Nasze zycie w Ameryce... - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-12, 23:54   #961
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zycie w Ameryce...

Cytat:
Napisane przez Rodolphe Lindt Pokaż wiadomość
Tylko ze nikt mnie na razie nie moze odwiedzic wiec jestem w takiej samej sytuacji

Ja tez na razie nie robie prawka, chociaz lubie jezdzic samochodem. Wtedy sie juz na maxa rozleniwie. Na razie prawie wszedzie dojezdzam rowerem, nawet wczoraj jak grad padal od czego ma sie kask.
Ja wlasnie nie chce robic prawka bo wiem ze wtedy sie totalnie rozleniwie-tak to spaceruje i jezdze autobusem-rowerem tez bym chciala ale u nas to miasto niezbyt jest przystosowane dla rowerzystow(wkurza mnie ze wlasciwie wszystko jest zaprojektowane dla samochodow)

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Moi rodzice sie starali 2 lata temu oboje razem zeby nas odiwedzic tutaj i oboje od razu dostali na 10 lat, nawet nie mieli zadnych pytan, ani nie musieli przedstawiac zadnych papierow stwierdzajacych ze maja w Polsce dom i biznes. Tak wiec to rzeczywiscie zalezy od humoru konsula.
Mama ma teraz przyleciec na miesiac jak bede rodzic, i ma przeciez te wize, ale ja i tak sie stresuje czy ja wpuszcza, bo wiem, ze nawet na lotnisku bez zadnego konkretnego powodu moga kazdego cofnac. Co za kraj !!!! Mam juz dosyc.
Kurcze co za kraj A co jak ktos ma wykupiony bilet w dwie strony i go cofna?-przeciez to i strata kasy i nerwow-no ale chyba takie sytuacje sie nie czesto zdarzaja-no chyba ze ktos b podejrzanie wyglada.Mysle ze bedzie ok z Twoja mama
Amerykanie maja swira na punkcie ostroznosci-no i podejrzliwi tez sa-przypomnialo mi sie jak ostanio wracalam z Polski i w Denver na lotnisku przy pokazywaniu dokumentow facet spytal sie o prawko-mowie ze nie mam-oczy zrobil jak 5 zlotych po czym kazal mi isc do bramki tej dla podejrzanych osobnikow
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 00:32   #962
nineczka
Wtajemniczenie

tylko, ze prawo jazdy to tutaj prawie jak dowod w Polsce.. A jak placisz karta kredytowa? przeciez bardzo czesto pytaja sie o ID albo wchodzisz do klubow? tam tez czesto sprawdzaja kto ile ma lat..
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 01:15   #963
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nineczka Pokaż wiadomość
tylko, ze prawo jazdy to tutaj prawie jak dowod w Polsce.. A jak placisz karta kredytowa? przeciez bardzo czesto pytaja sie o ID albo wchodzisz do klubow? tam tez czesto sprawdzaja kto ile ma lat..
Mam Colorado ID albo resident card
Stary 2008-04-13, 20:58   #964
GoniaJ
Rozeznanie

GG do GoniaJ Wyślij wiadomość przez MSN do GoniaJ Wyślij wiadomość przez Yahoo do GoniaJ Send a message via Skype™ to GoniaJ

Cytat:
Moi rodzice sie starali 2 lata temu oboje razem zeby nas odiwedzic tutaj i oboje od razu dostali na 10 lat, nawet nie mieli zadnych pytan, ani nie musieli przedstawiac zadnych papierow stwierdzajacych ze maja w Polsce dom i biznes. Tak wiec to rzeczywiscie zalezy od humoru konsula.
Mama ma teraz przyleciec na miesiac jak bede rodzic, i ma przeciez te wize, ale ja i tak sie stresuje czy ja wpuszcza, bo wiem, ze nawet na lotnisku bez zadnego konkretnego powodu moga kazdego cofnac. Co za kraj !!!! Mam juz dosyc.
Kurcze super ile ja bym dala zeby moi tak dostali, bylo by super

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Kurcze co za kraj A co jak ktos ma wykupiony bilet w dwie strony i go cofna?-przeciez to i strata kasy i nerwow-no ale chyba takie sytuacje sie nie czesto zdarzaja-no chyba ze ktos b podejrzanie wyglada.Mysle ze bedzie ok z Twoja mama
Amerykanie maja swira na punkcie ostroznosci-no i podejrzliwi tez sa-przypomnialo mi sie jak ostanio wracalam z Polski i w Denver na lotnisku przy pokazywaniu dokumentow facet spytal sie o prawko-mowie ze nie mam-oczy zrobil jak 5 zlotych po czym kazal mi isc do bramki tej dla podejrzanych osobnikow
Elfiku, nie ma dla nich znaczenia czy masz bilet powrotny czy nie, mnie maglowali 2,5 godziny na lotnisku w Atlancie. Bylam przesluchiwana i traktowana jak ostatni przestepca...masakra. Od tego czasu nie nazywam stanow Ameryka tylko Hameryka LOL
GoniaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 02:18   #965
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaJ Pokaż wiadomość

Elfiku, nie ma dla nich znaczenia czy masz bilet powrotny czy nie, mnie maglowali 2,5 godziny na lotnisku w Atlancie. Bylam przesluchiwana i traktowana jak ostatni przestepca...masakra. Od tego czasu nie nazywam stanow Ameryka tylko Hameryka LOL

a moja siostra nie zna angielskiego-az sie zaczynam martwic......no ale wizy jeszce nie dostala-zaczne sie martwic jak dostanie....
Wspolczuje ze bylas tak traktowana
Stary 2008-04-14, 02:23   #966
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Cytat:
Ja wlasnie nie chce robic prawka bo wiem ze wtedy sie totalnie rozleniwie-tak to spaceruje i jezdze autobusem-rowerem tez bym chciala ale u nas to miasto niezbyt jest przystosowane dla rowerzystow(wkurza mnie ze wlasciwie wszystko jest zaprojektowane dla samochodow
Tu tez nie moge powiedziec ze wszedzie sa sciezki rowerowe, chociaz mam szczescie mieszkac przy kanale i wzdloz ciagnie sie wielokilometrowa trasa. Czesto jezdze po miescie, trabia na mnie ciagle ale cos odblaskowego na siebie, kask i czuje sie "bezpiecznie". Po centrum nie jezdza tak szybko samochody na szczescie.

Cytat:
Mnie tam nikt w clubach o wiek nie pyta juz a szkoda ale nie zdarzylo mi sie jeszcze zeby kazali mi pokazac ID przy placeniu karta.
Stary 2008-04-14, 03:34   #967
nineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
a moja siostra nie zna angielskiego-az sie zaczynam martwic......no ale wizy jeszce nie dostala-zaczne sie martwic jak dostanie....
Wspolczuje ze bylas tak traktowana
Moja mama tez nie zna angielskiego a byla juz tutaj 3 razy.. po prostu piszemy jej list, i ona daje ten list na lotnisku i juz.. raz okazalo sie, ze byl jakis urzednik mowiacy po polsku wiec ja do niego skierowali.
A odpowiadajac na TWoje wczesniejsze pytanie, czy naszym rodzinom tu sie podobalo.. to mojej mamie bardzo. Pojechalismy z nia w rozne miejsca. Bardzo jej sie podobalo w Las vegas, bylismy tez w LA i w San Diego i w innych miejscach po drodze no i we wszystkich miejscach tutaj gdzie mieszkamy..

A mnie sie b. czesto pytaja o ID, szczegolnie jak kupuje wino. A jesli chodzi o sklepy i karty kredytowe to zauwazylam, ze niektore sieci maja po prostu taka polityke np Forever21, kazdego przede mna tez pytaja sie o Id, nie to, ze ja tak wygladam podejrzanie . Ostatnio w restauracji musialam pokazac jak chcialam lampke wina.. Ale to mimo wszystko b. mile...
Stary 2008-04-14, 03:42   #968
poulette
Wtajemniczenie

Moi rodzice byli tu raz, dwa lata temu przez miesiac i tez bardzo im sie tu podobalo, ale juz potem chcieli wracac do domu, i zdecydownie nie chcieliby tu mieszkac na stale, jak to mowia "juz sa na to za starzy".... Za bardzo sie przyzwyczaili do Polski. No i ich rozumiem, ja tak bardzo tesknie.... Ale juz niedlugo powrot. Mama ma teraz przyleciec na miesiac jak sie maly urodzi i tez sie bardzo cieszy, juz nie mozemy sie doczekac.
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 04:46   #969
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Cytat:
A mnie sie b. czesto pytaja o ID, szczegolnie jak kupuje wino. A jesli chodzi o sklepy i karty kredytowe to zauwazylam, ze niektore sieci maja po prostu taka polityke np Forever21, kazdego przede mna tez pytaja sie o Id, nie to, ze ja tak wygladam podejrzanie . Ostatnio w restauracji musialam pokazac jak chcialam lampke wina.. Ale to mimo wszystko b. mile...
Aaaaa bo w Stanach mozna spozywac alkohol od 21 roku zycia

Dziewczyny sledzicie hokej? Ja dlugo nie moglam zrozumiec fascynacji tym sportem ale teraz sie wciagnelam w te cale play offy Spodobalo mi sie po tym jak TZ zabral mnie na mecz i moglam siedziec w 1 rzedzie Teraz nie mam za bardzo czasu bo musze sie uczyc na egzaminy, ale katem oka widzialam mecz w tv Przegralismy dzis z Bostonem (ja kibicuje oczywiscie Canadiens de Montreal)

Chcialabym zeby rodzice albo siostra mnie odwiedzili tu, ale oni wola jak ja jade do Polski. A siostra na razie oczekuje bejbika, wiec moze kiedys...
Stary 2008-04-14, 15:34   #970
logest
Zadomowienie

Hej , witam dziewdzyny. Ja od kilku dni jestem na Florydzie. Jest super! Wrzucilam kilka fotek tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post7228549 . Przede mna ciagle 3 dni wakacji. Dzisiaj jedziemy na krokodyle. Potem wrzuce kolejne fotki.
Stary 2008-04-14, 15:52   #971
poulette
Wtajemniczenie

Logest, pozdrawiam. Zdjecia super. Ale bym sie tam chciala teraz znalezc, a tu do pracy wlasnie ide....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-14, 15:56   #972
GoniaJ
Rozeznanie

GG do GoniaJ Wyślij wiadomość przez MSN do GoniaJ Wyślij wiadomość przez Yahoo do GoniaJ Send a message via Skype™ to GoniaJ

Cytat:
Napisane przez logest Pokaż wiadomość
Hej , witam dziewdzyny. Ja od kilku dni jestem na Florydzie. Jest super! Wrzucilam kilka fotek tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post7228549 . Przede mna ciagle 3 dni wakacji. Dzisiaj jedziemy na krokodyle. Potem wrzuce kolejne fotki.
Piekne zdjecia Logest...ale powiedz mi jedno gdzie ty schowalas ta ciaze??? lol wygladasz bosko! Pozdrawiam!
Stary 2008-04-14, 15:59   #973
GoniaJ
Rozeznanie

Cytat:
Logest, pozdrawiam. Zdjecia super. Ale bym sie tam chciala teraz znalezc, a tu do pracy wlasnie ide....
Zapraszam do mnie, slonce prazy tylko kosci wygrzewac, a chata pusta, miejsce by sie znalazlo dla polowy "amerykanskich" wizazanek
Jestem tutaj Tylko ja, Moj brzuch i psiak lol
Stary 2008-04-14, 16:12   #974
logest
Zadomowienie

Cytat:
Piekne zdjecia Logest...ale powiedz mi jedno gdzie ty schowalas ta ciaze??? lol wygladasz bosko! Pozdrawiam!
Gonia, ja dopiero 8 tydzien, jeszcze mnie nie wybulilo W ogole nie mam zadnych objawow. Czuje sie wysmienicie. Niestety jednak mimo tego musialam zrezygnowc z kilku atrakcju, np fruwania w tunelu aerodynamicznym i symulatorow w NASA.
Stary 2008-04-14, 16:56   #975
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam do mnie, slonce prazy tylko kosci wygrzewac, a chata pusta, miejsce by sie znalazlo dla polowy "amerykanskich" wizazanek
Jestem tutaj Tylko ja, Moj brzuch i psiak lol
uu tylko polowy?? ciekawe czy bys z nami wytrzymala hehe

Cytat:
Napisane przez logest Pokaż wiadomość
ojjj ale ci dobrze :P a to zdjecie z delfinem - slodkie
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 19:58   #976
zaaaabcia
Zakorzenienie

halooooooo jest tu ktos??
chcialam sie tylko z wami podzielic moka dobra wiadomosc
zostalam dzisiaj ciocia trojaczkow 2 dziewczynki i chlopczyk
Stary 2008-04-14, 21:29   #977
CzarnyElf
Zakorzenienie

Radolphe-tutaj kierowcy czasami jezdza jak wariaci takze balabym sie chyba rowerem jezdzic.

Nineczka-dzieki za porade dotyczaca listu-przyda sieWlasnie z siostra przed chwila wypelnialam aplikacje onlineAha ona pyta sie czy trzeba dolaczac zaswiadczenie o niekaralnosci.Sama niewiem chyba nie bo nic o tym nie pisza na stronie.

Logest-piekne zdjecia i Ty slicznaAle mi sie teskni za Floryda.....

GoniaJ-szkoda ze nie mieszkasz blizej z checia bym Cie odwiedzilaA masz moze jakies zdjecia/widoki z Twoich okolic?Uwielbiam ogladac zdjecia tych okolic

Zaaaabcia-gratualcje

Ja dzisiaj bylam w odwiedzinach w mojej starej pracy-moja kolezanka chce zebym wrocila tam pracowac chociaz na 2 dni w tygodniu-no niewiem ja za nia tez tesknie-ale niewiem czy chce mi sie tam wracac.....
Stary 2008-04-14, 22:23   #978
GoniaJ
Rozeznanie

Cytat:
GoniaJ-szkoda ze nie mieszkasz blizej z checia bym Cie odwiedzilaA masz moze jakies zdjecia/widoki z Twoich okolic?Uwielbiam ogladac zdjecia tych okolic
Elfiku, ja w kazdym badz razie polecam sie na przyszlosc, slomiana wdowa jestem do pazdziernika, wiec moze uda Ci sie wykombinowac i wpadlabys jednak. Ja teraz nawet na plaze nie zmykam, bo samej mi sie po prostu nie chce, jednak w grupie razniej...ahhhh...
Co do zdjec obiecuje ze wkleje, cos jak wygrzebie z mojego archiwum bo w tej chwili na komputerze mam tylko zdjecia slubne ale tez z widokami naszych okolic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wedding12.jpg (23,8 KB, 126 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding my husband.jpg (62,9 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sdd.jpg (123,6 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding32.jpg (32,0 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg beach.jpg (58,5 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg christmas2.jpg (55,7 KB, 111 załadowań)
Stary 2008-04-14, 22:48   #979
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Elfiku, ja w kazdym badz razie polecam sie na przyszlosc, slomiana wdowa jestem do pazdziernika, wiec moze uda Ci sie wykombinowac i wpadlabys jednak. Ja teraz nawet na plaze nie zmykam, bo samej mi sie po prostu nie chce, jednak w grupie razniej...ahhhh...
Co do zdjec obiecuje ze wkleje, cos jak wygrzebie z mojego archiwum bo w tej chwili na komputerze mam tylko zdjecia slubne ale tez z widokami naszych okolic
supcio z was para a z Ciebie sliczna kobieta

CzarnyElf - dziekuje

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2008-04-14 o 23:45
Stary 2008-04-15, 00:59   #980
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Gonia piekne zdjecia pokaz jeszcze psa
Stary 2008-04-15, 01:28   #981
GoniaJ
Rozeznanie

Cytat:
Gonia piekne zdjecia pokaz jeszcze psa
Ah prosze bardzo Jak moglam zapomniec o moim synusiu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg psiak.jpg (126,9 KB, 40 załadowań)
Stary 2008-04-15, 02:23   #982
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za zaproszenie-ktoz to wie -moze kiedys zawitam w Twoje stronyfajnie by bylo
wow-podziwiam Cie-tyle miesiecy sama-ja jak mam jeden dzien byc sama to warjuje-nie moge byc sama -rozumiem-mnie tez by sie pewnie samej nie chcialo nigdzie chodzic-nie ma to jak w grupie.A Twoja rodzina nie moglaby Cie odwiedzic?Niewiem czy o tym juz pisalas moze przeoczylam.

Sliczne zdjecia-takie romantyczne te ze slubu-podoba mi sie jak wyszlas na zdjeciu nr 3
Stary 2008-04-15, 06:23   #983
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Trzymam kciuki Elfie za twoja siostre. Ja tez jeszcze z Polski chcialam sie starac o wize do Stanow, bo myslalam ze jak juz bede tak blisko, to trzeba pozwiedzac. Mialam przydzielony juz termin na wizyte w ambasadzie i nie pojechalam
Stary 2008-04-15, 15:24   #984
poulette
Wtajemniczenie

Gonia, zdjecia sa cudne, mieliscie chyba slub z bajki !
Moj byl bardzo malo romantyczny, no ale c'est la vie !
Twoj malzonek bardzo przystojny. u mnie w rodzinie tez jest mieszanka "czarno-biala" i ich synek jest peiknego koloru, wasza dzidzia bedzie przesliczna !!!!

Zabcia, az 3 dzieci na raz !!!!
Wow, gratuluje szczesliwym rodzicom !
To ich pierwsze dzieci ?
Stary 2008-04-15, 16:50   #985
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zabcia, az 3 dzieci na raz !!!!
Wow, gratuluje szczesliwym rodzicom !
To ich pierwsze dzieci ?
dziekuje
tak to ich pierwsze pociechy
Stary 2008-04-22, 02:05   #986
rav12345
Wtajemniczenie

Gosia - śliczne zdjęcia . Miałaś świetnie dobraną suknię ślubną.

Moja mama też w tym tygodniu odwiedza konsulat. Kupiłam jej już bilet - o jego cenie nie wspomne... Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to za miesiąc będzie u mnie na 20 dni. Mam wtedy rozdanie dyplomów, i chciałam, żeby zaliczyła tę okazję też .

Poza tym zaczęłam dzisiaj trzeci tydzień pracy. Fajnie jest, chociaż póki co nie mam za bardzo co robić... Troche mnie to wkurza, bo ileż można czytać i się szkolić . Do tego jestem jedyną kobietą w firmie. I myślę, że mnie jeszcze nie doceniają, bo zapowiada się że pierwsze zadania jakie dostane, to będzie dziecinada. Ale dzięki temu powinnam się im pokazać z dobrej strony.

Niestety dzisiaj Tż wyleciał na delegację, i wraca dopiero w czwartek... ale nie ma tego złego, bo z nudów zajrzałam do ALDO i zakupiłam sobie nowe butki, i jeszcze dostałam na nie 10% zniżki za nic . No dobra, ładnie się uśmiechałam .
Stary 2008-04-22, 02:14   #987
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki Elfie za twoja siostre. Ja tez jeszcze z Polski chcialam sie starac o wize do Stanow, bo myslalam ze jak juz bede tak blisko, to trzeba pozwiedzac. Mialam przydzielony juz termin na wizyte w ambasadzie i nie pojechalam
dzieki

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Gosia - śliczne zdjęcia . Miałaś świetnie dobraną suknię ślubną.

Moja mama też w tym tygodniu odwiedza konsulat. Kupiłam jej już bilet - o jego cenie nie wspomne... Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to za miesiąc będzie u mnie na 20 dni. Mam wtedy rozdanie dyplomów, i chciałam, żeby zaliczyła tę okazję też .

Poza tym zaczęłam dzisiaj trzeci tydzień pracy. Fajnie jest, chociaż póki co nie mam za bardzo co robić... Troche mnie to wkurza, bo ileż można czytać i się szkolić . Do tego jestem jedyną kobietą w firmie. I myślę, że mnie jeszcze nie doceniają, bo zapowiada się że pierwsze zadania jakie dostane, to będzie dziecinada. Ale dzięki temu powinnam się im pokazać z dobrej strony.

Niestety dzisiaj Tż wyleciał na delegację, i wraca dopiero w czwartek... ale nie ma tego złego, bo z nudów zajrzałam do ALDO i zakupiłam sobie nowe butki, i jeszcze dostałam na nie 10% zniżki za nic . No dobra, ładnie się uśmiechałam .
Powodzenia dla Twojej mamyA to mozna kupic bilet przed dostaniem wizy?
Ja to chyba poczekam-zreszta jakby siostra dostala to planujemy ze przyjedzie w listopadzie.

U mnie w pracy ok.Pracuje wlasciwie teraz prawie na caly etat bo menagerka chora-czyli mam na glowie zamykanie kawiarenki,robienie raportow itp.ale fajnie jest-duzo ludzi poznalam i wszyscy sa super,a dziewczyna ktora pracuje ze mna na zmiane jest jak starsza siostra-strasznie sie o mnie troszczy
Stary 2008-04-22, 02:30   #988
nineczka
Wtajemniczenie

przy kupowaniu biletu nikt nie sprawdza czy masz wize czy nie.. ale ja uwazam, ze nie warto tego robic, chyba, ze sie upewnisz, ze bedziesz mogla zwrocic bilet wrazie jesli nie dostatniesz wizy... a w konsulacie nie liczy sie to czy kupilas bilet czy nie, to ich nie wzrusza, ze wydalas tyle pieniedzy
Stary 2008-04-22, 14:01   #989
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Rodolphe - gratulacje, ale fajnie wam sie pewnie wczoraj mecz ogladalo. Ja sledze hokej i kazdy inny sport - z najwieksza przyjemnoscia jednak baseball (sama gram w druzynie, tylko softball - dla niewtajemniczonych - inna pilka i aluminiowa palka) i football, koszykowka i hokej sa na drugim miejscu. To znaczy i tak ogladamy kazdy mecz sezonu, ale jakbym miala wybierac (czesto sa w tym samym czasie na roznych kanalach) to wiekszosc czasu ogladam teraz na przyklad baseball, a na kosza pstrykam.
Boston jest idealnym miejscem dla kibicow - kazda druzyna jest w ciagu ostatnich kilku lat fantastyczna: Red Sox, Patriots, Celtics, Bruins, Boston College Eagles... mmmm... nie pozostaje nic innego jak tylko kupowac kolejne koszulki mistrzowskie, chodzic na mecze i organizowac imprezy 'meczowe' (moja specjalnosc).
Serdecznie pozdrawiam fellow kibice !!!

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 16:41   #990
poulette
Wtajemniczenie

O.... widze ze wkroczylyscie na tematy mi obce....
Ja poza tenisem i golfem (ale ten to tak z przymusu, bo maz jest golfiarzem i milosnikiem) to innych sportow nie ogladam, ale jak sa turnieje tenisowe, to zadnymi wolami mnie od tv nie odciagniecie !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości