Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-27, 09:40   #3181
malenka1889
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Tylko on potrafił znaleźć przyczynę wcześniejszych poronień i wdrożyć odpowiednie leczenie Jak dobrze pójdzie, to po tym połówkowym czeka mnie tylko jeszcze jeden wyjazd. Dziś mi pobiorą krew na te wszystkie czynniki immunologiczne i zakrzepicowe i 20.04 pojadę po odbiór wyników. Wtedy ustali leczenie do końca ciąży i wystarczy, że będę chodzić na normalne kontrole u sobie. Chyba, że wyjdzie znów problem z moimi tętnicami, to może wtedy jeszcze będzie kazał mi przyjechać

Spoko, je też mam około tyle na plusie, tylko przybrałam na początku ciąży i nie mam tego w karcie, więc gin tego nie liczy

Pytałam w moim labie ostatnio i na szczęście pozwalają pół cytryny wcisnąć

Moja córcia chyba czuje, że jestem podekscytowana wizytą, bo od rana szaleje, chociaż zwykle o tej porze jest spokojna

Dzięki za wszystkie kciuki, przydadzą się
To rzeczywiście dobry specjalista skoro wam pomógł 😁 oby kolejne dziecko przyszło na świat bez problemowo

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

U mnie w miarę szybko poszło na badaniu pewnie w kwietniu będę ja ta okropna glukozę piła... U nas też słoneczko ale za to wieje jak psi... Zjadłam jedna kajzerkę i pękam chyba żołądek mi sie skurczył od tej choroby...

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 09:50   #3182
nyna91
Raczkowanie

Hej hej

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
O o, u mnie to samo! Rano przed śniadaniem coś poczuję typu "dawaj żreć", a potem cisza, jakieś bardzo delikatne ruchy w okolicach 13/14, potem już prawie wieczór, no i jak się kładę spać koło północy.
Moje małe tak samo ma, rano tylko troszkę za to w nocy hohoho. Dzisiejszej nocy dzidzia uznała, że ona nie śpi to i mnie obudzi

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Ja z ccc mam o tyle dobrze, że większą część ich modeli Lasockiego w ciemno mogę kupować. Są skrojone jak na mnie - jak nie ma mojego rozmiaru to kupuje na eobuwie.pl
Mam tak samo z CCC Lasockie w większości na mnie pasują i zamawiam z eobuwie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Piszecie o butach.. właśnie też codziennie o nich myślę. Muszę coś kupić po wypłacie i kompletnie nie wiem czego szukać. Wklejajcie co macie lub co kupujecie bo trzeba się inspirować 😃
Ostatnio pomykam w tych:
https://www.eobuwie.com.pl/polbuty-l...-02-bialy.html

To już moja druga para, pierwszej pękła skóra ale mam już nowiutkie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Zaczełyśmy w ogole 6 miesiac i z tej okazji mnie wystraszyla, bo wczoraj zero ruchow, dzisiaj dopiero teraz ja poczulam
Po ojcu to takie wredne
Ja też wczoraj zaczęłam 6 miesiąc i jestem taka dumna

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Kurde trochę to dziwne od 10 tygodni nic nie przytyć... Kurde ja potrafię w tydzień przytyć.
Haha no właśnie, w tydzień przytyć to wcale nie takie trudne jak się tyle je co ja

Cytat:
Myślałam, że to ma coś wspólnego z ruchami, bo ja późno zaczęłam czuć i w sumie nadal nie jest to mocno.
Ja miałam od początku łożysko na tylnej ścianie wysoko i czułam ruchy w 16 tygodniu. Takie delikatne, co jakiś czas ale jednak więc to raczej nie opóźnia odczuwania :P

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Gin mi odpisał że mam się pojawić jutro ok 12 więc jutro się dowiem
Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Siedze na krzywej...bierzcie dziewczyny cytrynke! Bez niej bym sie tam chyba
Pierwsze pobranie 9:40 drugie 10:40... Kwitne i zapuszczam korzenie...pojsc mi stad nie pozwolili...
Dasz radę!

A tak w ogóle to mam dziś połówkowe o 19 iiii nie mogę się doczekać! Trzymajcie kciuki
Poza tym złapało mnie jakieś choróbsko po wczorajszej imprezce u teściowej, ale się nie poddam bo do wieczora tyyyyle czasu
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 09:59   #3183
malenka1889
Zadomowienie

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-27, 10:04   #3184
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Hej hej

Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok!

A tak w ogóle to mam dziś połówkowe o 19 iiii nie mogę się doczekać! Trzymajcie kciuki
Poza tym złapało mnie jakieś choróbsko po wczorajszej imprezce u teściowej, ale się nie poddam bo do wieczora tyyyyle czasu
Dzięki, zdrówka dla ciebie i kciuki za połówkowe oczywiście
ale wam fajnie, ja mam dopiero 11 kwietnia trochę się uspokoiłam jak gin w piątek sprawdził (18t1d) że budowa serca prawidłowa, mózg i móżdżek również i żołądek ale wiadomo, że połówkowe będzie bardziej szczegółowe
judka
ja na moje połówkowe znowu idę na Warszawską będzie robił Jego syn
Stary 2017-03-27, 10:14   #3185
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
To rzeczywiście dobry specjalista skoro wam pomógł 😁 oby kolejne dziecko przyszło na świat bez problemowo

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

U mnie w miarę szybko poszło na badaniu pewnie w kwietniu będę ja ta okropna glukozę piła... U nas też słoneczko ale za to wieje jak psi... Zjadłam jedna kajzerkę i pękam chyba żołądek mi sie skurczył od tej choroby...

Wysłane za pomocą mTalk
Ja tez! Balam sie jak ja wtrzymam tyle na czczo..wzielam ze soba bulke i co? I wmuszalam ja w siebie!!!

Nyna kciuku!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-03-27, 10:37   #3186
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Separuj sie separuj ja z moim spalam i tydzien po nim mnie sieklo

Ja mam napisane miednicowe zmienne. Wczesniej pisali miednicowe podluzne. A lozysko na tylnej scianie.

Siedze na krzywej...bierzcie dziewczyny cytrynke! Bez niej bym sie tam chyba
Pierwsze pobranie 9:40 drugie 10:40... Kwitne i zapuszczam korzenie...pojsc mi stad nie pozwolili...

Ja muszę 2 godziny siedzieć, pytałam laborantki. I mogę wziąć cytrynkę. Chyba w czwartek będę tam kwitnąć. Już mi źle na tę myśl. Lapsa nie mam jak wziąć, bo tam nie ma prądu, a mój nie ma baterii, żeby pociągnąć bezprzewodowo. :-/

_laurka, co do włosów - ściąć zawsze zdążysz jak dziecko będzie zbyt wymagające. Ja hoduję, żeby oddać, ale jeszcze mi dłuuugo zejdzie, bo nie chcę wyglądać jak facet. Więc do porodu pewnie chodzę ze swoimi.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 11:04   #3187
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Ja muszę 2 godziny siedzieć, pytałam laborantki. I mogę wziąć cytrynkę. Chyba w czwartek będę tam kwitnąć. Już mi źle na tę myśl. Lapsa nie mam jak wziąć, bo tam nie ma prądu, a mój nie ma baterii, żeby pociągnąć bezprzewodowo. :-/

_laurka, co do włosów - ściąć zawsze zdążysz jak dziecko będzie zbyt wymagające. Ja hoduję, żeby oddać, ale jeszcze mi dłuuugo zejdzie, bo nie chcę wyglądać jak facet. Więc do porodu pewnie chodzę ze swoimi.
Nie myślałam o takim mega krótkim ścięciu. Ja mam dość gęste i ciężkie włosy i jak mam długie to niestety przylegają do skóry i wyglądam jak ulizana czego nie lubię. Żeby zapuścić i oddać na fundację fajny pomysł, tam chyba trzeba 25 cm o ile pamiętam ~nie ma takiej opcji żebym do takiej długości zapuściła bo prędzej bym oszalała z tak długimi.
Myślałam o czymś takim 1490609039680.jpg
Cytat:

Nie myślałam o takim mega krótkim ścięciu. Ja mam dość gęste i ciężkie włosy i jak mam długie to niestety przylegają do skóry i wyglądam jak ulizana czego nie lubię. Żeby zapuścić i oddać na fundację fajny pomysł, tam chyba trzeba 25 cm o ile pamiętam ~nie ma takiej opcji żebym do takiej długości zapuściła bo prędzej bym oszalała z tak długimi.
Myślałam o czymś takim

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 11:06   #3188
Serenely
Zakorzenienie

No to dla mnie ścięcie na chłopczycę właśnie.
Stary 2017-03-27, 11:08   #3189
Hanala
Zadomowienie

Ja w krotkich wlosach bym wygladala tragiczniełeb jak księżyc w pełni (nawet jak jestem szczupła to buzie mam z natury pyzatą), więc tez podetnę ale chyba blizej lata, na pewno tyle zeby wiazac kucyk itp. Kolor zostawiam naturalny

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 11:08   #3190
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Przeważnie miałam krótkie. Teraz mam do połowy szyi. I zastanawiam się czy zapuszczać bo jak będzie dzidzia lepiej je spiąć czy jednak obciąć konkretnie. Jak będę miała długie to jednak i więcej czasu trzeba będzie im poświęcić i dłużej układać itd, z drugiej strony jak nie będzie czasu to je zepnę.
Ale za to krótsze to mniej roboty i jak będzie cieplej to jednak chłodniej na głowie, eh co robić....
Chyba usiądę na fotel i powiem rób kobieto tak żeby było dobrze i ładnie 😜

Przy maluchach zdecydowanie wolałam mieć dłuższe do upięć, a to warkocz, koczek, zwykła szybka kitka. Potem obie ścinałam na cos fajniejszego, bo nie denerwowało tak jak coś wyszło gdzieś i majtało

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Haha no właśnie, w tydzień przytyć to wcale nie takie trudne jak się tyle je co ja

No ja tyje teraz strasznie, normalnie z powietrza

Kciuki

Cytat:
Dzięki, zdrówka dla ciebie i kciuki za połówkowe oczywiście
ale wam fajnie, ja mam dopiero 11 kwietnia trochę się uspokoiłam jak gin w piątek sprawdził (18t1d) że budowa serca prawidłowa, mózg i móżdżek również i żołądek ale wiadomo, że połówkowe będzie bardziej szczegółowe
judka
ja na moje połówkowe znowu idę na Warszawską będzie robił Jego syn
Osobiście to go nie znam, chyba dobrze

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 11:09   #3191
helloalex
Raczkowanie

Cytat:

Ja też zapuszczam, żeby oddać, bo nie mogę być dawca krwi i szpiku. W rak&roll mi napisali, że 25 cm to minimum na peruki, wiec czekam jeszcze, żeby mi cokolwiek na głowie zostalo.

A co to butów, to już nie mogę się doczekać sezonu balerinowego... Teraz bez męki mogę wcisnąć na stopy kalosze, bo do podłogi nie dosięgam. Wczoraj zostawilam swoje u mamy, a wróciłam w jej przygotowanych to wyrzucenia, bo łatwo się zakładaly. Do tego jej podomowa bluza, bo zimno było wieczorem, wyglądałam jak menel w tramwaju

helloalex jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 11:14   #3192
_laurka
Raczkowanie

Ja długich włosów już jakieś 5 lat nie miałam. Mam pociągla twarz i niekoniecznie dobrze to wygląda jeżeli są długie. Pójdę , usiądę na fotel a że mam zaufanie do mojej fryzjerki niech wymyśli coś fajnego 😊

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 11:26   #3193
admirable
Zakorzenienie

Ja już po wizycie, wszystko w porzadku
Kolejna dopiero 24 - nie wiem jak tyle wytrzymam:p
Lekarz polecił mi tampony z probiotykiem na basen ale byłam już w 2 aptekach i nie było

admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 11:36   #3194
aneta_91
Zakorzenienie

Dzień dobry!

za dzisiejsze wizyty!

Ja miałam noc spoko że nie mogłam rano się zwlec a wracaliśmy do Warszawy od rodziców i musieliśmy w miarę wcześnie wyjechać.
Stary 2017-03-27, 11:38   #3195
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Lekarz polecił mi tampony z probiotykiem na basen ale byłam już w 2 aptekach i nie było

Gratulacje wizyty!
https://www. doz .pl /apteka/p59778-Ellen_tampon_probiotyczny _Normal_12_szt.

zlikwiduj spacje i zamow do apteki u siebie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 11:38   #3196
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:

Karna pitynka za brak na 1 stronie.

Ja tamponów nie używam, przez ostatnie 3 tygodnie jak chodzę nic mi się jeszcze nie działo "na dole". Ale ja akurat nie mam skłonności do infekcji, więc może dlatego.
Stary 2017-03-27, 11:53   #3197
aneta_91
Zakorzenienie

Serenely dopiszesz mi proszę wizytę 20.04 ? dziękuję
Stary 2017-03-27, 11:57   #3198
ania9106
Zadomowienie

Dziewczyny nie wiecie gdzie dostane mniejsze łozeczko ( moze byc turystuczne) ? Tak okolo 110x55 lub np 100x50?

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 12:09   #3199
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 12:11   #3200
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez helloalex Pokaż wiadomość
Ja też zapuszczam, żeby oddać, bo nie mogę być dawca krwi i szpiku. W rak&roll mi napisali, że 25 cm to minimum na peruki, wiec czekam jeszcze, żeby mi cokolwiek na głowie zostalo.

A co to butów, to już nie mogę się doczekać sezonu balerinowego... Teraz bez męki mogę wcisnąć na stopy kalosze, bo do podłogi nie dosięgam. Wczoraj zostawilam swoje u mamy, a wróciłam w jej przygotowanych to wyrzucenia, bo łatwo się zakładaly. Do tego jej podomowa bluza, bo zimno było wieczorem, wyglądałam jak menel w tramwaju

Ja właśnie oddawałam na ta akcje, podziękowanie dostaniesz ale najlepiej wysyłając wlosy napisać oświadczenie, że dobrowolnie oddajesz i nie pobierasz za to oplaty bo potem przysyłają prośbę o oświadczenie i znowu trzeba odsyłać...

Ja oddalam jakieś 35-40 cm

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:

Graty

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-27, 12:12   #3201
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Ja w krotkich wlosach bym wygladala tragiczniełeb jak księżyc w pełni (nawet jak jestem szczupła to buzie mam z natury pyzatą), więc tez podetnę ale chyba blizej lata, na pewno tyle zeby wiazac kucyk itp. Kolor zostawiam naturalny

Ja w krótkich wyglądam nieźle, chyba nawet lepiej niż w długich, bo krótkie fryzury zmiękczają mi rysy twarzy. Ale po pierwsze źle się w nich czuję (jakoś tak mało kobieco), a po drugie - włosy mi się kręcą, więc z długimi mogę nic nie robić poza pielęgnacją, a krótkie muszę modelować i to jest dla mnie koszmar, bo jestem leniwa
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 12:30   #3202
Kurcia007
Raczkowanie

jeju jednak po tygodniowym L4 wytrzymać w pracy jest ciężko...niewygodnie mi, nie mogę pozycji sobie znaleźć..ehh dobrze że jeszcze tylko 1,5 h
Kurcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 12:31   #3203
malenka1889
Zadomowienie

Ja mam krótkie ale chyba trochę je zapuszczę żeby w kuca złapać. No i w tym roku kilka imprez mamy tnz 2 wesela, 2 x chrzciny i 18- nastka

Wysłane za pomocą mTalk

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 12:31   #3204
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje wizyty!
https://www. doz .pl /apteka/p59778-Ellen_tampon_probiotyczny _Normal_12_szt.

zlikwiduj spacje i zamow do apteki u siebie
Dzięki

Stary 2017-03-27, 12:33   #3205
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Jupii
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 12:40   #3206
admirable
Zakorzenienie

Cytat:

Karna pitynka za brak na 1 stronie.

Ja tamponów nie używam, przez ostatnie 3 tygodnie jak chodzę nic mi się jeszcze nie działo "na dole". Ale ja akurat nie mam skłonności do infekcji, więc może dlatego.
Dopiszesz mi kolejną na 24 kwietnia? ☺

W sumie ja też nie mam skłonności do infekcji i chodzę na basen ale chce częściej i zapytałam przy okazji więc jak już polecił to dla świętego spokoju chce kupic

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

A i na kolejną wizytę krzywa cukrowa bleeee, tzn nigdy nie miałam ale to co czytam o niej już mnie zniecheca

Stary 2017-03-27, 12:57   #3207
itakasia
Zakorzenienie

Napiszę tylko że wszystko ok. Szyjka 4.5 cm i zamknięta. Gin powiedział że mogę mieć takie odczucie do końca ciąży ale na razie nic się nie dzieje. Podejrzelismy synka i wszystko ok. Lecę po dzieci 😙
Stary 2017-03-27, 13:00   #3208
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napiszę tylko że wszystko ok. Szyjka 4.5 cm i zamknięta. Gin powiedział że mogę mieć takie odczucie do końca ciąży ale na razie nic się nie dzieje. Podejrzelismy synka i wszystko ok. Lecę po dzieci 😙
Fajnie, że wszystko ok

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:15   #3209
magia_to_ja
Madi

Dziewczyny, wracam z wizyty, zmieniłam lekarza prowadzącego, z tamtym mrukiem kończę, tego mam z polecenia od dobrej znajomej.
Usg super Junior ma 530 g dr powiedział, że fajny chlopak rośnie, a mój mąż, że jak to taki ciężki? 530 g?
Jestem szczęśliwa, i choć nie zgłaszałam na pierwszą stronę wizyty, to się juz poprawiam następna wizyta 25 kwietnia
Mam skierowanie na echo serca Juniora ale muszę się dopiero zapisać
Mam taką niesamowitą energię, bo do końca nie wiedziałam, czy zgodzi się przejąć moją ciążę w 22tygodniu, a jego reakcja byla fantastyczna

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:25   #3210
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Myślałam o czymś takim Załącznik 6990626
Fryzura śliczna tylko do takiej fryzury trzeba mieć odpowiedni rodzaj włosa i liczyć się z tym, że jednak musisz ułożyć, żeby to tak wyglądało. Daj znać jak wrócisz

Cytat:
Przy maluchach zdecydowanie wolałam mieć dłuższe do upięć, a to warkocz, koczek, zwykła szybka kitka. Potem obie ścinałam na cos fajniejszego, bo nie denerwowało tak jak coś wyszło gdzieś i majtało

No ja tyje teraz strasznie, normalnie z powietrza
Kciuki
W drugim trymestrze apetyt jest podobno największy, to prawda? będziemy się odchudzać cyckami dziękujemy za kciuki

Cytat:
Gratuluję Jakoś wytrzymasz, mi teraz jest o wiele łatwiej bo małe się rusza i wiem, że serduszko mu bije

Cytat:
Suuuper, gratuluję pewnie stres zrobił swoje i stąd te dolegliwości

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wracam z wizyty, zmieniłam lekarza prowadzącego, z tamtym mrukiem kończę, tego mam z polecenia od dobrej znajomej.
Usg super Junior ma 530 g dr powiedział, że fajny chlopak rośnie, a mój mąż, że jak to taki ciężki? 530 g?
Jestem szczęśliwa, i choć nie zgłaszałam na pierwszą stronę wizyty, to się juz poprawiam następna wizyta 25 kwietnia
Mam skierowanie na echo serca Juniora ale muszę się dopiero zapisać
Mam taką niesamowitą energię, bo do końca nie wiedziałam, czy zgodzi się przejąć moją ciążę w 22tygodniu, a jego reakcja byla fantastyczna
Genialnie
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości