|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Crazy turtle lady
|
Dot.: Joga
Cytat:
![]() Na zajęciach jest jedna dziewczyna rozciagnieta jak guma,zawsze z podziwem patrze jak ona sie poprostu schyla i dotyka całymi dłonmi ziemi. Ja muszę mieć kilka pomocy a i tak jęczę przy tym jakbym miała umrzeć
|
|
|
|
|
|
#3362 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#3363 | |
|
Raczkowanie
|
Haha - 9,99
Dlatego chyba kupię ją bez żalu To "co to" jest do body art czy maty? ![]() Jeśli do body art to: Forma fitness z nurtu Body and Mind, został stworzony przez Robeta Steinbachera, to trening wychodzący potrzebom współczesnego człowieka. jego podstawą jest przekonanie, iż nasze ciało, umysł i dusza stanowią jedną kompletną całość. Wszystkie poziomy naszego istnienia są ze sobą powiązane, a zdrowie i dobre samopoczucie można osiągnąć jedynie dzięki zharmonizowaniu naszej fizyczności z psychiką. Cytat:
![]() Klocki i taśmy są od tego, żeby z nich korzystać Kiedyś zrobisz bez. Albo nie zrobisz i też będzie dobrze |
|
|
|
|
|
#3364 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
, a to co to, to się maty tyczyło ![]() O tak, bardzo mądrze powiedziane. Są czasem też takie rzeczy, które zrobisz na początku, a potem nie... Kiedyś bez problemu siadałam na piętach w Adho Mukha Virasana, a teraz, gdy sporo chodzę na treningi typu tbc czy sztangi, nie jestem tego w stanie zrobić. |
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
Ooo, też mi się wydaje, że sztangi i tbc mnie "usztywniło". Czasem nawet psa nie umiem zrobić tak porządnie, jak kiedyś. Tzn potrzebuję porządnie się rozgrzać, a kiedyś bez problemu wchodziłam w pozycję.
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Oby do wiosny
|
Dokładnie tak...
|
|
|
|
|
#3367 |
|
Raczkowanie
|
W ogóle żalę się: nie dałam rady zapisać się dziś na jogę
zapomniałam w poniedziałek na cały tydzień się wpisać. Wczoraj już był komplet. Może będę czatować dziś pod salą
|
|
|
|
|
#3368 |
|
Raczkowanie
|
ja ćwicze joge sama w domu ale niestety odnosze wrazenie ze nie robie tego we wlasciwy sposob,nie do konca rozumiem te asany i na slepo odtwarzam to co oni robią,czy Wy tez tak macie?
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Może ktoś odwoła. Wielokrotnie o tym wspominałyśmy, że samodzielna nauka jogi może wywołać więcej szkody niż pożytku. |
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się muszę zapisywać, takie jest obłożenie na zerówkach, ale spoko, u nas można to zrobić przez net. Jak nie odwoła się zajęć i się nie przyjdzie to jest ban na rezerwacje na dwa tygodnie, także trzeba tego pilnować.
|
|
|
|
|
#3371 |
|
Raczkowanie
|
Niestety. Joga jest we wtorki i w piątki - we wtorki jest mało osób i muszę się zapisać, żeby zajęcia się odbyły, w piątek jest takie obłożenie, że robią listę rezerwową.
Się rozciągają przy weekendzie czy ki pies ![]() Dlatego w niedzielę idę do jakiegoś innego klubu, bo cały tydzień bez jogi to masakra (we wt. było odwołane, instruktorka nam się rozchorowała, a w ten dzień nie ma kto zastępstwa wziąć). |
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3373 |
|
Crazy turtle lady
|
Pomysł dyscyplinowania ludzi uważam za świetny, ile razy sama chciałam gdzieś iść a nie było miejsca a okazywało się że ileśtam osób nie przyszło.
Ja rozumiem wypadki losowe - ale żyjemy w 21 wieku więc są telefony żeby powiadomić itp. A co do ćwiczeń z YT czy innych - pierwszy i ostatni raz próbowałam sama cudować przed kompem z Chodakowską - ja,czyli "sofa kanapowa" robiąca skalpel. Nie umiałam się ruszyć kilka dni po tym plus cholerny ból kolan. Głupota (moja) i magia YT jak chodzi o sport to dla mnie w parze nie idą, ale rozumiem kogoś kto się zna, wie co i jak i sobie tam coś cwiczy ![]() Jogi na tym etapie na jakim jestem to sobie nie wyobrażam tak ćwiczyć
|
|
|
|
|
#3374 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
O kurcze... przykro. Pewnie coś z techniką było nie tak. Przysiady? To może nieźle dać popalić. No właśnie, przy jodze też można sobie sporo narozrabiać nieumiejętną praktyką. |
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Raczkowanie
|
Udało. Choć to było body art - trochę z jogi, ale trochę jakby aerobów. Wszystko szybko, mocno, z innym oddechem. Dziwne było, bo spodziewałam się czegoś innego. Pośladki i łopatki mnie bolą teraz
Liczyłam na rozciąganko, dostałam niezły wycisk ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Nie potrafię ćwiczyć jogi sama
Po bieganiu próbuję jakieś 20 minut poświęcić asanom ale mam zaćmienie Nie pamiętam sekwencji, nie wiem czy dobrze wykonuję asany i właściwie to kończy się na rozciąganiu tyłów nóg, pachwin i kilku ćwiczeniach na plecy, które lubię wykonywać ![]() Może kiedyś, za kilka lat będę potrafiła jak te joginki w internetach wykonywać sekwencje... |
|
|
|
|
#3377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, próbowałam z netem ale skupiam się na ekranie, szyja skrzywiona, tempo dla mnie za szybkie i ogólnie słabo mi to wychodzi
nic to, może za jakiś czas będzie mi lepiej szło. Póki co będę wykonywała pojedyncze asany, które dobrze na mnie działają.
|
|
|
|
|
#3379 | |||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
ja po sobotnim pilatesie brzuch fajnie czułam ![]() No własnie i tu jest problem, bo wielu niestety brak tej przyzwoitości... Cytat:
Cytat:
Nic na siłe
|
|||
|
|
|
|
#3380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko widzisz... ja w czwartek miałam zastępstwo na obwodówce z dziewczyną, za której treningami nie przepadam. Siadły mi stawy w kolankach. I słabo mi się robiło choćby krzesełko. Mam nauczkę - dopytywać, kto ma zastępstwo.Hahaha, i niech ktoś powie, że pilates jest słaby Mam kolegów, którzy twierdzą, że to dla babć. Ciekawa jestem, czy by wytrzymali jedne zajęcia
|
|
|
|
|
|
#3381 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Na jodze niestety bywa taka za którą nie przepadam. Niby miła, ale prowadzi chaotycznie i sprawia wrażenie niepewnej. To się przenosi na uczniów. Hehe, prawda. Jak dobrze poprowadzone, to mogą być bardzo trudne. Tym razem było sporo podporów. W pozycji deski unoszenie rąk czy nóg, tak by nie zmienić położenia barków i bioder... angażuje mocno. |
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Crazy turtle lady
|
Cytat:
![]() A macie jakies kanały na YT które oglądanie na temat jogi? Nie wykluczam w przyszłości ćwiczeń przed monitorem,ale na pewno nie na tym etapie ![]() U mnie też informują przed o zastepstwie, ciesze się z tego bo zastępstwo często prowadzi dziewczyna przez którą zmieniłam szkołę jogi i nie chce z nią ćwiczyć
|
|
|
|
|
|
#3383 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Z drugiej strony jest też straszny "pojazd" po Chodakowskiej, że jej ćwiczenia niszczą stawy itp. Wg mnie to nie jest kwestia ćwiczeń, (przecież to nic wybitnie odkrywczego, wykroki przysiady itp.) tylko niewłaściwego ich wykonania, czy tak jak Ty teraz mówisz braku solidnej rozgrzewki. Wtedy łatwo o kontuzję |
|
|
|
|
|
#3384 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
|
|
|
#3385 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3386 |
|
Polka Ogarniaczka
|
A coś więcej napiszesz? Ja ćwiczę z nią spokojnie od 6 m-cy, nigdy nie narzekałam na złe samopoczucie czy ból którejś z części ciała...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3387 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Pewne rzeczy wg mnie wykonuje także niewłaściwie, np w psie źle pracują łopatki, w skłonach jest zgarbiona, nie ciągnie mostkiem, tylko głową... Pokazuje rzeczy które mogą bardzo uszkodzić kolana (lotosy), czy dolny odcinek kręgosłupa (wielbłąd), a to są rzeczy gdzie wyjątkowo ważna jest technika. |
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Od trzech tygodni regularnie biegam a właściwie to marszobiegi uprawiam bo kondycja po zimie słaba i powiem wam, że joga czyni mi tak dobrze na moje spięte, zakwaszone mięśnie
Po wypłacie zainwestuję w fajny pokrowiec do maty. |
|
|
|
|
#3389 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3390 |
|
Nie depcze krokusów
|
O, tak, już nawet tych kilka wypisanych tu uwag świadczy o jej wiedzy i doświadczeniu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

zapomniałam w poniedziałek na cały tydzień się wpisać. Wczoraj już był komplet. Może będę czatować dziś pod salą