźć jakiś pasujący stelaż dam Ci znać, napisałam do dwóch sprzedawców z allegro - zobaczymy może kojarzą czy akurat te stojaki będą pasować.

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Też miałam w planach tą kurę, ale małż przywiózł ostatnio fasolkę z motherhood więc się wstrzymam. Dołożę może do chusty..
Swoją drogą to mój też się miga od roboty to może sobie kupię tą chustę na poprawę humoru )

Ja do pierwszego porodu podchodziłam z takim natawieniem że wiem że będzie bolało ale dam radę, nie bałam się .... dałam radę, ale teraz się już niestety boję

Bardzo dobry plan z tą chustą

ja do pierwszego podeszłam tak z marszu, nie czytałam za dużo, nie wiedziałam za dużo, nie siedziałam na internetach i to było dobre. Miałam bojowe i pozytywne nastawienie i poszło wszystko dobrze i szybko. Teraz niestety za dużo czytam, czasem też mnie ogarnie stres. Tłumaczę sobie jak ważne jest pozytywne nastawienie, pocieszam inne mamy, ale też się czasem boję. To chyba normalne, że obawiamy się o zdrowie nasze i naszych dzieci. Ale wszystko będzie dobrze!
Stary 2017-03-27, 09:56   #3979
kingaluna
Rozeznanie

Hej Kobietki

Wracam po paru dniach nieobecności. Imieniny teściowej totalnie mnie wykończyły. Kilka dni sprzątania na jeden wieczór dla 25 osób masakroza! Na szczęście miałam dużo energii i jakoś przeżyłam. Za to w niedzielę musiałam przeleżeć cały dzień, bo brzuszek mi się zbuntował i ciągle miałam spięty. Pojadłam placków na tyle, że pewnie zamiast dziecka urodzę ciastko

U nas też słoneczko świeci. Kocury zadowolone i opalają się na parapecie.

Wiecie co mnie wkurzyło? Kilka osób na tych imieninach powiedziało, że w ciąży wyglądam za ładnie jak na dziewczynkę... Totalnie mnie zatkało i nie wiedziałam jak to skomentować. Porażka

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 10:27   #3980
bunnybe
Zadomowienie

Kinga rozumiem, ze tesciowej ani nikomu w rodzinie Tz nie przeszkadza, ze jestes w bardzo zaawansowanej ciazy a zapitalasz na jej imieninach?

Co do porodu to oczywiście nie moge podzielic sie z Wami historiami ktore byly opowiadane na kręgu bo obiecalysmy sobie dyskrecję ale powiem tylko, ze wiekszosc dziewczyn jak mantre powtarzalo ze najważniejsze jest nastawienie, wsluchanie sie w swoje cialo oraz ze rodzi sie tak naprawdę głową mnie to nastroilo pozytywnie, postanowilam uwierzyc w sile mojego instynktu i jakos tak sie uspokoilam, ze sobie poradzę, ze moze i pewnie bedzie ciezko ale tak jak pisalyscie to tylko iles tam godzin ktore w końcu mina a dziecko mi wszystko wynagrodzi (jakkolwiek banalnie to brzmi)
Stary 2017-03-27, 10:31   #3981
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Nie rozumiem 😉

Wysłane za pomocą mTalk
Po prostu nie wiedziałam do czego służy ta kura

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 10:33   #3982
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Kinga rozumiem, ze tesciowej ani nikomu w rodzinie Tz nie przeszkadza, ze jestes w bardzo zaawansowanej ciazy a zapitalasz na jej imieninach?

Co do porodu to oczywiście nie moge podzielic sie z Wami historiami ktore byly opowiadane na kręgu bo obiecalysmy sobie dyskrecję ale powiem tylko, ze wiekszosc dziewczyn jak mantre powtarzalo ze najważniejsze jest nastawienie, wsluchanie sie w swoje cialo oraz ze rodzi sie tak naprawdę głową mnie to nastroilo pozytywnie, postanowilam uwierzyc w sile mojego instynktu i jakos tak sie uspokoilam, ze sobie poradzę, ze moze i pewnie bedzie ciezko ale tak jak pisalyscie to tylko iles tam godzin ktore w końcu mina a dziecko mi wszystko wynagrodzi (jakkolwiek banalnie to brzmi)
I tego bardzo chcę się trzymać i w to wierzyć zapiszę sobie i będę czytać w chwilach paniki

Stary 2017-03-27, 10:38   #3983
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość

Jedynie Tż biadolił nade mną i zakazał pomagać. Jestem taką osobą, że nie mogę siedzieć i patrzeć jak ktoś coś robi, a ja nie...

Dziewczyny, może to głupio zabrzmi, ale zazdroszczę Wam naturalnych porodów. Ja jestem zmuszona do cc zw na moje ślepe oczy. Kiedyś sobie marzyłam, że rodzę naturalnie

Stary 2017-03-27, 10:41   #3984
decorail
Zakorzenienie

Kingaluna - to zawsze lepiej niż jak mi znajoma powiedziała, że patrząc na mnie to nie powiedziałaby, że będzie chłopiec Także tego

Biorę się za pranie, bo już z kosza wychodzi

Ja mam zamiar tak dać czadu na partych, żeby na jedym skurczu wystrzelił haha
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 10:45   #3985
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Jedynie Tż biadolił nade mną i zakazał pomagać. Jestem taką osobą, że nie mogę siedzieć i patrzeć jak ktoś coś robi, a ja nie...

Dziewczyny, może to głupio zabrzmi, ale zazdroszczę Wam naturalnych porodów. Ja jestem zmuszona do cc zw na moje ślepe oczy. Kiedyś sobie marzyłam, że rodzę naturalnie

Tż biadoli, ale pewnie nie robi? sory ale jestem bojowo nastawiona do facetów od wczorajszego wnerwu na mojego

i wcale to głupio nie brzmi, nie dziwię się że chciałabyś przeżyć poród siłami natury, większość świadomych kobiet pewnie chciałaby mieć takie doświadczenie ja bardzo się cieszę że za pierwszym razem było mi to dane i mam nadzieję że i tym razem się uda. CC się bardziej boję ale oczywiście jak będzie trzeba to znowu bojowe nastawienie i jedziemy
Stary 2017-03-27, 10:45   #3986
gornek
Zakorzenienie

Jestem tak padnięta po wczorajszej podróży, ze nie mam siły nadrobić. Ale chyba nie przegapiłam żadnej wizyty. Sadzać po pięknej pogodzie każda wypoczywała :P ja wstałam dopiero po 10, spacer z psem, inka, teraz pościel na balkon i biorę sie za łazienkę, bo patrzy na mnie od tygodnia :P w ogole nie mam pomysłu na obiad, przy takiej pogodzie chetnie bym zjadła chłodnik, albo młode zmieniaczki ze szparagami 🤤 ale jeszcze muszę troche wytrzymać.
Mi ostatnio pani w sklepie powiedziała, ze będę miała chłopca bo to oni urodę odbierają wiec to dopiero mnie zatkało...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 10:48   #3987
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Kingaluna - to zawsze lepiej niż jak mi znajoma powiedziała, że patrząc na mnie to nie powiedziałaby, że będzie chłopiec Także tego

Biorę się za pranie, bo już z kosza wychodzi

Ja mam zamiar tak dać czadu na partych, żeby na jedym skurczu wystrzelił haha
Ludzie to czasem nie powinni się w ogóle odzywać. Znajoma jest bezczelna! Ja miałam skomementować czy czasem sugerują mi, że będę miała brzydkie dziecko, ale ugryzłam się w język, bo teściowa na pewno by się obraziła.

Mały wystrzeli prosto w ręce osoby odbierającej poród

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 10:50   #3988
CamomileS
Zadomowienie

Ania właśnie dostałam wypłatę za marzec i więcej niż za luty więc faktycznie od ilości dni w miesiącu to zależy

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 10:50   #3989
bunnybe
Zadomowienie

Kinga właśnie za taka osobe Cie mam czytając Twoje posty ze jestes taka dobroduszna i pomocna co ludzie zapewne chętnie wykorzystuja
Mnie naprawdę rozczula to, ze odkad jestem w ciazy to wszyscy moi bliscy (rodzina moja i meza) bardzo interesuja sie moim samopoczuciem i okazuja duzo wsparcia pomocy, czasem az sie troche wkurzam ze wszystko by robili za mnie ale tak naprawde wiem, ze to wszystko z miłości i troski a moj stan jakby nie było jest wyjatkowy i wole chyba ta skrajnosc niz gdyby mieli na mnie wywalone albo oczekiwali jeszcze zebym ja im usługiwała

Hapiness ciesze sie, ze pomoglam

Zapisalam sie wlasnie na kwietniowe zajęcia w naszej sr: warsztaty z laktacji, swiadomosc ciala przy porodzie i lepszy porod
Stary 2017-03-27, 10:50   #3990
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość

Wiecie co mnie wkurzyło? Kilka osób na tych imieninach powiedziało, że w ciąży wyglądam za ładnie jak na dziewczynkę... Totalnie mnie zatkało i nie wiedziałam jak to skomentować. Porażka

Haha też to wczoraj słyszałam od jednego wujka tylko usłyszałam, że bardzo ładnie wyglądam i ciąża mi służy a cioteczki z moją teściową wturowały, że to aż dziwne że ładnie wyglądam skoro oczekuje dziewczynki głupie zabobony.

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości